Alegerea în ce criptomonedă să investească poate fi o durere de cap, mai ales că piețele se schimbă atât de repede. Una dintre cele mai reușite monede din 2017 a fost Litecoin, care și-a mărit valoarea cu peste 5000% în doar 12 luni.

Litecoin a fost creat inițial în 2011 după ce a furnizat o versiune actualizată a clientului Bitcoin. Acesta este motivul pentru care uneori se numește Bitcoin-Lite! Nu vă faceți griji, toate acestea vor fi explicate!

În acest ghid complet, vă vom spune tot ce trebuie să știți despre Litecoin. Acest lucru va începe cu câteva informații de bază despre ceea ce este Litecoin și dacă credem că este o investiție bună sau proastă. De asemenea, vă vom arăta cum să cumpărați Litecoin și în ce portofel ar trebui să-l păstrați.

Deci, până la sfârșitul acestui ghid, întrebarea dvs. „Ar trebui să cumpăr Litecoin?” va fi puțin mai ușor de răspuns. Ei bine … ce aștepți ?! Să ne scufundăm!

Ar trebui să cumpăr Litecoin: Ce este Litecoin?

Litecoin, cunoscut și prin codul său valutar LTC, a fost creat de Charlie Lee în 2011. Lee a dorit să schimbe blockchain-ul Bitcoin pentru a-l face „mai ușor”, ceea ce înseamnă că poate procesa tranzacții mai rapid și mai ieftin. Pentru a face acest lucru, a furcat blockchain-ul Bitcoin.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Vă întrebați ce este o furculiță?

Ei bine, o furcă este atunci când un nou blockchain preia codul original dintr-un blockchain anterior, dar aduce modificări tehnologiei pentru a îmbunătăți ceea ce poate și nu poate face. Exact asta a făcut Litecoin. A folosit blockchain-ul original Bitcoin, dar a făcut-o mai rapidă și mai ieftină de utilizat!

Furculițele se întâmplă tot timpul în lumea criptomonedelor. Alte monede precum Bitcoin Classic, Bitcoin Unlimited și Bitcoin Cash sunt toate furculițele blockchain-ului original Bitcoin. Ethereum a fost, de asemenea, o furculiță a Ethereum Classic! Iată câteva îmbunătățiri pe care Litecoin le-a făcut din blockchain-ul Bitcoin.

Minerit

Mineritul Bitcoin a devenit acum foarte dificil pentru persoanele care nu dețin hardware scump. Când oamenii exploatează Bitcoin, își folosesc puterea de calcul pentru a ajuta la verificarea tranzacțiilor în rețea și pentru a primi Bitcoin suplimentar ca recompensă.

Deși nu vedeți niciodată ce se întâmplă, această putere suplimentară rezolvă probleme matematice foarte dificile. Aceste probleme sunt atât de dificile încât nici un om nu le-ar putea rezolva, de aceea folosim supercomputerele! Aceasta este ceea ce face ca tehnologia blockchain să fie atât de sigură și descentralizată.

Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc Bitcoin, rețeaua devine mai mare. Există mai multe computere care încearcă să extragă Bitcoin, ceea ce înseamnă mai multă concurență. Deci, hardware-ul necesar pentru a fi un miner de succes devine din ce în ce mai scump și necesită mai multă energie electrică.

Litecoin a rezolvat această problemă modificând modul în care blockchain-ul verifică tranzacțiile. În loc să folosească ASICS (circuit integrat specific aplicației), folosește GPU-uri (unități de procesare grafică). GPU-urile sunt mult mai ieftine și consumă mai puțină energie, ceea ce înseamnă că oricine poate extrage Litecoin!

Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă jargonul respectiv – practic, ASICS și GPU-urile sunt diferite tipuri de hardware pentru computer.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Viteze și taxe de tranzacție

Timpul necesar pentru confirmarea unei tranzacții Bitcoin este de aproximativ 10 minute. În lumea reală, acest lucru este destul de lent. Deoarece Litecoin este o versiune mai ușoară a Bitcoin, este capabil să atingă o viteză medie de tranzacție de aproximativ 2 ½ minute!

Permițând oamenilor să folosească GPU-urile pentru a le mina, acest lucru accelerează rețeaua pentru toată lumea. Taxele de tranzacție mai rapide nu sunt singurul beneficiu față de Bitcoin pe care îl are Litecoin. Costul mediu pentru trimiterea unei tranzacții Litecoin este 0,23 USD, în timp ce costul mediu al tranzacției Bitcoin 2,83 USD.

Deci, după cum puteți vedea, există o diferență destul de bună, corect?

Fără amenințări ale unui atac de inundații

În 2015, clientul Bitcoin a experimentat un atac de inundații, unde sute de mii de tranzacții spam au fost trimise în rețea! Scopul unui atac de inundație este ca un virus – oamenii răi încearcă să distrugă un sistem.

Imaginați-vă dacă cineva v-a trimis 200.000 de e-mailuri în același timp. Rețeaua nu ar putea procesa atât de multe tranzacții (e-mailuri) și ar provoca ruperea serverului!

Charlie Lee a observat amenințările atacurilor de inundații când construia Litecoin în 2011 și și-a propus să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla cu blockchain-ul său! Litecoin își propune să rezolve problemele de scalabilitate pe care le are Bitcoin – ceea ce înseamnă să permită efectuarea mai multor tranzacții simultan în rețea.

Deci, acum cunoașteți câteva informații despre Litecoin, să aruncăm o privire dacă Litecoin este o investiție bună sau proastă pe termen scurt.

Ar trebui să cumpăr Litecoin ca investiție pe termen scurt?

Când oamenii investesc bani în criptomonede, ar trebui să decidă dacă vor să-și păstreze monedele pe termen scurt sau pe termen lung. Când descriem o investiție ca fiind pe termen scurt, ne referim, în general, între 1-12 luni. Cu toate acestea, comercianții mai experimentați ar putea vedea o investiție pe termen scurt de zile, ore sau chiar minute!

Acest lucru se poate datora faptului că investitorii se așteaptă să se întâmple un eveniment care va crește valoarea monedei, dar apoi se așteaptă ca prețul să scadă după aceea. De exemplu, dacă ați făcut o investiție pe termen scurt în Unikoin Gold (UKG) între noiembrie 2017 și februarie 2018, ați fi obținut peste 600% profit! Acesta este un exemplu de investiție bună pe termen scurt.

Cu toate acestea, dacă l-ați fi ținut mult mai mult timp, valoarea ar fi scăzut la prețul inițial! Deci, acum că știți ce este o investiție pe termen scurt, să aruncăm o privire asupra câtorva avantaje și dezavantaje ale investiției pe termen scurt în Litecoin.

Avantaje

 • Volum mare de tranzacționare: Litecoin se tranzacționează din 2011 și este o monedă de top 10 stabilită. Adică este o alegere populară pentru investitori. Dacă o criptomonedă are un volum mare de tranzacționare, înseamnă că nu veți avea probleme să găsiți cumpărători cărora să le vindeți. Dacă există volume reduse de tranzacționare, înseamnă că ar putea fi dificil să găsești un cumpărător!
 • Listat pe Coinbase: Coinbase procesează mai multe tranzacții cu criptomonede decât orice alt schimb, chiar dacă au doar patru monede listate! Una dintre acestea este Litecoin, ceea ce înseamnă că vă puteți cumpăra și vinde cu ușurință monedele. Chiar mai bine, puteți depune și retrage în bani din lumea reală! Acesta este un avantaj imens pe care îl are Litecoin față de alte monede.

Dezavantaje

 • Volatilitate: Volatilitatea este o mare problemă pe piețele criptomonede. Volatilitatea înseamnă că prețul unei monede crește sau coboară foarte repede. Acest lucru poate face o investiție pe termen scurt în Litecoin cu risc ridicat. De exemplu, dacă ați cumpărat Litecoin la sfârșitul lunii decembrie 2017, prețul său a scăzut cu mai mult de 50% o lună mai târziu!

Ar trebui să cumpăr Litecoin ca investiție pe termen lung?

Când oamenii investesc într-o criptomonedă pe termen lung, se așteaptă ca valoarea lor să crească încet. Acest lucru înseamnă, în general, că nu se așteaptă la o mare volatilitate a pieței și că moneda are un risc scăzut. Pentru comercianții mai puțin experimentați, care nu suportă mișcări mari de prețuri, investițiile pe termen lung sunt mai potrivite! O investiție pe termen lung este în mod normal pentru 1 an sau mai mult.

Un bun exemplu de investiție pe termen lung este Bitcoin. Dacă ați fi cumpărat 1 Bitcoin în 2011, v-ar fi costat aproximativ 30 de cenți. Dacă ați fi suficient de curajos să vă mențineți până în 2018, acel 1 Bitcoin ar valora peste 10.000 de dolari!

Acum, că știți ce este o investiție pe termen lung, să aruncăm o privire asupra câtorva dintre avantajele și dezavantajele pe termen lung ale Litecoin!

Avantaje

 • Conducere cu normă întreagă: Charlie Lee, creatorul Litecoin, lucrează acum la proiect cu normă întreagă. Lee are, de asemenea, o echipă de experți în blockchain cu mare experiență, care ajută compania să crească.
 • Stabilit: Litecoin este una dintre cele mai consacrate criptomonede, cu peste 7 ani de tranzacționare. De fapt, a fost prima monedă alt! Acest lucru face ca Litecoin să investească mai puțin risc comparativ cu unele dintre monedele mai noi.
 • Investiții mici: Dacă doriți să faceți o investiție Litecoin pe termen lung, puteți investi în mod regulat sume mici. Acest lucru vă va permite să vă protejați de orice mișcare a prețurilor pe termen scurt.

Dezavantaje

 • Scalabilitatea blockchain-ului: Problemele de scalabilitate sunt ceva pe care majoritatea proiectelor blockchain își propun să le rezolve. Rezolvarea problemelor de scalabilitate înseamnă că blockchain-ul nu va încetini pe măsură ce îl folosesc mai mulți oameni. În prezent, Litecoin poate procesa aproximativ 56 de tranzacții pe secundă. Ceea ce este bun în comparație cu cele 7 tranzacții pe secundă ale Bitcoin. Cu toate acestea, trebuie făcut rapid pentru a fi util în viitor.

Ar trebui să cumpăr Litecoin: Cum investesc în Litecoin?

Unul dintre principalele avantaje ale investiției în Litecoin este că îl puteți cumpăra cu ușurință folosind bani fiat precum USD, EUR și GBP! Acest lucru este mai ușor, deoarece puteți utiliza cardul dvs. de debit sau de credit și chiar transferul bancar (chiar și PayPal este acceptat pe Coinbase!).

Acest lucru este diferit de multe alte criptomonede. De obicei, trebuie să schimbați Bitcoin sau Ether pentru a obține alte criptomonede, nu le puteți achiziționa doar de la un broker așa cum puteți face Litecoin!

Cel mai bun mod de a cumpăra Litecoin este cu Coinbase, acestea sunt cel mai popular schimb de brokeri și este minunat pentru începători. Să vă prezentăm pas cu pas procesul de cumpărare Litecoin, cu câteva imagini utile.

Deschideți un cont la Coinbase

 1. În primul rând, va trebui să vizitați site-ul web Coinbase, pe care îl puteți face făcând clic pe acest link.
 2. Va trebui să furnizați numele dvs. complet, adresa de e-mail și o parolă puternică. Asigurați-vă că păstrați acest lucru în siguranță!
 3. Apoi, va trebui să vă confirmați numărul de telefon mobil. După ce primiți un SMS, introduceți codul în Coinbase.
 4. Felicitări, aveți acum un cont la Coinbase!

Verificați-vă identitatea înainte de a cumpăra Litecoin de la Coinbase

 1. Click pe Vânzare-cumpărare în partea de sus a ecranului.

  Cumpărarea litecoinului pe coinbase

 2. Acum vi se va spune că trebuie să adăugați o metodă de plată. Click pe Adăugați o metodă de plată.

  Cum se adaugă o metodă de plată pe Coinbase

 3. Veți fi întrebat dacă doriți să adăugați un extras bancar sau un card de debit / credit. În acest exemplu, vom adăuga un card de debit / credit deoarece este cel mai rapid mod de depunere.

  Cum să adăugați un cont pe Coinbase

 4. Deoarece Coinbase este unul dintre cele mai sigure schimburi de la care să cumpere, ei iau securitatea foarte în serios. Acum va trebui să vă verificați identitatea. Click pe Încărcați ID-ul.
 5. Puteți încărca fie pașaportul, permisul de conducere, fie o carte de identitate emisă de guvern. Faceți clic pe cel pe care doriți să îl încărcați.

  Cum să selectați un tip de identificare pe Coinbase

 6. Apoi, veți fi întrebat cum doriți să încărcați ID-ul. Puteți alege o cameră web, o cameră mobilă sau un fișier încărcat.

  Cum să încărcați o fotografie pe Coinbase

 7. După ce ați încărcat ID-ul dvs., veți primi confirmarea de mai jos.

  Verificarea identității pe Coinbase

  Dacă calitatea imaginii nu este suficient de clară, vi se va solicita să o încărcați din nou.

 8. Acum va trebui să introduceți adresa de facturare pentru cardul dvs. de debit / credit. Asigurați-vă că se potrivește cu adresa de acasă, deoarece vi se poate cere să verificați acest lucru la o dată ulterioară.Adresa de facturare pe Coinbase
 9. Acum va trebui să introduceți detaliile cardului dvs. de debit / credit. Nu vă faceți griji, site-ul Coinbase este extrem de sigur și nu vă vor vedea niciodată detaliile cardului, deoarece numerele sunt criptate.

  ar trebui să cumpăr litecoin

 10. Felicitări, acum ți-ai verificat identitatea și ai adăugat o metodă de plată! Acum să mergem să cumpărăm niște Litecoin!

Cum să investiți în Litecoin la Coinbase

Acum că contul dvs. a fost configurat, sunteți acum gata să efectuați prima tranzacție Litecoin!

 1. Click pe Vânzare-cumpărare. Dacă ați urmat corect ghidul nostru de verificare, pagina dvs. ar trebui să se potrivească cu imaginea de mai jos. Apoi, faceți clic pe Litecoin.

  Cumpărarea Litecoin de pe Coinbase

 2. Acum trebuie să introduceți suma de Litecoin pe care doriți să o cumpărați (în caseta LTC). Sau, cât ați dori să cheltuiți (în caseta dvs. de monedă locală). Când faceți acest lucru, suma Litecoin sau suma în numerar se va converti în cealaltă casetă. În exemplul nostru de mai jos, folosim GBP, iar prețul la momentul tranzacției noastre era de 1 LTC = 122,76 GBP. Cu toate acestea, prețurile criptomonedelor se schimbă tot timpul, astfel încât prețul Litecoinului atunci când îl cumpărați va fi probabil diferit!Cum să cumpărați Litecoin de pe Coinbase
 3. După ce faceți clic pe Cumpărați Litecoin, vi se va cere să confirmați detaliile de plată. Pe măsură ce configurați acest lucru mai devreme, puteți face clic pe A confirma.
 4. Felicitări! Acum ați investit cu succes în Litecoin. Amintiți-vă, dacă utilizați cardul dvs. de debit / credit, acesta ar trebui să fie instantaneu. Cu toate acestea, dacă ați decis să vă înregistrați contul bancar, va dura câteva zile pentru confirmarea plății.
 5. Acum, că aveți ceva Litecoin în contul dvs. Coinbase, este timpul să le transferați în portofel. Să începem prin a înțelege de ce este important să vă scoateți monedele dintr-un schimb.

Ar trebui să cumpăr Litecoin: Unde să păstrez Litecoin și să îl păstrez în siguranță?

Când cumpărați cripto de la un schimb de brokeri precum Coinbase, utilizați o companie terță parte. Ceea ce înseamnă acest lucru este că, deși dețineți Litecoin (pe hârtie), acesta este stocat și controlat de Coinbase. Chiar dacă Coinbase este un schimb sigur, dacă ar fi piratat, ai putea pierde toate monedele pentru totdeauna!

Nu este rar ca schimburile de terți să fie piratate. De exemplu, bursa Bitfloor și-a piratat serverele în 2012, hackerii furând peste 24.000 de bitcoin. Asta valorează acum mai mult de 200 de milioane de dolari! Un atac similar s-a întâmplat cu schimbul popular Poloniex, unde li s-au furat 12% din Bitcoins.

Acestea sunt doar două exemple, dar sunt multe altele. Acesta este motivul pentru care este foarte important să folosiți un portofel în care aveți control complet asupra cripto-ului dvs. Deci, de îndată ce ați cumpărat Litecoin de pe Coinbase, ar trebui să îl trimiteți la un portofel sigur.

Alegerea unui portofel pentru o investiție Litecoin pe termen scurt

Există multe tipuri de portofele Litecoin din care să alegeți. Unele sunt mai bune pentru securitate, iar altele sunt mai bune pentru confort.

Dacă doriți să investiți în Litecoin pe termen scurt, vă recomand să utilizați un portofel software. Aceste portofele vă oferă control complet asupra cheilor dvs. private și puteți trimite sau primi monede rapid, dacă aveți nevoie. Există multe portofele software pentru a alege, dar cel pe care îl recomand este Exodus.

Exodus este un portofel multi-criptomonedă care acceptă 8 monede, inclusiv Litecoin. Este foarte popular deoarece este ușor de utilizat și oferă un nivel bun de securitate.

Verificați-ne Exodus Wallet Review!

Alegerea unui portofel pentru o investiție Litecoin pe termen lung

Dacă doriți să păstrați Litecoin pe termen lung, cel mai bine ar fi să utilizați un portofel hardware. Aceasta este cea mai sigură opțiune; cu toate acestea, este mai puțin convenabil decât un portofel desktop sau mobil dacă aveți nevoie de acces rapid la monedele dvs..

Cel mai popular portofel hardware este Ledger Nano S, dar vine cu o etichetă de preț!

Motivul pentru care un portofel hardware este atât de sigur este că cheile dvs. private sunt stocate pe un dispozitiv hardware (cum ar fi un USB). De asemenea, aveți diferite opțiuni de recuperare care vă mențin criptomoneda în siguranță!

Un portofel hardware este ca și cum ai avea un seif uriaș, totuși, este și mai sigur, întrucât poți să îți recuperezi criptomoneda dacă hardware-ul este furat!

Pentru mai multe informații despre cum funcționează portofelele, consultați ghidul nostru aici: Cum să alegeți cel mai bun portofel de criptomonede

Ar trebui să cumpăr Litecoin: Concluzie

Dacă ați citit acest ghid de la început până la sfârșit, acum ar trebui să înțelegeți bine cum funcționează Litecoin. Și nu ar mai trebui să puneți întrebarea „Ar trebui să cumpăr Litecoin?”.

Cel mai important lucru înainte de a face o investiție în orice criptomonedă este să faci multe cercetări! După cum am explicat în ghidul nostru, prețurile sunt foarte volatile și există riscuri implicate. Așadar, ar trebui să cheltuiți numai ceea ce vă puteți permite să pierdeți! Nu există garanții.

Dacă totuși decideți să cumpărați Litecoin, atunci acest ghid vă arată tot ce trebuie să știți pentru a face acest lucru. Nu uitați de importanța stocării acestuia într-un portofel sigur.

Deci, ce părere aveți despre Litecoin? Crezi că este o investiție bună sau proastă? Spuneți-ne gândurile voastre!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me