Bună ziua și bine ați venit la acest ghid despre una dintre criptomonedele mai puțin înțelese, dar importante – Ethereum Classic. Probabil ați citit un pic despre Ethereum (ETH) și poate întâlniți câteva fraze nedumeritoare în timpul lecturii.

DAO este una dintre acestea care apare deseori. Din fericire, în acest scurt ghid, vom explica totul despre asta și divizarea Ethereum asta s-a produs din cauza asta.

În timpul acestui ghid Ethereum Classic, voi acoperi: ce este de fapt DAO și cum se leagă de Ethereum Classic Fork, diferitele moduri în care un blockchain poate fi actualizat (furci dure și moi) și cum se compară atât Ethereum Classic, cât și Ethereum termenii lor performanțele pieței astăzi. În cele din urmă, mă voi uita la ETC VS ETH în termeni de avantajele și dezavantajele lor specifice.

Până la sfârșitul acestui ghid, ar trebui să aveți o înțelegere clară a modului în care a apărut Ethereum Classic, totul despre Ethereum Classic Fork care l-a creat, un pic despre modul în care atât ETH cât și ETC se compară în ceea ce privește performanța actuală a pieței și avantajele și dezavantajele fiecărei monede.

Oh, și, de asemenea, dacă, după ce ați citit acest articol, veți descoperi că v-ați interesat achiziționarea și deținerea unor ETC, veți putea face acest lucru prin Coinbase sau orice altă platformă majoră de schimb criptografic. De asemenea, stocarea ETC nu ar trebui să se dovedească a fi o problemă – veți putea face acest lucru cu ușurință chiar și pe unele portofele hardware (adică Ledger Nano S).

ETC VS ETH este un subiect care împărțea cu amărăciune părerile în momentul în care cele două comunități se despart una de alta. Există cei care consideră că a fost corect să împartă blockchain-ul Ethereum pentru a păstra încrederea în acesta și există cei care consideră că un blockchain nu trebuie niciodată schimbat pentru a se potrivi cu nevoile dezvoltatorilor sau investitorilor. Cu toate acestea, vom ajunge la toate acestea în scurt timp.

În primul rând, voi începe cu o lecție importantă de istorie.

Căutați cel mai sigur loc pentru a cumpăra BTC? Am colectat cele mai bine cotate schimburi criptografice care au fost aprobate drept cele mai sigure platforme pentru cumpărarea BTC mai jos, așa că aruncați o privire.

Furnizor Visa / Mastercard disponibil Crypto Scorul nostru Coinbase Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Încă 30

9.8 Citiți recenzia Vizitați site-ul Binance Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + Încă 150

9.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Încă 7

9.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + Încă 37

9.1 Citiți recenzia Vizitați site-ul eToro Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 3

8.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + Încă 210

8.5 Citiți recenzia Vizitați site-ul Gemini Exchange Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 21

8.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Cel mai popular 729 Recenzii 9.8 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia Alegerea editorului 1279 Recenzii 9.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 816 Recenzii 9.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 1174 Recenzii 9.1 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 453 Recenzii 8.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 563 Recenzii 8.5 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 603 Recenzii 8.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia

Pro

 • A rămas fidel filozofiei criptomonedelor (descentralizare)
 • O criptomonedă foarte populară

Contra

 • Aproape niciun dezvoltator original nu a rămas cu ETC
 • Predispus la hacks și alte încălcări
 • Nu are un sprijin atât de puternic în comunitate ca Ethereum

Organizația Autonomă Descentralizată – DAO

Platforma Ethereum se bazează în jurul utilizării contracte inteligente. Pentru cei care nu sunt siguri ce este un contract inteligent, sunt practic acorduri programabile între două sau mai multe părți. Aceasta înseamnă că banii se pot muta de la o partidă la alta fără a avea nevoie de un intermediar de încredere. Ambele părți au încredere sau verifică dacă codul este legitim, iar codul eliberează banii la îndeplinirea anumitor condiții.

Organizația Autonomă Descentralizată sau DAO (pronunțat "dow") pe scurt a fost un contract inteligent foarte complicat. Avea și un scop destul de impresionant. Ideea a fost că va oferi un fond de bani pentru a plăti dezvoltarea de aplicații descentralizate care vor fi construite pe rețeaua Ethereum în viitor..

Aflați ce este Ethereum Classic

Ideea a fost simplă, dar crearea ei, așa cum veți afla în curând, nu a fost. Pentru a avea drepturi de vot în DAO, ar trebui să aveți cumpărați jetoane speciale. Aceste "Jetoane DAO" ar fi cumpărat folosind criptomoneda nativă Ethereum Ether. Deținerea de jetoane DAO însemna că ați făcut parte din procesul decizional care a decis care dApps a primit bani și care nu.

Pentru a obține aprobarea unei aplicații dApp (aplicație descentralizată), dezvoltatorul din spatele acesteia ar trebui mai întâi să fie luminat de un grup de experți și dezvoltatori cunoscuți din rețeaua Ethereum. Ar fi apoi supus la vot. Dacă dApp-ul propus a primit cel puțin 20% din voturi aruncate de către contribuabili la DAO, banii vor fi alocați, iar lucrările ar putea fi continuate la proiect.

Ethereum Classic: comparație între organizațiile tradiționale și organizațiile descentralizate.

DAO a fost o propunere revoluționară care s-a dovedit incredibil de populară în rândul investitorilor. Se părea că toți cei care știau despre Ethereum doreau să cumpere dreptul de vot pe rețea. Au fost atrași de flexibilitatea și transparența sistemul părea să ofere. În prima lună în care au fost vândute jetoanele DAO, proiectul a adunat un număr substanțial de monede Ether. Valoarea estimată în momentul în care au fost aduse aceste monede era 150 de milioane de dolari. Aceasta a reprezentat aproape 15% din tot eterul existent.

Ca parte a programării DAO, cei din spatele ei au avut grijă să creeze o opțiune de ieșire. Nu ar fi bine dacă, odată ce ai fost, ai fi prins acolo! Ce se întâmplă dacă proiectele ridicole la care nu ați vrut să participați au început să primească aprobarea de către comunitate?

Ethereum Classic: moneda ETC plasată printre niște lumini de Crăciun.

A fost creată o cale de ieșire din DAO. Era cunoscut sub numele de "Funcția Split". Acest lucru ar permite investitorilor să reclame Etherul pe care l-au contribuit. Folosind aceasta "Funcția Split", utilizatorii ar putea crea, de asemenea, ceea ce a fost denumit a "Copil DAO". Dacă vi s-au alăturat mai mulți membri DAO, ați putea începe chiar să acceptați alte idei pentru dApp-uri și să alocați bani pentru a le dezvolta.

Singura condiție care trebuia menținută în întregul contract inteligent era aceea dacă membrii părăseau DAO, nu ar putea să-și petreacă eterul timp de 28 de zile. Cu toate acestea, mulți dezvoltatori au evidențiat acest lucru ca o posibilă lacună și au ridicat rapid problema. Cu toate acestea, protestele lor nu au fost luate în serios de creatorii DAO.

Ce ar putea merge greșit? Hackul DAO

Lacunele despre care au avertizat unele sectoare ale comunității Ethereum au fost exploatate într-o zi fatidică la mijlocul lunii iunie 2016. Cineva a reușit să fura aproximativ o treime din banii care fuseseră păstrați în contractul inteligent DAO. Pentru hackerul întreprinzător, ar fi putut fi chiar ziua de plată! Aproape că au reușit să plece cu Ether, ceea ce merita în jur de 50 de milioane de dolari atunci!

Să ne uităm puțin mai atent la modul în care atacatorul a reușit să exploateze lacuna.

Dacă un deținător de jetoane DAO dorea să părăsească contractul, tot ce trebuia să facă este să solicite eliminarea acestora. Procesul a fost apoi dublu. În primul rând, utilizatorul ar primi monedele ETH pe care le-au contribuit în primul rând la DAO. În al doilea rând, tranzacția va actualiza registrul, iar numărul total de monede din contract ar fi recalculat.

Aflați ce este Ethereum Classic

Cu toate acestea, hackerul a reușit să creeze o funcție care a făcut ca procesul să se repete înainte ca registrul să poată fi actualizat. Aceasta a însemnat că au fost plătiți de multe ori suma de monede ETH pe care au contribuit inițial.

Procesul repetat până în jur de o treime din totalul eterului stocat în contract a fost transferat către hacker "Copil DAO" contracta. Acest lucru a provocat o revoltă printre cei care au urmat dezvoltării DAO.

În acest moment, dacă dețineți câteva monede ETH, s-ar putea să intrați în panică. S-ar putea să credeți că întregul sistem este defect. Nu-ți face griji. Nu este. Așa cum a afirmat un dezvoltator și cofondator Ethereum la acel moment: a spune că a fost vina rețelei Ethereum pentru atacul asupra DAO ar fi ca și cum ar fi învinovățirea "internetul" de fiecare dată când un site web se confruntă cu probleme care determină eșecul acestuia.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Ce s-ar putea face despre hack-ul DAO?

Înțeles, dar irațional, o mulțime de investitori timpurii, care nu erau ei înșiși programatori de blockchain sau dezvoltatori, dar auziseră despre atacul DAO, credeau că Ethereum este spart și se grăbeau să-și vândă monedele. Prețul a scăzut din jur De la 20 la 13 USD, și mulți au susținut că aceasta a fost moartea lui Ethereum.

Ethereum Classic: foaia de parcurs ETC.

Cu toate acestea, din moment ce a existat clauza de 28 de zile în contractul inteligent, nu a existat nimic pe care hackerul să-l poată face cu 50 de milioane de dolari până la expirarea acelui timp. Acest lucru a dat comunității Ethereum timp pentru A) discutați o soluție potențială și b) finalizați orice soluție potențială. Au fost prezentate trei idei:

 • "supraviețuirea celui mai adaptat" abordare – nu face nimic. Codul incorect merită să fie exploatat. Aceasta ar trebui privită ca o lecție costisitoare.
 • Furcă moale (mai multe despre asta într-o clipă).
 • O bifurcație dură (din nou, informațiile vor veni în scurt timp și despre asta!)

Voi discuta mai jos avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Nu face nimic

"nu face nimic" abordarea se bazează pe ideologia care codul este lege. Dacă faci un cod rău, ar trebui să fii pedepsit. Dacă sunteți dispus să vă deranjați cu sute de milioane de dolari cu codul netestat, ar trebui să vă confruntați cu consecințele. Primele comunități criptografice având o înclinație libertariană atât de puternică, nu este surprinzător faptul că această opțiune a găsit un astfel de sprijin.

Furcă moale: Ce este o furcă moale?

Întrucât acesta este un articol destinat începătorilor care încearcă să înțeleagă moneda Ethereum Classic, mai bine explic cu exactitate ce se înțelege prin o furculita moale.

Blockchain-urile pot fi schimbate în unul din cele două moduri. Cu A furculita tare, sau o furculita moale. O furcă soft este o modificare a regulilor rețelei care este compatibilă cu versiunile anterioare. Nu vă faceți griji dacă sună incredibil de complicat, chiar nu!

Gândiți-vă la asta ca la Microsoft Word. Dacă aveți cea mai nouă versiune de MS Word și salvați un document text pe o unitate USB, acesta va funcționa în continuare foarte bine când îl veți duce la casa prietenului dvs. care ar putea avea ediția MS Word 2007. La asta ne referim prin compatibilitate inversă.

La fel ca în exemplul MS Word, modificările regulilor blockchain-ului care sunt caracteristici ale lanțului mai nou nu vor funcționa în versiunea mai veche a lanțului. De exemplu, cuvintele care sunt adăugate la verificatorul ortografic MS Word vor apărea ca erori pe versiunea mai veche a software-ului, dar nu și pe cea mai nouă.

Ethereum Classic: caracteristicile ETC.

Ideea soft fork, atunci când a fost aplicată la mizeria pe care DAO a lăsat-o dezvoltatorilor Ethereum, ar însemna că a fost alegerea utilizatorului dacă doresc să ruleze noul cod sau nu. Cu toate acestea, indiferent dacă au făcut-o sau nu, ar putea totuși să comunice între ei. Propunerea ar fi, în teorie, închide complet Eterul pe care hackerul îl furase. Furca moale ar însemna că orice blocuri care conțin o tranzacție care implică mutarea de monede furate vor fi ignorate.

Ideea părea fabuloasă pe hârtie și avea mult sprijin. Cu toate acestea, nu a trecut mult timp până când un membru al comunității a identificat o altă problemă potențială. Soft fork-ul ar deschide rețeaua până la un alt risc potențial – A "Negarea serviciului" atac.

Ce riscuri a pus o atitudine de refuz al serviciului (FDS)?

Minerii validarea tranzacțiilor din rețeaua Ethereum este recompensată cu "gaz". Această recompensă îi protejează și de atacurile DoS. Pentru a spama rețeaua cu tranzacții, un atacator ar trebui să includă o mulțime de "gaz" pentru fiecare "fals" tranzacția pe care au creat-o.

Acest lucru ar face-o extrem de scump să atace rețeaua în așa fel. Problema cu ideea soft fork este că atacatorii ar putea spama contractul DAO cu tranzacții. Acest lucru i-ar obliga pe mineri să rezolve mulți algoritmi inutili și practic nu ar primi nicio recompensă financiară pentru faptul că le-au făcut.

Aflați ce este Ethereum Classic

Aceasta a însemnat că ideea de furcă moale a fost abandonată. De asemenea, a limitat numărul de soluții potențiale la atacul DAO la doar două: nu faceți nimic și forța.

Hard Fork: Ce este un Hard Fork?

O furcă moale este compatibilă înapoi și o furcă tare nu este. Aceasta este principala diferență între cele două modalități de actualizare a blockchain-ului Ethereum (sau a oricărui).

Nu există nicio modalitate de a schimba o furcă dură odată ce aceasta este finalizată. Dacă, în calitate de miner, nu implementați singur noul cod (regulile), nu numai că nu puteți utiliza versiunea actualizată a software-ului, ci și de asemenea, nu mai puteți interacționa în niciun fel cu noul blockchain sau rețea.

Furca propusă propusă în rețeaua Ethereum ar împărți blockchain-ul într-un anumit punct. Punctul propus a fost chiar înainte de atacul DAO. Ideea este că până la punctul selectat, lanțul vechi și noul lanț (creat de munca asiduă) ar fi identic. În urma furcii, lanțul s-ar împărți și fiecare lanț nou va deveni independent unul de celălalt.

Ideea din spatele muncii este că va rambursa toate fondurile care lipseau celor care pierduseră datorită atacului DAO. Trebuia să existe un contract inteligent de rambursare codificat, care să le permită utilizatorilor să-și retragă banii.

Scindarea Ethereum și controversa sa

Această idee a fost extrem de controversată în rândul membrilor comunității Ethereum. Au fost cei care au luat "codul este lege" și a spus că întregul punct al unui blockchain este de a nu permite unei singure autorități să îl controleze. Între timp, au fost mulți care și-au dorit doar banii înapoi.

Cei care au simțit asta "codul este o lege" a decis să continue să ruleze vechea versiune a software-ului care exista înainte de furca Ethereum Classic și a păstrat efectiv vechiul lanț (cu atacul DAO) intact. Între timp, cei care au sprijinit rambursarea au început să exploateze noul lanț și au fost create două monede unde anterior existau doar una.

Ethereum Classic: site-ul ETC.

Versiunea nealterată a lanțului a devenit cunoscută sub numele de "Ethereum Classic" (ETC), iar noul, completat cu rambursarea atacului DAO, este acum cunoscut sub numele de ETH sau doar Ethereum. Acest al doilea lanț are majoritatea sprijinului comunității, precum și majoritatea dezvoltatorilor principali ai proiectului. Acest lucru este reflectat de diferența actuală în capitalizare de piață între Ethereum și Ethereum Classic în urma divizării Ethereum.

Ce este Ethereum Classic?

După cum am menționat, Ethereum Classic a fost lanțul original, "negi și tot" ca să spunem așa. Nu a existat nicio modificare care să permită rambursarea atacului DAO.

Prețul curent al fiecărei monede Ethereum Classic este 6,92 dolari (începând cu 21 august 2021). Are o capitalizare de piață de 800 de milioane de dolari. În prezent, ocupă locul 18 în ceea ce privește valoarea totală a rețelei. Am inclus și graficul complet al activului digital de mai jos, prin amabilitatea lui Coinmarketcap:

Ethereum Classic: foaie de preț ETC.

În timp ce Ethereum Classic este în mare parte aceeași criptocurrency ca Ethereum (ETH), are o diferență mare – majoritatea dezvoltatorilor originali nu mai lucrează la el. Fondatorii Vitalik Buterin și Gavin Wood l-au lăsat în urmă în favoarea noului lanț. Cu sprijinul unor nume atât de mari, pare probabil curios că oricine și-ar dori în continuare ceva de-a face cu Ethereum Classic.

Pentru a înțelege de ce o fac, este important să înțelegem mai întâi blockchain-urile în mod corespunzător. Cea mai importantă și potențială caracteristică revoluționară a blockchain-urilor este că acestea funcționează fără a fi controlate de vreo forță conectată la proiect, mai important, în afara acestuia.

Pentru cei care continuă să sprijine ETC, hard fork-ul a fost un cop-out convenabil pentru a proteja investitorii bogați. A reprezentat chiar opusul a ceea ce blockchain-ul a fost conceput să realizeze. Abordarea grea și controlantă a celor care pierduseră bani în atacul DAO nu a fost deloc acceptabilă.

În cele din urmă, problema ETC VS ETH, se reduce la cât de mult apreciază fiecare individ imuabilitatea (lipsa capacității de a schimba) un blockchain.

Ethereum (ETH)

După cum puteți observa din capitalizarea de piață a fiecărei monede, comunitatea criptomonedelor consideră că Ethereum este versiunea adevărată a lanțului Ethereum. La momentul scrierii, valoarea rețelei este absolut mai mică decât cea a Ethereum Classic.

Prețul pe ETH este în prezent doar timid 400 USD. Capitalizarea de piață totală a rețelei este impresionantă 45 de miliarde de dolari. Acest lucru îl face să fie al doilea în ceea ce privește cele mai valoroase rețele de criptocurrency doar pentru Bitcoin.

Din nou, am inclus graficul Ethereum de mai jos. Veți vedea o săgeată roșie în jurul divizării Ethereum.

Ethereum Classic: diagrame de preț Ethereum.

Avantajele și dezavantajele Ethereum Classic și Ethereum

Acum, haideți să punctăm rapid câteva dintre avantajele și dezavantajele esențiale ale Ethereum și Ethereum Classic.

Ethereum

pro PRO

✓ Are cea mai mare parte a dezvoltatori originali in spatele. Acestea sunt încă încadrate în foaia de parcurs originală.

✓ Hash a rata mai mare de hash decât ETC. Aceasta înseamnă că există mai mulți mineri care validează tranzacțiile în rețea și ar trebui să însemne că este mai sigură.

✓ Are Enterprise Ethereum Alliance în colțul său. Acesta este un grup al celor mai mari companii și bănci ale planetei care experimentează rețeaua. Când membrii au început să fie anunțați pentru SEE, prețul Ethereum a decolat cu adevărat.

✓ Poate fi achiziționat pe majoritatea schimburile de criptomonede high-end (adică. Coinbase și Binance), și pot fi stocate pe majoritatea celor mai sigure portofele cripto de acolo (Ledger Nano S, Trezor, etc.). Rețineți, însă, că toate acestea se aplică și ETC.

contra CON

✗ Diviziunea Ethereum care a creat ETH și ETC a încălcat una dintre regulile majore ale unui blockchain. Blockchain-ul ar trebui să fie complet imuabil (nu-l pot schimba). Dacă s-a schimbat o dată pentru a economisi banii oamenilor și teoretic se poate întâmpla din nou. Totuși, data viitoare ar putea să nu fie o astfel de schimbare axată pe comunitate.

Ethereum Classic

pro PRO

✓ Am rămas fidel viziunea originală despre ceea ce ar trebui să fie un blockchain. Ce rost are un registru imuabil dacă acesta poate fi schimbat din capriciul comunității?

✓ Potențial potențial mai mare pentru investitori. Bineînțeles, aceasta este o investiție cu risc ridicat, dar există unii susținători influenți ai proiectului, cum ar fi Barry Silbert de la Grayscale Investment Trust.

contra CON

✗ Nu are SEE care lucrează la aplicații descentralizate create pentru blockchain-ul său.

✗ Nu mai are dezvoltatorii principali Ethereum care au venit cu ideea Ethereum în primul rând.

✗ Unii consideră că este susținut de cei care se opun întregului proiect Ethereum în sine.

Comparați Ethereum Classic unul lângă altul cu alții

Știați?

Comparați Ethereum Classic unul lângă altul cu alții

Toate schimburile de criptare pot arăta asemănător cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Concluzie

Deci, acesta este ghidul meu către Ethereum Classic. Sperăm că acum știți mult mai multe despre modul în care au ajuns să fie cele două criptomonede cu Ethereum din titlu.

Am prezentat multe în acest ghid, așa că să recapitulăm. Ar fi trebuit să înveți:

 • Ce este DAO?
 • De ce DAO a eșuat.
 • Ce sunt furcile dure și furcile moi.
 • De ce comunitatea Ethereum s-a împărțit asupra deciziei de a face divizarea Ethereum.
 • Ce este Ethereum Classic (ETC)?
 • Ce este Ethereum (ETH)?
 • Avantajele și dezavantajele ambelor.

Sper că ați găsit acest ghid pe cea de-a 30-a cea mai populară criptomonedă atât plăcută, cât și utilă.

Rețineți, de asemenea – dacă intenționați să cumpărați ETC pentru dvs., asigurați-vă întotdeauna că procesul este sigur, și că o faci prin intermediul un schimb de criptomonede de încredere. Planul ideal de acțiune ar arăta astfel:

 1. Înregistrare pe Coinbase (sau orice alt schimb criptografic de top care oferă ETC ca opțiune);
 2. Achiziționarea cantității dorite de monede ETC;
 3. Stocarea acelorași monede pe unul dintre portofelele de criptomonede de încredere și de încredere (adică. Ledger Nano S sau Trezor).

Cu toate noile dvs. cunoștințe, care credeți că este mai important – rambursarea investitorilor sau menținerea imuabilității unui blockchain? Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile despre această chestiune!

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me