Dacă citiți acest tutorial, probabil că știți deja cât de mare este criptomonede sunt în prezent. Cu Bitcoin care conduce taxa în mainstream, popularitate cripto inca este crescând – nimeni nu știe dacă se va opri vreodată.

Dar cu toată această atenție și oameni noi care vin în lumea criptografică, Cererea pentru platforme de schimb de criptomonede sigure și de renume a fost un punct important de discuție. Cu atât de multe schimburi disponibile, ar putea deveni dificil să alegeți schimbul de cripte potrivit pentru dvs..

De aceea, astăzi, în această comparație Changelly vs ShapeShift, vom arunca o privire asupra celor două platforme de schimb de top de pe piață.

Sunt destul de multe unghiuri din care ați putea începe să comparați platformele și vom trece peste toate cele principale. Înainte de asta, însă, o voi face introduce atât platformele, cât și companiile din spatele lor, astfel încât să puteți înțelege mai clar despre ce vorbim.

Deci, fără alte întrebări, să trecem în revistă ShapeShift vs Changelly!

Changelly: o prezentare generală

Prototipul pentru Changelly a fost dezvoltat inițial în 2013. Creatorii din spatele acestuia au făcut parte din infamul pool de minerit de criptomonede MinerGate. Cu toate acestea, compania definită a fost lansată doar câțiva ani mai târziu – în acel moment, echipa de la MinerGate nu a avut nimic de-a face cu ea.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Mulți oameni par să amestece acest lucru, așa că permiteți-mi să clarific – în prezent, MinerGate și Changelly sunt două entități complet separate.

Changelly vs ShapeShift - o comparație aprofundată

Ca platformă de tranzacționare a criptomonedelor, Changelly a ajuns la faimă la un moment dat în 2016. Simplitatea și comisioanele de tranzacționare oferite de Changelly par să fie unele dintre principalele motive ale popularității sale. Changelly cere aproape fără informații personale de la utilizatori pentru a începe tranzacționarea – tot ce aveți nevoie este o adresă de e-mail.

În plus, platforma oferă mai mult de 100 de monede diferite și monede fiduciare pentru tranzacționare – aceasta este o sumă destul de semnificativă! În plus, site-ul oferă Asistență clienți live 24/7 – fără roboți! Cu siguranță, aceasta este o caracteristică uimitoare pe care o avem atunci când vorbim despre o platformă de schimb criptografic.

Un alt plus la reputația Changelly este că platforma se poate lăuda ca ea super sigur – la scrierea acestei comparații Changelly vs ShapeShift, au fost foarte puține înregistrat și încercări publicitare de spargere pe platformă – una care avea de-a face cu Ethereum, și una care a perturbat-o pe Changelly relații Clienți.

Acest lucru s-a întâmplat în timpul hype din decembrie 2017 și a fost semnificativ – destul de multe platforme de tranzacționare criptografice au avut probleme similare înainte. Indiferent cât de bun ai o companie sau o platformă de tranzacționare – se pare că nimeni nu este ferit de potențiale amenințări.

Pe de altă parte, totuși, oamenii par să pună la îndoială că este legitim sau nu Changelly. Dacă ai lua un minut și răsfoiești online recenziile și evaluările Changelly, observi că există un decalaj uriaș între recenziile de 5 stele și cele de 1 stea – oamenii par să aleagă una dintre ele, concentrându-se cu greu pe terenul de mijloc. Acest lucru nu este lipsit de un motiv.

Oamenii care întreabă „este legitim Changelly?” și plecând recenzii negative despre compania online sunt în mare parte cei care au încercat să cumpere, să vândă sau să tranzacționeze un fel de criptomonedă cu o monedă fiat.

Changelly este mândru că oferă un comision plat 0,5% cumpărare, vânzare și tranzacționare între două criptomonede, dar (aparent) nu sunt la fel de transparente când vine vorba de cele fiat.

Adevărat, compania nu îi minte intenționat pe utilizatorii lor – doar că, uneori, taxele de tranzacționare fiat super-ridicate nu sunt publicitate și se pare că sunt lăsate clientului să afle singur.

Changelly vs ShapeShift - o comparație aprofundată

Bineînțeles, datorită întregii „comisioane de tranzacționare cripto 0,5%”, oamenii vor tinde să creadă că acest lucru se aplică întregului site. Când dau peste tranzacționare valutară fiat și vezi taxe (acestea pot varia în funcție de poziția pe piață; totuși, ele par să rămână întotdeauna relativ ridicate), apare un șoc de înțeles.

Cu toate acestea, ar trebui să se afirme că site-ul a fost mai transparent în această privință până târziu – observă că a "5% + 5%" taxa va fi percepută la tranzacție (5% pentru Changelly și 5% pentru Simplex). Având în vedere aceste informații, lucrurile par mult mai clare!

În afară de această situație a taxelor de tranzacționare în valută fiduciară, Changelly are o mare reputație.

ShapeShift: o prezentare generală

Acum că aveți o idee despre ce este Changelly, următorul pas din acest tutorial de comparație Changelly vs ShapeShift este să cunoașteți ShapeShift.

ShapeShift a fost fondată în 2013, de un tip pe nume Erik Voorhees. Compania este cu sediul în Elveția și este considerat a fi una dintre cele mai cunoscute și de încredere platforme de schimb de criptomonede din lume.

ShapeShift este renumit pentru că oferă utilizatorilor săi capacitatea de a tranzacționa criptomonede fără a fi necesară stocarea oricăror sau a tuturor datelor personale pe serverele companiei. Cu toate acestea, de la 1 octombrie 2018, acest lucru sa schimbat – ShapeShift necesită acum stocarea unor informații personale pentru a efectua tranzacții de succes în cadrul platformei lor.

Changelly vs ShapeShift - o comparație aprofundată

Una dintre caracteristicile principale pentru care ShapeShift este atât de cunoscută ar putea fi, de asemenea, considerată cea mai mare cădere a platformei.

ShapeShift a fost întotdeauna mândru că nu stochează niciuna sau toate informațiile utilizatorului în platforma lor, oferind în același timp tranzacții super-rapide între criptomonede. O mulțime de oameni s-au întrebat – cu o securitate atât de mică, unde se plasează toate fondurile între tranzacții sau în timpul transferurilor eșuate?

Ei bine, cu siguranță, oamenii au primit răspunsurile lor – din martie până în aprilie 2016, au existat Trei încălcări ale securității pe care le-a experimentat ShapeShift. Toate cele trei atacuri au fost efectuate de același hacker – în total, au fost furate în jur de 200.000 de dolari, sub formele de Litecoin, Bitcoin și Ethereum.

După ce s-a îndepărtat praful, ShapeShift a aflat că unul dintre angajații lor era responsabil pentru atac – el a scos informații de securitate sensibile către hackerul în cauză. CEO al companiei a promis comunității într-o declarație că nu au fost furate fonduri de la utilizatorii efectivi și că compania le-a furat a rezolvat problema astfel încât să nu se mai întâmple nimic asemănător.

Changelly vs ShapeShift - o comparație aprofundată

Inutil să spun, însă pagubele au fost deja tratate – o căutare pe Google va arăta că există nenumărate persoane dezamăgite și nemulțumite de ShapeShift. Oamenii care erau preocupați de lipsa de confidențialitate a companiei înainte de atac sunt printre cei mai furiosi.

Au fost multe rapoarte despre pierderea fondurilor în procesul de tranzacționare, asistență și comunicare slabă pentru clienți, taxe ascunse, etc. Compania a avut o perioadă dificilă de gestionare a tuturor problemelor care au apărut inainte si dupa (dar mai ales după!) atacul asupra serverelor lor.

Acum că vedeți situația cu ambele platforme de schimb de criptomonede, putem începe să săriți în comparația Changelly vs Shapeshift. Vă voi spune despre principalele criterii care au fost utilizate pentru a evalua ambele platforme și vă voi explica raționamentul din spatele alegerii acesteia. Apoi, vom putea începe examinarea ShapeShift vs Changelly.

Criteriu de evaluare

In acest Comparație Changelly vs Shapeshift, Am extras câteva dintre cele mai importante criterii pe care ar trebui să le dețină o platformă de tranzacționare.

M-am bazat pe alegerile mele pe preferințele și opiniile oamenilor găsite online, cel mai frecvent exprimate preocupări și alte variabile conexe. Criteriile enumerate mai jos nu sunt plasate în nicio ordine specifică, cu excepția cazului în care se specifică altfel.

Securitate

Acest lucru ar trebui, probabil, să fie o nebunie pentru majoritatea oamenilor, dar absolut prioritatea numărul unu că o platformă de schimb de criptomonede ar trebui să întrețină și să ofere clienților săi este Securitate.

Imaginați-vă acest tip de scenariu: aveți un 100 de bitcoin. Sunt mulți bani! Într-o zi, decideți să tranzacționați Bitcoins-urile în alte criptomonede – să spunem, Ethereum. Găsiți un platformă de tranzacționare criptografică – una super fantezistă, artistică și multifuncțională la asta! Firește, reacția ta inițială este pozitivă și demnă de încredere.

Changelly VS ShapeShift: securitate criptomonedă.

Deoarece platforma este atât de plăcută și atrăgătoare din punct de vedere estetic, vă decideți să o utilizați și fără să-i mai gândească, veți continua cu comerțul. Te culci visând tot acel Ethereum pe care te vei trezi …

Cu excepția faptului că te trezești și vezi că ai fost înșelat din toate fondurile tale, deoarece platforma de tranzacționare pe care ai decis să o folosești nu aveau măsurile de securitate corecte în cec.

Faptul că platforma a fost frumoasă sau multifuncțională va conta pentru tine în acel moment? Nu este o șansă – vei fi devastat pentru că tocmai ai pierdut toate economiile. Acum, vedeți la ce mă refer când spun că securitatea este importantă?

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Taxe

O platformă de tranzacționare bună va avea întotdeauna cele mai bune tarife și taxe când vine vorba de tranzacționarea criptomonedelor. În discuția „Changelly vs Shapeshift”, aceasta nu este o excepție.

Există o mulțime de site-uri web, companii și platforme de tranzacționare criptografice care oferă utilizatorilor lor „cele mai bune taxe de tranzacționare din jur”, totuși, atunci când treceți prin procesul de tranzacționare, vedeți că taxele lasă ceva de dorit.

Site-uri de tranzacționare criptomonede de încredere și de încredere prezenta lor taxe în avans – clarifică pe paginile lor de start cât de mult și când vă vor taxa pentru fiecare tranzacție.

Rețineți că acest lucru înseamnă, de asemenea, că aceste site-uri nu rețin taxe ascunse de la clienții lor și sunt complet transparente pe tot parcursul procesului tranzacției (veți vedea de ce acest lucru contează puțin mai târziu în revizuirea Changelly vs Shapeshift).

Changelly VS ShapeShift: portofel criptomonedă.

Atunci când alegeți o platformă de tranzacționare cripto (sau orice alt activ), încercați întotdeauna să numărați și comparați taxele cu cel puțin alte câteva platforme. Ați putea fi surprins cât de multe dintre aceste platforme „cele mai mici taxe de pe piață” sunt departe de a avea de fapt aceste „cele mai mici taxe”.

Viteza și varietatea alegerii

Întrucât aceste două criterii sunt adesea clasificate ca secundare, am decis să le listez împreună. Cu toate acestea, faptul că acestea sunt secundare nu înseamnă că nu sunt importante.

Sa incepem cu viteză. Inutil să spun că o bună platformă de tranzacționare va putea efectuează tranzacții (fie că este vorba de cumpărarea, vânzarea sau tranzacționarea unei monede cripto în alta) cu viteza maxima fără a sacrifica nimic pe departamentul de securitate.

Una dintre principalele probleme cu platformele de tranzacționare criptografice bazate pe blockchain este că lor viteza este foarte dependentă de blockchain – devine greu de prezis când tranzacția dvs. va fi procesată în câteva minute și când ar putea dura toată ziua.

Când vine vorba de varietatea de opțiuni, acesta este cu adevărat un scenariu de la caz la caz. Unii oameni au nevoie doar de una sau două criptomonede (de obicei, acestea sunt ceva de genul Bitcoin și Ethereum, Clipoci, Litecoin – unele dintre cele mai cunoscute și mainstream), în timp ce altele vor să dețină cel puțin câteva monede în 200 de criptos diferite fiecare.

În funcție de categoria în care vă încadrați, acesta ar putea fi un criteriu semnificativ pentru dvs. sau unul neobservabil.

Acestea sunt criterii principale pe care l-am ales atunci când vine vorba de alegerea unei bune platforme de tranzacționare a criptomonedelor. Bineînțeles, există mult mai multe variabile, dar dacă o platformă are toate acestea acoperite, majoritatea celorlalți factori devin alegeri preferențiale secundare.

Acum, să intrăm în realitate ShapeShift vs Changelly comparați și analizați aceste două platforme prin prisma criteriilor date mai sus.

Changelly vs Shapeshift – Care este mai bine?

Să începem cu cel mai important factor – Securitate.

Ceea ce este mai sigur?

După cum am menționat probabil de zece ori deja, securitatea este cel mai important factor atunci când alegeți o platformă de tranzacționare a criptomonedelor. Deci, pe tema „Changelly vs Shapeshift”, care dintre aceste două platforme este mai sigură?

După cum am menționat anterior, Changelly se pot lăuda în prezent ca fiind aproape perfect sigur. Au existat probleme minore, dar părerea generală pe care o veți întâlni pe web este că oamenii par a fi relativ mulțumiți de starea actuală a platformei.

Changelly vs ShapeShift - o comparație aprofundată

Chiar dacă cineva ar încerca să-l hackereze pe Changelly, compania cere întotdeauna acest lucru utilizatori a furniza un adresa de email la efectuarea unui tranzacţie. Acest lucru se datorează faptului că Changelly oferă clienților săi un Autentificare cu 2 factori – acest lucru elimină (sau cel puțin scade drastic) posibilitatea oricărei fraude sau rele intenții.

ShapeShift, pe de altă parte, cu adevărat avea probleme de securitate. Alegerea de a nu solicita clienților niciun detaliu personal ar fi putut fi una inteligentă din punct de vedere al marketingului, dar mai devreme sau mai târziu a trebuit să apară ca un neajuns.

Și a făcut-o mai devreme – chiar dacă compania declară că securitatea lor actuală este actualizată, mulți oameni încă nu au încredere în ShapeShift și raportează diverse probleme cu plățile care lipsesc, tranzacție nereușită etc..

Care are taxe mai bune?

Modalitățile în care cele două companii își plătesc taxele sunt destul de diferite.

ShapeShift’s taxe sunteți dependent de monede că doriți să tranzacționați și situația pieței în acel moment. Compania ia ceea ce se numește a "taxa de miner" din tranzacția dvs. Bineînțeles, depozitele și retragerile sunt complet gratuite.

Acestea fiind spuse, unele speculații ShapeShift include un taxă fixă, specifică în tranzacție, dar pur și simplu nu o afirmă – în acest fel, pot obține profit, în timp ce pretind în continuare taxe de tranzacție scăzute. Cu toate acestea, rețineți că acestea sunt doar speculații – nu au dovezi solide care să le susțină.

Changelly, pe de altă parte, oferă o comision fix 0,5% de fiecare dată când cumpărați, vindeți sau tranzacționați criptomonede. Problema principală, așa cum am menționat anterior, apare atunci când doriți să amestecați monede fiat precum USD sau EUR în ecuație.

Acestea fiind spuse, platforma are cu adevărat a deveni mai transparent în timp. În plus, faptul că Changelly vă permite să vă urmăriți istoricul schimbului oferă acel strat suplimentar de securitate și asigurare.

Care este mai rapid și are o varietate mai largă de alegeri?

În comparația dintre Changelly și Shapeshift, ambele platforme oferă viteze de tranzacție relativ bune. Acestea depind de mulți factori diferiți, dar nu sunt mulți oameni online care să se plângă de viteza oricăreia dintre aceste companii.

Cu toate acestea, când vine vorba de varietate de alegeri, Changelly vine în top – compania oferă utilizatorilor săi mai mult de o sută de monede diferite de a alege atunci când vine vorba de tranzacționarea cu criptomonede.

Concluzii

După cum probabil vedeți, nu este ușor de comparat Changelly vs Shapeshift – ambele platforme au punctele forte și neajunsurile lor.

Dacă după ce citiți această comparație Changelly vs Shapeshift, credeți că Securitate atunci este cu adevărat cel mai important factor Changelly ar fi alegerea logică Pentru dumneavoastră. Pe de altă parte, de când ShapeShift s-a ocupat de situația de piratare a încălcării interne, ei nu au suferit încă un eveniment similar.

În plus, au eliminat întregul stick „fără informații personale” și cer acum oamenilor să se înscrie dacă vor să facă o tranzacție. Acesta ar putea fi un bun exemplu că au început să ia lucrurile în serios și și-au aruncat jocul.

Mai mult, dacă problema „schimbului valutar fiat” de la Changelly nu v-a speriat, platforma este o opțiune foarte decentă pentru persoanele care doresc să tranzacționeze criptomonede multiple.. Changelly are și-a stabilit numele și este deja văzut ca un o companie de schimb de criptomonede de renume.

Ei bine, acesta a fost „Comparație Changelly vs Shapeshift” tutorial. Sper că v-a fost util și că acum aveți o mai bună înțelegere a acestor două platforme de schimb criptografic! În cazul în care doriți să căutați mai departe, vă recomand cu adevărat să verificați Coinbase sau Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me