Lasa-ma sa ghicesc. Ați citit mult despre criptomonede și acum vă gândiți să extrageți câteva monede proprii?

Sunt sigur că știți totul despre Bitcoin și cât de popular este, dar din ce în ce mai mulți oameni aleg acum să obțină Litecoin!

Iată un fapt distractiv pentru tine. Când oamenii exploatează Bitcoin, rețeaua durează 10 minute pentru a confirma fiecare bloc, dar Litecoin este de patru ori mai rapid la doar 2,5 minute!

Dacă aceasta va fi prima dată când extrageți Litecoin, probabil că cel mai bine este să încep de la bun început!

Acest lucru înseamnă că va trebui să vă spun exact ce este mineritul, diferitele moduri în care puteți face acest lucru și de ce este posibil să aveți nevoie de hardware înainte de a începe!

Îmi place să îmi scriu ghidurile într-un mod foarte simplu și ușor de înțeles. Asta înseamnă că, după ce ați citit ghidul meu de minerit Litecoin de la început până la sfârșit, veți avea toate informațiile de care aveți nevoie pentru a le face singur.!

Totuși, ceea ce ar trebui să știți este că există un modalitate mai ușoară de a obține Litecoin. Îl puteți cumpăra cu ușurință pe schimburi de criptomonede de încredere, inclusiv Coinbase, Binance și Coinmama.

Explicativ minier criptografic

În lumea reală, practic fiecare sistem financiar are nevoie de o autoritate centrală pentru a confirma și procesa o tranzacție. De exemplu, dacă ați dori să transferați niște bani prietenului dvs., probabil că veți folosi o bancă.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Banii părăsesc contul dvs. și apoi câteva zile mai târziu ajung în contul prietenului dvs. Simplu!

Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați un terț, care este banca! Problema este că trebuie să vă puneți toată încrederea într-o terță parte atunci când le utilizați.

Trebuie să furnizați o mulțime de informații personale și trebuie să aveți încredere în ei pentru a vă îngriji banii.

Așa cum vă amintiți din prăbușirea financiară din 2008, multe bănci au dat faliment și oamenii și-au pierdut economiile. Atât pentru încredere! În lumea criptomonedelor, lucrurile stau diferit. Tranzacțiile blockchain sunt descentralizate, ceea ce înseamnă că nicio persoană sau autoritate nu are control.

Trebuie să vă întrebați cum este posibil să confirmați și să procesați tranzacțiile fără o terță parte? Ei bine, acest lucru se datorează a ceva numit un registru distribuit care este administrat de mii de mineri diferiți!

În loc ca o persoană sau o corporație (ca o bancă) să aibă controlul, toată lumea o are! Pentru a deveni miner, oamenii își folosesc puterea de calcul suplimentară pentru a ajuta la rezolvarea puzzle-urilor matematice.

Motivul pentru care sunt necesare computerele este că sunt proiectate astfel încât niciun om să nu le poată rezolva. Când puzzle-ul este rezolvat, blocul tranzacțiilor este verificat. Deci, de ce ar folosi oamenii computerul pentru a ajuta la procesarea / verificarea unei tranzacții atunci când le va costa timp, bani și electricitate?

Ei bine, pentru a spune mulțumiri pentru ajutor, minerii primesc monede ca recompensă. (În cazul Litecoin, minerii primesc Litecoins). Acest lucru ajută blockchainul să funcționeze într-un mod descentralizat!

Exploatarea minieră poate fi o modalitate excelentă de a obține profit în timp ce susține comunitatea criptomonedă. Cu toate acestea, pe măsură ce mineritul a devenit din ce în ce mai popular, înseamnă că există mai multă concurență.

Este ca și cum mii de oameni încearcă să rezolve același puzzle. Orice miner îl rezolvă mai întâi, primește recompensa! (Acest sistem minier este cunoscut sub numele de PoW / Proof-of-Work, cu toate acestea, există și alte sisteme miniere care rulează pe alte blockchains, cum ar fi blockchain-ul NEO care folosește o variantă PoS / Proof-of-Stake).

Acum, că știți ce este mineritul, să aruncăm o privire asupra modului în care funcționează pe blockchain-ul Litecoin!

Cum funcționează Litecoin Mining?

Acum că Litecoin a devenit cu adevărat popular, din ce în ce mai mulți oameni își investesc timpul pentru al mina. Acum aveți la dispoziție o mulțime de opțiuni diferite, care vor depinde de bugetul dvs. Pentru început, să aruncăm o privire la ce este mineritul solo.

Solo Minerit

Dacă decideți să cumpărați singur toate echipamentele necesare și să nu împărtășiți niciuna dintre responsabilități cu alte persoane, acest lucru se numește minerit individual.

Principalul avantaj al acestui lucru este că nu trebuie să împărțiți recompensele miniere cu nimeni altcineva, ceea ce înseamnă că puteți câștiga mai mulți bani! Spre deosebire de mineritul bazinului (pe care îl voi explica mai jos), nu trebuie să plătiți taxe.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că va trebui să investiți singuri în echipamentele miniere și să plătiți singuri toată energia electrică necesară. Acest lucru poate deveni foarte scump și dacă nu vă permiteți să faceți acest lucru, poate fi necesar să luați în considerare o altă opțiune.

De câte ori ai reușit să câștigi recompensa minieră poate fi, de asemenea, destul de volatil, ceea ce înseamnă că ai putea merge câteva zile sau chiar săptămâni fără a obține nimic.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Bazin minier

Dacă credeți că costurile mineritului individual reprezintă un risc prea mare, atunci merită să vă gândiți să vă alăturați unui grup minier.

Acesta este locul în care dvs. și alți mineri vă împărtășiți resursele (cum ar fi puterea de calcul și electricitatea), ceea ce vă oferă mai multe șanse să obțineți recompensa bloc, deoarece puteți genera mai multă energie! Acest lucru înseamnă, de asemenea, că veți obține un venit mai mare.

Gândiți-vă la asta ca la o loterie. Dacă ai un bilet din 100.000, probabil că nu vei câștiga niciodată. Dacă da, recompensele sunt mari, dar probabil că nu se va întâmpla!

Dar dacă v-ați alătura unui grup minier cu alte 50.000 de persoane, de fiecare dată când câștigați grupul dvs., v-ați determina să împărtășiți în funcție de 1 bilet. La fel se întâmplă și în cazul mineritului Litecoin, unde cota dvs. de recompense se bazează pe cantitatea de energie pe care o oferiți.

Cu toate acestea, uneori trebuie să plătiți o taxă pentru a vă alătura unui grup minier, ceea ce s-ar putea să vi se pară enervant! De asemenea, va trebui să împărțiți recompensa cu ceilalți mineri, în loc să obțineți totul pentru dvs.!

Există sute de bazine miniere Litecoin diferite pentru a alege, cu toate acestea, am enumerat două dintre cele mai populare alegeri de mai jos.

Bazin minier Litecoin

Bazin minier Litecoin este unul dintre bazinele originale și funcționează din 2011. Unul dintre principalele avantaje ale Litecoin Mining Pool este că nu percep o taxă!

Folosesc un sistem numit plată pe acțiune (PPS), ceea ce înseamnă că suma recompenselor pe care le primiți Litecoin se bazează pe cantitatea de energie și electricitate pe care o contribuiți.

De asemenea, beneficiați de plăți gratuite și instantanee. Pentru securitate, este disponibilă autentificarea în doi factori.

Antpool

Antpool, situat în China, este una dintre cele mai mari bazine miniere Litecoin disponibile. Au, de asemenea, pool-uri disponibile pentru alte criptomonede, cum ar fi Bitcoin și Ethereum.

Deși Antpool nu percepe nicio taxă pentru aderare, acestea păstrează toate comisioanele de tranzacție pentru orice blocuri pe care le extrage piscina. Cu toate acestea, toate recompensele blocului sunt partajate.

Suma pe care o primiți se bazează pe cantitatea de energie pe care o contribuiți și își eliberează plățile zilnic.

Cloud Mining

Dacă nu vă place sunetul de a cheltui mulți bani pe echipamente scumpe, dar doriți totuși să experimentați mineritul, există o a treia opțiune!

Minarea în cloud este locul în care plătiți o platformă minieră Litecoin pentru a face toată munca pentru dvs.! Tot ce ai nevoie este un computer!

Notă: o platformă de exploatare minieră este practic un grup de computere care sunt configurate doar pentru a exploata criptomoneda! Cu cât aveți mai multe computere în platformă, cu atât puteți extrage mai multe!

Aceasta este o opțiune excelentă pentru începători, deoarece nu va trebui să cumpărați hardware scump care vă costă multă energie electrică!

Bineînțeles, nimic în viață nu este gratuit – va trebui să investiți o anumită sumă de bani pentru a obține acces la recompensele miniere în cloud. Cu cât investiți mai mult, cu atât este mai mare numărul de monede pe care le puteți primi.

Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent cu privire la compania de minare în cloud pe care o folosești. Există o mulțime de escroci care îți vor lua banii, chiar dacă nu au un aparat. Faceți multe cercetări înainte de a trimite bani.

Unul dintre cele mai populare site-uri de minerit în cloud Litecoin este Hashflare. Cu sediul în Estonia, Hashflare oferă servicii de exploatare în cloud Litecoin din 2014.

În realitate, dacă nu vă puteți permite să vă cumpărați propriul echipament și / sau nu doriți să vă asumați riscul, aceasta este probabil cea mai bună soluție pentru dvs..

Dacă decideți că doriți să continuați cu mineritul solo sau dacă doriți să vă alăturați unui grup de minerit, va trebui să cumpărați niște hardware. Să aflăm de ce aveți nevoie!

Echipamente hardware Litecoin?

Când a început pentru prima dată mineritul LTC, a fost posibil să se obțină profituri bune utilizând doar un procesor (unitate centrală de procesare) și un GPU (unitate de procesare grafică).

A fost minunat, deoarece a însemnat că puteți investi sume foarte mici și totuși să câștigați bani! Cu toate acestea, acum este posibil să cumpărați hardware specializat în minerit Litecoin numit ASICs (Application-Specific Integrated Circuit)

ASIC-urile sunt mult mai puternice decât procesoarele și GPU-urile, ceea ce înseamnă că vor avea șanse mult mai mari de a câștiga recompensa minieră.

Imaginați-vă intrând într-o cursă de Formula 1. Dacă conduceai un Ford Fiesta, dar toți ceilalți conduceau un Ferrari, crezi că ai avea șanse să câștigi? Nu ai avea nicio șansă!

Din păcate, acest lucru înseamnă că nu mai este posibil să mai folosiți nici procesoare, nici GPU-uri, deoarece ASIC-urile vor câștiga întotdeauna cursa!

Dacă doriți să obțineți Litecoin, trebuie să luați în considerare următoarea piesă de hardware.

Antminer L3 +: Antminer L3 + este de departe cel mai puternic hardware de extracție Litecoin pe care îl puteți cumpăra. Nu numai că este și cel mai rapid, dar este realizat și de un cunoscut producător numit BitMain. Niciun alt hardware pentru minerit Litecoin nu va concura cu acest lucru.

Cantitatea de calcule pe care o cutie hardware o poate face pe secundă este cunoscută sub numele de rata de numerar. Antminer L3 + are o rată de hash de 504MH / s, care va rezolva întotdeauna puzzle-ul minier mai repede decât orice alt hardware de pe piață.

Pentru o opțiune puțin mai ieftină, produsul anterior Antminer, care este L3 (nu L3 +!), Va funcționa foarte bine și atunci când se extrage Litecoin, cu toate acestea, va fi la fel de zgomotos ca un aspirator.!

Nu uitați, dacă nu doriți să investiți o mulțime de bani într-un hardware scump, puteți doar să-l înnorăriți!

Este clar că întregul proces de extracție Litecoin necesită mult efort și finanțe, așa că veți fi fericiți să știți că există o modalitate mult mai ușoară de a obține această criptomonedă. Pur și simplu alegeți un schimb de criptomonede securizat și aveți Litecoin în portofel în cel mai scurt timp. În acest moment, cel mai mult platforme recomandate includ Coinbase și Binance.

Este necesar un software Litecoin Mining?

După cum am menționat mai devreme, dacă sunteți serios cu privire la mineritul Litecoin, cea mai viabilă piesă hardware pentru a obține un profit bun este Antminer L3 sau L3+.

Unul dintre lucrurile minunate este că este atât de ușor de configurat. La sosirea produsului, acesta vine cu un fișier de instalare. Apoi, aveți opțiunea de a extrage solo sau de a vă alătura unui grup minier. Iată câteva sfaturi utile pentru a începe.

 1. Viziteaza BitMain Site-ul (producător Antminer) și creați un cont.
 2. Pe controlerul hardware principal, apăsați tasta Reporter IP butonul timp de 5 secunde (până când îl auzi bip).

  Exploatarea litecoinei cu antminer

 3. Aceasta va afișa apoi adresa dvs. IP pe ecran. Introduceți-l pe site-ul BitMain.

  Confirmare raportată IP

 4. Asta este! Acum, tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa portofelului Litecoin la care doriți să vă fie trimise monedele minate!

Dacă doriți să vă alăturați unui grup minier, urmați instrucțiunile de mai jos.

 1. În contul dvs. BitMain, faceți clic pe Configurare Miner. Apoi faceți clic pe setari generale.
 2. Acum trebuie să introduceți adresa URL a grupului dvs. de minerit, ID-ul dvs. de lucrător și, de asemenea, parola.

  Setări generale pentru AntMiner

Când vine vorba de software pentru minerit, puteți arunca o privire și asupra acestor opțiuni:

 • ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Acum, că știți cum să vă configurați hardware-ul de extracție Litecoin, să luăm în considerare unele dintre riscuri.

Mineritul este o opțiune bună pentru dvs.?

Înainte de a merge să cumpărați hardware, este foarte important să luați în considerare dacă veți câștiga bani. Nu ar avea rost să cheltuiți mulți bani pe echipamente și electricitate dacă faceți o pierdere!

Electricitate

Amintiți-vă cum v-am spus mai devreme că trebuie să vă folosiți puterea de calcul pentru a mea și că cu cât folosiți mai mult, cu atât veți primi mai multe recompense Litecoin? Ei bine, acest lucru necesită MULTE de electricitate!

Crede-mă, odată ce vei începe mineritul, vei observa în curând cât de scumpe devin facturile tale de energie!

Costul energiei electrice este diferit în funcție de locul în care locuiți. De exemplu, mulți mineri sunt localizați în China, deoarece energia este atât de ieftină. Cu toate acestea, în locuri precum SUA, electricitatea este cu adevărat scumpă.

Trebuie să luați în considerare cât de multă energie electrică veți folosi și dacă extrageți suficiente monede pentru a-l face util.

Vizitând acest lucru link aici, puteți introduce detalii despre echipamentele dvs., costurile cu energia electrică și orice taxe miniere, pentru a calcula câți bani puteți câștiga (sau pierde).

minerit litecoin

Dificultatea fiecărui bloc

S-ar putea să vă amintiți cum v-am spus că mineritul este similar cu rezolvarea unui puzzle cu adevărat dificil. De fapt, puzzle-ul este atât de dificil încât niciun om nu l-ar putea rezolva!

Ei bine, în timp, dificultatea fiecărui puzzle devine din ce în ce mai grea. Când se întâmplă acest lucru, va fi mai dificil pentru computerul dvs. să obțină recompensa minieră și profiturile dvs. vor scădea.

Revânzarea hardware-ului dvs.

Dacă ați cumpărat o mașină, după câțiva ani s-ar putea să doriți să o vindeți pentru a ajuta la plata unei noi, nu? Sigur, veți primi mai puțin decât ați plătit inițial, dar veți primi totuși ceva! Aceasta se numește valoarea revânzării.

Hardware-ul Litecoin pe care îl cumpărați poate fi utilizat numai pentru extragerea criptomonedelor. Când dificultatea fiecărui puzzle devine prea dificilă, este posibil ca hardware-ul dvs. să nu aibă nicio valoare.

Când oamenii au început să extragă Litecoin în 2011, a fost posibil să cumpere GPU-uri pentru a ajuta la acest lucru. Cu toate acestea, întrucât GPU-urile nu mai sunt suficient de puternice, nu mai pot fi utilizate!

Valoarea Litecoin

Știu cât de grozav ar fi dacă ai putea extrage multe Litecoin cu noul tău hardware, dar ce se întâmplă dacă valoarea monedelor scade?

Acesta este un lucru cu adevărat important de luat în considerare. De exemplu, dacă exploatați și fiecare Litecoin valorează 100 USD, dar prețul scade la 50 USD a doua zi, ați putea face o mare pierdere!

Nu uitați cât de volatilă poate fi criptomoneda. Prețurile se pot schimba masiv peste noapte!

Luați în considerare alte modalități de a obține Litecoin

Dacă vă gândiți la minerit ca o modalitate de a obține mai mult Litecoin, ar putea fi mai ușor să îl cumpărați. În acest fel, nu va trebui să investiți mulți bani pe echipamente scumpe.

Cu toate acestea, există sute de schimburi de criptocurrency, dacă doriți cel mai simplu mod de a obține această criptomonedă, ar trebui să mergeți pentru Coinbase sau Binance. Vă va lua doar un cateva minute și veți avea Litecoin în portofel.

Vorbind despre portofele, nu contează dacă decideți să cumpărați Litecoin sau să-l minați, este crucial să alegeți cele mai sigure opțiuni. Portofele hardware sunt o cale de urmat, toate sunt legate de securitate, mai ales când vine vorba de Ledger Nano X și Trezor Model T..

Principalele riscuri

Principalul punct al cumpărării de echipamente pentru a extrage Litecoin este de a obține profit. Nu ar fi niciun motiv să o faci dacă ai pierde bani în schimb!

Acest lucru înseamnă că riscurile pot fi destul de mari, mai ales dacă ați cheltuit mulți bani pe hardware și aveți de plătit o factură foarte mare de energie electrică!

Verificați întotdeauna calculatorul de profit listat mai sus. Dacă valoarea Litecoinului se modifică sau prețurile la electricitate cresc, introduceți noile detalii în calculator pentru a vă asigura că puteți obține în continuare profit.

Concluzie

Sper că ți-a plăcut ghidul meu despre cum să devii miner Litecoin! Acum ar trebui să aveți o înțelegere foarte bună a ceea ce trebuie să faceți pentru a începe.

Știu că v-am oferit multe informații, dar este foarte important să luați în considerare mai întâi toate riscurile. Dacă ați verificat suma de bani pe care o costă pentru a cumpăra hardware ASIC, veți ști acum cât de scump poate fi!

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să nu te grăbești în nimic. Dacă doriți să încercați mineritul înainte de a investi mulți bani, încercați să faceți miniere în cloud!

Deci, ați decis să încercați mai întâi minarea în cloud sau ați luat-o razna și ați cumpărat un Antminer !? Mi-ar plăcea să știu!

Dacă aveți idei despre cel mai bun mod de a obține Litecoin pe care nu le-am menționat, nu uitați să mă anunțați și pe mine!

De asemenea, nu uitați că există o alternativă mai ușoară pentru a obține Litecoin. Aceasta include cumpărarea pe un schimb de criptomonede de încredere. Acest lucru vă va economisi cu siguranță mult timp și efort! Aici sunt Top3 schimburi de criptomonede:

 • Coinbase
 • Binance
 • Coinmama

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me