Povestea din 2016 a divizării Ethereum și Ethereum vs Ethereum Classic este o poveste foarte interesantă și importantă de auzit. Acest lucru se datorează faptului că unii oameni au considerat că este o idee grozavă, în timp ce alții au urât-o!

Acest ghid ușor de urmat va începe cu o explicație a motivului pentru care s-a produs divizarea și cum a creat un blockchain și o criptomonedă complet noi numite Ethereum Classic.

Voi explica apoi modul în care cele două blockchains sunt diferite și modul în care fiecare dintre monedele lor a evoluat în termeni de preț de la divizare.

După ce ați citit ghidul meu Ethereum vs Ethereum Classic de la început până la sfârșit, veți putea decide singur pe care îl preferați! Fie ca investitor, fie ca utilizator.

Deci ce mai aștepți? Să mergem și să aflăm exact ce s-a întâmplat în diviziunea Ethereum!

Ethereum vs Ethereum Classic: Cum a început totul

Ethereum, lansat în 2015 după ce a fost creat de Vitalik Buterin în 2014, a creat posibilități de blockchain mult dincolo de doar tranzacțiile financiare. Spre deosebire de Bitcoin, care este potrivit doar pentru transferul de fonduri, Ethereum permite oamenilor să creeze ceva numit contracte inteligente.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Un contract inteligent permite două sau mai multe persoane să încheie un acord, fără a avea nevoie de o terță parte. Practic, imaginați-vă că doriți să trimiteți automat prietenului dvs. câteva fonduri de ziua lor în fiecare an.

Da, ai putea să o faci singur mergând în banca ta locală, dar cât de bine ar fi să înființezi un contract inteligent, astfel încât să îl poți trimite automat fără a fi nevoie de o bancă?

Aceasta este doar o mică parte din ceea ce pot face contractele inteligente; posibilitățile pe care le deblochează sunt nelimitate. Contracte inteligente pot fi create pentru aproape orice. Chirie, asigurare, jocuri, vot, investiții și multe altele!

Acestea garantează că un contract va fi derulat în mod echitabil – înseamnă că nu trebuie să aibă încredere în nimeni.

Pentru a afla mai multe despre contractele inteligente, ne puteți citi Ce este un contract inteligent ghid. Asigurați-vă că reveniți, deoarece povestea divizată Ethereum vs Ethereum Classic este pe cale să devină cu adevărat interesantă!

Deci, știind cât de mari au fost contractele inteligente, cineva a decis să creeze un nou proiect numit DAO, care reprezenta Organizația Autonomă Descentralizată. Conceptul DAO era ca un fond de capital de risc care ar opera într-un ecosistem descentralizat.

Pentru ca proiectul să înceapă, a avut nevoie de o investiție mare din partea comunității criptomonede. Când spun mare, mă refer la foarte mare. De fapt, un total de 150 de milioane de dolari în ETH a fost strâns în doar 28 de zile!

Oamenii au fost atât de entuziasmați de proiectul DAO încât au strâns aproape 14% din toate monedele ETH aflate în circulație!

Ce s-a întâmplat în continuare te va șoca. După ce DAO și-a finalizat campania de investiții, a fost piratat! Cineva a furat peste 1/3, sau 50 de milioane de dolari, din portofelul DAO.

Aceasta nu a fost o problemă de securitate cu blockchain-ul Ethereum, a fost din cauză că dezvoltatorii DAO au comis o eroare la construirea tehnologiei.

După atac, investitorii cu criptomonede s-au temut că prețul său ar putea scădea, chiar mai mult, valoarea ETH a trecut rapid de la 20 USD la 13 USD.

Din cauza modului în care a fost construit contractul inteligent DAO, hackerul nu a putut accesa cele 50 de milioane de dolari furate decât după 28 de zile! Deci, comunitatea Ethereum a trebuit să decidă ce să facă în acest sens.

Dezvoltatorii Ethereum au sugerat două opțiuni posibile.

  • Creați un hard fork al blockchain-ului Ethereum
  • Nu face nimic

Aici au început argumentele Ethereum vs Ethereum Classic și iată de ce!

Creați un hard furculiță

Dacă nu sunteți sigur ce este munca grea, înseamnă practic că se fac modificări la codul original al unui blockchain. Apoi blockchain-ul se împarte în două. (Cel nou constă în noduri / computere din blockchain care au descărcat actualizarea).

Dacă sunt necesare mici modificări, se numește furcă moale; dacă sunt necesare schimbări mari, se numește hard fork!

Ideea propusă a fost că, deoarece s-au furat atât de mulți bani și că banii vor fi disponibili pentru hackeri să-i cheltuiască în 28 de zile, ar trebui făcută o furcă.

Pentru a înțelege ce este un hard fork, gândiți-vă la computerul pe care îl utilizați.

  1. Imaginați-vă că veți primi o notificare de la Windows într-o zi, spunând că aveți 28 de zile pentru a vă actualiza computerul la cea mai recentă versiune sau că nu va mai putea recunoaște noi actualizări.
  2. Dacă alegeți să nu îl actualizați, computerul dvs. ar recunoaște doar actualizările care au avut loc înainte de hard fork!
  3. În lumea criptomonedelor, oricine nu face upgrade la noul software nu va putea valida tranzacții noi!

Completând o forță dificilă, ar permite dezvoltatorilor Ethereum să ramburseze toate persoanele care și-au pierdut banii din investițiile în DAO.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Nu face nimic

Unii oameni au considerat că, prin crearea unei bifurcări dure a blockchain-ului original, ar merge împotriva credinței că blockchain-urile ar trebui descentralizate.

Deși acești oameni au înțeles că mulți oameni și-au pierdut banii, au considerat că este mai important să lase Ethereum să continue așa cum a fost.

Benzi desenate Ethereum vs Ethereum Classic

Ei au susținut că hack-ul nu se datorează blockchain-ului Ethereum, ci din cauza securității slabe în cadrul proiectului DAO. În cele din urmă, „codul este o lege” și nu poate fi anulat!

Ce s-a decis? Ethereum vs Ethereum Classic Split

Deoarece nu se pot face modificări unui blockchain fără ca acesta să fie votat, comunitatea Ethereum a trebuit să decidă ce opțiune este cea mai bună. Ce opțiune ați fi ales?

Ei bine, majoritatea oamenilor au decis că sunt implicați prea mulți bani pentru a nu face nimic, așa că au creat o forță tare!

După decizie, blockchain-ul Ethereum și-a păstrat numele, dar acum funcționa pe o furcă dură.

Oamenii care nu au fost de acord cu furculita au decis să rămână pe blockchain-ul original. Cu toate acestea, acest lucru se numea acum Ethereum Classic!

Deci, acum știți cum a început argumentul Ethereum vs Ethereum Classic și de ce s-a încheiat într-o divizare! Acum voi explica principalele diferențe dintre cele două blockchains!

Ethereum vs Ethereum Classic

Ethereum vs Ethereum Classic: Diferențele

În realitate, nu există deloc prea multe diferențe între Ethereum și Ethereum classic! Trebuie să vă amintiți că hard furca a fost făcută pentru a șterge cei 150 de milioane de dolari care au fost trimiși DAO, nu pentru a face upgrade-uri tehnologice specifice..

Nu uitați, s-ar putea să vedeți și oameni care descriu împărțirea Ethereum ca ETC vs ETH. Acestea sunt doar codurile valutare utilizate pentru a descrie Ethereum Classic (ETC) și Ethereum (ETH)!

Să mergem mai departe atunci și să vedem cum a mers până acum diviziunea Ethereum vs Ethereum Classic!

Ethereum vs Ethereum Classic: Povestea până acum

Acum ar trebui să înțelegeți bine povestea Ethereum vs Ethereum Classic și cât de asemănătoare sunt acestea. Acum, să aflăm cum au performat amândoi de la împărțirea din 2016!

Ethereum a funcționat foarte, foarte bine. De fapt, numai în 2017 și-a mărit valoarea cu peste 10.000%! Și este acum al doilea cel mai popular blockchain din spatele Bitcoin

Există destul de multe motive pentru care Ethereum s-a descurcat atât de bine. În primul rând, atunci când sunt create noi criptomonede, mulți dintre ei decid să-și construiască proiectul deasupra blockchain-ului Ethereum.

Acest lucru nu numai că adaugă valoare Ethereum, dar se adaugă și reputației sale și crește cererea pentru Ether. Deoarece este necesar pentru toate tranzacțiile efectuate de aplicațiile construite pe Ethereum.

În al doilea rând, atunci când strâng fonduri, majoritatea ICO-urilor (Oferte inițiale de monede) solicită acum Ethereum în loc de Bitcoin. Sumele implicate sunt în mod normal destul de mari, deci crește din nou cererea de eter!

Notă: O ICO este o modalitate prin care noile proiecte de criptomonedă pot strânge fonduri. În mod normal, solicită Ethereum și, în schimb, oferă investitorilor propriul token / criptomonedă nou creat!

În al treilea rând, echipa de dezvoltare inițială care a creat Ethereum s-a mutat pe blockchain-ul greu, lăsând în urmă Ethereum Classic. Aceasta include Vitalik Buterin, care este unul dintre cei mai respectați dezvoltatori din comunitatea blockchain!

Acest lucru oferă oamenilor mai multă încredere în proiectul Ethereum, motiv pentru care s-a descurcat atât de bine.

Deși Ethereum Classic este mai puțin popular decât Ethereum, a devenit încă o monedă consacrată. În 2017 a înregistrat câștiguri de peste 1.500%, cu toate acestea, acest lucru este cu mult mai mic decât creșterea Ethereum.

Diagrama Ethereum vs Ethereum Classic

Unul dintre motivele acestui fapt este că echipa de dezvoltare nu este la fel de cunoscută ca cea a lui Ethereum. Acest lucru oferă oamenilor mai puțină încredere în ceea ce pot realiza.

Deși mai puțini oameni folosesc Ethereum Classic, acest lucru înseamnă că tranzacțiile pot fi procesate mai repede, deoarece rețeaua este mai puțin ocupată!

Acum, că aveți o bună înțelegere a performanței ambelor monede de la împărțire, să vedem dacă vă pot ajuta să decideți pe care să o alegeți!

Ethereum vs Ethereum Classic: pe care ar trebui să îl folosiți?

A decide ce criptomonedă să utilizați este o întrebare dificilă de răspuns. În Ethereum vs Ethereum Classic, nu există nicio îndoială că Ethereum a avut mult mai mult succes decât Ethereum Classic, ceea ce este clar de văzut în valoarea sa.

Nu numai că este popular printre investitori și ICO, dar și multe noi criptomonede își construiesc platforma și pe blockchain-ul Ethereum. Aceste aspecte pozitive au făcut din Ethereum al doilea cel mai popular proiect de criptomonedă.

Cu toate acestea, poate că nu sunteți de acord cu furculița la fel ca Ethereum Classic? Dacă credeți că nu ar fi trebuit să se întâmple, există potențialul că tot mai mulți oameni vor fi de acord pe termen lung.

Unul dintre cele mai interesante lucruri de așteptat cu nerăbdare este posibilul upgrade de la Dovada muncii la Dovada mizei. Acest lucru va reduce dramatic cantitatea de energie necesară nodurilor / computerelor pentru a verifica tranzacțiile Ethereum!

Dezvoltatorii Ethereum lucrează, de asemenea, la noi protocoale pentru viitoarea lor trecere prin dovada mizei. Ceea ce va crește numărul de tranzacții pe care blockchain-ul Ethereum le poate procesa pe secundă?

Dacă ETC rămâne pe dovada muncii, aceasta va fi cea mai mare diferență de tehnologie pe care au avut-o vreodată cei doi Ethereums.

Ethereum vs Ethereum Classic: Concluzie

Dacă ați citit ghidul nostru Ethereum vs Ethereum Classic de la început până la sfârșit, ar trebui să înțelegeți de ce s-a întâmplat divizarea! Nu vă veți mai întreba „Ce este Ethereum Classic?”!

După cum știți acum, este o poveste cu adevărat interesantă și ceva despre care oamenii încă nu sunt de acord până în prezent! Dacă ați fi implicat în Ethereum în acel moment, ați fi preferat să faceți o furculiță sau să nu faceți nimic?

De asemenea, acum ar trebui să puteți lua o decizie cu privire la ce monedă credeți că va deveni cea mai de succes în viitor. Deși Ethereum a făcut cel mai bun lucru până acum, credeți că Ethereum Classic va merge și el bine?

Lucrul grozav este că ambele monede sunt foarte ușor de cumpărat, deoarece majoritatea schimburilor le enumeră!

Deci, ce părere ai despre ghidul meu Ethereum vs Ethereum Classic? Mi-ar plăcea să vă aud gândurile!

Dețineți monede cu blockchain, dacă da, care? Poate ați decis să investiți în ambele!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me