Lumea criptomonedă este plin de monede în care să investești, și cu atât de multe dintre care să alegi, poate fi greu să iei o decizie. O să presupun Ethereum este una dintre monedele care vă interesează cel mai mult să investiți. Acest lucru vine cu un motiv întemeiat – a doua cea mai mare criptomonedă s-a dovedit a fi o investiție uimitoare de-a lungul anilor. De aceea, mulți oameni se întreabă acum – cum să investească în Ethereum?

Deci, ce ți-am rezervat astăzi?

Ei bine, în acest ghid vă voi învăța despre Ethereum – avantajele și dezavantajele unei investiții Ethereum și cum să investiți în Ethereum. Până la sfârșitul acestui ghid, veți avea o mai bună înțelegere a Ethereum – și veți putea răspunde la întrebările „Merită Ethereum să cumpărați?”, Și dacă da, "ce este cel mai bun loc pentru a învăța cum să investești în Ethereum?".

Cum să investiți în Ethereum: este Ethereum o investiție bună?

Pentru mulți, investesc în Ethereum s-a dovedit a fi o mare decizie. În martie 2017, prețul unui Eter era 30 USD. Prețul din martie 2018 este 750 USD. În acea perioadă de un an, valoarea ETH a crescut 25 ori, sau 2500%. Deci, dacă ai fi investit 1000 USD în Ethereum în martie 2017, chiar acum ai avea aproximativ 25.000 de dolari în ETH.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Dacă ați investi 1000 de dolari în martie 2017 și l-ați vândut în decembrie 2017, când Ethereum era cel mai mare (1350 dolari pe ETH), ați fi câștigat 45.000 dolari pe investiția dvs. mică de 1000 dolari.

După cum puteți vedea, Ether a fost o investiție bună până acum. Este favorizat de mulți investitori și are sprijin imens din industria criptografică, deoarece este folosit de alți dezvoltatori pentru începeți noi proiecte blockchain.

Puteți vedea creșterea pe care Ethereum a experimentat-o ​​în ultimii ani în graficul de mai jos (preluat din coinmarketcap.com)

Cum să investești în Ethereum: diagramele Ethereum în comparație cu Bitcoin.

Pentru a înțelege mai multe despre Ethereum, să aruncăm o privire asupra istoriei Ethereum.

Istoria lui Ethereum

Ideea Ethereum a fost propusă pentru prima dată la sfârșitul anului 2013 de către Vitalik Buterin, un programator care a simțit că Bitcoin are nevoie de o modalitate prin care dezvoltatorii își pot crea propriile aplicații pe blockchain. Când a fost ideea aceea respins de dezvoltatorii Bitcoin, Buterin a format echipa de bază Ethereum cu alte trei persoane: Mihai Alisie, Anthony Di Iorio, și Charles Hoskinson.

La începutul anului 2014, au început să dezvolte Ethereum, iar în iulie – august 2014 l-au finanțat și l-au lansat o vânzare publică online de public. De atunci, echipa Ethereum a făcut multe îmbunătățiri la simbol.

Ethereum Classic

Dacă ați căutat vreodată cum să investiți în Ethereum, este posibil să fi descoperit că există două jetoane Ethereum: Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC).

ETH este simbolul Ethereum care este cel mai utilizat și răspândit. Acesta este simbolul pe care dezvoltatorii îl îmbunătățesc și îl susțin în mod activ. Este de fapt a doua versiune a Ethereum iar rezultatul o furculiță.

Notă: O furcă este atunci când un blockchain este îmbunătățit sau modificat într-un mod care îl face să se deconecteze de versiunea anterioară. Să folosim o actualizare de software pentru iPhone 8 ca exemplu:

John și Tom au amândoi iPhone 8. Când se lansează o nouă actualizare de software, Tom decide să-și actualizeze iPhone-ul 8. Cu toate acestea, John ar prefera să rămână pe versiunea de software mai veche și decide să nu-și actualizeze iPhone-ul. Așa funcționează o furculiță. Amândoi au încă un iPhone 8, dar ambele iPhone au funcții diferite acum.

Cum să investiți în Ethereum: ETC pe un ecran de laptop.

Moneda a fost bifurcată pentru că a fost spart un schimb de cripto și s-au furat multe monede Ethereum Classic. Pentru a-i pedepsi pe hackeri, comunitatea Ether a decis să bifeze Ethereum Classic și să nu mai folosească simbolul Ethereum Classic. În schimb, au creat noul simbol Ethereum (ETH). Făcând asta, Ethereum Classic a pierdut multă valoare și noul simbol Ethereum a devenit cel mai valoros dintre cele două.

Super, nu? Să vă fie rușine, hackeri!

Acum, înainte să vă spun cum să investiți în Ethereum, trebuie să știți: este Ethereum o investiție bună pe termen lung sau scurt?

Ar trebui să investesc în Ethereum pe termen lung? (1 an + timp de deținere)

Deși investițiile în Ethereum au câștigat mulți bani de la primii investitori, există și unii care au făcut-o bani pierduti. Adevărul este că prețul tuturor criptomonedelor crește și scade zilnic. Este o piață foarte ciudată și volatilă. De aceea, dacă doriți să investiți în Ethereum pe termen lung, trebuie să fiți dispus să vă mențineți investiția indiferent de ce – nu ar trebui să vă panicați niciodată să vindeți!

Iată câteva motive pentru care Ethereum ar putea fi o investiție puternică pe termen lung.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Adoptia eterului

Întreaga industrie criptografică este încă tânără și, pe măsură ce crește, și Ethereum ar trebui să o facă. Este una dintre puținele monede folosite de ICO-uri (Oferte inițiale de monede), ceea ce înseamnă că acționează ca o platformă de lansare pentru noi jetoane. Acest lucru face ca Ethereum o platformă valoroasă pentru comunitate și înseamnă, de asemenea, că prețul Etherului ar putea continua să crească pe măsură ce mai mulți oameni continuă să-l folosească.

Cum se investește în Ethereum: monedă Ether pe un cip de computer.

În prezent, ETH este luat în considerare una dintre cele trei cele mai utilizate criptomonede pentru achiziții și plăți. Pe măsură ce sectorul continuă să crească, ETH poate rămâne una dintre monedele de top pe care oamenii le vor folosi pentru a tranzacționa.

Având în vedere acești doi factori, Ethereum are potențialul de a fi o investiție excelentă pe termen lung.

Îmbunătățiri la Blockchain

Un alt motiv care ar putea face din Ethereum o investiție bună pe termen lung este că există planuri pentru mai multe îmbunătățiri în viitor. Aceste noi îmbunătățiri ar putea fi un succes major pentru Ethereum și ar putea determina creșterea prețului ETH!

Chiar dacă sunt noi blockchains care concurează cu Ethereum, setul corect de îmbunătățiri ar putea menține Ethereum înainte. Faptul că atât de mulți oameni folosesc deja Ethereum l-ar putea da un avantaj imens peste blockchains mai noi și similari.

Tehnologie de dovadă a mizei

Bitcoin și Ethereum folosesc în prezent un PoW (Dovada muncii) sistem de validare a tranzacțiilor. Cu toate acestea, Ethereum intenționează să facă o actualizare în acest an, care va muta Ethereum la un PoS (Dovada mizei) sistem. Diferența dintre cele două sisteme este complicată, dar simplificată, acestea sunt două moduri diferite de verificare a tranzacțiilor pe blockchain.

Metoda PoW necesită o cantitate scumpă de electricitate și putere de calcul, în timp ce metoda PoS este energetic și eficient din punct de vedere al costurilor.

Cum să investești în Ethereum? Ar trebui să investiți în Ethereum?

Dacă Ethereum reușește să implementeze dovada mizei, atunci ar putea face Ethereum mult mai valoros și mai mult descentralizat decât Bitcoin. Aceasta înseamnă că rețeaua Ethereum ar putea deveni mai sigură decât Bitcoin. În prezent, doar cei care își permit cel mai puternic echipament minier se poate aștepta să devină mineri de succes Bitcoin și Ethereum.

Dezavantajele investițiilor în eter pe termen lung

 • Sunt investiții mai bune pe care le-ai putea face în sector. În timp ce ați putea face câțiva bani buni investind în Ethereum, există și alte investiții criptografice care vă pot aduce mai mulți bani.
 • Deținând pe termen lung, cunoscut și sub numele de HODL (Așteptând viața dragă), nu vă permite să profitați volatilitatea pieței criptografice și să obțină profituri pe termen scurt.
 • Chiar dacă Ethereum este una dintre cele mai mari criptomonede de astăzi, nimeni nu știe dacă ar putea veni o altă monedă și să devină mai populară și preferată. În timp ce mulți oameni speculează că Ethereum va rămâne pe primul loc, o soluție mai bună ar putea să vină și să-i ia locul. Doar nu există garanții.
 • Reglementările guvernamentale ar putea intra în loc, ceea ce ar putea determina scăderea prețului Ethereum – ar trebui să rămâi mereu la curent cu noile reglementări! Dacă au intrat în vigoare reglementări care ar putea provoca un prejudiciu grav prețului Ether, ar trebui să luați în considerare eliminarea investiției.

Ar trebui să investesc în Ethereum pe termen scurt? (Timp de deținere 0-12 luni)

Ideea aici este să tranzacționați activ Ether pentru a vă bloca profiturile. Acest lucru se datorează faptului că piața criptografică este atât de volatilă încât prețul Ethereum crește și scade tot timpul. Deci, există o mulțime de oportunități de a obține profituri rapide.

Eter de tranzacționare

Dacă cumpărați Ether când prețul este scăzut, îl puteți vinde atunci când prețul crește și vă puteți bloca profiturile înainte ca prețul jetonului să scadă din nou. Apoi, când prețul scade din nou, vă puteți cumpăra ETH-ul și puteți repeta ciclul pentru a bloca mai multe profituri.

De exemplu, dacă ați cumpărat ETH în valoare de 1000 USD în martie 2017 și l-ați ținut pe termen lung până în martie 2018, ați avea Etereum în valoare de 25.000 de dolari chiar acum. Cu toate acestea, dacă v-ați fi vândut Ethereum în decembrie 2017, ați fi închis aproximativ 45.000 de dolari. Ați putea folosi apoi o parte din acești bani pentru a reinvesti în Ether pentru a-i reține pentru un alt set de profituri.

Făcând acest lucru, ați fi făcut deja banii înapoi pe investiție și te-ai poziționat câștigați și mai mulți bani.

Viitorul lui Ethereum

Datorită faptului că multe ICO intenționează să lanseze propriile jetoane pe rețeaua Ethereum în lunile următoare, mulți se așteaptă să vedeți Ethereum ridicându-se la valoarea sa ridicată din toate timpurile și chiar trecând-o. Din acest motiv, cumpărarea în Ether, în timp ce este încă considerată scăzută, poate constitui o bună oportunitate de a investi.

Dacă prețul Ethereum va crește în viitorul apropiat, aș recomanda blocarea profiturilor dvs. atunci când le vedeți, deoarece nimic în viitor nu este garantat. Chiar dacă este posibil să vedeți că prețul crește, ar putea începe la fel de ușor să scadă din nou.

Cum să investești în Ethereum? Ar trebui să investiți în Ethereum?

Amintiți-vă, există o mulțime de factori care contribuie la volatilitatea prețului unei monede, ca reguli, concurență, și manipularea pieței. Pentru a câștiga bani din orice criptografie, trebuie să aveți o idee despre momentul în care veți lua profiturile. Uneori, așteptați prea mult vă poate face să pierdeți bani.

Dezavantajele investiției în ETH pe termen scurt:

 • În ceea ce privește profiturile pe care le puteți obține cu investiții pe termen scurt, există alte monede pe piață pe care le-ați putea investi în testamentul respectiv face mai bine decât Ethereum.
 • Cu guvernele din întreaga lume crearea de noi reglementări pentru piața criptografică, unele dintre aceste reglementări ar putea afectează valoarea și utilizabilitatea Ethereum. De exemplu, o reglementare care impozitează profitul fiecărei tranzacții pe care o faceți ar putea afecta profiturile dvs. atunci când investiți pe termen scurt sau tranzacționați activ.
 • Având în vedere că băncile și companiile de carduri de credit îi opresc pe oameni să își folosească cardurile de debit și de credit pentru a cumpăra cripto, fluxul de bani noi care intră pe piață a încetinit. Acest lucru face ca creșterea monedelor pe piață să încetinească, ceea ce face ca investițiile pe termen scurt să nu fie la fel de profitabile.
 • Tranzacționarea activă pe piețele criptografice este riscantă dacă nu sunteți un comerciant experimentat, cu o bună înțelegere a modului în care funcționează piața.

Înainte de a investi în Ethereum

Înainte de a vă spune cum să investiți în Ethereum, trebuie să vă asigurați că aveți un portofel sigur în care să vă păstrați Ethereum. Păstrarea monedelor într-un schimb online ar putea fi riscantă. Schimburi poate fi piratat, iar monedele tale ar putea fi furate. Cel mai bun mod de a vă proteja criptomoneda este de a avea un portofel în care aveți control deplin asupra cheii dvs. private.

Notă: Cheia dvs. privată este modul în care vă accesați portofelul (cum ar fi o parolă). Dacă cineva primește acces la portofelul dvs., vă poate fura fondurile.

Mai jos sunt câteva portofele pe care le puteți folosi pentru a vă stoca Ethereum.

MEW (MyEtherWallet) – Portofel web

MEW este A gratuit, sursa deschisa, interfață din partea clientului care vă permite să creați un portofel Ethereum. Spre deosebire de alte portofele web, MEW vă oferă controlul asupra cheii dvs. private. Este destul de sigur și vă permite să stocați și alte jetoane ERC-20 acolo.

Puteți afla mai multe despre MEW în MyEtherWallet Review.

Ledger Nano S – Portofel hardware

A portofel hardware este unul care vă permite să vă păstrați monedele offline acolo unde nu pot fi sparte sau furate. Aceasta este cea mai sigură metodă de stocare a criptomonedelor și puteți stoca o mulțime de criptomonede diferite pe Ledger Nano S. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este păstrați dispozitivul fizic în siguranță. Portofelele hardware sunt la preț în jur de 70 $ – 100 $.

Exodus – Portofel software

Considerat primul portofel desktop din lume care acceptă mai multe criptomonede, acest portofel are un afișaj atractiv care vă permite să vizualizați cu ușurință soldurile dvs. criptografice. Permite utilizarea computerului ca portofel.

Cum să investești în Ethereum? Ar trebui să investiți în Ethereum?

În ciuda faptului că trebuie să fiți online pentru ao utiliza, cheile dvs. private sunt păstrate pe aparatul dvs.. Oferă mai multe opțiuni de recuperare în cazul în care computerul dvs. avea să se spargă sau uitați parola.

Puteți afla mai multe despre Exod portofel în Exod Wallet revedere.

Jaxx – Portofel mobil

Acest tip de portofel este destinat dispozitivelor dvs. mobile, dar poate fi utilizat și pe desktop. Jaxx acceptă, de asemenea, mai multe criptomonede. Se laudă un design elegant, securitate robustă, și chei private care nu părăsesc niciodată dispozitivul. De asemenea, are chei de semințe pentru a vă recupera portofelul.

Cum să investești în Ethereum?

A învăța cum să investești în Ethereum te va ajuta atunci când investești în alte criptomonede (cum ar fi Bitcoin și Litecoin). Urmează un proces similar. În primul rând, trebuie să utilizați un broker sau un schimb P2P. Apoi, după ce ați cumpărat monedele, trebuie să faceți acest lucru trimiteți-le într-un portofel sigur.

Cum să investești în Ethereum cu moneda Fiat

Schimburi de brokeri

Un schimb de brokeri vă permite schimbă-ți moneda fiat cu criptomonedă. Deși există destul de multe schimburi de brokeri cripto, doar un număr mic dintre aceștia sunt considerați de renume. Primele trei schimburi de brokeri sunt Coinbase, CoinMama, și Cex.io.

Cum să investiți în Ethereum: portofelul Coinbase.

Tot ce trebuie să faci este Inscrie-te, confirma-ti identitatea, depune-ți fondurile în cont și apoi cumpărați-vă ETH. Apoi puteți trimite ETH-ul dvs. din portofelul de schimb al brokerului în portofelul Ether utilizând cheia publică a portofelului desemnată (adresa portofelului).

Avantaje ale utilizării unui schimb de brokeri:

 • Foarte profesional și bine finanțat
 • Serviciu bun pentru clienți
 • Ușor de navigat și de învățat să folosești
 • Ideal pentru investitorii începători
 • Poate folosi carduri bancare sau carduri de credit pentru a depune numerar pentru criptare
 • Mai sigur decât majoritatea celorlalte schimburi

Contra de a utiliza un schimb de brokeri:

 • Taxe mari de tranzacție
 • Sub rezerva regulilor KYC și, prin urmare, necesită verificarea ID-ului
 • Pot fi auditate și informațiile dvs. despre tranzacții pot fi date autorităților fiscale
 • Nu dețineți cheile private ale portofelului de schimb al brokerului

Utilizarea schimburilor P2P

Cealaltă modalitate de a cumpăra Ethereum cu moneda fiat este să treci prin A de la persoană la persoană (P2P) schimb valutar. Prin intermediul unui schimb P2P, puteți cumpărați anonim ETH fără nicio cerință de identitate. Cumpărătorii și vânzătorii se pot conecta și pot decide reciproc asupra prețului și metodelor de plată.

Cea mai populară platformă P2P pentru cumpărarea Ether este LocalEthereum. Cum funcționează este să cumpărați Ethereum direct de la cineva care îl are deja și îl transferă din portofel pe al dvs..

Avantaje ale utilizării unui schimb P2P:

 • Vânzarea peer-to-peer menține tranzacțiile anonime
 • Cumpărătorii și vânzătorii pot negocia și conveni asupra prețului

Contra utilizării unui schimb P2P:

 • Cele mai mari comisioane dintre schimburi
 • Vânzătorii cer de obicei mai mult decât prețul pieței pentru monedele lor
 • Nu este bun pentru achiziții mari
 • Unii oameni din aceste rețele vă pot înșela

Cum să investiți în Ethereum folosind alte criptomonede

Schimburi centralizate de tranzacționare criptografică

Dacă dețineți deja cripto, cum ar fi Bitcoin, poti folosiți asta pentru a cumpăra în Ether. O modalitate de a face acest lucru este să utilizați un schimb centralizat. Cu un schimb centralizat, puteți tranzacționa o criptă cu alta și puteți plăti o mică taxă de tranzacție. Cele mai populare schimburi de criptare sunt Kraken, Binance, și GDAX.

Avantaje ale utilizării unei bursă de tranzacționare centralizată

 • Poate tranzacționa o varietate de monede diferite pentru ETH
 • Un volum mare de utilizatori facilitează lichidarea și tranzacționarea monedelor
 • Interfețele utilizatorului sunt ușor de navigat și de învățat
 • Poate fi folosit anonim în majoritatea cazurilor
 • Cele mai mici taxe între schimburi
 • Serviciul pentru clienți este de obicei disponibil

Contra de a utiliza o bursă de tranzacționare centralizată:

 • Nu dețineți cheile private ale portofelului dvs. de schimb
 • Nu puteți cumpăra sau retrage în numerar
 • În unele schimburi, cum ar fi Binance, tranzacțiile mari (2+ BTC) necesită verificarea ID-ului
 • Schimbul poate fi piratat, iar monedele tale au fost furate.

Bursa de tranzacționare descentralizată

Cealaltă modalitate de a investi în Ethereum cu alte cryptos este de a utiliza un schimb de tranzacționare descentralizat. Cu acest tip de schimb, vă păstrați cheile private și monedele dvs. nu sunt niciodată stocate pe serverele lor principale. Din nou, utilizați aceste schimburi pentru a tranzacționa criptomonede între ele.

Cum să investiți în Ethereum: bursa IDEX.

Cele mai populare sunt EtherDelta și IDEX.

Avantaje ale utilizării unui schimb descentralizat:

 • Rămâneți în controlul complet al cheii private conectându-vă portofelul la bursă
 • Acest tip de schimb nu poate fi piratat și, prin urmare, monedele dvs. nu pot fi furate
 • Toate tranzacțiile sunt anonime, oricât de mari ar fi acestea

Contra utilizării unui schimb descentralizat:

 • Un volum mai mic de comercianți și investitori ar putea însemna tranzacții mai lente
 • Numai un număr limitat de monede se află pe platformă și poate fi utilizat pentru tranzacționarea cu Ether
 • De obicei, nu există servicii pentru clienți
 • Interfețele utilizatorului sunt de obicei mai greu de învățat

Și iată-l – mai multe modalități de a investi în Ethereum.

Concluzii

Chiar acum, Aș recomanda Ethereum ca o investiție bună. Prețurile majorității criptomonedelor au scăzut recent, la fel și prețul Ether. Deci, dacă vă uitați la cum să investiți în Ethereum, acum ar fi un moment potrivit pentru a face acest lucru.

Anul acesta ar putea fi un an bun pentru Ethereum. Există o mulțime de ICO-uri bune care utilizează blockchain-ul Ethereum. De asemenea, caută să lanseze noi actualizări care ar putea rezolva problemele de scalabilitate (care ar putea fi masiv!).

Acești factori ne spun că există șanse mari ca ETH să crească în preț de la locul în care se află acum – și că ar putea fi una dintre cele mai sigure criptomonede în care să investească chiar acum.

Indiferent dacă cumpărați ETH pe termen lung sau pe termen scurt depinde în totalitate de dvs. și care sunt obiectivele dvs. de investiții. Puteți câștiga bani cu oricare dintre strategii. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să efectuați întotdeauna cercetări amănunțite înainte de a face o investiție. Este înțelept să vorbiți cu un consilier financiar sau un profesionist care vă poate oferi câteva sfaturi solide cu privire la finanțele dvs..

O regulă importantă pentru toți investitorii este următoarea: oinvestește doar ceea ce ești dispus să pierzi. Lumea cripto este volatil și tânăr; orice se poate întâmpla. Nu faceți investiții pe care nu vi le puteți permite și faceți cercetări înainte de a vă pune banii.

Pentru mai multe informații despre Ethereum și despre alegerea investiției, consultați pagina noastră Predicția prețului Ethereum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me