De ce se concentrează pe date?

Oricine a citit recentele mele rapoarte analistice pentru 101 blockchains s-ar putea gândi până acum „de ce acest tip este atât de obsedat de date?”. Mai întâi a fost „Blockchain și Lean Six Sigma”, apoi „Blockchain și Big Data”, iar acum vorbește despre „Blockchain and Data Analytics”.

Ei bine, pentru mine, datele sunt cheia modului în care funcționează și reușește o afacere. În timp ce rapoartele anterioare se concentrează mai mult pe eficiență, calitate și măsuri pe care le văd ca elemente de bază ale datelor, acest raport abordează analiza pe care o văd ca element valoric.

Abilitatea de a exploata și de a explora în mod eficient datele dvs. astfel încât să vă informeze asupra deciziilor și strategiei dvs. cheie de afaceri este cheia creșterii pieței pe termen lung, dar funcționează cu adevărat numai atunci când structura și controalele discutate anterior sunt în vigoare.

Citeste mai mult:Blockchain și Lean Six Sigma

Definiția analizei datelor

Conform investopedia,

Analiza datelor este știința analizei datelor brute pentru a face concluzii despre acele informații. Multe dintre tehnicile și procesele de analiză a datelor au fost automatizate în procese mecanice și algoritmi care lucrează asupra datelor brute pentru consum uman.

Blockchain și date de intrare

Când ne gândim la date și la valoarea pe care o oferă, ni se amintește continuu că „Datele de gunoi în” duc invariabil la „Datele de gunoi”. Deci, curățarea datelor înainte de stocare poate fi neprețuită și orice se poate face în avans pentru a reduce duplicarea și erorile va economisi timp și va permite rezultate mai bune.

Iată chestia cu Blockchain. În timp ce beneficiile includ faptul că va oferi o singură sursă de adevăr, poate permite consensul și poate oferi o istorie permanentă completă și o pistă de audit, din perspectiva introducerii datelor, poate accentua problemele.

Lasă-mă să explic. Să presupunem că avem „date despre gunoi” într-un mediu Blockchain, așa cum am menționat mai devreme, acest lucru ar duce probabil la „date despre gunoi”, dar datorită caracteristicilor cheie ale Blockchain, acesta se agravează.

Nu numai că aveți „date despre gunoi”, dar aceste date despre gunoi nu pot fi șterse, deoarece Blockchain ține o evidență a fiecărei tranzacții și activități prin evidențe permanente. Asta nu înseamnă că datele nu pot fi curățate și organizate, dar mantra devine apoi:

„Date despre gunoi” – „Datele despre gunoi rămân în permanență” – „Date despre gunoi”

Dar acesta este un lucru rău?

Deși datele rele nu sunt niciodată bune, transparența clară a acestor date este avantajoasă, deoarece fără acestea, remedierea și acțiunile corective devin mult mai provocatoare.

Faptul că Blockchain creează o înregistrare a tuturor datelor rele și le poate urmări prin ciclul său de viață oferă informații valoroase în sine. Într-o bază de date tradițională, datele necorespunzătoare din acestea ar putea fi șterse și nimeni nu ar ști vreodată că există.

Cu Blockchain, ceea ce s-a întâmplat este clar, nu există o acoperire potențială, iar datele istorice permit oportunități de îmbunătățire și învățare pentru viitor. Cu siguranță este un lucru bun. Acest lucru nu înseamnă că încurajăm datele proaste, care ar trebui evitate întotdeauna acolo unde este posibil, dar, odată identificate, pentru a asigura o acțiune corectivă eficientă, acestea trebuie abordate și nu ignorate sau ascunse..

Citește și:Poate coexista Blockchain și bazele de date tradiționale?

Datele brute lovesc un nerv

Analiza datelor se concentrează pe optimizarea datelor brute pentru a oferi informații și oportunități valoroase pentru clienți. În acest scop, arhitectura contractului inteligent al Blockchain poate permite partiționarea cu ușurință a datelor pentru analiză, presupunând că proiectarea originală a sistemului a fost pusă în aplicare cu acest lucru ca o considerație.

Cu toate acestea, adevăratul beneficiu este că, odată ce datele sunt într-un mediu Blockchain, acestea pot fi ușor monitorizate pe parcursul ciclului său de viață. Acest lucru înseamnă că aceste date devin urmărite nu doar la început, ci prin fiecare interacțiune pe care o realizează și prin fiecare proces pe care îl atinge, ceea ce creează o venă mult mai bogată de informații istorice și actuale pentru clienții mei.

Diagrama de mai jos este un model simplificat care arată cum o combinație de date operaționale și istorice ar putea fi utilizată de un analist de date.

Blockchain și analize de date: a trăi în armonie

Pe măsură ce analiza datelor devine mai mult un punct focal și un factor cheie pentru îmbunătățirea calității afacerii, Blockchain vă poate ajuta. Următorul este un extras din raportul Gartner recent publicat:

100 de predicții de date și analize până în 2024 de către analiștii Graham Peters, Alan D. Duncan

„Până în 2023, organizațiile care utilizează contracte inteligente blockchain vor crește calitatea generală a datelor cu 50%, dar vor reduce disponibilitatea datelor cu 30%; în schimb, creând date pozitive și rentabilitatea investiției. “

Comentarii de închidere

În încheiere, calea către date eficiente și productive de la definire prin raportare este una în care Blockchain poate adăuga valoare, dar, ca orice tehnologie, este la fel de bună ca datele introduse. Chiar și cele mai bune sisteme nu pot opri în totalitate persoanele care introduc date proaste, dar le pot ajuta să le identifice, să le repare și să le înlocuiască.

Oh, iar următorul meu raport nu va fi pe date (probabil) &# 128522;

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me