Privind la cumpărați niște criptomonede, și mă întreb – ce este Ethereum? Hai să vorbim!

Bine ati venit prieteni! Probabil că sunteți aici pentru că v-ați trezit în această dimineață și v-ați gândit: „ce este Ethereum și cum funcționează Ethereum?”.

Nu erați sigur, așa că v-ați întrebat vecinul și nici ei nu știau! Totuși, este în regulă – acest ghid vă va spune tot ce trebuie să știți despre unul dintre ele cea mai interesantă criptomonedă din lume Ethereum.

Vom discuta despre orice este Ethereum, până la cum să îl cumpărați și unde să stocați monedele Ether nou achiziționate. Pe această notă, vă pot spune în avans, totuși – vor include cele mai bune locuri pentru a cumpăra monede Ether Coinbase, Simplex și Binance. Depozitare, portofele reci sunt cel mai bun pariu – și anume, Ledger Nano S și Trezor.

Căutați cel mai sigur loc pentru a cumpăra BTC? Am colectat cele mai bine cotate schimburi criptografice care au fost aprobate drept cele mai sigure platforme pentru cumpărarea BTC mai jos, așa că aruncați o privire.

Furnizor Visa / Mastercard disponibil Crypto Scorul nostru Coinbase Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Încă 30

9.8 Citiți recenzia Vizitați site-ul Binance Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + Încă 150

9.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Încă 7

9.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + Încă 37

9.1 Citiți recenzia Vizitați site-ul eToro Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 3

8.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + Încă 210

8.5 Citiți recenzia Vizitați site-ul Gemini Exchange Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 21

8.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Cel mai popular 729 Recenzii 9.8 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia Alegerea editorului 1279 Recenzii 9.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 816 Recenzii 9.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 1174 Recenzii 9.1 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 453 Recenzii 8.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 563 Recenzii 8.5 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 603 Recenzii 8.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia

Pro

 • Foarte sigur
 • Mult mai scalabil decât Bitcoin
 • Contracte inteligente, dApp-uri
 • Tehnologie revoluționară blockchain
 • O echipă puternică de dezvoltatori din spatele proiectului

Contra

 • Volatil
 • Scump "gaz" (tranzacție) prețuri

Ce este Ethereum: o scurtă istorie

Ce este Ethereum: Vitalik Buterin.În 2012, în vârstă de 17 ani, Vitalik Buterin a fost introdus la Bitcoin de către tatăl său și a devenit foarte interesat de tehnologia sa. Vitalik a început să scrie pentru revista Bitcoin și a sugerat îmbunătățiri ale platformei Bitcoin. Când aceste îmbunătățiri nu au fost făcute, el a decis să o facă să-și facă propria criptomonedă.

Ideea lui a fost Ethereum, și a intrat în vigoare în 2015. De când a început, prețul Ethereum a crescut foarte mult și are acum o „capitalizare de piață” de 44,7 miliarde de dolari (aceasta este valoarea totală a tuturor monedelor Ethereum din lume astăzi). Deci, de ce Ethereum merge în sus?

Ce este Ethereum: diagrame de capitalizare pe piață Ethereum Notă: „Capul de piață” al Ethereum este valoarea totală a tuturor eterilor combinați. Eterul este moneda Ethereum, în timp ce Ethereum în sine este o platformă.

Tehnologia Ethereum are potențial real de a schimba lumea. Ce este tehnologia Ethereum și ce o face atât de specială, întrebi? Să aflăm!

Ethereum pentru începători

Notă: Dacă nu sunteți începător, probabil că ar trebui să citiți în continuare acest lucru, pentru orice eventualitate!

Este mai ușor să răspundeți: „ce este Ethereum?” dacă ne întrebăm mai întâi „ce încearcă să înlocuiască Ethereum?” Să vedem un exemplu:

Matthew scrie tutoriale folosind Google Docs. El își poate edita opera și o poate împărtăși cu oricine dorește. Într-o zi Google Docs este piratat sau guvernul îl interzice, așa că Matthew își pierde toată munca.

Acum Matthew decide că va folosi doar procesorul de text pe computerul său, astfel încât munca lui va fi în siguranță. Dar nu este sigur, nu-i așa? Computerul lui Matthew poate fi pierdut, spart sau piratat.

Matthew este acum disperat, așa că decide să-și vândă laptopul și să cumpere un creion, un blocnotes și câteva timbre în schimb. Treaba făcuta!

Problema lui Matthew aici este că vrea comoditatea și viteză de internet, dar cu controlul și siguranța a creionului și hârtiei sale. Dar ce va face Ethereum în acest sens?

Ce este Ethereum: teanc de monede Ether.

Ethereum oferă o modalitate de a utiliza puterea internetului fără a avea încredere în aplicații precum Facebook, Google, sau banca dvs. online cu informațiile dvs. personale.

Aplicații precum Facebook și Google colectează și stochează informațiile milioanelor lor de utilizatori pe servere. Aceasta înseamnă că datele utilizatorului sunt păstrate într-un număr foarte mic de locații (aceasta se numește centralizare). Dacă una dintre aceste locații este atacată, cu toții avem mari probleme!

Cum funcționează Ethereum este eliminarea necesității de a avea încredere în multe aplicații cu informații private. Face asta cu descentralizare folosind „blockchainTehnologie.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Noțiuni de bază despre blockchain

Versiunea internet a Ethereum este una în care serverele și cloud-urile sunt înlocuite cu o rețea de sisteme numite noduri. Nodurile stocați și mențineți o bază de date partajată numită blockchain.

Există mii de noduri în rețea, toate stocând întregul blockchain. Cu cât există mai multe noduri, cu cât rețeaua și datele sale devin mai sigure. Informațiile pe care le introduceți în această înregistrare pot fi controlate doar de tine. Nu este stocat pe computerul dvs. sau într-un server central – este stocat pe întreaga rețea de noduri.

Informațiile deținute pe blockchain sunt verificate prin „consens”. Aceasta înseamnă că mai mult de jumătate din noduri trebuie să fie de acord că informațiile sunt corecte înainte de a fi permisă în blockchain.

Hacking acest tip de sistem este aproape imposibil, deoarece ar trebui să controlați mai mult de jumătate din rețea pentru a forța un consens. Chiar dacă ați controla mai mult de jumătate din rețea, v-ar costa atât de mulți bani pentru a finaliza atacul, atât nu ar merita.

După cum am menționat mai devreme, Ethereum nu a inventat tehnologia blockchain, Bitcoin a făcut-o, dar îl folosește și îl îmbunătățește în câteva moduri incredibile. Deci, ce este blockchain-ul Ethereum?

Notă: Citiți-ne "Blockchain explicat" ghid pentru mai multe despre tehnologia blockchain.

Ethereum explicat: Blockchain 2.0 și utilizările sale

Blockchain-ul Ethereum (sau „Blockchain 2.0”, așa cum se numește uneori) folosește tehnologie similară cu Bitcoin, dar este mai avansat. Poate face mult mai mult decât blockchain-ul Bitcoin. Face acest lucru în două moduri principale.

Ce este Ethereum: platforma Ethereum.

Contracte inteligente

Blockchain-ul Ethereum este conceput astfel încât tranzacțiile pot avea loc numai atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. Regulile care decid aceste condiții se numesc „contracte inteligente‘. Este o parte esențială a ceea ce este întrebarea Ethereum.

De exemplu, imaginați-vă un distribuitor automat. Dacă Peter vrea un candy bar de la un automat, are nevoie de suficienți bani pentru a-l plăti. Dacă nu are suficienți bani, nu își va obține bomboanele. Un contract inteligent pentru această tranzacție ar putea arăta astfel:

DACĂ Peter pune 1 dolar în automatul ATÂNT, automatul îi va oferi lui Peter o bomboană.

Odată ce unul dintre aceste contracte este scris, acesta nu poate fi modificat. De aceea sunt numite tranzacții „fără încredere”. Nu trebuie să aveți încredere în persoanele din rețea – dacă condițiile contractului nu sunt îndeplinite, atunci nu se va întâmpla.

Imaginează-ți asta! O rețea globală fără încredere care nu se deconectează niciodată!

dApps

Ce este Ethereum: aplicații centralizate și descentralizate.

Aplicații descentralizate (sau „dApps”) sunt pur și simplu aplicații care nu rulează pe un server central tradițional. In schimb, rulează pe un blockchain – folosindu-l pentru a descentraliza serverul lor.

dApp-urile se află în centrul designului și al credințelor sale ale Ethereum. Fondatorii Ethereum doresc ca utilizatorii să învețe Ethereum și să se bazeze pe el. Deci, o altă parte a întrebării Ethereum este cu siguranță dApps.

Ethereum are propriul limbaj de codare numit Soliditate. Soliditatea este utilizată pentru a construi dApp-uri. Pentru că Soliditatea este ca. JavaScript (unul dintre cele mai comune limbaje de programare), încurajează dezvoltatorii să creeze dApp-uri noi și interesante.

Aceste aplicații dApp ar putea concura în curând cu (sau înlocui) aplicațiile centralizate, în industrii precum social media, comerț electronic, e-mail, și online banking. Există nenumărate posibilități de a construi dApp-uri pe blockchain-ul Ethereum.

O recapitulare rapidă

Să revedem rapid prima parte a întrebării pe care am pus-o mai devreme: ce este Ethereum?

Ce am învățat până acum?

Pur și simplu, am învățat asta Ethereum este un blockchain care permite utilizatorului să construiască contracte inteligente și dApp-uri – are potențialul de a schimba internetul pentru totdeauna.

Fără alte întârzieri și având o idee destul de clară despre ce este Ethereum, să aruncăm o privire asupra celei de-a doua părți a acestei întrebări: cum funcționează Ethereum?

Un pic mai multe detalii: Cum funcționează Ethereum?

Eter este moneda Ethereum. Uneori, cele două sunt confuze, dar este mai simplu dacă încercați să vă amintiți că Ethereum este sistemul și Ether este moneda sa.

Ce este Ethereum: stocarea Ethereum.Dacă doriți să faceți ceva pe sistem, veți avea nevoie de Ether. Eterul alimentează sistemul Ethereum și este adesea denumit „gaz” din acest motiv. Fiecare tranzacție pe Ethereum are nevoie de o anumită cantitate de „gaz” pentru a face treaba. Cu cât este mai mare locul de muncă, cu atât aveți nevoie de mai mult gaz.

Întrebarea despre ce este Ethereum și cum funcționează este adesea însoțită de întrebarea Ethereum VS Bitcoin. Întrucât oamenii compară adesea Ether cu Bitcoin, așa că vom lua un moment pentru a explica principalele diferențe.

Bitcoin

 • Bitcoin este bani digitali. Blockchain-ul său permite manual de la persoană la persoană transferuri de bani digitali. Dacă Peter vrea să-i plătească lui Paul 10BTC (Bitcoin) pentru a-și picta casa, fără a utiliza o bancă, poate folosi Bitcoin. Arată așa; Peter îi trimite 10BTC (Bitcoin) lui Paul.
 • Există o limită a numărului de Bitcoin care pot exista (21 de milioane), deci ar putea deveni un depozit fiabil de valoare, precum aurul sau diamantele.
 • Timpul mediu pentru o tranzacție Bitcoin confirmată este, deși pot fi la fel de rapide ca 10 minute.

Eter

 • Revenind la ceea ce este Ethereum și moneda sa: Etherul este combustibil digital pentru contractele inteligente automatizate ale rețelei Ethereum. Dacă Peter vrea să-l plătească lui Paul 10ETH pentru a-și picta casa, el poate folosi un contract inteligent Ethereum. Tranzacția ar arăta astfel; DACĂ Pavel pictează casa lui Petru ATUNCI 10 ETH vor fi trimiși lui Pavel. Deci, după cum puteți vedea, Ether poate fi folosit foarte similar cu Bitcoin. Singura diferență este aceea cu tehnologia smart contract, Peter nu îl va plăti pe Paul până când Pavel nu va picta casa lui Peter. Paul nu va fi plătit dacă nu pictează casa lui Peter, deci nu poate înșela! Același sistem poate fi folosit pentru ghidează tranzacțiile de tot felul, de la e-mailuri la modul în care o companie își plătește personalul.
 • Nu există nicio limită cu privire la cât de mult eter poate exista. Deși, cantitatea de eter probabil nu va depăși 100.000.000 pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp.
 • Timpul tranzacției Ethereum este foarte repede – Tranzacțiile inteligente alimentate cu eter durează doar câteva secunde.

Ce este Ethereum Mining?

Atât în ​​Bitcoin, cât și în Ethereum, noua monedă (Bitcoin sau Ether) este creată printr-un proces numit „minerit‘. Nodurile unui blockchain trebuie verifica tranzacțiile; nodurile sunt recompensat cu o monedă nouă. De exemplu, un nod Ethereum (cunoscut sub numele de miner) este recompensat cu un nou eter.

Aceasta se numește minerit, deoarece este similar cu mineritul cu aur sau diamant. În loc să sape în pământ, totuși minerii sunt verificarea tranzacțiilor.

Eterul minier în acest fel se numește „Dovada muncii‘ minerit. Se numește PoW (Proof-of-Work), deoarece nodul trebuie să arate că a făcut „munca” (a verificat tranzacțiile) pentru a primi recompensa Ether. Lucrul rău despre mineritul PoW este că folosește multă putere de calcul și, prin urmare, multă energie electrică, făcându-l scump și rău pentru planetă. Deci, acum aveți o idee destul de clară despre ceea ce este mineritul Ethereum.

Ce este Ethereum: platforme miniere Ethereum.

În curând, dezvoltatorii Ethereum speră să înceapă să utilizeze o altă metodă, numită PoS (Dovada mizei). Această metodă folosește mult mai puțină energie electrică, deci este mult mai bună pentru costurile energetice și pentru planetă!

În PoS, utilizatorii cu mult Ether sunt selectat la întâmplare pentru a verifica tranzacțiile. Această formă de exploatare va fi recompensată mai degrabă cu taxe decât cu o monedă nouă și va folosi mult mai puțină energie și electricitate.

Notă: utilizatorii selectați în PoS pentru a verifica tranzacțiile sunt numiți „Stakers” sau „Stakeholders”.

Ce este Ethereum Storage?

Deci, Ether nu părăsește blockchain-ul Ethereum nu este stocat fizic nicăieri. Dacă doriți să utilizați Ethereum, veți avea nevoie un portofel’ (uneori numită „adresă” Ethereum).

Portofelul dvs. Ethereum nu va conține Ether, dar va conține codurile necesare pentru a-l accesa. Aceste coduri se numesc chei private. Dacă îți pierzi cheile private, îți pierzi Etherul. Așadar, alegerea unui portofel bun este foarte important! Există patru tipuri principale de portofele disponibile.

Portofele hardware

Acestea sunt dispozitive de stocare fizică, precum stick-urile USB. Ledger Nano S este unul dintre portofelele hardware mai scumpe și oferă stocare sigură a cheilor offline. Cu toate acestea, la fel ca un set real de chei, un portofel hardware se poate pierde. Deci, fii atent unde îl pui!

Ce este Ethereum: portofelul Ledger Nano S.

Portofele pentru desktop

Stocați cheile dvs. publice și private direct pe computer. Această opțiune folosește o parolă pe care nu trebuie să o pierdeți. De asemenea, ocupă mult spațiu pe dispozitiv. Vă recomandăm să utilizați Exod portofel desktop.

Ce este Ethereum: Portofelul Exodus.

Portofele mobile

Similar cu portofelele desktop, dar utilizează mult mai puțin spațiu – acestea sunt ideale pentru stocarea cheilor publice și private pe telefonul smartphone. Jaxx oferă utilizatorilor săi stocarea cheilor pentru până la 13 criptomonede diferite.

Ce este Ethereum: Portofelul Jaxx.

Portofele web

Stocați cheile private online un exemplu în acest sens este Coinbase portofel. Acestea sunt tipul de portofel cel mai puțin sigur și noi nu face recomandăm să le folosiți pentru a stoca orice cantități de eter pe care nu vă puteți permite să le pierdeți.

Ce este Ethereum: portofelul Coinbase.

Portofele de hârtie

Ce este Ethereum: un portofel de hârtie.Acestea sunt cea mai veche opțiune de stocare – sunt doar bucăți de hârtie cu codurile de acces scrise pe ele. ei nu poate fi piratat, dar trebuie să vă amintiți unde le-ați pus!

Dacă un portofel este conectat la internet, acesta se numește „stocare la cald”. Dacă nu este conectat la internet, se numește „depozitare la rece”. Când stocați chei private, vă recomandăm să utilizați o combinație atât de portofele calde, cât și reci pentru o securitate maximă. Acum aveți o idee destul de clară despre ce este stocarea Ethereum și ce portofel să alegeți.

De unde să cumpărați Ethereum?

Puteți cumpăra Ether din trei surse principale:

Intermedieri sunt schimburi de monede ca Coinbase care cumpără și vând Ether contra cost. Sunt ușor de utilizat, dar pot fi adesea oarecum scumpe. Le puteți folosi pentru a cumpăra Ether cu ajutorul moneda fiat (USD, EUR etc.) utilizând un card de credit / debit sau cu transfer bancar.

Platforme de tranzacționare ca Cex.io conectați cumpărătorul și vânzătorul în schimb, folosind un intermediar (Cex). Aceasta este ceea ce comercianții folosesc pentru a tranzacționa o criptomonedă cu alta. De exemplu, cumpărarea Ether cu Bitcoin sau vânzarea NEO pentru Litecoin.

Platforme de la egal la egal ca LocalEthereum permiteți cumpărătorilor și vânzătorilor să se contacteze direct pentru a negocia prețurile. Această opțiune este mai riscantă decât celelalte două, deoarece tranzacționați direct cu cineva pe care nu îl cunoașteți. Nu există intermediar, deci tu nu plătiți taxe, și puteți plăti și cu numerar.

O altă opțiune excelentă ar fi achiziționarea de monede Ether prin Simplex – o companie fintech care vizează să vă ofere siguranța și fluiditatea tranzacțiilor complete. Aici veți putea cumpăra Ether și cu bani fiduciari – adică cu un card de credit sau de debit.

Pentru mai multe informații despre cum și de unde să cumpărați Ether, ne puteți urmări "Cum să cumpărați Ethereum" ghid.

Ce face Ethereum acum?

O mulțime de dApp-uri sunt create pe blockchain-ul Ethereum și se numește un fel de strângere de fonduri un ICO este folosit pentru a le plăti. Deci, să știi ce face Ethereum acum este destul de util.

Oferte inițiale de monede (ICO) permiteți dezvoltatorilor să vândă ideea produsului lor să plătească pentru crearea acestuia – este ca Kickstarter, dar pentru dApps.

Consultați câteva dintre aplicațiile dApp dezvoltate (sau care au fost deja dezvoltate) pe Ethereum cu ICO-uri:

Golem este un dApp care permite utilizatorilor să închirieze puterea de ralanti a computerelor lor unul către celălalt. Este ca și cum ai putea închiriați mașina către alți șoferi atunci când nu o folosiți!

Ce este Ethereum: Golem.

EtherTweet este o platformă de comunicații care este foarte asemănătoare cu o faimoasă aplicație de socializare, cu excepția cazului în blockchain nu există autoritate centrală. Așa este, este o versiune dApp a Twitter și este complet necenzurată!

Etheroll este un cazinou online care folosește blockchain-ul Ethereum pentru a crea jocuri de zaruri online corecte. Deși, toată această nouă tehnologie ar putea fi deja un pariu suficient pentru majoritatea oamenilor!

Având în vedere toate aceste lucruri bune, este ușor să uitați asta Ethereum este încă foarte nou, și încă mai are câteva probleme.

Unii critici consideră că platforma este prea complicată pentru majoritatea utilizatorilor. Această complexitate ar putea însemna că utilizatorii experimentați ar putea înșela începătorii dacă doresc. Ethereum a fost comparat cu DOS, deoarece DOS are nevoie de Windows pentru a fi ușor de utilizat. Deci, poate că va fi lansat ceva mai târziu, care va face Ethereum mai ușor de utilizat!

Având o idee destul de clară despre ceea ce face Ethereum acum, putem vorbi despre încă o problemă – „furculița” Ethereum. Pur și simplu, acesta a fost un dezacord în comunitatea Ethereum care a împărțit platforma în două. Acesta este un posibil defect în modul în care își desfășoară activitatea comunitatea. Când conduceți ceva cu votul, nu toată lumea va fi de acord – este normal!

Comparați Ethereum unul lângă altul cu alții

Știați?

Comparați Ethereum unul lângă altul cu alții

Toate schimburile de criptare pot arăta asemănător cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Ce va face Ethereum în viitor?

Imaginați-vă toate tranzacțiile diferite care au loc în viața de zi cu zi. Cumpărarea sau vânzarea unei mașini, închirierea unui apartament, plasând un pariu pe finala Cupei Mondiale. Toate implică încrederea în străini a banilor și informațiilor tale. Ethereum rezolvă această problemă, ceea ce înseamnă are mult potențial pentru viitor. Deci, acum nu știți doar ce este Ethereum, ci și cum funcționează.

Tot mai multe tehnologii reale sunt conectate la internet în fiecare zi – îl numim „Internetul obiectelor”. Încuietorile ușilor, frigiderele, cuptoarele, becurile, cazanele și televizoarele sunt toate conectate la internet și toate trebuie să funcționeze în siguranță și cu instrucțiuni clare.

Acum, imaginați-vă o lume în care contractele inteligente și dApp-urile ghidează automat acele tranzacții și tehnologii, în timp ce se păstrează o evidență incasabilă pe net, pentru totdeauna. Destul de mișto, nu crezi?

Dacă, după ce ați citit acest ghid, ați decis că doriți să cumpărați niște Ether, puteți face acest lucru în una dintre cele mai de încredere platforme de schimb criptograficCoinbase sau Simplex sunt două dintre cele mai bune exemple.

 • Pe Coinbase, va trebui înregistrați-vă și verificați-vă identitatea înainte de a putea face cumpărături sau vânzări. Faceți acest lucru (procesele sunt foarte simple și destul de rapide de realizat), apoi achiziționați pur și simplu ETH prin metoda de plată dorită.
 • Cu Simplex, lucrurile vor fi, de obicei, chiar mai rapide și mai ușoare – introduceți pur și simplu cantitatea de ETH pe care doriți să o achiziționați, informațiile despre cardul dvs. și orice alte date pe care vi se poate cere să le indicați – atât!
 • Unde să-ți stochezi ETH este o decizie crucială pe care trebuie să o iei și tu. Dacă sunteți un comerciant activ, atunci un portofel fierbinte (cum ar fi Exod) ar putea fi o alegere bună. Totuși, dacă intenționați să vă țineți Etherul, urmați calea portofelului rece și investiți în un Ledger Nano S sau Trezor.

Am pus o întrebare la începutul acestui ghid, ce este Ethereum? Ei bine, adevăratul răspuns este, Ethereum este orice vrei să fie. Fie că vrei comerț cu eter sau creați o nouă aplicație dApp, posibilitățile sunt nelimitate! Deci, începeți, învățați Ethereum și gândiți-vă la mare. Viitorul începe acum!

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me