Bine ați venit la ghidul meu complet pentru începători despre Ce este criptomoneda.

Răspunsul scurt și ușor la întrebarea din titlu este că criptomoneda este bani digitali descentralizați. Dar ce înseamnă exact asta și cum funcționează?

În acest ghid, voi răspunde la toate întrebările pe care le aveți despre criptomonede. Vă voi spune când a fost inventat, cum funcționează și de ce va fi atât de important în viitor. Până la sfârșitul acestui ghid, veți putea răspunde la întrebarea „Ce este o criptomonedă?” pentru tine.

Lumea criptomonedelor se mișcă repede, așa că nu mai e timp de pierdut. Să începem!

Când aud un cuvânt nou, caut definiția acestuia în dicționarul meu. Criptomoneda este un cuvânt nou pentru majoritatea oamenilor, așa că să scriem o definiție criptografică …

Cum funcționează criptomoneda?

Explicarea Ce este Cryptocurrency

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Ce este Cryptocurrency
MINERIT

Minerii încearcă mai întâi să rezolve puzzle-uri matematice pentru a plasa următorul bloc pe blockchain și pentru a cere o recompensă.

Ce este Cryptocurrency
SCHIMB VALUTAR

Un schimb este o afacere (de obicei un site web) în care puteți cumpăra, vinde sau tranzacționa criptomonede.

Ce este Cryptocurrency
PORTELE

Portofelele criptomonede sunt programe software care stochează chei publice și private și permit utilizatorilor să trimită și să primească monedă digitală și să le monitorizeze soldul.

Definiție cripto

Mai jos este o listă cu șase lucruri pe care trebuie să le aibă fiecare criptomonedă pentru ca aceasta să poată fi numită criptomonedă;

 1. Digital: Criptomoneda există doar pe computere. Nu există monede și nici bancnote. Nu există rezerve pentru criptare în Fort Knox sau în Banca Angliei!
 2. Descentralizat: Criptomonedele nu au un computer sau server central. Acestea sunt distribuite într-o rețea de (de obicei) mii de computere. Rețelele fără un server central se numesc rețele descentralizate.

 3. De la persoană la persoană: Criptomonedele sunt transmise de la o persoană la alta online. Utilizatorii nu se ocupă între ei prin bănci, PayPal sau Facebook. Se ocupă direct unul cu celălalt. Băncile, PayPal și Facebook sunt părți terțe de încredere. Nu există terțe părți de încredere în criptomonede! Notă: Sunt numiți terți de încredere, deoarece utilizatorii trebuie să le aibă încredere în informațiile lor personale pentru a-și putea folosi serviciile. De exemplu, avem încredere în bancă cu banii noștri și avem încredere în Facebook cu fotografiile noastre de vacanță!
 4. Pseudonim: Aceasta înseamnă că nu trebuie să oferiți informații personale pentru a deține și utiliza criptomonede. Nu există reguli cu privire la cine poate deține sau utiliza criptomonede. Este ca și cum ai posta pe un site web de genul 4chan.
 5. Fără încredere: Niciun terț de încredere nu înseamnă că utilizatorii nu trebuie să aibă încredere în sistem pentru ca acesta să funcționeze. Utilizatorii controlează în permanență banii și informațiile lor în orice moment.
 6. Criptat: Fiecare utilizator are coduri speciale care împiedică accesul informațiilor sale de către alți utilizatori. Aceasta se numește criptografie și este aproape imposibil de piratat. De asemenea, provine partea cripto a definiției cripto. Crypto înseamnă ascuns. Când informațiile sunt ascunse cu criptografia, acestea sunt criptate.
 7. Global: Țările au propriile valute numite monede fiat. Trimiterea monedelor fiduciare în întreaga lume este dificilă. Criptomonedele pot fi trimise cu ușurință în toată lumea. Criptomonedele sunt monede fără frontiere!

Această definiție criptografică este un început minunat, dar sunteți încă departe de a înțelege criptomoneda. În continuare, vreau să vă spun când a fost creată criptomoneda și de ce. Voi răspunde, de asemenea, la întrebarea „ce încearcă să realizeze criptocurrency?”

Originea criptomonedei

La începutul anilor 1990, majoritatea oamenilor încă se chinuiau să înțeleagă internetul. Cu toate acestea, au existat niște oameni foarte isteți care și-au dat seama deja ce instrument puternic este.

Unii dintre acești oameni deștepți, numiți cypherpunks, au crezut că guvernele și corporațiile au prea multă putere asupra vieții noastre. Au vrut să folosească internetul pentru a oferi oamenilor lumii mai liber. Folosind criptografie, cypherpunks a dorit să le permită utilizatorilor de internet să aibă un control mai mare asupra banilor și informațiilor lor. După cum vă puteți da seama, cifrelor nu le-au plăcut deloc părțile terțe de încredere!

În partea de sus a cifrelor, lista de sarcini era numerarul digital. DigiCash și Cybercash au fost ambele încercări de a crea un sistem digital de bani. Amândoi aveau unele dintre cele șase lucruri necesare pentru a fi criptomonede, dar niciunul nu le avea pe toate. Până la sfârșitul anului

anii nouăzeci, ambii eșuaseră.

satashi nakamoto creator de bitcoin Lumea ar trebui să aștepte până în 2009 înainte de a fi creat primul sistem de numerar digital complet descentralizat. Creatorul său văzuse eșecul ciberpuncilor și se gândise că se poate descurca mai bine. Numele lor era Satoshi Nakamoto, iar creația lor se numea Bitcoin.

Înțelegerea criptomonedei înseamnă mai întâi înțelegerea Bitcoin …

Povestea Bitcoin

Nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto. Ar putea fi un bărbat, o femeie sau chiar un grup de oameni. Satoshi Nakamoto a vorbit doar pe forumurile criptografice și prin e-mailuri.

La sfârșitul anului 2008, Nakamoto a publicat cartea albă Bitcoin. Aceasta a fost o descriere a ceea ce este Bitcoin și cum funcționează. A devenit modelul pentru modul în care au fost proiectate alte criptomonede în viitor.

La 12 ianuarie 2009, Satoshi Nakamoto a făcut prima tranzacție Bitcoin. Au trimis 10 BTC unui coder numit Hal Finney. Până în 2011, Satoshi Nakamoto dispăruse. Ceea ce au lăsat în urmă a fost prima criptomonedă din lume.

Bitcoin a devenit mai popular printre utilizatorii care au văzut cât de important ar putea deveni. În aprilie 2011, un Bitcoin valora un dolar SUA (USD).

Până în decembrie 2017, un Bitcoin valora mai mult de douăzeci de mii de dolari SUA! Astăzi, prețul unui singur Bitcoin este 7.576,24 Dolari americani. Ceea ce este încă o revenire destul de bună, corect?

FAPT INTERESANT

În 2010, un programator a cumpărat două pizza pentru 10.000 BTC într-una dintre primele tranzacții bitcoin din lumea reală. Astăzi, 10.000 BTC este egal cu aproximativ 38,1 milioane de dolari – un preț mare de plătit pentru durerile de foame satisfăcătoare.

2 pizza schimbate la 10000 Bitcoins

Deci, Bitcoin a reușit acolo unde alte sisteme digitale de numerar au eșuat. Dar de ce? Ce face criptomoneda diferit? Lucrul care face criptomoneda diferită de monedele fiat și alte încercări de numerar digital este tehnologia blockchain. Să aflăm cum funcționează …

Ce este Blockchain?

Toate criptomonedele folosesc tehnologia distribuită (DLT) pentru a elimina terțe părți din sistemele lor. DLT-urile sunt baze de date partajate în care sunt înregistrate informații despre tranzacții. DLT pe care îl folosesc majoritatea criptomonedelor se numește tehnologie blockchain. Primul blockchain a fost proiectat de Satoshi Nakamoto pentru Bitcoin.

Un blockchain este o bază de date cu fiecare tranzacție care s-a întâmplat vreodată folosind o anumită criptomonedă. Grupurile de informații numite blocuri sunt adăugate la baza de date unul câte unul și formează o listă foarte lungă. Deci, un blockchain este un lanț liniar de blocuri! Odată ce informațiile sunt adăugate în blockchain, acestea nu pot fi șterse sau modificate. Rămâne pe blockchain pentru totdeauna și toată lumea îl poate vedea.

Întreaga bază de date este stocată într-o rețea de mii de computere numite noduri. Informațiile noi pot fi adăugate la blockchain numai dacă mai mult de jumătate din noduri sunt de acord că sunt valide și corecte. Aceasta se numește consens. Ideea consensului este una dintre diferențele mari dintre criptocurrency și activitățile bancare normale.

La o bancă normală, datele despre tranzacții sunt stocate în bancă. Personalul băncii se asigură că nu se efectuează tranzacții nevalide. Aceasta se numește verificare. Să folosim un exemplu;

George îi datorează 10 USD atât lui Michael, cât și lui Jackson. Din păcate, George are doar 10 USD în contul său. El decide să încerce să trimită 10 USD lui Michael și 10 USD lui Jackson în același timp. Personalul băncii observă că George încearcă să trimită bani pe care nu îi are. Ei opresc tranzacția.

Banca l-a oprit pe George să cheltuiască dublu, ceea ce este un fel de fraudă. Băncile cheltuiesc milioane de dolari pentru a opri dubla cheltuială. Ce face criptomoneda în ceea ce privește cheltuielile duble și cum verifică tranzacțiile criptomonedele? Amintiți-vă, nu au lucruri precum banca!

Cum funcționează Blockchain?

Cum funcționează rețeaua blockchain

Tranzacțiile cu criptomonedă sunt verificate într-un proces numit minerit. Deci, ce este mineritul criptocurrency și cum funcționează?

Exploatarea minelor criptomonede

Exploatarea criptomonedelor s-ar putea să pară ceva ce faci cu o lopată și o cască, dar de fapt seamănă mai mult cu contabilitatea. Minerii sunt noduri care efectuează o sarcină specială care face posibilă tranzacțiile. Voi folosi un exemplu pentru a vă arăta cum funcționează utilizând rețeaua Bitcoin.

 1. George îi datorează lui Michael 10 BTC. George anunță că îl trimite pe Michael 10 BTC în rețeaua Bitcoin.
 2. Minerii iau informațiile și le criptează. Aceasta se numește hashing. La aceste informații, ele adaugă alte informații despre tranzacții și, de asemenea, sunt hash. Din ce în ce mai multe informații sunt adăugate și hashizate până când există suficiente pentru a forma un bloc.
 3. Minerii se luptă acum unul cu celălalt pentru a ghici codul criptat sau hashul blocului care va fi dat noului bloc înainte de a fi adăugat la blockchain. Minerul norocos care ghicește codul potrivit ajunge să adauge noul bloc la blockchain.
 4. Acum, toate celelalte noduri din rețea verifică informațiile de tranzacție din noul bloc. Ei verifică întregul blockchain pentru a se asigura că noile informații se potrivesc. Dacă da, atunci noul bloc este valid, iar minerul câștigător poate adăuga noul bloc la blockchain. Aceasta se numește confirmare.
 5. Michael primește 10 BTC de la George.

Criptomonedele miniere folosesc multă putere a computerului, astfel încât minerii sunt recompensați pentru munca pe care o fac. În rețeaua Bitcoin, minerii care confirmă noi blocuri de informații sunt recompensați cu 12,5 BTC de Bitcoin nou. Acesta este motivul pentru care se numește minerit. În loc să extragă cripte de aur sau cărbune, minerii caută noi Bitcoin!

Deci, la ce servește extragerea criptomonedelor?

Ce este Cryptocurrency

Este modul în care rețelele de criptomonede precum Bitcoin verifică și confirmă tranzacții noi. Se oprește cheltuielile duble, fără a fi nevoie să se încredă în contabilitatea centralizată, așa cum fac băncile. Blockchain-urile criptomonede nu sunt securizate de încredere sau de oameni. Acestea sunt securizate prin matematică realizată de computere!

Pentru mai multe informații, consultați ghidul meu explicat Blockchain.

Acum știți cum funcționează blockchain-urile și minele de criptare. Apoi, vă voi spune cum vă puteți alătura unei rețele de criptomonede …

Folosirea criptomonedelor

Folosirea criptomonedelor nu este ca utilizarea monedei fiat. Nu puteți ține criptomoneda în mână și nu puteți deschide un cont de criptomonede. Criptomoneda există doar pe blockchain. Utilizatorii își accesează criptomoneda folosind coduri numite chei publice și private.

Este ca și cum ai trimite e-mailuri. Dacă doriți ca cineva să vă trimită un e-mail, îi spuneți adresa dvs. de e-mail. Ei bine, dacă doriți ca cineva să vă trimită criptocurrency, îi spuneți cheia dvs. publică.

Acum, dacă doriți să vă citiți e-mailurile sau să trimiteți un e-mail, trebuie să introduceți parola de e-mail. Acesta este modul în care funcționează cheile private. Cheile private sunt ca parole pentru criptomonede. Cheile publice pot fi văzute de oricine, dar cheile private ar trebui să fie văzute doar de dvs. Dacă există un detaliu extrem de important, ar trebui să aflați din acest ghid Ce este criptomonedă, este că păstrarea cheilor private în siguranță este extrem de importantă!

Ce este CryptocurrencyCheile private și publice sunt păstrate în portofele. Portofelele Crypto pot fi online, offline, software, hardware sau chiar hârtie. Unele pot fi descărcate gratuit sau sunt găzduite de site-uri web. Altele sunt mai scumpe. De exemplu, portofelele hardware pot costa aproximativ o sută de dolari SUA. Ar trebui să utilizați mai multe tipuri diferite de portofele atunci când utilizați criptomonede.

Oricine are cheile private și publice deține criptomoneda, așa că nu vă pierdeți portofelele! Criptomoneda este pseudonimă, îți amintești? Nu există nicio modalitate de a vă dovedi propria criptomonedă decât dacă aveți cheile pentru aceasta.

V-am spus despre cum a fost creată prima criptomonedă și cum funcționează. De asemenea, v-am spus despre modul în care este stocată și utilizată criptomoneda. Acum, să ne uităm la alte criptomonede care au fost create de la Bitcoin …

Rise of Cryptocurrencies!

Bitcoin a schimbat modul în care oamenii gândesc la bani. Sute de alte criptomonede au fost create de atunci și toate vor să schimbe lumea!

Consultați câteva dintre criptomonedele care au apărut de la Bitcoin;

 • Litecoin seamănă mult cu Bitcoin, dar tranzacțiile sale sunt procesate de patru ori mai repede. Exploatarea Litecoin este mai ușoară decât extragerea Bitcoin, astfel încât utilizatorii cu computere mai puțin puternice pot deveni mineri.
 • Ethereum folosește o tehnologie blockchain mai avansată decât Bitcoin. Uneori se numește Blockchain 2.0. Ethereum le permite utilizatorilor să-și proiecteze și să-și construiască propriile aplicații descentralizate (aplicații) pe blockchain-ul său. Dacă Bitcoin vrea să înlocuiască băncile, atunci Ethereum vrea să înlocuiască orice altceva. Dezvoltatorii Ethereum pot crea versiuni dApp ale aplicațiilor centralizate precum Facebook, Amazon, Twitter sau chiar Google! Platforma devine mai mare decât simpla criptomonedă. Deci, ce este criptomoneda atunci când nu mai este cu adevărat criptomonedă? Este Ethereum! O platformă care utilizează tehnologia blockchain pentru a construi și găzdui aplicații descentralizate.
FAPT INTERESANT

Ethereum a crescut rapid în valoare de la introducerea sa în 2015 și este acum a doua cea mai valoroasă criptomonedă după capitalizare de piață. A crescut în valoare cu 2.226% doar anul trecut – o mare avantaj pentru investitorii timpurii.

Lansarea cursei între Bitcoin și Ethereum

Doriți să aflați mai multe despre Ethereum? Verifică-mi Ce este Ethereum ghid.

 • IOTĂ este o criptomonedă destul de specială, nu are un blockchain! IOTA folosește un DLT numit Tangle. Minerii nu confirmă tranzacții noi, utilizatorii … Când un utilizator dorește să efectueze o plată utilizând Tangle, trebuie să verifice și să confirme mai întâi tranzacțiile altor doi utilizatori. Abia atunci va fi procesată plata acestora. Este ca și cum ai face pe elevi să își noteze temele reciproce în loc să le facă profesorul. Se crede că Tangle este mult mai rapid decât Bitcoin, Litecoin și Ethereum! Dacă ați crezut că este ciudat, verificați acest lucru – IOTA nici măcar nu este conceput pentru a fi folosit de oameni! Este conceput pentru internetul obiectelor. Aceasta este orice mașină cu conexiune la internet. IOTA va ajuta IoT să comunice cu sine. IOTA înseamnă de fapt aplicația Internet of Things. Imaginează-ți asta! În viitor, mașina dvs. fără șofer va folosi IOTA pentru a merge la benzinărie, a se umple cu benzină și a plăti. Totul fără ca vreun om să fie implicat.

Criptomonedele nu sunt doar pentru a trimite bani fără a utiliza o bancă. Pot face tot felul de lucruri interesante. Aceste criptomonede și multe altele sunt disponibile pentru cumpărare și vânzare pe bursele de criptare. Deci, ce înseamnă tranzacționarea cu criptomonede?

Tranzacționarea criptomonedelor

Cumpărarea și vânzarea de criptomonede a devenit o afacere foarte mare. Valoarea totală a tuturor criptomonedelor din lume este mai mult decât 350 miliarde de dolari SUA. Chiar sub 17 Criptomoneda în valoare de miliarde de dolari SUA a fost cumpărată și vândută astăzi!

FAPT INTERESANT

Puteți tranzacționa online cu schimburi de criptare precum Binance, Bitstamp și Coinbase. De asemenea, puteți aranja tranzacționarea criptomonedelor personal cu site-uri peer-to-peer precum LocalBitcoins.com

Logo-ul platformei de tranzacționare a criptomonedelor Binance

Puteți tranzacționa online cu schimburi criptografice, cum ar fi Binance, Bitstamp, și Coinbase. De asemenea, puteți aranja tranzacționarea criptomonedelor în persoană cu site-uri peer-to-peer, cum ar fi LocalBitcoins.com.

O piață a criptomonedelor este un loc interesant. Comercianții pot câștiga milioane și apoi le pot pierde pe toate. Criptomonedele sunt create peste noapte și apoi dispar la fel de repede. Sfatul meu pentru orice comerciant începător este să cheltuiți doar ceea ce vă puteți permite să pierdeți. Știu că sun ca bunica ta, dar este adevărat!

Tranzacționarea criptografică ar trebui folosită ca o modalitate de a sprijini tehnologia și nu ca o modalitate rapidă de a te îmbogăți!

De când ați început să citiți acest ghid, ați fost din ce în ce mai aproape de înțelegerea criptomonedelor. Mai sunt doar o întrebare la care aș vrea să răspund. Ce va face criptomoneda pentru lume?

Poate Cryptocurrency Salva Lumea?

Criptomoneda are o mulțime de critici. Unii spun că totul este hype. Ei bine, am niște vești proaste pentru acei oameni. Criptomoneda este aici pentru a rămâne și va face lumea un loc mai bun.

Organizațiile centralizate ne-au dezamăgit.

 • În 2008, băncile au costat contribuabilii trilioane de dolari și au făcut ca economia mondială să se destrame.
 • Agenția de verificare a creditelor, Equifax, a pierdut mai mult de 140.000.000 detaliile personale ale clienților săi în 2017.

Lista organizațiilor centralizate

 • Anul acesta, Facebook a fost nevoit să-și ceară scuze pentru vânzarea datelor personale ale utilizatorilor săi.

Apoligia Facebook de la Mark Zuckerberg

Criptomonedele oferă oamenilor lumii o altă alegere.

Guvernele Siriei, Yemenului și Libiei nu au reușit să își protejeze poporul de războaie civile violente.

Care este criptomoneda pentru poporul Siriei? Este speranță. Treizeci la sută din ONU Ajutorul se pierde din cauza corupției terților, așa că UNICEF a folosit Ethereum pentru a strânge bani pentru copiii Siriei.

Despre 2 miliarde oamenii din întreaga lume nu au conturi bancare. Unul din zece Afganii sunt nebancari, mulți dintre ei femei. Care este criptomoneda pentru o femeie afgană? Este libertate. Bitcoin dă femei în Afganistan libertatea financiară pentru prima dată.

Tehnologia blockchain ar putea fi utilizată pentru alegeri în unele dintre cele mai corupte țări din lume. Care este criptomoneda pentru oamenii din Sudan sau Myanmar? Este o voce. Alegerile libere ar putea avea loc fără teamă de violență sau intimidare.

Criptomonedele pot contribui la transformarea lumii într-un loc mai echitabil, mai sigur și mai pașnic în care să trăim cu toții.

Gânduri finale: Ce este Cryptocurrency?

Până acum, ați aflat ce sunt criptomonedele și cum funcționează acestea. Știi, de asemenea, cum să le stochezi și unde să le tranzacționezi. Cu toate acestea, înțelegerea criptomonedelor înseamnă mai mult decât înțelegerea blockchain-urilor și a mineritului. Înțelegerea criptomonedelor înseamnă a înțelege ce pot face aceste tehnologii pentru dvs..

Criptomonedele au puterea de a ne schimba viața pentru totdeauna. Acestea vă pot ajuta să preluați controlul asupra banilor și informațiilor dvs. Unii oameni îi vor ignora și speră să plece. Alții se vor alătura petrecerii. Care vei fi?

În acest ghid, v-am spus tot ce trebuie să știți despre criptomonede.

Acum e rândul tău…

Care este criptocurrency pentru tine?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me