Stiai asta Monero este considerat a fi cea mai populară criptomonedă axată pe confidențialitate de pe planetă? Probabil ai auzit de Bitcoin și Ethereum până acum, dar există literalmente mii de alte monede și fiecare dintre ele susține că oferă îmbunătățiri diferite pe Bitcoin.

Unii au tranzacții mai ieftine, unii sunt Mai repede. Cu toate acestea, punctul de vânzare (aproape) unic al lui Monero este că este complet anonim.

Asta e corect! Mulțumesc unor tehnologii destul de înalte criptografie, expeditorul, destinatarul și suma de Monero trimisă este imposibil de văzut de altcineva.

Din acest motiv, Monero a găsit o utilizare unică în evitarea sancțiunilor internaționale de către Coreea de Nord sau ca mijloc de plată pe Dark Web. Cu toate acestea, există și câteva motive excelente pentru care aveți o formă privată de bani nu ilegal. Voi explica câteva dintre acestea mai târziu.

Monero: o monedă digitală privată.

Sperăm că acest ghid „ce este Monero” vă va prezenta Monero într-un mod care este Ușor de înțeles. Din păcate, subiectul este unul destul de confuz și, pentru a înțelege pe deplin toate caracteristicile lui Monero, ai avea nevoie o puternică înțelegere a criptografiei. Deoarece acesta este un articol destinat începătorilor, nu vom petrece prea mult timp pentru acestea, deoarece nu vreau să vă derutez!

Până la sfârșitul acestui ghid, ar trebui să aveți o înțelegere clară a istoriei lui Monero, o idee despre modul în care funcționează caracteristicile sale de confidențialitate, cum diferă de Bitcoin, valoarea Monero actuală cum să montează un portofel în cel mai simplu mod posibil (și cum să cumperi Monero), si avantaje și dezavantaje de Monero. Înainte de a încheia, voi introduce și câteva idei despre viitorul lui Monero la care să vă gândiți.

Cu toate acestea, înainte de toate acestea, trebuie să mergem până la existența lui Monero!

Căutați cel mai sigur loc pentru a cumpăra BTC? Am colectat cele mai bine cotate schimburi criptografice care au fost aprobate drept cele mai sigure platforme pentru cumpărarea BTC mai jos, așa că aruncați o privire.

Furnizor Visa / Mastercard disponibil Crypto Scorul nostru Coinbase Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Încă 30

9.8 Citiți recenzia Vizitați site-ul Binance Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + Încă 150

9.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Încă 7

9.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + Încă 37

9.1 Citiți recenzia Vizitați site-ul eToro Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 3

8.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + Încă 210

8.5 Citiți recenzia Vizitați site-ul Gemini Exchange Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 21

8.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Cel mai popular 729 Recenzii 9.8 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia Alegerea editorului 1279 Recenzii 9.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 816 Recenzii 9.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 1174 Recenzii 9.1 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 453 Recenzii 8.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 563 Recenzii 8.5 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 603 Recenzii 8.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia

Pro

 • Una dintre cele mai orientate către confidențialitate
 • Foarte scalabil
 • Tranzacțiile nu pot fi legate înapoi la dvs.
 • Respectat în lumea criptografică

Contra

 • Un pic dificil de rezolvat (stocare etc.)
 • Multe portofele nu acceptă Monero

Istoria lui Monero

Pentru a urmări originile Monero, trebuie să ne uităm la o altă criptomonedă – Bytecoin.

Bytecoin a fost lansat în vara anului 2012. A fost prima monedă digitală care a fost scrisă folosind o tehnologie numită CryptoNote.

CryptoNote astăzi este coloana vertebrală a majorității criptomonedelor bazate pe confidențialitate care există. Aceasta include Monero. Confidențialitatea monedelor CryptoNote este asigurată prin gruparea cheilor publice. Combinând mai multe chei într-o singură tranzacție, este imposibil să se spună cine a trimis-o!

Utilizarea acestor „semnături inelare” pentru a semna tranzacții oferă anonimatul tehnologiei CryptoNote.

Bytecoin a fost un efort bun la o criptomonedă anonimă. Cu toate acestea, au existat câteva probleme cu distribuția inițială. Când s-a lansat, sa dovedit că 80% din monedele care ar fi extrase vreodată erau deja existente.

Monero: Echipa de bază a lui Monero.

Aceasta conduce un grup de șapte dezvoltatori pentru a furniza blockchain-ul Bytecoin și noua monedă ar fi cunoscută sub numele de Bitmonero. Acest lucru a fost în cele din urmă scurtat la simplu Monero care este esperanto pentru "monedă".

Dintre cei șapte dezvoltatori care au creat inițial Monero, cinci dintre ei au decis că își vor păstra secretele identității. Doar doi dintre acești dezvoltatori Monero sunt cunoscuți – Riccardo Spagni (principalul dezvoltator de astăzi) și David Latapie. Riccardo Spagni este cunoscut și sub porecla "Fluffypony".

Ce îl face pe Monero diferit?

Există multe despre Monero care sunt similare cu multe alte criptomonede. este un proiect open-source asta este în totalitate fără permisiuni. Această a doua caracteristică este potențial schimbătoare de lume. Nu există nicio autoritate care să vă poată împiedica să utilizați o criptomonedă.

Ghidul complet al criptomonedei Monero

Aceasta înseamnă că cei care nu au acces la facilități bancare moderne pot participa la o economie digitală așa cum nu au putut până acum. Tot ce le trebuie este o conexiune la internet și un dispozitiv pentru conectarea la aceasta. Există literalmente milioane de oameni din întreaga lume care nu au acces la facilități bancare, dar au smartphone-uri și hotspoturi Wi-Fi locale. India este un prim exemplu de țară cu multe dintre acestea "nebancat" cetățeni.

Confidențialitate

Principalul lucru care dă valoare Monero este caracteristicile sale de confidențialitate. Nimeni nu vă poate conecta la o tranzacție criptomonedă Monero. Acest lucru îl face o monedă preferată pentru cei care sunt preocupați de confidențialitate din mai multe motive. Nu toate aceste motive vor fi ilegale, deși, evident, unele vor fi.

Imaginați-vă că ați fost un homosexual care trăia cu o familie foarte religioasă. S-ar putea să vă fie dificil să întâlniți oameni într-o poziție similară cu dvs. Deși cu siguranță nu este ilegal, stigmatul legat de a fi homosexual în anumite grupuri religioase ar putea conduce un tânăr la depresie sau, mai rău. O monedă precum Monero ar putea fi folosită pentru a plăti pentru social sau "matchmaker" aplicații de tip. Într-o astfel de situație, intimitatea este o necesitate, chiar dacă nu se încalcă nicio lege.

Există, de asemenea, cazuri în care s-ar putea încălca o lege, dar este una atât de nedreaptă, încât un cetățean care respectă legea este condus la așa-numita criminalitate. Voi folosi un alt exemplu inventat, dar credibil, pentru a arăta acest lucru. Imaginează-ți că tu și partenerul tău ai avut un copil împreună. Când s-a născut bebelușul, aveau epilepsie severă.

Monero: ce are Monero pe care alții nu-l au.

După ce ați pus copilul într-un program infernal de medicină tradițională – multe pastile de mai multe ori pe zi, ați văzut un reportaj despre canabisul medicinal. O familie aflată în aceeași situație pe care o trăiești de-a lungul unei linii imaginare pe o hartă i s-a permis legal să ofere copilului lor doze puternice de extracte de canabis. Acest lucru părea să vindece instantaneu crizele epileptice la sugar.

Pare greșit să vi se refuze accesul la un astfel de medicament, pe baza locației în care v-ați născut. Monero te-ar putea ajuta și în astfel de situații.

Fungibilitate

O altă caracteristică foarte importantă a criptomonedei Monero care se referă la confidențialitatea sa este aceea este în întregime fungibilă. Nu vă faceți griji, vă voi explica ce vreau să spun prin asta!

Este posibil să urmăriți tranzacțiile Bitcoin de la un utilizator la altul. În funcție de modul în care utilizatorul utilizează Bitcoin, este posibil să nu vă puteți spune identitatea, dar puteți urmări fiecare Bitcoin de la adresă la adresă.

Aceasta înseamnă că un utilizator poate spune dacă un anumit Bitcoin a fost implicat într-o crimă. Aceasta nu este o calitate ideală pentru bani!

Ghidul complet al criptomonedei Monero

Să vedem un exemplu pentru a demonstra acest lucru. Spuneți că ați vândut un articol complet legal pe o platformă precum Open Bazaar și că ați primit Bitcoin ca plată. Cu toate acestea, se pare că Bitcoin pe care l-ați primit a fost folosit anterior într-o afacere cu droguri. Pentru dvs., s-ar putea să nu fie o problemă. Cu toate acestea, atunci când încercați să-l cheltuiți în altă parte, persoana care o primește ar putea decide că nu dorește acest lucru "pătat" monedă.

Datorită funcțiilor avansate de confidențialitate ale Monero, nimeni nu poate spune în ce tranzacții a fost implicată fiecare monedă. Ar fi complet imposibil să legăm o monedă Monero de o infracțiune din trecut. Nu există un istoric al tranzacțiilor asociat cu nicio monedă Monero. Aceasta înseamnă că sunt fungibile!

Sunt inundat de oamenii care îmi cer recomandări cu privire la criptomonede. Dacă v-ați folosi capul, v-ați da seama că monedele de confidențialitate (tranzacții anonime) vor avea cel mai mare viitor. Monedele precum Monero (XMR), Verge (XVG) sau Zcash (ZEC) nu pot pierde.

– John McAfee (@officialmcafee) 13 decembrie 2017

Scalabilitate dinamică

Un alt domeniu pe care Monero a încercat să îl îmbunătățească pe Bitcoin este în ceea ce privește domeniul său scalabilitate. Pur și simplu, scalabilitatea înseamnă doar cât de bine poate crește rețeaua în raport cu cererea. Criptomonedele bazate pe blockchain sunt prin definiție cu dimensiuni limitate.

Pentru o mare parte din trecutul său, Bitcoin a avut o limită de 1 MB pentru dimensiunea blocului. Aceasta înseamnă că doar 1 MB de date despre tranzacții se pot încadra în fiecare dintre blocurile exploatate la fiecare 10 minute în rețeaua Bitcoin.

Din păcate, atunci când există mulți utilizatori care încearcă să efectueze tranzacții în același timp folosind Bitcoin, blockchain-ul este umplut cu date despre tranzacții. Acele tranzacții care nu se pot încadra într-un bloc trebuie să aștepte ca un miner să le includă.

Din moment ce minerii preferă să includă tranzacții cu cele mai mari taxe atașate, dacă rețeaua este foarte ocupată, îi încurajează pe oameni să mărească taxele pentru a include tranzacțiile. Așa s-a întâmplat în primăvara anului 2017 cu blockchain-ul Bitcoin. Unele tranzacții necesitau de fapt o taxă de peste 30 USD doar pentru a fi validate!

Ghidul complet al criptomonedei Monero

Monero este diferit. Nu este "prestabilit" limita mărimii blocului. Deși acest lucru permite mai multe date despre tranzacții în fiecare bloc, există un dezavantaj – spammerii pot umple blockchain-ul în care au fost tranzacții. Acest lucru ar face blocuri uriașe.

Cu toate acestea, dezvoltatorii Monero au introdus un sistem de recompensă-penalizare bloc. Se ia dimensiunea mediană a ultimelor 100 de blocuri. Dacă noul bloc la care lucrează minerii depășește mediana celor sute de blocuri anterioare, recompensa bloc este redusă. Acest lucru descurajează tranzacțiile spam, deoarece minerii nu vor extrage blocuri care fac obiectul unei penalități atât de mari dacă nu mai este profitabil pentru ei să facă acest lucru.

Recompensa în bloc nu va scădea niciodată sub 0,3 XMR, făcând Monero o monedă dezinflaționistă: inflația va fi de aproximativ 1% în 2022 și va scădea pentru totdeauna, dar inflația nominală va rămâne la 0,3 XMR pe minut. Acest lucru înseamnă că va exista întotdeauna un stimulent pentru mineri să exploateze Monero și astfel să păstreze blockchain-ul în siguranță, cu sau fără o piață de taxe.

Monero

Rezistența ASIC

O altă problemă percepută cu Bitcoin este că exploatarea rețelei este acum profitabilă doar folosind echipamente miniere specializate. Aceste sisteme utilizează componente cunoscute sub numele de Circuit integrat specific aplicației chipsuri. Sunt scumpe și acest lucru înseamnă că numai cei mai bogați pot crea operațiuni miniere.

Monero diferă. Folosește un algoritm de hash alternativ la Bitcoin numit CryptoNight. CryptoNight folosește o mulțime de funcții avansate pentru a face ca producția de cipuri ASIC potrivite pentru mineritul Monero să fie neprofitabilă.

Specificațiile sunt puțin complexe pentru această introducere în moneda Monero, dar tot ce trebuie să știți este că Monero poate fi exploatat profitabil folosind ambele CPU-uri și GPU-uri. Acest lucru ar trebui să însemne că moneda are potențialul de a fi chiar mai mult descentralizat decât Bitcoin.

Taste multiple

Monero folosește un sistem diferit de chei pentru Bitcoin și Ethereum. În aceste valute, există doar o pereche de chei – o cheie publică și o cheie privată. Monero folosește o cheie de vizualizare publică, o cheie de vizualizare privată și o cheie de cheltuială publică și privată.

 • Se utilizează numai adrese publice stealth și sunt generate numai chei de vizualizare publică..
 • Pentru a verifica blockchain-ul și pentru a verifica dacă fondurile au fost primite, este necesară o cheie de vizualizare privată.
 • Pentru a verifica semnătura unei tranzacții este necesară o cheie de cheltuieli publice.
 • Cheile de cheltuieli private sunt utilizate pentru a crea tranzacții de ieșire.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Monero și este Eventual Supply

Spre deosebire de Bitcoin, nu există un număr fix de jetoane Monero care să fie extrase vreodată. Moneda este tot atât de ușor inflaționistă. Vor exista inițial 18,5 milioane de monede, după care oferta va crește cu în jur de 0,87% în primul an.

Acest procent scade în fiecare an. Se estimează că vor dura 117 ani pentru a ajunge la dublul distribuției inițiale. Pentru ca această cifră să se dubleze din nou, va dura 234 de ani.

Monero și piața mai largă a criptomonedelor

Prețul actual pentru o singură monedă XMR este 101,25 USD. Moneda este a 12-a cea mai populară în ceea ce privește capitalizarea totală a pieței.

Mai jos, am inclus graficul performanței monedei Monero de când a fost lansat. După cum puteți vedea, la fel ca majoritatea criptomonedelor, valoarea a crescut în jurul valorii de ianuarie 2018 și a scăzut destul de mult de atunci maximul său istoric este de 480 USD.

Monero: diagrama prețurilor Monero.

Cum se păstrează Monero

Depozitarea lui Monero a fost o luptă destul de mare. Ar trebui să rulați portofelul folosind liniile de comandă. Deși acest lucru te-a făcut să simți că ai intrat într-o bază de date secretă a guvernului, nu a fost tocmai ușor de utilizat!

Din fericire, există acum o modalitate mult mai ușoară de a stoca Monero!

Întâi se îndreaptă spre www.mymonero.com.

1. Faceți clic pe „creează cont”.

Cum să creați un cont pe site-ul Monero

2. Citiți și înțelegeți pagina despre importanța stocării în siguranță a informațiilor dvs. de conectare a cheii private.

3. Notați cheia dvs. de autentificare privată.

4. Tastați cheia de conectare privată în caseta de sub cheie. Aceasta este pentru a verifica dacă ați notat de fapt. Cel din imaginea de mai jos este un cont gol. Puteți să o verificați prin toate mijloacele, dar vă veți pierde timpul!

Monero: cheie de autentificare privată.

Asta este! Tocmai ați creat primul dvs. portofel Monero. Acum, voi presupune că doriți să puneți câteva monede XMR în portofel. Am prezentat mai jos pașii pentru a face acest lucru:

Stocarea XMR

1. Notați adresa din partea de sus a ecranului Prezentare generală a contului.

Monero: adresa portofelului.

2. Accesați contul de schimb de la care vrei să te trimit să vrei să-l trimiți pe Monero de la.

3. Introduceți adresa pe care tocmai ați notat-o ​​în secțiunea de retragere a schimbului.

4. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza retragerea. Unele schimburi vă pot cere să confirmați că efectuați retragerea făcând clic pe un link într-un e-mail.

5. Dacă primiți Monero de la un prieten, pur și simplu trimiteți-i adresa și ei ar trebui să știe ce să facă cu ea!

Dacă doriți să trimiteți Monero din portofel, am furnizat instrucțiunile pentru a face acest lucru.

Se trimite XMR

1. Mai întâi, faceți clic pe „Trimite”.

Monero

2. Introduceți adresa la care doriți să trimiteți Monero. Veți obține acest lucru fie de la un schimb, de la un contact (prieten sau coleg etc.), fie de la orice serviciu care acceptă Monero ca opțiune de plată.

3. Introduceți suma pe care doriți să o trimiteți în caseta etichetată „Amontură”.

4. Selectați cât de privat doriți să fie tranzacția. Cu cât „dimensiunea inelului” este mai mare, cu atât va trebui să fie mai mare comisionul de tranzacție.

5. Apăsați „Trimite plata”.

Gata, asta e tot ce trebuie să folosești portofelul MyMonero. Cred că veți fi de acord că este mult mai ușor decât lupta cu portofelul promptului de comandă. Cu toate acestea, nu veți câștiga multe puncte de elită ale hackerilor pentru utilizarea MyMonero!

Acum, după ce ați spus toate acestea, ar trebui să fiți conștienți de faptul că, de la sfârșitul lunii noiembrie 2018, puteți să stocați Monero (mai degrabă, să integrați portofelul Monero) în unul dintre cele mai populare portofele de criptomonede hardwareLedger Nano S. Acest lucru face ca ambele depozitul, și cumpărarea aspectele legate de Monero sunt mai ușoare, mai rapide și mult mai fine!

Avantajele și dezavantajele Monero

Bravo PRO

✓ Una dintre cele mai private criptomonede.

✓ Tranzacțiile sunt imposibil de legat de o persoană.

✓ Tranzacțiile sunt imposibil de urmărit.

✓ Blockchain-ul nu are o limită. scalabilitate dinamică din aceasta înseamnă că taxele nu ar trebui să ajungă uriașe chiar și atunci când sunt folosite mult.

✓ Este posibil să alegeți cine vă poate vedea tranzacțiile. De exemplu, dacă ați dorit să demonstrați că dețineți o anumită sumă de Monero în scopuri fiscale, puteți partaja cheia de vizionare privată autorității fiscale din țările dvs. Acest lucru face mai puțin probabil ca autoritățile de reglementare să încerce să interzică Monero.

✓ O echipă excelentă de dezvoltatori angajați lucrează la proiect.

degetul mare în jos CON

✗ În ciuda faptului că este rezistent la ASIC, există încă un grad mare de centralizare a minerilor pe Monero. Aproximativ 43% din rata de hash este controlată de doar trei grupuri.

✗ Nu există multe portofele care au fost dezvoltate pentru Monero. Nu veți găsi asistență pentru Monero pe orice portofele hardware sau soluții multi-criptografice precum Jaxx.

✗ A stoca Monero într-un mod sigur în mod corespunzător este mult mai dificil decât majoritatea celorlalte criptomonede. Acesta ar putea fi motivul pentru care nu a fost adoptat mai larg de comunitatea largă.

✗ Fiind ca Monero nu se bazează pe Bitcoin, este mai greu să dezvolți aplicații care interacționează cu blockchain-ul său.

Monero în viitor

Într-o lume în care absolut nimic nu mai oferă o confidențialitate autentică, există cu siguranță o cerere pentru astfel de monede axate pe confidențialitate precum Monero. Am enumerat atât un exemplu legal în care banii privați erau un lucru bun mai devreme, cât și unul ilegal, dar apărabil moral (deși nu ar trebui să încălcați niciodată legea!).

Monero are potențialul de a permite oamenilor să tranzacționeze aproape instantaneu pe planetă fără a fi nevoie de permisiunea vreunei autorități. În țările cu guverne opresive, acest lucru ar putea fi folosit ca un instrument foarte puternic în căutarea libertății.

Acestea fiind spuse, criminalii apreciază și caracteristicile de confidențialitate ale Monero. Piețele Dark Web pot fi accesate de oricine și vor vinde o gamă cu adevărat șocantă de droguri, arme și alte articole criminale. Monero a găsit rapid un loc ca alegere pe aceste site-uri ilicite.

Nu numai asta, dar Monero a fost folosit și de guverne precum Coreea de Nord pentru a evita sancțiunile internaționale. Din ambele motive, este foarte posibil ca Monero să poată fi atacat de guverne care sunt mai puțin interesate de ideea unui mijloc de plată complet privat pentru a fi folosit de oricine, de la pornografi infantili și traficanți de droguri, la organizații teroriste internaționale și traficanți de persoane.

Cât de reușită ar avea o astfel de represiune împotriva Monero va fi un test interesant al proprietăților „antifragile” ale criptomonedelor.

Comparați Monero unul lângă altul cu alții

Știați?

Comparați Monero unul lângă altul cu alții

Toate schimburile de criptare pot arăta asemănător cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Concluzii

Deci – acesta a fost ghidul nostru despre Monero. Sper că ați aflat multe mai multe despre cea mai populară criptomonedă axată pe confidențialitate. Am încercat să mențin lucrurile tehnice la minimum. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre oricare dintre funcțiile care fac Monero anonim, există o mulțime de resurse excelente online. Atenție, însă, se va complica foarte repede!

În acest ghid, am acoperit o mulțime de lucruri. Deci, înainte de a mă deconecta, să recapitulăm. Ar fi trebuit să înveți:

 • Ce este Monero?
 • Istoria lui Monero.
 • Pentru ce este util Monero.
 • Un pic despre cum își atinge intimitatea și anonimatul.
 • Cum să configurați și să utilizați un portofel Monero în modul cel mai simplu (deși nu cel mai sigur).
 • Cum diferă Monero de Bitcoin.
 • Valoarea Monero actuală și trecută.
 • Avantajele și dezavantajele utilizării Monero.
 • Viitorul lui Monero.

Sper că ați găsit acest ghid pentru Monero interesant și educativ! Monero are potențialul de a deveni un instrument foarte puternic de rezistență, precum și o metodă de plată la îndemână pentru diverse bunuri și servicii.

Apropo, dacă doriți să efectuați plăți cu Monero, va trebui probabil să păstrați mai întâi o parte din criptomonedă! Dacă doriți să cumpărați Monero, unul dintre cele mai bune locuri unde puteți face acest lucru este Binance. Tot ce ar trebui să faceți este:

 1. Înregistrați-vă pe site;
 2. Parcurgeți procesul de verificare;
 3. Alegeți Monero (XMR), metoda dvs. de plată și efectuați plata!
 4. Singurul lucru care rămâne de făcut atunci este să depozitați noile monede într-un portofel sigur.

Cu toate noile tale cunoștințe, ce crezi despre Monero? Are acest proiect un viitor sau guvernele lumii vor încerca să îl interzică în totalitate? Mi-ar plăcea să vă aud gândurile despre acest subiect!

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me