Blockchain și Lean Six Sigma

Lean Six Sigma a devenit standardul de aur atunci când vine vorba de evaluarea și remedierea cu succes a proceselor prin cele mai bune practici de management de proiect legate de instrumente și metodologii consacrate și dovedite. Dar, înainte de a ne arunca cu capul în modul în care Blockchain poate fi un activator Lean Six Sigma, să începem cu câteva definiții.

Lean Six Sigma

„Lean Six Sigma este o disciplină care oferă valoare clienților prin operațiuni eficiente și standarde de calitate consecvente. Este o metodologie care se concentrează pe îmbunătățirea performanței prin eliminarea sistematică a deșeurilor și reducerea variațiilor. Pur și simplu, Lean Six Sigma este un set de instrumente care pot ajuta o organizație să îmbunătățească satisfacția clienților, calitatea, produsele, serviciile și rezultatele lor. ”

Puteți consulta definiția din șase sigme site-ul web de asemenea.

Pentru a înțelege mai bine Lean Six Sigma, este important să separați „Lean” de „Six Sigma”. Lean se concentrează pe eficiență și eliminarea deșeurilor. Six Sigma, pe de altă parte, se concentrează pe calitate și consistență. Atunci când sunt utilizate împreună, aceste abilități de rezolvare a problemelor pot transforma o organizație. ”

Mai multe din colțul analistului nostru:De ce Blockchain poate fi un schimbător de jocuri pentru Pharma?

Blockchain vă poate ajuta

DMAIC și Blockchain

Dar când vine vorba de tehnologie, acest lucru permite metodologia Lean Six Sigma sau o împiedică. Din perspectiva Blockchain, există multe calități pe care le oferă, care pot completa un model de operare Lean Six Sigma.

Pentru a permite activarea acestei evaluări, avem nevoie de un mecanism de comparare / aliniere. În cadrul proiectelor Lean Six Sigma, una dintre metodologiile comune utilizate se numește DMAIC, ceea ce înseamnă:

DMAIC – Definiți, măsurați, analizați, îmbunătățiți și controlați (DMAIC).

Din perspectiva Blockchain, pentru a ne permite evaluarea, vom folosi cele patru caracteristici cheie ale sale, și anume:

Consens, proveniență, imuabilitate, finalitate.

Privind caracteristicile comparative de mai sus, pare logic că Lean Six Sigma și Blockchain pot fi legate între ele, dar cum?

Caracteristici

Pentru a explora mai departe acest lucru, trebuie să sapăm puțin mai adânc. Următoarea diagramă urmărește să analizeze modul în care o infrastructură Blockchain ar putea ajuta o companie care dorește să implementeze Lean Six Sigma.

Mai întâi clauza de ieșire cu privire la această diagramă. Nu încearcă să fie definitiv sau complet, scopul său este să genereze discuții și să analizeze modul în care Blockchain poate ajuta proiectele lean și six sigma.

Privind propunerea de valoare pe care o infrastructură Blockchain ar putea să o ofere atunci când se urmărește implementarea Lean Six Sigma, îmi vin rapid în minte câteva observații, printre care:

  • Toate caracteristicile Blockchain ar ajuta în faza Lean Six Sigma Define, deoarece însăși structura unei infrastructuri Blockchain este construită în jurul urmăririi clare a datelor, a trasabilității și a proprietății, susținută de înregistrări a ceea ce s-a făcut de către cine și unde. Acest lucru este important, deoarece definirea unei probleme poate fi făcută eficient numai atunci când aveți datele sursă necesare pentru a le analiza. Dacă nu puteți defini problema, este foarte puțin probabil să o puteți aborda eficient.
  • Aspectul Provenance al Blockchain se leagă, de asemenea, frumos de capacitatea de a măsura un proces demonstrând calea unui activ și modul în care acesta s-a schimbat de-a lungul timpului. Aceste date pot ajuta la evaluarea eficienței unui proces
  • Consensul joacă în piesa de control slabă, întrucât validitatea oricărei tranzacții este confirmată.
  • Imuabilitatea poate fi valorificată pentru a ajuta la îmbunătățiri, deoarece acolo se află istoricul tranzacțiilor, care nu poate arăta doar ceea ce s-a întâmplat anterior, ci în timp, ceea ce se întâmplă pe măsură ce sunt implementate îmbunătățiri. De asemenea, ajută la furnizarea de date pentru ratele de eșec și poate fi o intrare pentru costuri de calitate slabă.

Sunt sigur că există cazuri valabile pentru o aliniere ulterioară în această diagramă și, cu ceva mai multă gândire, am putea lega toate casetele, dar scopul aici este de a arăta că infrastructurile Blockchain sunt create pentru proiectele Lean Six Sigma și chiar calitățile pe care definește Blockchain activează Lean Six Sigma în moduri în care o bază de date tradițională nu poate.

Citește și:Poate coexista Blockchain și bazele de date tradiționale?

Blockchain este mai mult decât o tehnologie

În încheiere, cred că este important să se ia în considerare ramificațiile mai largi ale Blockchain dincolo de a fi văzut și perceput ca doar o infrastructură tehnică și o bază de date.

Când vă gândiți la Lean Six Sigma și la concentrarea sa pe eficiență, reducerea deșeurilor și îmbunătățirea productivității și a calității, atunci Blockchain și valoarea pe care o permite ia o altă dimensiune.

Să fim sinceri, mulți clienți nu sunt neapărat impresionați de caracteristicile tehnice ale Blockchain, pentru ei poate părea doar o altă tehnologie de care nu au nevoie sau nu își pot permite.

Dar, atunci când acest lucru poate fi aliniat cu îmbunătățirea operațiunilor comerciale, a productivității și a profitului prin caracteristicile sale cheie și acest lucru poate fi asociat cu metodologii de proces precum (dar nu limitat la) Lean Six Sigma, brusc Blockchain devine o adevărată propunere de valoare pentru afaceri.

Deci, dacă vă gândiți să adoptați Lean Six Sigma, nu neglijați să vă uitați la infrastructura bazei de date în același timp și dacă nu utilizați în prezent Blockchain, poate că trebuie să vă reconsiderați.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map