Lumea criptomonedă nu numai că a schimbat modul în care oamenii văd banii, dar a și creat o serie de cuvinte noi și incitante care nu existau înainte. Una dintre cele mai populare cuvinte cheie folosite de blockchain comunitatea este aplicații descentralizate, altfel cunoscute sub numele de dApps.

Există mari șanse să vă întrebați „ce este un dApp și ce face?”. Până când ați citit acest ghid, veți putea răspunde la ambele întrebări!

În primul rând, vă voi oferi o prezentare generală a ce face ca o aplicație să fie descentralizată. De asemenea, vă voi arăta cum funcționează tehnologia și cum poate fi folosită rezolva probleme din lumea reală. Totul va fi explicat într-un mod clar și simplu, cu exemple pentru a vă ajuta să înțelegeți fiecare parte a procesului de învățare. Pentru început, să ne asigurăm că înțelegem exact ce înțelegem prin termenul „descentralizat”.

Aplicații descentralizate: Ce înseamnă "Descentralizat" Rău?

Dacă ceva este descentralizat, înseamnă că nu este controlat, Deținut, sau administrat de o singură persoană sau autoritate. Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin, a proiectat prima criptomonedă din lume cu scopul descentralizarea banilor. Totuși, așa cum va explica acest ghid mai târziu, descentralizarea nu este doar bună pentru bani – se poate aplica la aproape orice!

Ultimul cupon Coinbase găsit:

FAPT INTERESANT

Satoshi Nakamoto este un pseudonim. Creatorul Bitcoin a folosit acest nume atunci când a stabilit Bitcoin, dar ulterior s-a dovedit a fi fals. Nimeni nu știe cine este adevăratul creator!

Aplicații descentralizate Bitcoin Satoshi Nakamoto

Pentru a simplifica lucrurile, vom folosi exemplul Euro (EUR). Când un consumator intră în supermarketul local și își plătește alimentele cu bani de hârtie, contribuie la un sistem centralizat. Acest lucru se datorează faptului că cumpărătorul și vânzătorul nu controlează fluxul de euro.

Acest rol este rezervat Băncii Centrale Europene, ale cărei puteri le permit acest lucru face multe lucruri asupra cărora cetățenii de zi cu zi nu au control. Aceasta poate include ratele dobânzilor, creșterea ofertei de bani sau taxe.

Din păcate, așa cum sugerează istoria, băncile centrale nu primesc întotdeauna lucruri dreapta, și oamenii care folosesc băncile trebuie să plătească prețul. in orice caz, Bitcoin a contestat aceste credințe prin introducerea unei monede descentralizate.

Aplicații descentralizate: aplicație Bitcoin.

Prin descentralizare, moneda are nicio bancă centrală sau guvern care să poată controla utilizarea acesteia. In schimb, rețeaua Bitcoin permite societății să dețină controlul. Aceasta înseamnă că oricine are o conexiune la internet poate vizualiza și verifica tranzacțiile.

Prin utilizarea puterii lor de calcul, computerele din rețeaua Bitcoin (cunoscute și sub numele de noduri) sunt recompensat cu noul Bitcoin. Acesta este motivul pentru care nodurile sunt numite și mineri. Mine verificând tranzacțiile și sunt recompensați pentru acest lucru – este similar cu modul în care un miner de aur este recompensat cu aur. Folosind acest sistem, blockchain-ul poate rula într-un mod descentralizat.

Deci, acum că înțelegeți ce este descentralizarea și cum poate fi aplicată banilor, următorul pas este să înțelegeți rolul un contract inteligent în lumea aplicațiilor descentralizate.

Ce este un contract inteligent?

Tehnologia contractelor inteligente a fost introdus pentru prima dată de Ethereum în 2015, creând mult mai multe posibilități decât doar tranzacțiile financiare. În esență, contractele inteligente permit două sau mai multe persoane să încheie un acord în baza condițiilor specificate. Odată îndeplinite aceste condiții, contractul inteligent este executat automat.

Pentru a aplica aplicații descentralizate unui exemplu din lumea reală, gândiți-vă vânzarea unei case. În mod normal, trebuie să plătiți pentru un broker și taxele de aplicare. Acum, să ne imaginăm că, cu un contract inteligent:

 1. Vă puneți casa într-un contract inteligent (acest lucru este posibil folosind un simbol care reprezintă proprietatea casei dvs.). Ați stabilit prețul la 150 ETH.
 2. Condiția contractului inteligent este ca DACĂ cineva trimite 150 ETH la contractul inteligent ATUNCI simbolul este trimis la adresa persoanei respective.
 3. Deci, dacă cineva dorește să-ți cumpere casa, tot ce trebuie să facă este să trimită suma corectă de ETH către contractul inteligent.
 4. Dacă este suma corectă, indicativul (proprietatea casei dvs.) este trimis acelei persoane și 150 ETH vă este trimis. Dacă nu este suma corectă, atunci ETH va fi returnat expeditorului și casa dvs. rămâne în contractul inteligent.

Prin utilizarea contractului inteligent, nu aveți nevoie de un broker. Nici nu trebuie să plătiți nicio taxă de aplicare. Nu există nicio autoritate centrală în care să aveți încredere și, prin urmare, nu se poate percepe comision! Tot ce va trebui să plătiți este taxa de tranzacție Ether pentru nodurile din rețeaua Ethereum care exploatează / verifică tranzacțiile. Această taxă este foarte mică! În mod normal în jur de 0,30 USD până la 1,30 USD.

Aplicații descentralizate: taxa medie de tranzacție Ethereum.Taxa medie de tranzacție Ethereum | Sursa: bitinfocharts

Există utilizări nesfârșite ale contractelor inteligente, inclusiv rezervare hoteluri / zboruri, vânzarea unei mașini, împrumutând bani și multe, multe altele.

Principalul avantaj al tehnologiei smart contract este că elimină necesitatea ca o terță parte să verifice un acord. Fiecare tranzacție este disponibilă pentru vizualizare în blockchain-ul public și în acest exemplu, fondurile au fost distribuite automat pe baza condițiilor acordului. Deoarece contractele inteligente rulează pe un sistem descentralizat (blockchain-ul), nu există o terță parte în care să aibă încredere!

Datorită contractelor inteligente, putem economisi sume nesfârșite de bani care sunt cheltuite în mod normal pentru comisioane și comisioane de procesare. Nu numai asta, dar putem economisi și o perioadă nesfârșită de timp!

Un alt lucru extraordinar despre contractele inteligente alimentarea aplicațiilor descentralizate:

Odată ce contractul inteligent a fost depus la blockchain, este imposibil ca acesta să fie modificat sau schimbat, făcând imposibilă inversarea. Aceasta înseamnă că nimeni nu poate altera contractul!

Ce este un dApp?

Dacă ați urmat ghidul nostru până acum, ar trebui să înțelegeți bine ce înseamnă să funcționeze într-un sistem descentralizat. De asemenea, veți înțelege cât de multe contracte inteligente pot îmbunătăți viitorul afacerilor.

Acest lucru ne conduce acum la subiectul a ceea ce, adesea denumit un dApp. Înainte de a intra în tehnologia dApps (sau, pur și simplu – aplicații descentralizate), ar fi mai întâi o idee bună să înțelegem istoria aplicațiilor obișnuite (centralizate) și cum funcționează acestea. Vom explica de ce este descentralizarea acestor aplicații asa de important.

O scurtă istorie a aplicațiilor centralizate

În primele zile ale computerelor, aplicațiile ar trebui instalate direct pe dispozitivul utilizatorului. Gândiți-vă la unele dintre jocurile la care ați fi putut juca, cum ar fi Tetris sau Solitaire. Acestea au fost exemple de aplicații instalate pe computerul dvs. local și nu au avut nicio relație cu un server extern (adică internetul).

În ultimele zile ale computerelor, aplicațiile au dobândit abilitatea de a comunica World Wide Web. Un exemplu excelent în acest sens ar fi un browser web care permite unui utilizator să trimită și să primească date de oriunde din lume. Apoi a venit aplicații pentru mobil, oferind aceleași caracteristici și beneficii unui computer conectat la internet.

Aplicații descentralizate: Ce este un dApp?

Punctul cheie aici este că toate aceste aplicații sunt centralizat, ceea ce este literalmente opusul descentralizat aplicații. Este posibil ca acest lucru să nu se refere la utilizatorul obișnuit, dar dacă vă gândiți la asta pentru o clipă, ați putea începe să înțelegeți cum ne afectează. Există multe moduri în care aplicațiile centralizate ne afectează și ne provoacă probleme, motiv pentru care descentralizarea este atât de importantă!

Înțelesul dApp: De ce sunt atât de importante dApp-urile și cum funcționează dApp-urile??

Facebook – gigantul rețelelor sociale – este folosit de oameni din întreaga lume. Chiar dacă este interzisă în China (o țară care are aproximativ 20% din populația globală), există totuși mai mult de 2 miliarde de conturi Facebook active în uz!

Gandeste-te cantitatea de informații private pe care o oferiți Facebook. Doar prin crearea unui cont Facebook, furnizați detalii personale precum numele dvs. complet, data nașterii și țara în care locuiți. Cu toate acestea, prin utilizarea în continuare a Facebook, furnizați mult mai mult decât atât.

Aplicații descentralizate: aplicații vs dApps.Sursa: newgenapps

Facebook ar putea avea acces la locația ta, fotografiile tale, unde lucrezi, ce mănânci la micul dejun, cu cine ești într-o relație, și dacă aveți sau nu un pește de companie. Înmulțiți aceste informații cu 2 miliarde de utilizatori, iar echipa Facebook are o bază de date foarte mare. Aceste date sunt păstrate în mod privat, pe propriile lor centralizat servere.

Aceasta înseamnă că aveți încredere în Facebook să nu abuzeze de informațiile cu care le-ați furnizat. Cu toate acestea, aceste informații sunt adesea vândute companiilor de marketing!

Serverele centralizate sunt, de asemenea, rele deoarece, dacă se închid (pentru că sunt sparte sau eșuează / se rup), atunci întreaga rețea va fi deconectat – nu ați putea accesa Facebook. Dacă Facebook ar folosi în schimb servere descentralizate și ar fi mai mult ca o aplicație descentralizată, nu ar conta dacă un sistem se va închide, deoarece rețeaua este informația partajată pe mai multe noduri diferite, nu doar pe un punct central.

Nu numai asta, dar Facebook având servere descentralizate ar însemna, de asemenea, că nu ar trebui să ai încredere în nimeni cu informațiile tale. În schimb, ar fi stocat într-o bază de date partajată pe care nimeni nu o controlează. Informațiile ar fi criptate și singura persoană cu puterea de a le decripta ar fi tu!

Alt exemplu

YouTube este un alt prim exemplu de centralizare – echipa de management YouTube are control deplin asupra videoclipurilor încărcate. Dacă există ceva cu care platforma nu este de acord, ei pot șterge videoclipul. De asemenea, pot bloca utilizatorul care l-a încărcat!

Aplicații descentralizate: o femeie care parcurge YouTube.

Un alt lucru: deși utilizatorii pot câștiga bani din videoclipurile lor, YouTube ia un procent mare din profituri. Dacă YouTube ar fi, în schimb, o aplicație descentralizată, aceasta nu ar fi o problemă. Într-un dApp, nu există o terță parte (cum ar fi YouTube) de plătit și nu există o terță parte care să vă șteargă videoclipurile sau să vă blocheze!

Tehnologie

Aplicațiile d sunt similare o interfață pentru contracte inteligente și blockchain. Gândiți-vă la blockchain ca la internet, la contracte inteligente ca la World Wide Web și la aplicații descentralizate ca YouTube și Facebook.

Nu este exact așa, dar asta vă va ajuta să vă imaginați.

Practic, aplicațiile descentralizate ne permit acest lucru utilizați contracte inteligente și blockchain într-un mod ușor de utilizat. În exemplul pe care l-am folosit mai devreme despre vânzarea unei case folosind un contract inteligent, dApp ar fi ceea ce descărcați pe telefonul dvs. sau pe care îl utilizați pe computerul dvs. pentru a stabili efectiv un preț pentru casa dvs., pentru a introduce detaliile și pentru a încărca fotografii etc..

Când cineva apasă „cumpărați” pe dApp, dApp ar trimite ETH la contractul inteligent.

Cum construiesc o aplicație descentralizată?

Deși aplicațiile descentralizate sunt acum disponibile prin mai multe blockchains diferite, Ethereum este încă cel mai popular. Acesta este motivul pentru care auziți adesea termenul „Ethereum dApp”.

Cei care sunt interesați să construiască fie un contract inteligent, fie un dApp trebuie să învețe Limbajul de programare EthereumSoliditate.

Dezvoltatorii din spatele Ethereum au conceput Solidity astfel încât oricine are o bună înțelegere a unor limbi mai de bază, cum ar fi Java sau Piton, ar putea învăța cum să-l folosească. Dacă doriți să învățați Solidity, puteți să ne folosiți Programul Space Doggos!

Aplicații descentralizate: curs Space Doggo pe BitDegree.

Space Doggos este un curs pas cu pas care va fi te invat elementele de bază ale Solidității într-un mod distractiv. Doar urmați pașii și construiți-vă propriul joc! Este conceput special pentru începători. Învățarea limbilor de codare poate fi adesea plictisitoare și plictisitoare, așa că am făcut-o distractiv!

Exemple din lumea reală de aplicații descentralizate

Acum ar trebui să înțelegeți bine ce este o aplicație descentralizată. De asemenea, ar trebui să știți că dApp-urile folosesc contracte inteligente și că sunt construite folosind limbajul de programare Solidity. Deși mașina virtuală Ethereum a fost lansată abia în 2015, există multe aplicații descentralizate deja disponibile. Să aruncăm o privire la trei dApp-uri populare pe care le puteți accesa astăzi:

Notă: Mașina virtuală Ethereum (EVM) este ca un computer global care permite oamenilor să creeze contracte inteligente. Fără aceasta, nu ar exista o rețea descentralizată pentru a executa tranzacții! Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile criptografice unul lângă altul

Etherisc

Etherisc este o aplicație descentralizată care îmbunătățește industria turismului! Etherisc dApp permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă asigurări pentru întârzieri de zbor și anulări. Folosind blockchain-ul Ethereum, fiecare acord de asigurare este disponibil pentru vizualizare într-o bază de date publică.

Aplicații descentralizate: prima pagină Etherisc.

Odată ce a fost convenit un contract de asigurare, este imposibil de schimbat. Există multe pachete de asigurări diferite pentru a investi, toate cu un nivel diferit de risc.

Cel mai important, descentralizarea permite utilizatorilor să primească plăți de îndată ce rezultatul evenimentului este verificat. Așa este – plăți instantanee! Totul este datorat tehnologiei smart-contract de care aplicațiile descentralizate profită din plin.

Golem

Golem proiectul duce descentralizarea la nivelul următor. Golem dApp permite utilizatorilor să facă acest lucru închiriați-le puterea de calcul suplimentară în schimbul propriului simbol – GNT.

Aplicații descentralizate: aplicație descentralizată Golem.

Oamenii care au nevoie de energie suplimentară pot angaja acest lucru de la un alt utilizator activ A de la persoană la persoană bază. Toate tranzacțiile sunt complet independent a rețelei Golem, asigurându-se că platforma funcționează într-un mod descentralizat.

Etilanța

Etilanța platforma are ca scop descentralizarea pieței de freelancing. În mod normal, cei care doresc să-și vândă abilitățile și expertiza clienților online trebuie să treacă printr-o terță parte. Drept urmare, atât profesioniștilor, cât și clientului li se va cere să plătească o taxă, cu unele platforme de încărcare până la 20% din valoarea totală a proiectului. Este imens!

Aplicații descentralizate: Ethlance.

Acest lucru ar funcționa mult mai bine pe un sistem descentralizat, motiv pentru care a fost creată Ethlance! Deoarece Ethlance este un dApp, profesioniștii independenți și angajatorii folosesc contracte inteligente pentru a gestiona tranzacțiile lor. În acest fel, nu există nici un intermediar care să plătească o taxă! De asemenea, înseamnă că oamenii sunt întotdeauna plătiți la timp și numai după ce lucrarea a fost finalizată.

Ce este viitorul pentru dApp-uri?

Sunt peste 1.000 de aplicații descentralizate în curs de dezvoltare, mulți doresc să facă din lume un loc mai transparent și mai corect. Comunitatea blockchain consideră că aplicațiile descentralizate vor transforma multe industrii, variind de la politică și jocuri de noroc la energie și contabilitate.

Aici, vom explica modul în care două dintre aceste industrii (energia și politica) pot beneficia de aplicații descentralizate.

Energie

Electricitatea este o resursă rară care este cerută de toată lumea. Din păcate, sectorul energetic este controlat în cea mai mare parte de marile corporații, al cărui singur obiectiv este să câștige cât mai mulți bani posibil.

Din această cauză, oamenii nu au de ales decât să plătiți prețuri scumpe doar pentru a avea acces la electricitate. Ledger de putere este doar o organizație blockchain care dezvoltă un dApp pentru a rezolva această problemă din lumea reală.

Aplicații descentralizate: Power Ledger.

Ideea din spatele Power Ledger este să permite oamenilor să-și vândă electricitatea suplimentară printr-o piață peer-to-peer. Proiectul nu numai promovează energia verde cum ar fi energia solară, dar și ea asigură că cumpărătorii plătesc un preț echitabil și transparent. Acest lucru elimină necesitatea intermediarilor (corporații mari) care ar lua în mod normal o reducere mare a profitului.

Politică

Vot într-o alegere guvernamentală este un drept uman important pentru toată lumea. În lumea reală, auzim adesea că guvernele încearcă sperie alegătorii prin amenințări și violență. Am auzit chiar că ei înșală sistemul de vot cu fraudă. Drept urmare, politica este o industrie care ar beneficia foarte mult de descentralizare.

A creat un grup de dezvoltatori care caută să rezolve aceste probleme FollowMyVote, ceea ce va permite oamenilor să voteze folosind blockchain-ul Ethereum. Prin utilizarea unei aplicații descentralizate pentru a verifica identitatea alegătorilor, alegerile pot fi acum sigure, sigure și transparente.

Cu FollowMyVote, sistemul de vot nu poate fi înșelat – fiecare vot este verificat independent pe blockchain-ul public și nu poate fi schimbat.

Alte potențiale ale industriei:

 • Jocuri de noroc
 • Publicitate
 • Contabilitate
 • Bancar
 • Asigurare
 • Credite și credite ipotecare
 • Verificarea identității
 • Proprietate imobiliara
 • … și multe, multe altele!

Concluzie

Scopul acestui ghid a fost să aflați ce sunt aplicațiile descentralizate și ce pot face. Citind integral acest articol, ar trebui să înțelegeți acum principala tehnologie din spatele unui dApp. Știți că dApp-urile (aplicațiile descentralizate) sunt aplicații blockchain.

De asemenea, ar trebui să puteți explica ce înseamnă a fi descentralizat și de ce este atât de important.

Poate vei decide invata Soliditatea și creați o aplicație descentralizată? Ne-ar plăcea să auzim ce părere aveți despre ghidul nostru și orice idee pe care o aveți pentru viitorul tehnologiei descentralizate.

Începeți să învățați Solidity astăzi cu Space Doggos! Și dacă vă uitați la tranzacționarea cu criptomonede, alegeți platforma potrivită pentru tine!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me