Lumea blockchain-ului a produs o poveste remarcabilă în numele CryptoKitties, unde oamenii pot cumpăra, reproduc și comercializa pisici virtuale. Dar permiteți-mi să ghicesc, vă întrebați ce este și cum funcționează totul? Ei bine, ai ajuns la locul potrivit!

Apropo, știați că jocul Ethereum „CryptoKitties” a devenit atât de popular în decembrie 2017 încât a fost responsabil pentru 25% din tot traficul Ethereum? Nebun, știu!

Tranzacții ethereum în așteptare după lansarea CryptoKitties

Oricum, acest ghid complet pentru începători CryptoKitties vă va spune tot ce trebuie să știți, inclusiv cum a început povestea, cum funcționează tehnologia lor de algoritm genetic și, cel mai important, cum să jucați CryptoKitties!

Dacă sunteți deja încrezător în cunoștințele dvs. despre CryptoKitties, nu ezitați să treceți la secțiunea „Cum să jucați CryptoKitties”.

Deci ce mai aștepți? Să începem!

Ce este CryptoKitties?

CryptoKitties a fost creat de startup-ul canadian Axiom Zen în decembrie 2017. Axiom Zen este implicat în multe lucruri diferite, cum ar fi dezvoltarea de software și realitatea virtuală, cu toate acestea, CryptoKitties a fost unul dintre cele mai de succes proiecte de până acum!

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Fondatorii au dorit să creeze un joc Ethereum care să permită oricărei persoane din lume să dețină pisici virtuale create dintr-un contract inteligent. Fiecare pisică creată este unică, care include blănuri, ochi și păr de diferite culori!

Există, de asemenea, diferite sexe CryptoKitty, care își iau numele de la un cal de sex masculin sau feminin! Un bărbat CryptoKitty se numește Sire, iar femelele se numesc Dame!

Gândiți-vă la asta ca la ADN-ul unui om. Toată lumea de pe planetă are un ADN intern unic, care nu este niciodată același cu al oricui altcineva, ceea ce este la fel cu CryptoKitties! Tehnologia care sprijină acest lucru este cunoscută sub numele de Algoritmul genetic, pe care îl voi explica mai detaliat mai târziu.

Deși CryptoKitties este numit un joc, nu puteți face cu ei nimic altceva decât să le cumpărați, să le reproduceți și să le vindeți.

Unele pisici sunt mult mai rare decât altele și acestea pot fi vândute pentru mulți bani. În unele cazuri, oamenii au plătit mai mult de 100.000 de dolari pentru o singură pisică!

Sigla Cryptokitties

Vă amintiți jocul de cărți Pokémon, de unde ați cumpăra un pachet și sperați să obțineți o carte rară ca Charizard? Ei bine, CryptoKitties este foarte asemănător, deoarece atunci când sunt create pisici noi, acestea sunt generate aleatoriu dintr-un cod de contract inteligent!

Este CryptoKitties o criptomonedă?

Oamenii fac adesea greșeala că deținerea CryptoKitties este aceeași cu deținerea unei criptomonede precum Bitcoin sau Litecoin. Ei bine, nu este! CryptoKitties nu au nicio valoare în afara rețelei și nici nu pot fi tranzacționate cu alte jetoane digitale sau monede pe schimburi de la terți. Cu toate acestea, deoarece oamenii sunt pregătiți să plătească bani pentru ei, CryptoKitties sunt de fapt „active blockchain”.

CryptoKitties sunt create deasupra blockchain-ului Ethereum și sunt jetoane ERC-721. ERC înseamnă Ethereum Request for Comments. Există multe variante ale ERC, cele mai populare fiind ERC-20. Cu toate acestea, jetoanele ERC-20 nu pot fi diferențiate între ele, ceea ce înseamnă că sunt fungibile.

Un exemplu real al unui bun fungibil este dolarul SUA. Dacă împrumutați cuiva o bancnotă de 20 USD, atunci când vă rambursează, probabil că nu va fi exact cu aceeași bancă pe care i-ați dat-o. Acest lucru nu contează, deoarece orice notă pe care ți-o dau, va avea aceeași valoare și poate fi cheltuită în același mod.

Jetoanele ERC-721 nu sunt fungibile. Aceasta înseamnă că fiecare simbol este unic și poate fi verificat independent. Gândiți-vă la asta ca la deținerea unui teren. Deși există multe terenuri diferite în lume, parcela pe care o dețineți este unică! Este la fel ca CryptoKitties!

De unde provin CryptoKitties?

Primul CryptoKitty s-a născut pe 2 decembrie 2017. De la acea dată, unul nou a fost creat de blockchain-ul Ethereum la fiecare 15 minute, ceea ce se va întâmpla până în noiembrie 2018. Aceste CryptoKitties se numesc kitties Generation-0 și vor fi 50.000 dintre ele în total.

Cu toate acestea, CryptoKitties pot fi create și într-un mod diferit! Vă amintiți cum v-am spus mai devreme că puteți obține atât CryptoKitties de sex masculin, cât și de sex feminin? Ei bine, la fel ca pisoii din viața reală, CryptoKitties se pot reproduce între ei pentru a crea noi CryptoKitties!

de unde provin cryptokitties

Cel mai simplu mod de reproducere este dacă dețineți atât un Sire (bărbat), cât și o Dame (femeie). Cu toate acestea, dacă aveți doar una dintre acestea, puteți găsi pe altcineva care să vă ajute!

Să presupunem că dețineți un Sire (masculin) CryptoKitty și doriți să-l creați. Ar trebui să găsiți pe cineva care deținea o CryptoKitty Dame (feminină) și, odată ce ați făcut-o, puteți începe procesul de reproducere!

Important de reținut este că proprietarul unei Dame (femeie) ajunge să păstreze nou-născutul CryptoKittie! Cu toate acestea, dacă aveți doar un Sire (bărbat), puteți face totuși bani, deoarece puteți percepe proprietarului unei Dame (femeie) o taxă de Siring! Spre deosebire de CryptoKitties din generația 0 care sunt create de dezvoltatori, nu există nicio limită a cantității de CryptoKitties pe care o puteți crea prin reproducere!

Când se naște un nou CryptoKitty, ei moștenesc unele atribute de la părinți. Interesant este că dezvoltatorii CryptoKitty numesc acești „Cattributes”! Gândiți-vă la el ca la un copil nou-născut. S-ar putea să ia părul negru al mamei și nasul strâmb al tatălui lor.

Cu toate acestea, bebelușul ar putea avea și caracteristici unice, cum ar fi picioarele foarte mari! Este la fel ca un CryptoKitty nou-născut și sunt generate aleatoriu! Nu uitați, cu cât caracteristicile nou-născutului sunt mai rare, cu atât poate avea mai multă valoare!

Deci, acum, când știți de unde vin și cum se nasc noi, voi vorbi acum despre piața CryptoKitty!

Piața CryptoKitty

Amintiți-vă cum am spus că CryptoKitties este un activ blockchain? Ei bine, asta înseamnă că le puteți cumpăra, tranzacționa și vinde pe o piață deschisă!

În primul rând, pisicile din generația 0 sunt considerate cele mai valoroase, deoarece vor fi vreodată 50.000 dintre ele. Acestea sunt deținute inițial de dezvoltatorii platformei, așa că atunci când le vând, păstrează toate profiturile. Ca o notă suplimentară, dezvoltatorii obțin, de asemenea, un profit de 3,75% la fiecare tranzacție de acum generație 0 care are loc pe piață.

Oricum, piața este foarte similară cu eBay, deoarece veți vedea o listă lungă de CryptoKitties disponibile pentru cumpărare. Moneda utilizată pentru a le cumpăra este Ethereum (ETH). Fiecare CryptoKitty va avea un preț diferit și va depinde de cât de rare sunt.

Odată ce decideți să cumpărați unul, simbolul CryptoKitty va fi trimis automat către portofelul dvs. ERC-271, deci este foarte simplu de utilizat. Dacă doriți să vindeți CryptoKitty, puteți decide pentru cât ETH doriți să o vindeți. Odată ce cineva îl cumpără de la dvs., ETH va fi trimis direct în portofel!

Notă: Platforma CryptoKitty folosește portofelul MetaMask, pe care va trebui să îl instalați. Voi explica acest lucru în detaliu despre cum să cumpărați un ghid.

Deoarece există mii de CryptoKitties diferite de vânzare, puteți sorta rezultatele căutării. De exemplu, îl puteți sorta după vârstă, număr de generație sau valoare!

Piața CryptoKitties a fost un succes instant de când a fost lansată în decembrie 2017. În prima sa săptămână, s-au înscris peste 60.000 de persoane, cu un total de 5 milioane de dolari în vânzări CryptoKitty! Doar o săptămână mai târziu, acest lucru a crescut la 150.000 de utilizatori și a fost vândut CryptoKitties în valoare de 15 milioane de dolari!

Vânzări cumulate de criptokitties

Un lucru de reținut este că de fiecare dată când cumpărați, vindeți, creați sau comercializați un CryptoKitty, va trebui să plătiți o taxă de tranzacție Ethereum blockchain.

Notă: Sunt necesare taxe pentru finalizarea tranzacțiilor pe blockchain-ul Ethereum și sunt cunoscute sub numele de GAS. Aceste taxe plătesc minerii care ajută la verificarea tranzacțiilor. Pe măsură ce rețeaua devine din ce în ce mai ocupată, prețul GAS crește. Pentru mai multe informații despre modul în care funcționează blockchain-ul Ethereum, vezi ghidul meu aici!

Pe măsură ce jocul a devenit din ce în ce mai popular, timpul tranzacțiilor a încetinit. Pentru a rezolva această problemă, dezvoltatorii au decis apoi să mărească taxele GAS pentru a se asigura că oamenii nu trebuie să aștepte perioade lungi de timp înainte ca tranzacția lor CryptoKitty să fie finalizată..

Deci, acum, când știți cum funcționează piața online, următoarea parte a ghidului meu CryptoKitties va vorbi despre cum funcționează algoritmul genetic!

Algoritm genetic

Principala tehnologie care face ca fiecare CryptoKitty să fie unic este caracteristica Algoritmului genetic. Terminologia poate fi destul de dificil de înțeles, așa că o voi explica într-un mod foarte simplu!

S-ar putea să vă amintiți cum am explicat mai devreme că caracteristicile unice ale CryptoKittie sunt similare cu cele ale ADN-ului unui om, care afișează informații despre modul în care funcționează corpul dumneavoastră. ADN-ul tău decide totul despre tine, cum ar fi dacă ai părul drept, dacă ești înalt sau scund sau ce culoare de piele ai!

În lumea CryptoKitties, Algoritmul genetic determină culoarea de fundal, expresia feței, dacă pisica are dungi și modelele pe blana lor!

Într-un corp uman, ADN-ul este alcătuit din multe proteine ​​diferite care sunt legate într-un anumit mod. Cu toate acestea, algoritmul genetic folosește în schimb numerele! În cazul în care un om se naște cu un amestec de 50/50 între mama și tatăl lor, genele părinților lor sunt amestecate.

Când se vorbește despre algoritmul genetic, acest lucru se numește crossover. Să aruncăm o privire la exemplul meu de mai jos.

ADN uman Gene de Mamă crossover cu gene de Tată = ADN-ul bebelușului

ADN CryptoKitty 01011101 (număr unic de Dame) crossover cu 011110010 (număr unic de Sire) = 010110010 (număr unic de CryptoKitty nou-născut)

ADN binar Cryptokitty

După cum puteți vedea în exemplul de mai sus, numerele utilizate pentru a genera un CryptoKitty unic sunt binare, ceea ce înseamnă că numai 0 și 1 sunt utilizate. De asemenea, niciun set de numere nu poate fi vreodată același, ceea ce asigură faptul că CryptoKitties nou-născut sunt unice!

Nu uitați, deși noul CryptoKitty va avea caracteristici foarte asemănătoare cu părinții săi, va avea și ușoare diferențe. Cea mai valoroasă reproducere este făcută de cei care folosesc atât o Doamnă rară, cât și un Sire rar!

Toate codurile de mai sus sunt generate prin contracte inteligente Ethereum, ceea ce înseamnă că totul este automatizat. De exemplu, atunci când decideți să vă reproduceți, codurile binare individuale ale lui Dame și Sire sunt trimise către blockchain, iar contractul inteligent returnează un nou cod, care este nou-născutul Crypto Kitty.

Fiecare contract inteligent CryptoKitty este găzduit de o aplicație descentralizată, altfel numită dApp. Platforma CryptoKitties este una dintre cele mai reușite dApp-uri din toate timpurile și permite algoritmului genetic să fie transformat în obiecte vizuale care arată ca niște pisici drăguțe! Mai degrabă uimitor, nu-i așa??

Pentru o explicație mai detaliată a modului în care funcționează contractele inteligente și aplicațiile dApp, vezi ghidul meu aici!

Deci, acum, când înțelegeți cum funcționează algoritmul genetic, vă voi oferi o demonstrație rapidă despre cum să începeți cu CryptoKitties!

Cum se joacă CryptoKitties

Cumpărați niște Ethereum

Înainte de a începe cu CryptoKitties, va trebui să cumpărați niște Ethereum (ETH). Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu Coinbase, deoarece puteți cumpăra unele cu ușurință și rapid utilizând cardul dvs. de debit / credit sau contul bancar. Pentru a vedea ghidul meu despre cum să cumpărați Ethereum cu Coinbase, Click aici!

Instalați MetaMask

După ce ți-ai cumpărat ceva ETH, acum trebuie să instalezi un portofel virtual numit MetaMask. Acesta este portofelul care este compatibil cu platforma CryptoKitties și vă va permite să cumpărați, să creați și să vindeți pisici.

Portofelul MetaMask este foarte simplu de utilizat și îl puteți instala chiar și ca extensie Google Chrome! După ce ați setat MetaMask, transferați-vă ETH-ul în acesta.

Creați un cont CryptoKitties

 1. Acum că aveți un portofel MetaMask finanțat cu ETH, puteți vizita site-ul web CryptoKitties și puteți crea un cont. Iată linkul!
 2. Mai întâi va trebui să introduceți adresa de e-mail și să alegeți o poreclă. După cum veți vedea în captura de ecran de mai jos, adresa portofelului dvs. MetaMask este inserată automat.

  Adresa portofelului metamask Cryptokitties

 3. Acum vi se vor afișa termenii și condițiile CryptoKitties. Asigurați-vă că le-ați citit înainte de a da clic De acord!

 4. Apoi, o casetă pop-up MetaMask vă va cere să vă conectați la CryptoKitties. Click pe Conectare

  Notificare MetaMask

 5. Ar trebui să vă aflați acum pe platforma CryptoKitties, ceea ce înseamnă că ați deschis cu succes un cont!

Cum să cumpărați CryptoKitties

Dacă ați urmat toți pașii până acum, ar trebui să aveți acum un portofel MetaMask care este finanțat cu ETH și să vă aflați pe platforma CryptoKitties cu un cont înregistrat. Acum este timpul să mergi și să cumperi niște CryptoKitties!

 1. În partea de sus a paginii, faceți clic pe Piata de desfacere

  Piața Cryptokitties

 2. După cum veți vedea din captura de ecran de mai jos, există 140.000 CryptoKitties unice din care să alegeți! Este o mulțime de reproducere!

  Cryptokitties

 3. Dacă faceți clic pe Filtru , puteți selecta ce tip de CryptoKitty doriți să cumpărați.

  Tipuri Cryptokitty

 4. După cum veți vedea mai jos, cel mai scump CryptoKitty de vânzare este la prețul de 100.000 ETH! Începând cu mai 2018, merită terminat 60 de milioane de dolari! Acest lucru nu se află în intervalul meu de preț, așa că o voi cumpăra pe cea mai ieftină
 5. Îmi place aspectul lui Kitty 702165 care costă 0,002 ETH. Faceți clic pe imaginea celui pe care doriți să îl cumpărați.

  Tipuri Cryptokitty

 6. Acum trebuie să faceți clic pe portocaliu Cumpără acum buton!
 7. Înainte de finalizarea tranzacției, va trebui să confirmați suma. Odată ce sunteți fericit, faceți clic pe OK, cumpără acest Kitty. Cum se cumpără cryptokitty
 8. Acum va fi afișată o fereastră pop-up MetaMask, care vă arată detaliile tranzacției, împreună cu taxele pentru GAS. În cele din urmă, pentru a finaliza tranzacția, faceți clic pe A confirma.

  Notificare Metamask pentru confirmarea tranzacției

Gata, tocmai ai cumpărat propriul tău CryptoKitty! Odată ce blockchain-ul Ethereum procesează tranzacția (care nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute) simbolul va fi afișat în portofelul MetaMask!

Cum să creezi un CryptoKitties

Acum, că știi cum să cumperi Crypto Kitties, acum îți voi arăta rapid ce trebuie să faci pentru a-l crește!

Este important să ne amintim că doar Dame (mama) poate păstra Crypto Kitty, așa că dacă ai un Sire (Tată) nu vei primi nimic. Cu toate acestea, unii oameni plătesc pentru acest serviciu (cunoscut sub numele de taxă Siring) dacă au un Sire rar!

Îți amintești cum am menționat că monedele din generația 0 valorează cel mai mult, deoarece vor exista vreodată doar 50.000? Ei bine, dacă o generație-0 Dame se reproduce cu o generație-0 Sire, atunci va produce o generație-1 CryptoKitty.

Într-un alt exemplu, dacă o generație-2 Dame se reproduce cu o generație-4 Sire, va produce o generație-6 CryptoKitty! Cu cât generația este mai mică, cu atât taxa de Siring va fi mai scumpă!

 1. În partea de sus a ecranului, faceți clic pe Căutare cutie.
 2. Sub caseta de căutare, bifați caseta de lângă Siring.
 3. Uneori puteți găsi Sire’s care sunt fericiți să se reproducă gratuit, ceea ce este minunat! Îmi place aspectul lui Kitty 5144811. Găsește Sire cu care vrei să crești și dă clic pe poza sa.
 4. Apoi, faceți clic pe roz Rasați acum buton

  Cresterea criptokitty

 5. Acum va trebui să selectați care dintre Dame-ul dvs. doriți să crească! Click pe Selectați o pisicuță pentru a finaliza procesul. După ce confirmați tranzacția, noul token CryptoKitty va fi trimis în portofelul dvs. MetaMask!

  Cresterea criptocitiilor

Concluzie

Sper că v-ați bucurat de ghidul meu Crypto Kitties! Cred că este uimitor cât de popular a devenit acest joc într-un timp atât de scurt!

Deci, ce părere aveți despre CryptoKitties? Crezi că vei cumpăra un CryptoKitty al tău? Dacă da, ce fel de pisică căutați? Totul depinde de câți bani doriți să cheltuiți, cred. Generation-0 Dame’s va fi întotdeauna cea mai scumpă, deoarece întotdeauna veți păstra simbolul nou-născutului!

Dacă citiți ghidul meu de la început până la sfârșit, ar trebui să înțelegeți și modul în care funcționează algoritmul genetic. Este foarte interesant faptul că tehnologia contractelor inteligente funcționează la fel ca ADN-ul!

În cele din urmă, ar trebui să puteți merge și să utilizați singură platforma Crypto Kitties. Dacă ați decis să mergeți și să cumpărați unul, anunțați-mi ce CryptoKitty ați cumpărat. Mi-ar plăcea să văd cum arată!

Deci asta este. Acesta este ghidul meu despre cum să joci jocul incredibil de popular de creștere a pisicilor, CryptoKitties!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me