Ca resursă Blockchain, s-ar putea să vă așteptați să promovăm Blockchain ca răspuns la viață, civilizație și univers așa cum îl cunoaștem. Cel puțin ar trebui să-i exaltăm virtuțile mult mai bine decât o bază de date tradițională, corect? Nu!

Nu suntem aici pentru a vinde Blockchain ca răspuns la fiecare problemă tehnologică. Căutăm să o poziționăm în cadrul peisajului tehnologic mai larg, unde poate contribui și beneficia reciproc. În acest sens, nu este mai bine decât o bază de date, ci ar trebui privită ca o alternativă.

Blockchain și bază de date

Nu ați generaliza și a spune că un pick-up este mai bun decât o mașină obișnuită, în cele din urmă depinde de cerințele care trebuie îndeplinite și de utilizarea intenționată. Când priviți într-o bază mai largă de utilizatori, există într-adevăr spațiu suficient pentru ambele.

Graficul de mai jos oferă un rezumat la nivel înalt al diferențelor cheie dintre Blockchain și o bază de date, care este explorată în continuare în videoclipul de la sfârșitul acestui articol..

Nu putem să ne înțelegem

Lucrul cheie de remarcat atunci când vizionați acest videoclip este că Blockchain oferă avantaje diferite față de o bază de date tradițională. Având opțiunea de Blockchain sau o bază de date obișnuită este de fapt un lucru bun, deoarece oferă clientului mai multe opțiuni și oportunități. De asemenea, nu este neapărat un caz al uneia sau alteia, le puteți avea pe amândouă, funcționând independent sau integrate și legate. Revenind la analogia mașinii ca șofer, este posibil să aveți nevoie de calitățile pe care vi le oferă un pick-up sau puteți crede că o mașină îndeplinește mai bine cerințele dumneavoastră. Multe familii pot avea un pick-up și o mașină și este în regulă.

Cheia este să faci alegeri bune

Provocarea este să vă asigurați că piesele puzzle-ului dvs. tehnologic se potrivesc!

Acesta este motivul pentru care analiza de afaceri este atât de importantă atunci când se iau decizii tehnologice. Sincronizarea procesului, a datelor și a sistemelor este una complexă. Fiecare nouă tehnologie adăugată infrastructurii unei companii trebuie să funcționeze nu numai eficient, ci și să se alinieze și să se integreze cu ecosistemul existent. În mod ideal, o nouă adăugare ar trebui să îmbunătățească ceea ce există deja într-o altă capacitate, de ce să o facem.

În fiecare zi, se pare că ne este vândut un nou sistem sau gadget, dar nu trebuie să lăsăm atracția noastră către noul și strălucitorul să fie factorul de decizie. Trebuie să rezistăm cumpărăturilor de impulsuri pe termen scurt, care nu sunt aliniate strategic și ar putea crea probleme mai târziu. Cumpărarea unei mașini atunci când știți că va trebui adesea să ieșiți din drum sau să purtați încărcături grele nu va fi optimă, poate funcționa, dar nu va fi la fel de eficientă ca o camionetă. Mașina poate arăta mai bine decât camionul și poate fi mai ieftină, dar face treaba de care aveți nevoie și va dura.

Schimbarea este inevitabilă, dar nu de dragul ei

Tehnologia de dragul tehnologiei nu rezolvă problemele de afaceri. Dacă aveți un sistem existent cu o bază de date care funcționează bine, vă satisface nevoile și este rentabil de ce să schimbați acest lucru pentru unul nou. Pe de altă parte, nu păstrați acest sistem până când nu moare și devine neacceptabil. Companiile concentrate strategic planifică din timp și fac schimbări mai devreme decât mai târziu pentru a reduce riscul și a rămâne la curent. Adăugarea Blockchain la suita de tehnologie vă întărește capacitatea de a vă asigura că aveți la dispoziție un set de instrumente IT complet. Poate în cele din urmă să înlocuiască una sau mai multe baze de date existente sau le poate completa. Dacă este gestionat corect, procesele și nevoile dvs. de date vor decide acest lucru pentru dvs. în timp util.

Știm cu toții că modelul tradițional de baze de date de a avea propriile hardware și software pe site, pe care le puteți controla și administra, a evoluat de-a lungul timpului într-un model bazat pe cloud Software As A (SAAS). Pentru multe întreprinderi, acest lucru a redus povara departamentelor IT ale companiei. Cu toate acestea, mutarea bazelor de date și a sistemelor în cloud nu elimină neapărat toate limitările unei baze de date.

De asemenea, implementarea Blockchain poate aborda unele dintre limitările comune ale bazei de date, dar poate crea și unele dintre propriile provocări unice, așa cum explică videoclipul.

Viața este un compromis

În calitate de client, de obicei, ne dorim totul, dar majoritatea dintre noi știm că trebuie să facem unele compromisuri, adică viața. Deci, atunci când decideți între Blockchain și baze de date, trebuie să revizuiți punctele tari și valorile respective, așa cum se explică în videoclip.

Decideți ce este cel mai important pentru dvs.:

  • Este performanța factorul cheie?
  • Sau poate recuperare de securitate sau dezastru?
  • Aveți nevoie de tot ceea ce este auditabil și trasabil?
  • Vei fi parteneriat cu alte companii și va trebui să te integrezi în sistemele lor?
  • Reglementarea și conformitatea sunt esențiale?
  • Dacă datele dvs. sunt centralizate sau descentralizate?
  • Lucrați la nivel global sau virtual?

Toate acestea sunt considerente importante, așa că fiți clar ce încercați să realizați din față pentru a vă asigura că faceți alegerile tehnologice corecte înainte de a pleca dintr-o nouă cale. Schimbarea direcției o dată pe o cale este mult mai dificilă (și mai costisitoare) și încercarea de a încadra un cuier pătrat într-o gaură rotundă nu este un model durabil de mers înainte.

Citește și: Blockchain vs Database: Înțelegerea diferenței dintre cele două

Scor final

În încheiere, dacă Blockchain versus baza de date tradițională ar fi un joc de fotbal (fotbal) aș spune că scorul final este 1-1, o remiză de scor credibilă, ambele părți având punctele lor forte și punctele slabe. Nu există o alegere proastă, așa că faceți-vă temele, uitați-vă la fișele echipei și alegeți-vă partea!

Dacă după vizionarea videoclipului doriți să discutați în continuare orice aspect al acestuia sau aveți ceva de spus despre acest articol, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la 101 Blockchains.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me