Dacă ați ținut pasul cu sectorul Blockchain, cel mai probabil ați dat peste termenul „Hyperledger”. Întrucât lumea se concentrează treptat pe descentralizare, multe proiecte Blockchain au continuat să sprijine dezvoltarea Blockchain. În cuvântul Blockchain, cele două nume notabile sunt Ethereum și Bitcoin, care sunt favoritele media.

Cu toate acestea, unul dintre proiectele Blockchain nu a primit o atenție adecvată în mass-media. Pe de altă parte, acest nou proiect a fost, de asemenea, crucial în simplificarea activității dezvoltatorilor Blockchain. La fel ca și alte blockchains începând de la zero pentru diferite obiective, Fundația Linux a venit cu Proiectul Hyperledger dintr-un motiv specific.

Obiectivul de bază al Hyperledger este democratizarea și standardizarea Blockchain pentru peisajul de afaceri. Hyperledger asigură o combinație de cunoștințe între industrii pentru a ajuta întreprinderile să își abordeze problemele în mod eficient. Hyperledger realizează acest lucru permițând organizațiilor să construiască aplicații Blockchain personalizate, capabile să răspundă anumitor cerințe de afaceri.

Doriți să construiți o carieră în Blockchain? Începeți cu cursul gratuit Fundamentele Blockchain.

În lipsa unor informații clare despre ceea ce este exact Hyperledger, nu este posibil să obțineți o înțelegere simplă a Hyperledger așa cum ați găsi cu criptomonede precum Ethereum și Bitcoin. Cel mai important dintre toți, este probabil ca oamenii să întâmpine diverse confuzii în înțelegerea definiției exacte a Hyperledger.

În unele cazuri, oamenii pot confunda cu ușurință Hyperledger cu alte tehnologii Blockchain disponibile în prezent. Deci, înainte de a înțelege ce este Hyperledger, este foarte important să înțelegeți ce nu este. Practic, Hyperledger nu este o criptomonedă sau o companie sau un Blockchain.

Acum, discuția se poate îndrepta spre obținerea unei înțelegeri aprofundate a Hyperledger, a necesității sale, a funcționării sale și a diferitelor proiecte Hyperledger. În plus, veți avea nevoie de informații despre modificările notabile din Hyperledger și despre potențialul său de a servi ca bază a tehnologiei Blockchain industriale nemonetare..

De asemenea, verificați diferența dintre QLDB și Hyperledger, adică QLDB vs Hyperledger

Definirea Hyperledger: Ce este?

Hyperledger este un proiect open-source, axat pe colaborare pentru îmbunătățirea tehnologiilor blockchain transindustriale. Inițiat de Fundația Linux, proiectul Hyperledger utilizează în mod adecvat puterea colaborării globale între liderii din Internetul obiectelor, tehnologie, finanțe, servicii bancare, producție și lanțuri de aprovizionare.

Proiectul Hyperledger urmărește, de asemenea, îmbunătățirea colaborării dintre dezvoltatori, întreprinderi și întreprinderi din sectorul Distributed Ledger Technology (DLT). Proiectul Hyperledger include în prezent o mare varietate de proiecte și cadre care pot ajuta companiile și dezvoltatorii să creeze aplicații și rețele Blockchain.

Directorul Hyperledger, Brian Behlendorf, oferă cea mai simplă și auto-explicabilă definiție a Hyperledger pentru a oferi o impresie sigură asupra naturii exacte a tehnologiei.

Potrivit directorului, Hyperledger este o comunitate open-source care cuprinde alte comunități pentru a oferi beneficii unui ecosistem de furnizori de soluții bazate pe Hyperledger și utilizatori care se concentrează asupra cazurilor de utilizare bazate pe Blockchain aplicabile în diferite sectoare industriale..

În prezent, peste 250 de organizații susțin Hyperledger și mai multe organizații se alătură, de asemenea, pe măsură ce timpul trece. Lista organizațiilor care susțin Hyperledger include în prezent giganți tehnologici notabili, cum ar fi IBM, Samsung, Daimler, SAP, Nokia, JP Morgan, Huawei, American Express, Fujitsu și blockchain, cum ar fi Consensys și Blockstream.

Directorul Hyperledger afirmă, de asemenea, că, fără a fi necesară împingerea unei monede digitale, Hyperledger poate ocoli multe provocări legate de menținerea unei monede coerente la nivel global. Ca urmare, Proiectul Hyperledger a crescut puternic de-a lungul anilor și a adaptat obiectivele dezvoltării aplicațiilor industriale Blockchain.

În plus, Hyperledger ar putea sta, de asemenea, la kilometri distanță de schemele lucrative care evoluează în general din blockchain-urile bazate pe monedă. Proiectul Hyperledger oferă multe oportunități și implică mai mult de 28.000 de participanți, cu aproximativ 3,6 milioane de linii de cod.

În prezent (începând cu iulie 2020), Hyperledger include 10 proiecte, împreună cu 6 instrumente și 6 cadre.

Puteți clasifica proiectul Hyperledger în două secțiuni specifice, cum ar fi instrumentele modulare și cadrele modulare. Acum, că știți despre definiția Hyperledger, ar fi rezonabil să vă concentrați asupra necesității sale în zilele noastre.

De asemenea, citiți: Tutorial Quick Blocker Hyperledger

Cunoașteți semnificația Hyperledger

Unul dintre evenimentele notabile din timpul testelor riguroase este necesitatea ca toți colegii să asigure validarea fiecărei tranzacții în același timp, desfășurând consensul simultan. Ca urmare, dezvoltatorii întâmpină eșecuri notabile legate de scalabilitate în conformitate cu aceste condiții. În plus, blockchain-urile publice nu sunt adecvate nici pentru executarea tranzacțiilor care necesită niveluri specifice de confidențialitate și confidențialitate.

Blockchain-uri publice necesită măsuri exhaustive pentru asigurarea integrității unei tranzacții și ar putea risca confidențialitatea unei tranzacții. De exemplu, John, care locuiește în S.U.A., dorește să cumpere unele produse de la Serena din Marea Britanie, iar Serena este de acord să-și vândă produsele lui John la o reducere, deoarece erau vechi prieteni. Cu toate acestea, este de remarcat, în acest caz, că Serena dorește să păstreze secretul reducerii, deoarece își vinde și produsele pe alte piețe și solicită piețelor să cumpere de la ea la tarife standard.

În plus, multe alte părți terțe sunt implicate în preluarea produsului de la Serena la John și finalizarea tranzacției. Terțele părți ar putea accentua verificarea multor aspecte ale produsului, cum ar fi asigurarea calității, verificarea plăților, verificarea logistică și multe altele. Cu toate acestea, terții nu trebuie să știe despre acordul special dintre Serena și John.

În cazul unei rețele publice Blockchain, toate registrele din rețea ar fi actualizate cu privire la tranzacție, deoarece minerii verifică și adaugă tranzacții în blocuri în lanț. O reflecție mai atentă asupra funcționării Hyperledger poate ajuta la înțelegerea modului în care acesta poate fi eficient în astfel de cazuri, dovedind astfel semnificația acestuia. Într-o rețea bazată pe Hyperledger, colegii asociați cu o tranzacție sunt conectați doar cu registrele care sunt actualizate cu privire la tranzacție.

Numai terții implicați în executarea tranzacțiilor ar trebui să știe despre informațiile exacte necesare prin permisiuni și reglementări impuse rețelei. Să luăm din nou exemplul acordului lui John și Serena pentru a vedea cum Hyperledger poate sprijini tranzacția dintre ei. Într-o rețea Hyperledger, John și Serena își pot executa tranzacția specială căutându-l pe John printr-o aplicație care solicită un serviciu de membru.

După validarea calității de membru, cei doi colegi pot fi conectați, urmat de generarea de rezultate, iar în această tranzacție, ambele rezultate trebuie să fie aceleași pentru validare. În cazul implicării mai multor părți, pot fi implementate mai multe reguli pentru tranzacție în rețeaua Hyperledger. Tranzacțiile generate sunt comandate și apoi trimise către un cloud de consens, după care tranzacțiile sunt angajate către registrele respective.

După verificarea tranzacției în cloud de consens, John își poate primi produsele, iar tranzacțiile sunt angajate în contabilitate. Cu claritatea în ceea ce privește definiția Hyperledger și semnificația și funcționarea sa, putem trece acum la diferitele tipuri de proiecte și instrumente Hyperledger care susțin dezvoltarea Blockchain pentru o mai bună înțelegere a peisajului Hyperledger.

O perspectivă asupra Proiecte Hyperledger

Hyperledger respectă o strategie umbrelă care oferă suport și incubare pentru o mare varietate de tehnologii de tip Blockchain de afaceri. Unele dintre tehnologiile notabile, în acest caz, includ referințe la interfețe grafice, aplicații și biblioteci, motoare de contract inteligente și cadre distribuite. Unul dintre punctele culminante remarcabile ale Hyperledger este promovarea reutilizării blocurilor de construcții și conducerea inovației pentru componentele tehnologice ale registrului distribuit.

 • Tesatura Hyperledger

Fundația Hyperledger Fabric este o arhitectură modulară și este o platformă de registru distribuită capabilă să ofere rezistență, confidențialitate, flexibilitate și scalabilitate. Hyperledger Fabric este ideal în mod special pentru a oferi implementări conectabile pentru diferite componente. Ca urmare, poate aborda multe complexități care sunt prezente în întregul ecosistem economic.

Mai degrabă decât un sistem deschis fără permisiune care poate permite accesul participanților necunoscuți la rețea, Hyperledger Fabric permite accesul membrilor printr-un furnizor de servicii de încredere. Subsistemul de registru al Hyperledger Fabric include două componente, cum ar fi starea mondială și jurnalul de tranzacții. Statul mondial este componenta care oferă o descriere a stării registrului într-un anumit moment al timpului.

Pe de altă parte, jurnalul tranzacțiilor poate furniza o înregistrare a tuturor tranzacțiilor care au generat valoarea existentă a statului mondial. Prin urmare, în cazul Hyperledger Fabric, puteți percepe un registru ca o combinație a bazei de date a statului mondial și a istoricului jurnalului de tranzacții. Contractele inteligente din Hyperledger Fabric scrise în cod de cod pot fi invocate la nevoia de interacțiune între aplicație și registru.

În prezent, codurile de cod pot fi scrise în limbaje de programare Node and Go. Hyperledger Fabric este ideal pentru suportarea sistemelor care prezintă confidențialitatea ca o cerință notabilă și permite starterilor de rețea să selecteze un algoritm consens. Algoritmul consens oferă o reprezentare a celei mai bune relații dintre participanții la rețea.

Citește și:

 • Tesatura Hyperledger: un pionier al blockchain-ului
 • Hyperledger Fabric Vs Ethereum: luptă cap la cap
 • Cazuri de utilizare pentru țesături Hyperledger
 • Hyperledger Burrow

Găzduit de Linux Foundation, acesta este unul dintre proiectele Hyperledger care au oferit un client modular Blockchain pentru dezvoltarea unei mașini de contract inteligente permise care vine cu specificații cu o mașină virtuală Ethereum (EVM).

Capabilitățile notabile ale Hyperledger Burrow se referă la o mai bună finalitate a tranzacției și la un randament mai mare al tranzacțiilor pe baza unui motor de consens dovadă a mizei. Eficacitatea Hyperledger Burrow se bazează în primul rând pe eficacitatea componentelor sale. Prima componentă din Burrow este motorul de consens care facilitează comenzile și executarea tranzacțiilor prin protocolul bizantin tolerant la defecte Tendermint.

Ca rezultat, Burrow poate obține un randament mai mare pentru un set specific de validatori bine recunoscuți și protejând Blockchainul de la bifurcare. Următoarea componentă din Hyperledger Burrow este o aplicație de contract inteligent. Aplicația de contract inteligent asigură validarea tranzacțiilor către starea aplicației în prioritatea finalizată de motorul de consens. Starea aplicației include un set de validatoare, un registru de nume și toate conturile conexe.

Conturile de pe Hyperledger Burrow se pot corela cu perechea de chei public-privat, împreună cu includerea codului de contract inteligent. Tranzacțiile care interacționează cu codul de contract inteligent pot rula codul unui cont pe o mașină virtuală cu permisiunile necesare. Interfața Blockchain de aplicație (ABI) este, de asemenea, o componentă crucială în Hyperledger Burrow, deoarece permite interacțiunea între motorul de consens și aplicația de contract inteligent.

ABI permite, de asemenea, formularea de tranzacții în format binar pentru ușurarea procesării de către nodurile Blockchain. Instrumentele pentru Hyperledger Burrow pot asigura funcționalitatea pentru implementare, compilare și conectare a contractelor inteligente create în Solidity.

În plus, instrumentele de pe Hyperledger Burrow pot ajuta la executarea tranzacțiilor pentru apelarea contractelor inteligente din lanț. Componenta finală a Hyperledger Burrow este gateway-ul API prin punctele finale JSON-RPC și REST pentru comunicarea cu starea aplicației și rețeaua Blockchain prin interogarea celei mai recente stări a aplicației sau tranzacțiile de difuzare.

 • Hyperledger Indy

Obiectivul principal al construirii proiectului Hyperledger Indy a fost de a oferi o identitate descentralizată. Indy servește ca un registru distribuit care oferă biblioteci și componente reutilizabile, precum și instrumente pentru crearea identităților digitale pe Blockchain. Hyperledger Indy oferă un ecosistem pentru a asigura o identitate robustă, privată și sigură.

În plus, Indy se concentrează, de asemenea, pe a permite utilizatorilor un control cuprinzător asupra datelor lor și asigurarea unor garanții pentru informațiile lor de identificare împotriva pirateriei și încălcării confidențialității. Fără stocarea datelor private ale utilizatorilor pe registrul Hyperledger Indy, aceasta implică utilizarea Blockchain pentru a permite privilegii terților pentru validarea faptului că organizațiile de încredere au emis acreditările private. Hyperledger Indy utilizează toleranța redundantă la erori bizantine pentru comandă și validare.

 • Hyperledger Iroha

Hyperledger Iroha este un proiect Hyperledger ideal pentru construirea de aplicații Blockchain sigure, robuste și de încredere prin algoritmul de consens Bizantine Fault-Tolerant (BFT). Platforma poate sprijini gestionarea identității, a activelor digitale și a datelor serializate. Prin urmare, Hyperledger Iroha este aplicabil în mod ideal pentru aplicații precum logistică, ID-uri naționale, decontări interbancare și valute digitale ale băncii centrale.

Hyperledger Iroha nu acceptă nicio criptomonedă nativă și ar putea interacționa cu sistemul numai prin permisiuni. În plus, Iroha implică, de asemenea, permisiunea de permisiuni pentru interogări, oferind astfel suport pentru controlul accesului la date. În plus, Hyperledger Iroha conține și comenzi pre-construite care permit utilizatorilor să efectueze sarcini precum crearea și transferul de active digitale.

Algoritmul BFT servește drept algoritm de consens în Hyperledger Iroha, oferind astfel performanță mai mare, alături de permiterea tranzacțiilor cu latență limitată. Iroha poate restricționa vectorul de atac și poate îmbunătăți securitatea generală a sistemului, ceea ce îmbunătățește popularitatea acestuia. Colegii din Hyperledger Iroha servesc drept noduri de validare capabile să distribuie tranzacții parțial semnate pe protocolul de bârfă, în conformitate cu tranzacțiile cu mai multe semnături.

 • Hyperledger Sawtooth

Hyperledger Sawtooth este unul dintre proiectele populare Hyperledger care servesc ca o platformă Blockchain de întreprindere pentru construirea de aplicații și rețele distribuite de registre mari. Proiectul Hyperledger Sawtooth are un design care menține distribuția registrelor, alături de asigurarea siguranței contractelor inteligente. Hyperledger Sawtooth oferă suport pentru dezvoltarea Blockchain prin izolarea sistemului de bază din domeniul aplicației.

Dezvoltatorii au, de asemenea, opțiunea de a specifica regulile de afaceri în limba preferată. Cel mai important, modularitatea Sawtooth permite întreprinderilor să selecteze permisiuni, algoritmi de consens și reguli de tranzacție în funcție de cerințele afacerii. Aplicațiile dezvoltate folosind Hyperledger Sawtooth includ definiția procesoarelor de tranzacții personalizate în conformitate cu cerințe speciale.

SDK-urile pentru procesoarele de tranzacții cu Sawtooth sunt disponibile în diferite limbi capabile să simplifice crearea de noi limbaje contractuale precum Java, Python, Go, JavaScript, Rust și C ++. Utilizatorii pot accesa un planificator paralel avansat care permite împărțirea tranzacțiilor în fluxuri paralele, permițând astfel executarea tranzacțiilor în paralel. Deci, utilizatorii pot preveni cheltuielile duble cu modificări diferite în aceeași stare.

Rezultatele executării tranzacțiilor paralele oferă performanțe mai bune decât executarea în serie. Hyperledger Sawtooth susține, de asemenea, compatibilitatea contractului Ethereum cu proiectul de integrare Sawtooth-Ethereum, Seth. Familia de tranzacții Seth permite implementarea unor contracte inteligente capabile să ruleze pe Ethereum Virtual Machine pe platforma Hyperledger Sawtooth.

Sawtooth utilizează diferiți algoritmi de consens pe un blockchain specific selectat inițial în timpul configurării rețelei, care poate fi supus modificărilor unui blockchain care rulează care conține o tranzacție. Hyperledger Sawtooth acceptă în prezent implementări de consens, cum ar fi modul Dev, dovada timpului scurs și PoET Simulator. În plus, implementarea unui limbaj de tranzacție și a unui model de date are loc printr-o familie de tranzacții. Familia de tranzacții include IntegerKey, Setări și Identitate.

Citește și: Hyperledger Sawtooth vs Fabric

 • Grila Hyperledger

Adăugarea finală printre proiectele Hyperledger este Hyperledger Grid, care este ideală pentru lanțurile de aprovizionare. Este clar că managementul lanțului de aprovizionare servește drept unul dintre cele mai favorabile cazuri de utilizare a registrului distribuit. Prin urmare, comunitatea Hyperledger s-a angajat în misiunea de a accentua dezvoltarea soluțiilor pentru lanțul de aprovizionare prin instrumente comune și reutilizabile. Grila Hyperledger deține, de asemenea, capacități comune pentru îmbunătățirea vitezei de dezvoltare a registrelor distribuite, potrivite pentru soluții de lanț de aprovizionare între industrii..

Hyperledger Grid poate oferi implementări de referință ale logicii de afaceri inteligente bazate pe contracte, modele de date bazate pe cele mai bune practici și standarde deschise din industrie și tipuri de date centrate pe lanțul de aprovizionare. Este important să rețineți că Grid nu este un Blockchain sau o aplicație. Dimpotrivă, servește ca peisaj de cadre, tehnologii și biblioteci care lucrează la unison pentru a permite dezvoltatorilor să selecteze componentele ideale pentru modelul lor de piață.

Lista celor mai bune instrumente Hyperledger

Ecosistemul Hyperledger Project cuprinde, de asemenea, diverse instrumente care au funcționalități unice. Instrumentele Hyperledger nu numai că întăresc înțelegerea peisajului Hyperledger, ci oferă și baza pentru înțelegerea aplicațiilor Hyperledger în diferite industrii. Iată câteva dintre instrumentele Hyperledger notabile pe care le puteți găsi în prezent.

 • Etrier Hyperledger este un instrument de referință Blockchain găzduit de Linux Foundation pentru a permite utilizatorilor să calculeze performanța unei anumite implementări Blockchain pe baza anumitor cazuri de utilizare predefinite.
 • Hyperledger Violoncel este setul de instrumente pentru modulul Blockchain care promovează modelul de implementare la cerere „ca serviciu” pentru ecosistemul Blockchain.
 • Hyperledger Composer servește ca cadru de dezvoltare deschis și set de instrumente pentru o dezvoltare mai ușoară a aplicațiilor Blockchain și a contractelor inteligente.
 • Hyperledger Ursa este biblioteca criptografică partajată care permite utilizatorilor să prevină replicarea altor lucrări criptografice.
 • Hyperledger Explorer servește ca modul Blockchain adaptat special pentru crearea de aplicații web orientate de utilizator.
 • Cuvertură Hyperledger este instrumentul Blockchain de afaceri care facilitează interoperabilitatea între sistemele de registre prin implementarea Protocolului Inter Ledger.

De asemenea, citiți: cazuri de utilizare Hyperledger și studii de caz

Implementarea în viața reală a proiectelor Hyperledger

Ultimul aspect pentru a înțelege bine ecosistemul Hyperledger este o reflecție asupra exemplelor din viața reală a aplicațiilor dezvoltate prin intermediul proiectelor Hyperledger..

Unul dintre cele mai importante exemple este evident în cazul IBM. IBM dezvoltă în prezent o aplicație pentru Banca de Economii Poștale din China, utilizând Hyperledger Fabric și Node.js pentru SDK și construirea stratului de aplicații. În plus, IBM utilizează limbajul de programare Golang pentru dezvoltarea codurilor de șir, iar proiectul se află în prezent în etapa de producție, începând cu data, anul.

Un alt exemplu important de aplicații în producție, construit pe HyperledgerFabric, este HealthVerity, o aplicație SaaS bazată pe cloud care oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona și de a reglementa drepturile de consimțământ în sistemele interne și furnizorii externi.

Companiile utilizează cerințele aplicației HealthVerity pentru menținerea drepturilor individuale de consimțământ care asigură respectarea legilor privind confidențialitatea, cum ar fi HIPAA, CCPA, GDPR și TCPA.

Utilizarea proiectelor Hyperledger este, de asemenea, evidentă în exemplul TE-Food, un ecosistem de trasabilitate alimentară pe Blockchain. TE-Food își propune să realizeze un control cuprinzător asupra monitorizării calității alimentelor și a activităților logistice din lanțul de aprovizionare. În prezent, în producție, aplicația TE-Food își propune să realizeze trasabilitatea alimentelor de la fermă la masă. Ca urmare, poate aduce rezultate promițătoare, cum ar fi îmbunătățirea încrederii clienților, reducerea încrederii în alimente și o mai bună asigurare cu privire la siguranța alimentelor.

Unele dintre celelalte aplicații bazate pe proiecte Hyperledger care sunt în prezent în etapa pilot sunt TechAID și DigiPharm. TechAID își propune să ofere transparență și o mai bună trasabilitate în cadrul organizațiilor caritabile și a remitențelor, în timp ce DigiPharm urmărește introducerea plăților bazate pe valoare în asistența medicală prin Blockchain și contracte inteligente.

Vă pregătiți pentru un interviu cu Hyperledger? Consultați aceste Întrebări de Top Interviuri Hyperledger și pregătiți-vă pentru interviu.

Aflați mai multe despre Hyperledger Blockchain

Ce urmeaza?

Protocoalele Hyperledger urmăresc crearea unei baze pentru aplicații industriale nemonetare bazate pe tehnologia Blockchain. Deci, impactul potențial al Hyperledger asupra adoptării tehnologiei Blockchain, pe termen lung, prezintă promisiuni notabile pentru ecosistemul Hyperledger.

O înțelegere aprofundată a proiectelor, instrumentelor și cadrelor din ecosistemul Hyperledger permite o nouă perspectivă de separare a Blockchain de relația convențională cu criptomoneda. Este timpul să analizăm aplicațiile tehnologiei Blockchain dincolo de scopuri monetare și să extragem potențialul maxim din aceasta. Cu multe nume de marcă care susțin proiectele Hyperledger și câteva exemple de aplicații bazate pe Hyperledger, drumul care urmează promite să nu fie prea incert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me