IOTA – criptomoneda care nu folosește un blockchain. Asta e corect! În schimb, IOTA folosește propria sa formă de tehnologie Ledger distribuită numită The Tangle!

Oricum, să mergem la asta – presupun că v-ați cumpărat câteva monede IOTA și acum doriți să aflați cel mai bun loc pentru a le stoca? Fie asta, fie căutați acest lucru înainte de a cumpăra IOTA. Ei bine, oricare ar fi, ați ajuns cu siguranță la locul potrivit!

În ghidul meu de portofel IOTA, voi începe prin a vorbi despre motivul pentru care este important să stocați monedele într-un portofel privat, mai degrabă decât să le lăsați într-un schimb de la terți..

După aceea, voi discuta câteva dintre diferitele tipuri de portofele și modul în care cel pe care îl alegeți va depinde de anumiți factori, cum ar fi o securitate suplimentară sau o comoditate suplimentară.

În cele din urmă, vă voi spune despre unele dintre cele mai bune portofele IOTA de pe piață, precum și despre unele noi și incitante care vor fi lansate în curând!

Deci ce mai aștepți? Permiteți-mi să încep prin a explica de ce aveți nevoie de un portofel IOTA!

Portofel IOTA – De ce ai nevoie de unul?

Când achiziționați criptomonede dintr-un schimb centralizat (adică Binance, Bittrex etc.), vă puneți încrederea în altcineva – bursa centralizată.

Aceasta înseamnă că, atunci când depuneți fonduri, aveți încredere că schimbul le va proteja. Cel mai mare risc de a avea încredere într-o companie care folosește servere centralizate este că, dacă acestea sunt piratate, atunci întreaga bază de date este expusă riscului.

Din păcate, de când Bitcoin a fost creat în 2009, au existat o mulțime de hack-uri.

În 2016, principalul schimb de criptomonede Bitfinex a avut serverele sale sparte, ceea ce le-a permis infractorilor să fure peste 120.000 BTC. Pe atunci, aceasta se ridica la 72 de milioane de dolari.

Graficul prețurilor Bitfinex

În anul următor, un schimb numit CoinDash a furat Ethereum în valoare de peste 7 milioane de dolari. Din nou, serverele centralizate au fost sparte, permițând hackerilor să fure fondurile altor persoane.

Deci, ce se întâmplă dacă un schimb este spart și îți fură banii? Din păcate pentru dvs., nu există nicio garanție că schimbul vă va da înapoi. De-aceea este cu adevărat important să vă mutați monedele în propriul portofel IOTA, departe de orice schimb centralizat.

Deci, acum, când știți de ce este important să nu lăsați niciodată monede într-un schimb, următoarea parte a ghidului meu de portofel IOTA va vorbi despre diferitele tipuri de portofele disponibile.

Diferite tipuri de portofele

Înainte de a discuta diferitele tipuri de portofele disponibile, este important să ne amintim că IOTA este încă un proiect foarte nou. Aceasta înseamnă că, în prezent, nu au de fapt un portofel care să se potrivească fiecărui tip. Cu toate acestea, există o mulțime de portofele noi în curs de dezvoltare, deci există șanse mari să nu fie nevoie să așteptați prea mult înainte de a obține portofelul dorit..

Portofel IOTA

Portofel web

Un portofel web este cel mai puțin sigur portofel de pe piață și înseamnă pur și simplu că puteți accesa monedele dvs. doar printr-un browser de internet. De fapt, în exemplul pe care l-am dat mai devreme în care schimburile centralizate au fost sparte, acesta este un exemplu de portofel web.

Deși portofelele web sunt cele mai expuse riscului, ele sunt și cele mai convenabile. Aceasta înseamnă că, dacă trebuie să trimiteți rapid cuiva fonduri, cel mai bine este să folosiți un portofel web.

Totuși, nu uitați că ar trebui să păstrați doar cantități mici de monede IOTA într-un portofel web, doar în cazul în care se întâmplă ceva rău.

Utilizând un portofel web, predați și controlul asupra fondurilor altcuiva. Este ca și cum ai lăsa pe cineva pe care nu-l cunoști să-ți îngrijească economiile și apoi să-i ceri să-ți permită să le accesezi când ai nevoie – dacă ai o sumă de monede IOTA pe care nu dorești să le pierzi, cu siguranță nu nu e modul de a le păstra!

Portofel IOTA

Portofel mobil

După cum sugerează și numele, un portofel mobil este atunci când țineți monedele pe dispozitivul mobil. Există câteva avantaje în a face acest lucru, totuși, există și unele dezavantaje.

În primul rând, trimiterea și primirea de fonduri este foarte convenabilă. Nu numai că aveți acces instantaneu la monedele dvs., dar puteți utiliza și caracteristicile scanării QR. Acesta este ca un cod de bare pe care îl scanează telefonul dvs., care poate converti automat codul de bare într-o adresă de portofel unică.

De exemplu, în locuri precum Japonia, unde există acum peste 200.000 de magazine din lumea reală care acceptă plăți cu criptomonede, puteți să vă scanați telefonul la casă și fondurile sunt trimise automat furnizorului!

Nu uitați niciodată, dacă cineva vă poate fura telefonul, este posibil să vă poată accesa monedele înainte de a avea ocazia să le restaurați pe alt dispozitiv. În plus, dispozitivele mobile nu sunt 100% sigure de malware sau viruși.

Portofel IOTA

Portofel desktop

Această opțiune specială este puțin mai sigură decât un portofel mobil, cu toate acestea, este puțin mai convenabilă. În esență, descărcați portofelul pe computer sau dispozitivul laptop și apoi stocați monedele offline. Singura dată de care portofelul are nevoie pentru a face o conexiune la internet este atunci când doriți să trimiteți fonduri cuiva.

Când utilizați un portofel desktop de încredere, cheile dvs. private nu sunt deținute de servere terțe, ceea ce înseamnă că numai dvs. aveți acces la ele. În același timp, acest lucru înseamnă, de asemenea, că, dacă le pierzi, monedele tale vor dispărea pentru totdeauna!

În mod similar cu un portofel mobil, monedele dvs. sunt expuse riscului în mai multe moduri. De exemplu, de fiecare dată când vă conectați la internet, portofelul dvs. este vulnerabil, mai ales dacă un hacker vă poate infecta laptopul cu un virus sau un keylogger.

De asemenea, dacă uitați să faceți o copie de rezervă a portofelului și dispozitivul dvs. se rupe, puteți pierde monedele IOTA. Nu lăsați niciodată pe nimeni să vă utilizeze laptopul fără a fi prezent și nu îl lăsați nesupravegheat la un atelier de reparații!

Portofel IOTA

Portofel hardware

Într-o propoziție, un portofel hardware pentru criptomonedă este la fel de aproape de un seif din lumea reală pe cât veți obține pentru monedele dvs. IOTA! Practic, monedele dvs. sunt păstrate offline într-un dispozitiv hardware fizic, ceea ce înseamnă că este conectat vreodată la un server doar când îl conectați.

Pentru a autentifica un transfer de fonduri, va trebui să introduceți codul PIN pe portofelul hardware. Chiar dacă vi s-ar fi furat portofelul, hackerii nu ar putea să vă acceseze monedele. În schimb, le-ați putea recupera utilizând fraza de recuperare a parolei!

Spre deosebire de celelalte tipuri de portofele pe care le-am menționat, de fapt va trebui să plătiți pentru un portofel hardware, dar dacă doriți să dețineți un număr mare de monede, merită investiția..

Deci, acum, când știți despre diferitele tipuri de portofele criptomonede, voi discuta acum care este cel mai bun portofel IOTA al portofelelor IOTA disponibile în prezent!

Ultimul cupon Ledger Wallet găsit:

Portofel IOTA — Care este cel mai bun?

Deși echipa IOTA a început să lucreze pentru prima dată la proiectul său în 2015, mai sunt doar câteva portofele din care să aleagă. Iată trei pe care le puteți accesa imediat.

Portofel ușor GUI IOTA

Portofelul ușor GUI IOTA este perfect pentru începători, deoarece este foarte simplu de instalat.

Căutați un portofel IOTA MAC? Ai noroc! Este disponibil pentru descărcare pe MAC, Windows și Linux. Cu toate acestea, acest portofel special IOTA nu este compatibil cu dispozitivele mobile.

Aplicație portofel mobil IOTA

În ceea ce privește securitatea, sunteți singura persoană care are acces vreodată la cheile dvs. private, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt stocate de o terță parte.

Când îl configurați pentru prima dată, veți fi întrebat dacă doriți să instalați nodul complet sau luminos. Dacă sunteți începător și căutați doar să păstrați lucrurile simple și sigure, atunci cel mai bine este să alegeți un nod ușor.

Dacă vă place sunetul acestui portofel IOTA, îl puteți descărca de la acest site web.

Portofel Nostalgia IOTA Light

Din nou, dacă căutați un portofel IOTA Mac, Windows sau Linux, aveți noroc! Portofelul Nostalgia IOTA Light este disponibil pentru descărcare pe dispozitivele Windows, Mac și Linux, făcându-l un portofel ușor IOTA pentru desktop.

Se știe că are caracteristici de securitate foarte bune, cu toate acestea, este destul de complex de utilizat. Deci, dacă nu aveți o bună înțelegere a codării de bază, este posibil să nu fie cel mai bun portofel IOTA pentru dvs..

Portofel ușor Nostalgia IOTA

Dacă puteți utiliza Nostalgia, utilizarea acestuia vă va oferi cel mai rapid acces la rețeaua IOTA, ceea ce îl face foarte convenabil dacă trebuie să efectuați plăți rapide.

Făcând clic pe aceasta legătură, puteți găsi instrucțiuni despre cum să o configurați, precum și să găsiți un link pentru a descărca portofelul IOTA direct pe dispozitivul dvs..

Portofel IOTA pentru Android

Portofelul final de pe lista mea este portofelul oficial IOTA pentru Android. Acesta este, desigur, un portofel mobil, care vă oferă multă comoditate în deplasare.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația oficială și puteți trimite, deține sau primi portofel pe portofel monede IOTA. Alte caracteristici includ un scaner QR, un curs de schimb valutar IOTA-la-Fiat și instrumente de parolă suplimentare.

Portofelul a fost lansat abia recent, ceea ce înseamnă că este încă în versiune beta. Din păcate, deoarece portofelul este încă la începuturile sale, au existat destul de multe reclamații cu privire la bug-uri.

Portofel IOTA BETA

Dacă aveți norocul de a avea un telefon Android, puteți să descărcați portofelul oficial IOTA pentru Android vizitând magazinul Google Play.

Știu la ce te gândești probabil. Asta este? Ei bine, în această etapă, mă tem că da. Platforma IOTA nu este încă un produs finit, deci va trece încă ceva timp până când totul va fi pus în funcțiune.

Nu vă faceți griji, totuși, mai sunt multe. În continuare, vom analiza câteva dintre portofelele IOTA care urmează să fie lansate în viitor.

(Apropo, dacă doriți să citiți ghidul meu complet despre „Ce este IOTA?”, Îl puteți accesa prin făcând clic aici!)

Portofel IOTA – În sus și în venire?

Deși cantitatea de portofele IOTA disponibile în acest moment este foarte limitată, există câteva noi care sunt în curs de dezvoltare. Dacă sunteți în căutarea unui portofel IOTA Mac, atunci acesta vă include și pe voi! Am enumerat două mai jos, despre care cred că ar trebui să fii atent.

Portofelul Trinity

Portofelul Trinity este dezvoltat de un student la University College London (UCL) și se așteaptă să fie lansat foarte curând. Potrivit celui mai recent anunț din martie 2018, Portofelul Trinity va fi primul portofel IOTA ușor de utilizat care va intra pe piață.

Vor fi disponibile o mulțime de funcții, inclusiv mai multe limbi, modul de bază sau expert și posibilitatea de a imprima un portofel de hârtie IOTA.

Notă: Un portofel de hârtie IOTA este un mod de a vă păstra cheile private offline. În realitate, este doar să le tipăriți pe o bucată de hârtie! Nu uitați să păstrați portofelul de hârtie IOTA în siguranță, deoarece este vulnerabil la daune provocate de incendii etc. – luați în considerare laminarea acestuia!

Portofelul Trinity se află în ultimele sale etape de dezvoltare și, odată lansat, se așteaptă să fie lansat pe toate tipurile de dispozitive, inclusiv pe iOS!

Portofelul Nelium

Nelium este un alt portofel ușor de utilizat, care este în curs de dezvoltare. Odată ce este gata pentru lansare, acest portofel IOTA va fi compatibil atât cu Android cât și cu iOS, făcându-l un portofel exclusiv pentru dispozitive mobile. Principalul beneficiu al utilizării portofelului Nelium este că va fi absolut perfect pentru începători.

Aplicație portofel mobil Nelium

Când vine vorba de securitate, semințele dvs. private sunt păstrate doar pe dispozitivul dvs. mobil, deci nu sunt văzute niciodată de serverele Nelium. Există o interfață de utilizator curată și există, de asemenea, o opțiune de scanare a unui cod QR, ceea ce face foarte ușor transferul de fonduri

Dacă doriți mai multe informații despre acest portofel special IOTA sau doriți să știți când va fi lansat, faceți clic pe link aici!

Ledger Nano S IOTA

Am salvat cele mai bune până la sfârșit! În aprilie 2018, echipa IOTA a anunțat că criptomoneda lor va fi în curând compatibilă cu portofelul Ledger Nano S.!

Ledger-ul este un portofel hardware, care, dacă vă amintiți mai devreme în ghidul meu, este la fel de aproape de un seif pe care îl veți obține. Acesta va fi cel mai sigur mod de a vă stoca monedele IOTA, deoarece chiar dacă aveți furat portofelul hardware, puteți totuși să vă recâștigați accesul la fonduri.

Este important să ne amintim că ar trebui să cumpărați Ledger Nano S doar de pe site-ul oficial, care poate fi accesat de făcând clic pe acest link.

Dacă acesta este portofelul care vă interesează, continuați să verificați dacă există actualizări. Odată ce este compatibilizat, vă va costa în jur de 90 de euro.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Concluzie

Deci, iată-te! Dacă ați citit ghidul meu IOTA de portofel de la început până la sfârșit, ar trebui să aveți acum o bună înțelegere a diferitelor tipuri de portofele.

Ce portofele folosiți în mod normal? Îți place sunetul unei hârtii IOTA?

De asemenea, ar trebui să aveți o idee bună despre cele trei portofele IOTA care sunt disponibile în prezent. Vă sună bine vreunul dintre ei? Știu că este foarte limitat în acest moment, dar lucrul bun este că există în prezent câteva portofele grozave.

Tabel: Pro și contra Ledger Nano X și Trezor Model T

Îmi place foarte mult sunetul portofelului Ledger Nano S IOTA, deoarece este cel mai sigur loc pentru depozitarea monedelor tale!

Spuneți-mi părerile dvs. despre portofelele pe care le-am analizat, precum și orice experiență pe care ați avut-o cu ei!

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me