Alegerea portofelului potrivit este foarte important pentru orice începător cripto, deoarece alegerea portofelului greșit poate însemna pierderea criptomonedei pentru totdeauna!

În acest ghid, voi vorbi despre una dintre cele mai populare portofele criptografice disponibile – Copay. Vă voi spune despre ce fel de portofel este, cum funcționează și ce îl face atât de popular. Îți voi arăta și eu cum să configurați și utilizați Copay.

Înainte de a începe această revizuire a portofelului Copay, aș dori să vă prezint câteva informații suplimentare pe care este posibil să nu le cunoașteți.

Pro

  • Portofel cu mai multe semnături
  • Conturi multiple
  • Sursa deschisa
  • Ușor de utilizat

Contra

  • Nu există autentificare cu doi factori
  • Asistență pentru clienți inutilă
  • Deciziile afectate de BitPay

Plasați-vă cheia privată în siguranță

S-a terminat 320 miliarde de dolari SUA în valoare de criptomonedă in lume astăzi. Toată criptomoneda nu este păstrată în bănci sau sub saltele, ci este stocate pe mari registre mari. Registrele digitale sunt baze de date unde sunt înregistrate informațiile despre tranzacții ale unei criptomonede. Cel mai comun tip de registru digital se numește a blockchain.

Pentru mai multe informații despre blockchain-uri, consultați Blockchain Explained.

Blockchain-urile sunt rețele de mii de computere. Calculatoarele din aceste rețele se numesc noduri. Unele noduri conțin întregul registru, în timp ce altele nu. Cele care conțin registrul complet se numesc noduri complete. Are sens, corect?

Recenzie portofel Copay: blockchain.

Utilizatorii își pot accesa criptomoneda doar utilizând un cheie privată. Cu toate acestea, există două tipuri de chei și aveți nevoie de ele pentru a trimite și a primi criptomonede. Sunt:

  • Cheie publică: Acestea sunt coduri care pot fi văzut de oricine, iar informațiile pot fi trimise prin utilizarea cheilor publice. Gândiți-vă la aceasta ca la o adresă de e-mail – dacă trimiteți criptocurrency către prietenul dvs., îi veți cere cheia publică.
  • Cheie privată: Acestea nu ar trebui să fie văzut de nimeni în afară de tine. Acestea funcționează într-un mod similar cu parola dvs. de e-mail. Cu toate acestea, această parolă poate fi utilizată singură pentru a vă accesa criptomonedele – nu aveți nevoie de cheia dvs. publică pentru a vă conecta. Criptomonede sunteți atribuite cheilor private, nu portofele individuale. Nu dezvăluiți niciodată cheia dvs. privată și păstrați-o în siguranță în orice moment!

Este foarte greu să vă recuperați criptomoneda dacă cheia dvs. privată este furată. Oricine are acces la cheia privată, deține criptomoneda! Păstrarea cheii private în siguranță este foarte importantă.

Aici intră portofelele…

Portofele criptomonede stochează-ți cheia privată în siguranță. Există o mulțime de portofele diferite, cum ar fi portofele software, portofele hardware și portofele de site-uri web. Există chiar și unele care sunt doar bucăți de hârtie cu cheile imprimate pe ele! Aceste portofele diferite oferă toate niveluri diferite de securitate.

Deci, ce fel de portofel este Copay? Să aflăm…

Ultimul cupon Ledger Wallet găsit:

Ce este Portofelul Copay?

Portofel Copay a fost lansat în 2015 de către o companie numită BitPay. BitPay a fost primul Furnizor de plăți Bitcoin și a permis multor companii să accepte Bitcoin ca plată pentru prima dată. Este ca o versiune criptografică a Visa sau Mastercard! Serviciul a fost lansat în mai 2011 și a fost utilizat de 10.000 de companii diferite până în septembrie 2013.

Portofelul Copay Bitcoin a fost lansat în iunie 2015. Până în 2016, BitPay procesează 200.000 Tranzacții Bitcoin în fiecare lună și Copay devenea unul dintre cele mai utilizate portofele criptografice din lume.

Copay este un portofel software care poate fi instalat pe dispozitive mobile și PC-uri. Permite utilizatorilor să stocheze chei pentru două tipuri de criptomonede: Bitcoin (BTC) și Bitcoin Cash (BCH).

Revizuirea portofelului Copay: interfața utilizator Copay.

Unele portofele Bitcoin folosesc întregul blockchain Bitcoin pentru a fi la curent cu rețeaua. Se numesc portofele cu noduri complete. Bitcoin Core este un popular portofel cu nod complet. Copay folosește verificarea simplă a plății pentru a fi la curent cu rețeaua. Aceasta înseamnă că este un portofel cu noduri ușoare.

Notă: verificarea simplă a plății (SPV) folosește informații de la servere terțe în loc de blockchain. Copay folosește informații de pe serverele BitPay pentru a fi la curent.

Acum știi ce fel de portofel este Copay, să aruncăm o privire asupra unora dintre avantajele și dezavantajele sale …

Portofelul Copay Bitcoin a câștigat mulți fani cu caracteristicile sale. Să aflăm ce este bine și rău la portofelul Copay Bitcoin …

PROS CONTRA

✓ Semnături multiple: Portofelul Copay permite mai multor utilizatori să utilizeze același portofel. Gândiți-vă la portofelele cu mai multe semnături ca la niște conturi bancare comune. Sunt minunate pentru companiile în care mai multe persoane trebuie să fie de acord înainte ca tranzacțiile să poată fi efectuate.

✓ Conturi multiple: Copay permite utilizatorilor să creeze mai multe chei private în același portofel. De exemplu, poți avea un portofel pentru tine și unul pentru prietenul tău.

✓ Open source: Codul portofel Copay este online, unde oricine îl poate vedea și poate sugera modificări. Acest lucru este bun pentru utilizatori, deoarece permite dezvoltatorilor să vadă orice probleme cu software-ul Copay și să le remedieze. Fiind open-source, Copay este mai sigur de utilizat și mai ușor de încredere.

✓ Utilizare gratuită: Nu există taxe pentru portofelul Copay. Cu toate acestea, va trebui să plătiți taxe de tranzacție pentru rețeaua pe care o utilizați. Taxele de tranzacție din rețeaua Bitcoin și Bitcoin Cash variază.

✓ Usor de utilizat: Copay are o interfață simplă și ușor de utilizat. Începătorii nu vor avea nicio problemă să învețe cum să utilizeze platforma și caracteristicile acesteia.

✓ Setări HD: Aceasta nu are nicio legătură cu calitatea imaginii Copay! HD înseamnă un determinist ierarhic. Acesta este un mod complicat de a spune că vă puteți salva portofelul Copay cu fraze de semințe. Frazele de semințe sunt ca niște parole lungi care vă ajută să vă găsiți cheile dacă se pierd. De exemplu, dacă pierdeți computerul pe care este instalat portofelul dvs. Copay, puteți utiliza frazele semințe pentru a avea acces la criptomoneda dvs..

✓ Versatilitate: Aceasta înseamnă că portofelul Copay poate fi utilizat pe mai multe sisteme de operare diferite. Copay poate fi utilizat cu sistemele Android, iOS, Windows, Linux și Mac. Deci, este un portofel mobil și desktop pe care îl puteți folosi pe o mulțime de dispozitive diferite. De asemenea, poate fi conectat cu un portofel hardware. Este întotdeauna recomandat ca utilizatorii să aibă mai multe tipuri diferite de portofele.

✓ Protocolul de plată Bitcoin: Portofelul Copay folosește Protocolul de plată Bitcoin (BIP) pentru a se asigura că utilizatorii nu trimit criptomonede la adrese greșite. Aceasta este o problemă foarte frecventă. Adresele sunt doar linii lungi de litere și cifre, pe care utilizatorii le pot greși cu ușurință. Dacă se întâmplă acest lucru, criptomoneda pe care încercați să o trimiteți s-ar putea pierde. BIP verifică pentru a vă asigura că adresa este corectă înainte de a trimite ceva.

✗ BitPay: Portofelul Copay a fost produs de BitPay, astfel încât deciziile luate de companie îl afectează. În 2017, BitPay a susținut o muncă grea pe blockchain-ul Bitcoin numit BTC1. Făcând acest lucru, BitPay spunea că credeau că BTC1 este „adevăratul Bitcoin”. Acesta și-a sfătuit utilizatorii să treacă la noua criptomonedă. Cu toate acestea, BTC1 nu a fost încercat și testat suficient, așa că a eșuat. Acum, unii utilizatori nu au încredere în BitPay sau Copay cu banii lor.

✗ Nu există autentificare cu doi factori: Autentificarea cu doi factori este locul în care un utilizator are nevoie de două tipuri de parole pentru a-și accesa contul. Prima este o parolă setată de utilizator. Al doilea va fi un cod trimis către un dispozitiv mobil sau creat de o aplicație precum Google Authenticator. Portofelul Copay nu oferă acest serviciu, în timp ce alte portofele precum Coinbase.

✗ Nod luminos: Unii critici consideră că nodurile ușoare nu sunt la fel de sigure ca nodurile complete. De asemenea, comunitatea criptografică urăște servere terțe! Cu toate acestea, nodurile ușoare sunt mai rapide și ocupă mai puțin spațiu pe dispozitiv.

✗ Asistență pentru utilizator: Copay a fost lent pentru a ajuta utilizatorii cu probleme. Unii utilizatori au raportat probleme și au trebuit să aștepte săptămâni pentru un răspuns. Cele mai multe probleme sunt legate de modul în care funcționează portofelul ca nod ușor. Dacă serverele BitPay scad, tranzacțiile Copay pot fi pierdute sau întârziate.

Acum ați văzut ce este bun la portofelul Copay Bitcoin și ce nu este atât de bun. În continuare, vreau să răspund la o întrebare foarte importantă …

Comparați portofelul Copay unul lângă altul cu alții

Știați?

Comparați portofelul Copay unul lângă altul cu alții

Toate schimburile de criptare pot arăta asemănător cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Cât de sigur este Copay?

Nicio altă caracteristică nu este mai importantă pentru un portofel criptografic decât securitatea. Portofelul Copay este un seif portofel, dar a avut unele probleme în trecut…

Directorul executiv al BitPay a fost victima unui atac de phishing în 2015 și a pierdut 5.000 BTC. Hacks-uri de acest gen sunt destul de frecvente și se pot întâmpla oricărei organizații financiare. Un astfel de atac face compania să arate rău, dar securitatea portofelului Copay nu a fost de vină.

Notă: Un atac de phishing este un truc folosit de hackeri pentru a determina oamenii să ofere informații personale precum parole și nume de utilizator.

Copay nu este la fel de sigur ca portofelele cu nod complet, cum ar fi Ledger sau Coinbase. Cu toate acestea, Copay oferă utilizatorilor săi un platformă software care poate fi legat de un portofel hardware. Pentru majoritatea utilizatorilor, aceasta va reprezenta o securitate mai mult decât suficientă.

Versatilitatea lui Copay rezolvă și problema autentificare cu doi factori. Copay nu are nevoie de autentificare cu doi factori, deoarece utilizatorii îl pot instala pe telefoanele lor, precum și pe computerele lor.

Revizuirea portofelului Copay: interfața utilizator Copay.

Aceasta înseamnă că un dispozitiv adaugă un strat suplimentar de securitate către celălalt. Se poate susține că acest sistem este la fel de sigur ca securitatea cu doi factori oferită de platforme precum Coinbase.

Cele mai impresionante caracteristici de securitate Portofel Copay are setările sale HD cu mai multe semnături. Numai acestea fac portofelul Copay mai sigur decât majoritatea. Și amintiți-vă, codul Copay este deschis, astfel încât este mereu revizuit și actualizat cu îmbunătățiri.

În general, portofelul Copay este un platformă sigură pentru stocarea Bitcoin și Bitcoin Cash. Cu toate acestea, fiabilitatea sa va fi întotdeauna afectată de serverele pe care le folosește pentru actualizările de rețea.

Până acum, ați aflat despre funcțiile pe care le oferă Copay. Pentru restul acestei revizuiri a portofelului Copay, vă voi arăta cum să configurați și să utilizați un cont Copay …

Configurarea unui cont Copay

1. Mergeți la Pagina principală Copay. Click pe Obține Copay.

Recenzie portofel Copay: pagina de pornire Copay.

2. Alegeți sistemul de operare pe care îl utilizați. De exemplu, folosesc Windows, așa că voi da clic pe Descărcați pentru Windows.

Revizuirea portofelului Copay: Portofelul Copay pe diferite sisteme de operare.

3. Veți fi redirecționat către GitHub unde va trebui să alegeți ce versiune de software doriți să instalați. Cea mai recentă versiune va fi în partea de sus a listei. Descarca-l!

Un sfat rapid: Asigurați-vă că dispozitivul dvs. nu conține programe malware înainte de a descărca orice software pentru portofel.

Orice viruși de pe computer sau mobil ar putea afecta securitatea portofelului.

Revizuirea portofelului Copay: fișiere portofel Copay.

4. Când descărcarea este finalizată, deschideți fișierul Instalator Copay și urmați instrucțiunile. Programul de instalare are multe informații utile despre noul dvs. portofel.

Revizuirea portofelului Copay: creați un portofel.

5. Nu uitați să faceți backup portofelului dvs. notând frazele semințe pe care vi le oferă instalatorul. Acest pas este foarte important! Frazele dvs. semințe vor arăta cam așa:

Recenzie portofel Copay: fraze semințe.

Și gata, sunteți gata să trimiteți și să primiți criptomonede!

Acum vă voi arăta cum să utilizați portofelul Copay Bitcoin…

Cum se folosește Copay

1. Trebuie să vă cunoașteți adresa publică înainte de a putea primi orice criptomonedă. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe A primi pictogramă din bara de activități. Veți fi afișat adresa dvs. într-un șir lung de cod și un cod QR. Aceasta este informația pe care va trebui să o oferiți pentru a primi fonduri.

Revizuirea portofelului Copay: Portofelul Copay a generat adresa QR QR

2. Acum puteți primi fonduri trimise în portofel. Puteți face acest lucru până la primirea unei plăți de la alt utilizator. Sau dacă doriți să finanțați singur portofelul, puteți cumpăra Bitcoin sau Bitcoin Cash de la un schimb precum Coinbase și îl puteți trimite la adresa portofelului dvs..

Iată cum va arăta portofelul când are Bitcoin în ea:

Recenzie portofel Copay: portofel personal.

3. Pentru a trimite Bitcoin, faceți clic pe Trimite pictogramă din bara de activități. Acum va trebui să introduceți adresa publică a utilizatorului la care doriți să trimiteți Bitcoin. Pur și simplu introduceți suma de Bitcoin pe care doriți să o trimiteți și faceți clic Trimite. Este chiar atât de ușor!

O notă rapidă privind taxele de tranzacție

Așa cum am spus mai devreme, nu există taxe pentru portofelul Copay. Când oamenii vorbesc despre taxele de portofel Copay, vorbesc de fapt despre taxele de tranzacționare în rețea. Nu există nicio modalitate de a evita aceste taxe, dar puteți controla cât plătiți pentru fiecare tranzacție.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Setări pictogramă din bara de activități și selectați Politica tarifelor pentru rețeaua Bitcoin. Acum, alegeți o setare a taxei. Rețineți că cu cât plătiți mai puțin, cu atât timpul de tranzacție va fi mai lent. Deci, dacă doriți ca tranzacția dvs. să fie rapidă, selectați Urgent. Dacă nu vă deranjează să așteptați, selectați Super Economie.

Concluzie

Portofel Bitcoin Copay provine de la unul dintre cei mai buni furnizori de plăți Bitcoin din lume. Este ușor de utilizat, sigur și are suficiente funcții pentru a face mulți utilizatori fericiți. Este portofelul perfect pentru familii și companii, precum și pentru utilizatorii care doresc să organizeze fonduri în conturi separate.

Principalul dezavantaj al lui Copay este acela nu este legat direct de un blockchain. Aceasta înseamnă că fiabilitatea sa poate fi afectată dacă serverele pe care le folosește au probleme. Când apar aceste probleme, Copay nu este întotdeauna rapid să le remedieze.

Tabel: Portofelul Copay și Ledger Nano S

Cu toate acestea, portofelul Copay este încă printre cele mai bune de pe piață. Dacă crezi că Copay este portofelul pentru tine, atunci ce aștepți? Urmați instrucțiunile mele simple și începeți!

În cazul în care doriți să verificați portofele cripto mai recomandate, ar trebui să mergi cu siguranță pentru Coinbase, Ledger Nano S sau Trezor. Aceste portofele par a fi cele mai fiabile de pe piață.

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me