Probabil ați auzit buzz-ul în jurul blockchain-ului EOS și acum doriți să aflați mai multe?

Dacă da, ai ajuns la locul potrivit! Astăzi am să explic tot ce trebuie să știți despre EOS în cel mai simplu mod posibil. Deci, indiferent dacă sunteți un utilizator avansat sau abia începeți să aflați mai multe despre cripto, acest ghid va fi potrivit pentru dvs..

Acest ghid va acoperi totul cum a început proiectul cu privire la modul în care funcționează tehnologia, aș putea folosi chiar și câteva exemple din lumea reală (dacă aveți noroc!).

Apropo, știați că EOS este de fapt pronunțat „E-OS”!?

Înainte de a sări direct în el, vreau să fii conștient de câteva aspecte. În primul rând, dacă decideți să achiziționați monede EOS, ar trebui să alegeți schimburi de criptomonede de încredere, precum Coinbase sau pur și simplu cumpărați-l prin Simplex – procesarea plăților fără fraude.

În plus, după achiziționarea de monede EOS, ar trebui să le stocați într-un portofel criptografic sigur. Cele mai recomandate opțiuni sunt Ledger Nano S și Trezor Model T.

Oricum, să nu mai pierdem timpul, în schimb, să mergem și să aflăm răspunsul la „Ce este EOS?”!

Căutați cel mai sigur loc pentru a cumpăra BTC? Am colectat cele mai bine cotate schimburi criptografice care au fost aprobate drept cele mai sigure platforme pentru cumpărarea BTC mai jos, așa că aruncați o privire.

Furnizor Visa / Mastercard disponibil Crypto Scorul nostru Coinbase Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Încă 30

9.8 Citiți recenzia Vizitați site-ul Binance Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + Încă 150

9.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Încă 7

9.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + Încă 37

9.1 Citiți recenzia Vizitați site-ul eToro Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 3

8.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + Încă 210

8.5 Citiți recenzia Vizitați site-ul Gemini Exchange Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 21

8.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Cel mai popular 729 Recenzii 9.8 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia Alegerea editorului 1279 Recenzii 9.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 816 Recenzii 9.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 1174 Recenzii 9.1 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 453 Recenzii 8.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 563 Recenzii 8.5 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 603 Recenzii 8.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia

Pro

 • Viteză mare a platformei
 • Eliminarea taxelor
 • Descentralizat

Contra

 • Mai mulți concurenți
 • Scăderea valorii

Povestea

EOS poartă este de a construi o rețea capabilă să proceseze milioane de tranzacții pe secundă. Este ICO (oferta inițială de monede) a fost foarte interesantă din câteva motive.

Notă: Un ICO este o modalitate de a strânge bani noi proiecte de criptomonede. În loc să primească monedă fiat, un ICO strânge fonduri printr-o criptomonedă populară precum Bitcoin sau Ethereum!

În primul rând, EOS ICO a început pe 26 iunie, 2017 și a funcționat până la 1 iunie 2018. Acesta este un în total 350 de zile, devenind cel mai lung ICO din toate timpurile! Echipa EOS a făcut acest lucru pentru a se asigura că toată lumea are șansa de a se implica și de a cumpăra niște EOS.

Ce este EOS?

În al doilea rând, deși ICO funcționează în continuare, a ridicat deja echivalentul la peste 1 miliard de dolari, făcându-l unul dintre cele mai de succes ICO-uri din toate timpurile! Odată finalizat, ICO a fost lansat 700 de milioane de jetoane, care reprezintă 70% din oferta totală.

EOS are câțiva membri ai echipei cu adevărat experimentați, inclusiv Daniel Larimer, care a fost și cofondator atât la BitShares, cât și la Steem. Proiectele criptomonedelor Larimer valorează acum miliarde de dolari!

Compania din spatele software-ului EOS este numită bloc. De asemenea, este implicat în multe proiecte de blockchain și afaceri diferite.

Deci, acum, când cunoașteți povestea din spatele EOS, să trecem la următoarea parte a acestui „Ce este EOS?” ghid.

Ce este EOS?

Înainte de a explica ce este de fapt proiectul, este important să ne amintim că EOS nu a terminat încă construirea produsului lor. În această etapă, totul este doar teoretic. Așadar, să sperăm că sunt capabili să se țină de cuvânt și să producă ceea ce spun că vor.

ACTUALIZARE 2021: EOS funcționează cu succes, compania a reușit să își îndeplinească toate obiectivele majore și chiar mai multe.

scopul EOS este să construiește o descentralizat blockchain care poate procesa tranzacții rapide și gratuite. De asemenea, va permite contracte inteligente să fie construit deasupra acestuia, ceea ce va permite dezvoltatorilor să facă acest lucru lansează dApps. Nu numai aceasta, dar EOS dorește să construiască o platformă care funcționează ca un sistem de operare, ceea ce va face cu adevărat ușor de utilizat!

DApp-urile sunt viitorul internetului. Au fost deja peste o mie dintre acestea create pe alte blockchains! Pentru un ghid complet despre ce este un dApp și cum funcționează, Click aici!

Notă: Dacă ceva este descentralizat, înseamnă că nicio persoană sau entitate nu are control asupra acestuia.

Un alt obiectiv al EOS este de a putea procesează milioane de tranzacții pe secundă. Acest lucru ar rezolva o mare problemă, deoarece alte blockchains pot recunoaște contractele inteligente, niciunul dintre ei nu poate efectua atât de repede! De exemplu, chiar dacă Ethereum este cel mai popular blockchain de contracte inteligente, acesta poate gestiona doar 15 tranzacții pe secundă!

Ce este EOS?

De ce este o problemă atât de importantă? Ei bine, permiteți-mi să vă dau câteva exemple:

 • Peste 52.000 de aprecieri pe Facebook se întâmplă pe secundă și fiecare dintre aceste aprecieri este o tranzacție separată pe care nu o vezi niciodată.
 • Apoi, aveți industria financiară care trebuie să proceseze mai mult de 100.000 de tranzacții pe secundă.

Deci, puteți vedea clar necesitatea a milioane de tranzacții pe secundă, făcând EOS perfect pentru aceste tipuri de industrii!

O altă soluție pe care EOS încearcă să o rezolve este problema utilizabilității. De exemplu, atât Steem, cât și BitShares pot procesa în jur de 100.000 de tranzacții pe secundă și pot utiliza tehnologia smart contract. Cu toate acestea, este foarte dificil pentru dezvoltatori inserați funcții de bază precum recuperarea contului și programarea sarcinilor.

Prin utilizarea unui protocol de sistem de operare, EOS va avea toate aceste funcții de bază încorporate, permițând dezvoltatorilor să facă ceea ce fac cel mai bine.

Dacă doriți să cumpărați EOS, ar trebui să alegeți întotdeauna schimburi de criptomonede de încredere, ca Coinbase, sau alegeți cel mai simplu mod și cumpărați EOS folosind cardul dvs. de credit prin Simplex – procesare sigură a plăților.

De asemenea, păstrați-vă criptomonedele portofele reci pe măsură ce sunt cel mai sigur. Ledger Nano S și Trezor Model T sunt printre cele mai populare opțiuni.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Cum va funcționa EOS?

EOS (la fel ca multe alte blockchain-uri de contracte inteligente) este adesea denumit „Ethereum Killer”. Ceea ce înseamnă acest lucru este că poate face tot ce poate Ethereum și chiar mai mult! Deci, m-am gândit că ar fi o idee bună să compar cele două …

În primul rând, așa cum am stabilit deja acest lucru ambii Ethereum și EOS sunteți capabil să găzduiască dApp-uri, care sunt susținute de contracte inteligente. Cu toate acestea, diferența cheie este cantitatea pe care fiecare rețea o poate procesa la un moment dat.

Aceasta se numește „Scalabilitate”, care este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când se analizează potențialul unui blockchain.

comparând Ethereum vs EOSSursa: steemit

Ethereum este încă capabil să proceseze numai aproximativ 15 tranzacții în fiecare secundă, ceea ce este mult prea puțin pentru ca ea să poată adopta adoptarea globală. Cu toate acestea, deși nu a fost încă construit, EOS speră să crească acest număr la peste un milion!

Dar cum?

Ei bine, revenind la Ethereum, motivul pentru care nu este în stare procesează o mulțime de tranzacții se datorează modului în care gestionează datele – fiecare bloc poate stoca doar o anumită cantitate de informații. Pentru a înțelege acest lucru, gândiți-vă la un container de transport gol care poate stoca doar 1000 de cutii. Datorită dimensiunii sale, nu poate stoca mai mult decât capacitatea sa maximă!

Nu numai că fiecare container (sau bloc) poate purta doar 15 tranzacții, durează și el până ajunge la destinație!

Tehnologia care susține acest proces de date se numește dovadă a muncii (PoW), despre care se știe că este foarte lentă, costisitoare și dăunătoare pentru mediu!

Notă: Dovada muncii este un tip de model de consens. Există modele de consens mai bune acolo, cum ar fi Dovada mizei și Dovedirea delegată a mizei, care este utilizată de EOS!

Echipa Ethereum încearcă multe lucruri diferite rezolvați această problemă – cum ar fi tranzacțiile de tip sharding sau în afara lanțului. Cu toate acestea, ei nu au implementat încă o soluție!

Ce este EOS?

Așa cum am menționat, în loc să folosiți PoW la fel ca Ethereum, blockchain-ul EOS va folosi un nou model consens numit Delegated-Proof-of-Stake (DPoS). Acest lucru ar putea rezolva problemele actuale pe care Ethereum încearcă să le rezolve!

Încercarea de a explica DPoS poate fi o sarcină dificilă dacă nu aveți cunoștințe anterioare despre tehnologia blockchain. Dar nu vă faceți griji, asta nu înseamnă că trebuie să pierdeți! Iată A explicat DPoS în cel mai simplu mod posibil:

 1. Imaginați-vă că sunt necesare 200 de persoane pentru a ajuta la verificarea fiecărei tranzacții pe blockchain. Acești oameni sunt numiți „Martori”
 2. Deoarece blockchain-ul este descentralizat, investitorii EOS (mai degrabă decât un partid central) ajung să voteze pentru cine consideră că ar trebui să fie Martor!
 3. Cu toate acestea, puterea votului dvs. se bazează pe câte monede EOS aveți. Aceasta se numește „miză”. Cu cât joci mai multe monede, cu atât votul tău are mai multă putere.
 4. Sarcina tuturor celor 200 de Martori este să păstreze rețeaua în siguranță. Ei sunt plătiți pentru asta.
 5. Există mulți Martori de rezervă care își așteaptă rândul pentru a ajuta la securizarea blockchain-ului, astfel încât să poată câștiga și ei bani.
 6. Dacă un martor nu își face treaba corect sau nu securizează rețeaua așa cum ar trebui, poate fi votat pentru a fi dat afară din rețea. Ceea ce oferă Martorilor de rezervă o șansă.

Practic, acest lucru creează un un sistem mai eficient, permițând tranzacții ieftine, rapide și ecologice. De fapt, fiecare tranzacție durează doar 3 secunde a procesa!

Cu toate acestea, Ethereum are nevoie de fiecare computer (nod) individual care este conectat la rețea pentru a ajunge la un acord înainte ca o tranzacție să fie confirmată. Motiv pentru care poate dura ceva timp până la destinație.

Notă: A nodul (sau computer) ajută la operarea unei rețele blockchain. Oricine poate deveni un nod contribuindu-și puterea de calcul și conectându-se la rețea!

O altă adăugare bună la blockchain-ul EOS este că va fi posibilă înghețarea tranzacțiilor! Dar de ce este atât de important?

Ei bine, ai auzit vreodată de faimosul hack DAO? Pe scurt, cineva a furat Ethereum în valoare de 50 de milioane de dolari monede în 2016, ceea ce însemna că blockchain-ul trebuia furcat. Dacă blockchain-ul Ethereum avea tehnologie DPoS, cum ar fi EOS, atunci atacul ar fi putut fi oprit.

Notă: Un fork este atunci când un nou blockchain folosește codul original dintr-un blockchain mai vechi, dar face modificări pentru a-l îmbunătăți.

Deci, acum, când știți cum funcționează tehnologia, următoarea parte a ghidului meu „Ce este EOS” va explica pentru ce va fi utilizată cripta EOS.

Pentru ce se folosește monede EOS?

La fel ca majoritatea blockchain-urilor, EOS are propriile sale criptomonedă nativă, numit simplu EOS. Are câteva scopuri diferite, despre care voi vorbi acum mai departe.

Când utilizați blockchain-ul Ethereum, trebuie să plătiți taxe de tranzactie. Aceasta se numește GAZ, și pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc rețeaua, aceasta devine din ce în ce mai scumpă.

Acest lucru îl face inutilizabil la scară globală, deoarece nu ar merita să trimiteți sume mici. Acest lucru se datorează modului în care a fost construit Ethereum. Când oamenii trebuie să utilizeze rețeaua, ei închiriază mașina virtuală Ethereum, care necesită o taxă de tranzacție.

Logo oficial EOS

Modelul EOS este diferit totuși: în loc să „închirieze” puterea de calcul, deținătorii de monede EOS au proprietatea asupra rețelei.

De exemplu, dacă dețineați un 1% miză în monedele EOS, ați face-o dețin în esență 1% din rețea, ceea ce înseamnă că ați deține 1% din puterea de calcul necesară pentru a procesa tranzacția. Aceasta face tranzacțiile gratuite!

Moneda EOS operează în același mod ca orice altă criptomonedă – puteți trimite, deține sau primi fonduri între portofele. Acest lucru îl face un sistem de plată excelent deoarece puteți transfera bani oricui din lume gratuit, în doar câteva secunde.

Deci, acum, când știți pentru ce este folosită moneda, următoarea parte din „Ce este EOS?” ghidul vă va arăta cum tehnologia poate fi uneori abuzată.

Cum poate fi abuzat EOS?

Una dintre cele mai unice caracteristici ale criptomonedei este aceea permite oamenilor să trimită și să primească tranzacții în mod anonim. Este exact ca și cum ai plăti bani în lumea reală. Nu v-ați aștepta să arătați identificarea când ați urcat în autobuz sau ați plătit pentru o pâine, nu-i așa??

Totuși, asta înseamnă și asta unii oameni pot folosi criptomonede pentru a comite infracțiuni în mod anonim. Infracțiuni care implică cumpărarea și vânzarea de droguri ilegale, arme și carduri de credit furate (pentru a numi câteva). Bitcoin a fost folosit odată și pentru a plăti și pentru asasinate private.

EOS nu se exclude din această caracteristică anonimă.

Ce este EOS?

De asemenea, cel mai baze de date blockchain (cum ar fi Ethereum’s) sunt publice. Aceasta înseamnă că oricine are o conexiune la internet poate vizualiza toate tranzacțiile care au loc pe un blockchain, precum și vizualiza soldul contului tuturor portofelelor.

in orice caz, potrivit fondatorului EOS Daniel Larimer, nu va fi posibil să ascundeți adresa expeditorului sau a destinatarului, va fi posibil să ascundeți soldul total al portofelului unui utilizator.

Acest lucru ar putea atrage potențial cei care speră să comită infracțiuni de evaziune fiscală, deoarece ar permite unei persoane să-și ascundă averea în același mod ca o companie anonimă. Cu toate acestea, beneficiul acestui fapt este că adaugă o securitate suplimentară pentru deținătorii de criptomonede bogați.

Un lucru important de reținut este că toate tehnologiile au potențialul de a fi abuzate, dar doar o mică minoritate încearcă să o facă..

Comparați EOS unul lângă altul cu alții

Știați?

Comparați EOS unul lângă altul cu alții

Toate schimburile de criptare pot arăta asemănător cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Ce este EOS? – Concluzie

Deci, acesta este sfârșitul „Ce este EOS?” ghid! Acum ar trebui să aveți o idee bună despre ce EOS încearcă să realizeze, cum funcționează tehnologia și de ce simbolul EOS este atât de important.

Acum, este foarte simplu să achiziționați monede EOS, tot ce trebuie să faceți este:

1. Obțineți un portofel criptografic de încredere. Ledger Nano S și Trezor Model T sunt printre cele mai recomandate opțiuni.

2. Înscrieți-vă la Coinbase.

3. Cumpărați monede EOS pe Coinbase.

4. Transferați monedele EOS pe portofel.

SAU

Puteți alege o modalitate și mai ușoară și puteți cumpăra monede EOS cu Card de credit prin intermediul Simplex – procesare sigură a plăților.

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me