Deci, ați auzit despre două dintre cele mai populare blockchain-uri de contracte inteligente, dar doriți să știți care este mai bine în lupta EOS vs Ethereum? Sau poate doriți să aflați cum se compară cele două tehnologii? Ei bine, ați ajuns la locul potrivit, deoarece vă voi spune tot ce trebuie să știți!

În acest ghid EOS vs Ethereum, voi începe prin a explica elementele de bază ale fiecărui proiect, urmat de o prezentare generală a performanței fiecărui blockchain. Aceasta va include lucruri precum timpul tranzacției, comisioanele tranzacției și scalabilitatea.

După aceea, vă voi oferi apoi o descriere simplă a modului în care tranzacțiile sunt verificate fără o terță parte. Aceasta va include o comparație între modelul Dovadă a muncii utilizat de Ethereum și modelul Dovedit delegat al mizei utilizat de EOS.

În cele din urmă, vă voi oferi propria mea părere cu privire la ceea ce cred că va avea viitorul pentru fiecare blockchain. Deci, până la sfârșitul citirii ghidului meu EOS vs Ethereum, veți putea decide care este cea mai bună alternativă!

Ce mai astepti? Să începem prin a afla elementele de bază ale fiecărui blockchain!

Cele elementare

Ce este Ethereum?

Ethereum a fost lansat în 2015 de un tânăr programator canadian-rus numit Vitalik Buterin. Este o platformă blockchain care permite oamenilor să trimită și să primească fonduri, fără a fi nevoie de o terță parte, cum ar fi o bancă.

Proiectul Ethereum a devenit primul protocol blockchain pentru a instala ceva numit tehnologie „contract inteligent”, care permite străinilor să convină asupra unui mediu fără încredere. Tehnologia se bazează pe condiții predefinite și odată ce acestea sunt îndeplinite, contractul inteligent poate elibera fondurile automat fără ajutorul unui intermediar.

Pentru a vă face o idee despre cât de mult are acest potențial, aruncați o privire la următorul exemplu.

  1. James deține o fermă. El decide că vrea să încheie o asigurare dacă nu plouă mai mult de 7 zile.
  2. În loc să folosească o terță parte, James decide să încheie un contract inteligent.
  3. Pentru a activa contractul inteligent, James depune taxa de asigurare.
  4. Contractul inteligent poate analiza mii de pagini web pentru a verifica istoricul vremii.
  5. Dacă nu plouă timp de 7 zile sau mai mult, contractul inteligent îl va plăti automat pe James. Dacă plouă, James își pierde taxa de asigurare.
  6. Toate acestea sunt posibile fără o terță parte!

Exemplul de mai sus poate fi folosit în beneficiul mai multor industrii, inclusiv bancare, energetice, jocuri de noroc și chiar alegeri politice!

Ethereum are, de asemenea, criptomoneda sa numită Ether (ETH), care este tranzacționată la majoritatea burselor de criptomonede. În total, există puțin peste 100 de milioane de monede în circulație. Deși nu există o limită a numărului de monede care pot fi emise, Vitalik Buterin a sugerat că probabil va restricționa crearea mai multor monede..

La fel ca Bitcoin, blockchain-ul Ethereum este descentralizat, ceea ce înseamnă că nimeni nu îl controlează. Acest lucru împiedică orice persoană sau autoritate să modifice sau să modifice datele care sunt postate în blockchain.

În schimb, tranzacțiile sunt confirmate de comunitatea Ethereum, care, în schimb, sunt recompensate pentru contribuția puterii lor de calcul suplimentare. Voi vorbi despre asta mai detaliat mai târziu.

Deci, acum că știți câteva dintre elementele de bază ale Ethereum, următoarea parte a ghidului meu EOS vs Ethereum va discuta elementele de bază ale EOS!

Ce este EOS?

EOS este una dintre multele alternative Ethereum. Este un proiect de blockchain nou, care poate gestiona și contracte inteligente. Bloc. One, o companie situată în Insulele Cayman, a lansat proiectul pentru prima dată în 2017.

Cel mai important dezvoltator care lucrează la acesta este Daniel Larimer, care a fondat și proiecte de mare succes BitShares și Steem. Celelalte proiecte ale lui Larimer au avut un succes atât de mare încât acum valorează miliarde de dolari!

EOS a făcut recent istorie când oferta inițială de monede de un an (ICO) a strâns mai mult de 2,5 miliarde de dolari în finanțare. Acest lucru îl face unul dintre cele mai mari ICO-uri din toate timpurile! La fel ca Ethereum, EOS are și criptomoneda sa, care poate fi utilizată pentru a trimite și primi fonduri, portofel-la-portofel.

Scopul final al EOS este de a fi cel mai rapid, mai ieftin și mai scalabil blockchain de contracte inteligente din lume. Prin urmare, dorește să câștige un procent mare din cota de piață a Ethereum.

Blockchain-ul EOS este, de asemenea, descentralizat, ceea ce înseamnă că nu este controlat de nicio persoană sau entitate. În mod similar cu Ethereum, tranzacțiile sunt verificate de comunitate.

Interesant, jetoanele EOS au fost inițial construite deasupra blockchain-ului Ethereum, adică erau jetoane ERC-20. Cu toate acestea, după lansarea Main-Net din iunie 2018, echipa a început să le schimbe contra monedelor oficiale EOS care sunt acum susținute de blockchain-ul EOS.

Potrivit dezvoltatorilor, se speră că oferta totală de monede EOS va fi inițial plafonată la 1 miliard de monede, cu o inflație anuală de 5%. Vă explic pentru ce se folosește acest lucru mai târziu!

Deși EOS și Ethereum sună ca și cum ar fi foarte asemănătoare, unele diferențe clare le deosebesc. Prin urmare, următoarea parte a ghidului meu Ethereum vs EOS va analiza cum funcționează cele două blockchains!

Performanţă

Ethereum

Fiind primul și original blockchain de contract inteligent, este important să înțelegem cum gestionează tranzacțiile. În primul rând, este nevoie de o medie de 16 secunde pentru ca o tranzacție să fie verificată pe blockchain-ul public.

Aceasta include o mișcare de fonduri, precum și confirmarea contractelor inteligente. Nu are nicio diferență în cazul în care se află expeditorul și destinatarul, timpul tranzacției este întotdeauna același. Acest lucru este impresionant, deoarece poate dura până la trei zile ca o bancă să proceseze o plată internațională.

Deci, ce se întâmplă cu taxele de tranzacție? Când Ethereum a fost lansat pentru prima dată în 2015, a fost posibil ca rețeaua să verifice o tranzacție la un cost mai mic de 1 cent. Pe măsură ce timpul a trecut și mai mulți oameni au început să-l folosească, acest lucru a crescut încet.

Cea mai scumpă perioadă a fost în decembrie 2017, unde a costat în medie 4 USD pentru a trimite o tranzacție. Acest lucru a făcut Ethereum nepotrivit pentru transferul unor cantități mici. Din fericire, acest lucru a fost redus de atunci la mai puțin de 1 USD, cu toate acestea, acest lucru poate reveni cu ușurință dacă rețeaua are o perioadă încărcată.

Cea mai îngrijorătoare problemă pentru blockchain-ul Ethereum este legată de scalabilitatea tranzacțiilor. Scalabilitatea se referă la cât de bine o rețea poate gestiona o mulțime de tranzacții simultan. De exemplu, Visa poate procesa până la 50.000 de tranzacții în fiecare secundă, iar industria bancară folosește sisteme care pot face și mai mult!

Eos vs Ethereum

Cu toate acestea, în cazul Ethereum, blockchain-ul este capabil să gestioneze doar maximum 15 pe secundă. Aceasta este o problemă majoră și, dacă nu este rezolvată, nu va fi adoptată la nivel global. Din fericire pentru investitorii ETH, echipa Ethereum lucrează la câteva soluții diferite pentru această problemă, pe care le voi discuta mai târziu.

Oricum, acum că știți cum funcționează Ethereum, următoarea parte a ghidului meu EOS vs Ethereum va analiza modul în care EOS compară!

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

EOS

Înainte de a continua, este foarte important să înțelegeți o diferență cheie în această discuție EOS vs Ethereum. În timp ce Ethereum este un proiect blockchain cu o platformă complet funcțională, EOS se află încă în primele sale zile. Cu toate acestea, echipa are niște ambiții uriașe.

Totuși, până când nu există un produs finit, nu există nicio modalitate de a garanta dacă își vor atinge toate obiectivele. Cu toate acestea, să aruncăm o privire la ceea ce încearcă să realizeze echipa EOS.

Principala piață țintă pentru platforma EOS este aplicațiile descentralizate (dApps). În esență, aplicațiile dApp sunt ca aplicațiile de internet sau mobile, cum ar fi YouTube, Facebook și Gmail, dar în loc să aibă un punct de control centralizat, sunt descentralizate!

Pentru mai multe informații despre dApp-uri, Click aici să-mi citesc ghidul!

Ethereum este în prezent blocat la 15 tranzacții pe secundă, în timp ce EOS intenționează să ridice bariera și să ajungă la milioane de tranzacții EOS pe secundă. Acest lucru nu numai că îl va face cel mai scalabil blockchain din industrie, dar va fi capabil să gestioneze orice aplicație din lumea reală.

De exemplu, știați că peste 52.000 de „Aprecieri” pe Facebook se întâmplă în fiecare secundă a zilei? Fiecare „Apreciază” este o tranzacție de date individuală pe care sistemul trebuie să o proceseze. O aplicație precum Facebook ar fi perfectă pentru EOS dacă poate atinge aceste obiective de scalabilitate.

La scrierea din iulie 2018, EOS a reușit cu succes 1.000 de tranzacții EOS pe secundă. Echipa a realizat în timpul fazei sale de testare acum trei luni. Acest lucru este deja semnificativ mai bun decât Ethereum, cu toate acestea, este cu mult sub obiectivul său final.

Deci, ce zici de taxe? Ei bine, conform cărții albe EOS, NU vor exista taxe de tranzacție de plătit la trimiterea și primirea de fonduri! Motivul pentru care rețeaua poate face acest lucru este că atunci când oamenii ajută la verificarea tranzacțiilor, aceștia sunt recompensați din monedele EOS nou create (voi vorbi despre acest lucru în secțiunea următoare).

Cartea albă EOS precizează, de asemenea, că blockchain-ul va putea confirma o tranzacție ca 99,9% valabilă după doar 0,25 secunde și 100% valabilă după 1 secundă!

Una peste alta, dacă EOS își poate atinge obiectivele de tranzacții aproape instantanee și gratuite cu capacitatea de a ajunge la milioane, nu există niciun alt blockchain din industrie care să poată concura..

Iată un tabel de comparație pentru a recapitula unele lucruri despre care s-a vorbit până acum!

Consens

Mecanism

Tranzacții

Pe secunda

Piaţă

Valoare

Circula

Livra

Data lansării Echipă Tranzacţie

Taxe

EOS DPoS 1.000+ 6.9 Bil 896 Mil Iunie 2017 Un bloc Gratuit
ETH PoW 15 44 Bil 100 Mil Iulie 2015 Ethereum

fundație

<1 $

Deci, acum, când știți ce poate face Ethereum și ce intenționează să facă EOS, următoarea parte a ghidului meu EOS vs Ethereum va analiza modul în care cele două blockchains confirmă tranzacțiile.

Se ajunge la consens

Ethereum

Înainte de a continua, am vrut doar să mă asigur că înțelegeți ce vreau să spun prin „Mecanism de consens”. Deoarece blockchain-urile sunt descentralizate, pot verifica tranzacțiile fără a fi nevoie să utilizeze un intermediar.

Diferite blockchains ajung la consens în moduri diferite. Deci, toate confirmă tranzacțiile ca fiind valabile, dar în moduri diferite.

Mecanismul de consens utilizat de Ethereum se numește Dovadă a muncii, care este același cu alte blockchains populare, cum ar fi Bitcoin, Bitcoin Cash și Litecoin. Iată cum funcționează:

Blockchain-ul generează un puzzle aleatoriu care trebuie rezolvat înainte ca tranzacția să poată fi confirmată. Cu toate acestea, acest puzzle este atât de dificil încât niciun om nu l-ar putea rezolva. În schimb, necesită un computer („nod”) pentru a rezolva.

Oricine decide să contribuie la rețeaua Ethereum poate face acest lucru conectând un dispozitiv GPU la rețea. Acești oameni sunt cunoscuți sub numele de „mineri” și există mii dintre toți care concurează pentru a fi primii care rezolvă puzzle-ul. Orice dispozitiv ajunge acolo primul, primește recompensa Ether!

Deși acesta este un sistem excelent pentru a menține rețeaua descentralizată, există câteva probleme majore. În primul rând, deoarece puzzle-ul este atât de dificil, puterea de calcul necesară este mare. Aceasta înseamnă că consumă multă energie electrică, ceea ce este scump și dăunător mediului.

De asemenea, cele 15 tranzacții pe secundă, problema de scalabilitate menționate anterior în acest ghid EOS vs Ethereum, se datorează limitelor dovezii de lucru.

Acesta este motivul pentru care echipa Ethereum intenționează să-și schimbe mecanismul de consens cu ceva numit Dovadă de miză. Dovada mizei nu numai că este mai bună pentru mediu, ci permite, de asemenea, rețelei să proceseze mai multe tranzacții.

Ethereum caută, de asemenea, să instaleze două noi protocoale numite „Sharding” și „Plasma”, care vor crește numărul de tranzacții pe care rețeaua le poate gestiona. În cele din urmă, se speră că aceste soluții vor permite Ethereum să proceseze mii de tranzacții pe secundă.

Deci, acum, când știți cum sunt procesate tranzacțiile Ethereum, următoarea parte a ghidului meu EOS vs Ethereum va analiza modul în care face EOS!

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

EOS

Spre deosebire de Ethereum și modelul său Proof of Work, EOS face lucrurile diferit. Mecanismul de consens care este utilizat pentru a sprijini rețeaua se numește Dovada delegată a mizei (sau DPoS). Interesant este că DPoS a fost inventat de fondatorul EOS Dan Larimer!

Pentru a clarifica, sistemul Proof of Stake permite oricui are o anumită cantitate de monede să ajute la verificarea tranzacțiilor în rețea. Șansele de a câștiga recompensa se bazează pe numărul de monede pe care le dețineți.

De exemplu, dacă dețineți 5% din oferta totală, ați avea în esență șanse de 5% să câștigați recompensa minieră de fiecare dată când este creat un bloc nou.

Pe de altă parte, în DPoS, deținerea monedelor nu vă permite să validați tranzacțiile. Cu toate acestea, vă permite, în schimb, să votați „cine” ar trebui să verifice tranzacțiile. Într-un fel, este ca o democrație.

eos vs ethereum

Oamenii pentru care puteți vota sunt chemați "Producători de blocuri", acestea sunt cele care verifică tranzacțiile și câștigă recompense pentru acest lucru. În total, 21 de producători de blocuri sunt responsabili pentru păstrarea rețelei în siguranță.

Dacă producătorul de blocuri nu își face treaba în mod corespunzător, atunci vor fi înlocuiți de un alt producător de blocuri care își așteaptă rândul. Este ca și cum ai vota la alegerile din SUA. „Ar trebui să-l păstrăm pe Donald Trump sau ar trebui să-l înlocuim cu cineva mai bun?”

Mai departe, s-ar putea să vă amintiți mai devreme în acest ghid Ethereum vs EOS că am spus că tranzacțiile EOS sunt gratuite. Dar dacă acesta este cazul, cum sunt recompensați producătorii de blocuri pentru timpul petrecut? Ei bine, aici lucrurile devin interesante!

După cum veți vedea din imaginea de mai jos, în fiecare an oferta totală de monede EOS va crește cu 5%. Acest lucru este similar cu inflația din lumea reală, unde o bancă centrală imprimă mai mulți bani. Din acest 5%, 1% este acordat producătorilor de blocuri ca recompensă pentru validarea tranzacțiilor, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu trebuie să plătească taxe de tranzacționare atunci când trimit fonduri.

Eos mining vs Ethereum

Oricum, deși blockchain-ul EOS și consensul său DPoS sunt încă în curs de construire, este important să ne amintim că BitShares (care a fost creat și de Dan Larimer) folosește și DPoS. Rețeaua Bitshares poate ajunge la 100.000 de tranzacții pe secundă, deci este un semn bun!

Deci, acum, când știți cum fiecare blockchain confirmă tranzacțiile, în partea finală a ghidului meu EOS vs Ethereum, vă voi anunța părerea cu privire la viitorul!

EOS vs Ethereum: Ce ne rezervă viitorul??

Înainte de a-mi continua ghidul EOS vs ETH, am vrut doar să precizez că orice predicție pe care o fac nu este altceva decât părerea mea personală. Cel mai important lucru este că vă desfășurați cercetările independente.

În primul rând, indiferent de partea în care vă aflați în argumentul EOS vs Ethereum, ambele proiecte au avut rezultate bune pe piața criptomonedelor..

Ethereum este a doua cea mai populară criptomonedă din lume, chiar în spatele Bitcoin. În 2017, și-a mărit valoarea cu peste 10.000% și a atins un maxim istoric de 130 de miliarde de dolari în capitalizarea pieței. Nu numai aceasta, ci sute de jetoane de criptomonede au fost construite deasupra blockchain-ului Ethereum și găzduiește, de asemenea, peste o mie de dApp-uri.

Când vine vorba de EOS, deși este încă la începuturile sale, s-a comportat excepțional de bine. După cum am menționat mai devreme în ghidul meu EOS vs Ethereum, proiectul a strâns peste 2,5 miliarde de dolari în timpul ICO-ului său de un an.

În timpul ICO, investitorii cumpărau, vândeau și tranzacționau moneda EOS, împingând EOS la o plafon de piață de peste 17 miliarde de dolari. Acest lucru este foarte impresionant pentru un proiect care încă nu și-a lansat produsul final.

Cu toate acestea, EOS nu a reușit să realizeze ceva asemănător cu ceea ce a realizat Ethereum. Cu toate acestea, dacă EOS își poate atinge obiectivele, atunci va fi un blockchain semnificativ mai bun decât Ethereum.

Dacă EOS poate realiza instantaneu, gratuit și milioane de tranzacții EOS pe secundă, va fi foarte dificil pentru Ethereum să se potrivească cu acel nivel de performanță. Cu toate acestea, dacă Ethereum poate implementa cu succes „Dovada mizei”, „Sharding” și „Plasma”, cred că va fi greu ca alternativele Ethereum să treacă Ethereum.

Dar, la fel ca EOS, nu există nicio garanție că vor putea realiza acest lucru. Să fie un memento că piața criptomonedelor este o industrie dificil de prezis și este, de asemenea, una dintre cele mai rapide schimbări din lume!

Deci, tot ce puteți face este să verificați dacă există actualizări regulate cu privire la progresul dezvoltării ambelor blockchains!

Ethereum vs EOS: Concluzia

Și acesta este sfârșitul ghidului meu EOS vs Ethereum. Ca de obicei, sper că ați găsit acest lucru plăcut, dar mai ales – cunoscător!

Dacă ați citit acest ghid de la început până la sfârșit, ar trebui să știți acum cum funcționează tehnic blockchain-urile EOS și Ethereum, precum și ce au planificat pentru viitor.

Nu numai acest lucru, dar ar trebui să știți și diferența dintre Dovada muncii și Dovada delegată a mizei și modul în care acești doi algoritmi de consens sunt diferiți.

După cum am menționat mai devreme, dezbaterea EOS vs ETH este ceva care împarte părerile. Înțeleg ambele părți ale argumentului, deoarece, deși EOS are potențialul de a deveni cel mai performant blockchain din lume, Ethereum este deja a doua cea mai populară criptomonedă din industrie. Deci, este dificil de sunat.

În cele din urmă, însă, cred că este o bătălie a tehnologiei. Deci, să vedem cât de performant este fiecare blockchain într-un an, atunci poate vom putea lua o decizie.

Oricum, sper că ghidul meu v-a ajutat să clarificați câteva întrebări fără răspuns. Acum, cu noile tale cunoștințe, ce blockchain preferi și de ce? Sau simțiți că există alternative Ethereum mai bune decât EOS? Nu ezitați să mă anunțați în secțiunea de comentarii de mai jos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me