Bitcoin este o bulă - Logo BitcoinÎncă de la începuturile Bitcoin, scepticii au întrebat întotdeauna – este Bitcoin o bulă? Este doar o altă tendință umflată și suprahipată? Conceptul „bulei Bitcoin” i-a intrigat pe oameni de mulți ani – au existat o mulțime de apeluri și susțin că „bula Bitcoin a izbucnit” s-a întâmplat în diferite ocazii de-a lungul timpului – dar criptomoneda este încă vie și sănătoasă.

În acest tutorial, vom încerca să descoperim misterele balonului Bitcoin – ce este, de ce vorbesc oamenii despre asta, cum este caracterizat și așa mai departe. Vom vorbi despre argumentele „pro și contra” care sunt prezentate cel mai adesea atunci când vorbim despre acest „balon”.

După aceea, vom încerca să răspundem la întrebarea mereu dorită – este Bitcoin o bulă? Și dacă este … Când va izbucni balonul Bitcoin?

Ce înseamnă Bubble?

Deci avem întrebarea – este Bitcoin o bulă? Dar ce înseamnă expresia „Balon Bitcoin”De fapt înseamnă?

Ultimul cupon Coinbase găsit:

În termeni financiari, un „balon”Este un stat în care un activ rămâne învechit pentru cea mai lungă perioadă de timp, apoi explodează și prețul său crește prin acoperiș. „izbucni”La care s-a făcut referire se întâmplă atunci când prețul acestui activ scade la fel de repede pe măsură ce a crescut.

Cu toate acestea, căderea trebuie să fie foarte specifică – și, prin specific, vreau să spun permanentă. Dacă activul (în acest caz, Bitcoin) reușește să crească din nou, atunci nu a fost o „explozie de bule”.

Cum îți dai seama dacă este o explozie sau o alarmă falsă în timp ce picătura are loc, totuși? Ei bine, aceasta este partea dificilă – nu poți spune totul cu ușurință.

Dacă sunteți un expert în Bitcoin care urmărește moneda încă de la înființare, s-ar putea să puteți spune un lucru sau două despre viitorul său. Cu toate acestea, când vine vorba de criptomonede, acestea au o trăsătură foarte importantă – sunt absolut imprevizibile și extrem de volatile.

S-ar putea să fi urmărit Bitcoin zi de zi din momentul în care a fost lansat și totuși să fiți complet în afara liniei cu predicțiile dvs. Există atât de multe lucruri imprevizibile care se pot întâmpla pentru a influența prețul monedei, încât devine aproape imposibil să ții pasul.

Acum vă voi arăta de ce oamenii cred că bula Bitcoin a izbucnit.

Balonul Bitcoin

Oamenii tind să definească bulele financiare în multe moduri diferite. Pentru simplitate, o voi împărți în trei părți majore.

  • La început, prețul unui activ este foarte mic și nu trebuie remarcat. Acesta fluctuează puțin, dar este la un nivel constant de cele mai multe ori. Aici oamenii nu acordă multă atenție activului, încă nu au participat la niciun fel de situații sau evenimente notabile pentru a fi observați.
  • La un moment dat, activul începe să câștige tracțiune și să crească în preț. Lucrul care diferențiază această creștere de orice altă creștere normală a activelor este intensitatea – prețul crește odată cu creșterea intensității și vitezei. Acest lucru se întâmplă deoarece, deși oamenii văd că activul este promițător, vor să investească și să obțină un profit rapid. Cu cât mai mulți oameni încep să se alăture, cu atât prețul se umflă mai repede – la fel ca o balon.
  • A treia și ultima etapă este defalcarea – la fel cum prețul a crescut fără niciun motiv aparent, la fel scade. Aici oamenii încep să-și vândă panica toate activele, temându-se că prețul se va prăbuși și mai mult și va pierde bani. Acesta devine un ciclu nesfârșit până când prețul activului se prăbușește complet – sau, cu alte cuvinte, balonul izbucnește.

Acum, având în vedere cunoștințele date mai sus, aruncați o privire la graficul de mai jos:

Bitcoin este o bulă? Diagrama Bitcoin

Vă amintește acest lucru de ceva?

Aceasta este graficul prețurilor Bitcoin, din momentul înființării sale până în prezent.

După cum vă puteți da seama, această diagramă are cele mai multe caracteristici ale unei bule – un început lent și învechit, un vârf brusc și apoi o scădere la fel de bruscă. Dar ultima parte este puțin diferită – prețul nu a scăzut la zero. Mai mult – se pare că s-a stabilizat.

Acesta este adesea unul dintre principalele argumente vizuale pe care suporterii Bitcoin îl folosesc atunci când încearcă să respingă afirmația că Bitcoin este un balon. Când o astfel de balon financiar izbucnește, prețul ajunge rapid la zero și, de obicei, nu există șanse de recuperare. Cu toate acestea, când vine vorba de Bitcoin, putem vedea că nu este așa.

Deci Bitcoin este o bulă? Să analizăm câteva dintre cele mai frecvente argumente „pro și contra” pentru a obține o imagine mai largă.

PENTRU

Oamenii care răspund la întrebarea „Bitcoin este o bulă?” cu un răspuns pozitiv, aveți câteva argumente mari pentru a susține această afirmație.

În primul rând, ei spun că Bitcoin pur și simplu nu este tangibil – este o monedă descentralizată, ceea ce înseamnă că niciun guvern nu ar susține-o. Monedele Fiat au o anumită stabilitate, deoarece au bănci și guverne uriașe care le susțin. În plus, acestea sunt sancționate și chiar stimulate – vă puteți plăti impozitele cu monede fiduciare și le puteți utiliza pentru alte chestiuni oficiale. Totuși, când vine vorba de Bitcoin (și de majoritatea celorlalte criptomonede), acest lucru nu este cazul. Diferite guverne tind să sancționeze Bitcoin în moduri foarte diferite pur și simplu pentru că nu are un proprietar concret – nicio persoană sau organizație nu controlează criptomoneda în cauză.

Un alt argument important este faptul că Bitcoin a fost pur și simplu supraestimat și umflat mult peste măsură. A fost primul fenomen de acest gen – au fost mult mai puțini oameni care l-au cumpărat pentru a-l folosi în comparație cu numărul de oameni care doreau să-l întoarcă pur și simplu – cumpără-l la preț redus și vinde-l la mare.

Întrucât cripto-moneda nu a avut un sprijin suficient de puternic al susținătorilor care au avut grijă de bunăstarea sa, prețul a continuat să fie umflat de cei care pur și simplu căutau modalități de a obține un profit rapid.

Datorită volatilității Bitcoin, guvernele din întreaga lume au decis să sancționeze și să taxeze utilizarea acesteia, unele mergând până la interzicerea efectivă a criptomonedei. Acesta a fost unul dintre principalii factori care au dus la scăderea imensă a prețului Bitcoin.

Probabil unul dintre cele mai puternice argumente care pretind că Bitcoin este un balon este că este pur și simplu prea ciudat și, bine … vechi.

Acum, criptomonedele precum Litecoin, IOTA și Ethereum au reușit să depășească Bitcoin în aproape toate aspectele posibile. Litecoin este de patru ori mai rapid decât Bitcoin, IOTA este superior din punct de vedere tehnic, iar Ethereum este o rețea reală care este utilizată pentru a construi și a crea alte criptomonede. În fiecare zi, vedem cripte noi și puternic îmbunătățite care intră pe piață – Bitcoin a fost cel original și elementul de bază pentru criptomonede în mainstream, dar cât de mult poate dura această reputație până când oamenii încep să-și dea seama de dezavantajele monedei??

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

ÎMPOTRIVA

Chiar dacă puneți întrebarea „Bitcoin este o bulă?” a devenit obișnuit în cadrul diferitelor comunități criptografice din întreaga lume, există o mulțime de oameni care încă cred în criptomonedă și își bat joc de orice pretenție că ar fi o bulă. Să încercăm și să analizăm principalele argumente pe care oamenii le au atunci când răspund „nu” la întrebarea „Bitcoin este o bulă?”.

Bitcoin este o bulă? Bitcoin criptomonedă

În primul rând, chiar dacă prețul Bitcoin fluctuează puternic, asta nu înseamnă că nu are nicio valoare consistentă. După cum am menționat în capitolul de mai sus, oamenii tind să aprecieze Bitcoin din multe motive diferite. Moneda a devenit un exemplu real al unei monede care nu necesită nicio jurisdicție centralizată și nici o guvernanță – valoarea ei este dictată de persoanele care o folosesc. La rândul său, aceasta oferă o soluție pentru motivul pentru care Bitcoin nu este o bule.

În timp ce unii investitori sunt convinși că Bitcoin a ajuns la dispariția sa, alții nu au nicio problemă cu investițiile în ceva care este considerat volatil..

Mulți oameni văd Bitcoin ca o poartă financiară – de câte ori pe internet ați dat peste diferite comparații care implică Bitcoin? Comparații precum:

… Acest robinet Bitcoin, care a fost fondat în 2010, a oferit inițial 5 Bitcoins pe utilizator – care ar fi 20 000 USD astăzi! …

Unii investitori pun bani în Bitcoin, în principal, deoarece este volatil – speră și se așteaptă ca prețul monedei să crească în viitorul apropiat (sau îndepărtat). Acesta este motivul pentru care argumentul pentru inconsecvența Bitcoin nu este un motiv valid pentru a-l anula ca o bule simple.

În plus, atunci când vorbim despre motivul pentru care Bitcoin nu este o bulă, merită să subliniem că moneda a avut poate patru sau cinci „explozii de bule” pe parcursul vieții sale. Oamenii au pus întrebarea „Bitcoin este o bulă?” pentru cea mai lungă perioadă de timp acum – și criptomoneda a crescut întotdeauna din cenușă.

Adevărat, acesta este cel mai mare accident pe care l-a experimentat vreodată moneda, dar așa cum ați văzut probabil din graficul pe care l-am arătat mai devreme, a început deja să se stabilizeze. Mulți dintre susținătorii Bitcoin cred că, deși de data aceasta căderea a fost mai semnificativă, este doar asta – o altă cădere din mulți.

Bitcoin este o bulă?

Deci, acum că am vorbit despre argumentele „pro și contra” pentru care Bitcoin este o balon și de ce Bitcoin nu este o balon, care este concluzia reală? Există vreunul?

Oricare ar fi cazul, este evident că Bitcoin a schimbat jocul prin mai multe definiții ale acestui termen. Acest lucru este valabil atât pentru piețele digitale, cât și pentru opiniile sociale.

De-a lungul anilor, Bitcoin a avut urcușuri și coborâșuri. De fiecare dată când moneda s-a prăbușit la preț, oamenii s-au grăbit să prezică diverse lucruri – de la creșteri majore în doar câteva ore până la căderi absolute sau, cu alte cuvinte, „explozii cu bule”.

Cu toate acestea, atunci când ți se cere „Bitcoin este o bulă?”, Ar fi destul de naiv să ai un răspuns rece „da” sau „nu”.

Un lucru pare aproape sigur – dacă Bitcoin este o bulă, nu a izbucnit încă. Prețul monedei a încetat să scadă și acum urcă încet, dar sigur din nou.

Diverse evenimente globale dictează fluctuațiile prețurilor Bitcoin – în timp ce unele guverne interzic criptomonedele, altele le îmbrățișează. În fiecare zi, există nenumărate știri despre diverse evenimente legate de criptomonede. Unele dintre aceste știri sunt pozitive, altele – nu atât. Totuși, cert este că toate aceste evenimente influențează prețul Bitcoin într-un fel sau altul și, deși moneda are o utilizare reală și reală, oamenii o vor folosi.

Concluzie

Dacă ați întreba diferite persoane „Bitcoin este o bulă?”, Probabil că veți primi în mod constant răspunsuri diferite. Unii oameni te-ar liniști că Bitcoin este departe de a semăna chiar cu ceva de genul unei bule financiare, în timp ce alții ar jura că „bula Bitcoin a izbucnit” s-a întâmplat deja cu mult timp în urmă.

Dacă cripto-moneda în cauză ESTE o bulă, dar este încă vie, atunci când va exploda balonul Bitcoin? Ei bine, răspunsul este destul de simplu – de îndată ce nu mai este util pentru populația generală.

Există o regulă de aur în lumea criptomonedelor care spune că cripto va rămâne în viață și va prospera atâta timp cât va avea o utilizare reală și aplicabilă. Și când vine vorba de Bitcoin, nu pare că își va pierde utilizarea în curând.

La întrebarea „când va izbucni balonul Bitcoin?”, Probabil că nimeni nu ar putea oferi un răspuns solid și concret. Chiar dacă au existat o mulțime de situații similare de-a lungul istoriei (criza financiară din 2008, explozia de bule din Mississippi etc.), Bitcoin este puțin diferit de toate. Faptul că această criptomonedă este descentralizată are dezavantajele sale, sigur, dar la sfârșitul zilei, este probabil și cea mai mare forță.

Deci Bitcoin este o bulă? Ei bine, numai timpul va putea spune. Chiar dacă acesta este cazul, cu siguranță încă nu a izbucnit.

Sper că acest ghid ți-a fost util. Încercați să țineți pasul cu noutățile legate de Bitcoin, faceți întotdeauna cât mai multe cercetări posibile și ar trebui să vă puteți forma propria opinie cu privire la întrebarea „Bitcoin este o bulă?”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me