industria criptomonedelor a creat o mulțime de oportunități pentru ca noi proiecte interesante să intre pe piață – una dintre ele este Cardano si este monedă!

Tehnologia utilizată de Cardano este nouă, așa că vă voi oferi un ghid complet despre tot ce trebuie să știi. În primul rând, voi explica ce este Cardano și care sunt principalele obiective ale companiei.

După aceea, voi explica modul în care funcționează tehnologia, folosind exemple foarte simple din lumea reală, precum și o listă cu Cardano avantaje și dezavantaje care vă va ajuta să decideți dacă ADA este demn de atenția ta.

Înainte de a cumpăra ADA, asigurați-vă că alegeți un schimb de criptomonede de încredere, precum Coinbase și stocați jetoanele într-un portofel sigur. Cele mai recomandate opțiuni includ Ledger Nano S și Trezor.

Să începem să aflăm cum a început proiectul Cardano!

Căutați cel mai sigur loc pentru a cumpăra BTC? Am colectat cele mai bine cotate schimburi criptografice care au fost aprobate drept cele mai sigure platforme pentru cumpărarea BTC mai jos, așa că aruncați o privire.

Furnizor Visa / Mastercard disponibil Crypto Scorul nostru Coinbase Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Încă 30

9.8 Citiți recenzia Vizitați site-ul Binance Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + Încă 150

9.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Încă 7

9.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + Încă 37

9.1 Citiți recenzia Vizitați site-ul eToro Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 3

8.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + Încă 210

8.5 Citiți recenzia Vizitați site-ul Gemini Exchange Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 21

8.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Cel mai popular 729 Recenzii 9.8 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia Alegerea editorului 1279 Recenzii 9.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 816 Recenzii 9.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 1174 Recenzii 9.1 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 453 Recenzii 8.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 563 Recenzii 8.5 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 603 Recenzii 8.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia

Pro

 • Echipa grozava
 • Tranzacții ieftine și rapide
 • Fără limită de scalare

Contra

 • Blockchain este încă în curs de dezvoltare
 • Probleme continue cu portofelul

Miezul Cardano

Proiectul Cardano a început în 2015. Compania din spatele dezvoltării sale este numită Intrare-ieșire Hong Kong (IOHK), care este administrat de cofondatorul ambelor BitShares și Ethereum, Charles Hoskinson.

Scopul Cardano este de a crea un blockchain care poate performează mult mai bine decât blockchain-urile mai vechi ca Ethereum, ceea ce înseamnă că ar trebui să proceseze mai multe tranzacții, mai ieftine și mai rapide.

Charles Hoskinson consideră că Cardano este un blockchain de a treia generație Bitcoin și Ethereum sunt primul și al doilea. Deci, mai degrabă decât să copieze codul altor blockchains, IOHK și-a creat propriul blockchain nou.

Oamenii cred uneori asta Cardano și ADA sunt la fel, totuși, există o ușoară diferență. Cardano este numele blockchain care permite oamenilor să trimită și să primească fonduri. Monedă ADA este numele criptomonedei.

Jeton Ada: prima pagină Cardano.

Acest lucru este similar cu modul în care funcționează Ripple, unde Clipoci este numele blockchain-ului și XRP este numele criptomonedei.

Blockchain-ul de monede Cardano va permite, de asemenea, oamenilor să creeze contracte inteligente, la fel ca blockchain-ul Ethereum. Contractele inteligente permit două sau mai multe persoane să încheie un acord fără a avea nevoie de o terță parte, ceea ce înseamnă că o dată condiții predefinite au fost îndeplinite, orice altceva este automatizat.

La fel ca majoritatea celorlalte blockchain-uri, Cardano este descentralizat, ceea ce înseamnă că nu este controlat de nicio autoritate. În schimb, tranzacțiile și contractele inteligente sunt verificate de comunitate, care o face contribuind la puterea lor de calcul. Cu toate acestea, Cardano face lucrurile diferit de Bitcoin și Ethereum (voi explica totul mai detaliat mai târziu).

Pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru dezvoltarea Cardano, echipa a strâns 63 de milioane de dolari în timpul ICO-ului său. De atunci, moneda ADA a atins înălțimi de 33 de miliarde de dolari în capitalizarea pieței!

Notă: ICO înseamnă „Oferta inițială de monede”. Este o modalitate prin care companiile de criptomonede de a strânge fonduri. Numai în primele trei luni ale anului 2018, în ICO s-au strâns peste 6 miliarde de dolari!

Monedă ADA: caracteristici Cardano.

Deci, acum că înțelegeți cum au început Cardano și criptomoneda ADA, precum și ce intenționează să facă, atunci următoarea parte a ghidului meu va explica cum funcționează.

Cum funcționează Cardano?

În primul rând, este important să înțelegem modul în care funcționează blockchain-ul Cardano. Poate fi împărțit în două straturi diferite:

 1. Stratul de decontare: Stratul de așezare a fost construit și este acum pe deplin operațional. Acest lucru permite utilizatorilor să trimită și să primească monede ADA, portofel în portofel. Acest lucru este similar cu modul în care utilizatorii pot transfera Ethereum (ETH) între ei.
 2. Strat de calcul: Stratul de calcul este încă în curs de dezvoltare. Odată lansat, va permite utilizatorilor să creeze și să încheie contracte inteligente.

De aceea, Cardano este diferit de blockchain-urile anterioare care funcționează în mod normal pe un singur strat. Două straturi separate aduc unele beneficii potențiale utilizatorilor Cardano.

În primul rând, stratul de calcul este mai adaptabil decât cele de tip Ethereum, deoarece se pot face mici modificări pentru diferiți utilizatori finali. De exemplu, deoarece diferite națiuni au propriile reglementări, Cardano poate schimba modul în care datele sunt stocate și accesate în funcție de legile lor.

Pentru a vă asigura că înțelegeți cum sunt ambele așezare și calcul straturile funcționează, iată un exemplu rapid din lumea reală.

 1. John trebuie să angajeze un electrician care să-și repare luminile din bucătărie.
 2. John încheie un contract de contract inteligent care este stocat pe stratul de calcul.
 3. Acordul prevede că de îndată ce electricianul a reparat luminile lui John, fondurile convenite vor fi eliberate.
 4. Când se întâmplă acest lucru, contractul inteligent este transferat în stratul de decontare, ceea ce permite electricianului să fie plătit în criptomonedă ADA.
 5. Totul este complet automatizat, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de o terță parte.

Deci, acum că știi diferența dintre așezare strat și calcul strat, voi explica acum cum sunt verificate tranzacțiile!

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Cum sunt verificate tranzacțiile ADA Coin?

Am menționat mai devreme că platforma Cardano este descentralizat, ceea ce înseamnă că nicio autoritate nu are control asupra rețelei. Aceasta înseamnă că rețeaua este operată de mineri.

Cu toate acestea, Cardano folosește un model diferit, pe care îl numește „Ouroboros”. Înainte de a explica cum funcționează, permiteți-mi să explic rapid în ce fel diferă alte blockchain-uri precum Bitcoin.

Bitcoin folosește un model de consens numit „Dovada muncii”. Pentru a ajuta la autentificarea unei tranzacții, minerii își folosesc puterea de calcul pentru a rezolva un puzzle cu adevărat dificil. Este ca o ecuație matematică atât de dificilă, nicio ființă umană nu a putut să o rezolve!

Orice miner rezolvă mai întâi puzzle-ul, ei primesc recompensa plătită în Bitcoin! Problema cu dovada muncii este că, pe măsură ce puzzle-ul devine din ce în ce mai complex, minerii trebuie să folosească din ce în ce mai mult electricitate.

În decembrie 2017, a fost raportat că minerii Bitcoin Proof-of-Work foloseau mai multă energie electrică decât întreaga națiune a Irlandei! Nu prea economic, corect?

Rețeaua Cardano confirmă tranzacțiile folosind un mecanism de consens numit Dovada mizei:

 1. Persoanele care doresc să ajute la validarea tranzacțiilor sunt numite validatori.
 2. Validatorii trebuie să înghețe unele dintre monedele lor ADA, care se numește "Miza".
 3. Odată ce un validator ajută la verificarea unei tranzacții, acesta primește criptomonedă ADA suplimentară drept recompensă.
 4. Cu cât miza este mai mare, cu atât mai multe șanse au un validator de a primi recompensa!
 5. Cantitatea de monede pe care o primesc se bazează pe cât de mult „miză” au.

Acest sistem este mult mai eficient și mai ecologic decât dovada muncii, deoarece necesită mult mai puțină energie electrică, ceea ce înseamnă tranzacție taxele sunt mai mici de asemenea.

Moneda ADA: dovada muncii și dovada mizei.

Deși există și alte blockchain-uri Proof-of-Stake disponibile, echipa Cardano spune că niciunul dintre ele nu oferă un mod cu adevărat aleator de a selecta un validator. Acesta este motivul pentru care și-au construit Protocolul Ouroboros pe lângă modelul standard Proof-of-Stake, deoarece asigură că toată lumea primește un sansa corecta de a castiga recompensa.

Aceasta se numește uneori „The Honest Majority”, ceea ce înseamnă că, dacă oamenii au o miză mare în blockchain (de exemplu, având o mulțime de monede ADA), atunci au un motiv pentru a se asigura că rețeaua rămâne sigură, stabilă și cea mai important – sincer.

Deci, acum că știți cum sunt confirmate și validate tranzacțiile, să vedem cum funcționează platforma Cardano!

Cardano este scalabil?

Există atât de multe blockchain-uri diferite pe piață și este important să înțelegem ce face ca fiecare dintre ele să fie unic. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când decideți cât de bine se poate desfășura un proiect este al său scalabilitate.

În industria criptomonedelor, scalabilitatea este câte tranzacții poate procesa un blockchain într-un anumit interval de timp, totuși, este prezentat în mod normal ca „tranzacții pe secundă”.

Blockchain-urile mai vechi precum Bitcoin și Ethereum au mari probleme cu scalabilitatea, deoarece sunt foarte limitate la numărul de tranzacții pe care le pot procesa simultan. De fapt, Bitcoin poate procesa doar 7, în timp ce Ethereum are în medie maximum 15. Din nou, aici Cardano are un avantaj.

Atunci când tranzacțiile sunt verificate pe blockchain-ul Bitcoin, acestea rămân pe registrul public pentru totdeauna. Aceasta înseamnă că, în timp, registrul blockchain devine din ce în ce mai mare.

Problema este că fiecare miner din rețea trebuie să păstreze o copie a fiecărei tranzacții. Asta duce la probleme de scalabilitate.

Jeton ADA: jeton nativ.

Cu toate acestea, Cardano construiește un blockchain care face lucrurile diferit prin separarea datelor care nu sunt relevante pentru persoanele implicate în tranzacție. De exemplu, dacă John trimite 100 de monede ADA către Sue, acestea sunt singurele două persoane implicate în tranzacție.

Ca urmare, când validatorii ajută la confirmarea mișcării din fonduri, trebuie doar să mențină datele relevante pentru tranzacție, nu întregul blockchain!

Echipa vizează, de asemenea, instalarea unui protocol numit „Sharding”. Modul în care funcționează este că, pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc rețeaua, numărul de tranzacții pe secundă crește.

Cardano a efectuat un test la sfârșitul anului 2017 care a permis procesarea blockchain-ului 257 tranzacții pe secundă, care este semnificativ mai mult decât Bitcoin și Ethereum. Cu toate acestea, obiectivul pe termen lung este de a crește acest număr la zeci de mii pe secundă.

Portofelul Daedalus

Când vine vorba de stocarea monedei ADA, Cardano are propriul său portofel oficial numit Daedalus. Cu toate acestea, au existat multe rapoarte din partea comunității criptomonede care spun că portofelul Daedalus are multe probleme. Aceasta include lucruri precum imposibilitatea de a vă conecta la rețea, blocurile de sincronizare și tranzacțiile care nu ajung la receptor.

Dacă sunteți în căutarea celui mai sigur și mai sigur portofel, ar trebui să verificați Ledger Nano S și Trezor. Deoarece sunt portofele offline, activele dvs. vor rămâne în siguranță în orice moment.

Jeton Ada: Ledger Nano S.

Așadar, acum, când știți despre planurile de scalabilitate ale lui Cardano, următoarea parte a acestui ghid de criptomonedă ADA va analiza pentru ce poate fi folosit, precum și cum ar putea fi abuzat!

Cum poate fi folosit și abuzat Cardano?

În primul rând, moneda ADA Cardano poate fi utilizată în același mod ca Bitcoin – a sistem de plată global. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai devreme, Bitcoin poate procesa doar 7 tranzacții pe secundă. Niciun sistem global de plăți nu ar putea supraviețui dacă ar fi doar pe punctul de a scala până la 7 tranzacții pe secundă. De fapt, doar Visa procesează în medie 1.667 de tranzacții în fiecare secundă!

Deci, dacă echipa Cardano este capabilă să-și îndeplinească obiectivele de „zeci de mii” pe secundă, atunci rețeaua ar funcționa perfect ca sistem de plăți.

A doua funcție principală a monedei ADA este de a permite oamenilor să creeze contracte inteligente și dApp-uri (aplicații descentralizate). Acesta ar putea fi oricine din corporații, guverne sau chiar persoane fizice.

Cu toate acestea, dacă Cardano vrea ca protocolul lor de contract inteligent să devină global, trebuie îmbunătățiți problemele lor de scalabilitate.

Ada token: ce este Ada.

Dacă Cardano este capabil să îndeplinească aceste obiective, atunci tehnologia lor ar fi perfect pentru aplicațiile de zi cu zi, întrucât ar fi aproape imposibil ca oamenii să pirateze și aplicația nu va ieși niciodată offline. Ar însemna, de asemenea, că datele confidențiale rămân confidențiale!

Activitate criminală

Platformele blockchain precum Cardano sunt perfecte pentru comiterea unei infracțiuni anonime (aceasta nu este o recomandare).

Dar de ce?

Ei bine, atunci când trimiteți sau primiți o monedă ADA, nu este nevoie să vă dezvăluiți identitatea reală.

În schimb, singurul lucru pe care oamenii îl pot vedea este al tău adresa personală a portofelului, care arată cam așa:

Ae2tdPwUPEZKmwoy3AU3cXb5Chnasj6mvVNxV1H11997q3VW5ihbSfQwGpm

A permite oamenilor să trimită și să primească fonduri în mod anonim înseamnă că platforma ar putea fi utilizată pentru spălarea banilor sau evaziune fiscală. Acest lucru se datorează faptului că este aproape imposibil să aflăm cine este de fapt implicat într-o tranzacție.

De asemenea, permite oamenilor să vândă bunuri ilegale și servicii online fără a fi nevoie să dezvăluie detalii de plată din lumea reală.

Echipa Cardano lucrează, de asemenea, la un protocol care va permite utilizatorilor să-și partajeze metadatele dacă decid. Metadate poartă anumite informații despre o tranzacție, cum ar fi:

 • Pe ce a cheltuit X criptomoneda?
 • Cui i-a dat X moneda??
 • De unde a luat X moneda ei ADA?

Protocolul de mai sus va permite băncilor să utilizeze blockchain-ul Cardano, deoarece vor putea respecta reglementările naționale.

Pro & Contra ADA Cryptocurrency

Pro

 • Mare echipă de dezvoltare. Fondatorul a lucrat cu proiecte de succes, cum ar fi BitShares și Ethereum.
 • Va fi primul blockchain care va folosi mai multe straturi (stratul de decontare și de calcul).
 • Fără limită de scalare. Cu cât mai mulți oameni folosesc blockchain-ul, cu atât mai multe tranzacții pot fi procesate.
 • Criptomoneda ADA oferă tranzacții ieftine și rapide.
 • Mecanismul de consens al lui Cardano este mai ecologic decât blockchain-urile mai vechi, precum și mai corect.

Contra

 • Blockchain-ul este încă în curs de dezvoltare, astfel încât unele dintre afirmațiile Cardano sunt teoretice.
 • Alte blockchain-uri, cum ar fi Ripple, Stellar Lumens și NEO pot procesa deja mai mult de 1.000 de tranzacții pe secundă.
 • Scalabilitatea maximă în acest moment este de doar 257 de tranzacții pe secundă.
 • Probleme continue cu portofelul oficial.

Comparați monede ADA cot la cot cu altele

Știați?

Comparați monede ADA cot la cot cu altele

Toate schimburile de criptare pot părea similare cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Concluzie

Deci, acesta este sfârșitul acestui lucru "ce este Cardano?" ghid!

Sper că ai găsit asta Cardano și ADA ghidul criptomonedelor este util și a reușit să înțeleagă toate aspectele referitoare la moneda ADA.

Dacă sunteți interesat să cumpărați monede ADA, vă recomand să verificați Coinbase prima platformă. Vă va permite să cumpărați și să vindeți ADA cu ușurință. Mai mult, chiar dacă compania are propriul portofel, există opțiuni mult mai sigure, cum ar fi Ledger Nano S și Trezor.

Dacă vă este greu să înțelegeți cum să cumpărați monede ADA, iată un câțiva pași simpli:

1. Obțineți un portofel criptografic de încredere (Ledger Nano S și Trezor sunt foarte recomandate).

2. Înscrieți-vă la Coinbase.

3. Cumpărați monede ADA de la Coinbase.

4. Transferați monede ADA în portofel.

Sper că acest lucru a fost de ajutor!

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me