Salut, în curând blockchain experți. Astăzi este ziua care marchează nașterea înțelegerea deplină a tehnologiei blockchain. Aici, veți obține complicatul blockchain explicat în cuvinte simple.

Așa cum sunt sigur că știți, încercarea de a înțelege cum funcționează blockchain-ul este ca și cum ați încerca să înțelegeți știința din spatele universului – este confuz! De aceea sunteți exact aici.

În acest tutorial blockchain, voi afla ce este blockchain din elementele de bază, inclusiv avantajele tehnologiei sale și modul în care blockchain va beneficia de modul în care lumea operează în viitor.

Există două cuvinte mari „b” în industria blockchain-ului. Primul (da, ai ghicit) este „Blockchain”, Iar al doilea este„Bitcoin”. Începătorii se confundă adesea crezând că acestea sunt același lucru, ceea ce nu sunt.

Cu toate acestea, acestea sunt foarte strâns legate. Bitcoin – pur și simplu – este o monedă digitală. Blockchain, pe de altă parte, este tehnologia utilizată de Bitcoin pentru a permite efectuarea de tranzacții sigure, publice și anonime.

Gândiți-vă la blockchain ca la un sistem de operare (cum ar fi Windows sau Mac OS) și Bitcoin ca la o aplicație care rulează pe acel sistem de operare. Simplu!

De asemenea, ar trebui să luați în considerare care platforme de schimb criptografic veți folosi atunci când cumpărați Bitcoin, dacă asta vă interesează!

Ce este Blockchain?

Este una dintre cele mai nedumerite întrebări la care încercăm să răspundem atunci când descoperim prima dată criptomonede. Deci, explicarea blockchain-ului este esențială.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Gata? Iată ce este blockchain în cuvinte simple:

Scopul principal al blockchain-ului este de a permite rapid, sigur și transparent de la persoană la persoană tranzacții. Este o încredere, descentralizat rețea care permite transferul de valori digitale, cum ar fi moneda și datele.

Acum, pentru că suntem toți începători aici. Iată blockchain-ul pentru manechine:

 1. Imaginați-vă blockchain-ul ca un digital Bază de date, la fel ca o foaie de calcul Excel.
 2. Această bază de date este de obicei partajată într-o rețea mare care conține multe computere (cunoscute sub numele de „noduri”) și este complet public. Spun „de obicei”, deoarece tehnic poate fi format din orice număr de noduri. Pentru a fi explicat pe deplin blockchain-ul, este important să știm că cu cât există mai multe noduri, cu atât este mai sigur – de aceea este bine să aveți un număr mare de noduri care rulează blockchain-ul!
 3. De fiecare dată când rețeaua face o actualizare a bazei de date, este actualizate și descărcate automat pe fiecare computer din rețea.
 4. Tehnologia blockchain este securizată cu criptografic tehnici, ceea ce face aproape imposibil pentru hackeri să facă modificări. Singura modalitate de a face modificări ar fi să spargă mai mult de jumătate din nodurile din blockchain, ceea ce din nou este motivul pentru care este mai sigur să aveți mai multe noduri / computere care rulează blockchain-ul..

Acesta este blockchain-ul tău explicat în cuvinte simple. Deci, acum, când cineva vă întreabă „ce este blockchain?”, Aveți două răspunsuri puternice a alege din.

Cum funcționează Blockchain în cazul Bitcoin?

Bitcoin a fost prima criptomonedă care a folosit tehnologia blockchain. A fost inventat de persoana sau grupul de oameni care poartă numele de Satoshi Nakamoto (destul de ciudat, nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto).

Singurul scop al Bitcoin este de a acționa ca un depozit de valoare. Permite tranzacții peer-to-peer care nu au nevoie de o terță parte, cum ar fi PayPal sau o banca.

Explicarea blockchainului Bitcoin este esențială pentru înțelegerea modului în care funcționează blockchain. Blockchain-ul Bitcoin este o bază de date (cunoscută sub numele de „registru”) care constă numai din înregistrările tranzacțiilor Bitcoin. Nu există nicio locație centrală care să dețină baza de date, ci este împărțită într-o rețea imensă de computere. Deci, pentru ca noile tranzacții să fie adăugate la baza de date, nodurile trebuie să fie de acord că tranzacția este reală și validă.

Blockchain a explicat: o bancă.

Acest acord de grup este, de asemenea, cunoscut sub numele de „consens”. Apare în timpul procesului de minerit.

Notă: Mineria este procesul în care nodurile verifică datele tranzacționale și sunt recompensate pentru munca lor. Acoperă costurile lor de funcționare (electricitate și întreținere etc.) și un profit mic pentru furnizarea serviciilor lor. Este important să știți că, în timp ce obțineți blockchain, a explicat că face parte din toate blockchain-urile, nu doar Bitcoin.

Odată ce nodurile sunt de acord că tranzacția este reală, aceasta este apoi adăugată la un „bloc” (motiv pentru care se numește blockchain) și este plasată sub blocul anterior de tranzacții din registru.

Pentru ca o tranzacție să fie validă, computerele din rețea trebuie să confirme că:

(1) Contul deține suma de Bitcoin pe care utilizatorul dorește să o trimită.

(2) Suma nu a fost deja trimisă altcuiva.

De exemplu, să ne imaginăm că Tom încearcă să îi trimită lui Ben 10 dolari Bitcoin. Tom are în portofel Bitcoin doar 5 dolari. Deoarece Tom nu are fonduri pentru a trimite 10 USD lui Ben, această tranzacție nu ar fi validă. Tranzacția nu va fi adăugată la registru.

Blockchain a explicat: Bitcoins pe un cip de computer.

Aceasta înseamnă că nimeni nu poate cheltui vreodată aceiași bani de două ori! Aceasta poate fi adesea o mare problemă pentru băncile standard și sistemele de plăți.

Un exemplu simplu pentru a obține explicații mai bune despre Blockchain:

Să comparăm modul în care datele sunt stocate și partajate în sisteme standard (non-blockchain) cu modul în care sunt stocate și partajate într-un sistem blockchain.

Modul în care funcționează registrele tradiționale (non-blockchain) este foarte similar cu modul în care ați face-o partajați un document Microsoft Word cu prietenul dvs.:

 1. În timp ce editați documentul, prietenul dvs. este blocat și nu poate face modificări.
 2. După ce ați terminat de efectuat modificările, le trimiteți prietenului dvs. pentru a le edita în continuare.
 3. Acum, în timp ce prietenul dvs. editează documentul, sunteți blocat și nu puteți efectua modificări până când acestea nu sunt terminate și vi le pot trimite înapoi.

Cu toate acestea, într-un sistem blockchain, toți utilizatorii pot vizualiza modificările în timp ce sunt efectuate.

Blockchain a explicat: un blockchain.

Datele sunt accesibile într-un mediu sigur și partajat, în loc să fie blocate la o singură companie sau persoană la un moment dat (cu riscul de a pierde datele). De exemplu, dacă datele au fost stocate pe un computer și computerul respectiv a fost spart sau închis, cea mai nouă versiune a datelor s-ar pierde.

Acum, pentru a obține blockchain explicat: cu blockchain-ul, datele sunt stocate pe toate computerele / nodurile care îl rulează. Aceasta înseamnă că datele nu ar fi expuse riscului dacă unul dintre calculatoare / noduri ar fi fost spart sau spart.

După cum puteți vedea, tehnologia blockchain nu beneficiază doar de criptomonede. Beneficiază multe industrii diferite. Imaginați-vă cantitățile de date legale, de sănătate, conturi și date despre clienți etc. care ar trebui utilizate în acest fel.

Acesta este doar unul dintre numeroasele avantaje ale tehnologiei blockchain! Acum, să ne uităm la unele dintre celelalte.

Avantaje cheie

Blockchain explicat Simplificarea afacerii

Majoritatea companiilor folosesc sisteme diferite, deci este greu

pentru ca aceștia să partajeze o bază de date cu o altă companie.

Blockchain explicat Încredere & Transparenţă

Încrederea este o parte esențială a obținerii dificultăților

a explicat lumea blockchain-ului.

Blockchain explicat Cost-eficient

Deoarece blockchain-ul este o rețea de încredere peer-to-peer,

elimină necesitatea unui terț central.

Blockchain explicat Incasabil

Odată ce o tranzacție este confirmată, aceasta este stocată pe

contabil și protejat folosind criptografie.

Blockchain explicat Disponibilitate

Blockchain este o rețea descentralizată peer-to-peer

și nu există un punct central al eșecului.

Blockchain explicat Descentralizat

Descentralizarea este unul dintre nuclee – și cel mai mult

important – avantaje ale tehnologiei blockchain.

Descentralizat

Descentralizare este unul dintre principalele – și cele mai importante – avantaje ale tehnologiei blockchain. A fost un concept foarte dorit de mulți ani, dar tehnologia blockchain a făcut-o posibilă.

Pentru a explica blockchain-ul în cuvinte simple, nu necesită un server central pentru a stoca date blockchain, ceea ce înseamnă nu este centralizat. Aceasta este ceea ce face blockchain-ul atât de puternic.

În loc ca serverul să fie stocat într-un singur loc, acesta este stocat pe blockchain și este alimentat de mai multe computere / noduri diferite. Asta înseamnă nu există terți în care să aibă încredere și să plătească o taxă.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Incasabil

Odată ce o tranzacție este confirmată, aceasta este stocată în registru și protejată folosind criptografie. Nu poate fi modificat sau șters fără un consens (acordul de grup), ceea ce face ca blockchainul să nu se poată rupe. Destul de cool, eh?

Blockchain a explicat: o rețea peste un oraș.

Încredere și transparență

Încredere este o parte esențială a explicării lumii dificile a blockchain-ului. Deoarece este o bază de date partajată, toată lumea poate vizualiza detaliile complete ale tranzacțiilor din cadrul acesteia. Acestea includ sursa, data, ora și destinația tranzacției.

Cost-eficient

Așa cum este blockchain-ul o rețea de încredere peer-to-peer, elimină necesitatea unui terț central. Acesta este unul dintre avantajele majore pentru companii, deoarece elimină complet costurile care sunt necesare pentru a plăti terților.

Operațiuni mai rapide

Să folosim un exemplu din lumea reală:

Imaginați-vă că doriți să trimiteți o plată cuiva din altă țară. Fără ajutorul tehnologiei blockchain, în mod normal ar trebui să plătiți taxe scumpe (către bănci), iar tranzacția poate dura 3-10 zile pentru a fi procesată.

Folosind blockchain, acest lucru se poate face aproape instantaneu și la un cost mult mai ieftin.

Disponibilitate

Blockchain este o rețea descentralizată peer-to-peer si aici este nici un punct central al eșecului. Chiar dacă un computer rupe sau părăsește rețeaua, alte computere vor menține rețeaua în funcțiune. De aceea acesta este un avantaj imens, imens.

Pentru a explica chiar mai clar blockchain-ul, imaginați-vă un server de spital: acesta conține date importante care trebuie accesate în orice moment. Dacă computerul care deținea cea mai recentă versiune a datelor ar trebui să se rupă, datele nu ar fi accesibile. Ar fi foarte rău dacă acest lucru s-ar întâmpla în timpul unei urgențe!

Blockchain a explicat: un om care cumpără ceva online.

Cu toate acestea, dacă spitalul ar folosi un blockchain, nu ar conta dacă s-a spart un computer. Pe un blockchain, cea mai nouă versiune a datelor este partajată pe întreaga rețea și astfel este întotdeauna accesibilă.

Simplificarea afacerii în afaceri

Majoritatea companiilor folosesc sisteme diferite, astfel încât este greu pentru ei să partajeze o bază de date cu o altă companie. De aceea le poate face foarte greu. Deci, răspunsul este tehnologia blockchain!

Deoarece un blockchain poate acționa ca o singură bază de date partajată pentru care să lucreze ambele companii, partajarea datelor este mult mai ușoară pentru ei într-un sistem blockchain.

Blockchain în industriile din lumea reală

Pentru a vă ajuta să înțelegeți unele dintre celelalte avantaje pe care blockchain le oferă întreprinderilor, iată câteva exemple de industrii care utilizează în prezent tehnologia blockchain. Acest lucru va primi cu siguranță blockchain!

Identitate

Amenințări de securitate cibernetică sunt o problemă uriașă în industria managementului identității. În lumea actuală, identitatea noastră este controlată de companii mari. Fie că este vorba de Netflix, Facebook, Instagram sau chiar de companii la care lucrăm.

Oamenii sunt întotdeauna sub amenințarea că le vor fi furate identitățile de hoți cibernetici – cunoscute și sub numele de hackeri. Și chiar folosind cele mai bune rețele private virtuale (VPN) ca măsură de securitate s-ar putea să nu vă salveze întotdeauna.

Toate aceste companii folosesc servere centralizate. De exemplu, Netflix este punctul central al serverului Netflix – dacă Netflix este piratat, toate datele pe care le dețin pentru clienții lor sunt expuse riscului.

Abia de curând datele Equifax au fost sparte.

FAPT INTERESANT

Equifax este una dintre cele mai mari agenții de raportare a creditelor care dețin informații personale despre peste 800 de milioane de clienți. Acest lucru a determinat furarea datelor a peste 145 de milioane de utilizatori.

Blockchain explicat: sisteme centralizate vs blockchain.

Deci, cum se poate opri piratarea datelor cu caracter personal folosind blockchain-ul?

Ei bine, datele dvs. sunt păstrate în prezent într-o bază de date centralizată (la fel ca la Equifax). O bază de date centralizată este mult mai ușor de piratat, deoarece folosește unul principal Server. În acest caz, toți hackerii trebuie să facă pentru a fura datele, este să pirateze serverul principal. Într-un blockchain, nu există un server principal – nu există un punct central pentru care un hacker să atace! Iată un mare avantaj al blockchainului explicat.

Bănci și plăți

„Blockchain va face bancar ceea ce a făcut internetul pentru mass-media”, o afirmație destul de îndrăzneață, corect?

Acesta este cât de importantă este tehnologia blockchain pentru industria financiară. Prin utilizarea blockchain-ului, acum pot fi furnizate servicii financiare celor care nu le au în prezent. Este vorba de peste 2 miliarde de oameni!

Să folosim din nou Bitcoin ca exemplu – datorită blockchain-ului Bitcoin, oricine din lume care are acces la internet poate trimite acum plăți digitale. Este viitorul! Deci, iată încă un avantaj de a ști ce este blockchain și adăugat la listă.

Pe lângă faptul că îi ajută pe cei care nu au servicii financiare, blockchain ajută și băncile. Accenture a estimat că marile bănci de investiții ar putea economisi peste 10 miliarde de dolari pe an datorită blockchain-ului, deoarece tranzacțiile sunt mult mai ieftine și mai rapide.

Aprovizionarea cu energie

În trecut, oamenii aveau o singură opțiune de a primi energie – printr-o sursă centralizată.

Cu toate acestea, acum suntem capabili să adunăm energie regenerabilă din propriile dispozitive sau din noile sisteme de rețea numite „microrete”. Microgrile permit persoanelor care dețin panouri solare să-și vândă restul de energie altor persoane și comercianților cu amănuntul de energie regenerabilă fără terți. Deci, să obținem un alt avantaj al blockchainului explicat.

Notă: Energia regenerabilă este energia colectată în mod natural. Gândește-te la soare, vânt, apă etc.. Blockchain a explicat: o persoană care ia bani de la o bancă.

Înainte de tehnologia blockchain, oamenii puteau să-și vândă energia rămasă doar comercianților cu amănuntul (terții). Prețurile pe care le-au vândut energie către comercianții cu amănuntul au fost foarte jos deoarece comercianții cu amănuntul ar vinde apoi energia înapoi altor oameni și ar face un profit mare.

Deoarece tehnologia blockchain elimină terța parte, oamenii pot conveni asupra unui preț care este corect pentru amândoi – reducând costul care a fost luat anterior de către comercianții cu amănuntul..

Blockchain va schimba modul în care operează în prezent mai multe industrii

Exemplele de mai sus sunt doar o mică parte din ceea ce este posibil folosind blockchain-ul. Blockchain este aplicat mult mai multe industrii decât cele enumerate mai sus.

Iată câteva dintre celelalte industrii care utilizează în prezent blockchain pentru a îmbunătăți modul lor de funcționare:

 • Securitate cibernetică
 • Educaţie (cum ar fi BitDegree!)
 • Marketing & publicitate
 • Managementul lanțului de aprovizionare
 • Sisteme guvernamentale
 • Muzică & partajare video
 • Comerț electronic
 • Vot

Blockchain a explicat: un grafic.

Cu atâtea avantaje în utilizarea blockchain-ului, posibilitățile sunt nelimitate! Blockchain ne oferă tuturor ceva de așteptat cu nerăbdare.

Concluzie

Să ne gândim la ceea ce am învățat în acest ghid explicat blockchain și să evidențiem unele dintre cele mai importante caracteristici ale blockchain-ului de reținut:

Ce este blockchain-ul?

 • O rețea peer-to-peer care elimină necesitatea unor terțe părți de încredere;
 • Tranzacțiile sunt procesate mai repede și mai ieftin decât sistemele standard (non-blockchain);
 • Este o bază de date publică și toate tranzacțiile sunt vizibile în rețea, prevenind atacurile cibernetice;
 • Baza de date nu poate fi modificată fără ca mai mult de jumătate din rețea să fie de acord, făcând-o mult mai sigur;
 • Nu este controlat de o singură companie și nu are un singur punct de eșec;
 • Blockchain poate fi utilizat în multe industrii diferite – nu doar monede digitale.

Cum funcționează blockchain?

 • Funcționează ca o bază de date mare, care este partajată într-o rețea de noduri (computere);
 • Nodurile din rețea funcționează împreună pentru verifica tranzacțiile și sunt recompensați cu moneda blockchain-ului – un proces cunoscut sub numele de minerit;
 • Odată ce o tranzacție este verificată de rețea, tranzacția este așezat într-un bloc;
 • Noile blocuri de tranzacții sunt plasate – în ordine – sub blocul anterior de tranzacții
 • Toate tranzacțiile sunt stocate într-o bază de date distribuită (registru);
 • Este extrem de dificil pentru ca un hacker să schimbe tranzacțiile, deoarece au nevoie de controlul a mai mult de jumătate din computerele din rețea.

Blockchain a explicat: beneficii pentru industriile mari.

Cum va beneficia acest lucru industriile mari?

 • Aceasta elimină costul terților;
 • Plățile și datele sunt procesate mult mai repede;
 • Gestionarea bazelor de date între companii este mult mai ușoară;
 • Protecția / securitatea datelor este îmbunătățită la scară largă.

Cuvintele finale pentru obținerea blockchainului sunt explicate

Tehnologia blockchain se va schimba și va îmbunătăți modul în care își desfășoară activitatea întreprinderile, dar nu numai asta se va schimba. De asemenea, va schimba viața a milioane de oameni, oferindu-le capacitatea de a stoca și de a-și trimite bani unul altuia.

Datorită blockchain-ului, lumea poate deveni un loc mai bun! Și amintiți-vă – dacă vă gândiți să achiziționați câteva criptomonede, verificați schimburi precum Binance sau Coinbase!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me