Popularitatea Bitcoin crește pe măsură ce tot mai mulți oameni învață despre asta. Cu toate acestea, este încă dificil de înțeles câteva idei legate de Bitcoin – Minarea Bitcoin este cu siguranță unul dintre ei.

Ce este mineritul Bitcoin? Cum funcționează mineritul Bitcoin? Cât timp îmi ia un Bitcoin …? Sunt atât de multe întrebări pe care ni le punem când citim pentru prima dată despre Bitcoin și minerit. Este confuz, corect?

Totuși, este în regulă. Sunt aici să vă ajut! În acest ghid, veți găsi toate răspunsurile de care aveți nevoie. Voi simplifica mineritul Bitcoin și ți-l explic într-un mod ușor de înțeles. Voi vorbi despre modul în care funcționează mineritul, despre ce este vorba și despre cum să începeți singur mineritul Bitcoin. Până la sfârșitul acestui ghid, veți avea o înțelegere mult mai bună a conceptului.

Nu numai asta, dacă descoperiți că extragerea acestei criptomonede este ceva care v-ar putea interesa, ați putea dori vinde-l sau schimba-l, de asemenea. Pentru asta, ar trebui să te bazezi pe unii platforme de schimb criptografic – Coinbase și Binance sunt două dintre cele mai bune opțiuni.

Asadar, haideti sa începem!

Ce este Bitcoin Mining?

Minarea Bitcoin este procesul de verificare, stocare și securizare a tranzacțiilor Bitcoin. Desigur, există mult mai mult decât atât. Înainte de a afla mai multe despre ceea ce este mineritul Bitcoin și cum funcționează, rețineți însă aceste două lucruri importante despre Bitcoin în sine:

Ultimul cupon Coinbase găsit:

 1. Când efectuați o plată utilizând cardul de credit, compania de carduri de credit verifică și înregistrează tranzacția. Acum, când efectuați o plată folosind bitcoin, există nici o parte centrală / terță parte precum compania de carduri de credit pentru a verifica tranzacția. În schimb, este verificat de minerii Bitcoin.
 2. Spre deosebire de banii tradiționali (USD, JPY, EUR etc.), care sunt tipăriți de bănci, Bitcoin nu poate fi tipărit de nimeni. Cu monedele tradiționale, banca poate imprima cât de mulți bani doresc, deoarece nu există nicio limită maximă. Bitcoin, însă, are o limită maximă de 21 de milioane. Acest lucru înseamnă că pot exista doar 21 de milioane de Bitcoin create vreodată!

Despre asta este vorba Bitcoin – funcționează fără intermediari (cum ar fi băncile sau companiile de carduri de credit).

După cum puteți vedea, Bitcoin este foarte diferit de sistemele de plată tradiționale, cum ar fi băncile și companiile de carduri de credit. Deoarece criptomoneda nu este tipărită, totuși, cum se creează noul Bitcoin?

Ghidul complet despre ce este Bitcoin Mining

Poți ghici care este răspunsul?

Dacă ați crezut că ar putea fi mineritul Bitcoin, aveți dreptate! Deci, da, acesta este scopul mineritului Bitcoin – pentru a verifica tranzacțiile și a crea un nou Bitcoin. Dar dacă asta face, cum funcționează? Să intrăm în detalii despre mineritul Bitcoin și să răspundem la întrebarea care ne-a rămas în minte: ce este mineritul Bitcoin?

Explicația minierii Bitcoin

După cum știți acum, extragerea Bitcoin este procesul de verificare a tranzacțiilor Bitcoin și crearea de Bitcoin nou. Oamenii care exploatează Bitcoin sunt cunoscuți ca mineri de Bitcoin. Ei bine, zic "oameni", dar chiar sunt calculatoare care sunt operate de oameni.

Aceste computere (pe care le numim "noduri") trebuie să fie foarte puternic, deoarece extragerea Bitcoin utilizează multă putere a computerului. Ei rulează software care îi conectează la Bitcoin blockchain și rezolvă probleme matematice.

Când aceste probleme matematice sunt rezolvate, noi date tranzacționale sunt verificate și stocate pe blockchain-ul Bitcoin. Deci, minerii Bitcoin verifică tranzacțiile în loc de bănci și companii de carduri de credit. Aceasta înseamnă că nu există o terță parte în care să se bazeze sau să se bazeze. Deștept, corect?

Cerințele de bază pentru mineritul bitcoin sunt:

Ce este calculatoarele specializate Bitcoin Mining Ce este Bitcoin Mining Ce este Bitcoin Mining Electricity
Calculatoare specializate O conexiune puternică la internet Electricitate (foarte mult!)

S-ar putea să vă gândiți, de ce acești „mineri” fac tot acest efort? Sigur este foarte scump? Ei bine, aceasta este o întrebare bună. Pune simplu, o fac pentru că sunt recompensați cu Bitcoin.

Așa este, minerii Bitcoin sunt plătiți cu Bitcoin nou. Acesta este singurul mod în care noul Bitcoin poate fi creat!

În prezent, s-au terminat 18 milioane Bitcoins care au fost exploatați și recompensa pentru minerit un bloc complet (Voi explica blocurile într-o clipă) este setat la 12,50 din Bitcoins. Amintiți-vă, doar 21 de milioane de Bitcoin pot fi exploatate în total; când au fost exploatate toate cele 21 de milioane de Bitcoins, nu pot fi create noi Bitcoins! Deci, acum știți ce înseamnă minarea Bitcoin în total.

Acum, ce este un bloc Bitcoin?

Ce este Bitcoin Mining: Cum funcționează Bitcoin Mining?

Să vorbim despre blocuri și despre tehnologia implicată în mineritul Bitcoin. Tu stii asta Bitcoin folosește blockchain-ul, dreapta? Ei bine, de aici obținem termenul „bloc”.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Ce este o tehnologie Block și Blockchain?

Multe tranzacții Bitcoin au loc în același timp. Tranzacțiile care au loc în același timp sunt grupate; aceste grupuri sunt numite „blocuri”. Minerii Bitcoin trebuie să verifice aceste grupuri / blocuri – verifică tranzacțiile în grupuri, în loc să le verifice individual.

Ce este mineritul Bitcoin: platforma de criptomonede.

Odată ce un bloc este verificat, acesta este adăugat la un lanț de blocuri care au fost deja verificate. De aceea, tehnologia din spatele Bitcoin se numește blockchain!

Notă: puteți citi mai multe despre blockchain în acest ghid.

Acest lucru va deveni mai ușor de înțeles pe măsură ce explic procesul pas cu pas de extragere a Bitcoin-urilor.

Cum funcționează mineritul Bitcoin?

 • Pasul 1: Imaginați-vă că doriți să cumpărați un pat și să plătiți folosind Bitcoins. Dacă costul patului este 300 USD, va fi în jur 0,046510 Bitcoin (la scrierea asta, adică). În timp ce cumpărați patul, și alte persoane din întreaga lume cumpără lucruri cu Bitcoin.
 • Pasul 2: Nodurilor miniere Bitcoin (computerelor) li se spune despre aceste tranzacții care se întâmplă.
 • Pasul 3: Acum, minerul Bitcoin trebuie să vă verifice tranzacția. Nu vă puteți duce patul acasă până când minerul Bitcoin nu vă verifică tranzacția.

Dar asteapta. Ce înseamnă verificarea unei tranzacții și cum se face?

 • Minerii de Bitcoin rulează un software de extragere a Bitcoin care rezolvă probleme matematice – imaginați-vă un computer completând un puzzle / puzzle cu adevărat complicat! Cu fiecare bloc de tranzacții, problema / puzzle-ul pe care trebuie să îl rezolve este diferit.
 • O mulțime de mineri Bitcoin încearcă să rezolve problema în același timp, dar minerul care o rezolvă mai întâi este cel care este recompensat cu noul Bitcoin. Este ca o cursă!
 • Minerii de Bitcoin păstrează date despre toate tranzacțiile anterioare ale Bitcoin care s-au întâmplat vreodată. Să numim asta „baza de date a tranzacțiilor vechi”.
 • Deci, ce este o tranzacție minieră Bitcoin? Când trimiteți Bitcoin, minerii Bitcoin verifică „baza de date a tranzacțiilor vechi” înainte de a o verifica. Acest lucru vă asigură că nu ați cheltuit același Bitcoin în niciuna dintre tranzacțiile anterioare.
 • De asemenea, verifică dacă dețineți suficient Bitcoin. În exemplul de pat, tranzacția a fost 0,046510 Bitcoin. Deci, minerii Bitcoin vor verifica dacă aveți 0,046510 Bitcoin înainte de a-l verifica. Dacă nu aveți 0,046510 Bitcoin, tranzacția dvs. nu va fi verificată și nu puteți cumpăra patul.

Bine, înapoi la cumpărarea patului tău …

 • Pasul 4: Primul miner care a rezolvat puzzle-ul (să-l numim pe acest miner „John”), trebuie să spună restului nodurilor că a rezolvat puzzle-ul. Alți mineri verifică apoi dacă soluția lui John la puzzle este corectă.
 • Pasul 5: Când 51% dintre ceilalți mineri sunt de acord că John are soluția corectă, dvs. 0,046510 Bitcoin este verificat și trimis. Notă: Timpul minim pentru verificarea unei tranzacții este de 10 minute. Dar odată cu creșterea numărului de tranzacții bitcoin, uneori poate dura 35-40 de minute sau mai mult.

 • Pasul 6: Minerul Bitcoin termină de verificat blocul / grupul în care se află tranzacția dvs. Tranzacția este acum finalizată! Da, îți poți duce patul acasă!

Unul dintre cele mai bune lucruri despre ceea ce este mineritul Bitcoin este că persoana care alege să devină miner nu trebuie să știe cum să rezolve problemele sau să fie bună la matematică. Au nevoie doar Hardware pentru minerit Bitcoin (un computer puternic) și Software de minerit Bitcoin.

După cum puteți vedea, mineritul Bitcoin nu este atât de dificil de înțeles. Acestea fiind spuse, următoarea mare întrebare din mintea ta este probabil ceva similar cu „cum obții Bitcoin?” Ei bine, hai să intrăm direct în ea.

Ce este Bitcoin Mining: Cum să începeți Bitcoin Mining?

Urmați pașii de mai jos și puteți deveni singur un miner Bitcoin. Dacă nu doriți, este bine, de asemenea – a învăța cum să extrageți Bitcoin vă ajută în continuare să înțelegeți mai bine procesul de exploatare în sine.

Obțineți hardware-ul Bitcoin Mining

Primul pas pentru a începe extragerea Bitcoin este să cumpărați hardware-ul pentru minerit. Selectarea hardware-ului potrivit este importantă pentru succesul mineritului. Deci, ce este mineritul Bitcoin cel mai bun hardware?

Când a început mineritul Bitcoin, în 2009, puteai să-l exploatezi calculatoare de bază – ca cele pe care le cumpărăm de la magazinele cu amănuntul! Acel computer CPU (unități centrale de procesare) avea suficientă putere pentru a rezolva rapid problema matematică.

Pe măsură ce Bitcoin a început să devină mai popular, minerii au început să folosească și computere mai puternice. Au folosit mai repede unități de procesare grafică (GPU) care ar putea rezolva problemele mai repede, adică ar câștiga cursa și ar fi recompensați cu noul Bitcoin!

Ghici ce s-a întâmplat când Bitcoin a devenit și mai popular? Minerii au primit și mai rapid. În loc să utilizeze procesoare și GPU-uri, au început să utilizeze hardware specializat de extragere Bitcoin numit ASIC-uri (Circuite integrate specifice aplicației). Deci, dacă doriți să câștigați cursa și să-l minați acum pe Bitcoin, veți avea nevoie de un ASIC.

Ce este mineritul Bitcoin: Minarea Bitcoin cu ASICs Miner.Sursa: buybitcoinworldwide

ASIC-urile create pentru minerit sunt foarte puternic și rapid. Ei nu fac altceva în afară de minerit.

Dacă doriți să cumpărați un ASIC, ar trebui să comparați diferite ASIC folosind:

 • Pretul;
 • rata hash (acest număr vă indică puterea ASIC – cu cât rata de hash este mai mare, cu atât ASIC este mai rapid);
 • Cerința de energie electrică (cu cât este mai mic acest număr, cu atât utilizează mai puțin electricitate).

Puteți verifica următoarea comparație a diferitelor ASIC-uri care sunt populare printre începători.

Modelul ASIC Rata hash (TH / s) Electricitate (W) Preț (USD)
Antminer S9 14.0 1372 2.694
821. Avalonminer 11.0 1200 3.190
Antminer R4 8.4 845 1.000

De asemenea, puteți să verificați ASIC-urile disponibile pe Amazon și eBay.

Înscrieți-vă într-o piscină minieră Bitcoin

Sunt doua feluri că poți începe minarea Bitcoin. Una este să începeți singur, ceea ce se numește minerit solo. O altă modalitate este de a alăturați-vă unui grup de alți mineri Bitcoin – acestea se numesc bazine miniere.

Deci, ce este piscina minieră Bitcoin? Gândiți-vă la bazinele miniere Bitcoin ca ferme mari Bitcoin. O mulțime de mineri combină puterea hardware-ului lor de minerit Bitcoin. De asemenea, împart recompensa Bitcoin pe care o primesc.

Imaginați-vă acest lucru: vă aflați într-o piscină minieră Bitcoin. Puterea computerului dvs. este de 2% din puterea totală din piscina minieră. Dacă grupul dvs. minier câștigă cursa pentru a verifica un bloc, veți primi 2% din noul Bitcoin cu care este recompensat fondul minier.

Dacă ești începător, Agricultura Bitcoin (aderarea la un grup minier) este recomandat. Există multe piscine diferite pentru a alege. Aveți grijă și alegeți numai piscine miniere cunoscute, cu o bună reputație, totuși! Desigur, percep o taxă, dar în mod normal este destul de mică (1-3%).

Unele dintre grupurile miniere populare pe care le recomand noilor mineri sunt:

 • Slushpool: taxe de 2%.
 • Pool.BTC.com: taxe de 2-3%.
 • Kanopool: taxe de 0,9% (cea mai ieftină dintre cele trei!).

Descărcați software-ul Bitcoin Mining

Ai fi putut cel mai bun hardware pentru minerit în lume, dar fără extragerea Bitcoin software, hardware-ul este inutil.

Este necesar un software pentru minerit pentru a accesa rețeaua Bitcoin și „baza de date a tranzacțiilor vechi”. De asemenea, aveți nevoie de el dacă doriți să vă alăturați unui grup minier.

Există diferite tipuri de Software de minerit Bitcoin disponibil. Există diferite pentru diferite sisteme de operare – cum ar fi Mac OS, Windows și Linux. Unele dintre cele mai populare software care acceptă mineritul cu ASIC sunt:

Miner CG (Descarcă aici)

Ce este mineritul Bitcoin: CG Miner.

 • Disponibil pentru Windows, Linux și Mac;
 • Poate fi folosit cu GPU / ASIC;
 • Descărcare gratuită!

BitMinter (Descarca Aici)

Ce este mineritul Bitcoin: BitMiner.

 • Disponibil pentru Windows, Linux și Mac;
 • Poate fi folosit cu GPU / ASIC;
 • Descărcare gratuită!

Dacă doriți să aruncați o privire la mai multe opțiuni, puteți verifica, de asemenea, hashflare.io, minergate.com și nicehash.com.

Notă: Vă recomand să verificați reglementările miniere Bitcoin pentru țara dvs. Autoritățile de reglementare din diferite țări încearcă să controleze și să controleze piața criptomonedelor. Acest lucru vă poate afecta mineritul Bitcoin.

Deschideți un portofel Bitcoin

Odată ce v-ați configurat hardware-ul pentru extragerea Bitcoin, ați descărcat software-ul și v-ați alăturat unui pool de minerit, puteți începe să extrageți Bitcoins! Dar așteaptă, vei fi recompensat în Bitcoins, nu? Deci, v-ați gândit unde veți stoca aceste Bitcoins?

Spre deosebire de banii tradiționali, Bitcoin nu poate fi stocat în contul dvs. bancar. În schimb, le stocați într-un portofel Bitcoin! Deci, ce este un portofel Bitcoin?

Trebuie să fiți foarte atenți atunci când alegeți un portofel sau puteți pierde Bitcoin-ul. Mulți oameni au pierdut mulți bani, deoarece portofelele Bitcoin au fost sparte.

Sunt trei tipuri de portofele Bitcoinportofele web, portofele software și portofele hardware.

Portofelele web și portofelele software sunt întotdeauna conectate la internet. Pentru a utiliza / accesa un portofel web, accesați un site web. Pentru a utiliza / accesa un portofel software, accesați o aplicație.

Eu nu face vă recomandăm să folosiți un portofel web, deoarece aceasta este cea mai puțin sigură opțiune. Dacă doriți să descărcați un portofel software, vă recomand Exod.

Portofele hardware sunt mai sigure deoarece nu sunt conectate la internet. Sunt dispozitive fizice propriu-zise că vă puteți stoca Bitcoin pe; vă conectați portofelul hardware la computer prin USB.

Ce este mineritul Bitcoin: Trezor, Ledger Nano S și Keepkey.

Trei dintre cele mai populare portofele hardware pe care le recomand sunt:

TREZOR

 • Preț – 110 USD
 • Funcții de securitate excelente, inclusiv o conexiune USB care nu poate primi viruși (+)
 • Poate fi conectat la un cont Dropbox (+)
 • Nu pot stoca multe alte criptomonede decât Bitcoin (-)

Ledger Nano S

 • Preț 116 USD
 • Ușor de utilizat (+)
 • Poate stoca peste 10 criptomonede și jetoane ERC-20 diferite (+)

Keepkey

 • Preț 49 USD
 • Usor de utilizat (+)
 • Design minunat (+)
 • Foarte nou, încă trebuie să se dovedească (-)

Notă: Jetoanele ERC-20 sunt Ethereum-jetoane bazate pe dApps (aplicații distribuite) care rulează pe Ethereum. Puteți citi mai multe despre dApps și Ethereum în pagina noastră Ghidul Ethereum VS Bitcoin.

Ce este Bitcoin Mining: Mining Bitcoin Merită pentru tine?

Răspunsul la această întrebare este diferit de la persoană la persoană. S-ar putea să fie potrivit pentru dvs., dar s-ar putea să nu fie potrivit pentru altcineva.

Ce este o recompensă minieră Bitcoin?

Numărul actual de Bitcoin cu care sunt recompensați minerii pe bloc este 12.5. Așa este, 12,5 bitcoini sunt acordați primului miner pentru a rezolva problema (verifica tranzacția) din fiecare bloc.

Totuși, acest număr se înjumătățește la fiecare 4 ani. Deci, la un moment dat în 2021, recompensa va scădea la 6,25 Bitcoin pe bloc.

Acum sunt 12,5 Bitcoins pe bloc ?! Deci, cât timp îmi ia un Bitcoin? Ei bine, un bloc durează 10 minute până al meu. Asta inseamna un Bitcoin este extras la fiecare 48 de secunde.

Cât de dificilă este Bitcoin Mining?

Pe măsură ce tot mai mulți mineri Bitcoin se alătură rețelei, crește și nivelul de dificultate al mineritului. Acest lucru înseamnă pur și simplu că minerii / grupurile miniere cu hardware mai puternic vor câștiga. De asemenea, înseamnă că ar trebui să cumpărați hardware mai scump.

Cât costă Bitcoin Mining?

Să parcurgem ce costă mineritul Bitcoin? Două dintre principalele costuri implicate în mineritul Bitcoin sunt:

 • Costuri hardware / computer: Chiar și pentru începători, costul hardware-ului minier Bitcoin ar fi 600 $ – 1000 $ și este mult mai scump dacă doriți să cumpărați cel mai bun hardware disponibil.
 • Costurile energiei electrice: Exploatarea Bitcoin utilizează multă energie electrică! Costul energiei electrice la locația dvs. poate face o diferență uriașă în costul mineritului Bitcoin. Dacă energia electrică din zona dvs. este prea scumpă, ați putea pierde bani extragând Bitcoins în loc să câștigați bani.

Dacă vă înscrieți într-un grup minier, nu uitați să vă gândiți și la comisioanele miniere – 1-3%.

Cât de profit puteți obține prin extragerea Bitcoin?

Cel mai simplu mod de a afla cât profit puteți obține este să folosiți un calculator online! Există multe calculatoare diferite pentru mineritul Bitcoin pe internet. Vă recomand Calculatorul minier CryptoCompare.

Va trebui să introduceți:

 • Hashing power – puterea hardware-ului dvs. (pe care îl puteți afla odată ce ați ales ce hardware veți cumpăra);
 • Consum de energie – câtă energie electrică folosește hardware-ul dvs. (din nou, puteți afla acest lucru după ce ați ales ce hardware veți cumpăra);
 • Cost pe KWh ($) – cât costă energia electrică (dacă nu folosiți USD, puteți utiliza Convertorul valutar Google);
 • Taxă pentru piscină – taxa pentru piscina minieră la care vă alăturați.

Asigurați-vă că vă gândiți la costul hardware-ului dvs. de minerit Bitcoin. Ar trebui să includeți costul hardware-ului dvs. în calculele dvs., astfel încât să aflați profitul real.

Un lucru mai important

Nu uitați de prețul Bitcoin!

Cum știm cu toții, Prețul Bitcoin se schimbă foarte mult în fiecare zi. Acest lucru este complet în afara controlului dvs., dar care poate schimba totul.

De exemplu, tu calculati profitul dvs. atunci când prețul Bitcoin este 12.000 dolari. Dacă prețul scade la 6.000 dolari, atunci profitul dvs. poate deveni o pierdere. Trebuie să vă amintiți întotdeauna că acest lucru este posibil. La un moment dat, am văzut Bitcoin căzând din 19.000 dolari în decembrie 2017 până la sub 7000 USD la începutul lunii februarie 2018.

Ce este mineritul Bitcoin: scăderea prețului Bitcoin.Sursa: steemit

Ce este Bitcoin Mining: Ultimele cuvinte

Deci, acum ar trebui să știți destul de încrezător – ce este mineritul Bitcoin.

Sper că aveți o bună înțelegere a ceea ce este, cum funcționează și cum puteți începe cu propria dvs. minerit Bitcoin. Este clar că puteți câștiga mulți bani extragând Bitcoin, dar depinde de o mulțime de lucruri – dintre care cele mai multe sunt în afara controlului tău (costurile energiei electrice, prețul Bitcoin etc.).

Începând să extrag Bitcoin necesită o mulțime de planificare și bani – este la fel ca și tranzacționarea acestuia pe o bursă. Vă poate oferi un profit mare, dar poate duce și la pierderi uriașe. Vorbind despre pierderi, dacă doriți să vă păstrați activele în siguranță, ar trebui să alegeți întotdeauna portofele hardware de încredere. Unele dintre cele mai bune opțiuni includ Ledger Nano X și Trezor Model T.

Dacă costurile cu energia electrică sunt mici, probabil că sunteți foarte pozitiv despre mineritul Bitcoin. Dacă sunt mari, situația este probabil opusă; Ei bine, fie asta, fie te gândești la țări în mișcare!

În cazul în care decideți să cumpărați Bitcoin în schimb și să începeți să tranzacționați, puteți verifica platforme de schimb de criptomonede precum Coinbase și Binance, acestea fiind unele dintre cele mai fiabile.

Deci, spuneți-ne – ce intenționați să faceți?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me