Lumea finanțelor a trecut prin mare schimbări recent. Una dintre cele mai mari schimbări din ultimii doi ani a fost introducerea ofertelor inițiale de monede (ICO). Nu este de mirare că una dintre cele mai populare întrebări din spațiul criptografic din ultimul an a fost „ce este un ICO?”.

Deși s-ar putea să fiți familiarizați cu unele criptomonede populare precum Bitcoin și Ethereum, s-ar putea să nu vă familiarizați la fel ICO-uri.

Înainte de a intra în detalii despre ICO-uri, totuși, trebuie să mă asigur că aveți o înțelegere corectă a tehnologiei din spatele ICO-urilor – blockchains și contracte inteligente. Dacă sunteți deja încrezător în înțelegerea acestor două tehnologii, nu ezitați să treceți la „Conceptul unui ICO”.

Dacă ați venit aici pentru a citi despre ICO-uri pentru că intenționați să investiți într-o criptomonedă, vă rugăm să rețineți că ar trebui să se facă numai pe un schimb de încredere!

Asadar, haideti sa începem!

Ce este un ICO: Blockchains

Un blockchain nu este Bitcoin sau orice altă criptomonedă. Criptomonedele folosesc blockchain-ul. Pur și simplu, un bloc este un grup de tranzacții. Lanțul este un grup de blocuri care sunt conectate între ele. Puneți aceste două cuvinte împreună și iată-l – blockchain.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Toate aceste blocuri legate între ele pe forma lanțului o bază de date publică. Această bază de date este publică deoarece este partajat cu sute sau chiar mii de computere. Ne putem gândi la aceste computere ca la servere pentru blockchain / baza de date.

Ce este un ICO: modul în care funcționează aplicațiile descentralizate.Sursa: steemit

(Aceste computere se numesc noduri).

Orice modificări aduse bazei de date trebuie să fie verificat de peste 51% din noduri. Dacă nu sunt verificate, modificarea nu poate fi făcută. Acest lucru face foarte dificilă hack-ul bazei de date, deoarece ar trebui să hack mai mult de 51% din noduri, iar nodurile sunt în mod normal deținute de o mulțime de oameni și companii diferite.

Acest efect se numește descentralizare – ceea ce înseamnă că baza de date nu este stocată într-un singur loc, ci în multe locuri diferite.

Când vorbim despre „modificări” la baza de date, acestea sunt tranzacții de date. În cazul Bitcoin, de exemplu, acestea sunt tranzacții ale Bitcoins – persoane care transferă Bitcoin către alte persoane.

(Pentru mai multe despre tehnologia blockchain, citiți "Blockchain explicat" ghid.)

Acum, treceți la următoarea tehnologie pe care o folosesc ICO-urile.

Jetoane & Contracte inteligente

Tranzacțiile care se întâmplă în baza de date nu sunt limitate doar la tranzactii financiare ca cele de pe blockchain-ul Bitcoin. În schimb, pot fi orice are valoare.

De exemplu, valoarea tranzacției ar putea fi o casa sau o cotă a unei companii. Desigur, nu puteți plasa fizic o casă sau o parte a unei companii pe blockchain. În schimb, ai nevoie ceva care reprezintă valoarea casei sau a acțiunii companiei.

Jetoane

Vă urez bun venit în lumea jetoane. Un simbol este creat pentru a reprezenta valoarea a ceva. De exemplu – o casa, electricitate, credit de magazin, sau o cotă a unei companii.

Aceste jetoane nu pot fi aplicat direct la blockchain, întrucât blockchain-urile pot procesa în mod normal doar tranzacțiile propriei criptomonede – precum Ether pe blockchain-ul Ethereum și Bitcoin pe blockchain-ul Bitcoin.

În schimb, jetoanele trebuie folosiți o aplicație.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Contracte inteligente

Se apelează aplicațiile pe care le folosesc jetoanele contracte inteligente. Cu toate acestea, arată doar ca o grămadă de cod. Deci, pentru a fi folosiți de utilizatorii obișnuiți, dezvoltatorii creează dApps (aplicații descentralizate).

Vă puteți gândi la dApps ca la interfața pe care o vedeți atunci când utilizați Instagram sau Twitter, dar în spatele Instagram și Twitter se află o serie de aplicații codificate. Aceste aplicații codificate sunt contracte inteligente.

Ce este un ICO: contracte inteligente.

Aceste contracte inteligente sunt unice din mai multe motive. Aceste motive includ următoarele:

 • Ei pot procesează automat tranzacțiile;
 • Tranzacțiile sunt declanșat de anumite condiții care sunt înscrise în contractul inteligent;
 • Imaginați-vă așa: „CÂND Peter plătește 100 de eteri în contractul inteligent, ATUNEA semnul casei lui John este trimis lui Peter”.
 • Folosesc tehnologia blockchain, astfel încât condițiile contractului inteligent nu pot fi schimbate.
 • Deci, acum știți despre cele două tehnologii care au făcut din ICOs succesul pe care îl au astăzi. Acum, să vorbim despre ce este un ICO!

  Conceptul unui ICO

  ICO-urile pot fi comparate cu IPO-uri. O IPO este o ofertă publică inițială – acesta este un termen folosit atunci când o companie își lansează acțiunile pe piață. Înainte, acțiunile companiei erau private, iar acțiunile sale nu erau disponibile publicului. Prin urmare, oferta publică inițială. Este important să înțelegeți diferențele dintre IPO și ceea ce este un ICO.

  Atunci când companiile se listează la bursă, oamenii și alte companii care sunt interesate de companii pot cumpărați acțiuni în companie la un anumit preț.

  Acțiunile pot fi folosite pentru a vota acțiuni specifice pe care le ia compania, deoarece ați devenit proprietar parțial al companiei! Dacă compania se descurcă bine, valoarea acțiunilor lor crește în mod similar și le puteți vinde într-o etapă ulterioară pentru un profit.

  Ce este un ICO: conceptul de ICO.

  ICO-urile nu sunt la fel de îngrijite și curate ca IPO-urile. ICO-urile pot fi considerate ca un mijloc de crowdfunding.

  Cu un ICO, veți obține un simbol. Aceste jetoane nu vă oferă nicio autoritate pe termen lung sau proprietate asupra proiectului; acestea sunt doar un mijloc pentru ca proiectul să strângă fonduri.

  Cu toate acestea, încă o dată, dacă proiectul reușește, valoarea jetonului dvs. ar putea crește. Deci, ați putea vinde simbolul pentru mai mult decât l-ați cumpărat (dacă ați dorit, adică).

  Cum funcționează ICO-urile?

  Pentru a simplifica conceptul de bază al unui ICO sau pentru a explica mai bine ce este un ICO:

  Ce este un ICO: cum funcționează ICO-urile.Cum funcționează ICO | Sursa: cleveroad

  Dacă doriți să începeți propria criptomonedă sau dApp, veți avea nevoie o multime de bani. Pentru a obține acești bani, puteți rula un ICO. Dacă oamenii sunt interesați de ICO-ul tău și consideră că proiectul este bun, îți pot cumpăra simbolul la un anumit preț.

  Aceste prețuri sunt stabilite în mod normal Eter (ETH), însă, unele proiecte acceptă mai multe criptomonede – în mod normal Bitcoin (BTC) și Litecoin (LTC).

  Când investiți într-un ICO, vă trimiteți ETH, BTC, LTC sau orice monedă doriți să plătiți, la contractul inteligent ICO. Acest contract inteligent vă trimite apoi suma de jetoane pentru care ați plătit.

  Există, de obicei, două motive principale pentru cumpărarea de jetoane de la ICO – la vindeți jetonul în viitor la un preț mai mare, și a utilizați jetonul în scopul său.

  Jetoanele oferă în mod normal deținătorilor jetonului beneficii, cum ar fi taxele reduse, o parte din profituri sau caracteristici premium.

  Unele jetoane pot fi folosite pentru a cumpăra lucruri din aplicația proiectului atunci când este creată – aceste tipuri de jetoane sunt cunoscute sub numele de jetoane utilitare.

  Cum știu investitorii în care ICO-uri să investească?

  Doar pentru că ideea este bună, nu înseamnă că proiectul va fi bun!

  O idee poate părea foarte bună, dar apoi eșuează complet odată ce strânge fondurile. Este adevărat, din păcate. Au existat chiar și cazuri în care ICO-urile s-au dovedit a fi escrocherii complete! Deci, acum că înțelegeți ce este un ICO, asigurați-vă că atunci când cercetați un ICO, esti atent.

  Investitorii vor acorda de obicei o atenție deosebită următoarelor lucruri:

  1. Competitia: proiectul are concurenți? Dacă da, ce fac diferit față de concurenții lor?

  2. Echipa: cine sunt echipa care lucrează la proiect? Au medii bune și relevante? Au mai lucrat la proiecte similare??Ce este un ICO: leadership Bitdegree.

  3. Utilizarea fondurilor: cum vor folosi banii pe care îi strâng din ICO?Ce este un ICO: alocarea bugetului Bitdegree.

  4. Foaia de parcurs: ce intenționează să facă și cât le va lua?Ce este un ICO: foaia de parcurs Bitdegree.

  5. Jetoanele: câte jetoane vor exista? Care este prețul fiecărui jeton? Câte jetoane vor fi vândute în ICO și câte vor fi păstrate pentru alte lucruri?Ce este o ICO: distribuție de jetoane Bitdegree.

  O altă alternativă ar putea fi utilizarea o aplicație de ceas ICO. Se formează companii separate care își dedică timpul cercetării, revizuirii, clasificării și urmăririi știrilor pieței în jurul diferitelor ICO-uri. O astfel de aplicație este Coinview – permite utilizatorilor să țină evidența performanței diferitelor ICO-uri și să își monitorizeze performanța criptomonedelor.

  Ce este un ICO: Coinview.

  Sunt o mulțime de întrebări, știu. Vestea bună este că, în mod normal, puteți găsi cele mai multe răspunsuri în lor Hartie alba! Opiniile despre proiect și recenziile sunt importante. Acestea fiind spuse, ar trebui să vă asigurați întotdeauna că faceți propriile cercetări pentru a vă forma opinia. O mulțime de informații de pe Internet pot fi inexacte sau bazate pe emoții!

  Ce este o „Carte albă”?

  Știind ce este un ICO este aproape la fel de important ca și înțelegerea a ceea ce este o hârtie albă. O carte albă este un document care prezintă ideea pentru care ICO strânge bani. Conține mult mai multe detalii decât descrierile pe care le veți găsi pe site-ul web al ICO.

  Veți găsi lucruri de genul Arhitectura sistemului, nevoia ideii lor (problema pe care o rezolvă etc.), utilizările simbolului, date de piață, și proiecții de creștere.

  De asemenea, veți vedea adesea o listă cu membrii echipei, investitori și consilieri. Deși, în mod normal, acest lucru este afișat și pe site-ul web.

  Ce este un ICO: o aprobare a Cărții albe.

  Pentru ca un ICO să fie de succes, are nevoie un bun, alb solid hârtie. Dacă veți găsi vreodată un ICO live, dar nu are o carte albă, nu v-aș recomanda să cumpărați niciun jeton de pe acesta.

  Foarte puțini oameni vor dori să investească într-un proiect care nu are o carte albă bine gândită.

  O carte albă bună va oferi, de asemenea, informații cu privire la ce vor fi utilizate fondurile. Accentul trebuie pus pe fondurile utilizate pentru dezvoltarea afacerii și nu pentru câștig personal. Asta e important!

  O altă notă

  După cum puteți vedea, veți găsi majoritatea răspunsurilor de care aveți nevoie dintr-o carte albă a ICO. Cu toate acestea, ar trebui continuați-vă cercetările în afara cărții albe și a site-ului web al ICO.

  Ar trebui să verificați cât de bine sunt menținându-și comunitatea actualizată. O modalitate bună de a face acest lucru este să vă alăturați grupului lor Telegram (dacă au unul) sau să vizualizați forumurile lor. De acolo, puteți vedea cum se ocupă de întrebări, comentarii și orice altceva între ele.

  Un exemplu de ICO de succes

  BitDegree este primul din lume alimentat cu blockchain platformă de educație online cu achiziționarea de talente tehnologice. Proiectul a strâns aproximativ 32.500 ETH în timpul vânzării mulțimii și a atins cu succes capacul Hard.

  Cartea albă BitDegree a fost foarte detaliat și a avut o mulțime de informații despre planul de lucru al proiectului, cu detalii complete despre cum simbolul BDG ar funcționa și pentru ce s-ar cheltui fondurile.

  Ce este un ICO: Cartea albă BitDegree.

  Pentru membrii echipei, fiecare avea un istoric complet furnizat și a fost prezentat un MVP.

  Foaia de parcurs este, de asemenea, detaliată, iar comunitatea a fost actualizată cu postări de blog și răspunsuri pe forum. După cum puteți vedea, este important să câștigi încrederea comunității. Aceasta a fost o parte crucială a succesului – nimeni nu dă bani oamenilor în care nu au încredere.

  Concluzie

  Acum că știi ce este un ICO, rețineți că ICO-urile sunt noi, ceea ce înseamnă că există foarte puține reglementări. Deci, așa cum am menționat mai devreme, ar trebui să fii întotdeauna atent atunci când alegi un ICO în care să investești. Este extrem de important să-ți faci propriile cercetări!

  Ar trebui să înțelegi creatorii din spatele ICO și piața pe care ICO intră. Studiați întotdeauna și luați în considerare capacitatea lor de a continua proiectul la timp și la buget. Aflați despre ce intenționează să facă cu fondurile pe care le primesc și folosește-ți foaia de parcurs pentru a vedea când spun că proiectul lor va fi lansat.

  Cum se lansează un ICO?

  Dacă creați un ICO și nu investiți într-unul, trebuie să înțelegeți modul în care investitorii cercetează ICO-urile. Trebuie să înțelegeți că trebuie să vadă toate lucrurile pe care le-am menționat – altfel, nu vor avea încredere în ICO-ul dvs..

  Trebuie să mențineți comunitatea actualizată, tratează-i cu respect, și asigurați-vă că proiectul dvs. poate face ceea ce spune că va face. Asigurați-vă întotdeauna că vă puteți livra proiectul la timp și nu minti niciodata.

  Cu toate acestea, dacă căutați într-un mod alternativ de a investi pe piața criptografică (și tehnologia pe care este construită) și intenționați să achiziționând câteva monede criptografice, asigurați-vă că faceți acest lucru dintr-un schimb de încredere! Binance și Coinbase sunt două opțiuni excelente.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me