bitcoin crash - LogoRecent s-au făcut multe speculații cu privire la prețurile Bitcoin. Mai precis – Bitcoin se va prăbuși? Și dacă va … Când se va prăbuși Bitcoin?

Nu există niciun secret că Bitcoin (la fel ca majoritatea celorlalte criptomonede) se confruntă cu o cădere majoră. Ceea ce a început ca un accident minor la începutul anului 2018 s-a transformat într-o spirală aparent interminabilă de prăbușire și scădere a prețului.

În timp ce navigați și sortați prin net, puteți întâlni multe explicații și speculații diferite. Astăzi vom încerca să le sortăm și să ne dăm seama de ce se prăbușește Bitcoin.

Mai mult, voi analiza câteva dintre cele mai populare speculații despre declinul acestei criptomonede și voi oferi un răspuns logic, bazat pe argumente, la întrebarea arzătoare – Bitcoin se va prăbuși?

Rise of Bitcoin

De ceva timp, Bitcoin este cunoscut ca icoana criptomonedelor. Dar, în ciuda popularității și recunoașterii sale actuale în curent, povestea era foarte diferită la momentul începerii monedei în 2009.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

În zilele copilăriei Bitcoin, criptomoneda a meritat aproape nimic. Creatorul (sau creatorii) poreclit Satoshi Nakamoto a lansat Bitcoin la începutul anului 2009, dar moneda a câștigat o valoare notabilă abia în 2011.

Undeva, în prima jumătate a anului 2011, prețul Bitcoin a încălcat marca de un dolar. A fost cu adevărat un moment istoric pentru monedă, dar pe măsură ce timpul ar urma să se arate – primul dintre mulți.

Era aproape normal să vedem că Bitcoin se prăbușește și urcă înapoi în următorii doi ani. Și fluctuațiile de preț au fost, de asemenea, destul de vizibile – moneda ar merge pentru orice valoare cuprinsă între 3 și 30 de dolari. Dar prima undă de șoc reală pe care a experimentat-o ​​comunitatea criptografică timpurie s-a întâmplat în aprilie 2013. La începutul lunii, prețul Bitcoin plafonase la 266 USD – mai mult ca niciodată.

Acest tip de creștere bruscă și explozivă a fost un indicator clar de la comunitatea criptomonedelor către restul lumii că se întâmplă ceva. Dintr-o dată, au fost din ce în ce mai mulți oameni care arătau interes pentru cripto sau – mai concret – pentru Bitcoin.

Bitcoin a încălcat marca de 1000 de dolari undeva spre mijlocul anului 2017 și a ajuns să atingă maximul istoric de aproape 18.000 de dolari la sfârșitul anului. Dacă aruncăm o privire la începutul anului 2018, am vedea totuși un tip de poveste foarte diferit și pentru unii, un răspuns la întrebarea – când se va prăbuși Bitcoin?

Căderea Bitcoin

Dacă aruncați o singură privire asupra prețului Bitcoin la începutul anului 2018 s-ar putea să vă lăsați foarte confuz – valoarea monedei a scăzut de la aproape 18.000 $ la sfârșitul anului 2017 la 6.000 $ în ianuarie 2018.

Acesta a fost momentul în care oamenii au început să se întrebe serios – se va prăbuși Bitcoin? Ținând cont de faptul că prețul cripto-ului a scăzut constant și sigur de atunci, este destul de evident de ce oamenii au început să se întrebe dacă s-a întâmplat în cele din urmă „explozia de bule Bitcoin”..

De-a lungul anilor au existat multe schimbări de prețuri Bitcoin (ca să nu mai vorbim de alte criptomonede) care au afectat lumea entuziaștilor cripto. Acestea fiind spuse, niciodată oamenii nu s-au temut de Bitcoin să se prăbușească la fel de mult ca în ultimele luni.

Deci … Bitcoin se va prăbuși complet? Sau va face o revenire glorioasă? Să vedem ce au de spus unii experți și jurnaliști despre această chestiune.

Bitcoin se va prăbuși?

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile criptografice unul lângă altul

Hubspot

Potrivit lui Clifford Chi de la blog.hubspot.com, întrebarea ar putea fi foarte greu de răspuns dintr-o mare varietate de motive..

În primul rând, atunci când ne gândim la întrebarea „se va prăbuși Bitcoin?”, Este necesar să luăm în considerare câteva lucruri. Să începem cu aspectele pozitive care ar putea convinge moneda să crească.

Latura pozitivă a Bitcoin

Dacă cuvântul „blockchain” este primul gând care îți apare în cap atunci când te gândești la Bitcoin, ești pe drumul cel bun.

Domnul Chi crede (și cea mai mare parte a comunității criptografice ar tinde probabil să fie de acord) că blockchain-ul este unul dintre principalii factori care ar menține Bitcoin în viață și în funcțiune. La urma urmei, acest tip de tehnologie oferă atât tipuri de tranzacții rapide cât și sigure între două părți, eliminând orice nevoie a unei a treia (adică bănci).

În prezent, destul de multe companii își dezvoltă și îmbunătățesc versiunile blockchain, după ce au investit sute de milioane de dolari în proiectele lor respective. Numai acest fapt tinde să-i influențeze pe cei care spun, pentru că atunci când ne gândim la „se va prăbuși Bitcoin? este greu de ignorat interesul tot mai mare pentru tehnologia blockchain.

Utilitate

Un alt motiv pentru o posibilă creștere a Bitcoin pe care Clifford Chi îl subliniază pe Hubspot este că această monedă (și criptomonedele în general) sunt foarte rare, dar utile.

Domnul Chi subliniază faptul că lucrurile rare sunt valoroase. Lipsa lor naturală și oferta limitată echivalează cu faptul că aceste lucruri sunt destul de căutate, ceea ce la rândul lor face ca prețurile lor să crească.

Criptomonedele sunt un exemplu excelent în acest sens. În orice moment, furnizarea uneia sau a altei cripto monede are o sumă stabilită care, cel mai probabil, nu va fi niciodată ridicată sau încălcată. Adăugați faptul că cripturile sunt foarte utile și versatile la ecuație și ceea ce obțineți este o cerere nesfârșită în lumea criptografică.

Mai mult, Bitcoin are un avantaj față de celelalte criptomonede de pe piață – popularitatea sa fascinantă și povestea „creșterea faimei” au deschis porțile succesului de masă. Astăzi este considerat ciudat și neobișnuit să întâlnești pe cineva care nu a auzit niciodată despre Bitcoin. Adăugați toți acești factori și veți obține un motiv destul de solid pentru care ar fi puțin probabil să vedeți că Bitcoin se prăbușește.

Latura negativă a Bitcoin

Pe de altă parte, Clifford Chi de la hubspot.com menționează, de asemenea, posibilii factori din spatele declinului Bitcoin. Probabil că cele mai mari sunt presă negativă și probleme de securitate. Deși presa proastă ar putea convinge unii oameni să dea spatele Bitcoin, lipsa unei securități eficiente ar putea afecta modul în care este percepută această monedă.

După cum a rezumat domnul Chi, este foarte dificil să se prezică un răspuns solid la speculațiile cu care Bitcoin se va prăbuși. Dacă comunitatea criptografică este norocoasă, restul lumii va continua să participe la creșterea blockchain-ului și a diferitelor criptomonede, care la rândul lor vor duce cel mai probabil la succesul Bitcoin.

CNBC

Vedem un tip de predicție foarte diferit atunci când ne uităm la ce are de spus cnbc.com despre prăbușirea Bitcoin.

Referința CNBC Nouriel Roubini – un cunoscut economist – atunci când vorbea despre „bula Bitcoin a izbucnit”. N. Roubini a fost chiar citat spunând că Bitcoin este „cea mai mare bulă din istoria omenirii”.

Domnul Roubini crede că Bitcoin nu numai că se va prăbuși – va ajunge la zero. El sprijină aceste afirmații afirmând că „nucile HODL” se vor agăța de Bitcoin-urile lor și vor experimenta o pierdere majoră a veniturilor din cauza asta.

bitcoin crash - postare pe Twitter de Nouriel Roubini

N. Roubini menționează, de asemenea, că o mulțime de escrocherii vor ieși din acest lucru, în special – meserii de spălare. Tranzacționarea la spălare este un act de a vinde ceva pe piață și apoi a-l recompira rapid. Acest lucru se face pentru a manipula piața într-un mod benefic pentru vânzătorul inițial. Economistul sugerează că acesta va fi unul dintre multele moduri în care entuziaștii Bitcoin vor încerca să mențină această monedă în viață.

Când aruncăm o privire asupra predicțiilor de genul acesta, întrebarea „se va prăbuși Bitcoin?” devine mai degrabă o profeție sumbru decât o întrebare speculativă.

Forbes

Forbes.com încearcă să răspundă la întrebarea „Bitcoin se va prăbuși?” prin referirea la explozia de bule Bitcoin.

Potrivit lui Forbes, acest tip de explozie economică are loc în trei etape:

  • În primul rând, există o perioadă de creștere lentă (uneori nu chiar așa) constantă. Pentru Bitcoin, această perioadă a durat de la începuturile sale în 2009 până la începutul anului 2017.
  • Apoi, este perioada „irațională” în care toată lumea și mamele lor se angajează pur și simplu pentru a obține un profit rapid, fără a ține cont de faptul că lucrurile ar putea merge foarte repede spre sud. 2017 în întregime este un mare exemplu în acest sens când vine vorba de Bitcoin.
  • În cele din urmă, prăbușirea. Toată lumea încearcă să scape cât mai curând, dar încă nu-și dau seama că nava va continua să se scufunde, ca să spunem așa. Bitcoin se află în prezent în această etapă finală și este aici chiar de la începutul anului 2018.

Forbes explică situația „bulei Bitcoin”, totuși, când se confruntă cu întrebarea „Bitcoin se va prăbuși?”, Lucrurile devin puțin mai complicate.

bitcoin-crash

Forbes.com detaliază faptul că valoarea unei criptomonede este direct proporțională cu utilizarea sa din lumea reală. Cryptos (Bitcoin inclus) va ieși întotdeauna din scenarii „crash and burn”, atâta timp cât au o utilizare reală și importantă.

În timp ce Nouriel Roubini nici măcar nu a luat în considerare întrebarea „se va prăbuși Bitcoin?” și chiar a avut un răspuns specific (fie el pesimist) pentru „când se va prăbuși Bitcoin?”, atât blog.hubspot.com, cât și forbes.com au fost puțin mai deschise cu abordarea lor. Acest lucru arată doar cât de greu este să prezici rezultatul posibil al evenimentelor, în special cu o chestiune atât de volatilă ca Bitcoin.

rezumat

După cum probabil ați observat din exemplele și opiniile prezentate mai sus, oamenii tind să gândească foarte diferit atunci când vine vorba de viitorul Bitcoin.

Bitcoin se va prăbuși? Există o mulțime de dovezi care susțin ambele părți ale argumentului. Pe de o parte, Bitcoin este un element esențial al criptomonedelor – a devenit un exemplu de cât de departe au ajuns cryptos în ultimii doi ani. Apariția Bitcoin în mainstream a deschis, de asemenea, o mulțime de noi uși – oamenii au început să vorbească despre asta din ce în ce mai mult, ceea ce, la rândul său, a umflat prețul monedei, a popularizat blockchain-ul, a permis lansarea de noi start-up-uri bazate pe tehnologie blockchain etc..

Pe de altă parte, însă, Bitcoin a avut și o parte echitabilă a căderilor. Explozia uriașă pe care o întâmpină în prezent a făcut ca și cei mai duri și mai fermi susținători Bitcoin să își reevalueze abordarea față de această monedă. Mai mult, prăbușirea lui Bitcoin părea să tragă cu el pe majoritatea celorlalte cripte.

Lumea criptomonedelor este una imprevizibilă – prețurile anumitor monede specifice pot crește sau scădea fără niciun motiv aparent. Ceea ce oamenii deseori uită atunci când se gândesc la „Bitcoin se va prăbuși?” este că există sute (dacă nu chiar mii!) de diverși factori care influențează piața în fiecare minut din fiecare zi. Pentru o persoană obișnuită, este destul de imposibil să țină pasul cu toate ultimele știri și detalii, în special în lumea criptomonedelor.

Concluzie

În acest moment, știți acum despre istoria (atât vremurile bune, cât și cele rele) a ascensiunii Bitcoin la putere și unele dintre predicțiile care înconjoară întrebarea veșnică – Bitcoin se va prăbuși?

Probabil ați observat că, în lumea criptomonedelor, orice se poate întâmpla la un moment dat. Cryptos are reputația de a fi extrem de volatil – uneori este aproape imposibil să se spună raționamentul din spatele modificărilor lor de preț. Numai din acest motiv devine aproape imposibil să se prevadă viitorul Bitcoin cu cea mai mare precizie. Cel mai bun pariu este să țineți cont de opiniile unor economiști experți, entuziaști cripto și alți profesioniști din domeniu. La sfârșitul zilei, totuși, ar trebui să vă decideți întotdeauna.

Luați întotdeauna opiniile altor persoane cu un bob de sare. Nimeni nu poate fi 100% sigur cu privire la viitorul oricărei criptomonede de pe piață până în prezent – toate sunt în mare parte speculații și presupuneri educate (sau, în unele cazuri, ignorante). Pe lângă experți, nu uitați să vizitați hub-urile și forumurile de chat legate de criptomonede. Oamenii din astfel de locuri sunt de obicei dornici să ajute.

Orice ați decide să faceți, îmi doresc mult noroc în toate proiectele dvs. legate de Bitcoin (și criptomonedă în general).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me