Datele mari pot însemna multe lucruri pentru mulți oameni, așa că, înainte de a intra în analiză, am considerat că este pertinent să oferim definiții ale datelor mari și ale blockchain-ului în legătură cu acest raport.

Conform Merriam Webster, definiția datelor mari este:

O acumulare de date care este prea mare și complexă pentru prelucrare de către instrumentele tradiționale de gestionare a bazelor de date

Conform Merriam Webster, definiția blockchain-ului este:

O bază de date digitală care conține informații (cum ar fi înregistrările tranzacțiilor financiare) care pot fi utilizate și partajate simultan într-o rețea mare descentralizată, accesibilă publicului

 

Cât de mare este Big Data?

Big Data analizează de obicei trei criterii, Volum, Viteză și Varianță atunci când evaluează dacă o nevoie necesită o abordare a datelor mari.

Volum: Cât de multe date există (de exemplu, în termeni de terabytes și petabytes).

Viteză: Cât de repede intră într-un centru de date, ajunge într-o bază de date și / sau este accesat

Varianța: Ce format (e) și tipuri de date sunt incluse

Nu există reguli dure și rapide în ceea ce privește momentul în care intră datele mari, este mai mult un caz de evaluare a nevoilor și oferirea de soluții adecvate pe termen lung, care permit datele clienților acum, permițând în același timp creșterea și diversitatea viitoare.

Este prea mult căpitan, motoarele nu o pot lua

Majoritatea persoanelor care au urmărit un film Star Trek, Star Wars sau de aventuri spațiale de orice fel vor recunoaște momentul în care o navă a fost atacată și funcționează cu capacitate limitată. Inginerul șef încearcă frenetic să convoace suficientă putere de la motoare pentru a scăpa sau a face un salt hiper.

Dar se luptă și se pare că orice speranță s-a pierdut. Apoi, în ultimul moment, printr-o sursă de energie necunoscută până acum sau o soluție tehnică genială, găsesc o cale de ieșire cu câteva secunde de rezervă.

Ce legătură are asta cu datele? Te aud gândindu-te, de fapt, mai mult decât ai putea crede. Așa cum inginerul are nevoie de date bune și exacte pentru a scoate nava din pericol, la fel companiile au nevoie de datele lor pentru a-și conduce în mod eficient drumul înainte și pentru a-i ajuta să ajungă acolo unde vor să meargă..

Câte companii se pot raporta la o situație de panică în care aveți nevoie brusc de date și nu le puteți găsi sau în care trebuie luată o decizie cheie, dar nimeni nu poate confirma exactitatea datelor. Consecințele pot fi diferite, dar scenariul necesității de a ieși rapid dintr-o situație proastă nu este atât de exagerat.

Citeste mai mult: Identitatea dvs. digitală este sigură și sigură?

Big Data, Small World

Cândva companiile se concentrau pe propriile date structurate interne pentru a-și desfășura activitatea și a-și dezvolta afacerea. Cu toate acestea, acum, odată cu apariția și adoptarea platformelor de socializare și a motoarelor de căutare pe internet, multe companii extrag, de asemenea, date nestructurate din afara organizației lor, mai ales atunci când încearcă să înțeleagă imaginea de ansamblu și să-și optimizeze modelele de afaceri..

Cantitatea de informații din domeniul public este vastă, dar poate fi, de asemenea, contradictorie, duplicativă și chiar neadevărată, astfel încât utilizarea acestor informații necesită un grad de diligență și verificare.

Blockchain ca Enabler

Și aici Blockchain vă poate ajuta prin furnizarea unei infrastructuri în care datele pot fi stocate cu controale adecvate aplicate pentru a se asigura că sunt verificabile, trasabile și accesibile persoanelor potrivite la momentul potrivit. Clientul trebuie să identifice în continuare sursele de date și ce date are nevoie de la acestea, dar mecanismul de consens din Blockchain asigură existența unui proces pentru menținerea acestor date. Mai mult, capacitatea de a minimiza duplicarea și de a stabili o sursă a adevărului în cadrul Blockchain poate ajuta la oprirea „Big Data” care devine „Chiar și date mai mari”.

În ceea ce privește datele nestructurate sau structurate, Blockchain poate gestiona bine acest amestec, iar capacitatea de a acoperi contracte inteligente pentru nevoi specifice permite încorporarea multor formate și abordări de date diferite.

Aflați mai multe despre blockchain de aici.

Bun vs rau

Datele sunt bune, majoritatea oamenilor și companiilor pot cumpăra acest lucru!

Dar, la fel ca multe afirmații simple, atunci când sapi puțin mai adânc și începi să pui câteva întrebări, încep să apară găurile și începem să ne dăm seama că în lumea datelor, la fel ca în viață, există bine și rău.

Pentru a clarifica de ce poate fi așa, următorul tabel descompune puțin straturile de date prin evaluarea unor caracteristici cheie ale datelor.

Declinare de responsabilitate: Înainte de a începe să puneți la îndoială acest tabel sau să dezbateți ce este sau nu există o categorie greșită, ar trebui să clarific că toate acestea sunt foarte subiective și dependente de companie, de date și de situație.

Date CharacteristicGoodEvilComments
Cantitate Prea mult Insuficient

Niciuna dintre ele nu este ideală, dar cel puțin cu prea multe aveți datele undeva dacă le puteți optimiza

Acces Reglementat Deschis tuturor

Majoritatea sistemelor permit ambelor și majoritatea companiilor operează un model hibrid, dar securitatea este mai importantă ca niciodată acum

Integritate Verificat

Fără cecuri

Datele trebuie să fie exacte și de încredere, dar acest lucru nu ar trebui să încetinească fluxul de date inutil

Sintaxă Structurat

Nestructurat

Datele nestructurate sunt mai greu de compilat și analizat, dar pot oferi rezultate mai bogate și pot deschide noi canale de comunicare și marketing

Locație Nor

În casă

Majoritatea companiilor se mută în cloud, deoarece este mai scalabil și reduce costurile interne, dependența de tehnologie și responsabilitatea

varietate Perspective diverse

Poate fi greu de asimilat

Disponibilitatea datelor din mai multe surse prin intermediul multor medii permite o analiză și o concentrare mai bogate

Rată de reîmprospătare Timp real Programat

Rata de schimbare dictează necesitățile de reîmprospătare, dar, în general, cu cât este mai rapidă, cu atât mai bine

Dintr-o perspectivă centrată pe Blockchain, depinde care dintre caracteristicile datelor prezentate în tabel sunt cheie. Dacă accentul este pus pe integritatea datelor prin trasabilitate, consens, verificare, transparență sau sursă unică a adevărului, Blockchain are într-adevăr avantajul față de alte tehnologii de baze de date..

Dar dacă accentul este pus pe cantitatea de date și viteza de încărcare și acces, atunci alegerea este mai puțin clară. Deoarece Blockchain este încă relativ la început, încă învață să se optimizeze în ceea ce privește scala și viteza.

Modelul actual de baze de date intră și el în joc, amintiți-vă că Blockchain funcționează cel mai bine într-un model de bază de date descentralizată, în timp ce o mulțime de sisteme și instrumente SAAS sunt concepute pentru o abordare centralizată.

Mulți prezic că Blockchain va ajunge la vârstă în spațiul de date mari pe măsură ce se maturizează.

Mai multe din colțul analistului nostru: De ce Blockchain poate fi un schimbător de jocuri pentru Pharma?

Lumea se schimbă și datele sunt în creștere, Blockchain vă poate ajuta

Pe măsură ce economia mondială mondială devine din ce în ce mai accesibilă și mai multe companii se asociază și dobândesc altele pentru a-și extinde baza de clienți, crește nevoia de date compatibile care pot fi ușor integrate.

Evoluția funcționării virtuale și îmbunătățirea continuă a instrumentelor de comunicare înseamnă că locația devine mai puțin importantă pentru multe companii. Din perspectiva datelor, totuși, acest lucru poate crește provocările, în special în ceea ce privește securitatea și disponibilitatea la nivel global. În plus, pe măsură ce reglementările se dezvoltă și se maturizează, companiile trebuie să își adapteze strategiile de date în consecință pentru a se asigura că respectă.

Datele mari continuă să crească, dar pe măsură ce Blockchain devine din ce în ce mai inteligent, punctul de interceptare dintre cele două se restrânge, iar oportunitatea de a fi partener în beneficiul reciproc devine mai clară.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me