Pacientul așteaptă

Obiectivul principal al industriei farmaceutice este obținerea unor medicamente mai eficiente pentru pacienți mai repede, la fel de simplu ca acesta. Sau este?

Când deschideți capota unei mașini, dedesubt există o mulțime de piese în mișcare care trebuie să funcționeze la unison. Cât de bine funcționează împreună aceste piese pentru a propulsa mașina înainte determină viteza pe care mergi și gazul pe care îl folosești.

Aceleași principii se aplică oricărui studiu clinic. O companie farmaceutică va sponsoriza un studiu, va folosi adesea una sau mai multe organizații de cercetare clinică (CRO) pentru a gestiona studiul și vor fi angajați un număr de site-uri medicale și vor fi angajați anchetatori pentru recrutarea și gestionarea pacienților. În sprijinul acestui lucru, aveți la dispoziție toate funcțiile de abilitare, aprovizionarea cu medicamente, raportarea siguranței, cerințele de reglementare și securitatea. O mulțime de piese în mișcare și o mulțime de date. Cu cât studiul este mai complex în termeni de pacienți, site-uri, țări și parteneri, cu atât mai multe date trebuie controlate. Când începeți să extindeți acest model în mai multe studii în cadrul și între companiile farmaceutice (și CRO) în diferite zone terapeutice și teritorii, creșterea datelor este exponențială.

Puteți avea încredere în datele dvs.?

Din punct de vedere istoric, pentru a gestiona acest lucru, datele studiului sunt adesea duplicate, copiate și stocate de mai multe ori într-un număr de sisteme pentru o serie de companii. Acest lucru nu este intenționat, ci adesea rezultatul unor circumstanțe precum:

  • Lipsa integrării între aplicațiile existente disparate
  • Ani de achiziții și fuziuni creând multe sisteme vechi
  • Personalizări de software și lucrări interne
  • Procese incoerente și depășite

Oricare ar fi motivul pentru care acest lucru poate crea probleme majore atunci când se încearcă coordonarea, raportarea și corelarea datelor, conducând la o prelucrare extensivă, verificare manuală și revizuire. La rândul său, acest lucru duce invariabil la întârzieri de studiu și costuri mai mari.

Și, deși timpul de comercializare a medicamentelor este evident important pentru pacienții care așteaptă, este de asemenea crucial pentru producătorii de medicamente și nu doar pentru că costă mai mult cu cât durează un studiu (ceea ce face).

Ceasul ticaie

Majoritatea oamenilor pot fi conștienți de faptul că brevetele de droguri din SUA sunt de 20 de ani. Ceea ce mulți nu știu, totuși, este că în momentul depunerii și înregistrării unui brevet de droguri, ceasul începe să bifeze în cei 20 de ani. Dacă un medicament durează 10 ani pentru a trece prin fazele de încercare înainte de a fi aprobat și pentru comercializare, acel brevet mai are doar 10 ani. Aceasta este implicația reală a costurilor și o parte din motivul pentru care medicamentele pot părea atât de scumpe, deoarece producătorul are adesea un timp limitat pentru a-și recupera imensul R&D costurile înainte de expirarea brevetului.

Se estimează că companiile farmaceutice pierd venituri potențiale de 600.000 USD pentru fiecare zi în care un proces este întârziat pentru un medicament de nișă, 8 milioane USD pe zi pentru un blockbuster. Conform studiilor clinice.gov site-ul web în prezent există peste 350.000 de probe care se desfășoară în întreaga lume.

Blockchain ca facilitator de date

Abilitatea de a aborda aceste provocări este motivul pentru care Blockchain poate schimba jocul pentru Pharma.

Ce se întâmplă dacă datele individuale ale studiului ar putea fi într-o locație sigură și controlată, cu o pistă completă de audit. Ce se întâmplă dacă datele comune din industrie partajate ar putea fi stocate într-o singură sursă de depozite de adevăr accesate de toți cei care au nevoie de acestea și actualizate printr-un model de consens structurat. Ce se întâmplă dacă pacienții ar putea deține datele lor personale într-un singur loc. Ce se întâmplă dacă companiile farmaceutice s-ar putea concentra pe avantajul competitiv, mai degrabă decât pe fiecare abordând probleme comune la nivel de industrie. Toate acestea ar economisi timp și bani semnificativi individual și colectiv pentru companiile farmaceutice și ar îmbunătăți experiența pentru echipele de studiu și pacienți. Aceasta este ceea ce Blockchain poate activa!

Pe baza acestui model, chiar dacă doar câteva procente din aceste studii ajung pe piață, dacă Blockchain economisește doar o zi pe studiu prin îmbunătățirea timpului pentru recrutarea pacienților, plătirea anchetatorilor, monitorizarea site-urilor sau îmbunătățirea conformității care ar justifica costul său de mai multe ori . Cu toate acestea, aplicat în mod corespunzător, Blockchain are potențialul de a obține câștiguri semnificativ mai mari. Amintiți-vă că studiile mai ieftine și mai rapide pot deschide calea către medicamente mai accesibile în mâinile pacienților mai devreme.

blockchain În farmaceutice

Momentul potrivit, locul potrivit

Din punct de vedere istoric, companiile farmaceutice s-au concentrat pe propriile nevoi și obiective, ceea ce este de înțeles, dar, din perspectiva industriei, acest lucru a lăsat potențiale lacune în căutarea de a aborda probleme comune și oportunități de îmbunătățire care ar aduce beneficii tuturor. Deși acest lucru necesită investiții și colaborare inițiale, dacă este realizat corect, eliberează apoi resursele companiei pentru a se concentra pe activitățile cu valoare adăugată reală.

Acesta este motivul pentru care Pharma trebuie să ia în considerare blockchain-ul, acesta poate fi un factor de schimbare a jocului pentru industrie și nu trebuie văzut ca o altă tehnologie. Nu înlocuiește tehnologiile existente, dar, utilizate în mod adecvat, le poate completa și îmbunătăți, creând un flux mai ușor și mai rapid de date și informații.

Citește și: Blockchain In Pharma

Află mai multe

În acest videoclip, 101 Blockchains evidențiază unele dintre domeniile în care blockchain-ul ar putea ajuta industria Pharma să avanseze împreună și să accelereze dramatic procesul de studiu clinic. Dar pentru ca blockchainul să aibă impactul pe care l-ar putea avea în această industrie, este nevoie și de o nouă mentalitate colectivă din partea tuturor celor implicați.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me