Trăim într-o lume în care identitatea noastră este necesară peste tot, cum ar fi moneda și va deveni mai rău. Fiecare aplicație pe care o folosim, fiecare site web la care ne alăturăm, fiecare organizație cu care partenerăm, toate ne solicită să creăm un id de autentificare și o parolă. Rezultatul este interminabile user-uri și parole, care sunt un coșmar de întreținut. Nu numai asta, dar majoritatea dintre noi sunt foarte previzibili în convențiile noastre de denumire și folosesc frecvent aceleași parole și cu cât avem mai multe parole, cu atât mai previzibile (și hackabile) suntem.

Blockchain pentru identitate digitală

Acest videoclip vorbește despre provocările comune ale identității digitale și explorează modul în care Blockchain vă poate ajuta să vă controlați identitatea digitală și să o păstrați în siguranță. Însuși caracteristicile care fac Blockchain de valoare sunt cele de care avem nevoie pentru o gestionare mai sigură a identității. Proveniența, imuabilitatea și finalitatea sunt esențiale pentru menținerea unui control identitar eficient.

Ne poate afecta pe toți

Pentru a da un exemplu personal, acum aproximativ un an am schimbat locul de muncă. Aceasta a implicat renunțarea la telefonul mobil de la locul de muncă și obținerea unuia nou personal. Aș fi putut păstra vechiul meu număr, dar am decis să fac o pauză curată și să obțin un număr nou. Asta mi s-a părut o idee bună la acea vreme, dar nu știam puțin despre problemele pe care aceasta le-ar crea cu identitatea mea digitală. Numărul de site-uri web cu numărul meu vechi activat a fost înspăimântător și majoritatea oamenilor vor fi conștienți de faptul că, dacă întâmpinați o problemă cu ID-ul sau parola dvs. pentru un site, vă trimit un cod pe e-mail sau pe telefonul mobil pentru a-l debloca. Dar dacă acest număr de telefon mobil nu mai există și nu mai aveți vechiul cont de e-mail de la serviciu. Acolo merge verificarea dvs. și astfel începe o buclă nesfârșită pentru a vă recupera identitatea și accesul la site-uri web, sisteme și aplicații. Mi-a luat mult timp să-mi schimb numărul de telefon mobil în toate locurile de care aveam nevoie și încă, un an mai târziu, întâlnesc site-uri care au vechiul meu număr de telefon mobil în înregistrările contului lor.

O singură sursă a adevărului.

Dar dacă aș putea să-mi schimb numărul de telefon mobil (sau adresa de e-mail) o singură dată într-o locație centrală și care să fie apoi transmis sau accesat de toate aplicațiile, conturile și site-urile web care au nevoie de el. Și dacă trebuia să-l schimb, mă duc în acea locație centrală, fac actualizarea care este apoi copiată automat și actualizată oriunde în altă parte sunt stocate informațiile. Nu ar fi un schimbător de jocuri? Cât timp și efort ne-ar salva pe toți.

Unul dintre principiile directoare ale Blockchain este acela că poate furniza o singură sursă a adevărului prin design.

Blockchain de identitate digitală

Acesta este doar un mic exemplu în care Blockchain are capacitatea și ar putea fi utilizat pentru a permite și simplifica întreținerea și securitatea identității noastre digitale. După cum explică videoclipul, există multe fațete ale identității noastre și trebuie să ne asigurăm că toate sunt sigure, actuale și accesibile.

Provocări de identitate corporativă

Până acum ne-am concentrat pe identitatea digitală dintr-o perspectivă individuală, dar aceleași probleme pot fi aplicate oricărei companii al cărei personal trebuie să acceseze mai multe sisteme și care se bazează pe firewall-uri interne sau externe. A avea un mediu Blockchain sigur pentru a ajuta companiile să mențină identitățile angajaților la nivel central este un factor esențial pentru asigurarea faptului că persoanele potrivite pot accesa informațiile corecte la momentul potrivit.

Majoritatea companiilor au ID-uri și conturi de e-mail ale angajaților și, într-o anumită măsură, folosesc acest lucru pentru a configura rețeaua angajaților și accesul la sistem, dar acest lucru rezolvă doar o parte a problemei, mai ales dacă angajații lor folosesc și sisteme externe și trebuie să aibă alte adrese de utilizator și parole de făcut slujbele lor.

După cum arată linkul de mai jos, Identitatea digitală nu dispare, de fapt se extinde în tot mai multe fațete ale vieții de zi cu zi și ale afacerilor.

Top 5 tendințe de identificare digitală în 2020

Deținerea datelor dvs.

O mulțime de provocări din acest centru digital de vârstă despre cine deține și controlează date și acolo Blockchain poate oferi claritate, punând proprietatea în mâinile potrivite. Nu numai că puteți avea un singur punct de acces, dar acel punct de acces este legat de proprietarul îndreptățit al datelor. În plus, Blockchain oferă securitate suplimentară prin asigurarea faptului că singurul care poate modifica acele date este adevăratul proprietar de date.

Citește și: Blockchain pentru identitate digitală, aici.

Dintr-o perspectivă individuală, nu ar fi minunat să te simți controlat asupra datelor cheie personale, fie că este vorba despre fișele medicale, canalele de comunicare personale și mass-media sau detaliile financiare. Și din perspectiva companiei nu ar clarifica rolurile și responsabilitățile, inclusiv proprietatea definită și sigură și accesul la date, îmbunătățesc eficacitatea operațională și contribuie la reducerea încălcărilor și pirateriei datelor.

Aceasta este o problemă rezolvabilă

Concluzia este că, de câte ori este solicitată orice identitate digitală și cu cât sunt stocate mai multe locuri, cu atât este mai mare riscul ca aceasta să fie compromisă sau accesată de alții. Acest lucru ar putea duce la dezinformare sau la duplicarea datelor în cel mai bun caz, dar în cele mai grave cazuri poate duce în cele din urmă la furtul de identitate sau la abuzul penal.

Cu toții avem o identitate digitală acum, depinde de noi să acceptăm că aceasta vine cu responsabilitatea de a o deține și de a o gestiona individual și colectiv. Este posibil să aveți controlul complet al dvs., dar dacă da, probabil că vă aflați într-o minoritate și situația respectivă se poate schimba în orice moment. Indiferent, vă recomandăm să vizionați acest videoclip și să vă gândiți la ceea ce ați putea face dvs. și / sau compania dvs. pentru a vă proteja și menține identitatea acum și în viitor!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me