Bitcoin și piața globală a criptomonedelor a trecut printr-o creștere meteorică în ultimii ani și, odată cu aceasta, escrocii Bitcoin. Prețul în creștere al Bitcoin și capitalizarea de piață este atrăgător pentru noii investitori care au intrat pe piață în speranța unui dolar rapid..

Este posibil să nu înțeleagă complet tehnologia, dar au citit povești despre investitori pricepuți care au transformat câteva mii de dolari în milioane și acum sunt „Milionari Bitcoin‘.

Escrocheriile Bitcoin de care să fie conștienți

Perspectiva de a face bani online amestecată cu lăcomia scoate în evidență răul din natura umană. În timp ce piața criptomonedelor este adesea descrisă ca fiind riscantă, frauduloasă și utilizată de organizația criminală. Realitatea este că, oriunde există lăcomie, vor exista escrocherii online.

Dacă putem observa semnele clare, investitorii pot evita aceste escrocherii și își pot proteja activele criptografice. Următoarele 5 escrocherii Bitcoin sunt cele mai frecvente care trebuie evitate.

# 1 – Fake Bitcoin schimbă înșelătorii

În publicitatea care este Bitcoin, există mulți utilizatori care nu sunt bănuiți și vizitează schimburi false în graba de a cumpăra Bitcoin.

Similar cu phishing-ul, aceste site-uri web înșelătoare pot apărea ca un schimb de cripte de renume. Cu toate acestea, aceste site-uri web sunt doar o iluzie pentru a vă fura informațiile despre personal.

Schimburile de escrocherii vor folosi materiale promoționale atractive care vor părea prea bune pentru a fi adevărate. Acestea includ oferte de înscriere pentru a solicita o recompensă pentru un „timp limitat”, un bonus suplimentar dacă depuneți sume mari sau promisiunea de a multiplica investiția inițială în câteva luni.

Schimburile false de Bitcoin vor percepe de obicei taxe neobișnuit de mari pentru a tranzacționa, vor face foarte dificilă retragerea de fonduri sau pur și simplu vă fură banii împreună și nu vor mai fi auziți din nou.

Studiu de caz: Un exemplu recent a fost în Coreea de Sud, unde oficialii guvernamentali au expus un schimb fals numit BitKRX. Ei au păcălit clienții nevinovați pozându-se ca un schimb legitim, comercializându-se ca sucursală a KRX, cea mai mare platformă de tranzacționare financiară din Coreea de Sud..

De asemenea, fiți conștienți de schimburile cu aplicații elegante de telefonie inteligentă. Acestea pot fi destul de sofisticate, dar pot fi o fraudă Bitcoin. Practic, aceștia vă pot fura informațiile de pe telefon, cum ar fi detaliile de conectare la schimbul real.

S-au cunoscut cazuri în care aceste aplicații au fost descărcate din magazine de aplicații legitime, cum ar fi Google Play.

Cum să evitați falsul schimb Bitcoin Escrocherii

 • Rămâneți cu schimburi Bitcoin populare, bine cunoscute, legitime, cum ar fi Coinbase, Binance și Bitit.
 • Marcează schimbul pe browserul tău și folosește-l întotdeauna
 • Cercetați temeinic schimbul înainte de a vă înregistra un cont
 • Fiți sârguincioși cu materialul promoțional care sună prea bine pentru a fi adevărat
 • Nu fi presat să te înscrii la un schimb pentru a primi oferte speciale

# 2 – malware în portofelele software

Programele malware au fost mult timp favorite printre escrocii online. Utilizatorii care descarcă software cum ar fi portofelele de software Bitcoin pot conține programe malware dăunătoare. Acestea pot fi puțin mai dificil de identificat.

Odată ce malware-ul vă infectează computerul, acesta va avea acces la portofelul software și vă va scurge contul, va monitoriza „clipboard-ul” pentru adrese și parolă criptomonedă sau vă va fura cheile private..

Walware este o metodă comună online de escrocherie

Cum să evitați programele malware din portofelele software

 • Achiziționați și utilizați un dispozitiv de încredere și de încredere portofel hardware pentru a stoca toate activele dvs. de criptomonede
 • NU cumpărați un portofel hardware de la vânzători neautorizați
 • NU descărcați pur și simplu niciun portofel Bitcoin în App Store
 • Asigurați-vă că site-ul are un lacăt și faceți clic pe acesta pentru a vă asigura că detaliile numelui organizației se potrivesc cu descrierea site-ului
 • Utilizați ExpressVPN sau NordVPN pentru a cripta tot traficul, inclusiv adresele URL pe care le căutați și vă protejați identitatea
 • Asigurați-vă că scanerul dvs. de viruși este actualizat

NordVPN.com

# 3 – Companii înșelătoare care promit randamente mai mari

Este posibil să fi auzit despre aceste companii înainte, deoarece a fost bine mediatizat. Aceste companii înșelătoare vă vor „tranzacționa” banii pe piața criptomonedelor și promit un procent fix

rentabilitate de vârstă care este cu mult peste o investiție medie.

Deși poate părea atrăgător la început, acestea devin bogate site-uri web (sau monede) cripto rapide ar trebui evitate și sunt de obicei o schemă ponzi sau piramidală.

Noii veniți sunt atrași de perspectiva multiplicării investiției inițiale într-o perioadă de timp definită, cum ar fi 12 sau 18 luni.

Studiu de caz: Acum celebrul exemplu a fost Bitconnect care a dus la cea mai mare înșelătorie din istoria criptomonedelor. Compania a garantat că va câștiga investitori cu până la 40% randament total pe lună – cu cât depuneți mai mulți bani, cu atât puteți obține profituri mai mari și mai rapide.

O imagine utilizată de BitConnect pentru a explica modul în care funcționează schema sa

La început totul s-ar putea să pară bine. Echilibrul începe să crească și să atragă entuziasm. Este dificil de crezut că ar putea fi o fraudă dacă vă plătesc corect?

Dar când încercați să retrageți niște profituri, există mereu o complicație.

Escrocii vor lua legătura și te vor convinge să depui mai multe fonduri pentru a crește randamentul. Până la sfârșitul lunii 12 sau 18, este prea târziu și cripto-ul dvs. câștigat cu greu a dispărut.

Cum să evitați companiile care promit rentabilități mai mari

 • Nu vă deranjați să căutați lucruri precum „cum să creați Bitcoin gratuit” sau proiecte similare
 • Ai incredere in instinctul tau. Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, de obicei nu este
 • Nu vă oferiți niciodată Bitcoin sau chei private pentru un schimb care vă va „schimba” pentru dvs.

# 4 – Phishing

Este posibil să știți deja despre prima înșelătorie din listă de la locul de muncă. O modalitate obișnuită de a viza utilizatorii folosind ingineria socială este utilizarea unui e-mail nesolicitat care pare legitim.

E-mailul poate părea a fi de la o organizație de încredere, cum ar fi o bancă sau, în acest caz, un schimb de criptomonede sau un portofel software.

E-mailul va conține adesea un link către un alt site web care arată aproape identic cu pagina de portofel de schimb sau software pe care ați vizita-o în mod normal.

Din păcate, toate acestea sunt o deghizare pentru a obține informațiile dvs. de conectare.

Cum să evitați escrocheriile

 • Nu deschideți niciodată un e-mail care pare suspect pe care îl primiți de la o entitate de încredere, cum ar fi banca dvs. sau schimbul de criptomonede
 • Asigurați-vă că verificați întotdeauna adresa URL pentru a vă face să vizitați site-ul web real
 • Nu faceți clic pe linkurile care vă sunt trimise prin e-mail și care par suspecte
 • Nu renunțați niciodată la cheia dvs. privată pentru nimeni, inclusiv schimburi
 • Marcați schimbul real al adresei portofelului software și utilizați-l întotdeauna pentru a vizita site-ul web
 • Asigurați-vă că site-ul are un lacăt și faceți clic pe acesta pentru a vă asigura că detaliile numelui organizației se potrivesc cu descrierea site-ului
 • Utilizați ExpressVPN sau NordVPN pentru a cripta tot traficul, inclusiv adresele URL pe care le căutați și vă protejați identitatea
 • Asigurați-vă că scanerul dvs. de viruși este actualizat
 • Achiziționați un portofel hardware și lăsați Bitcoin-ul „offline”

Iată câteva articole relevante pe care ar trebui să le citiți în continuare:

 • Kraken vs Gemeni: comparația Crypto Exchange 2021
 • Recenzie Coinmama: Bitcoin, tranzacționare & Taxe
 • StealthEX Review: Crypto, swap-uri instantanee & Taxe
 • Recenzie Tokenize: funcții de schimb, taxe & Mai mult
 • Exocrow Review: Este sigur & Legitim?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me