Electroneumul (ETN) este un pic nou venit în lumea criptomonedelor. Bineînțeles, subiectele miniere de electroneu sunt, de asemenea, noi. A fost creată în 2017, când echipa din spatele ei a lansat o ofertă inițială de monede (ICO) pentru a strânge bani pentru a plăti dezvoltarea proiectului. Astăzi, este cea de-a 77-a cea mai mare monedă digitală. Are o capitalizare de piață de aproximativ 142 milioane dolari.

Ideea Electroneum este de a pune criptomoneda la dispoziția tuturor. Echipa din spatele proiectului a creat software foarte ușor de utilizat și l-a pus la dispoziție pe o mulțime de dispozitive diferite. Atât utilizatorii de telefoane mobile, cât și cei de computer pot configura software-ul necesar pentru exploatarea Electroneum cu doar câteva clicuri.

Deși este foarte ușor să începeți să extrageți Electroneum și utilizatorii nu au nevoie de hardware special, poate fi totuși puțin înfricoșător – mai ales dacă nu sunteți un tip tehnic de persoană! De aceea am creat acest ghid la îndemână pentru mineritul cu electroneu.

În timpul ghidului, vom viza să răspundem la următoarele întrebări: Ce este Electroneum? Cum funcționează mineritul Electroneum? De ce software am nevoie? Cum pot începe? Câți bani pot câștiga pentru a fi miner Electroneum?

Acest ghid vă va servi ca intrare în mineritul Electroneum și, probabil, în mineritul criptomonedelor în general. Acest lucru se datorează faptului că Electroneum este una dintre cele mai ușoare monede digitale.

Până la sfârșitul ghidului, ar trebui să știți: ce este Electroneum, cum să începeți exploatarea Electroneum atât pe un computer obișnuit, cât și pe un telefon mobil și dacă va fi profitabil să îl încercați pentru dvs..

Totuși, înainte de a ne apuca de treabă, ar trebui să știți că sunt atât de multe modalități mai ușoare de a obține Electroneum criptomonedă. Pur și simplu alegeți un schimb de criptomonede de încredere și cumpărați-l instantaneu.

De asemenea, indiferent dacă este vorba de ETN, BTC sau ETH, este crucial să alegeți un portofel hardware de încredere. Unele dintre cele mai recomandate opțiuni includ Ledger Nano X și Trezor Model T.

Ce este Electroneum (ETN)

Înainte de a intra în mineritul Electroneum, să începem cu elementele de bază. Electroneum este o criptomonedă care se bazează pe o altă monedă digitală numită Monero (XMR). Este folosit pentru a efectua plăți de la o persoană la alta. Cea mai bună parte (și, probabil, schimbătoare de lumi) despre monedele digitale precum Electroneum, Monero și, în special, Bitcoin este că nimeni nu trebuie să vă dea permisiunea de a le utiliza. Tot ce aveți nevoie este o conexiune la internet și o adresă de portofel.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

La fel ca Monero, confidențialitatea este o parte foarte importantă a proiectului Electroneum. Soldurile sunt imposibil de căutat și nimeni nu poate spune din ce portofel a venit o tranzacție. Acest lucru oferă atât Electroneum, cât și Monero o calitate pe care Bitcoin nu o are – fungibilitate.

Este posibil să urmăriți tranzacțiile Bitcoin între utilizatori. Aceasta înseamnă că un utilizator poate spune dacă un Bitcoin a fost implicat într-o crimă. Aceasta este o calitate proastă pentru bani.

De exemplu, ați putea primi un Bitcoin pe care cineva l-a folosit odată pentru a cumpăra droguri sau materiale indecente. Chiar dacă l-ai primit pentru ceva la fel de nevinovat ca și vânzarea ceva pe OpenBazaar, atunci când încercați să cheltuiți Bitcoin în altă parte, receptorul ar putea decide să îl respingă. Chiar dacă nu ați comis o crimă, Bitcoin poate fi considerat „contaminat” din cauza trecutului său.

Datorită funcțiilor lor de confidențialitate, este imposibil să se știe de unde provine Electroneum sau Monero. Aceasta înseamnă că ambele valute pot fi considerate fungibile.

Ce face Electroneum Special?

Electroneum diferă de Monero, deoarece echipa din spatele său a încercat să îl facă cât mai ușor de utilizat. Ideea este că intrarea în criptomonedă ar trebui să fie la fel de simplă ca descărcarea unei aplicații pe computer sau telefon.

Astăzi, poate fi destul de dificil să obțineți o criptomonedă. Acest lucru înseamnă că mulți oameni care doresc să intre în criptografie sunt dezamăgiți de diferiții pași pe care îi poate face. Utilizatorii mai noi nu își doresc întotdeauna sau pur și simplu nu își pot verifica identitatea, trimițând documente sensibile unor persoane sau companii ciudate online.

Mai mult, un număr imens de oameni din lumea în curs de dezvoltare nu s-au putut înscrie pentru a face schimb, deoarece nu au nicio formă de identificare sau un cont bancar cu care să cumpere criptomonede.

Apoi sunt taxele. Servicii precum Coinbase percep taxe mari pentru cumpărarea criptomonedelor. Acest lucru face și mai puțin probabil ca utilizatorii mai săraci din țările în curs de dezvoltare să cumpere monede digitale. Acest lucru este regretabil, deoarece monedele digitale ar putea avea unele dintre cele mai mari impacturi în aceste țări.

Este posibil ca o mulțime de oameni din aceste țări să nu aibă conturi bancare, dar o mulțime de oameni din ei au un telefon mobil. Prin urmare, echipa din spatele Electroneum a fost dornică să dezvolte aplicații potrivite pentru utilizatorii de telefoane pentru a exploata Electroneum, precum și să îl trimită și să îl primească..

Înțelegerea procesului minier în sine

Înainte de a începe cu ghidul complet de minerit Electroneum, trebuie mai întâi să înțelegeți ce este de fapt criptomoneda minieră.

Exploatarea minieră este procesul de verificare a tranzacțiilor între diferiți utilizatori ai unei criptomonede. În loc să folosească o singură autoritate centrală pentru a verifica tranzacțiile (cum ar fi o bancă), toți participanții la rețea (cunoscuți și sub numele de noduri) verifică dacă niciun utilizator nu a trimis aceleași monede de două ori sau a înșelat sistemul în alt mod.

Pentru această activitate, minerii sunt recompensați cu monede. Monedele provin dintr-o recompensă în bloc (mai multe despre aceasta mai târziu) și din taxele incluse în tranzacții. Faptul că minerii câștigă bani pentru acțiunea de minerit este important pentru a opri nodurile care se unesc și atacă rețeaua. Pur și simplu are mai mult sens economic să te conformezi regulilor decât pentru a înșela rețeaua.

Ce este exploatarea electronică?

Lucrul special despre mineritul Electroneum este cât de ușor este să începeți. Cu excepția cazului în care sunteți un codator, dacă efectuați o căutare pe Google despre aproape orice altă exploatare de criptomonede, veți fi rapid confuz cu instrucțiunile.

Echipa Electroneum a vrut să schimbe acest lucru. Au vrut să creeze o criptomonedă pe care oricine o poate obține. Acest lucru ar trebui să ducă la o rețea mai descentralizată și mai puternică împotriva atacurilor de rețea.

Electroneum utilizează un cod special de rezistență la ASIC. Acest lucru îl face diferit de Bitcoin, de exemplu. În Bitcoin, utilizatorii pot utiliza piese hardware specializate care se numesc ASIC. Aceste cipuri sunt scumpe de cumpărat. Acest lucru face imposibil pentru fiecare utilizator potențial de Bitcoin să își ruleze propriul nod și să exploateze moneda.

Datorită modului în care a fost proiectat Electroneum, chiar și telefoanele mobile îl pot extrage. S-ar putea ca minerul să facă doar câțiva cenți pe zi, dar atunci când luați în considerare câți oameni din lume trăiesc cu mai puțin de 2 USD pe zi, acest lucru poate face o mare diferență.

Notă: ASIC înseamnă Circuit integrat specific aplicației. Sunt cipuri de calculator speciale care au fost proiectate pentru o singură sarcină. În acest caz, exploatarea criptomonedelor.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Recompense miniere de electrononeu și Dificultate minieră electronică

După cum sa menționat, minerii de criptomonede câștigă recompense pentru verificarea tranzacțiilor. Acestea sunt atât taxele de tranzacție, cât și o recompensă stabilită de codul însuși.

Recompensa pentru mineritul Electroneum este acordată oricărui miner (sau grup de mineri) care rezolvă o problemă complexă de computer. Dacă recompensa este câștigată de un grup, aceasta este împărțită între acel grup de utilizatori. Pe măsură ce tot mai mulți mineri încep să încerce să rezolve această problemă complexă, devin tot mai competitivi. Acest lucru înseamnă că devine mai greu pentru fiecare utilizator individual să reușească.

Recompensa actuală a minerului pentru Electroneum este de 6.413,56 ETN, care este egală cu 136 USD la astăzi rată.

Orice utilizator poate câștiga această recompensă. Cu toate acestea, cu cât are mai multă putere de procesare (rata de hash) un miner, cu atât este mai probabil să rezolve problema. Prin urmare, grupurile de minerit Electroneum sunt o opțiune bună pentru utilizatorii care exploatează pe dispozitive mai puțin puternice.

Bazinele lucrează împreună la problemă și nu contează ce nod individual o rezolvă. Dacă un membru o face, ceilalți primesc o parte din recompensă. Cantitatea de putere de procesare contribuită la pool va decide cât de mare va fi cota fiecărui utilizator.

Diferite moduri de a extrage electronul

Există două modalități principale de a extrage Electroneum. Utilizatorii pot alege să lucreze singuri sau ai mei ca parte a unui pool. Am enumerat mai jos avantajele fiecăruia.

Solo Mining

Exploatarea Solo Electroneum este potrivită numai pentru utilizatorii cu o putere de calcul ridicată. Pentru Electroneum, aceasta va însemna cei cu plăci grafice dedicate pe computerele lor (GPU-uri).

Avantajul de a fi miner solitar este că nu va trebui să plătiți nicio taxă la piscina în sine și nu există intermediar. Acest al doilea punct este important, deoarece bazele de minerit Electroneum au fost piratate în trecut.

Dezavantajul de a fi miner solo este timpul de așteptare pentru a câștiga o recompensă. Câștigarea poate dura foarte mult când se extrage solo!

Te poți gândi la asta ca și cum ai lucra pentru comision. Ca vânzător de mașini, de exemplu, ați putea lucra multe zile lungi fără a face o singură vânzare. Când în cele din urmă atingeți unul, este o zi de plată mare, dar perioadele de nefuncționare pot deveni prea mari pentru unii oameni. Minerii solo pot lucra la probleme de vârste și nu primesc nimic. Ei primesc toată recompensa atunci când în cele din urmă rezolvă una!

Exploatarea minieră ca parte a unui bazin de exploatare electronică

Pentru majoritatea utilizatorilor, lucrul ca parte a unui grup de minerit Electroneum este cea mai bună opțiune. Le oferă recompense consistente și le permite să extragă criptocurrency fără a fi nevoie să utilizeze hardware special.

Piscinele miniere funcționează așa – vă combinați puterea de calcul cu alte persoane și sunteți recompensat cu același procent de Electroneu pe măsură ce contribuiți la putere la piscină. Deci, dacă furnizați 10% din puterea bazei miniere Electroneum, veți primi 10% din recompensă. Simplu!

Indiferent de opțiunea pe care o decideți, odată ce obțineți ETN, va trebui să vă obțineți un portofel de încredere. Ledger Nano X și Trezor Model T sunt în prezent printre liderii industriei.

Oferta portofel Ledger activă chiar acum:

Noțiuni introductive Mining Electroneum

Următoarele ghiduri pas cu pas au fost pregătite pentru a explica cum să exploateze Electroneum utilizatorilor care nu au exploatat niciodată criptomonede. Nu sunt cel mai profitabil mod, dar ar trebui să servească drept o modalitate excelentă de a introduce oamenii în minerit. Din păcate, acest ghid ușor este potrivit doar pentru utilizatorii de Windows în prezent.

Exploatarea electronică folosind un procesor

În primul rând, aveți nevoie de un portofel sigur, astfel încât să vă puteți stoca Electroneumul după ce începeți extragerea Electroneului.

Mai jos am explicat cum să creați un portofel offline sigur. Un portofel mai funcțional, dar mai puțin sigur, poate fi creat și prin înscrierea la Electroneum de pe site-ul lor web. Aceasta implică oferirea companiei de multe informații despre dvs., cu care unii utilizatori nu se vor simți confortabil.

Configurare portofel offline

Următorul este un ghid rapid pentru configurarea unui portofel offline. Se pot găsi măsuri de securitate suplimentare Aici. Se referă mai degrabă la portofelele Bitcoin offline decât la cele Electroneum, dar ideea este aceeași.

 • Mergeți la descărcări secțiunea site-ului Electroneum.
 • Faceți clic pe „versiunea browserului” sau pe „descărcați ZIP”. Dacă utilizați versiunea browserului, va trebui să vă asigurați că utilizați Google Chrome. Pentru această demonstrație, voi folosi versiunea browserului. Pentru mai multă siguranță, restul ghidului ar trebui să fie efectuat offline sau ideal pe un computer care nu a fost niciodată online.

Software pentru piscină de minerit Electroneum

 • Citiți clauza de declinare a responsabilității despre cheile private de pe pagina următoare. Când înțelegeți importanța păstrării secretului cheii de cheltuieli private, puteți da clic pe „Să începem”.

Generator de portofel offline Electroneum

 • Mutați mouse-ul în modele aleatorii pe ecranul următor. Acest pas este de a genera un set de chei cu adevărat aleatoriu.
 • Apoi, citiți avertismentul despre importanța păstrării portofelului imprimat în siguranță. Când înțelegeți conținutul de pe pagină, dați clic pe „Salvați portofelul ca PDF”.
 • Deschideți PDF-ul și imprimați seturile de chei. Pentru un portofel mai sigur, deconectați imprimanta de la internet. Mai bine, utilizați una fără memorie sau conexiuni wireless.

Instalarea software-ului pentru minerit pentru începători

Acum, că aveți undeva unde să stocați Electroneumul exploatat, este timpul să instalați software-ul de minerit.

 • Mergeți la descărcări din site-ul Electroneum din nou.
 • Faceți clic pe „descărcați Windows Miner”.

descărcare de software pentru bazin de minerit electroneum

 • După ce ați descărcat software-ul, s-ar putea să constatați că Chrome sau software-ul antivirus al computerului vă împiedică să îl deschideți. Dacă acesta este cazul, dezactivați antivirusul și accesați meniul de setări Chrome. De acolo, faceți clic pe opțiunile avansate și dezactivați opțiunea pentru „a vă proteja de site-uri periculoase”. Reporniți descărcarea și ar trebui să descoperiți că Chrome vă permite acum să deschideți fișierul „.exe”.

Setări Chrome

 • Odată ce ați deschis software-ul Electroneum Pool Miner, veți găsi un meniu de instalare standard. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga aplicația la computer.
 • Deschideți Electroneum Pool Miner și adăugați adresa portofelului ETN. De asemenea, va trebui să adăugați un număr sub numărul de fire. Pentru aceasta, trebuie să știți câte nuclee are procesorul computerului dvs..

software de minerit pentru piscină electroneum

 • Apoi, trebuie să adăugați adresa URL a grupului de minerit Electroneum pe care îl veți utiliza. Recomandăm EasyHash pentru moment. Mai târziu, puteți încerca alte bazine. Puteți găsi o listă completă a bazinelor miniere Electroneum și taxele pentru fiecare taxă Aici.
 • Utilizați acest format în caseta URL: strat + tcp: // [URL]: [port] – trebuie să înlocuiți [URL] și [port]. Dacă utilizați un procesor low-end, utilizați „stratum + tcp: //etn.easyhash.io: 3630”. Alternativ, pentru procesoare de ultimă generație, utilizați „stratum + tcp: //etn.easyhash.io: 3631”
 • După ce toate detaliile au fost completate, faceți clic pe „începeți exploatarea”.

Cam despre asta e. Ușor, corect?!

Extractia telefonului mobil

După cum sa menționat mai devreme, puteți extrage Electroneum folosind un telefon mobil. Această funcție este foarte nouă și, în prezent, este disponibilă numai pe dispozitivele Android. Pentru a instala aplicația și a vă înregistra ca utilizator, urmați pașii de mai jos:

 • Accesați magazinul Google Play.
 • Căutați Electroneum.
 • Faceți clic pe „Descărcați”, apoi după ce a descărcat, faceți clic pe „instalați”.
 • Înregistrați un cont vizitând my.electroneum.com și completând informațiile solicitate.
 • Verificați-vă adresa de e-mail vizitând căsuța de e-mail și făcând clic pe linkul din ea.
 • Furnizați numărul dvs. de telefon mobil. Electroneum va trimite apoi un cod către numărul respectiv. Acest lucru împiedică oamenii să creeze mai multe conturi diferite. Când ajunge, introduceți codul în caseta de pe pagina de înregistrare.
 • Furnizați o adresă de e-mail alternativă la care pot fi trimise detalii despre restaurare dacă pierdeți codul PIN pentru contul dvs..
 • Introduceți un cod PIN pe care sunteți sigur că îl rețineți. Veți avea nevoie de acest lucru de fiecare dată când lansați aplicația sau când trimiteți tranzacții.
 • În cele din urmă, reveniți la căsuța de e-mail și faceți clic pe linkul din e-mailul trimis. Aceasta confirmă faptul că ați primit un e-mail de recuperare PIN. Acum vă puteți conecta la aplicație.

Cam asta e! Nu chiar!

Tot ce trebuie să faceți pentru a începe extragerea Elecetroneum acum este să mergeți la caseta care spune „începeți extragerea” și faceți clic pe ea. Ușor, nu?

De ce aveți nevoie pentru a începe mineritul cu electroneu?

Software

Am enumerat deja software-ul de bază de care va trebui să începeți cu extragerea Electroneum utilizând o mașină Windows și un procesor. Dacă doriți să-l folosiți cu un GPU sau cu un alt sistem de operare, procesul este ușor diferit. Din fericire, totuși, tot software-ul este gratuit și este listat pe Electroneum site-ul web în sine. Există, de asemenea, instrucțiuni bune despre cum să le utilizați.

De asemenea, puteți verifica acest lucru software pentru minerit:

 • www.ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Hardware

Când extrageți Electroneum, cantitatea de ETN pe care o puteți extrage va depinde de tipul de hardware pe care îl utilizați. Evident, orice telefon Android va funcționa, precum și procesoare și GPU-uri. Minerii de electronone sunt de toate formele și dimensiunile!

CPU-urile sunt mult mai ieftine decât GPU-urile, iar performanța lor va scădea mult. Am enumerat mai jos câteva procesoare și statisticile acestora:

Notă: Cu cât rata de hash este mai mare, cu atât este mai bună. Vă crește șansele de a primi recompensa minieră.

AMD R9 280x:

Cost – 140 USD

Rata hash – 500 H / s

AMD Radeon Rx 580:

Cost – 300 – 400 $

Rata hash – 575 H / s

Acum, comparați-le cu GPU-urile mai costisitoare, cu putere mai mare, precum Nvidia și Sapphire:

Nvidia GTX 1070:

Cost – 400-500 USD

Rata hash – 505 H / s

Nvidia GTX 1080:

Cost – 550 – 650 USD

Rata hash – 600 H / s

Sapphire Radeon RX 480 NITRO+

Cost – 300 USD

Rata hash – 600 H / s

Este profitabilă exploatarea minelor de electroneu?

Rentabilitatea Electroneului minier va depinde de câțiva factori. Le-am enumerat mai jos pentru a vă oferi o idee mai bună dacă va merita pentru dvs.:

 • Rata hash: cu cât hardware-ul dvs. este mai puternic, cu atât ar trebui să fie mai profitabil mineritul.
 • Consum de energie: Dispozitivele care consumă mai puțină energie vor fi mai profitabile.
 • Cost pe kWh: Dacă locuiți undeva cu energie ieftină, veți avea șanse mai mari de a obține profit.
 • Costul hardware-ului: dacă cheltuiți 600 USD pentru un miner GPU, este posibil să dureze mai mult pentru a obține un profit.

Puteți testa diferite configurații de hardware folosind un calculator de profitabilitate minier online. Iată unul pentru care să aruncați o privire – WhatToMine!

Este profitabil exploatarea mobilă?

Deoarece telefoanele mobile sunt, în general, mult mai puțin puternice decât procesoarele și cu siguranță GPU-urile, este puțin probabil să afișați Electroneum minier cu profit pur folosind un telefon mobil. Cu toate acestea, întrucât platforma Electroneum vizează țările în curs de dezvoltare, mineritul mobil s-ar putea dovedi o modalitate excelentă de a economisi niște bani pe costul deținerii și utilizării dispozitivului mobil..

Concluzie

Acum ar trebui să înțelegeți mult mai bine ce este Electroneum și cum funcționează mineritul Electroneum. Știți cum să configurați un portofel sigur, cum să configurați o platformă de minare Windows de bază, cum să utilizați versiunea software a telefonului mobil și cum să aflați cât de profitabil va fi totul.

Având în vedere toate acestea, ce părere aveți despre mineritul Electroneum? Credeți că este o modalitate bună de a introduce ideea de criptocurrency mai multor persoane? Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile!

Încă o dată, dacă decideți că mineritul ETN nu este pentru dvs., asigurați-vă că alegeți un schimb de criptomonede de încredere pentru a obține această monedă. Câteva dintre cele mai recomandate opțiuni includ Coinbase și Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me