Bună ziua și bine ați venit la această analiză aprofundată a cât de mare va merge Bitcoin. Dacă v-ați întrebat vreodată: Bitcoin se va prăbuși? De ce scade Bitcoin? Sau, de ce crește Bitcoin? – ai ajuns la locul potrivit!

În acest ghid, voi analiza următoarele:

 • Bitcoin în zilele noastre și acțiunea de preț care duce la locul în care ne aflăm în prezent.
 • Cum să răspunzi la întrebarea: „Cât de mare va merge Bitcoin?”
 • Diferitele soluții de scalabilitate oferite de dezvoltatorii care lucrează la Bitcoin.
 • O privire asupra opiniilor oamenilor care cred că răspunsul este da la întrebarea „Bitcoin se va prăbuși?”.
 • O privire asupra opiniilor oamenilor care cred că Bitcoin va continua să crească.
 • Opiniile mele cu privire la întrebarea: „Cât de mare va merge Bitcoin?”

Până la sfârșitul ghidului, ar trebui să aveți o idee mult mai bună despre cum să judecați diferitele predicții de preț pe care le veți auzi. De asemenea, ar trebui să înțelegeți ce face Bitcoin să fie fundamental valoros.

Ca de obicei, există o mulțime de rezolvări. Deci, să începem deja și să aflăm cât de mare va merge Bitcoin!

Bitcoin în ziua de azi

Înainte de a intra în întrebarea cât de mare va merge Bitcoin, să inspectăm situația actuală. Bitcoin a fost dezvoltat de un dezvoltator anonim sau o echipă de dezvoltatori numită Satoshi Nakamoto. Spre deosebire de alte proiecte cripto care au o conducere clară, Bitcoin este cu adevărat descentralizat.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Bitcoin în sine nu este altceva decât o bază de date (blockchain) stocată și actualizată de o rețea de computere. Aceste computere sunt cunoscute ca mineri. Se asigură că toate tranzacțiile respectă regulile rețelei. Singura modalitate de a face modificări în rețea este de a convinge suficient de acești mineri să facă acest lucru. Acest lucru face ca Bitcoin să fie extrem de dificil de schimbat.

Performanța Bitcoin

Bitcoin are o aprovizionare fixă. Aceasta este una dintre cele mai bune calități ale sale. Întrucât este o aprovizionare fixă ​​relativ mică (21 de milioane de monede), grupurile de oameni care o cumpără sau o vând simultan au un impact uriaș asupra prețului.

Astfel de evenimente de cumpărare și vânzare sunt mai exagerate în Bitcoin și în alte criptomonede, deoarece sunt o clasă de active atât de nouă. Nimeni nu știe dacă dintr-o dată una dintre cele mai influente țări de pe Pământ îl va face ilegal sau îl va îmbrățișa alternativ. Aceasta înseamnă că mai mulți oameni reacționează la evenimente de știri mici, care ar trebui să aibă un impact neglijabil doar asupra prețului.

În cea mai mare parte a anului 2017, au existat multe vești bune. Criptomonedele au câștigat popularitate în întreaga lume și o rezoluție la dezbaterea continuă de scalare a oferit semnale de cumpărare pentru mulți oameni. Deși au existat cu siguranță unele scăderi ale prețului în ultimele douăsprezece luni, traiectoria a fost în mare parte ascendentă.

Diagrama cu cât va crește Bitcoin

Prețul în 2017 a trecut de la 1.000 de dolari pe 1 ianuarie, până la puțin sub 20.000 de dolari până la sfârșitul anului. Deci, cât de mare va merge Bitcoin?

Majoritatea acestor câștiguri au venit în ultimele luni ale anului. Acest lucru s-a transformat într-un an de succes, în mare parte bazat pe evenimente fundamentale bune precum actualizarea software-ului „SegWit” fiind activată într-o masivă bulă speculativă.

Teama de a pierde (sau „FOMO” așa cum le place să spună cei care postează despre criptomonede pe social media) a fost răspunsul la întrebarea „de ce crește Bitcoin” la sfârșitul anului 2017.

Desigur, din moment ce această cursă a fost condusă în mare parte de investitori neexperimentați, a existat o baie de sânge când bula a izbucnit în cele din urmă la doar 20.000 de dolari.

Întotdeauna va exista o anumită rezistență la bariera psihologică de 20.000 de dolari. Marele punct de rezistență anterior a fost de 10.000 de dolari. Prețul s-a străduit să treacă de acest punct de câteva ori înainte să ajungă în cele din urmă. Nimic nu sugerează că același lucru nu se va întâmpla la 20.000 USD.

Cu toate acestea, gândurile generale ale investitorilor fără experiență au fost că prețul va continua în sus. Acest lucru ar fi determinat de un aflux de „bani instituționali”, posibil prin lansarea contractelor futures de către CME Group și CBOE, care a fost larg raportat în știri. Cu toate acestea, banii nu au venit pe piață așa cum sperau mulți investitori începători.

Crashul din decembrie / ianuarie până astăzi

La primul semn de probleme pe piețe, investitorii începători care se îngrămădiseră în Bitcoin la sfârșitul anului 2017 au început să-și vândă participațiile. Mulți nu și-au dat seama la ce au cumpărat. Neînțelegând propunerea centrală de valoare a Bitcoin (că este un sistem fără permisiuni de transfer de valoare imun de la amestecul guvernamental), s-au vândut rapid.

Desigur, prețul a scăzut destul de repede, deoarece mai mulți investitori începători au început să se teamă că ar putea pierde câteva puncte procentuale pe termen scurt. Viziunile lor despre „îmbogățirea rapidă” s-au estompat instantaneu și, în loc să discute cât de mare va merge Bitcoin, oamenii vorbeau despre cât de mic va merge Bitcoin.

Întrucât mulți nu aveau nici măcar prima idee despre cum să stocheze Bitcoin în mod corect, BTC-ul lor era deja la CoinBase sau Bitstamp sau la orice schimb la care cumpărau inițial. Aceasta a însemnat că își pot vinde participațiile la primul semn că investiția lor devine neprofitabilă.

Deoarece piața Bitcoin este atât de mică la nivel global, este în mod normal un activ foarte volatil. Atunci când piața este supra-cumpărată cu miliarde în „bani proști”, această volatilitate crește masiv.

Cât de departe a ajuns Bitcoin în termeni de utilizare?

Bitcoin devine mai util în fiecare an. De la începuturile sale, când multe mii de Bitcoins au fost folosiți pentru a plăti bucăți de software de criptografie pe forumuri, Bitcoin a parcurs un drum lung.

Astăzi puteți cumpăra aproape orice cu el online. Există multe magazine online care vor accepta Bitcoin. Acestea includ Overstock.com și NewEgg.com. De asemenea, puteți plăti pentru vacanțe folosind Expedia.com, pariați la una dintre numeroasele sute de cazinouri online și chiar puteți cumpăra proprietate imobiliara cu criptomoneda.

În cele din urmă, pentru orice altceva ai putea avea nevoie să cumperi online, există servicii precum eGifter. Acest site web permite utilizatorilor să schimbe diverse criptomonede direct cu carduri cadou pentru o serie de diferiți comercianți online. Acestea includ Amazon, supermarketul Tesco, Pizza Express și multe altele.

Puteți fi chiar plătit pentru propriile servicii online în criptomonedă. O modalitate este să fii un poster activ și de încredere pe forumuri. Companiile vor plăti pentru a lipi o reclamă în zona dvs. de semnătură. Alternativ, ați putea obține o poziție care funcționează ca o formă de freelancer. Industria strigă pentru dezvoltatori, iar angajatorii vor prefera adesea să plătească folosind Bitcoin.

Alternativ, ați putea face doar ceea ce faceți deja și să vă promovați prețurile în criptomonedă. De exemplu, sunt plătit și în Bitcoin pentru a scrie știri despre criptomonede.

Cum să răspundeți la întrebarea „Cât de mare va merge Bitcoin?”

A răspunde la întrebarea „cât de mare va merge Bitcoin” este destul de complicat. Depinde de eventualul caz de utilizare. Dacă devin banii internetului pe care unii dintre susținătorii săi cred că le-ar putea face, capitalizarea pieței ar putea ajunge cu ușurință la miliarde.

Conform Invespcro, în 2017 s-au cheltuit 2.197 trilioane de dolari online. Asta ar oferi Bitcoin o capitalizare de piață a acestei cifre. Acest lucru ar face ca fiecare Bitcoin să fie în valoare de peste 100 de milioane de dolari fiecare. Având în vedere că suma de bani cheltuiți online pare să crească în fiecare an, ar putea merge mult mai mult decât aceasta. Cu toate acestea, aceasta nu este doar opinia unor troll online. Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, este un credincios ferm că se va întâmpla în următorii zece ani!

Bitcoin ca aur digital?

Când discutați cât de mare va merge Bitcoin, este bine să-l comparați cu aurul. Deci, un alt caz de utilizare potențial diferit pentru Bitcoin este cel al unui depozit de valoare. Există mulți credincioși și în acest caz de utilizare. Ei cred că Bitcoin evoluează ca un fel de aur digital și nici măcar nu contează dacă este adoptat pe scară largă pentru achiziții. Cei care văd Bitcoin ca „aur digital” speră că într-o bună zi va înlocui aurul ca fiind cel mai bun magazin de valoare al planetei.

Steve Wozniak, cofondatorul Apple crede ferm în Bitcoin ca „aur digital”. De asemenea, el crede că nicio altă criptomonedă nu este „pur”Suficient cât să fie. Acest lucru se datorează calităților sale unice de rezistență la cenzură și independență deplină față de capriciile oricărui singur om sau grup.

De asemenea, există și alte surse de aur în univers. Cu doar 21 de milioane de unități, Bitcoin ar trebui teoretic să aibă o valoare mai bună decât omologul său strălucitor, mental, non-digital. Este nevoie doar de oameni care să creadă că este valoros. La urma urmei, asta este tot ceea ce înseamnă orice depozit de valoare. Aurul este valoros doar pentru că credeți că este.

Bitcoin, pe de altă parte, are unele proprietăți unice care îl fac, probabil, mai bun decât aurul. Este mai ușor de depozitat și mult mai bine de transportat decât aurul. De asemenea, este mult mai ușor să te ascunzi. Dacă este stocat corect, este complet imposibil să confiscăm de la o persoană. Aceasta este o calitate puternică.

Să ne uităm la câteva cifre care evidențiază cât de mare va crește Bitcoin dacă îndeplinește cazul de utilizare al „aurului digital”.

Capitalizarea de piață actuală a întregului aur de pe planetă este de 7,07 miliarde de dolari. Dacă Bitcoin ar pretinde cazul de utilizare ca fiind cel mai bun magazin de valoare al planetei și ar lua toată această piață, fiecare dintre cele 21 de milioane de Bitcoin ar valora peste o treime dintr-un milion de dolari.

Cu toate acestea, Steve Wozniak vorbește despre faptul că Bitcoin este folosit și ca monedă a internetului. Asta ar pune valoarea sa deasupra oricăruia dintre exemplele anterioare pe care le-am folosit pentru a spune cât de mare va merge Bitcoin.

Probleme cu Bitcoin?

Pentru ca Bitcoin să atingă rolul unui magazin global de valoare, în prezent nu este nimic în neregulă cu designul acestuia. De fapt, funcționează strălucit pentru acest caz de utilizare. Tot ce trebuie să se întâmple este o schimbare importantă a atitudinilor populației globale. Acest lucru este complet posibil, dar ar putea dura câteva generații.

Cu toate acestea, pentru ca Bitcoin să devină moneda internetului, există câteva probleme cu designul său. Din păcate, blockchain-urile sunt concepute pentru securitate, nu pentru viteză. De cele mai multe ori apare o nouă și interesantă criptomonedă care poate efectua tranzacții mult mai repede decât Bitcoin, dezvoltatorii nu au făcut cu nimic altceva decât să reducă securitatea designului original.

Bitcoin a fost construit pentru a fi rezistent la cenzură și imposibil de atacat. Se comportă excelent în această privință. Prin urmare, ascunderea economiilor dvs. câștigate greu cea mai bună saltea din lume s-ar putea să nu mai fie cel mai sigur loc. Pe măsură ce piața criptomonedelor crește, apar mijloace mai moderne de stocare sigură, inclusiv Bitcoin. Acest lucru îl face foarte potrivit pentru rolul de depozit de valoare.

Cu toate acestea, Bitcoin este mai puțin potrivit pentru performanță ca mijloc de schimb pentru cumpărături online sau din lumea reală. În prezent, durează aproximativ 10 – 20 de minute pentru ca o tranzacție să treacă. Rețeaua a devenit atât de populară în trecut, încât tranzacția a devenit foarte costisitoare. Acest lucru se datorează faptului că fiecare bloc poate procesa doar un anumit număr de tranzacții.

Dacă există prea multe tranzacții, minerul care creează blocul include cele cu cele mai mari comisioane de tranzacție. Acest lucru duce la taxe în continuă creștere. Evident, nu puteți sta la un stand de cafea pe stradă, plătiți 20 USD pentru o ceașcă de cafea de 1 USD și așteptați 20 de minute în timp ce vânzătorul se asigură că a primit plata!

Din fericire, cei mai talentați dezvoltatori de blockchain ai planetei lucrează în prezent la soluții pentru această problemă. Una dintre acestea este cunoscută sub numele de Lightning Network.

Rețeaua Lightning

O companie cunoscută sub numele de Blockstream, împreună cu un alt grup de dezvoltatori – cunoscuți ca dezvoltatori de bază – lucrează în prezent la o soluție la costurile potențiale de tranzacție și timpii de așteptare. Soluția lor se numește Rețeaua fulgerului.

Ideea este că oamenii care fac multe tranzacții repetate între ei vor putea face acest lucru fără a actualiza blockchain-ul. Acest canal de plată va respinge banii înapoi și înainte până când una dintre părți dorește să stabilească canalul. În urma acestei decontări, rețeaua află cine datorează oricât de mult Bitcoin și este plătit. Aceasta include o mică taxă pentru rețea pentru actualizarea blockchain-ului.

O rețea Lightning lansată cu succes ar putea însemna că microplățile sunt o realitate din nou în rețeaua Bitcoin. Acest lucru ar putea crește valoarea fiecărei monede de multe ori prețul actual. Dacă rețeaua Lightning funcționează corect atunci când este lansată, răspunsul la „cât de mare va merge Bitcoin” ar putea fi mult mai mare decât prezic chiar Jack Dorsey sau Steve Wozniak!

SegWit

Pentru a pune în perspectivă cât de talentați sunt dezvoltatorii care lucrează la Bitcoin, ia în considerare ultimul upgrade major de software la rețea – SegWit. SegWit funcționează luând unele dintre date din tranzacții, astfel încât fiecare să ocupe mai puțin spațiu pe blockchain.

Tranzacțiile SegWit sunt la fel de sigure ca cele care au avut loc actualizarea în august anul trecut. Cu toate acestea, multe altele se pot încadra acum în fiecare bloc. Acest lucru a dublat în esență capacitatea rețelei.

Actualizarea SegWit și euforia după ce a fost introdusă ca unul dintre factorii din spatele cursei Bitcoin 2017 din 2017, care s-a transformat într-o bală speculativă la scară largă.

Cât de mare va merge Bitcoin

Dacă rețeaua de fulgere se dovedește a avea succes, ar putea și ea să instige o altă cursă de tauri care se poate transforma sau nu într-o bulă. Acest lucru ar determina prețul Bitcoin mult mai mare pe termen scurt.

Bitcoin se va prăbuși?

Există mulți oameni care cred că Bitcoin s-ar putea prăbuși spectaculos. Cu toate acestea, foarte puțini dintre aceștia înțeleg ce este Bitcoin. În plus, există și alte voci care sunt interesate de Bitcoin și de criptomonedele care nu reușesc. Să vedem dacă întrebarea cât de mare va merge Bitcoin sau cât de scăzută este cea de pus.

Warren Buffet, Charlie Munger și Jamie Dimon s-au plâns împotriva tuturor prețurilor Bitcoin. Warren Buffet a declarat public că este de părere că Bitcoin este „otravă de șobolan la pătrat”, Charlie Munger a spus că crede că este o „activitate scum-ball”, iar Jamie Dimon a numit Bitcoin „fraudă” în trecut.

Interesant este că fiecare dintre aceste nume este unul care este foarte strâns asociat cu finanțele globale. Dacă Bitcoin realizează viziunea supremă a multora, nu ar fi nevoie de instituțiile financiare pe care le reprezintă acești bărbați. Comentariile lor ar putea veni din naivitate cu privire la ura crescândă a publicului față de bancherii centrali sau ar putea proveni din frică – reprezentând un efort de ultimă oră pentru a convinge oamenii să se îndepărteze de inovația potențial revoluționară.

Fanii altor Cryptos solicită adesea prețuri mai mici ale Bitcoin

Alte voci care solicită prețuri mai mici la Bitcoin sunt adesea susținătorii altor criptomonede. Multe dintre acestea au intrat în monede digitale la un moment dat în cursul anului 2017. Au descoperit că există o mulțime de monede digitale și au crezut orbește că toate sunt la fel, altele decât timpul de tranzacție. Știind puțin despre teoria jocurilor sau măsurile de securitate necesare pentru a avea o monedă globală cu adevărat de succes construită folosind tehnologia blockchain, ei resping Bitcoin ca pe o veste veche.

Acești nayayers vor avea adesea o monedă diferită pe care o susțin din orice motiv. Rareori își susțin opinia cu altceva decât să vorbească despre câte tranzacții pe secundă pot efectua proiectul lor. Le este dor de cele mai importante aspecte ale Bitcoin – descentralizarea și rezistența la cenzură.

Deci, cât de mare va merge Bitcoin?

Cât de mare va merge Bitcoin - Steagul Bitcoin a aterizat pe lună

Cu toate acestea, nu există nici o lipsă de tauri Bitcoin. Interesant este că acești pro-Bitcoineri provin de obicei dintr-un mediu mai tehnologic. Înțeleg pe deplin produsul despre care vorbesc într-un mod în care Warren Buffet și colab. nu va face niciodată.

Unul dintre cele mai mari prețuri pentru Bitcoin vine de la pionierul software-ului antivirus, John McAfee. În ultimii ani, McAfee s-a reinventat ca pe un guru al criptomonedelor. El face frecvent previziuni de preț despre diferite active digitale. Cu toate acestea, el este probabil cel mai renumit pentru apelurile sale de prețuri despre Bitcoin.

McAfee a declarat faimos anul trecut că el credea că Bitcoin va depăși cu ușurință jumătate de milion până în 2021. De fapt, era atât de încrezător, încât a făcut un pariu destul de șocant pe acesta. El a spus că, dacă nu va atinge acest preț, își va mânca propria bărbăție în direct la televizor.

Cu toate acestea, John nu a terminat acolo. El și-a susținut faimosul pariu împotriva lui în noiembrie 2017. Păstrând la fel confiscarea pentru greșeală, McAfee a declarat că Bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari în același interval de timp.

Un alt faimos taur Bitcoin din mediul tehnologic este Alexis Ohanian. Ohanian a fost co-fondatorul forumului social media Reddit. De atunci s-a mutat în spațiul de investiții și caută proiecte blockchain cu cel mai mare potențial. De asemenea, el crede că Bitcoin o va face depăși maximul din 2017 din punct de vedere al prețului la sfârșitul acestui an. El a declarat acest lucru în mai 2018.

În cele din urmă, un bărbat cu un pedigree adecvat în ceea ce privește investițiile este Tom Lee. Fostul strateg JPMorgan a declarat în numeroase ocazii că Bitcoin va ajunge la 25.000 de dolari în 2018. Pe termen mai lung, este și mai bullish și a prezis o 64.000 dolari Bitcoin până la sfârșitul anului 2021.

Opinia mea despre cât de mare va merge Bitcoin

Deci, după toate celelalte păreri despre cât de mare va merge Bitcoin, iată-mi a mea. În primul rând, să clarificăm un lucru. Acest lucru nu trebuie să fie considerat în niciun caz drept sfat de investiții. Ca și în cazul oricărei investiții, cumpărarea Bitcoin ar trebui făcută numai după o cercetare aprofundată. Ar trebui să înțelegeți profund modul în care funcționează un blockchain și aplicațiile specifice în care Bitcoin prosperă și cele care l-ar putea eșua.

Avertizându-ne din drum, să luăm în considerare întrebarea cât de mare va merge Bitcoin. Cu siguranță se întâmplă multe pentru activul digital. Este util atât ca mijloc de plată, cât și pentru a trimite bani pe tot globul în câteva minute fără permisiunea nimănui.

Cu toate acestea, cele mai importante aspecte ale Bitcoin sunt rezistența la cenzură, natura fără permisiuni și numărul limitat. Această combinație de factori îl face poziționat în mod unic, chiar și printre cele 1.500 sau mai multe active digitale care sunt listate pe Coinmarketcap.

Să analizăm de ce fiecare dintre acestea este atât de important:

 • Rezistența la cenzură – Bitcoin este incredibil de dificil de modificat regulile de rețea ale. Doar dacă majoritatea minerilor decid ceva este o idee bună, va fi votat. Aceasta înseamnă că oricât de multe guverne ar putea dori să controleze Bitcoin, nu pot. Nu există nicio autoritate centrală care ar putea fi mituită sau cooptată pentru a înșela într-un fel rețeaua.
 • Fără permisiuni – Așa cum nimeni nu poate schimba rețeaua, nici cineva nu poate opri pe cineva cu acces la internet să o folosească. Oferă servicii bancare celor fără ele și este cu adevărat democratic la îndemâna sa.
 • Număr limitat – cele două puncte anterioare fac din Bitcoin ceva de care fiecare persoană de pe planetă ar trebui să ia în considerare deținerea. Oferta lor limitată înseamnă că, dacă toată lumea ar decide vreodată să cumpere Bitcoin, prețul ar atinge rapid nivelurile astronomice. Când ceva este rar și cu o cerere mare, prețul trage întotdeauna spre cer!

Concluzie

Asta este! Am terminat cu toții. Împreună, am explorat o mulțime de răspunsuri la întrebarea: „Cât de mare va merge Bitcoin?” Sper că ați găsit acest ghid atât educativ, cât și distractiv! Dacă doriți să aprofundați predicțiile Bitcoin, consultați ghidul complet al acestuia aici.

Înainte de a mă deconecta, să facem o scurtă recapitulare despre ceea ce ați învățat:

 • Cum a evoluat prețul Bitcoin în ultimul an.
 • Ceea ce face Bitcoin special.
 • Câteva dintre diferitele idei despre scalarea Bitcoin.
 • Câteva dintre opiniile celor care se opun Bitcoin.
 • Unele puncte de vedere ale oamenilor care cred că Bitcoin va continua să crească.
 • Opiniile mele cu privire la întrebarea: „Cât de mare va merge Bitcoin?”

Sperăm că acum veți cunoaște răspunsurile la aceste întrebări frecvente data viitoare când cineva le va întreba:

 • Bitcoin se va prăbuși?
 • De ce scade Bitcoin?
 • De ce crește Bitcoin?

Acum că am terminat cu toții, ce crezi? După părerea dvs., cât de mare va merge Bitcoin?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me