Hei, fani cripto, astăzi este treaba mea să vă ajut să găsiți alternativa Bitcoin perfectă!

Bitcoin a atras atenția generală atunci când a crescut de la sub 1.000 de dolari la aproape 20.000 de dolari în 2017. Nu numai că a dat profituri enorme investitorilor săi, ci și a deschis porțile pentru numeroase alte criptomonede..

Multe dintre aceste criptomonede au funcționat extrem de bine în trecut și probabil oferă o alternativă bună la cea mai populară. De fapt, unele valute precum Litecoin și Ethereum au dat randamente de peste 12000% în 2017!

Nu-i rău, corect?!

Deci, dacă ați investit deja în Bitcoin și sunteți interesat să cunoașteți cele mai bune altcoins și să găsiți cele mai bune alternative, atunci sunteți în locul potrivit. Voi prezenta 10 concurenți Bitcoin, inclusiv Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple și altele.

Până la sfârșitul acestui ghid, veți avea o comparație detaliată a alternativelor Bitcoin asupra diferiților factori cheie, inclusiv tehnologie, viteză, capitalizare de piață etc..

Notă: Capitalizarea de piață este valoarea totală a tuturor monedelor. De exemplu, capitalizarea de piață (denumită adesea „capitalizare de piață”) a Bitcoin este numărul de Bitcoin în circulație înmulțit cu prețul unui Bitcoin. Ecuația sa ar arăta ca Total Bitcoins X Preț Bitcoin = Capital Market Market.

Și acum. Să începem cu cea mai populară alternativă la Bitcoin până în prezent: Ethereum.

Ethereum (ETH)

Ethereum a fost lansat în 2015 de către celebrul Vitalik Buterin. Scopul său a fost îmbunătățirea tehnologiei Bitcoin prin introducerea unui limbaj de programare într-un blockchain. Este cea mai faimoasă alternativă Bitcoin de acolo.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Toate tranzacțiile de pe blockchain-ul Ethereum trebuie plătite pentru utilizarea Ether, care poate fi denumită criptomoneda Ethereum.

Să vedem cum funcționează Ethereum:

  • Prețul curent al eterului: 535 USD
  • Capitalizare de piață curentă: 52,98 miliarde de dolari
  • Numărul maxim de eter: Spre deosebire de Bitcoin a cărui aprovizionare este limitată, o aprovizionare cu eter nu este limitată. Însă emiterea de eter este plafonată la 18 milioane de eter pe an. În plus, cu actualizările care se datorează mecanismului pe care Ethereum îl folosește, Vitalik Buterin susține că cantitatea totală de eter nu va ajunge la 100.000.000
  • Tehnologie: În timp ce Bitcoin este doar o monedă digitală, Ethereum este mult mai mult decât atât. Ethereum oferă un limbaj de programare și o platformă pe care pot fi construite contracte inteligente și aplicații descentralizate.

Dezvoltatorii nu trebuie să dezvolte blockchain de la zero pentru fiecare aplicație, deoarece pot folosi pur și simplu Ethereum ca bază.

Ethereum a fost prima alternativă Bitcoin care a oferit acest lucru. A fost complet unic când a început, care este unul dintre principalele motive pentru popularitate și succes.

  • Viteza tranzacției: Tranzacțiile Ethereum durează câteva secunde pentru a fi finalizate în comparație cu cele 10 minute sau mai mult decât durează tranzacțiile Bitcoin.
  • Popularitate: Ethereum este a doua cea mai populară criptomonedă după Bitcoin.

După cum puteți vedea în instantaneul de mai jos, prețul Ethereum a crescut cu aproximativ 17000%, de la 9 USD în ianuarie 2017 la 1.389 USD în ianuarie 2018. Acest lucru este uriaș!

Diagramele de estimare a prețurilor Ethereum

Bitcoin Cash (BCH)

O alternativă excelentă pentru Bitcoin este furca Bitcoin în sine, Bitcoin Cash (BCH). Vă puteți gândi la o furcă Bitcoin ca fiind un copil al Bitcoin.

O furcă se întâmplă atunci când se face o actualizare a unui blockchain, dar nu toți utilizatorii care rulează blockchain sunt de acord cu aceasta. Deci, se face o nouă criptomonedă / furcă. Actualizarea rulează acum pe propriul blockchain, cunoscut sub numele de fork. Blockchain-ul original rămâne același.

În acest caz, Bitcoin Cash este actualizarea. Nu toată lumea a fost de acord cu actualizarea, așa că furca a fost făcută în schimb, iar criptomoneda sa a fost numită Bitcoin Cash.

Acest lucru s-a întâmplat spre sfârșitul anului 2016.

Prețul actual al BCH: 940 USD

Capitalizare de piață curentă: 16,07 miliarde de dolari

Numărul maxim de BCH: La fel ca Bitcoin, oferta maximă de BCH este limitată la 21 de milioane.

Tehnologie: BCH a fost creat cu scopul de a rezolva 2 probleme tehnologice principale ale Bitcoin:

  • Scalabilitate – Tranzacțiile BCH sunt mai rapide decât tranzacțiile Bitcoin, permițându-i să acomodeze mai multe tranzacții pe secundă.
  • Costul tranzacțiilor – Taxele de tranzacție cu BCH sunt de aproape 5-10 ori mai ieftine decât taxele de tranzacție Bitcoin!

Bitcoin Cash folosește un „bloc” mai mare în blockchain-ul său în comparație cu blockchain-ul Bitcoin.

Notă: Blockchain este tehnologia de bază din spatele tuturor criptomonedelor.

Viteza tranzacției: După cum am menționat mai sus, BCH oferă o viteză de tranzacție mai bună, care este un domeniu în care deține un avantaj față de Bitcoin.

Popularitate: Bitcoin Cash este una dintre cele mai bune povești de succes din lumea criptomonedelor. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai tineri, a devenit cea de-a patra cea mai mare alternativă de criptomonedă și Bitcoin.

După cum arată acest grafic din coinmarketcap.com, A crescut de la aproximativ 500 USD în iulie 2017 la aproximativ 4000 USD în decembrie 2017. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 10000% în mai puțin de șase luni!

Diagramele de bani alternativi Bitcoin

Tron (TRX)

Înființată în septembrie 2017 de actualul CEO Justin Sun, Tron este o platformă bazată pe blockchain care vizează descentralizarea industriei globale de divertisment și partajare de conținut.

Tron sau TRX este criptomoneda care este utilizată pe această platformă pentru a efectua tranzacții. Puteți partaja conținutul dvs. pe Tron și puteți fi plătit pentru acesta, direct de la consumatorii finali ai conținutului dvs. Deci, să vedem caracteristicile lui Tron ca o alternativă Bitcoin.

Preț curent al TRX: 0,049 USD

Capitalizare de piață curentă: 3,22 miliarde de dolari

Numărul maxim de TRX:  Oferta TRX este limitată, dar este disponibilă într-o ofertă imensă de 100 miliarde.

Tehnologie: Este posibil ca compararea directă a tehnologiei TRX și Bitcoin să nu fie fezabilă, deoarece ambele au scopuri foarte diferite.

În timp ce Bitcoin își propune să înlocuiască monedele fiat precum EUR sau USD, această alternativă Bitcoin este utilizată pe propria sa platformă pentru vânzarea și cumpărarea de conținut.

O face prin aducerea atât a creatorilor de conținut, cât și a consumatorilor săi pe același blockchain și eliminarea intermediarilor.

Viteză: Viteza tranzacțiilor Tron se ridică la 1.000 de tranzacții pe secundă față de media Bitcoin de 7-8 tranzacții pe secundă.

Popularitate: Tron a câștigat o popularitate imensă, deoarece pare a fi următorul lucru important pentru industria de jocuri, divertisment și conținut.

A înregistrat o creștere uriașă a capitalizării sale de piață în 2017 și este una dintre puținele criptomonede care prezintă o performanță decentă în 2018.

Diagramele alternative ale monedelor tron ​​ale Bitcoin

Ripple (XRP)

O altă alternativă Bitcoin, Ripple, a fost fondată în 2012 cu un singur scop: rezolvarea problemelor implicate în tranzacțiile internaționale. Tranzacțiile transfrontaliere sunt nu numai lente, ci și foarte scumpe.

Spre deosebire de alte criptomonede, Ripple adoptă o abordare mult mai centralizată a criptomonedelor. Cu toate acestea, își îndeplinește scopul ca o soluție de tranzacții transfrontaliere ieftină și rapidă. A colaborat deja cu niște bănci centrale uriașe!

Să vedem ce face din acesta unul dintre cele mai mari altcoins de acolo.

Prețul actual al XRP: 0,859 dolari

Capitalizare de piață curentă: 33,63 miliarde de dolari

Numărul maxim de XRP: La fel ca Bitcoin, o ofertă de XRP este, de asemenea, limitată, iar acest număr este de 100 miliarde XRP. Diferența este că Bitcoins sunt creați treptat prin procesul de exploatare, dar cu Ripple, tot XRP a fost deja creat! Toate au fost create când a început Ripple.

După cum sa menționat anterior, această alternativă Bitcoin este destul de centralizată în comparație cu alte criptomonede. Așadar, nu este de mirare că 50 de miliarde de XRP (jumătate din oferta totală) sunt deținute de laboratoarele Ripple (compania din spatele Ripple).

Tehnologie: După cum am menționat anterior, Ripple își propune să facă tranzacțiile internaționale mai ieftine, mai rapide și transparente. Un transfer bancar internațional care poate dura aproximativ o săptămână poate avea loc în câteva secunde prin Ripple.

Tehnologia Ripple este destul de diferită de cea a Bitcoin. Bitcoin folosește blockchain în timp ce Ripple este construit pe ceva similar – Sistemul de contabilitate distribuită.

Bitcoin este 100% descentralizat în care deciziile sunt luate de comunitate. Ripple, totuși, este condus de o organizație privată care are puterea de a lua majoritatea deciziilor pentru Ripple în sine.

Viteză: Tranzacțiile Ripple durează câteva secunde, ceea ce este mult mai rapid decât cele 10 minute luate de tranzacțiile Bitcoin. Făcând din Ripple o alternativă excelentă Bitcoin când vine vorba de viteză!

Popularitate: Ripple poate fi considerat una dintre cele mai de succes criptomonede din 2017. După cum puteți vedea în graficul de mai jos, a crescut de la aproape zero în ianuarie 2017 la aproximativ 3,65 USD în ianuarie 2018. Aceasta reprezintă o rentabilitate de peste 56.000%!

Nu este popular doar în rândul investitorilor, ci și în rândul utilizatorilor săi. Este testat în lumea reală de organizații precum American Express și Santander.

Diagramele de predicție a prețului alternativ Bitcoin

EOS

EOS este un blockchain care oferă o platformă de programare, similară cu cea a Ethereum. Acesta este dezvoltat ca o platformă care poate fi utilizată pentru a construi aplicații descentralizate și contracte inteligente.

Platforma EOS este încă în curs de dezvoltare și se așteaptă să fie lansată în iunie 2018.

EOS a fost fondat de Dan Larimer, care este deja bine cunoscut în spațiul blockchain pentru creație Bitshares și Steemit.

Prețul actual al EOS: 10,49 USD

Capitalizare de piață curentă: 8,44 miliarde de dolari

Numărul maxim de EOS: Oferta maximă de EOS este limitată la 900 de milioane.

Tehnologie: EOS este similar cu Ethereum și diferit de Bitcoin. În timp ce Bitcoin este doar o monedă digitală, această alternativă Bitcoin este un software open-source descentralizat.

Aceasta înseamnă că multe alte aplicații pot fi construite pe platforma EOS. Acesta își propune să faciliteze dezvoltarea contractelor inteligente, la fel ca Ethereum.

Notă: Contractele inteligente sunt contractele construite pe blockchain care se execută singure la îndeplinirea anumitor condiții prestabilite.

O diferență majoră între EOS și Ethereum este că EOS va utiliza o variantă a dPoS (delegat-Dovadă-de-miză), în timp ce Ethereum folosește în prezent Dovadă de lucru. Consensul dPoS face parte din mecanismul EOS și este unul dintre principalele motive pentru care EOS susține că blockchain-ul lor va fi mult mai scalabil decât Ethereum.

Viteză: Deoarece platforma nu a fost lansată încă, încă nu știm viteza tranzacțiilor EOS.

Popularitate: Chiar înainte de lansarea platformei, moneda EOS a câștigat multă popularitate. Acesta este văzut ca ceva care se va îmbunătăți și mai mult pe tehnologia pionierii Ethereum. Prin urmare, ar putea fi o alternativă excelentă pentru Ethereum sau Bitcoin.

EOS a fost unul dintre cele mai de succes ICO-uri din 2017 – a strâns peste 700 de milioane de dolari!

Prețul EOS a crescut de la aproximativ 4 USD în iulie 2017 la un maxim de 18 USD în ianuarie 2018. După cum puteți vedea în instantaneul de mai jos, este una dintre monedele care prezintă în prezent o creștere pozitivă.

Diagrame EOS alternative Bitcoin

Litecoin

Bitcoin vs Litecoin … Dacă există vreo criptomonedă care poate fi comparată cu Bitcoin și numită alternativă Bitcoin, atunci este Litecoin.

Litecoin, de asemenea monedă digitală, a fost creată în 2011 de un fost angajat Google, Charlie Lee. Litecoin a fost construit pe același blockchain ca Bitcoin, cu intenția de a aduce îmbunătățiri în acesta.

Și asta a făcut! A îmbunătățit viteza tranzacțiilor!

De fapt, se numește monedă „Lite” deoarece tranzacțiile sale sunt de aproximativ 4 ori mai rapide decât Bitcoin.

Prețul actual al Litecoinului: 142,74 dolari

Capitalizare de piață curentă: 8,01 miliarde de dolari

Numărul maxim de Litecoin: Oferta maximă de Litecoin este limitată la 84 de milioane, ceea ce este mult mai mare decât cea a Bitcoin.

Tehnologie: Litecoin este destul de similar cu Bitcoin atât din punct de vedere tehnologic, cât și funcțional. Această alternativă Bitcoin este doar o monedă digitală, spre deosebire de alte monede precum Ethereum care au numeroase funcții.

Cea mai mare diferență în tehnologia ambelor monede este viteza tranzacției. Litecoin a reușit să îmbunătățească viteza tranzacției, deoarece a adus modificări algoritmului de bază al Bitcoin.

Viteza tranzacțiilor: Durează aproximativ 10 minute pentru a finaliza o tranzacție Bitcoin în timp ce durează doar 2,5 minute pentru a finaliza o tranzacție Litecoin.

Popularitate: Aș spune că Litecoin este cel mai apropiat rival al Bitcoin. Acesta este ceea ce face ca Litecoin să fie foarte popular printre investitori și utilizatori.

Litecoin a rezistat testului timpului, deoarece există de aproape 7 ani. A crescut de la aproximativ 4 USD în ianuarie 2017 la 350 USD în decembrie 2017, oferind o rentabilitate de peste 8000%!

Diagrame Litecoin alternative Bitcoin

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic a fost lansat în iulie 2016 prin crearea unui hard fork Ethereum.

O organizație autonomă descentralizată (DAO) a fost creată de Ethereum pentru a strânge fonduri pentru aceasta. O încălcare a securității DAO a dus la furtul de 50 de milioane de dolari. Pentru a recupera acele 50 de milioane de dolari, Ethereum a fost forțat în 2 blockchains (și criptomonede) – Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Deci, spre deosebire de Litecoin și Bitcoin Cash, scopul creării acestui tip de alternativă Bitcoin nu a fost legat de îmbunătățirile tehnologice.

Preț curent al ETC: 18,19 dolari

Capitalizare de piață curentă: 1,84 miliarde de dolari

Numărul maxim de ETC: Spre deosebire de Ethereum a cărui ofertă nu este limitată, a fost luată o decizie de a limita oferta de ETC la 230 milioane în 2017.

Tehnologie: După cum am menționat, tehnologia clasică Ethereum este extrem de similară cu cea a Ethereum în sine.

În comparație cu Bitcoin, ETC acționează la fel de mult mai mult decât o simplă monedă digitală. Oferă o platformă dezvoltatorilor care doresc să construiască contracte inteligente și DApp-uri.

Deoarece ETC este o forță dificilă, modificările aduse codului Ethereum nu sunt reproduse în codul ETC. Acum că Ethereum are o comunitate mai puternică de dezvoltatori, este cu mult înaintea ETC în ceea ce privește îmbunătățirile tehnologice.

Viteza tranzacției: La fel ca Ethereum, Ethereum classic are, de asemenea, o viteză de tranzacție de câteva secunde.

Popularitate: Clasicul Ethereum este mai puțin popular decât Ethereum și Bitcoin. A crescut de la 1,50 dolari în ianuarie 2017 la un maxim de 43,50 dolari în ianuarie 2018, oferind o rentabilitate de aproximativ 2900%. Aceasta este o creștere de 29 de ori, ceea ce este oricum enorm!

După cum puteți vedea în graficul de mai jos, ETC a funcționat bine, dar nu la fel de bine ca și criptomonedele alternative de top Bitcoin.

Diagrame clasice Bitcoin alternatie Ethereum

NEO

NEO, care a fost numit inițial AntShares, a fost creat în China în 2014. Este adesea denumit „Ethereum chinezesc”, deoarece la fel ca Ethereum, NEO este, de asemenea, o platformă utilizată pentru a construi aplicații descentralizate..

Neo a făcut progrese uriașe de la lansare și poate fi considerat una dintre cele mai bune alternative Bitcoin.

Preț curent al NEO: 73,92 USD

Capitalizare de piață curentă: 4,80 miliarde de dolari

Număr maxim de NEO: Oferta maximă de NEO este limitată la 100 de milioane.

Tehnologie: La fel ca în cazul ETH și EOS, NEO este mult mai mult decât o simplă monedă digitală. De asemenea, oferă o platformă pentru dezvoltarea de contracte inteligente și DApps.

NEO folosește un algoritm de blockchain unic care îmbunătățește modelul Ethereum. Da Hongfei, CEO NEO, spune „Tehnologia sa arată o promisiune mai bună în ceea ce privește siguranța ridicată, scalabilitatea ridicată și compatibilitatea mai bună între aplicații”

Viteza tranzacției: Împotriva celor 7-10 tranzacții pe secundă ale Bitcoin, NEO se poate descurca 10.000 de tranzacții pe secundă. Această îmbunătățire considerabilă face NEO rapid și scalabil.

Popularitate: NEO este cea mai mare monedă din China și una dintre cele mai populare monede în general. În trecut a avut o performanță extrem de bună, deoarece a crescut de la aproximativ 0,16 USD în ianuarie 2017 la aproximativ 162 USD în ianuarie 2018.

Puteți ghici cât de mult ar putea fi o întoarcere?

… este în jur de 111.400%! Aceasta este aproape dublul randamentului produs de Ripple!

Deci, da, NEO este un proiect minunat și o alternativă Bitcoin fantastică.

Diagrame de monede alternative NEO Bitcoin

Binance Coin (BNB)

Moneda Binance este o criptomonedă lansată de una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare criptomonede disponibile – Binance. A fost lansat ca parte a ICO-ului lor, care a fost folosit pentru a strânge fonduri pentru platformă în iulie 2017.

Moneda BNB poate fi utilizată pentru tranzacționarea pe Binance la o rată mai ieftină. Când tranzacționați cu BNB, primiți o reducere de 50% la comisioanele de tranzacționare. Aceasta este aparent singura sa funcție, ceea ce îl face destul de unic în comparație cu celelalte criptomonede de top.

Să aruncăm o privire la fundamentele sale.

Preț curent al BNB: 12,98 USD

Capitalizare de piață curentă: 1,48 miliarde de dolari

Număr maxim de BNB: Oferta maximă de BNB este limitată la 194.972.068 monede.

Tehnologie: BNB este un simbol ERC-20. Aceasta înseamnă că a fost creat pe blockchain-ul Ethereum și rămâne în rețeaua Ethereum.

Notă: ERC-20 este un standard tehnic utilizat pentru contracte inteligente pe blockchain-ul Ethereum.

Recent, însă, Binance a anunțat planuri de a-și crea propriul blockchain, numit Binance Chain. Aceasta face parte din tranziția lor de la o companie la o comunitate – creează un schimb descentralizat.

Viteza tranzacției: Moneda BNB, o alternativă Bitcoin, tranzacțiile sunt mai rapide decât Bitcoin în sine, deoarece rulează pe rețeaua Ethereum, ceea ce înseamnă că sunt procesate în doar câteva secunde, spre deosebire de zece minute..

Popularitate: Având în vedere volumul ridicat al comerțului pe Binance, BNB a devenit în mod natural o monedă foarte populară. Din moment ce moneda BNB are un sprijin solid al băncii Binance, utilizatorii și investitorii și-au pus încrederea în ea.

BNB a crescut de la 0,10 dolari la aproximativ 24 dolari, totul în termen de 6 luni de la lansare. Și continuă să fie unul dintre cele mai bune altcoins, în special datorită beneficiului pe care îl oferă în timpul tranzacționării pe bursa Binance.

Diagramele alternative ale monedei binance Bitcoin

Cardano (ADA)

Ultima alternativă Bitcoin pe lista noastră este Cardano. Lansat în septembrie 2017, Cardano este unul dintre cele mai tinere și totuși unul dintre cele mai căutate proiecte de criptomonedă. Cardano a fost creat de Charles Hoskinson, care este și unul dintre cofondatorii Ethereum.

În timp ce Bitcoin a fost prima generație și Ethereum a fost a doua generație de blockchain, Cardano este considerată a fi următoarea (a treia) generație datorită tehnologiei sale avansate. EOS și NEO aparțin, de asemenea, acestei clasificări.

Criptomoneda nativă a lui Cardano este cunoscută sub numele de ADA. Deci, să comparăm alternativa Bitcoin a lui Cardanos.

Prețul actual al ADA: 0,28 USD

Capitalizare de piață curentă: 7,35 miliarde de dolari

Numărul maxim de ADA: Oferta totală de ADA care va exista vreodată este de 31.112.483.745.

Tehnologie: Cardano susține că este a treia generație de blockchain, deoarece încearcă să rezolve problemele predecesorilor săi – Bitcoin și Ethereum.

Pentru a rezolva trei probleme prin actualizarea tehnologiei sale: scalabilitate, interoperabilitate și durabilitate.

De asemenea, ar putea oferi concurență dură XRP, deoarece se concentrează pe simplificarea tranzacțiilor de plată internaționale.

Viteza tranzacției: Alternativa Bitcoin a lui Cardanos are în prezent o capacitate de procesare de 257 tranzacții pe secundă care este mult mai mare decât Bitcoin, dar nu la fel de mare ca NEO.

Popularitate: Cardano a câștigat o popularitate imensă datorită îmbunătățirilor tehnologice pe care le promite. Un alt factor care l-a ajutat este, fără îndoială, faptul că fondatorul său, Charles Hoskinson, este o figură atât de bine stabilită în spațiul blockchain.

ADA este cea mai nouă criptomonedă din această listă și nu a dat randamente la fel de mari ca alte criptomonede. După cum puteți vedea din graficul de mai jos, a crescut de la aproximativ 0,20 USD la lansare la cel mai mare preț de 1,20 USD în ianuarie 2018.

În ciuda acestui fapt, Cardano a reușit să obțină o capitalizare de piață foarte mare și a devenit unul dintre cele mai bune altcoins într-un timp foarte scurt.

Diagrame de monede alternative Cardano Bitcoin

Cuvinte finale

Și iată-l, o listă lungă de alternative grozave la Bitcoin! Fără îndoială, Bitcoin este încă regele criptomonedelor, dar există mulți concurenți Bitcoin care merită să fie explorați ca alternativă Bitcoin.

Deci, care dintre aceste alternative la Bitcoin credeți că este cea mai bună? Sau, dacă nu v-am enumerat alternativa dvs. preferată la Bitcoin, spuneți-ne care este!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me