Bitcoin portofele, Ethereum portofele. Depozitare la rece, depozitare la cald. Totul este puțin confuz, nu-i așa? Nu vă faceți griji, totuși – sunt aici să vă ajut! Am făcut acest ghid pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun portofel Ethereum pentru dvs..

Există o mulțime de diferite tipuri de astfel de portofele. Fiecare oferă diferite avantaje și dezavantaje către utilizator. Unele sunt mai ușor de utilizat, dar mai puțin sigur. Între timp, altele sunt excelente pentru a stoca bani pe care nu doriți să îi folosiți mult timp, dar nu sunt foarte bune pentru utilizarea zilnică.

În acest ghid, vom analiza diferitele tipuri de portofele ETH disponibile: portofele de hârtie, portofele online, portofele software, portofele hardware, și portofele mobile. Vom analiza câteva exemple ale fiecăruia și vom vorbi despre ale lor Securitate, cum să le configurați, și cât de ușor sunt de folosit.

După ce ați terminat de citit ghidul, veți afla avantajele și dezavantajele fiecărui tip de portofel. Apoi, veți putea alege cel mai bun portofel Ethereum (sau, probabil, cel mai bun portofel în general?) Pentru dumneavoastră.

Cel mai bun portofel Ethereum: De ce este atât de importantă securitatea în lumea criptografică?

Securitate este important în lumea criptografică, deoarece avem de-a face cu valoare. În lumea fizică, suntem atenți la modul în care tratăm obiectele noastre cele mai apreciate. Acest lucru este la fel și în lumea digitală.

Online, trebuie să fim la fel de atenți pentru a proteja lucrurile pe care le prețuim. Când lăsați bicicleta pe o stradă aglomerată, o închideți. Dacă introduceți numărul PIN la un bancomat, îl ascundeți de alte persoane. Când plecăm de la noi criptomonedă undeva, trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că este bine fixat.

Securitatea în criptomonedă responsabilitatea dvs. – acest lucru este foarte important! Există nicio bancă de contactat dacă ești piratat sau securitatea ta eșuează. Bitcoins sau Ether nu poate fi returnat expeditorului prin apăsarea unui buton așa cum pot cu un transfer bancar normal. În criptocurrency, odată ce monedele părăsesc portofelul, au plecat pentru totdeauna. De aceea, cel mai bun portofel Ethereum trebuie să fie foarte sigur.

Cel mai bun portofel Ethereum: un telefon cu monede Ether împrăștiate.

Criptomoneda este specială pentru că este descentralizat. Prin asta, ne referim nu există un singur punct de eșec. De asemenea, nu există un singur punct de atac pentru cei care doresc să dăuneze rețelei sau utilizatorilor săi. Acest lucru face ca securitatea sistemului în sine foarte puternic. Acesta este cazul și pentru utilizatori, dacă își stochează corect monedele.

Este nevoie de o perioadă lungă de timp pentru ca un hacker să intre într-un sistem de securitate atât de puternic. Aceasta înseamnă că infractorii cibernetici sunt mai bine să încerce să intre magazine mari de criptomonede (ca schimburi) decât portofelele individuale. Schimburi de genul Binance, Coinbase, și Kraken sunt ținte excelente pentru hackeri (deși toți au sisteme de securitate uimitoare, așa că nu este nevoie să vă faceți griji).

Odată ce hackerii au intrat într-un schimb, pot fura sume masive de bani. În trecut, schimburi mari au fost sparte și utilizatorii au pierdut bani. În viitor, s-ar putea întâmpla din nou.

Cel mai bun portofel EthereumEste important să ne amintim că hacking-ul nu se întâmplă doar împotriva schimburilor. Utilizatorii ca tine pot avea și securitatea compromisă. Din acest motiv, unele portofele private oferă securitate mai bună decât altele și, prin urmare, ar putea fi cele mai bune portofele Ethereum.

Totuși, vom arăta cum să opriți încălcările personale de securitate pe tot restul articolului.

IMPORTANT: Cheile private ale portofelului dvs. TREBUIE SA să fie păstrat privat. Oricine vă cunoaște cheile private vă poate muta monedele.

Tipuri de portofele: alegerea celui mai bun portofel cu eter

Sperăm că acum înțelegi importanța securității atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun portofel de criptomonede. Cu asta în afara drumului, să ne uităm la unele tipuri de portofele Ether.

Să clarificăm un lucru. Toate tipurile de portofele pe care le vom menționa acceptă atât jetoane Ether, cât și jetoane ERC-20. Așa este, portofelul Ether poate fi folosit ca portofel ERC-20. Tare nu?

Portofele de hârtie

Pentru acum, portofelele de hârtie sunt unul dintre cele mai bune portofele Ethereum pentru depozitare pe termen lung. Când sunt create corect, ele sunt total offline și imposibil de accesat de hackeri. Nivelul ridicat de securitate portofelele offline Ethereum le oferă pentru a le face excelente pentru stocarea unor cantități mari de criptomonede pentru o lungă perioadă de timp.

Probabil că vă întrebați cum să configurați unul dintre aceste minunate portofele Ethereum sau ERC-20, nu? Ei bine, mai întâi, ai nevoie un computer curat. Cel mai bine este să ștergeți complet toate datele înainte de a crea un portofel nou. Când este complet curat, nu conectați computerul la internet decât după ce ați terminat de realizat portofelul de hârtie.

Cel mai bun portofel Ethereum: aplicație generator de portofel.

Pe un al doilea computer, salvați o copie a MyEtherWallet pe un stick USB. Apoi, puteți deschide pagina web pe computerul curat, curat, și puteți configura în siguranță setul de chei portofel Ethereum. Odată realizate, puteți imprima paginile care conțin atât cheia dvs. publică, cât și cea privată.

Nu utilizați o imprimantă fără fir sau una care poate fi conectată la internet pentru acest pas. Este, de asemenea, o idee bună tipărește câteva exemplare. In cele din urma, ștergeți fișierele portofel Ethereum de pe computer. Acum puteți utiliza computerul din nou ca de obicei.

După ce ați creat portofelul de hârtie Ethereum, este timpul să vă gândiți la depozitare.

Când alegeți unde să vă păstrați portofelul, nu uitați că securitatea portofelului dvs. din hârtie Ethereum este slăbită de:

  • Foc și apă: Cel mai bine este să depozitați mai multe exemplare ale portofelului de hârtie în diferite locuri. Dacă doriți să păstrați Ether pe portofel pentru o perioadă foarte lungă de timp, analizați alte modalități de notare a cheii private. O idee ar putea fi să gravează sau ștampilează personajele într-o bucată de metal. Acest lucru îl va împiedica să fie deteriorat de foc și apă.
  • Alti oameni: Dacă o altă persoană vă poate vedea cheia privată, vă poate folosi Etherul. Din acest motiv, este important să păstrează-l ascuns. Cel mai bun mod de a-l ascunde este în cutia de valori de la banca dvs. și într-un seif similar acasă. Dacă aveți membri ai familiei în întreaga țară cu care puteți lăsa un seif, aceasta este și o idee bună.
  • Tu: Nu fi neglijent cu cheia ta privată. Este cel mai important lucru despre orice portofel Ethereum. Dacă îl păstrați într-un seif, asigurați-vă că cunoașteți codul și lăsați o copie a cheii de rezervă unui membru al familiei în care puteți avea încredere și care trăiește departe.

Nu pot repeta acest lucru suficient: protejează-ți cheia privată. Odată ce a fost introdus într-un computer sau văzut de o altă persoană, portofelul este inutil!

Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie făcut unul nou și toți banii trimiși de la cel vechi. În acest fel, portofelul dvs. va rămâne cel mai bun portofel Ethereum posibil!

Avantajele portofelelor de hârtie:

Bravo PRO

Foarte sigur când este configurat corect. Dacă ați urmat pașii noștri atunci când ați configurat portofelul dvs. din hârtie Ethereum și ați stocat cheile private în siguranță, acum aveți unul dintre cele mai greu de piratat portofele din jur. Felicitări!

Excelent pentru cantități mari de eter. Deoarece este atât de sigur, puteți păstra calmul stocând sume mari pe un portofel de hârtie. Testează mai întâi portofelul trimițându-i Ether în valoare de câțiva dolari. După confirmare, puteți trimite restul.

Complet gratuit. Un portofel din hârtie Ethereum (care este la fel de sigur ca orice alt portofel) poate fi realizat fără niciun cost.

Dezavantaje ale portofelelor de hârtie:

degetul mare în jos CON

Greu de utilizat din nou și din nou. Portofelele din hârtie sunt inutile dacă doriți să trimiteți bani des. De fiecare dată când introduceți cheia privată într-un computer online, v-ați distrus securitatea portofelului și trebuie realizat altul. Portofelul dvs. de hârtie este minunat pentru depozitare pe termen lung dar nu pentru că-ți faci cumpărăturile online!

Este nevoie de mult timp pentru a configura. Dacă stocați doar câteva sute de dolari în criptocurrency, ați putea decide că o soluție de securitate mai ușor de utilizat, dar cu o securitate mai mică, este cel mai bun portofel Ethereum pentru dvs..

Portofele online

Din cel mai sigur tip de portofel, la cel putin. În continuare, ne vom uita la Ethereum online portofele.

Portofelele online Ethereum sunt cele găsite pe servicii centralizate, cum ar fi schimburi de criptomonede. Sunt cel mai puțin sigur tip de portofel. Portofelele online Ethereum sunt utile comercianților de monede digitale și puțin altceva. În general, ar trebui să vă păstrați fondurile cât mai puțin timp posibil într-un portofel online.

Există o mulțime de tipuri de portofele online Ethereum. Unele dintre exemplele bune sunt de fapt Binance, Coinbase, Kraken, și Bittrex.

Cel mai bun portofel Ethereum: Binance.

Nu fiți tentat să lăsați criptomoneda pe un portofel online dacă nu sunteți comerciant. S-ar putea să vă fie ușor și simplu de utilizat … până când vă pierdeți banii.

De asemenea, este important să fii conștient site-uri web de phishing atunci când utilizați un portofel online. Site-urile web de phishing arată la fel ca site-ul web real, dar vă vor fura datele importante (nume de utilizator și parole). Persoanele care au creat site-ul de phishing vor folosi apoi datele dvs. pentru a vă accesa contul și a fura orice criptomonedă stocată acolo.

Tabel: Principalele caracteristici ale portofelului Coinbase și ale portofelului Binance

Site-urile de phishing pot fi observate de la câteva indicii. Mai întâi, verificați certificatul de securitate Alături de Bara de adrese URL. Ar trebui să aibă un cuvânt verde lângă el (de obicei „sigur” sau numele companiei). Ar trebui să aibă „https” și nu doar „HTTP” la începutul adresei URL.

De asemenea, căutați litere sau cifre ciudate în adresa URL. Escrocii vor folosi deseori litere precum „ŗ”, „ï” sau „ė”. Puteți vedea punctele suplimentare deasupra și dedesubtul literelor? Aceste tipuri de pagini de phishing sunt frecvente pe site-urile legate de criptomonede. Furiș, huh?

Cel mai bun portofel Ethereum: un exemplu de site de phishing.

Pentru a vă asigura că nu vizitați niciodată un site web de phishing, tastați complet adresa URL a site-ului web pe care încercați să îl utilizați. Apoi puteți „marca” pagina din browser după ce ați verificat securitatea paginii. Acest lucru vă va asigura că veți vizita un site sigur numai în viitor. De asemenea, utilizați autentificare cu doi factori ori de câte ori există opțiunea.

Cel mai important, nu lăsați mai mulți bani decât vă puteți permite să pierdeți la un schimb. Chiar dacă nu vizitați niciodată un site de phishing, schimburile sunt piratate. Odată plecat, fondurile din contul dvs. se vor pierde pentru totdeauna.

Avantajele portofelelor online:

Bravo PRO

Excelent pentru comercianți. Dacă portofelul online se bazează pe un schimb, toate monedele pe care le puteți cumpăra la schimb vor avea propriile lor portofele într-un singur cont.

Poate vinde o poziție foarte repede. Acesta este un lucru bun dacă doriți să cronometrați piața. Cu toate acestea, ar putea duce, de asemenea, la decizii proaste și vă poate costa bani în tranzacții cu timp nepotrivit.

Dezavantaje ale portofelelor online:

degetul mare în jos CON

Nu dețineți cheile dvs. private cu un portofel online. Dacă nu dețineți cheile private, nu dețineți Etherul. Dacă serviciul de schimb sau portofel dispare brusc, și banii tăi au dispărut.

Schimburile sunt o țintă bună pentru hackeri. Acestea stochează cantități mari de criptomonede la ele și dacă un criminal cibernetic intră, ar fi o zi de plată mare pentru ei. Dacă o bursă își pierde toți banii din cauza unui atac cibernetic, este posibil ca și voi să pierdeți toți banii.

Portofele software

Portofele software oferiți utilizatorilor un echilibru între Securitate și ușurință în utilizare. Sunt mai sigure decât portofelele de schimb și este mai ușor să efectuați tranzacții repetate cu ei decât cu portofele de hârtie. Din acest motiv, este logic să stocați ETH pentru care doriți să utilizați cheltuieli zilnice într-un portofel software.

Principalul avantaj pe care îl are un portofel software Ethereum față de un portofel online este că vă păstrați propria cheie privată. Acest lucru reduce foarte mult riscul de fiind piratat. Cu toate acestea, acestea nu sunt la fel de sigure ca hârtia sau portofelele hardware.

Cel mai bun portofel Ethereum: previzualizarea aplicației Exodus.

Portofelele software pot fi sparte în software de keylogging. Ele pot fi, de asemenea, împărțite în utilizare malware care găsește și copiază fișiere de portofel de pe computer. Este posibil ca un hacker să trimită către el o copie a unui fișier portofel de la computerul dvs., precum și să fi copiat parola pe care ați folosit-o pentru a utiliza portofelul. Dacă se întâmplă acest lucru, acum au acces la Etherul tău!

Există o mulțime de tipuri diferite de portofele software. Când alegeți cea mai bună pentru dvs., este important ca codul este sursa deschisa. Acest lucru permite comunității criptomonede să testeze dacă există erori și să verifice dacă codul din portofelul software nu va permite hackerilor să intre.

Portofelele software pot fi utilizate pe un computer sau pe un telefon mobil. Vă putem recomanda următoarele portofele de birou Ethereum: Exod și Jaxx. Vom vorbi mai multe despre utilizarea telefonului ca portofel mai târziu.

Avantajele portofelelor software:

Bravo PRO

De obicei, modele ușor de utilizat. Portofele software au fost realizate pentru a oferi utilizatorilor cel mai simplu mod de a utiliza blockchain-ul Ethereum. Trimiterea, primirea și importarea cheilor private ar trebui să fie foarte simple atunci când utilizați un portofel software bine cunoscut.

Eter și alte monede digitale ușor de accesat. Dacă faceți o mulțime de achiziții de la vânzători online folosind Ether, plățile pot fi trimise rapid și simplu dintr-un portofel software.

Dezavantaje ale unui portofel software:

degetul mare în jos CON

Programele malware și keylogger-urile sunt periculoase pentru portofelele software.

Poate să-i facă pe utilizatori leneși cu securitate. Sunt necesare backup-uri. Acestea nu trebuie stocate pe un computer. Depozitarea copiilor de rezervă ridică aceleași puncte slabe ca și un portofel de hârtie (foc, apă, alte persoane). Dacă unitatea dvs. de disc nu reușește, veți putea accesa cheile private pentru a vă restabili portofelul pe un alt aparat? (Sugestie: răspunsul aici ar trebui să fie întotdeauna „da”!)

Portofele mobile

Unii utilizatori de criptomonede le place să-și păstreze Etherul un portofel mobil. Aceasta oferă o modalitate ușoară de stocare, deoarece își pot folosi Etherul atunci când sunt departe de computer. Cu toate acestea, portofelele mobile prezintă aceleași riscuri ca portofelele software. Sunt doar la fel de sigure ca și telefonul mobil. Sunt disponibile atât portofelele Ethereum Android, cât și portofelele Ethereum iOS.

Deci, poate un portofel mobil este cel mai bun portofel Ethereum?

Programe malware și keyloggers vă poate infecta dispozitivul mobil. De asemenea, dacă cineva cunoaște codul PIN al telefonului dvs., în funcție de tipul de portofel mobil Ether, poate vedea adesea cheia privată, chiar dacă portofelul în sine este protejat de o parolă. Din acest motiv, numai sumele mici pentru utilizare zilnică ar trebui stocate pe un portofel software bazat pe telefonul mobil.

Portofele hardware

Una dintre cele mai populare metode de stocare a criptomonedelor este hardware-ul portofel. Exemple de portofele hardware Ethereum includ KeepKey, Trezor, și seria Ledger. Acestea își propun să se combine securitatea unui portofel de hârtie cu utilizarea unui portofel software. Oamenii care le dețin spun adesea că sunt cele mai bune portofele Ethereum posibile.

Un portofel hardware arată adesea ca o unitate pen USB. Vă stochează cheile private înăuntru. Un cod PIN format din patru cifre este folosit pentru a accesa portofelul Ether de pe dispozitiv. Dacă portofelul hardware este pierdut sau furat, acesta poate fi restaurat folosind o frază de sămânță (24 de cuvinte).

Cel mai bun portofel Ethereum: conexiune Ledger la computer.

Un punct important despre portofelele hardware Ethereum este că acestea sunt scump. Unii spun că costul unui dispozitiv care asigură corect criptomoneda merită. Sunt de acord. Înainte de a ne uita la defectele de securitate ale unui portofel hardware, totuși, putem vorbi despre avantajele de a folosi unul:

✓ Oferă o securitate mult mai bună decât un portofel online și o securitate puțin mai bună decât un portofel software.

✓ Permite trimiterea de fonduri către și de pe dispozitiv. Totuși, acest lucru va reduce securitatea.

Ultimul cupon Ledger Wallet găsit:

Defecte de securitate la portofelele hardware

Chiar dacă unii oameni consideră că portofelele hardware sunt cel mai bun portofel Ethereum pentru a stoca criptomonede, există unele dezavantaje în utilizarea acestuia. Chiar dacă unele dintre aceste puncte sunt puțin probabil, ele fac totuși dispozitivul mai puțin sigur!

Firmware-ul trebuie instalat. Dispozitivul portofel hardware trebuie să utilizeze firmware. Un atacator inteligent ar putea obliga dispozitivul să fie actualizat cu un program rău intenționat sau să copieze datele de pe dispozitiv și să le trimită hackerului.

Might Este posibil ca computerul utilizat pentru a accesa Etherul de pe portofelul hardware infectat deja cu software rău. Dacă utilizatorul este absolut sigur că nu poate avea instalat un software rău, nu trebuie să fi fost niciodată conectat la internet. În acest caz, computerul în sine oferă o securitate mai bună decât dispozitivul portofel hardware Ethereum.

✗ Fraza de semințe și pinul sunt cele mai importante informații. Ambele trebuie stocate în același mod ca o cheie privată pentru alte soluții. Altcineva care-ți cunoaște fraza originală este la fel de rău ca și altcineva care știe cheia ta privată. Aceștia pot accesa fondurile de pe portofelul hardware.

✗ A fost manipulat dispozitivul? Dacă vă cumpărați portofelul hardware de la compania care a realizat-o, acesta este mult mai puțin probabil. Cu toate acestea, este încă posibil ca cineva care lucrează la companie să fi adăugat o versiune rău intenționată a software-ului pe dispozitiv. Din motive evidente, nu ar trebui să cumpărați niciodată un portofel hardware de la o persoană sau magazin necunoscut.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele puncte slabe ale portofelelor hardware, cum ar fi Trezor și Ledger serie. Această postare pe blog vă va oferi mai multe informații de utilizat atunci când prietenul dvs. susține că KeepKey-ul lor este cel mai mare lucru vreodată!

După cum puteți vedea, nicio soluție de stocare nu oferă utilizatorilor securitate completă pentru a fi cel mai bun portofel Ethereum de până acum. Cu toate acestea, există o modalitate de a consolida securitatea Bitcoin sau a criptomonedelor similare. Poți să folosești un portofel cu mai multe semnături. Pentru a trimite bani dintr-un portofel cu mai multe semnături, mai multe persoane trebuie să solicite accesul la acesta folosind date diferite. Acest lucru mărește securitatea oricărui portofel cu destul de mult.

Deoarece tranzacțiile Ethereum sunt mai complexe decât cele Bitcoin, există mai multe oportunități pentru atacatori. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre portofelele multisig, verificați această postare de blog. Punctul important este că portofele Ethereum multisig actuale poate fi piratat.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Concluzie

Dacă ați rămas cu mine, acum ar trebui să știți totul diferitele tipuri de portofele disponibile și care este cel mai bun portofel ETH pentru dvs.. Știți defectele de securitate ale fiecăruia și la care cazuri de utilizare sunt cele mai potrivite. În cele din urmă, cel mai bun portofel Ethereum va depinde de cât de mult îți dorești magazinul și pentru ce sumă timp.

Dacă ați făcut o investiție mare și doriți să o lăsați peste un an, un portofel de hârtie va fi cea mai bună decizie posibilă. Nu tăiați colțurile atunci când îl configurați. Urmați cu atenție instrucțiunile de mai sus și veți avea un portofel la fel de sigur ca un portofel hardware scump.

Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat sau nu puteți stoca cheile private la casa unui prieten sau a unei rude de încredere, puteți utiliza ideea de ștanțare a metalelor sau o soluție similară, mai permanentă, pentru înregistrarea cheilor private.

Tabel: Pro și contra Ledger Nano X și Trezor Model T

Dacă doriți să păstrați Ether pentru utilizarea de zi cu zi, un hardware sau portofel software va oferi echilibrul adecvat de utilizare și securitate. Deși sunt minunate pentru stocarea unor cantități mici sau medii de criptomonede, nu sunt foarte bune pentru sume mari.

În cele din urmă, dacă vă place să tranzacționați des, puteți utiliza un portofel online bazat pe un schimb. Aceasta este cea mai riscantă categorie. Punctele slabe potențiale ale unui portofel online sunt cu mult mai multe decât sunt cu oricare dintre celelalte tipuri pe care le-am menționat. Dacă se întâmplă ceva cu site-ul în sine, puteți spune la revedere de la toate fondurile dvs..

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me