2020: un an ca nimeni altul

Blockchain și efectele Coronavirusului

Modul nostru de lucru, locul de muncă și modul în care interacționăm s-au schimbat irevocabil de la COVID. Deci, când ne uităm la Blockchain acum, este cu un obiectiv nou, diferit, decât ceea ce ar fi putut fi la începutul anului 2020.

Citeste mai mult:Blockchain și Lean Six Sigma

Mai jos sunt câteva dintre domeniile în care propunerile de valoare Blockchain au evoluat și au devenit mai importante ca niciodată.

Scrisoare2019Definitie2020Definitie
A Audit Blockchain are capacități de audit încorporate, inclusiv trasee de tranzacții și timbre. Ajustare Lipsa de echipamente, procesele neclare și lipsa de experiență acolo unde a fost nevoie au venit în prim plan în primele zile ale COVID. Deoarece Blockchain păstrează o singură sursă de adevăr și are urmărirea și trasabilitatea completă a conținutului și a utilizatorilor săi, este mai ușor să găsiți datele necesare și să reduceți complexitatea și incertitudinea.
B Blockchain O infrastructură construită pe patru caracteristici cheie, vezi *. Beneficiu Funcții precum funcționarea virtuală, interoperabilitatea, descentralizarea și viteza operațională, în timp ce sunt întotdeauna importante, devin dintr-odată obiectivul nostru principal. Caracteristicile Blockchain pot îmbunătăți și activa aceste caracteristici.
C *Consens Pentru ca o tranzacție să fie valabilă, toți participanții trebuie să fie de acord cu validitatea acesteia. Continuitate Consensul este important, dar trebuie, de asemenea, gestionat strâns și rapid atunci când se tratează o situație de pandemie fluidă.
D Descentraliza Oferind capacitatea de a evita un singur punct de eșec și de a răspândi sarcina. Decupla Cu mai mulți angajați care lucrează de acasă, comunicațiile și instrumentele companiei trebuie să poată gestiona capacitatea respectivă sporită și mai distribuită.
E Ethereum Unul dintre protocoalele cheie utilizate pentru mediile Blockchain. De urgență Recuperarea în caz de dezastru și continuitatea afacerii au fost testate pe măsură ce întreprinderile navighează în COVID. Blockchain permite rezolvarea și revizuirea prin design.
F *Finalitate Un singur loc pentru a determina proprietatea asupra unui activ sau finalizarea unei tranzacții. Mai repede Când actualitatea devine critică, cum ar fi gestionarea testării COVID sau lansarea vaccinării, finalitatea trebuie să fie rapidă și exactă.
G Global Distribuția mai largă a datelor se bazează pe o structură standard mai inteligentă, pentru a optimiza eficiența. Se pregătesc Munca virtuală s-a schimbat de la o opțiune la o necesitate și, odată cu aceasta, nevoia de a-ți face treaba oriunde te-ai afla, cu orice echipament disponibil la nivel local.
H Hash O amprentă digitală sau un identificator unic utilizat pentru a lega blocuri din lanț împreună. Gazduire O infrastructură descentralizată Blockchain permite companiilor să schimbe activitățile între noduri și să schimbe structura cu un impact minim mai larg.
Eu * Imuabilitate Nimeni nu poate altera o tranzacție odată înregistrată în registrul Blockchain. Integritate Integritatea informațiilor asigură că acțiunile corective se bazează pe fapte, nu pe propagandă.
J La timp Pe măsură ce se face o modificare, aceasta este distribuită în rețea aproape imediat. Hotărâre Cu o pandemie, cele mai recente date pot fi esențiale pentru furnizarea de decizii și răspunsuri în timp util la o situație în schimbare rapidă.
K Cunoştinţe Cu fiecare tranzacție înregistrată, cunoștințele cresc în întreaga rețea. Indicatori cheie Construirea unui plan de acțiune eficient depinde de cunoașterea clară a ceea ce sa întâmplat unde și când până acum.
L Ledger Mijloacele de înregistrare a tranzacțiilor blockchain. Acces local Înregistrările trebuie păstrate și accesate acolo unde este necesar pentru a măsura progresul COVID și pentru a înregistra rezultatele și tratamentele.
M Monitor Deoarece Blockchain captează toate tranzacțiile, este integrată o monitorizare eficientă. Mijloc M este litera de mijloc din alfabet și suntem în mijlocul unei pandemii.
N Nodul Un termen care semnifică un participant la o rețea Blockchain, datele se deplasează între noduri. Nou COVID a cerut companiilor să funcționeze și să fie productive în moduri noi. Blockchain oferă flexibilitatea pentru a sprijini acest lucru.
O Orchestra Regulile de afaceri și contractele inteligente permit rețele Blockchain organizate. unu Pe măsură ce companiile își reutilizează COVID, o singură sursă de adevăr face deciziile de afaceri mai ușoare și acțiunile corective mai concentrate.
P *Provenienţă Participanții știu de unde a venit un activ și cum s-a schimbat proprietatea. Pandemic Aceasta este prima pandemie majoră pe care am experimentat-o ​​majoritatea dintre noi, dar este posibil să nu fie ultima. Trebuie să fim gata data viitoare.
Î Interogare Având o singură sursă de adevăr simplifică foarte mult căutarea și recuperarea capacităților. Cvorum În vremuri de constrângere extremă, consensul Blockchain asigură că nimeni nu profită în detrimentul comunității mai largi.
R Regulator Un utilizator Blockchain cu permisiuni speciale pentru a supraveghea tranzacțiile în cadrul unei rețele. Cerințe Autoritățile de reglementare și guvernele trebuie să supravegheze securitatea datelor și să asigure un control strategic acolo unde este necesar.
S Contract inteligent Un acord sau un set de reguli care guvernează o tranzacție comercială. Supravieţuire Multe industrii se luptă să navigheze prin impactul COVID. Blockchain vă poate ajuta oferind date sigure și precise pentru analiză și planificare.
T Transparenţă Toată lumea dintr-o rețea Blockchain poate vedea ce se întâmplă în orice moment. Instruire Transparența este esențială atunci când se stabilesc reguli și restricții COVID, astfel încât oamenii să înțeleagă de ce și cum sunt aplicate.
U ID unic Folosit pentru a se asigura că fiecare tranzacție poate fi urmărită și urmărită. Descoperi „Urmărirea și urmărirea” a fost un obiectiv cheie în încercarea de a controla răspândirea COVID.
V Vizibilitate Blockchain îmbunătățește vizibilitatea într-o rețea prin actualizări în timp real pentru toți participanții. Vaccin Putem folosi experiența lanțului de aprovizionare Blockchains pentru a ajuta la testarea și distribuirea, administrarea și conformarea vaccinurilor.
W Bogatie Bitcoin a introdus un nou mod de gestionare a banilor prin Blockchain. A face exerciții fizice Companiile care trebuie să își evalueze resursele și capacitățile de produs / serviciu au toate datele actuale și anterioare accesibile prin Blockchain.
X Axa X. Cel orizontal! Nu este o caracteristică specifică Blockchain, ci cheia oricărei analize de date. Axa X. Graficele numerice COVID au devenit o parte a modului în care îl analizăm între țări, regiuni și populații.
Da Axa Y. Cel vertical! Blockchain permite analize mai bogate și extragerea datelor. Axa Y. Numărul de teste pozitive, spitalizări, ventilatoare și decese pentru a numi doar câteva diagrame cu care ne-am obișnuit.
Z Zona Aspectul contractului inteligent al Blockchain ar putea fi descris ca stabilind zone distincte. Grădină zoologică Într-o pandemie totul se poate simți scăpat de control ca și cum cineva ar lăsa animalele să iasă din grădina zoologică, dar blockchain-ul poate ajuta la menținerea porților în siguranță.

În timp ce Blockchain în sine nu poate rezolva COVID sau aborda orice tip de dezastru național, acesta oferă o sursă stabilă, sigură și unică pentru datele cheie. Atunci când deciziile trebuie luate rapid, timpul petrecut pentru a decide ce date sunt actuale, unde sunt deținute și cum să le accesați doar diminuează procesul și pot provoca întârzieri și pot suporta costuri inutile.

Citește și:Poate coexista Blockchain și bazele de date tradiționale?

În lumina COVID, toate întreprinderile ar trebui să evalueze retrospectiv modul în care s-au descurcat în 2020, ce a funcționat și ce ar putea fi îmbunătățit, astfel încât data viitoare suntem cu toții mai bine pregătiți. Dacă colectarea, integritatea sau validarea datelor a fost o problemă, poate luați în considerare dacă o soluție Blockchain ar putea ajuta la avansarea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me