Pe măsură ce intrați în noua și interesanta lume a cripto-ului, va fi unul dintre primele lucruri pe care vă veți întreba diferențele dintre Ethereum și Bitcoin. Este destul de descumpănitor, corect?

S-ar putea să vă gândiți la Bitcoin și Ethereum, la fel ca mulți dintre noi, la Apple și Microsoft la cripto. Cu toate acestea, spre deosebire de Apple și Microsoft, ele sunt complet diferit unul de la altul. Amândoi au obiective foarte diferite in minte.

De fapt, alte criptomonede se compară mult mai aproape de Bitcoin și Ethereum decât Bitcoin și Ethereum se compară între ele. De exemplu, Litecoin seamănă mult mai mult cu Bitcoin decât este Ethereum și NEO seamănă mult mai mult cu Ethereum decât este Bitcoin.

Același lucru este valabil și atunci când tranzacționarea criptelor, de asemenea – folosind cele mai bune schimburi (de ex. Binance sau Coinbase), veți vedea că și prețurile diferă semnificativ. Voi ajunge la asta într-un alt articol, totuși.

Notă: atunci când stocați Bitcoin, Ethereum sau orice altă criptomonedă, asigurați-vă că alegeți un portofel de încredere. Cele mai recomandate opțiuni includ Ledger Nano S, Coinbase și Trezor Model T. De asemenea, dacă doriți să cumpărați criptomonede instantaneu, puteți face acest lucru cu ușurință prin Simplex.

Deocamdată, să ne concentrăm pe Ethereum vs Bitcoin.

Compararea criptomonedelor

Când te uiți la Ethereum vs. Bitcoin, poți vedea asta obiectivele lor sunt în mare măsură diferite. Privind la ei statistici de piață, Cu toate acestea, diferența este destul de mică – capitalizarea de piață a Bitcoin este 147,3 miliarde USD în timp ce capitalizarea de piață a Ethereum este 84,2 miliarde USD.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Notă: capitalizarea de piață (denumită adesea „capitalizare de piață”) este valoarea totală a tuturor monedelor existente. De exemplu, plafonul de piață al Bitcoin de 147,3 miliarde USD înseamnă că valoarea tuturor Bitcoin-urilor împreună este de 147,3 miliarde USD.

Deci, pe lângă statistici, cum se potrivesc exact Bitcoin și Ethereum?

Mulți începători în criptomonedă cred că Ethereum este doar ca monedă financiară, ca Bitcoin. Acest lucru este greșit din multe motive; să ne uităm la elementele de bază.

Ethereum vs Bitcoin: Noțiunile de bază

Aici voi privi unele dintre caracteristici și fapte de Bitcoin și Ethereum.

Bitcoin

 • Lansat în 2009, Bitcoin a fost prima criptomonedă și prima utilizare a tehnologia blockchain;
 • Bitcoin este o monedă digitală;
 • Acesta își propune să rezolve problemele din domeniul finanțelor globale, adesea denumită „banca poporului”;
 • Bitcoin nu necesită o terță parte, cum ar fi PayPal sau o bancă;
 • Creat ca alternativă la monedele obișnuite / fiat (adică USD, EUR, JPY etc.);
 • Folosit pentru tranzacții manuale, cum ar fi achiziționarea de bunuri / servicii sau primirea de bani;
 • Este foarte lichid (volumul de tranzacționare este de 8,9 milioane USD în ultimele 24 de ore), ceea ce înseamnă că puteți converti cu ușurință Bitcoin în numerar;
 • Durează câteva minute pentru a finaliza tranzacțiile Bitcoin.

Ethereum VS Bitcoin: prima pagină Bitcoin.

Ethereum

 • Lansat în 2015, sinonimul larg cunoscut al Ethereum este „Blockchain 2.0”;
 • Contracte inteligente programați tranzacțiile (pe care le voi explica mai departe în acest ghid);
 • Contractele sale inteligente elimină necesitatea terților în multe sisteme, nu doar în cele financiare;
 • Oferă o platformă pentru a construi aplicații smart-contract (cunoscute sub numele de dApps);
 • Oferă un limbaj de programare, numit Soliditate, pentru a construi dApp-urile cu;
 • Eter este moneda sa, alimentează tranzacțiile pe blockchain-ul Ethereum;
 • Eterul este foarte lichid (volumul său de tranzacționare este de 2,4 milioane USD în ultimele 24 de ore);
 • Tranzacțiile Ethereum durează câteva secunde.

Ethereum VS Bitcoin: platforma Ethereum.

Diferențe cheie

Să ne uităm la principalele diferențe dintre Ethereum și Bitcoin, dintre care unele le puteți vedea comparând elementele de bază pe care tocmai le-am menționat!

Conceptele lor

Când te gândești la Bitcoin, gândește-te la „bani digitali”. Când gândiți Ethereum, gândiți-vă la „contracte inteligente”. Acesta este cel mai simplu mod de a înțelege și a vă aminti diferența principală dintre Bitcoin și Ethereum!

Scopurile lor

Bitcoin este un depozit de valoare și o modalitate de a trimite bani cuiva. Ethereum este, de asemenea, o modalitate de a trimite bani cuiva, dar numai atunci când se întâmplă anumite lucruri.

Ethereum diferă, de asemenea, servind ca o platformă de construcție pentru dApps/ contracte inteligente, care îi permit să trimită jetoane care reprezintă valori. Aceste valori pot fi altele decât monedele digitale, făcându-le diferite de Bitcoin.

Tranzacțiile lor

Tranzacțiile Bitcoin arată astfel:

Jade trimite 10 BTC (Bitcoins) către Pete.

Tranzacțiile Ethereum rulează pe baza unor contracte inteligente și arată astfel:

Trimiteți 10 ETH (eter) de la Jade la Pete dacă Soldul lui Jade este de 15 ETH, iar data este 12.01.2020.

Deci, tranzacțiile Bitcoin sunt manual iar tranzacțiile Ethereum sunt automat / programabil!

Viteza tranzacțiilor

Timpul de blocare al Ethereum (viteza tranzacției) este exact secunde. Cu toate acestea, timpul blocat al Bitcoin este minute.

Monedele: Ether vs Bitcoin

 • Eter este conceput pentru a alimenta rețeaua Ethereum și tranzacțiile de energie – gândiți-vă la asta ca la gaz.
 • Bitcoin este folosit pentru a fi valoarea tranzacțiilor din lumea reală – gândiți-vă la asta ca la bani.

Aprovizionarea lor cu monede

Bitcoin este limitat la 21.000.000 de monede. Acest lucru creează cerere și ofertă, care este sănătos pentru un depozit de valoare.

Cu toate acestea, Ethereum este nu limitat. Producția de eter este continuă. Cu toate acestea, aprovizionarea cu eter va încetini mult în timp.

Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum, a declarat că numărul total de monede nu va atinge mai mult de 100.000.000 ETH în „viitorul previzibil”.

Vârstele lor

Ethereum este Cu 6 ani mai nou decât Bitcoin și este mai avansat.

Ethereum vs Bitcoin: Breaking it Down

Este dificil să înțelegeți diferențele dintre Bitcoin și Ethereum dacă nu sunteți familiarizați cu toate cuvintele tehnice fanteziste pe care le folosesc cripto-geekii..

Haideți să descompunem o parte din jargon?

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile criptografice unul lângă altul

Descentralizat

Ambele criptomonede din această comparație Ethereum vs Bitcoin sunt descentralizat. Dacă ceva este descentralizat, nu se află într-o poziție centrală (duh). În schimb, este format dintr-o colecție de poziții diferite, adică nu are centru. De aici vine cuvântul „descentralizat”!

Pentru a aplica acest lucru unei rețele, gândiți-vă Serverele Facebook pentru un moment. Acestea rulează numai prin Facebook și Facebook. Acest lucru îi face centralizați, deoarece au un punct central, care este Facebook în sine. Dacă securitatea cibernetică a Facebook a fost spartă, întregul server și datele pe care le deține devin periculoase.

Ethereum VS Bitcoin: solduri Bitcoin.

Acesta este unul dintre multele motive pentru care rețelele centralizate pot deveni o problemă majoră.

Dacă rețeaua / serverele Facebook au fost descentralizate, nu ar exista un punct central pentru care un hacker să atace. Într-o rețea descentralizată, serverul este construit și întreținut de o colecție de computere care sunt deținute de mulți oameni / companii diferite, în loc să se afle într-un punct central.

În acest fel, un hacker ar trebui să pirateze multe persoane / companii diferite pentru a ataca cu succes rețeaua.

Pe scurt: descentralizarea înseamnă că nu există un punct central de eșec, nici un punct central de control și nici un punct central de încredere. Acesta este motivul pentru care mulți sunt de acord că rețelele descentralizate sunt viitorul!

În aceeași notă, este crucial să înțelegem că atunci când rețelele sunt descentralizate, există nimeni de vina în cazul în care criptomonedele dvs. se pierd. De aceea ar trebui să vă asigurați păstrați-vă monedele în siguranță și alegeți portofele sigure, cum ar fi Ledger Nano S, Coinbase și Trezor Model T.

Blockchain

Chiar dacă sunteți nou-nouț în cripto, voi presupune că ați auzit deja tehnologia blockchain. Este un subiect cam trending.

Un blockchain este un public, registru distribuit – imaginați-vă doar o foaie de calcul Excel în care fiecare dintre blocuri conține date tranzacționale și împărtășesc o capacitate fixă ​​egală.

Registrul continuă să crească și să crească pe măsură ce se adaugă mai multe blocuri. Blocurile se adună cronologic folosind tehnici criptografice. Tehnici criptografice care asigură că blocurile nu se pot inversa. Ne pare rău hackerilor.

Într-un blockchain, registrul este „distribuit”. Un registru distribuit înseamnă multe sisteme informatice individuale (noduri) care funcționează împreună. Nodurile procesează datele din registru și le verifică, lucrând ca o singură echipă mare.

Ethereum VS Bitcoin: despre ETH.

În acest fel, este imposibil ca o tranzacție falsă să fie verificată, deoarece ar avea nevoie de consensul (acordul de grup) al blockchain-ului. Deci, cu cât sunt mai multe noduri / computere, cu atât blockchain-ul este mai sigur!

Registrul distribuit stochează blocurile verificate. Se poate partaja și descărca de către toate celelalte noduri din rețea. Acest proces de verificare este cunoscut sub numele de minerit și necesită energie electrică și întreținere. Din cauza acestor cereri, minerii primesc recompense cu moneda nativă a blockchain-ului. Aceasta este fundamentul unui ecosistem tipic de criptocurrency.

Numărul exact de noduri Bitcoin este necunoscut, dar unele surse estimează că este mai mare de 100.000! Imaginați-vă că încercați să hack jumătate din asta!

Pentru mai multe despre tehnologia blockchain, consultați pagina noastră "Blockchain explicat" ghid.

Contracte inteligente

Contracte inteligente sunt un instrument descentralizat. În lupta Ethereum vs Bitcoin, Ethereum a fost cel care a introdus contracte inteligente în lume. Cu contractele inteligente, puteți seta condiții care declanșează o tranzacție când se întâmplă.

Deoarece contractele inteligente pe Ethereum sunt alimentate de blockchain, dezvoltatorii pot crea aplicații care nu ieși niciodată offline și nu poate fi editat de terți.

Imaginați-vă dacă am avea această putere cu contractele obișnuite pe care le folosim în prezent ca parte a vieții noastre de zi cu zi! Întotdeauna primiți plăți în timp util și nu veți fi niciodată plătit prea puțin, asta este sigur.

Acestea sunt doar două dintre nenumăratele exemple.

Ethereum VS Bitcoin: despre Bitcoin.

O modalitate bună de a vă gândi la contracte inteligente este să vă imaginați cumpărarea unei case. De obicei, acest proces necesită terți, cum ar fi un avocat și un broker. Cu un contract inteligent, se trimite proprietatea casei automat, odată îndeplinită o condiție.

Arată cam așa: John transferă 200 de ETH. Plata este verificată și el primește dreptul de proprietate asupra casei.

Acest lucru este aplicabil pentru multe scenarii diferite. Gândi reprezentanțe auto, sisteme bancare, comerț electronic, sisteme de e-mail, loterii, etc..

Acesta este motivul pentru care posibilitățile cu construirea pe Ethereum sunt nelimitate.

Ethereum vs Bitcoin: Concluziile

Bitcoin și Ethereum au foarte scopuri diferite!

EthereumScopul este de a oferi și de a rula aplicații descentralizate de contracte inteligente alimentat de tehnologia blockchain care nu deconectează și nu poate fi modificată. Oferă utilizatorilor o platformă și un limbaj de programare pentru a construi aplicațiile.

BitcoinCu toate acestea, scopul său este în mare măsură diferit. Servește ca. un magazin descentralizat de valoare – A de la persoană la persoană moneda digitală, utilizată pentru tranzacții financiare. Elimină necesitatea terților în tehnologia de plată.

În concluzie, diferențele principale care separă Ethereum de Bitcoin sunt scopurile și conceptele lor. De asemenea, blockchain-ul Ethereum derulează contracte inteligente pe care Bitcoin nu le face și se concentrează doar pe tehnologia de plată manuală.

Este Ethereum mai bun decât Bitcoin?

Este clar că există avantaje în utilizarea atât a Bitcoin, cât și a Ethereum. Bitcoin are o aprovizionare mai mică cu monede si este mai lichid decât Ethereum, dar Ethereum are o tehnologie mai bună și oferă mai multe utilizări decât Bitcoin.

Pe baza faptului că Ethereum are mai multe cazuri de utilizare decât Bitcoin – și, prin urmare, servește unui scop mai mare – pot spune asta este într-adevăr o alternativă globală mai bună Bitcoin.

Ethereum VS Bitcoin: fundație ETH.

Poate că nu este cea mai bună alternativă Bitcoin, totuși, deoarece există alte criptomonede care au același scop ca Bitcoin și rulează pe tehnologii și protocoale mai noi.

Asta nu înseamnă că aceste alte alternative sunt mai bune decât Ethereum. Înseamnă doar că, deoarece sunt mai asemănătoare cu Bitcoin, una dintre ele poate fi cea mai bună alternativă Bitcoin. Nu înseamnă neapărat că sunt o alternativă Ethereum mai bună!

Care are o tehnologie mai bună?

Tehnologia blockchain este încă în primii ani. De aceea Ethereum și Bitcoin primesc actualizări continue. in orice caz, Ethereum este în prezent câștigătorul clar. Iata de ce:

 • Folosește Ethereum contracte inteligente. Puteți folosi contactele inteligente pentru mai multe lucruri decât pentru Bitcoin.
 • Blockchain-ul Ethereum a fost lansat în 2015. Este Cu 6 ani mai nou și dezvoltat în continuare în comparație cu blockchain-ul Bitcoin (lansat în 2009).
 • Blockchain-ul Ethereum este o altă versiune avansată a blockchain-ului Bitcoin. Remediază unele dintre problemele sale și introduce noi funcții, cum ar fi contractele inteligente.
 • Ethereum’s taxele de tranzacție sunt mai ieftine decât taxele de tranzacție ale Bitcoin.
 • Nu numai că tranzacțiile costă mai puțin, dar, așa cum am spus mai devreme, sunt mult mai rapid, de asemenea.

Poate Bitcoin și Ethereum să trăiască unul lângă altul?

Din conceptul Ethereum reiese clar că aceasta nu intenționează să fie o alternativă Bitcoin. În schimb, rulează alături de el, deoarece urmărește un obiectiv diferit.

Cu toate acestea spuse, este important să ne amintim că, chiar dacă Ether nu este destinat să fie un depozit de valoare, cu siguranță a devenit una. Iată câteva exemple de viață de zi cu zi:

 • Comercializabile la fel ca toate celelalte criptomonede.
 • Mineria Ethereum vs Bitcoin a devenit o competiție mult mai strânsă. Eterul este exploatat de tot mai mulți mineri în fiecare zi, ceea ce înseamnă că este o valoare foarte dorită.
 • Întreprinderile îl folosesc pentru a-și plăti personalul.
 • Unele companii acceptă Ether ca formă de plată, inclusiv Microsoft și Intel!

Deci, așa cum este piața în prezent, da, există cu siguranță loc pentru ca ambii să trăiască unul lângă altul. Deși, dacă ar exista doar loc pentru unul, Ethereum ar domina probabil piața, deoarece oferă contracte inteligente, precum și un magazin de valoare.

Deci, care? Bitcoin sau Ethereum?

În lupta Ethereum vs Bitcoin, dacă ar fi să aleg una, aș fi Ethereum! Asta pentru ca are cazuri de utilizare nelimitate, întrucât Bitcoin abordează doar problemele bancare și de plăți. Bitcoin poate avea o poziție mai bună pe piață, dar Ethereum are o tehnologie mai bună și un potențial mai mare.

Totuși, dacă doriți să tranzacționați una dintre criptomonedele menționate anterior, asigurați-vă că faceți acest lucru printr-un schimb de încredere și de încredereCoinbase sau Binance sunt două dintre cele mai bune opțiuni.

De asemenea, nu păstrați niciodată criptomonedele într-un schimb, alegeți portofele de încredere in schimb. Ledger Nano S și Trezor Model T sunt printre cele mai recomandate.

Ce crezi? Anunță-ne!

Un fapt distractiv și o diferență suplimentară (deși minoră) Ethereum față de Bitcoin:

Fondatorul Bitcoin rămâne anonim până în prezent. În loc să folosească un nume real, fondatorul a folosit pseudonimul „Satoshi Nakamoto” atunci când a fondat proiectul, deci așa se referă comunitatea criptografică la fondatorul Bitcoin. De asemenea, a apărut termenul „Satoshi” (o denumire de Bitcoin).

Fondatorul Ethereum este, însă, „cripto-minune” de 26 de ani, Vitalik Buterin, despre care poți citi mai multe Aici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me