Peisajul tehnologiei Blockchain se extinde continuu cu adăugarea de proiecte noi și izbitoare. Printre numeroasele mențiuni proeminente din lumea Blockchain, Hyperledger a stabilit recent o platformă promițătoare pentru promovarea proiectelor de tehnologie distribuită a registrelor. Unul dintre proiectele notabile din domeniul Hyperledger, Hyperledger Fabric, a fost un impuls critic în dezvoltarea soluției Blockchain, în timp ce altul este Hyperledger Besu.

Rezumat

Obiectivul principal al acestei lucrări de discuție este Hyperledger Besu, cea mai recentă adăugare printre proiectele Hyperledger.

 • Oferă o platformă fiabilă pentru construirea cazurilor de utilizare a rețelei publice prin valorificarea rețelei publice Ethereum. De asemenea, permite crearea de rețele permise.
 • Funcționează conform standardului Enterprise Ethereum Alliance, o referință standard pentru crearea de interfețe comune între diferite proiecte închise și open source în ecosistemul Ethereum.
 • Facilitează adoptarea diferitelor mecanisme de consens.
 • Rețeaua de la egal la egal reprezintă una dintre caracteristicile proeminente ale Hyperledger Besu.
 • Monitorizarea performanțelor nodurilor și rețelelor este un alt element important al Hyperledger Besu.
 • Confidențialitatea asigură faptul că părțile externe nu pot accesa lista părților implicate în tranzacție sau conținutul tranzacției sau referința părților care trimit și care primesc.

Una dintre cele mai largi aplicații asociate cu Hyperledger Besu este în industria farmaceutică. În cadrul proiectului Save Pharmaceutical, medicamentele neutilizate sunt returnate și furnizate pacienților care au nevoie de ele printr-o platformă bazată pe Hyperledger Besu care conectează depozitele de medicamente (de exemplu, farmacii), donatorii de medicamente (de exemplu, clinicile), pacienții individuali și facilitățile de locuit asistat și pacienți. Platforma asigură o rețea autorizată la nivel de întreprindere pentru a funcționa ca un sistem de depozitare a medicamentelor.

Să descoperim definiția Hyperledger Besu alături de arhitectura și caracteristicile sale. Cel mai important dintre toate, următoarea discuție ar sublinia funcționalitățile și cazurile sale de utilizare notabile.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit pentru noțiuni fundamentale despre blockchain

Definiția Hyperledger Besu

Hyperledger Besu este în esență un client Ethereum open-source bazat pe Java și este proiectul inițial Blockchain pe Hyperledger care acceptă operațiuni pe blockchain-uri publice. Acum, întreprinderile sunt mai orientate spre ecosistemul Hyperledger datorită Besu, care oferă o platformă fiabilă pentru construirea cazurilor de utilizare a rețelei publice în conformitate cu cerințele aplicației.

Prin urmare, întreprinderile nu trebuie să se îngrijoreze de restricțiile privind cazurile de utilizare Blockchain permise numai cu Hyperledger Besu. Utilizează rețeaua publică Ethereum pentru operațiuni. Scopul specific al arhitecturii și designului se concentrează pe modularitate și interfețe curate. Este special conceput ca o platformă ideală pentru a permite dezvoltarea și implementarea open source.

Modularitatea în design este evidentă în izolarea preocupărilor dintre algoritmii de consens și în diferitele caracteristici critice ale Blockchain. Ca urmare, abordarea modulară acceptă implementarea și actualizarea mai ușoară pentru toate componentele sale. Crearea de interfețe curate printre diferitele elemente din infrastructura clientului oferă o configurație mai ușoară a Ethereum pentru a răspunde nevoilor acestora.

În plus, abordează și nevoile de afaceri, oferind în același timp flexibilitate pentru integrarea diferitelor proiecte Hyperledger și a elementelor specifice de utilizare în baza de cod. Scris în Java și dezvoltat sub licența Apache 2.0, poate rula pe rețeaua publică Ethereum, precum și pe rețele cu permisiuni private și rețele de testare precum Gorli, Rinkeby și Ropsten.

Citiți mai multe despre Hyperleadger Besu Aici!

Importanța clientului Ethereum

Acum, este important să reflectăm la cel mai proeminent aspect din definiția Hyperledger Besu. Client Ethereum, îți amintești? Deci, ce este un client Ethereum? Este practic software-ul responsabil de implementarea protocolului Ethereum pentru un caz de utilizare specific. Clienții Ethereum au interfețe de programare a aplicațiilor (API) care permit dezvoltatorilor de aplicații să interacționeze cu Blockchain.

Clienții Ethereum au mediul de execuție adaptat pentru procesarea tranzacțiilor Ethereum Blockchain. De asemenea, facilitează rețeaua Peer-to-Peer (P2P) pentru a asigura comunicarea cu diferite noduri Ethereum din rețea pentru sincronizarea stării. În plus, utilizatorii primesc și spațiu de stocare pentru date persistente care se concentrează în principal pe executarea tranzacțiilor. Aceste aspecte prezintă în mod clar eficiența Hyperledger Besu.

Citiți articolul nostru anterior despre un ghid final pentru Ethereum și începeți!

Caracteristicile Hyperledger Besu

Următoarea preocupare importantă dintr-o introducere la Hyperledger Besu se referă în primul rând la caracteristicile sale. În prezent, funcționează conform standardului Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Specificația SEE este un etalon standard pentru crearea de interfețe comune între diferite proiecte închise și open source în peisajul Ethereum.

Ca urmare, utilizatorii nu trebuie să se confrunte cu blocarea furnizorului, obținând în același timp funcționalitate adecvată a interfețelor standard între echipe pentru dezvoltarea aplicațiilor. Acesta asigură implementarea caracteristicilor întreprinderii în ceea ce privește specificațiile clienților SEE. Acum, haideți să aruncăm o privire asupra celorlalte caracteristici pe care le puteți utiliza Hyperledger Besu.

 • EVM

Mașina virtuală Ethereum din Hyperledger Besu este o mașină virtuală completă Turing, care acceptă implementarea și executarea contractelor inteligente prin tranzacții în Ethereum Blockchain.

 • Mecanisme de consens

Hyperledger Besu facilitează diferite mecanisme de consens sub forma a doi algoritmi distincti. Algoritmii de consens ajută la implementarea diferiților algoritmi de consens legate de producția de blocuri, validarea blocurilor&validarea tranzacției. Cei doi algoritmi de consens proeminenți sunt Dovada autorității și Dovada muncii. Protocoalele Dovada autorității sunt ideale în cazurile în care participanții la tranzacții se cunosc. Dovada muncii (sau Ethash) este potrivită pentru cazurile de utilizare care se concentrează pe activități miniere legate de rețeaua principală Ethereum.

Citiți acum: un ghid final pentru algoritmii de consens

 • Caracteristici de stocare

Următoarea caracteristică importantă a Hyperledger Besu se referă la stocare. Oferă baza de date RocksDB-cheie-valoare pentru datele persistente ale lanțului la un nivel de nod local. Datele sunt clasificate în anumite subcategorii, cum ar fi datele Blockchain și datele statului mondial.

Datele Blockchain includ anteturi de blocuri care constituie lanțul de date, care ajută la verificarea criptografică a stării Blockchain. Fiecare antet de bloc indică un stat mondial prin hash-ul stateRoot, iar datele statului mondial indică maparea conturilor de la adrese diferite. Conturile de proprietate externă au echilibru eteric, iar conturile bazate pe contracte inteligente ar putea conține, de asemenea, stocare și cod executabil.

 • Rețea P2P

Unul dintre termenii proeminenți care vin împreună cu Hyperledger Besu este rețeaua P2P. Hyperledger Besu valorifică protocoalele de rețea devp2p ale Ethereum pentru a permite comunicarea între clienți. În plus, oferă și un sub-protocol adaptat special pentru IBFT2.

 • API-uri orientate către utilizator

O altă caracteristică notabilă a Hyperledger Besu se referă la API-urile orientate către utilizator sub formă de API-uri EEA JSON-RPC și API-uri Ethereum mainnet. API-urile acceptă protocoalele WebSocket și HTTP. Mai mult, Hyperledger Besu oferă și API-ul GraphQL.

 • Monitorizarea

Monitorizarea este unul dintre punctele forte ale caracteristicilor Hyperledger Besu, deoarece permite operațiuni pe rețeaua publică Ethereum. Acesta include funcționalități de monitorizare a performanței nodurilor și rețelelor. Hyperledger Besu utilizează metoda API JSON-RPC debug_metrics sau Prometheus pentru monitorizarea performanței nodului. Pe de altă parte, instrumentele Alethio, cum ar fi EthStats Network Monitor și Block Explorer, ajută la monitorizarea performanței rețelei.

 • Confidențialitate

Printre numeroșii factori care se remarcă în lista de caracteristici a Hyperledger Besu, confidențialitatea are un loc proeminent. Confidențialitatea se referă în primul rând la menținerea confidențialității tranzacțiilor între singurele părți implicate în tranzacție.

Se asigură că părțile externe nu au putut accesa lista părților implicate în tranzacție, conținutul tranzacției sau partea care trimite și care primește. Managerul de tranzacții private este forța sa formidabilă în protejarea confidențialității tranzacțiilor.

Citește și: Blockchain public vs privat

 • Permisiunea

Ultima, dar o adăugare semnificativă în caracteristicile Hyperledger Besu, se referă la suportul pentru permisiuni. Deși acceptă cazuri de utilizare ale unei rețele publice, permite, de asemenea, crearea de rețele permise. Rețelele permise ar implica autentificarea numai pentru anumite noduri &conturi.

Utilizatorii pot activa permisiunea de cont sau permisiunea de nod în rețea în funcție de preferințele lor. În plus, utilizatorii beneficiază, de asemenea, de avantajele autorizațiilor locale, precum și de pe lanț, cu Hyperledger Besu. Permisiunea locală utilizează fișierul de configurare pentru permisiunea la nivel de nod. Pe de altă parte, permisiunea în lanț implică utilizarea contractelor inteligente la nivel de rețea.

 

Funcționalități acceptate pe Hyperledger Besu

Funcționalitățile Hyperledger Besu sunt, de asemenea, unul dintre motivele proeminente ale popularității sale. Acesta oferă CLI (Command-Line Interface) împreună cu WebSocket & API-uri bazate pe HTTP pentru a asigura funcționarea, întreținerea și monitorizarea corectă a nodurilor din rețeaua Ethereum. API-urile client oferă suport adecvat pentru funcționalitățile generale Ethereum, inclusiv contracte inteligente, dezvoltare dapp, cazuri de utilizare care implică operațiuni și implementare.

Instrumentele precum web3j, Truffle și Remix ajută la susținerea acestor activități. În plus, clientul Hyperledger Besu asigură, de asemenea, suport pentru implementarea API-urilor comune JSON-RPC. Prin urmare, utilizatorii nu trebuie să facă față dificultăților legate de integrarea și instrumentarea ecosistemelor. Clientul Hyperledger Besu oferă, de asemenea, suport pentru crearea de rețele de consorțiu privat cu permisiuni.

În prezent, Hyperledger Besu nu are suport pentru gestionarea cheilor cu clientul din cauza problemelor de securitate. Pe de altă parte, utilizatorii pot beneficia de EthSigner sau alte portofele compatibile Ethereum pentru gestionarea cheilor private. Instrumente precum EthSigner facilitează și accesul la magazinul de chei alături de semnarea tranzacțiilor prin instrumente precum Microsoft Azure și Hashicorp Vault.

După cum sa menționat deja, suportă și nodul & permisiunea contului pe baza configurației locale și a contractelor inteligente. În plus, metodele de cunoaștere zero asociate cu clientul pot facilita, de asemenea, tranzacțiile private la unison cu protocolul Aztex. Dacă cazul implică o abordare off-chain, atunci puteți utiliza Orion, care este un manager de tranzacții private open-source.

Citește și: Viitorul tehnologiei Blockchain

Caz practic de utilizare a Hyperledger Besu

Preocuparea finală a oricărei introduceri a Hyperledger Besu s-ar referi în primul rând la cazurile sale practice de utilizare. Una dintre cele mai largi aplicații asociate acestuia este în industria farmaceutică. Problema deșeurilor farmaceutice din SUA este una dintre problemele proeminente cu risipa de aproape 2 miliarde de dolari în valoare de medicamente pe bază de rețetă anual.

Volumele masive de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală rămân neutilizate în clinici, case individuale pentru pacienți și facilități de locuit asistat. Prin urmare, soluția cea mai plauzibilă, în acest caz, ar putea indica distrugerea medicamentelor neutilizate. Cu toate acestea, costul eliminării medicamentelor neutilizate este un alt obstacol critic.

Mai mult, precedentele legale pentru eliminarea drogurilor neutilizate prin incinerare ar putea crea preocupări de mediu proeminente. Deci, cea mai productivă soluție, în acest caz, ar fi un mecanism care poate returna medicamentele neutilizate și le poate furniza pacienților care au nevoie de ele. O astfel de soluție trebuie să respecte următoarele aspecte practice pentru o mai bună eficiență.

 • Motivația ca farmaciile să servească drept facilități pentru acceptarea medicamentelor neutilizate
 • Motivație pentru pacienți și clinici pentru a dona medicamente neutilizate
 • Control cuprinzător și transparență asupra calității și expirării medicamentelor donate
 • Securitatea datelor

Unul dintre cele mai bune exemple de utilizare a Hyperledger Besu în crearea unei astfel de soluții este proiectul Save Pharmaceutical. Platforma folosește Hyperledger Besu pentru conectarea depozitelor de medicamente, adică farmacii, donatori de medicamente, cum ar fi clinici, pacienți individuali și facilități de viață asistată și pacienți.

Proiectul Save Pharmaceutical este în prezent în curs de dezvoltare și s-ar dovedi a fi un produs extrem de multifuncțional. Poate fi platforma ideală pentru donatori pentru a dona medicamente pe care nu le utilizează, iar farmaciile ar putea aproba sau respinge cu ușurință farmaciile donate. Drept urmare, pacienții care au nevoie de medicamente și nu pot beneficia de ele din cauza dificultăților financiare pot obține medicamente de cea mai bună calitate.

Hyperledger Besu servește ca opțiune ideală în acest caz de utilizare datorită facilității sale pentru operațiuni pe o rețea publică. Prin urmare, pacienții ar putea accesa informații despre disponibilitatea medicamentelor la farmacii. În plus, facilitatea de autorizare poate ajuta farmaciile să mențină un control mai bun asupra acceptării și verificării calității medicamentelor.

Ca rezultat, Hyperledger Besu poate asigura o rețea autorizată la nivel de întreprindere pentru a funcționa ca un sistem de depozitare a medicamentelor. Se poate observa în mod clar că este ideal pentru aplicații critice pentru misiune pe Blockchain privat în timp ce se utilizează caracteristici ale protocolului fără permisiuni.

Dacă sunteți un începător în lumea tehnologiei blockchain, ar trebui să știți despre tipurile de blockchain.

Concluzie

Introducerea Hyperledger Besu în ecosistemul Hyperledger ar reprezenta noi oportunități pentru întreprinderi de a beneficia de beneficiile cazurilor de utilizare a rețelei publice. Cel mai important dintre toate, asigură configurarea și instalarea simplă și flexibilă prin cerințele sale generale de sistem.

Este mai ușor să stabiliți cerințele de sistem pentru Hyperledger Besu cu o impresie clară a specificațiilor rețelei, cum ar fi complexitatea interogării, dimensiunea stării mondiale, limita de blocare a gazelor și numărul de tranzacții. În plus, comunitatea deschisă de la Hyperledger Besu conduce, de asemenea, contribuții suplimentare la ecosistemul său în fiecare zi. Adoptarea Hyperledger Besu capătă încet încet. Aflați mai multe despre Hyperledger Besu chiar acum pentru a valorifica oportunitatea!

Dacă sunteți cel care aspiră să construiască o carieră de succes în Blockchain, înscrieți-vă acum la cursul Blockchain gratuit și începeți călătoria dvs. Blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me