Odată cu popularitatea crescută a crowdfunding-ului, Oferta inițială de monede a devenit următorul mare pas în colectarea fondurilor și a capitalului necesar pentru a începe o afacere. 2017 a fost anul în care ICO-urile au explodat în popularitate și acest lucru s-ar putea datora criptomonedelor și blockchain-ului care domină mass-media sau doar oferind contribuitorilor o modalitate ușoară de a susține un proiect.

Tehnologie care face posibilă ICO-urile

ICO-urile profită de tehnologia blockchain. Blockchain este unic prin faptul că toate blocurile de date sunt legate împreună pentru a forma o bază de date publică. Baza de date este considerată publică deoarece este partajată cu sute sau chiar mii de computere. Gândiți-vă la aceste computere ca la servere pentru blockchain sau baza de date.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Orice modificări aduse bazei de date publice trebuie verificate de peste 51% din computerele din rețea. Dacă nu sunt confirmate, modificarea nu poate fi făcută. Această tehnologie utilizată de Initial Coin Offering face extrem de dificilă piratarea bazei de date, deoarece hackerul ar trebui să preia controlul a 51% din computere în același timp. O varietate de companii și instituții dețin aceste computere.

Mai mult, faptul că o singură instituție nu controlează toate nodurile se numește descentralizare. Asta înseamnă că blockchain-ul este doar o bază de date mai sigură care nu este deținută de o entitate unică și toată lumea poate face modificări atâta timp cât 51% dintre proprietari sunt de acord că modificarea este validă.

Modificările bazei de date în cauză se referă la diferite tranzacții efectuate. În cazul Bitcoin, aceste tranzacții sunt persoane care vând sau cumpără bitcoini, iar baza de date ține evidența cantității de bitcoin pe care o are fiecare persoană. Cu toate acestea, blockchain-ul poate urmări mult mai mult decât datele tranzacționale. Practic ar putea fi absolut orice, atâta timp cât există ceva care reprezintă valoarea unui obiect sau serviciu.

De exemplu, valoarea tranzacțională ar putea reprezenta o mașină sau o factură electrică. Desigur, nu există nicio modalitate de a plasa fizic aceste valori pe un blockchain. În schimb, este nevoie de ceva care să reprezinte valoarea acelor lucruri. Unul dintre aceste instrumente reprezentative pentru valoare ar putea fi un simbol.

Jetoane și contracte inteligente

Jetoanele sunt create pentru a reprezenta valoarea a ceva. Aceste jetoane nu pot fi aplicate direct blockchain-ului, întrucât blockchain-urile pot procesa de obicei doar tranzacțiile propriei criptomonede – cum ar fi Ether pe blockchain-ul Ethereum și Bitcoin pe blockchain-ul Bitcoin.

Oferta inițială de monedeTranzacțiile cu jeton trebuie procesate utilizând o aplicație. Aplicațiile pe care le folosesc jetoanele se numesc contracte inteligente. În 1994, Nick Szabo (criptograf) a avut o viziune. El a vrut să creeze contracte folosind codul computerului. Acest contract va fi activat automat atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. În plus, nu ar exista nicio modalitate de a înșela aceste condiții, deoarece toate acestea ar fi menționate în codul computerului.

Deoarece un terț de încredere nu mai este necesar în timpul efectuării contractelor, aceste contracte (sau tranzacții) se pot executa automat pe o rețea de încredere. Calculatoarele controlează complet această rețea. Caracteristicile esențiale ale unui contract inteligent:

 1. Ei pot procesa automat tranzacții
 2. Tranzacțiile sunt declanșate numai atunci când sunt îndeplinite condițiile potrivite. Imaginați-vă așa: „CÂND Peter plătește 100 de eteri în contractul inteligent, ATUNEA simbolul casei lui John este trimis lui Peter”.
 3. Contractele inteligente utilizează tehnologia blockchain, astfel încât condițiile contractului inteligent nu pot fi modificate.

ICO-urile profită deja de contractele inteligente și de tehnologia blockchain pentru a finanța proiecte. Un contract inteligent și un simbol pentru acel contract inteligent sunt necesare atunci când creați un ICO. Următorul pas este precizarea condițiilor contractului inteligent. De exemplu: DACĂ 0,1 ETH este trimis la contractul inteligent, ATUNCI contractul inteligent va trimite 1 jeton la adresa care trimite 0,1 ETH.

Acest lucru asigură că toți cei care participă la Oferta inițială de monede vor primi întotdeauna cantitatea corectă de jetoane. Fără interacțiune umană sau distribuție manuală. De asemenea, contractele inteligente sunt disponibile publicului, astfel încât toți participanții pot revedea termenii contractului inteligent.

Cele mai frecvente două motive pentru care oamenii participă la ICO sunt următoarele:

 1. Jetonul poate fi utilizat pe aplicație odată ce produsul final este gata.
 2. Pe măsură ce popularitatea proiectului crește, prețul jetoanelor sau monedelor ar putea crește. Pe măsură ce mai mulți oameni vor dori să folosească serviciile, cererea crește.

Mastercoin, primul ICO

Gândiți-vă la ICO-uri ca la o versiune blockchain a Kickstarter. Diferența esențială este că automatizează întregul proces de vânzare a mulțimii într-un mod sigur, fără încredere. Totuși, totul a început cu primul ICO deținut de Mastercoin în iulie 2013.<

Mastercoin și-a făcut publică cartea albă în ianuarie 2012, au propus ca rețeaua Bitcoin existentă să poată fi folosită ca strat de protocol pentru protocoale de nivel superior. Scopul a fost să permită noi reguli pentru contracte. Acest lucru ar permite oamenilor să creeze noi monede fără a fi nevoie de un blockchain separat.

Acest lucru este similar cu ceea ce face Ethereum chiar acum, Ethereum este chiar denumit Mastercoin 2.0. De asemenea, deși cartea albă a fost publică din ianuarie 2012, strângerea de fonduri pentru a face acest proiect un realitate a început la 31 iulie 2013. Când J. R. Willett, omul creditat cu inventarea ofertei inițiale de monede, a început ceea ce a devenit primul ICO vreodată.

15 august a fost data la care a fost înregistrată prima tranzacție Mastercoin. Rețeaua a fost pusă la încercare cu trimiterea unui test Mastercoin. După testare, Mastercoin a fost deschis publicului și a continuat să primească un flux constant de finanțare. Cu toate acestea, cel mai semnificativ val de investitori a fost expus la Mastercoin în timpul unei prezentări către BitAngels. BitAngels a fost prima rețea de investitori și incubator creată pentru a investi exclusiv în startup-uri de criptomonede. BitAngels a fost interesat de Mastercoin și a participat la proiect.

În timpul strângerii de fonduri Mastercoin a configurat o adresă Bitcoin, dacă cineva a trimis BTC la adresă înainte de 31 august, ar primi 100 de ori suma Mastercoins. Deci, dacă cineva a trimis 0,01 BTC la adresă, el sau ea ar primi 1 Mastercoin înapoi. La sfârșitul Mastercoin ICO, acestea au strâns în jur de 4700 BTC, care era evaluată la aproximativ 500 mii USD în acel moment. Pentru comparație, 4700 BTC sunt evaluate la aproximativ 41 milioane USD în momentul scrierii acestui document. La maxim, Mastercoin a tranzacționat la 0,25 BTC la 1 MSC.

Oferta inițială de monede

Cu toate acestea, în 2015, Mastercoin și-a schimbat numele în Omni și a început să schimbe marca. Scopul lor era să lase toată presa proastă, criticile și indignarea comunității pe care Mastercoin le-a primit și să înceapă proaspete. Ca urmare a rebranding-ului, mulți dintre liderii Mastercoin rămași, inclusiv arhitectul șef JR Willet, CTO Craig Sellars și membru al consiliului de administrație și cofondatorul BitAngels, David Johnston, au migrat la Omni.

Din păcate, proiectul a pierdut multă tracțiune și a lăsat oamenii nemulțumiți. Mastercoin sau Omni este evaluat doar 0,0041 BTC la 1 monedă OMNI astăzi. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat oamenii să contribuie la modelul Ofertă inițială de monede.

Această metodă de strângere de fonduri sa dovedit a fi o modalitate eficientă de a finanța în comun un proiect. În loc să apeleze la investitorii privați care ar contribui cu sume mari de bani Mastercoin a reușit să își atingă obiectivul de finanțare prin colectarea de fonduri de la peste 500 de investitori mai mici din întreaga lume..

Cele mai de succes ICO-uri din toate timpurile

Până în 2017, companiile care au strâns peste câteva milioane de dolari în timpul ICO-urilor lor erau destul de rare. Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă din 2018, a strâns 18 milioane de dolari în 2015 datorită contractelor sale inteligente inovatoare. Următoarea etapă semnificativă pentru ICO-uri a avut loc în 2016. DAO a strâns 150 de milioane de dolari în câteva minute. DAO s-a confruntat ulterior cu probleme de securitate care au dus la un hack și la o pierdere de peste 50 de milioane de dolari.

Din zilele Mastercoin, Ethereum și alte ICO-uri timpurii, conceptul a câștigat mult mai multă tracțiune. Ofertele inițiale de monede au strâns colectiv aproape 10 miliarde de dolari în 2017 și 2018 împreună. Piața criptomonedelor părea să încetinească la sfârșitul anului 2017. Decembrie fiind cea mai activă lună din 2017, strângând peste 1 miliard de milioane de dolari. Cu toate acestea, 2018 a fost un început excelent pentru ICO-uri, luna martie fiind cea mai activă lună de până acum. În cursul lunii martie 2018, s-au strâns peste 2,9 miliarde de dolari pe diferite oferte inițiale de monede.

Oferta inițială de monedeÎn august 2017, Filecoin ICO a strâns 257 milioane de dolari de la peste 2.100 de investitori, făcând din Filecoin cel mai mare ICO în 2017. Filecoin le va permite utilizatorilor să închirieze spațiul liber pe hard disk-urile lor. Utilizatorii vor primi apoi Filecoin, pe care îl pot schimba cu USD, ETH, BTC și alte monede. Succesul Filecoin și al altor ICO-uri arată că modelul ICO este o modalitate excelentă de a iniția o afacere.

Top 10 ICO-uri din toate timpurile:

Poziţie Numele și bifatorul proiectului Suma totală strânsă în dolari
1 EOS (EOS) 4,2 miliarde
2 Telegramă (GRAM) 1,7 miliarde
3 Monedă Dragon (DRG) 320 de milioane
4 Jeton Houbi (HT) 300 de milioane
5 Filecoin Futures (FIL) 257 milioane
6 Tezos (XZT) 232 milioane
7 Jeton Sirin Labs (SRN) 158 milioane
8 Bancor (BNT) 153 milioane
9 Bankera (BNK) 152 milioane
10 Polkadot (DOt) 151 milioane

1. EOS (EOS) au strâns un incredibil 7.162.546,39 ETH până în ultima lor zi, ceea ce înseamnă că până acum au strâns 4.201.836.214 dolari (4,2 miliarde dolari) la prețul actual Ethereum de 586 dolari, potrivit BitGuru. EOS ICO a durat 350 de zile în total și a fost finalizat la 1 iulie.

2. Telegramă (GRAM) este adesea denumit ICO numărul 2 din toate timpurile prin strângerea a 1,7 miliarde de dolari. Cu toate acestea, s-ar putea susține că Telegram nu se încadrează în aceeași categorie ca și alte ICO-uri, deoarece acestea nu aveau ICO și criptomoneda lor nu a fost niciodată oferită publicului. Modul în care Telegram a strâns 1,7 miliarde de dolari a fost prin a avea 2 vânzări private pre ICO conform Theverge. Atragerea a 81 de investitori care au contribuit colectiv cu 850 de milioane de dolari și ulterior au avut o a doua vânzare privată care a atras 94 de investitori care au contribuit cu alți 850 de milioane de dolari. Deoarece Telegram a avut doar 2 vânzări pre-ICO, nu au fost niciodată nevoiți să facă crowdsource, iar ICO-ul lor a fost finanțat înainte de a începe vreodată.

3. Monedă Dragon (DRG) a strâns 320 de milioane de dolari, potrivit lui Brazzi. Dragonul este o monedă descentralizată, utilizată pentru jocuri de noroc. Dragon Coin (DRG) este setat să funcționeze în cazinouri și să îmbunătățească industria de jocuri veche.

4. Jeton Huobi (HT) strângerea a 300 de milioane de dolari. Jetoanele Houbi acționează ca un sistem de puncte de loialitate alimentat de blockchain. Jetoanele permit utilizatorilor să obțină reduceri la bursa Houbi și să tranzacționeze împotriva altor criptomonede populare precum perechile ETH sau BTC.

5. Filecoin Futures (FIL) a strâns 257 milioane. Filecoin se remarcă deoarece ICO respectă noile reglementări SEC privind ICO-urile. Adică, doar participanții cu acreditare au putut participa la ICO. Nerespectarea legilor SEC sau efectuarea unui KYC poate duce la strângerea de fonduri într-o monedă sau jeton, dar nicio bancă nu le-ar accepta, ceea ce înseamnă că schimbul de la ETH la FIAT este adesea imposibil. Filecoin a luat toate măsurile pentru a preveni acest lucru.

6. Tezos (XTZ) a strâns 232 de milioane de dolari. Tezos dezvoltă un registru distribuit auto-modificat care va fi utilizat pentru a crea contracte inteligente. Tezos le permite deținătorilor de jetoane să aprobe și să finanțeze noi actualizări de protocol. Acest lucru va permite Tezos să atenueze orice disputa de scalare sau dezvoltare în viitorul rețelei Tezos.

7. Jeton Sirin Labs (SRN) a strâns 158 milioane de dolari. Sirin vizează adoptarea în masă a tehnologiei blockchain. Se concentrează pe dezvoltarea hardware-ului sigur, generarea de bani a resurselor suplimentare ale dispozitivului prin microtransacțiuni. În acest moment Sirin creează un ecosistem în jurul blockchain-ului.

8. Bancor (BNT) a strâns 153 milioane de dolari. Bancor este un protocol care permite oamenilor să emită criptomoneda lor. Ei numesc jetoane criptomonede inteligente. Avantajul principal al utilizării jetoanelor inteligente este că nu au nevoie de o petrecere secundară dacă doriți să le schimbați. Bancor folosește jetoane inteligente și le convertește între jetoane ERC-20 la nivel intern.

9. Bankera (BNK) a strâns 152 milioane de dolari. Bankera se concentrează pe construirea unei bănci care poate funcționa în timpul blockchain-ului. Pentru a oferi utilitate jetoanelor Bankera, nu percep taxe pentru tranzacționarea de jetoane BNK împotriva niciunei perechi. Acest lucru a fost făcut pentru ca utilizatorii să cumpere mai întâi jetoane BNK, apoi să le tranzacționeze pentru alte criptomonede fără taxe.

10. Polkadot (DOT) a strâns 151 milioane de dolari. Polkadot caută să creeze un lanț eterogen multi-lanț scalabil. Și spre deosebire de implementările anterioare blockchain care s-au concentrat în principal pe un singur lanț, Polkadot nu are deloc funcționalități inerente. Polkadot oferă roca de bază "lanț de releu" care poate găzdui alte structuri de date validabile și dinamice.

Diferențele dintre Ethereum și EOS

Proiecte precum DAO sau Filecoin au folosit rețeaua Ethereum pentru a-și organiza ICO-urile. Cu toate acestea, există alternative Ethereum acolo. Una dintre aceste alternative este EOS.

Oferta inițială de monede

EOS se numără printre cele mai noi proiecte blockchain care au intrat pe piața criptomonedelor. Scopul EOS este de a construi o rețea robustă care să poată procesa milioane de tranzacții pe secundă. Cu toate acestea, EOS nu a terminat încă construirea produsului lor. În această etapă, totul este doar teoretic. Cea mai interesantă parte a EOS este că vor să construiască o platformă care funcționează ca un sistem de operare. De aici, numele E-OS. Capacitatea de a procesa milioane de tranzacții pe secundă ar rezolva o mare problemă, deoarece alte blockchains pot recunoaște contracte inteligente, niciunul dintre ei nu poate îndeplini această sarcină suficient de repede. De exemplu, chiar dacă Ethereum este cel mai popular blockchain de contracte inteligente, acesta poate gestiona doar 15 tranzacții pe secundă.

EOS ICO (la fel ca multe alte blockchain-uri de contracte inteligente) este adesea denumit „Ethereum Killer”, deoarece poate face tot ce poate Ethereum, doar mai repede. Abilitatea de a procesa datele mai rapid ajută EOS cu problema „Scalabilitate” cu care se confruntă în prezent Ethereum. Scalabilitatea este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când se analizează potențialul unui proiect blockchain.

Deoarece Ethereum este încă capabil să proceseze doar aproximativ 15 tranzacții în fiecare secundă, are probleme atunci când mai multe operațiuni trebuie gestionate. Cu cât sunt mai multe tranzacții în coadă, timpul de finalizare pentru fiecare tranzacție crește. Deși rețeaua EOS nu a fost încă construită, EOS ICO (Initial Coin Offering) a fost foarte interesant din câteva motive.

FAPT INTERESANT

Oferta inițială de monede pe care EOS o organizează pentru a-și finanța proiectul a început pe 26 iunie 2017. Data de încheiere este stabilită pentru 1 iunie 2018. Acest lucru face ca Oferta inițială de monede EOS să aibă un total de 350 de zile, în prezent cea mai lungă -rularea ICO vreodată.

Oferta inițială de monede

În cursul celor 350 de zile ICO EOS a reușit să strângă 7.162.546,39 ETH până la ultima lor zi. Aceasta înseamnă că până acum au strâns 4.201.836.214 dolari (4,2 miliarde dolari) la prețul actual Ethereum de 586 dolari.

Suma fondurilor strânse de EOS le face nu numai cea mai lungă ofertă inițială de monede, ci și una dintre cele mai de succes ICO-uri din toate timpurile. Odată ce EOS ICO a terminat, au lansat 700 de milioane de jetoane, ceea ce este egal cu 70% din oferta totală de jetoane. EOS are câțiva membri ai echipei cu experiență, inclusiv Daniel Larimer, care a fost și cofondator atât la BitShares, cât și la Steem. Proiectele criptomonedelor Larimer valorează acum miliarde de dolari.

Folosind modelul Initial Coin Offering, afacerea permite participarea la nivel mondial, iar ușurința de implicare asigură faptul că persoanele care nu ar putea lua în considerare investițiile înainte pot face acest lucru. Strângerea de fonduri prin intermediul modelului inițial de oferire de monede arată că, având în vedere condițiile adecvate, piața investitorilor este mult mai mare decât se credea anterior de către companiile care doresc să fie finanțate.

Principala atracție a ofertei inițiale de monede (ICO) este că investitorii pot vedea rezultatele investițiilor lor în timp real. Deoarece tranzacționează o monedă cu alta și toate datele sunt publice. În calitate de investitor, ei pot urmări prețul investiției lor și pot lua decizii pe baza opiniei publice sau a progresului echipei.

Diferențele dintre Ethereum și NEO

O altă criptomonedă care se luptă pentru locul 1 este NEO. NEO a proliferat și a făcut o bună încercare de a ajunge din urmă la Ethereum. Cu toate acestea, deoarece EOS lucrează la creșterea numărului de tranzacții procesate, NEO face mult mai mult. Diferențele esențiale dintre NEO și Ethereum ar putea fi rezumate în:

 1. NEO a găsit asistență instantanee în rândul comunității dezvoltatorilor, deoarece acceptă programarea în mai multe limbi, cum ar fi C ++, C #, Java. Pe de altă parte, pentru a crea un proiect în rețeaua Ethereum, trebuie utilizat un limbaj relativ nou creat explicit pentru dezvoltarea unui contract inteligent numit Solidity..
 2. Viteza tranzacției. NEO poate gestiona aproximativ 10.000 de tranzacții pe secundă, deoarece Ethereum este limitat la 15 tranzacții pe secundă.
 3. Blockchain-ul NEO are două monede diferite – NEO și GAS. Ethereum are doar eter. Oricine deține NEO în portofel este recompensat sub formă de GAS. Vă puteți gândi la NEO ca la acțiunile unei companii și la GAS ca la dividend.
 4. Ethereum (eter) este divizibil în unități mai mici (gaz), dar NEO este indivizibil. Deci, transferurile de 10,5 NEO sau 1,2 NEO sunt imposibile, deoarece există doar în număr întreg.
 5. NEO este prima și cea mai semnificativă criptomonedă chineză și ar fi susținută de guvernul chinez. Pe de altă parte, Ethereum nu este susținut de guvernul chinez. NEO are o oportunitate excelentă de a captura marea piață chineză și alte piețe asiatice.

Jeton vs monedă: care este diferența?

Vorbind despre NEO, Ethereum și EOS, este esențial să menționăm diferența dintre jeton și monedă. Cea mai bună modalitate de a distinge monede și jetoane analizând criptomoneda în sine. Monedele sunt originare din blockchain-ul lor, precum Bitcoin. Jetoanele au fost construite deasupra unui alt blockchain. Deci, Ether ar fi o monedă, deoarece are un blockchain nativ.

Cu toate acestea, dacă rețeaua Ethereum este utilizată și se creează o nouă criptomonedă deasupra rețelei Ethereum, aceasta este considerată un simbol. Deci, pe scurt, diferența dintre jeton și monedă este de a avea un blockchain.

Creați-vă propria criptomonedă

Când doriți să creați propria criptomonedă, este esențial să decideți dacă este nevoie de un blockchain separat. Deoarece această decizie schimbă drastic procesul de creare. Dacă doriți să creați propria criptomonedă, cu un blockchain separat este nevoie de mai multă finanțare și timp. Cu toate acestea, dacă nu este necesar un blockchain separat, poate fi creat în schimb un simbol. În acest fel, în loc să construiască un blockchain separat, este construită o aplicație. Această aplicație rulează pe un blockchain existent – cum ar fi Ethereum sau NEO. Principalele lucruri care trebuiau luate în considerare înainte de crearea unei criptomonede ar trebui să fie:

 1. Ideea, ce problemă rezolvă proiectul și cum este diferită de soluțiile existente?
 2. Dezvoltatori, dacă se realizează un jeton ERC20 (în rețeaua Ethereum), vor fi necesari dezvoltatorii care sunt competenți în soliditate. Dacă se face un simbol NEP-5, vor fi necesari dezvoltatori care să cunoască limbaje de programare precum C ++ și Java. Mai mult, dezvoltatorii vor trebui, de asemenea, să creeze un contract inteligent dacă un ICO va fi organizat pentru a participa la crowdfund.
 3. Un audit de cod efectuat de profesioniști. Dacă problemele de securitate apar la mijlocul proiectului, ar putea fi sfârșitul acestuia. O examinare reduce șansele ca proiectele să fie piratate.
 4. Un rezumat informativ al proiectului. Având o carte albă informativă, o foaie de parcurs sau un pitch-deck permite potențialilor contribuabili să se familiarizeze mai bine cu proiectul.

Cărțile albe ar trebui să fie ușor de citit, concise și să treacă peste toate punctele majore ale proiectului. O carte albă este locul în care potențialii contribuabili ar putea obține toate informațiile necesare despre proiectul dvs. Când un potențial contribuitor citește cartea albă, nu ar trebui să mai aibă nicio întrebare de pus. Cele mai bune cărți albe sunt, de asemenea, originale, ușor de citit și de înțeles, conturează toate punctele semnificative în ordine. Unele dintre cele mai bune cărți albe conțin, de asemenea, grafice / diagrame / ilustratori care ajută contribuitorii să înțeleagă mai bine ce problemă și cum rezolvă proiectul.

O carte albă ar trebui, în general, să fie formatată ca PDF. Acest lucru asigură faptul că hârtia albă este ușor de distribuit. Cu toate acestea, este greu de editat. Modificările de carte albă sunt privite în comunitatea criptomonedelor, deoarece oamenii consideră că echipa nu a acordat suficientă atenție în timp ce își descrie misiunea sau doresc să schimbe produsul pe care și-au propus să îl realizeze..

Evitați puful și redundanța. Cărțile albe mai lungi nu sunt considerate în niciun fel mai bune. Întrucât potențialii investitori petrec timp și energie citind hârtia albă, este mai bine să o păstrați relevantă. Explicați toate punctele semnificative în cât mai puține pagini posibil.

Profitând de atracția globală a ofertelor inițiale de monede, cartea albă ar trebui să reflecte acest lucru. Traducerea cărții albe în mai multe limbi poate spori semnificativ acoperirea proiectului și poate ajuta investitorii din țările care nu vorbesc limba engleză să înțeleagă mai bine planul.

Perfecționarea hârtiei albe nu este o sarcină ușoară. Cu toate acestea, o echipă autentică nu ar trebui să întâmpine probleme în asamblarea informațiilor de care are nevoie pentru a construi o carte albă grozavă. Cartile albe ajuta la finalizarea viziunii si la elaborarea tuturor detaliilor din timp.

Interzicerea ofertei inițiale de monede Google, Facebook, Mailchimp

ICO-urile au parcurs un drum lung de la înființarea lor în vara anului 2013. Strângerea unor sume atât de mari de bani care este foarte greu de urmărit sau recuperat, deoarece majoritatea tranzacțiilor sunt anonime nu au venit fără căderile lor. Google, Facebook, Mailchimp au interzis deja reclamele pentru oferta inițială de monede.

Oferta inițială de monede

Interdicția s-a întâmplat după ce ICO-urile frauduloase și-au aglomerat proiectele și pur și simplu au fugit cu toți banii. Aceste ICO-uri frauduloase sunt motivul pentru care s-au depus eforturi suplimentare pentru protejarea utilizatorilor mai puțin informați. Interdicția publicității are, de asemenea, un impact direct asupra diverselor eforturi de marketing oferite inițial de monede. Crearea locului pentru ca noile platforme să crească în popularitate pentru reclame.

La fel ca LinkedIn, anunțurile plătite sunt încă interzise, ​​dar comunitățile de criptomonede există încă. Interacțiunea cu aceste comunități ar putea deschide entuziaștii cripto-monedelor / blockchain-urilor similare în susținerea proiectului dvs. Alte canale precum Telegram, care permite utilizatorilor să creeze grupuri cu până la 100 de mii de membri și să ofere mesagerie instant au fost semnificative în comunitatea criptomonedelor..

Mai mult, participarea activă la discuțiile Reddit poate oferi un proiect unuia dintre cele mai mari audiențe din lume. În concluzie, interzicerea rețelelor sociale a afectat într-un fel sau altul piața criptomonedelor. Cu toate acestea, Facebook sau Twitter nu sunt locurile în care cei mai mulți dintre entuziaștii criptomonedelor participă la hangout-uri, acestea fiind mai utilizate pentru a viza clienții noi.

Concluzie

În cele din urmă, toți cei care decid să participe la o ofertă inițială de monede ar trebui să își facă cercetările și să practice prudență. Criptomoneda nu mai este o nișă pentru câțiva selectați. Este o industrie de mai multe miliarde în care investitorii pot câștiga sau pierde sume semnificative de bani în câteva săptămâni. Există mult potențial în utilizarea tehnologiei blockchain pentru proiecte viitoare.

Organizarea unei oferte inițiale de monede ar putea fi cel mai simplu mod de a fi finanțat. Cu toate acestea, nimic nu este lipsit de pericolele sale. Organizarea unei oferte inițiale de monede de succes are nevoie de un proiect bine gândit, de o echipă experimentată și dedicată pentru a crea campanii de marketing de succes și sprijin public. Doriți să citiți mai multe despre ce este ICO? Urmăriți încă un articol pe blogul nostru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me