Vrei să afli despre noțiunile de bază ale criptomonedelor și ale tehnologiei blockchain? Dacă da, unul dintre primele lucruri cu care ar trebui să vă familiarizați este rolul unui portofel de criptomonede.

Ghidul meu vă va explica tot ce trebuie să știți, folosind exemple foarte simple din lumea reală. Până la sfârșitul citirii de la început până la sfârșit, veți avea toate informațiile de care aveți nevoie!

Aceasta va include modul în care funcționează un portofel, diferitele tipuri sunt disponibile și chiar o recenzie a patru dintre cele mai populare portofele disponibile!

Deci ce mai aștepți? Să începem cu o prezentare generală de bază pentru ce este necesar un portofel!

Un rezumat al portofelului Crypto

Înainte de a merge mai departe, vreau să vă gândiți la modul în care vă stocați banii din lumea reală. Nu te plimbi prin a-l ține în mâini, nu-i așa? În schimb, cel mai probabil îl stocați un portofel sau o poșetă din piele, sau poate chiar o pușculiță!

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Oricum ar fi, este înțelept să vă stocați banii acolo unde sunt siguri. Un portofel de criptomonede respectă aceleași principii de bază.

Cu toate acestea, prin obținerea unui portofel criptografic, veți avea capacitatea de a trimite și primi Bitcoin și alte criptomonede (acum sunt mai mult de 1.500!).

Deci, acum, când aveți o înțelegere de bază pentru ce este folosit un portofel de criptomonede, voi explica mai în profunzime cum funcționează.

Cum funcționează un portofel Cryptocurrency?

În secțiunea de mai sus, am folosit exemplul unui portofel din piele din lumea reală, în măsura în care portofelul îți stochează fizic banii. Cu toate acestea, lucrurile sunt ușor diferite în lumea digitală a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain.

Monedele nu sunt de fapt stocate într-un portofel fizic, deoarece criptomonedele nu există într-o formă fizică. În schimb, blockchain-ul constă din înregistrări tranzacționale care detaliază ce cheie privată și publică deține controlul asupra fondurilor.

Pentru a vă asigura că aveți o înțelegere deplină, voi explica rapid rolul unei adrese de portofel, precum și a unei chei private și publice, deoarece toate sunt legate.

O adresă de portofel este ca un număr de cont bancar. Nu este rău să oferiți altcuiva numărul de cont bancar, deoarece oamenii vor avea nevoie de el dacă vor transfera fondurile dvs. Acest lucru ar putea fi astfel încât angajatorul dvs. să vă poată plăti salariul, astfel încât un client să vă poată plăti factura sau astfel încât prietenii și familia să vă poată trimite niște bani de ziua de naștere!

În lumea criptomonedelor, dacă cineva dorește să vă transfere monedele, pur și simplu le dați adresa portofelului. La fel ca în lumea reală, nu există două adrese de portofel care să fie la fel, ceea ce înseamnă că nu există nicio șansă ca altcineva să vă obțină fondurile. De asemenea, nu există nicio limită la numărul de adrese de portofel pe care le puteți crea.

Pentru a vă oferi un exemplu despre cum arată o adresă Bitcoin, iată adresa portofelului despre care se crede că aparține creatorului Bitcoin, Satoshi Nakamoto!

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

După cum puteți vedea, folosește o combinație de numere și litere, utilizând atât majuscule, cât și minuscule. Deoarece majoritatea blockchain-urilor sunt transparente, este ușor să aflați câți bani are un anumit portofel de criptocurrency, precum și tranzacțiile pe care le-a făcut proprietarul anterior..

Cu toate acestea, o adresă de portofel criptomonedă nu dezvăluie identitatea reală a proprietarului său, motiv pentru care blockchain-ul este denumit „pseudonim”.

Cum se referă cheile private și publice la o adresă de portofel?

Deci, acum, când știți că o adresă de portofel este foarte asemănătoare cu un număr de cont bancar, voi explica acum modul în care vi se oferă controlul asupra fondurilor. Oamenii cred adesea că o cheie publică este aceeași cu o adresă de portofel public, totuși, acest lucru nu este corect.

În esență, fiecare adresă de portofel individuală a criptomonedelor (nu uitați, nu există două adrese pot fi la fel) fiecare are o cheie privată și publică unică. Cheia privată vă permite să accesați fondurile care sunt legate de adresa portofelului criptografic.

Pentru a vă oferi un exemplu real, atunci când doriți să transferați bani din contul dvs. bancar în contul bancar al altcuiva, va trebui să introduceți parola dvs. privată. Nimeni altcineva nu are acces la această parolă, nici măcar banca. În caz contrar, dacă cineva ar ști ce este, ar putea să trimită bani din contul dvs. bancar!

O cheie privată face exact aceeași treabă și este legată în mod specific de adresa portofelului criptografic individual. Deci, ce zici de o cheie publică? O cheie publică este legată matematic de adresa portofelului! Cu toate acestea, este o „versiune hash”, pe care o voi explica mai jos.

O funcție hash permite o secvență de litere și / sau numere (numită an "intrare") să fie criptat într-un nou set de litere și / sau numere (numit an "ieșire"). Acest lucru adaugă un strat suplimentar de securitate și asigură faptul că portofelul nu poate fi piratat. Iată un exemplu rapid pentru a simplifica lucrurile.

Cheie privată: 03bf350d2821375158a608b51e3e898e507fe47f2d2e8c774de4a9a7edecf74eda

Cheie publică: 99b1ebcfc11a13df5161aba8160460fe1601d541

Acum, știu la ce vă gândiți: aceste două seturi de chei sunt complet diferite? Pentru ochiul uman, da, cu toate acestea, tehnologia software știe că cele două chei sunt legate în mod specific una de cealaltă! Asta dovedește că sunteți proprietarul monedelor și vă permite să transferați fonduri oricând doriți!

Important de reținut este că tot ce am explicat aici este foarte tehnic. Cu toate acestea, atunci când utilizați un portofel de criptomonede, software-ul face totul pentru dvs. Este ca și cum ai folosi internetul pentru a trimite un e-mail!

De fapt, nu trebuie să înțelegeți tehnologia care rulează în fundal, precum Gmail și Hotmail fac totul pentru dvs. în ceea ce privește e-mailurile – la fel cum face un portofel criptomonedă în ceea ce privește tranzacțiile cripto!

Dar ați spus că monedele nu sunt de fapt stocate în portofelele Crypto?

Dacă ați citit ghidul meu până acum, ar trebui să înțelegeți bine ce este un portofel criptomonedă și cum sunt conectate cheile publice și private la o adresă de portofel publică. Cu toate acestea, s-ar putea să vă amintiți mai devreme că am spus că monedele nu sunt de fapt stocate fizic în portofel? Este adevărat! Lasă-mă să clarific lucrurile.

Deoarece Bitcoin și alte criptomonede nu sunt bani fizici, acestea sunt stocate digital pe blockchain. Blockchain-ul este ca un registru contabil gigant care stochează fiecare tranzacție care a avut loc vreodată în sistem, precum și soldurile totale ale conturilor pentru fiecare adresă publică.

Software-ul din portofelul criptomonedelor este conectat direct la blockchain, deci vă permite să trimiteți tranzacții la contabilitate. Cu toate acestea, portofelul crypto este protocolul care generează cheile dvs. publice și private. Fără aceasta, nu ați putea accesa fondurile dvs. în lumea reală.

Pentru a înțelege mai bine această relație, gândiți-vă la intrarea într-un magazin și plata pentru bunuri folosind un card de debit sau de credit. Nu există schimb fizic de bani între dvs. și magazin. Cu toate acestea, prin introducerea numărului dvs. PIN privat, verificați dacă dețineți fondurile și astfel acestea pot muta fondurile din contul dvs. în contul magazinului.

Este la fel ca un portofel de criptomonede. Introducând cheia dvs. privată, confirmați că dețineți monedele și apoi le puteți transfera altcuiva. Acesta este singurul mod în care monedele se pot deplasa de la persoana A la persoana B.

Deci, acum că cunoașteți funcția unui portofel de criptomonede, să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri disponibile!

Care sunt diferitele tipuri de portofele criptomonede?

Există o mulțime de diferite tipuri de portofele disponibile și cel pe care îl alegeți va depinde de nevoile dvs. personale. În esență, diferite portofele oferă lucruri diferite, cum ar fi securitate suplimentară, ușurință în utilizare sau comoditate. Voi lista acum cele mai populare tipuri de portofele criptomonede.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Portofel desktop

Portofelele desktop trebuie descărcate pe un anumit laptop sau computer și pot fi accesate numai de pe acel dispozitiv. În general, acestea oferă o combinație bună de securitate și comoditate. Cu toate acestea, este important să ne amintim că, în cazul în care un hacker ar fi putut să dețină dispozitivul de la distanță, ar putea avea acces la portofelul dvs..

Portofel mobil

Un portofel mobil este foarte similar cu un portofel pentru desktop, deoarece portofelul este descărcat direct pe dispozitivul dvs. În mod normal, vă accesați portofelul criptomonedă descărcând o aplicație mobilă, care vă permite, de asemenea, să vă cheltuiți monedele într-un magazin fizic scanând un cod QR.

Portofel web sau online

Un portofel web oferă cel mai mare nivel de confort atunci când trimiteți monede către o altă persoană, cu toate acestea, acestea sunt și cele mai puțin sigure. Acest lucru se datorează faptului că furnizorul de portofel deține controlul deplin asupra acestuia.

Un exemplu în acest sens ar fi stocarea monedelor într-un schimb de criptomonede. Schimbul vă va stoca monedele pe serverul lor central, ceea ce înseamnă că, dacă ar fi spart, criminalul ar putea avea acces la toate fondurile dvs. Este recomandat să păstrați doar un număr mic de monede într-un portofel criptografic web.

Portofel de hârtie

Portofelele din hârtie sunt unul dintre cele mai subevaluate portofele criptografice disponibile. Tot ce trebuie să faceți este să imprimați cheile private și publice pe o bucată de hârtie – și gata, fondurile dvs. sunt sigure!

Acest lucru se datorează faptului că cheile nu sunt conectate la niciun server, ceea ce înseamnă că singurul mod în care cineva le-ar putea accesa este dacă ar avea hârtie fizică! Când trebuie să transferați fonduri, pur și simplu introduceți cheile într-un software sau un portofel web sau chiar mai ușor, trebuie doar să scanați codul QR pe ​​care l-ați imprimat!

Portofel hardware

În ceea ce privește securitatea, nu este mai bun decât un portofel hardware. Acesta este un dispozitiv fizic care are ca unic scop stocarea cheilor dvs. criptate private și publice în hardware.

Dispozitivul nu este conectat niciodată la internet decât dacă trebuie să transferați fonduri. Cu toate acestea, introduceți codul dvs. privat direct pe dispozitiv, ceea ce face practic imposibil accesul cheilor de către un hacker.

Portofelele cu criptomonedă sunt sigure?

Deci, acum că cunoașteți diferitele tipuri de portofele, împreună cu nivelurile lor de confort, voi vorbi acum despre cât de sigure sunt. În general, indiferent de portofelul pe care îl utilizați, dacă cineva are acces la cheia dvs. privată, atunci are acces la fondurile dvs. Cu toate acestea, întrebarea cheie este ce măsuri de protecție există pentru a preveni acest lucru?

Orice portofel criptomonedă care are o relație cu internetul (de exemplu, un portofel desktop, mobil sau web) va fi întotdeauna vulnerabil. Deși hackerii abuzivi sunt oameni lipsiți de etică, ei pot fi foarte inteligenți. Ei creează întotdeauna noi modalități de a accesa datele altor persoane, motiv pentru care trebuie să vă asigurați că faceți tot ce puteți pentru a vă proteja cheia privată.

Iată câteva exemple despre cum un hacker ar putea accesa fondurile dvs. care sunt stocate alături de o conexiune la internet.

  • Programe malware
  • Virus
  • Logger cheie
  • Acces de la distanță la dispozitivul dvs.
  • Phishing

Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja de amenințările de mai sus. În primul rând, trebuie să vă asigurați întotdeauna că dispozitivul dvs. utilizează cele mai recente software. Pe măsură ce hackerii găsesc metode noi, aceștia pot suprascrie controalele de siguranță încorporate, astfel încât prin actualizarea software-ului dvs., veți avea întotdeauna cel mai înalt nivel de securitate.

De asemenea, este o idee bună să configurați straturi suplimentare de securitate. Există multe portofele criptografice care vă permit să configurați autentificarea cu doi factori, ceea ce înseamnă că pentru a accesa trebuie să confirmați un cod care este trimis pe telefonul dvs. mobil.

De asemenea, este o idee bună să luați în considerare un portofel care permite semnături multiple. Practic, un portofel cu mai multe semnături înseamnă că, pentru a trimite fonduri, utilizatorul trebuie să autentifice tranzacția utilizând două sau mai multe dispozitive separate. În acest fel, dacă unul dintre dispozitivele dvs. este pierdut, furat sau spart, criminalul nu va putea accesa criptomoneda dvs., deoarece ar avea nevoie și de celelalte dispozitive!

În cele din urmă, se recomandă, de asemenea, să faceți o copie de rezervă a portofelului cu ocazii regulate. Acest lucru vă permite să scrieți o frază de rezervă de parolă, astfel încât, dacă i s-a întâmplat ceva portofelului, să puteți recâștiga accesul.

Asigurându-vă că respectați toate măsurile de securitate de mai sus, vă veți asigura că portofelul dvs. de criptomonedă este sigur și securizat împotriva hackerilor!

Pot stoca toate criptomonedele mele în același portofel?

Aceasta este întrebarea de aur – răspunsul fiind uneori, deoarece depinde de monedele specifice pe care le dețineți! De exemplu, dacă dețineți numai Bitcoin, trebuie doar să găsiți un portofel care să fie compatibil cu Bitcoin. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă dețineți Bitcoin și Litecoin?

Deși fiecare are propriul blockchain, este posibil să folosiți un portofel multi-valută. Aceste portofele criptografice vă permit să stocați criptomonede diferite în același portofel, ceea ce este mult mai ușor decât să folosiți un portofel diferit pentru fiecare monedă.

Totuși, totul depinde de ceea ce poate suporta portofelul. Interesant este că majoritatea jetoanelor disponibile au fost construite deasupra blockchain-ului Ethereum – ceea ce înseamnă că sunt compatibile „ERC-20”. Deci, dacă aveți o mulțime de jetoane ERC-20, atunci uneori toate pot fi stocate în același portofel multi-valută!

Alte monede nu sunt totuși la fel de flexibile, așa că verificați întotdeauna cu furnizorul de portofel înainte de a încerca să transferați fonduri, ca și cum moneda nu este compatibilă, le veți pierde pentru totdeauna!

Este adevărat că portofelele Cryptocurrency sunt anonime?

Dacă ați citit ghidul meu până în acest moment, vă puteți aminti cum am menționat că protocolul blockchain este pseudonim, nu anonim. Aceasta înseamnă că, deși adresa portofelului dvs. nu conține numele dvs., oamenii au totuși acces la multe alte informații.

Aceasta include toate tranzacțiile anterioare pe care le-a făcut adresa respectivă a portofelului (atât trimise, cât și primite), inclusiv suma și celelalte adrese implicate în tranzacție.

În realitate, acest lucru nu este cu adevărat o problemă, deoarece, dacă nu oferiți cuiva identitatea dvs. din lumea reală, ar fi foarte dificil pentru cineva să știe cine deține adresa.

Nu uitați, guvernele reglementează acum schimburile de criptomonede, ceea ce înseamnă că, dacă doriți să cumpărați monede folosind bani din lumea reală, atunci trebuie să vă identificați prin trimiterea de documente. Aceasta înseamnă că, chiar și după ce v-ați retras fondurile în portofel, bursa va ști că identitatea dvs. este legată de portofelul la care le-ați trimis..

Care portofel Cryptocurrency este cel mai bun?

Sper că acum aveți o înțelegere foarte bună a ceea ce este un portofel criptomonedă, modul în care funcționează tehnologia și diferitele tipuri disponibile. De asemenea, ar trebui să aveți o idee bună despre cum să vă protejați portofelul împotriva hackerilor, precum și despre ce informații dezvăluiți sau nu le dezvăluiți atunci când îl utilizați.

Ultima parte a ghidului meu va vorbi despre unele dintre cele mai bune portofele criptomonede disponibile. Din păcate, întrucât există acum sute de furnizori diferiți, nu pot să-i examinez pe toți. În schimb, voi recomanda patru dintre cele mai populare!

Exod

Exodus este un portofel de birou multi-valută care vă permite să stocați o mulțime de monede diferite, cum ar fi Bitcoin, Litecoin și Dash, precum și diverse jetoane ERC-20.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Exodus (în afară de faptul că este gratuită) este că este foarte ușor de utilizat. Când vă conectați, vă puteți vizualiza întregul portofoliu de criptomonede pe o diagramă circulară vizuală, care vă permite, de asemenea, să cunoașteți valoarea actuală de piață a fiecărei monede.

Portofoliu portofel de criptomonede Exodus

Furnizorul de portofel nu are niciodată acces la cheile dvs. private și nici nu sunt conectate la serverele Exodus. Pentru mai mult confort, Exodus are încorporat chiar și un API ShapeShift, care vă permite să cumpărați și să vindeți criptomonede în portofel..

Portofel de pâine

Dacă doriți să vă stocați Bitcoin pe telefonul mobil, nu căutați mai departe decât Portofelul Pâine! Dezvoltatorii susțin că portofelul oferă „securitate la nivel de tocilar”, deoarece portofelul este conectat direct la blockchain-ul Bitcoin.

Interfața cu utilizatorul este foarte curată, fiind perfectă pentru începători. Pâinea are, de asemenea, o caracteristică foarte interesantă, care vă permite să scanați codul QR al adresei de portofel la care doriți să trimiteți fonduri, care vă permite, de asemenea, să cheltuiți Bitcoin într-un magazin din lumea reală!

Din păcate, Bitcoin este singura monedă pe care o acceptă portofelul, cu toate acestea, nu uitați, este complet gratuită!

Ledger Nano S

Pentru un nivel suprem de securitate, acesta nu devine mai bun decât un portofel hardware, cum ar fi Ledger Nano S. Veți primi un dispozitiv fizic care vă permite să stocați o serie de criptomonede offline.

Portofel Ledge Nano S pentru criptomonede

Tot mai multe criptomonede sunt adăugate tot timpul, totuși, pentru a verifica ce monede acceptă, puteți faceți clic pe link aici.

Când doriți să trimiteți monede cuiva, trebuie pur și simplu să conectați portofelul la dispozitivul dvs. (cum ar fi un laptop) și apoi să introduceți numărul PIN personal. Dacă portofelul este pierdut sau furat, vă puteți recupera monedele introducând expresia de acces de rezervă pe un alt dispozitiv!

Va trebui să plătiți aproximativ 90 de euro pentru Ledger Nano S, cu toate acestea, dacă aveți un număr mare de monede, merită investiția. Cumpărați-l doar de pe site-ul oficial Ledger Nano S..

Jaxx

Jaxx este, de asemenea, unul dintre cele mai populare portofele multi-valută și este disponibil pentru descărcare pe majoritatea dispozitivelor desktop și mobile. Pentru un plus de confort, puteți accesa și portofelul dvs. prin intermediul unei extensii de browser Google sau Firefox, ceea ce îl face excelent dacă trebuie să trimiteți fonduri din mers.

Portofel criptomonedă Jaxx Liberty

Dezvoltatorii Jaxx nu dețin niciodată cheile dvs. private, deoarece acestea sunt stocate numai pe dispozitivul dvs. Mai mult, la fel ca Exodus, există un API ShapeShift încorporat care vă permite să schimbați cu ușurință / să schimbați monede direct din portofel.!

Concluzie

Sper că v-ați bucurat de ghidul meu complet despre portofelele criptomonede! Dacă l-ați citit de la început până la sfârșit, ar trebui să înțelegeți cu adevărat ce este un portofel, cum funcționează tehnologia și pentru ce poate fi utilizată.

De asemenea, ar trebui să aveți o idee bună despre diferitele tipuri de portofele disponibile pe piață. După cum știți acum, diferite tipuri de portofele se potrivesc nevoilor diferite. Stoc majoritatea monedelor mele într-un portofel hardware, cu toate acestea, păstrez și un număr mic de fonduri într-un portofel mobil, astfel încât să pot accesa fonduri atunci când călătoresc!

Ce portofele ați mai folosit sau mai aveți de configurat unul? Principalul lucru este că vă păstrați fondurile în siguranță, urmând măsurile de securitate menționate anterior.

Aș dori, de asemenea, să știu care este portofelul tău preferat. Aveți sugestii care nu au făcut lista mea? Dacă da, anunțați-mă!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me