Buna tuturor! Bine ați venit la ghidul meu complet pe criptomoneda, Monero! Aici, veți afla totul despre Monero, precum și unde și cum să cumpărați Monero!

Monero este o criptomonedă destul de unică și diferită, mai ales în comparație cu Bitcoin. Datorită unicității sale, a câștigat încet, dar continuu popularitate.

Lansat în aprilie 2014, Monero are acum o capitalizare de piață de aproximativ 1,6 miliarde de dolari. Este de obicei cea de-a 10-a sau a 11-a cea mai mare criptomonedă, în funcție de plafonul de piață al acelei zile.

Monero oferă mai multă intimitate decât majoritatea criptomonedelor, inclusiv Bitcoin sau Litecoin. Ai auzit și tu despre asta, dar nu știi ce face?

Ei bine, am să vă spun exact ce face și multe altele în acest ghid. De asemenea, vă voi duce printr-un proces pas cu pas de unde și cum să cumpărați Monero.

Deci, până la sfârșitul acestui ghid, veți avea o înțelegere clară ce este Monero, cum functioneaza și cum să cumperi Monero.

Să începem cu fundalul lui Monero și ceea ce îl face atât de diferit!

Originile lui Monero

Știați că proiectul original care a dus la nașterea lui Monero s-a numit Bytecoin? În 2012, Bytecoin a folosit inițial protocolul CryptoNote pe care este construit Monero. Mai multe despre CryptoNote mai târziu.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Bytecoin a început să câștige popularitate în 2014, dar a existat o problemă – 80% din Bytecoins fuseseră deja exploatați. Pur și simplu, nu au rămas suficiente monede din Bytecoin pentru a rezista pe termen lung.

Atunci unii dezvoltatori s-au reunit pentru a crea o nouă monedă de la Bytecoin și au numit-o Monero. Monero înseamnă „monedă” în Esperanto – o limbă auxiliară internațională construită.

Cum să cumpărați Monero: diagramele de preț Monero.

Vă puteți gândi la Monero ca la un copil al Bytecoin, deoarece păstra cele mai multe caracteristici ale Bytecoin.

Astăzi, Monero este condus de un grup de 7 dezvoltatori, dintre care doar doi au ieșit să-și dezvăluie identitatea. 5 dintre ei au ales să rămână anonimi.

Deci, de aici provine Monero și a câștigat multă popularitate de atunci, după cum puteți vedea în graficul de mai sus. În prezent, acesta are un preț de aproximativ 90 USD.

Să mergem mai departe și să aflăm despre caracteristicile lui Monero!

Cum este diferit Monero?

La fel ca Bitcoin, Monero este o monedă digitală care poate fi folosit pentru a trimite sau primi plăți. De asemenea, la fel ca Bitcoin, Monero este construit pe tehnologia blockchain. Dar, spre deosebire de Bitcoin, folosește algoritmul CryptoNote – acesta este ceea ce îl face atât de unic.

Următoarele sunt caracteristicile cheie ale Monero, care sunt destul de diferite de Bitcoin și de toate celelalte criptomonede create de Bitcoin.

Confidențialitate

Într-o tranzacție Monero, identitățile expeditorului și destinatarului rămân 100% privat. Mai mult, tranzacțiile Monero nu pot fi legate între ele și nu pot fi urmărite până la punctul lor de plecare.

De exemplu, considerați că transferați 15 Monero (XMR) către Bob. Bob transferă în continuare 12 XMR către Kate. Kate îi transferă apoi 10 XMR lui Mike. Există două lucruri de remarcat aici:

 • Doar tu și Bob ați ști despre cele 15 XMR pe care le-ați schimbat, doar Kate și Bob ar ști despre cele 12 XMR pe care le-au schimbat și așa mai departe. Nimeni altcineva din lume nu poate ști dacă oamenii implicați în tranzacție nu decid să le spună.
 • 10 XMR primite de Mike nu pot fi legate de niciuna dintre tranzacțiile anterioare. Deci, aceste 10 XMR nu pot fi niciodată urmărite înapoi la tine.

Acum, dacă ați face tranzacțiile de mai sus folosind Bitcoin, întreaga lume ar putea vedea următoarele:

 • Adresa publică a fiecărui expeditor și destinatar;
 • Adresele tuturor expeditorilor și receptorilor acelui Bitcoin de când a fost creat pentru prima dată.

Din moment ce toată lumea poate vedea în ce cheltuiți banii, Bitcoin nu este considerat privat. Chiar dacă dezvăluie doar adresa publică, este încă posibilă trasarea acelei adrese publice către persoana care o folosește.

Acesta este unul dintre factorii cheie care îl face pe Monero destul de popular. Nimeni nu vrea ca întreaga lume să știe despre toate tranzacțiile lor, chiar dacă sunt complet legal.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Fungibilitate

Această caracteristică complexă a Monero este rezultatul direct al caracteristicii sale de confidențialitate.

Mai simplu spus, orice două unități care se pot înlocui reciproc sunt fungibile. De exemplu, 1 oz. de aur de un anumit grad valorează la fel ca încă 1 oz. de aur de aceeași calitate și o bancnotă de 50 USD poate fi schimbată cu orice altă bancnotă de 50 USD.

La fel ca bancnotele de aur și de dolar, Monero este, de asemenea, fungibil. S-ar crede că toate criptomonedele ar trebui să fie fungibile, dar nu este cazul. Bitcoin și toate celelalte criptomonede construite pe Bitcoin nu sunt fungibile. Poți ghici de ce?

Ce este Monero: Unde și cum să cumpărați Monero

Este pentru că fiecare tranzacție Bitcoin poate fi urmărită înapoi pentru a vedea unde a fost folosită. Dacă cineva află că a fost utilizat în comerțul ilegal, atunci el / ea poate refuza să îl accepte. Deci, Bitcoins-urile contaminate nu sunt schimbabile cu cele bune.

Cu toate acestea, nu este posibilă urmărirea istoriei unei monede Monero. Deci, toate monedele Monero sunt egale – deci, fungibile.

Scalabilitate

Scalabilitatea Bitcoin este în prezent unul dintre cele mai dezbătute subiecte din universul criptomonedelor, chiar și în rândul persoanelor care încearcă să învețe cum să cumpere Monero. Practic se referă la problemele legate de numărul de tranzacții pe care rețeaua Bitcoin le poate procesa simultan.

Durează aproximativ 10 minute pentru a procesa un bloc de tranzacții Bitcoin. Acest lucru duce la un maxim de aproximativ 7 tranzacții procesate pe secundă. Știți câte tranzacții pot fi procesate de compania de carduri de credit Visa? Sunt 24.000 de tranzacții pe secundă! Este o diferență!

Ce este Monero: Unde și cum să cumpărați Monero

Acum puteți vedea de ce avem nevoie de criptomonede scalabil. Monero face o treabă mai bună decât Bitcoin la scalabilitate. În Monero, fiecare bloc de tranzacții este procesat 2 minute. Nu este perfect, dar este mai bine de 10 minute!

Minerit

Minerit este procesul de verificarea tranzacțiilor cu criptomonede. De exemplu, Minerii Bitcoin asigurați-vă că toate tranzacțiile Bitcoin care au loc pe blockchain-ul Bitcoin sunt valide.

Practic, fac ceea ce face o bancă sau o companie de carduri de credit în cazul transferurilor online. În schimbul faptului că ați făcut această treabă, minerii sunt recompensați cu criptomoneda pe care o exploatează.

Ideea din spatele mineritului a fost de a face sistemul descentralizat. Deci, trebuia să fie o activitate care putea fi efectuate pe computerul dvs. obișnuit, acasă sau la serviciu.

Cum să cumperi Monero: o femeie care cumpără Monero de pe telefon.

De-a lungul timpului, mineritul Bitcoin a devenit un loc de muncă pentru profesioniști, așa cum este necesar hardware extrem de specializat și scump. Cu toate acestea, Monero poate fi extras de acasă folosind CPU sau GPU. Este un factor foarte important care face Monero cu adevărat descentralizat și foarte popular printre mineri.

Monero și Bitcoin sunt ca merele și portocalele – deși sunt similare în anumite privințe, ele sunt, de asemenea, foarte diferite unele de altele în alte moduri.

Înainte de a afla cum să cumpărați Monero, să descriem exact cum funcționează Monero.

Cum funcționează tranzacțiile Monero?

Să presupunem că doriți să trimiteți 6 XMR (Monero) lui Bob pentru a cumpăra un computer de la el. Această tranzacție ar include pașii următori înainte de a putea deține fericit acel computer.

 • I-ai cere lui Bob adresa sa publică și i-ai trimite 6 XMR. Gândiți-vă la o adresă publică de genul numărul contului dvs. bancar, pe care le puteți folosi pentru a primi fonduri.
 • Minerii Monero vor include tranzacția dvs. într-un bloc care reprezintă un grup de tranzacții care au loc în același interval de timp.
 • Acești mineri vă vor verifica tranzacția pentru a verifica dacă dețineți cu adevărat cele 6 XMR pe care doriți să le trimiteți lui Bob. De asemenea, se asigură că nu cheltuiți dublu. Cheltuielile duble se întâmplă atunci când trimiteți aceleași monede Monero către două sau mai multe persoane.
 • De obicei, durează 2 minute pentru ca un miner să vă verifice tranzacția. Odată ce acest lucru este făcut, restul minerilor din rețea vor fi informați despre asta. Vor verifica dublu rezultatele obținute de acest miner pentru a se asigura că nu există nicio greșeală.
 • Cu aceasta, 6 XMR vor fi primite cu succes de Bob și va fi fericit să vă ofere computerul.

Deci, este sigur să folosiți Monero atunci?

Aș spune așa, da!

Ați văzut deja că Monero rezolvă problema cheltuielilor duble. În plus, tehnologia sa blockchain asigură că datele pe care le introduceți prin trimiterea tranzacțiilor nu pot fi editate.

Cum să cumpărați Monero: cumpărarea sau vânzarea Monero pe un telefon.

Trebuie să fi auzit de multe incidente în care au fost sparte servere bancare, rezultând pierderi grave. Ei bine, unul dintre motivele pentru care tehnologia blockchain devine atât de populară este că este foarte eficientă pentru a evita astfel de încălcări ale securității.

Acum, înainte de a ști cum să cumperi Monero, ar fi o idee bună să vezi cum arată viitorul său și lucrurile pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a face achiziția.

Potențialul lui Monero

Ai tot dreptul să te simți rău dacă nu investeai în Monero acum câțiva ani. A crescut din 10 USD în ianuarie 2017 până la 494 dolari în ianuarie 2018! Dacă ați fi investit 500 de dolari în ianuarie 2017, ar fi devenit 24.700 de dolari în doar un an!

Deși nu puteți schimba acest lucru, puteți încerca să înțelegeți potențialul viitor al Monero de a face o investiție în cunoștință de cauză.

Există câteva lucruri care sunt în favoarea lui Monero și câteva lucruri care nu sunt. Să vedem care sunt acestea:

Pro de Monero

 • Confidențialitate și anonimat, ceva ce poate fi foarte de dorit;
 • viteză mai mare de procesare a tranzacțiilor;
 • Favorabil pentru minerit, deoarece nu implică investiții inițiale uriașe, cum ar fi pentru Bitcoin sau Ethereum.

Contra lui Monero

 • Confidențialitatea, care este cea mai mare forță a Monero, lucrează și ea împotriva acesteia. Monero a devenit una dintre criptomonedele preferate pentru infractori care îl folosesc pentru finanțarea comerțului ilegal și a terorismului.

Acest lucru a făcut din Monero o țintă evidentă pentru autoritățile de reglementare. Ar putea avea un efect negativ asupra viitorului Monero dacă unele reglementări nefavorabile sunt impuse asupra acestuia.

 • Nu are o comunitate la fel de mare ca Bitcoin, Ethereum sau Litecoin. Asa de, dezvoltarea tehnologică poate fi mai lentă în cazul Monero. De exemplu, nu există încă un portofel hardware disponibil pentru Monero, lucru care este o necesitate în cazul stocării criptomonedelor.

Privind aceste argumente pro și contra, cred că Monero este aici să rămână. S-ar putea să nu devină cripto-ul # 1, dar cred cu adevărat că va rămâne o parte din primele 15 pentru o lungă perioadă de timp.

Acum, că știți ce este Monero și cum funcționează, este timpul să răspundeți la alte întrebări, cum ar fi „cum să cumpărați Monero?”, „De unde să cumpărați Monero?”, „Cum să păstrați Monero?” Și așa mai departe.

Cum să cumpărați Monero?

Cumpărarea Monero poate fi puțin mai complexă decât cumpărarea Bitcoin sau Ethereum din cauza lipsei de opțiuni. În acest proces pas cu pas despre cum să cumpărați Monero, vă voi prezenta două moduri de a cumpăra Monero:

 1. Folosind alte criptomonede (Bitcoin, Ethereum, Litecoin);
 2. Folosind bani fiat (USD, EUR, GBP, JPY).

Dacă dețineți deja alte criptomonede și căutați să le schimbați cu Monero, procesul este simplu. Din păcate, nu există multe opțiuni dacă doriți să cumpărați Monero direct folosind moneda fiat.

Ce este Monero: Unde și cum să cumpărați Monero

Pentru a cumpăra Monero sau orice altă criptomonedă, cea mai importantă parte este să găsiți schimbul cel mai potrivit pentru nevoile dvs.. Schimburile criptomonede sunt practic platforme web care vă permit să cumpărați și să vindeți criptomonede. Unele platforme vă vor permite să tranzacționați XMR cu alte monede, în timp ce altele vă vor permite cumpărați Monero cu un card de credit sau de debit, sau un simplu transfer bancar.

Lucrurile cheie pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când selectați un schimb sunt:

 • Acceptă monedă fiat sau permit doar schimbul de criptomonede?
 • Cât se percepe o taxă de tranzacție?
 • Cât de sigure sunt?
 • Ce criptomonede acceptă?
 • Acceptă cardul de credit / debit sau acceptă doar transferul bancar?

Oricum, să ne uităm mai întâi de unde să cumpărăm Monero folosind o altă criptomonedă.

Cum să cumperi Monero cu Bitcoin sau Ethereum

Există multe schimburi care vă permit să cumpărați Monero folosind alte criptomonede majore, cum ar fi Bitcoin sau Ether. Avantajul utilizării acestei metode este că taxele de astfel de schimburi sunt în general mai mici decât cele care acceptă monedă fiduciară.

Dacă nu dețineți nicio criptomonedă, dar doriți totuși să utilizați această metodă, atunci ar trebui să mergeți mai întâi la un schimb de tipul Coinbase, așa cum se arată în instantaneul de mai jos. Coinbase este cel mai ușor de utilizat schimb pentru începători de a cumpăra Bitcoin și Ether cu fiat, așa că vă recomand să începeți de acolo.

Cum se cumpără Monero: prima pagină a aplicației Coinbase.

Procesul de înregistrare Coinbase este foarte simplu și ușor de utilizat. Puteți verifica taxele percepute de Coinbase pentru țara dvs. Aici.

Pentru un ghid detaliat despre cumpărarea cripto-ului cu Coinbase și platforme similare, citiți "Cum să cumpărați criptomonedă" ghid.

Odată ce ați primit Bitcoin în contul dvs., puteți începe procesul de cumpărare Monero. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să transferați Bitcoin către un schimb care acceptă Monero.

Există multe schimburi care susțin Monero. Unele dintre cele mai populare sunt:

Ne vom concentra asupra Binance în acest ghid – este una dintre cele mai utilizate platforme, cu o cifră de afaceri zilnică actuală de în jur de 1,89 miliarde de dolari. Binance percepe o taxă de tranzacție de aproximativ 0,1%.

Pasul 1: Creați un cont pe Binance mergând Aici și completarea informațiilor prezentate mai jos.

Cum să cumperi Monero: cum să te înregistrezi pe Binance.

După ce completați aceste informații, veți primi un link de verificare prin e-mail. Ar trebui să o verificați și să vă conectați pentru a continua mai departe.

Pasul 2: Când vă conectați pentru prima dată, vi se va oferi o opțiune de activare 2FA (Autentificare cu 2 factori) pentru contul dvs. Este foarte recomandat să o faceți pentru a vă asigura securitatea fondurilor.

De asemenea, vi se va cere trimiteți documentele de verificare a identității, precum pașaport sau permis de conducere. Când le trimiteți, contul dvs. va fi activat oriunde în termen de 12-24 de ore.

Pasul 3: Când vă conectați, accesați fila etichetată „Fonduri‘Și apoi faceți clic pe depozit. Va exista un meniu derulant pentru selectarea criptomonedei pe care trebuie să o depuneți. La selectarea Bitcoin, vi se va afișa o adresă de depozit Bitcoin, pe care ar trebui să îl notați sau să copiați (dacă alegeți Ethereum, acesta va afișa, desigur, o adresă Ethereum).

Cum să cumperi Monero: fonduri de cont pe Binance.

Pasul 4: Trebuie să trimiteți Bitcoin-ul dvs. de la Coinbase la această adresă. Va dura aproximativ 10 până la 20 de minute până când Bitcoin va fi depus.

Pasul 5: Acum puteți cumpăra XMR accesând „schimb valutar’Din pagina de pornire și localizarea perechii XMR / BTC, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Cum să cumpărați Monero: fila de schimb de criptocurrency pe Binance.

După finalizarea achiziției, veți putea vedea monedele XMR în contul Binance. A afla unde să depozitați Monero în siguranță este, de asemenea, ceva de care trebuie să aveți grijă. Nu vă faceți griji, totuși – voi vorbi despre asta mai târziu în acest ghid.

Acum, să aflăm cum să cumpărați Monero folosind moneda dvs. fiduciară, cum ar fi USD sau EUR!

Cum să cumperi Monero cu USD sau EUR

Unul dintre puținele schimburi de renume care oferă Monero direct contra unei monede fiduciare este Kraken. Asa de, Kraken este cel mai bun răspuns la întrebarea „de unde să cumpăr Monero folosind USD?”.

Kraken percepe o taxă de tranzacție, dar de obicei este mai mică de 0,36%! Nu prea rău, corect?

Lasă-mă să te conduc prin trepte.

Pasul 1: Mergi la platforma Kraken aici și înregistrați-vă completând informațiile dvs. așa cum se arată în instantaneul de mai jos.

Cum să cumpărați Monero: creați un cont pe Kraken.

Pasul 2: După ce vă înscrieți, procesul este similar cu cel al Binance. Când vă conectați, veți vedea filele numite „Obțineți verificarea‘ și ‘Securitate‘, Așa cum se arată în instantaneul de mai jos.

Cum se cumpără Monero: verificare și securitate pe Kraken.

În Kraken, există mai multe niveluri de verificare, fiecare cu cantități crescânde de limite de depunere / retragere. Vă cere depuneți diferite tipuri de dovezi de identitate (adică pașaport, permis de conducere etc.) la fiecare nivel, așa cum se arată mai jos.

Cum se cumpără Monero: niveluri de verificare a contului.

În fila de securitate, Kraken oferă o varietate de opțiuni pentru activând 2FA – Preferatul meu personal este Google Authenticator.

Pasul 3: Odată ce contul dvs. a fost activat, puteți depune fonduri în contul dvs. Kraken. Kraken acceptă depozite fiduciare în USD, euro, JPY, și CAD. Aceștia acceptă fonduri numai prin transfer bancar și nu acceptă carduri de credit sau PayPal.

Pentru a face o depunere, conectați-vă și accesați Cont > Finanțarea > Depozit. Selectați tipul de depozit pe care doriți să îl faceți și urmați instrucțiunile date.

Pasul 4: După ce aveți fonduri în cont, accesați "Comandă nouă" fila pentru a plasa comenzi pentru cumpărarea Monero. Când comanda va fi executată, veți primi Monero în contul dvs..

Cum se cumpără Monero: plasarea unei comenzi pentru a cumpăra Monero.

Acum, că știi cum să cumperi Monero, trebuie să știi și unde păstrează-le deoarece stocarea lor pe un schimb nu este cea mai sigură opțiune. Kraken nu a fost niciodată piratat, dar este posibil.

Deci, dacă doriți să vă asigurați în continuare siguranța Monero, veți avea nevoie de un portofel pentru a stoca monedele XMR (Monero).

Cum se păstrează Monero?

Prima mea preferință pentru stocarea oricărei criptomonede este un portofel hardware, deoarece sunt cea mai sigură opțiune disponibilă, dar din păcate, nu există încă un portofel hardware Monero disponibil.

Cu toate acestea, acest lucru se va schimba în curând. Ledger, unul dintre portofelele hardware de top, lucrează în prezent la integrarea Monero. Sperăm că nu durează prea mult să o facă!

Până când acest lucru se întâmplă, puteți lua în considerare utilizarea uneia sau a două opțiuni:

 • MyMonero – Este un portofel web, deci puteți pur și simplu să accesați site-ul lor web și să creați un cont pentru a începe să utilizați.
 • Monerujo – Este un portofel mobil disponibil numai pentru telefoanele Android. Dacă aveți un telefon Android, îl puteți descărca și începe să îl utilizați.

Deci, așa puteți cumpăra și stoca Monero. Înainte de a încheia acest ghid, vreau să vă spun că puteți deține și Monero fără a le cumpăra. Confuz?

La ce mă refer este mineria Monero.

Mineritul Monero

De minerit Monero, nu trebuie să cumpărați nicio monedă XMR pentru a le obține, din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, trebuie să cheltuiți bani pentru costurile cu electricitatea și o placă grafică bună și / sau procesor, desigur.

Configurarea mineritului Monero nu este o sarcină foarte dificilă (mult, mult mai ușoară decât mineritul Bitcoin).

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să verificați dacă mineritul Monero este o activitate profitabilă pentru dvs. sau nu. Totul depinde de costurile și amplasarea energiei electrice. Trebuie să fii sigur de cifre, altfel ai putea pierde bani.

Concluzii

Deci, acum știți ce este Monero și cum funcționează. Știți, de asemenea, despre caracteristicile sale cheie, cum ar fi intimitate și fungibilitate – lucrurile care îl fac unic și popular.

Cu o bună înțelegere a Securitate și potențial viitor din Monero, ar trebui să puteți decide dacă doriți să îl cumpărați sau nu. Dacă încă nu sunteți sigur, nu vă faceți griji. Investiția nu este ceva care ar trebui să fie grăbit. Aveți răbdare, faceți multe cercetări și discutați întotdeauna cu un consilier financiar înainte de a investi.

Dacă alegeți să investiți în Monero, sunteți gata să plecați – acum știți cum să cumpărați Monero, de unde să-l cumpăr, unde puteți economisi taxe și cum puteți face acest lucru cu numerar.

Nu numai asta, dar știi și că poți începe să extragi Monero în loc dacă nu dorești să-l cumperi.

Deci, ce părere aveți despre Monero? Îl vedeți ca pe o bună oportunitate de investiții? Este intimitatea sa un lucru bun sau rău? Te gândești să o extragi? Să-mi dai de veste! Mi-ar plăcea să vă aud părerile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me