Industria criptomonedelor și a tehnologiei blockchain au creat o mulțime de termeni noi și interesanți. Unul dintre acești termeni este Fork. Și nu, nu este lucrul cu care îți folosești mâncarea!

În acest ghid, voi explica tot ce trebuie să știți despre aceste furci recent prezentate. Voi începe prin a explica ce este de fapt o furcă BTC, urmată de o discuție pe unele dintre cele mai populare și cunoscute furci din ultimii ani.

După aceea, voi vorbi apoi despre câteva furculițe Bitcoin care sunt planificate pentru viitor, urmată de opinia mea dacă cred sau nu Bitcoin va fi întotdeauna criptomoneda numărul unu..

Deci ce mai aștepți? Avem multe de discutat, dar să începem să aflăm ce este de fapt această inovație!

Ce este BTC Fork?

În forma sa cea mai simplă, este atunci când cineva creează o copie a codului blockchain Bitcoin și face modificări la acesta. Aceste modificări pot fi făcute din mai multe motive, cum ar fi blocarea anterioară a blockchain-ului sau pentru că trebuie aduse îmbunătățiri. În general, există două tipuri de furci blockchain – a „Furculiță moale” și a „Furculiță tare”.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

O furcă moale este mai ușoară decât o furcă tare, deoarece doar modificările mici sunt făcute blockchain-ului. O furcă moale este cunoscută sub numele de "compatibil cu versiunile anterioare" deoarece în timp ce tranzacțiile vechi nu mai sunt valabile, tranzacțiile noi sunt recunoscute atât de noduri vechi, cât și de noduri noi. Pentru ca o furcă moale să aibă succes, trebuie să primească un „consens majoritar”, care este ca un vot public.

Notă: Un nod este utilizat pentru a descrie un dispozitiv care este conectat la un blockchain pentru a ajuta la verificarea tranzacțiilor. Există mii de noduri Bitcoin situate în toate lumile!

Un fork greu Bitcoin este ușor diferit, deoarece creează în esență un nou blockchain. Bitcoin Cash este un exemplu celebru de hard fork Bitcoin. Deoarece majoritatea blockchain-urilor precum Bitcoin sunt open source, oricine poate vizualiza și copia codul, ceea ce înseamnă că un hard fork Bitcoin poate fi realizat de oricine.

Deci, acum că știți ce este de fapt această inovație, următoarea parte a ghidului meu este despre unele dintre cele mai faimoase re-lucrări Bitcoin din toate timpurile!

Cele mai populare

Bitcoin Cash 

În 2017, un grup de dezvoltatori Bitcoin influenți au decis să efectueze un hard fork al clientului Bitcoin, ceea ce a dus la crearea unei criptomonede și a unui blockchain complet noi, Bitcoin Cash (BCH).

Principalul motiv din spatele acestei divizări Bitcoin a fost că taxele de tranzacție Bitcoin deveneau prea scumpe. De fapt, în ceea ce a început cu mai puțin de un cent în 2009, a crescut rapid la câțiva dolari pe tranzacție.

Cu toate acestea, înainte de efectuarea hard fork-ului Bitcoin, grupul de dezvoltatori a încercat să convingă comunitatea Bitcoin să facă modificările necesare în cadrul clientului original Bitcoin..

Schimbările pe care o echipă de dezvoltatori au dorit să le facă au fost să mărească dimensiunea maximă a blocului de la 1 MB la 8 MB. Acest lucru ar permite minerilor să adauge mai multe tranzacții într-un bloc, ceea ce ar fi redus taxele pe care utilizatorii Bitcoin le plătesc pentru a transfera fonduri.

Îți amintești cum am spus că este nevoie de o furcă moale pentru a primi votul majorității? Ei bine, din păcate, majoritatea utilizatorilor Bitcoin nu au vrut să facă schimbarea, așa că au trebuit să creeze un nou blockchain.

Blockchain-ul Bitcoin Cash a fost lansat oficial la 1 august 2017. La fel ca Bitcoin, oferta Bitcoin Cash este limitată la 21 de milioane de monede și fiecare bloc durează 10 minute înainte de a fi confirmat.

Pe de altă parte, deoarece dimensiunea maximă a blocului a fost mărită de opt ori, a permis blockchain-ului Bitcoin Cash (sau furca Bitcoin) să mărească mai multe tranzacții. Scalabilitatea (sau scalarea) este cantitatea maximă de tranzacții pe care un anumit blockchain le poate procesa în fiecare secundă.

Bitcoin este foarte limitat în acest sens, deoarece poate procesa doar o medie de 7 tranzacții pe secundă. Acesta este unul dintre lucrurile care dezamăgesc în prezent Bitcoin – dacă va fi folosit ca sistem global de plăți, trebuie să-și îmbunătățească performanțele de scalabilitate..

Furculiță BitcoinSursa: cointelegraph

Datorită modificărilor care au fost implementate după această divizare Bitcoin, Bitcoin Cash poate procesa aproximativ 61 de tranzacții pe secundă.

Interesant este că oricine deținea BTC în ziua împărțirii Bitcoin a primit exact aceeași cantitate de monede Bitcoin Cash (BCH). Ceea ce înseamnă acest lucru este că, dacă ați deține 0,5 BTC, ați primi și 0,5 BCH la lansarea Bitcoin Cash.

De când a fost lansată această furcă Bitcoin, a fost un proiect de mare succes. De fapt, la momentul scrierii în iunie 2018, este a patra criptomonedă cea mai valoroasă din industrie. În decembrie 2017, BCH a atins maximul istoric de peste 4000 USD, cu o capitalizare de piață totală de puțin sub 70 miliarde USD!

Persoana principală din spatele proiectului Bitcoin Cash este un cunoscut investitor în criptomonede numit Roger Ver. Ver, adesea denumit "Bitcoin Isus", consideră că Bitcoin Cash este de fapt "Bitcoin real", și crede că va depăși Bitcoin ca criptomonedă numărul unu.

Bitcoin Fork Roger Ver

Bitcoin este cea mai importantă invenție din istoria lumii de pe internet.

Investitor în startup-uri legate de bitcoin,

Roger Ver

Deci, acum că știți despre furculița Bitcoin Cash, următoarea furcă dură Bitcoin pe care am vrut să o discut este Bitcoin Gold.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Bitcoin Gold 

BTC Gold este un blockchain de furcă Bitcoin care a fost lansat oficial în octombrie 2017. În timp ce Bitcoin Cash a fost preocupat de reducerea taxelor de tranzacție, oamenii din spatele Bitcoin Gold au dorit să facă Bitcoin mai mult "descentralizat".

Deși Bitcoin este încă descentralizat din punct de vedere tehnic, iar sistemul nu este controlat de o singură autoritate și nici nu este susținut de nicio bancă centrală sau stat național, există încă unele îngrijorări cu privire la modul în care tranzacțiile sunt verificate / exploatate.

Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate a mineritului Bitcoin este controlat de doar câteva bazine din China. Un grup de minerit este locul în care mulți oameni își „reunesc” resursele hardware pentru a le oferi șanse mai mari de a câștiga recompensa minieră.

Odată ce recompensa Bitcoin este câștigată, aceasta este împărțită între grup, în funcție de cât a investit fiecare persoană. În cele din urmă, acest lucru oferă oamenilor care gestionează piscina minieră multă putere și influență asupra rețelei, motiv pentru care unii cred că această furcă Bitcoin a devenit prea centralizată.

În primele zile înainte ca bazele miniere să devină dominante, era posibil să extragem Bitcoin folosind un procesor de bază sau un GPU, ceea ce înseamnă că oricine putea să o facă în confortul propriei case. Aceste zile au dispărut de mult dacă doriți o șansă de a câștiga recompensa – nu numai că trebuie să faceți parte dintr-o piscină minieră, dar trebuie să dețineți și hardware ASIC foarte scump..

Dar ghiciți cine produce o mulțime de hardware pentru minerit? Una dintre cele mai mari bazine miniere din industrie!

Ca răspuns, Bitcoin Gold a instalat un nou proces minier care asigură faptul că hardware-ul specializat și scump nu poate fi utilizat pentru a crește șansele cuiva de a câștiga recompensa minieră.

Gândește-te astfel:

Dacă un Ferrari ar concura cu 10 Mini Cooper, ce mașină crezi că ar câștiga? Ei bine, evident că Ferrari are cel mai puternic motor! Cu toate acestea, Bitcoin Gold schimbă lucrurile astfel încât, în loc ca un Ferrari să fie în cursă, există doar 10 Mini Coopers, oferind tuturor o șansă justă de a câștiga.

La fel ca și Bitcoin și furculița Bitcoin BTC Cash, Bitcoin Gold își va limita aprovizionarea cu monede BTG la maximum 21 de milioane. În plus, nici dimensiunea maximă a blocului de 1 MB nu a fost mărită. Cu toate acestea, în loc să ia 10 minute ca Bitcoin, Bitcoin Gold poate confirma o tranzacție în doar 2,5 minute, făcând-o de patru ori mai rapidă!

Cealaltă diferență majoră este modul în care minerii verifică tranzacțiile. Interesant este că Bitcoin Gold folosește și dovada de lucru (la fel ca Bitcoin), dar a fost modificat pentru a permite GPU-urilor să fie ale mele, nu ASIC.

La fel ca furca Bitcoin Cash, oricine deține Bitcoin în momentul lansării a primit sume identice în Bitcoin Gold.

De când a fost lansat, Bitcoin Gold a funcționat foarte bine. Moneda BTG a atins maximul său istoric în decembrie 2017, ajungând la puțin sub 8 miliarde de dolari în capitalizarea pieței.

Cu toate acestea, în mai 2018, Bitcoin Gold a experimentat mult temutul „atac de 51%”. Acesta este momentul în care cineva (sau un grup de oameni care lucrează împreună) pot câștiga 51% sau mai mult din puterea totală de blocare a blockchain-ului, ceea ce înseamnă că sunt în măsură să facă temporar modificări în rețea. Acest lucru a dus la furarea și convertirea a puțin peste 18 milioane de dolari din monedele BTG pentru furculița Bitcoin la o schimbare terță parte.

Acest atac este de fapt destul de ironic deoarece întregul punct al Bitcoin Gold a fost de a împiedica minerii centralizați să câștige prea mult control. Ca rezultat, se crede că dezvoltatorii intenționează să efectueze o forță a codului Bitcoin Gold, pentru a se asigura că nu se va mai întâmpla.

Deci, acum că știți despre furculița Bitcoin Gold, următoarea parte a ghidului meu de furcă BTC va vorbi despre Bitcoin Private!

Bitcoin Private

Bitcoin Private a fost lansat oficial în martie 2018, însă nu a fost de fapt o bifurcație directă a Bitcoin-ului original. Aici lucrurile se complică puțin:

  1. Bitcoin Private a fost furcat dintr-un blockchain numit ZClassic.
  2. ZClassic a fost furcat dintr-un blockchain numit ZCash.
  3. ZCash a fost furcat din Bitcoin original.

Fondatorul și dezvoltatorul său principal, Rhett Creighton, a creat, de asemenea, ZClassic și de atunci, alții s-au alăturat echipei. Ideea pe care Creighton a avut-o a fost să combine intimitatea și secretul ZClassic cu securitatea și popularitatea Bitcoin.

La fel ca și în celelalte furci Bitcoin pe care le-am discutat, oricui deținea BTC în momentul lansării a primit o aprovizionare 1: 1 cu Bitcoin Private (BTCP). Mai mult, oricine deține ZClassic (ZCL) a primit, de asemenea, o aprovizionare 1: 1. Aceasta înseamnă că, dacă ați deține atât BTC, cât și ZCL, ați fi primit monede Bitcoin Private de două ori!

Bitcoin Fork

În total, va exista o aprovizionare maximă de 21 de milioane de monede BTCP. Dimensiunea blocului este dublă față de Bitcoin la 2 MB și, de asemenea, poate confirma o tranzacție de patru ori mai rapid.

Mai mult, la fel ca furca Bitcoin BTC Gold, mecanismul de exploatare a fost modificat pentru a împiedica oamenii să utilizeze hardware scump, ceea ce înseamnă că este o rețea mult mai echitabilă și egală decât Bitcoin. Pentru a clarifica, folosește și mecanismul de consens al dovezii muncii.

Bitcoin Gold nu numai că este mult mai rapid și mai echitabil decât Bitcoin-ul original, dar, așa cum sugerează și numele său, permite și mai multe tranzacții private. La fel ca blockchain-ul ZClassic, Bitcoin Private folosește ceva numit "ZK-Snarks".

Deși fiecare mișcare de fonduri este încă postată în registrul public, atât expeditorul, cât și receptorul rămân private. Acest lucru este ușor diferit de Bitcoin original, deoarece, deși identitatea reală a expeditorului și a destinatarului nu este dezvăluită, este posibil să aflăm cât de mult are o anumită adresă Bitcoin. Nu numai atât, dar puteți vedea și cât de mult a trimis și primit o anumită adresă în trecut.

De când Bitcoin Gold a fost lansat în martie 2018, a atins un maxim istoric de puțin peste 1,5 miliarde de dolari în capitalizarea pieței, pe care a atins-o în aprilie 2018.

Deci, acum că știți despre Bitcoin Cash, Bitcoin Gold și Bitcoin Private, ultima furcă Bitcoin pe care am vrut să o discut a fost Bitcoin Diamond!

Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond a fost furnizat direct de la clientul Bitcoin original. Principalul obiectiv al echipei sale de dezvoltare a fost de a permite utilizatorilor să rămână și mai anonimi. În acest sens, scopul său este foarte asemănător cu Bitcoin Private.

Când a fost lansat pentru prima dată în noiembrie 2017, Bitcoin Diamond și-a distribuit monedele într-un mod ușor diferit de celelalte furci Bitcoin pe care le-am menționat. În timp ce celelalte și-au menținut aprovizionarea totală la 21 de milioane de monede, Bitcoin Diamond a crescut acest lucru de 10 ori. Drept urmare, dacă ați deținut 0,5 BTC în momentul furcii, atunci ați fi primit 5 monede Bitcoin Diamond (BCD).

La fel ca Bitcoin Cash, dimensiunea maximă a blocului a crescut de la 1 MB la 8 MB, iar timpul de confirmare a tranzacției este de 10 minute. Unii oameni din comunitatea criptomonedelor cred că Bitcoin Diamond este o înșelătorie, mulți nu fiind mulțumiți că echipa nu a lansat nici măcar o carte albă..

La momentul scrierii în iunie 2018, tot ce știm despre fondatori este că inițial erau mineri de Bitcoin, numindu-se „Team Evey” și „Team 007”. Oricum ar fi, a atins un maxim istoric de puțin sub 1 miliard de dolari în capitalizarea pieței, pe care a atins-o în aprilie 2018.

Tabel comparativ

Dacă ați citit acest ghid Bitcoin Fork până în acest moment, aveți acum o idee bună despre cele mai populare furci care s-au întâmplat până acum. Înainte de a trece mai departe, aruncați o privire la graficul de comparație de mai jos, care compară principalele caracteristici ale diferitelor blockchain-uri cu furculiță.

Tabel comparativ Bitcoin Fork

Următoarele furci BTC

Înainte de a continua, vreau să menționez câteva lucruri importante pe care ar trebui să le luați în considerare dacă dețineți Bitcoin și așteptați câteva monede gratuite de la viitoarele furci Bitcoin.

  • Nu trimiteți niciodată Bitcoin la altă adresă doar pentru că v-a spus un blockchain nou furcat. Dacă furculița este legitimă, atunci monedele vor fi disponibile pe baza deținerilor dvs. curente.
  • Dacă blockchain-ul nou furcat vă cere să le trimiteți cheile private, nu o faceți. Aceasta este cu siguranță o înșelătorie.
  • Cercetați întotdeauna furca. Multe blockchains noi folosesc „numele de marcă” Bitcoin pentru a încerca să convingă utilizatorii că pot avea încredere. Nu este întotdeauna cazul.

Oricum, acum asta nu mai este, putem arunca o privire la câteva furci viitoare. Ambele furci BTC viitoare de mai jos sunt încă în faza de dezvoltare, deci nu avem încă o dată exactă a furcilor Bitcoin și niciuna dintre informațiile pre-lansate nu este finală..

Bitcoin anonim: Acest proiect caută să combine Dovada muncii și Dovada mizei pentru a îmbunătăți modul de exploatare a tranzacțiilor. De asemenea, intenționează să folosească tehnologia ZK-Snark pe care am menționat-o mai devreme (Bitcoin Private).

BitcoinZeroX: Această dată a furcetei Bitcoin este programată pentru septembrie 2018, totuși încă nu a fost confirmată. Furca va fi o combinație de Bitcoin și Hexxcoin. Scopul acestui fork BTC este de a crea un blockchain și mai anonim decât Bitcoin Private. Toți cei care dețin Bitcoin, Hexxcoin sau ambii, vor primi BitcoinZeroX pe o bază 1: 1.

Bitcoin va fi întotdeauna numărul unu?

După cum probabil știți, Bitcoin este prima și originală criptomonedă. Când a fost lansat în 2009, scopul principal al Bitcoin a fost crearea unui sistem global de plăți care să poată fi folosit de oricine din lume, fără a fi nevoie ca tranzacțiile să fie confirmate de către o terță parte..

Bitcoin Fork Bitcoin este criptomoneda numărul 1

Cu toate acestea, chiar dacă Bitcoin se apropie de cel de-al zecelea an de tranzacționare, timpul tranzacției este încă foarte lent la doar 10 minute. În plus, rețeaua poate gestiona doar aproximativ 7 tranzacții pe secundă, iar taxele de tranzacție par să fie din ce în ce mai mari.

Există o mulțime de alte proiecte blockchain care pot gestiona tranzacții mai rapide, mai ieftine și mai eficiente, ceea ce le face mult mai potrivite pentru un sistem global de plăți. Deși echipa Bitcoin încearcă să rezolve acest lucru prin introducerea upgrade-ului „Lighting Network”, nu există nicio garanție că va putea să-și rezolve nivelurile de performanță..

Prin urmare, deși cred că Bitcoin va fi întotdeauna criptomoneda numărul unu în ceea ce privește utilizarea, valoarea și capitalizarea pieței, nu cred că va fi adoptată ca sistem global de plăți. În schimb, cred că majoritatea oamenilor vor folosi Bitcoin ca „Magazin de valoare”. Acest lucru este similar cu un activ din lumea reală, cum ar fi aurul sau argintul.

În cele din urmă, nu cred că nici una dintre furcile Bitcoin pe care le-am menționat merge suficient de departe pentru a deveni un sistem global de plată cu adevărat util. Vor tranzacționa întotdeauna numele original Bitcoin, ceea ce mulți oameni nu le plac.

Cu toate acestea, aceasta este doar părerea mea personală. Aș putea avea dreptate sau aș putea greși complet! Va trebui doar să așteptăm și să vedem…

Concluzie

Și acesta este sfârșitul ghidului meu de furcă Bitcoin. Sperăm că ați citit totul și acum ar trebui să înțelegeți foarte bine ce este o furculiță și motivele pentru care acestea se întâmplă.

De asemenea, am enumerat 4 dintre cele mai populare criptomonede care au fost extrase din Bitcoin. Unele dintre ele se concentrează pe îmbunătățirea nivelurilor de performanță ale Bitcoin-ului original (cum ar fi taxe mai mici și scalarea mai multor tranzacții), în timp ce altele se concentrează pe creșterea confidențialității sau descentralizare.

Mergând mai departe pentru viitor, vă rugăm să nu uitați să faceți propriile cercetări înainte de viitoarele furculițe Bitcoin și nu vă lăsați păcăliți de escroci care încearcă să vă ia cheile private!

Ca întotdeauna, vă rog să-mi spuneți ce părere aveți despre furcile pe care le-am menționat sau dacă credeți că Bitcoin va fi întotdeauna criptomoneda numărul unu la alegere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me