Salutări, Crypto Newbies! Aveți o mulțime de întrebări cu privire la criptomonede, nu-i așa? Dar este în regulă, am multe răspunsuri!

A învăța despre criptomonedă este ca și cum ai mânca un hamburger gigant. Nu ai încerca să mănânci un hamburger uriaș într-o singură gură, nu-i așa? Ați lua o mulțime de mușcături. Foarte repede, hamburgerul ar fi dispărut!

Astăzi, mușcăturile pe care le veți lua sunt Kraken și Bitstamp. Ambele sunt schimburi de criptomonede. Un schimb de criptomonede este o afacere care vă permite să cumpărați și să vindeți criptomonede. Ca începător, este important să alegeți schimbul potrivit pentru a începe. Tranzacționarea la bursa potrivită va face experiența dvs. criptografică mult mai distractivă!

Deci, ce este mai bine, Bitstamp sau Kraken? După ce citiți acest ghid, veți putea decide ce schimb este cel mai potrivit pentru dvs. În acest ghid, vă voi spune despre toate caracteristicile fiecărei platforme. Voi vorbi și despre diferențele și asemănările dintre cele două. Îți voi spune chiar care dintre ele poartă numele unui gigant monstru marin!

Să începem cu o scurtă privire asupra modului în care Bitstamp și Kraken au început …

Bitstamp vs Kraken: Istorie

2011 a fost un an interesant pentru criptomonede. Vestea bună a fost că prețul unui Bitcoin (BTC) a urcat pentru prima dată la un dolar SUA. Oamenii au început să vadă cât de importantă ar putea deveni criptomoneda.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Vestea proastă a fost că cel mai mare schimb criptografic din lume, Mt. Gox, a fost piratat. Acest lucru a făcut ca mulți oameni să creadă că nu pot avea încredere în criptomonede.

Trei tineri au văzut succesul Bitcoin și eșecul Mt. Gox. Au decis că criptomonedele au nevoie de schimburi în care oamenii să poată avea încredere. Unul dintre acești oameni a fondat Kraken, în timp ce ceilalți doi au fondat Bitstamp. Iată poveștile lor;

Povestea Bitstamp

bitstamp vs kraken

Nejc Kodric și Damian Merlak au fondat Bitstamp în patria lor din Slovenia. Au dorit să creeze o platformă în care utilizatorii să poată avea încredere la fel de mult precum au avut încredere în Banca Angliei sau în bursa din New York.

Pentru a face acest lucru, au mutat unele dintre operațiunile Bitstamp în Marea Britanie în 2013. Sperau că a fi parțial bazat într-unul dintre centrele financiare și juridice ale Europei îi va ajuta pe utilizatori să aibă încredere în Bitstamp. Cu toate acestea, Marea Britanie nu avea nicio lege pentru criptomonede. Acest lucru a însemnat că Bitstamp a trebuit să își alcătuiască propriile reguli.

Bitstamp. Cu toate acestea, Marea Britanie nu avea nicio lege pentru criptomonede. Acest lucru a însemnat că Bitstamp a trebuit să își alcătuiască propriile reguli.

Problema este că oamenii nu prea au încredere în companiile care își formează propriile reguli! Kodric și Merlak au început să caute o țară care avea legi care să ghideze vânzarea criptomonedelor. Fostul președinte al PayPal, David Marcus, a sugerat Luxemburgului.

În 2016, Bitstamp s-a mutat în Luxemburg și a devenit primul schimb criptografic licențiat la nivel național. Aceasta înseamnă că Bitstamp trebuie să respecte aceleași legi ca și alte instituții financiare din Luxemburg. A fi licențiat în Luxemburg înseamnă că Bitstamp este licențiat în toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene.

Ministrul de finanțe din Luxemburg numit tranzacția este o „piatră de hotar pentru Bitcoin și moneda digitală în Europa”. Destul de cool, nu? Dar ce zici de Kraken?

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile criptografice unul lângă altul

Povestea Kraken

bitstamp vs kraken

Kraken a fost fondată de Jesse Powell în San Francisco, California. Powell fusese la birourile Mt. Gox în Japonia și a fost șocat de ceea ce a văzut. Mt. Gox a fost slab organizat și a reacționat lent la problemele utilizatorilor. Și-a dat seama că criptomonedele vor eșua dacă schimburile lor nu ar fi mai bune.

La fel ca Bitstamp, Kraken a fost creat pentru a fi un utilizator de schimb de încredere. Powell a dorit ca utilizatorii să poată vedea cum funcționa Kraken. De asemenea, el a dorit ca utilizatorii să știe că banii lor sunt în siguranță la Kraken.

Pentru a face acest lucru, Kraken s-a oferit voluntar pentru un audit al dovezii rezervelor în 2014. Acest lucru înseamnă că a permis cuiva (Stefan Thomas) din afara afacerii să testeze finanțele bursierei. Kraken a trecut testul.

Kraken a stabilit legături cu mari instituții financiare din Europa și Asia. De asemenea, a cumpărat alte companii criptografice precum CryptoWatch și Glidera. În 2016, Kraken a cumpărat trei schimburi de monede, Coinsetter, Cavirtex și CleverCoin. Cumpărarea Coinsetter și Cavirtex au ajutat Kraken să crească în America de Nord, iar CleverCoin a făcut-o mai puternică în Europa.

La fel ca monstrul mare gigant, care poartă numele, Kraken are brațe lungi care ajung peste oceanele lumii!

Bitstamp și Kraken sunt acum două dintre cele mai vechi și mai respectate schimburi de criptomonede. Care schimb este însă mai mare, Bitstamp sau Kraken? Pentru a rezolva acest lucru, va trebui să analizăm numerele …

Bitstamp vs Kraken: dimensiune

Cel mai bun mod de a calcula dimensiunea unui schimb de criptocurrency este să vă uitați la volumul său de tranzacționare de 24 de ore. Volumul de tranzacționare al unei bursă este suma totală a criptomonedei care este cumpărată și vândută într-o singură zi. De obicei este notat ca o sumă de dolari SUA. Mai jos sunt volumele de tranzacționare pentru Bitstamp și Kraken în data de 18.04.18;

Cum se compară aceste numere cu restul pieței?

Volumul de tranzacționare de 24 de ore al tuturor burselor listate pe coinmarketcap.com a fost mai mare de 18 miliarde USD pentru 18.04.18. Acest lucru îi oferă lui Kraken 9% și Bitstamp despre 6% a pieței. Kraken este evaluat ca al 12-lea cel mai mare schimb de pe piață și Bitstamp este al 14-lea.

Deci, Kraken este mai mare, dar nu cu mult. Dacă Kraken este Mcdonalds, Bitstamp este Burger King!

Dimensiunea nu este chiar atât de importantă atunci când alegeți un schimb de criptare. Monedele pe care le oferă un schimb de schimb sunt totuși. Să aruncăm o privire asupra monedelor oferite de Bitstamp și Kraken …

Bitstamp vs Kraken: valute

Ambele schimburi oferă o mulțime de servicii valutare diferite, așa că voi împărți această secțiune în bucăți de mărime!

Comerț valutar Fiat

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le știți despre orice schimb de criptare este dacă puteți tranzacționa sau nu folosind monede fiat.

Notă: O monedă fiat este orice monedă care este susținută de un guvern. Acestea sunt monedele legale ale țărilor. Exemple de valute fiat sunt dolarul american, yuanul chinezesc și yenul japonez.

Ca începător, este o idee bună să alegeți o bursă care să ofere tranzacționare fiat în moneda țării în care locuiți. Aceasta înseamnă că nu va trebui să dețineți nicio criptomonedă sau să vizitați o altă bursă înainte de a începe tranzacționarea..

Ambele Bitstamp și Kraken oferă tranzacționare valutară fiat. Iată monedele fiat pe care le puteți utiliza la fiecare schimb;

 • Kraken: Dolari SUA (USD), Dolari canadieni (CAD), Yen japonez (JPY), Lire sterline (GBP) și Euro (EUR).
 • Bitstamp: Dolari SUA (USD) și Euro (EUR).

  Sfat rapid: puteți utiliza și lire sterline și franci elvețieni pe Bitstamp, dar nu veți putea tranzacționa cu ei. Acestea vor fi convertite în USD sau EUR înainte de a putea tranzacționa cu ele.

Deci, ambele platforme oferă tranzacționarea cu monede fiat, dar care oferă cea mai bună selecție de criptomonede?

Selectarea criptomonedelor

Puteți tranzacționa cu 17 criptomonede diferite pe Kraken. Sunt:

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Dash (DASH)
 • EOS (EOS)
 • Litecoin (LTC)
 • Augur (REP)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Ethereum (ETH)
 • Gnoza (GNO)
 • Pepene galben (MLN)
 • Tether (USDT)
 • Dogecoin (XDG)
 • Monero (XMR)
 • Ripple (XRP)
 • Zcash (ZEC)
 • Lumeni stelari (XLM)
 • Iconomi (ICN)

Puteți tranzacționa cu 5 criptomonede diferite pe Bitstamp. Sunt;

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)

Kraken are 57 perechi comerciale unice. Bitstamp are doar 11.

Notă: o pereche de tranzacționare este două valute care pot fi tranzacționate. Comerțul va avea un curs de schimb ca cel pe care îl vedeți în aeroport. Un exemplu de pereche de tranzacționare oferită de Bitstamp este, 1 BTC = 7.965,56 USD. Nu orice combinație de valute va fi o pereche de tranzacționare. De exemplu, Bitstamp nu oferă un curs de schimb pentru Ethereum în Litecoin.

Bitstamp vs Kraken? Kraken este câștigătorul clar aici. Alegerea sa de tranzacționare a monedelor și a perechilor este mult mai bună decât cea a Bitstamp.

Kraken oferă, de asemenea, utilizatorilor mai avansați o alegere mai bună a tipurilor de tranzacționare. De exemplu, Kraken oferă tranzacționare în marjă, închideri condiționate și tranzacționare automată. Nu știți ce înseamnă asta? Ei bine, tot ce trebuie să știți este că aceste caracteristici nu sunt pentru începători! Cu toate acestea, opțiunile avansate de tranzacționare fac Kraken popular printre comercianții cu experiență.

Ce zici de tranzacționarea mobilă, întrebi?

Bitstamp vs Kraken: aplicații mobile

Ambele schimburi oferă tranzacționarea pe aplicații mobile. Puteți utiliza Kraken numai pe iOS, dar puteți utiliza Bitstamp pe iOS și Android. Aplicația Bitstamp are o reputație mai bună, deoarece aplicația Kraken poate fi buggy și nesigură.

Acum știți ce monede puteți tranzacționa, ce tipuri de tranzacții puteți face și ce dispozitive puteți utiliza. În continuare, să aruncăm o privire la ce taxe percep Kraken și Bitstamp.

Bitstamp vs Kraken: Taxe

Taxele plătite de utilizatori pot varia foarte mult în funcție de locul în care locuiesc. Taxele pot varia, de asemenea, în funcție de monedele fiat pe care le folosesc comercianții și de mărimea tranzacției.

Taxe Kraken

Taxele Kraken sunt unele dintre cele mai mici de pe piață. În majoritatea tranzacțiilor, cumpărătorul va fi taxat 0,16% iar vânzătorul va fi taxat 0,26%. Taxele Kraken nu sunt doar mici, ci și simple. Vești minunate pentru începători!

Kraken nu percepe taxe pentru depozitele de criptomonede. Unele depozite fiduciare sunt gratuite, dar majoritatea au o mică taxă. De exemplu, dacă locuiți în SEPA (zona de plată unică în euro), atunci depozitele în euro sunt gratuite. Cu toate acestea, dacă locuiți în SUA, se percepe o taxă de 5 USD pentru depozitele de dolari SUA. Retragerile de criptomonede și criptomonede au, de asemenea, taxe mici atașate.

Taxe Bitstamp

Taxele Bitstamp sunt similare cu cele ale lui Kraken. Sunt scăzute și ușor de înțeles. Taxe Bitstamp 0,25% pentru toate tranzacțiile sub 20.000 USD.

Bitstamp percepe mai multe pentru unele depuneri fiduciare și retrageri. La fel ca Kraken, Bitstamp nu percepe taxe pentru depozitele de euro în SEPA. Cu toate acestea, percepe cel puțin 7,5 USD pentru depozitele în dolari SUA. Bitstamp nu percepe însă retrageri de criptomonede.

Bitstamp și Kraken au ambele taxe mai mici decât majoritatea celorlalte schimburi criptografice. În Bitstamp vs Kraken: Taxe, toată lumea este câștigătoare! Mai important, sunt simple. Ca începător, este important să păstrați lucrurile simple și ușoare.

Deci, ceea ce este mai ușor de utilizat, Bitstamp sau Kraken?

Bitstamp vs Kraken: prietenie cu utilizatorul

Nici Bitstamp și nici Kraken nu au fost concepute pentru începători. Ambele au machete și caracteristici care pot confunda cu ușurință începătorii. Dar care este mai bine?

Kraken oferă trei niveluri de tranzacționare. Sunt; simplu, intermediar și avansat. Kraken are, de asemenea, o secțiune de ajutor foarte utilă pagina principala. Aș recomanda ca începătorii să utilizeze doar setări simple de tranzacționare. De asemenea, ar trebui să citiți secțiunea de ajutor înainte de a încerca să utilizați site-ul. Aspectul paginii Kraken este, de asemenea, destul de simplu, după cum puteți vedea mai jos;

Platforma de tranzacționare Kraken

Serviciul oferit de Bitstamp utilizatorilor săi este mult mai simplu decât cel al lui Kraken. Începătorii vor găsi Bitstamp mai ușor de utilizat, deoarece are mai puține opțiuni valutare și mai puține opțiuni de tranzacționare. De asemenea, are o pagină de ajutor detaliată cu răspunsuri la toate cele mai frecvente întrebări despre platformă.

În timp ce Bitstamp este o platformă bine concepută, aspectul paginii ar putea fi puțin confuz pentru unii începători. Iată o imagine din pagina sa Tradeview;

Pagina de tradeview Bitstamp

Bitstamp vs Kraken? În această secțiune, nu există câștigători! Ambele platforme sunt probabil puțin prea avansate pentru începători. Pentru un newb total, undeva ca. Coinbase ar putea fi un loc mai bun pentru a începe. Cu toate acestea, dacă sunteți serios cu privire la tranzacționarea criptografică, Bitstamp și Kraken sunt locuri excelente de învățat.

Cea mai importantă întrebare pe care orice comerciant o pune atunci când alege un schimb este, cât de sigur este?

Bitstamp vs Kraken: Securitate

Ambele schimburi au avut câteva probleme și ambele au trebuit să lucreze din greu pentru a demonstra că sunt în siguranță.

Este sigur Kraken?

Kraken nu a fost niciodată piratat și își păstrează aproape toată moneda offline. De asemenea, oferă utilizatorilor autentificare în doi factori pentru conturile lor.

Notă: autentificarea cu doi factori este locul în care contul unui utilizator are două tipuri de parole.  

Kraken respectă legile „cunoașteți-vă-clientul” din SUA pentru a opri frauda și abuzul. Cu toate acestea, Kraken s-a străduit să facă față numărului uriaș de utilizatori pe care îl are. Mulți s-au plâns de timpul de tranzacție lent și de pierderea fondurilor.

În mai 2017, Kraken a trebuit să facă față unui atac DDoS. Utilizatorii nu au putut finaliza tranzacțiile și au pierdut bani.

Notă: un atac DDoS este locul în care un site este supraîncărcat de solicitări false și nu funcționează corect pentru utilizatorii săi reali. Un atac DDoS poate provoca chiar blocarea unui site.

Kraken a ieșit offline în ianuarie 2018 pentru a remedia problemele pe care le avea.

Este sigur Bitstamp?

Bitstamp are unele dintre cele mai bune securități de pe piață. Își păstrează toate activele digitale offline și a fost auditat de contabili Ernst și Young. Bitstamp oferă, de asemenea, utilizatorilor autentificare în doi factori.

Cu toate acestea, Bitstamp a fost piratat. În ianuarie 2015, 19.000 BTC au fost furate de la Bitstamp. Echipa Bitstamp a reacționat rapid și întregul sistem a fost reconstruit pentru a menține siguranța platformei. Niciun client nu a pierdut fonduri.

Bitstamp este câștigătorul aici. Acesta pune siguranța fondurilor clienților pe primul loc și acționează rapid atunci când există o problemă. Kraken oferă, de asemenea, o platformă de tranzacționare sigură, dar încă are probleme cu serviciul pentru clienți.

Acum știți tot ce merită să știți despre acești doi uriași ai cripto-ului. Ce crezi? Să facem o recapitulare rapidă înainte de a decide ce schimb este cel mai potrivit pentru dvs. …

Bitstamp vs Kraken: gânduri finale

Kraken vs Bitstamp este un mare concurs. Ambele schimburi sunt platforme internaționale respectate, cu milioane de clienți fericiți.

Kraken oferă taxe și alegeri aproape imbatabile. Are suficiente caracteristici de tranzacționare pentru a menține interesul utilizatorilor de toate nivelurile de experiență. Dacă sunteți un începător și un cursant rapid, atunci Kraken este un loc potrivit pentru a începe.

Bitstamp este o platformă foarte sigură, orientată spre client. Vrea ca utilizatorii săi să aibă încredere în ea la fel de mult ca și ei în propria bancă. Taxele sale sunt mici, deci este un loc bun pentru a începe tranzacționarea (mai ales dacă locuiți în UE). Pentru un începător, funcțiile Bitstamp sunt probabil mai ușor de utilizat decât cele ale lui Kraken.

Lumea schimburilor criptografice se schimbă rapid. Platformele vor veni și vor pleca, dar se pare că aceste două sunt aici pentru a rămâne. Alegerea este a ta. Bitstamp vs Kraken, cine este câștigătorul tău? Tranzacție fericită!

Ați tranzacționat cu Bitstamp sau Kraken? Spune-mi ce crezi!

Doriți să aflați mai multe despre Kraken? Verificați ce este Kraken? revizuire!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me