Clipoci este una dintre cele mai populare criptomonede pe piață. În prezent se află pe locul trei, după Bitcoin și Ethereum.

Probabil că vă întrebați ce este Ripple și de ce este atât de popular? Nu trebuie să căutați mai departe, deoarece voi acoperi ambele întrebări în acest ghid.

Vă voi oferi un complet prezentare generală a monedei Ripple, este pro și contra, caracteristici, valoarea curentă și așa mai departe. Până la sfârșitul acestui ghid, veți afla, de asemenea, mai multe despre Caracteristicile de securitate ale Ripple – unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le luați întotdeauna în considerare!

Înainte de a afla mai multe despre moneda Ripple, ar trebui să știți că este crucial să cumpărați XRP de la fiabile schimburi de criptomonede, ca Coinbase, sau alegeți un mod și mai ușor și cumpărați-l prin Simplex – fără fraude procesarea plății care vă permite să cumpărați cripto cu un card de credit. De asemenea, stocați-l în portofele criptografice sigure, cum ar fi Ledger Nano S.

Asadar, haideti sa începem!

Căutați cel mai sigur loc pentru a cumpăra BTC? Am colectat cele mai bine cotate schimburi criptografice care au fost aprobate drept cele mai sigure platforme pentru cumpărarea BTC mai jos, așa că aruncați o privire.

Furnizor Visa / Mastercard disponibil Crypto Scorul nostru Coinbase Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Încă 30

9.8 Citiți recenzia Vizitați site-ul Binance Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + Încă 150

9.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Încă 7

9.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + Încă 37

9.1 Citiți recenzia Vizitați site-ul eToro Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 3

8.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + Încă 210

8.5 Citiți recenzia Vizitați site-ul Gemini Exchange Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 21

8.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Cel mai popular 729 Recenzii 9.8 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia Alegerea editorului 1279 Recenzii 9.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 816 Recenzii 9.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 1174 Recenzii 9.1 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 453 Recenzii 8.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 563 Recenzii 8.5 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 603 Recenzii 8.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia

Pro

 • Tranzacții rapide
 • Echipă capabilă
 • Pilotat de multe instituții mari

Contra

 • Centralizat
 • Concentrat asupra marilor corporații

O Introducere în Ripple

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că Ripple este o criptomonedă axată pe rezolvarea problemelor legate de transferuri internaționale de plăți.

Pentru a fi mai precis, Clipoci este o platformă pentru un sistem global de plăți, decontări și schimb. XRP este criptomoneda la care se schimbă pe această platformă facilitează tranzacțiile.

Moneda Ripple: prima pagină.

Clipoci a fost lansat în 2012 de Ripple Labs Inc. cu doar un singur lucru în minte – să ofere o experiență fără fricțiuni pentru a trimite bani la nivel global folosind puterea blockchain-ului.

Deci, Ripple este diferit de ambele Bitcoin și Ethereum. În timp ce Bitcoin este doar o monedă digitală, Ethereum este o platformă pentru dezvoltarea contractelor inteligente. Cu toate acestea, Ripple este o noutate infrastructura de plată orientate spre tranzacții financiare internaționale.

Crearea și circulația XRP este un alt aspect excepțional de care ar trebui să fii conștient. Când vine vorba de majoritatea criptomonedelor, sunt create noi monede prin procesul numit „minerit". Ei bine, nu este cazul monedei Ripple. Toate 100 miliarde XRP au fost create chiar când a început Ripple.

Ceea ce este și mai surprinzător este că Laboratoare Ripple ține în jur 55 miliarde XRP-uri în sine. Inutil să spun că aceasta este o situație destul de neobișnuită, deoarece accentul se pune de obicei pe descentralizare. și

Deci, acum că știți ce este Ripple, să aflăm care este scopul său principal.

Ce urmărește să realizeze Moneda Ripple?

Tehnologiile au progresat atât de mult, încât lucruri precum autoturismele au devenit realitate. Dar un sector care nu a reușit să progreseze mult este transferul internațional de plăți.

Transferurile internaționale de plăți au două probleme majore:

1. Sunt scumpe

Dacă ați efectuat o plată transfrontalieră, ar trebui să fiți conștienți de taxele scumpe care vin cu aceasta. Băncile de pe stradă sunt de obicei cele mai grave pentru astfel de plăți, cu toate acestea, chiar și servicii precum PayPal oferi taxe relativ mari – costă aproximativ 2,9% pentru a efectua o plată internațională cu PayPal.

Moneda Ripple: taxe.

Pe lângă aceste taxe, clienții pierd bani atunci când are loc conversia valutară.

2. Sunt lente

În era internetului, unde totul este instantaneu, tranzacțiile internaționale pot dura oriunde între zile și săptămâni. Există nici un motiv specific pentru aceasta, în afară de faptul că instituțiile financiare nu doresc să-și actualizeze tehnologia – o scuză îngrozitoare!

În acest proces, instituțiile financiare reușesc să câștige mulți bani, cu toate acestea, clienții suferă. Ripple își propune să schimbe acest lucru și efectuați transferuri internaționale instantanee și ieftine.

De cand Lansarea Ripple în 2012, compania a lucrat pentru rezolvarea acestei probleme și a reușit să genereze mult interes din partea investitorilor. Să aruncăm o privire asupra performanței istorice a Ripple XRP.

Performanța istorică a monedei Ripple

Monedă ondulată este una dintre cele mai vechi criptomonede, dar nu a fost întotdeauna atât de popular. După cum puteți vedea în instantaneul de mai jos, abia în aprilie 2017 prețul Ripple a început să crească.

Moneda Ripple se tranzacționa în jur 0,0066 USD în ianuarie 2017 și a atins cel mai mare preț al său 3,65 USD în ianuarie 2018. Puteți ghici procentul de rentabilitate?

Asta e corect! Este o întoarcere a 55,2%!

Moneda Ripple: preț Ripple.

Sursa: Coindesk.

La fel ca multe alte criptomonede, moneda Ripple a experimentat un imens accident în 2018. A existat o ușoară creștere a prețurilor la sfârșitul aceluiași an, însă nu a fost atât de semnificativă. În prezent, prețul Ripple este de doar 0,29 USD, deci nu vă puteți aștepta decât să crească din nou.

Ripple este încă în locul al treilea pe baza plafonului de piață. Acest lucru se datorează muncii pe teren pe care o desfășoară în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei și construirea de parteneriate în industrie.

Să vorbim despre modul în care Ripple este utilizat în lumea reală.

Cum se folosește Ripple?

Spre deosebire de Bitcoin care are ca scop eliminarea băncilor ca intermediari, Ripple este utilizat pe scară largă de către bănci pentru a efectua plăți internaționale mai rapid, mai ieftin și mai transparent.

Ripple pentru bănci și instituții financiare

În prezent, băncile folosesc Societatea pentru Telecomunicații financiare interbancare la nivel mondial (SWIFT) pentru a facilita plățile transfrontaliere într-un mod securizat. SWIFT este practic un rețea de mesagerie care transmite în siguranță ordinele de plată de la o bancă la alta.

10.000 de instituții membre SWIFT trimit aproximativ 24 de milioane de mesaje în rețea în fiecare zi. Un punct de remarcat aici este că SWIFT în sine nu deține niciun ban sau conturi pentru bănci. Este doar un comunicare un canal foarte important, întrucât o mare parte din comerțul internațional se bazează pe acesta.

Problema cu SWIFT este că este nu s-a schimbat mult de la începuturile sale în 1974. Deci, Ripple încearcă să facă schimbarea pe care SWIFT nu a reușit să o facă și poate fi considerată un concurent direct la SWIFT.

Rețeaua Ripple XRP este utilizată și testată de institutii financiare iar băncile să trimită și să deconteze plăți internaționale într-un mod mai eficient. Este deja susținut de peste 100 de instituții financiare din toată lumea, care include nume precum American Express, Santander, Standard Chartered și altele.

Alte parteneriate Ripple

Băncile nu sunt singurii beneficiari ai Ripple. Coinone, unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede în Coreea de Sud, a încheiat un parteneriat cu Ripple. Acesta va folosi produsul Ripple numit xCurrent pentru lansarea „Cross” (un nou serviciu global de remitențe).

De asemenea, se așteaptă ca Ripple să încheie parteneriate cu încă 5 organizații în viitorul apropiat – RationalFX, MoneyMatch, FairFX, UniPAY, și Exchange4Free. Aceștia vor folosi produsul xVia de la Ripple pentru a facilita remitențele și transferurile bancare.

ACTUALIZARE 2021: Ripple este deja parteneriat cu toate companiile menționate mai sus.

După cum puteți vedea, moneda Ripple este făcând multe progrese cu parteneriate strategice și este acceptat de o mare varietate de organizații.

Înțelegerea monedei Ripple

Deci, protocolul Ripple pare extrem de benefic în ceea ce privește plățile internaționale. Cu toate acestea, există ceva care îi face pe mulți oameni inconfortabili. Puteți afla totul despre aceasta în secțiunea următoare.

Ripple poate fi abuzat?

Ideea inițială a criptomonedelor a fost să elimina agențiile centralizate, precum băncile și să creeze un sistem cu adevărat descentralizat. Bine, Ripple Labs Inc., compania din spatele Ripple XRP deține în sine mai mult de jumătate din totalul de 100 de miliarde de XRP care vor exista vreodată.

Acest lucru duce la unele dintre aceleași probleme vechi pe care le are centralizarea. O singură entitate, Ripple Labs, în acest caz, devine prea puternică. A multe îngrijorări au fost ridicate cu privire la această problemă, dar CEO-ul Ripple are o opinie diferită.

Moneda Ripple: CEO Ripple.

Ripple nu este centralizat. Pentru a fi clar, dacă Ripple ar dispărea astăzi, XRP ar continua să funcționeze. Pentru mine, aceasta este cea mai importantă măsură dacă ceva este descentralizat.

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse

Echipa lui Ripple a răspuns la astfel de preocupări și a ieșit cu un strategia de descentralizare. În decembrie 2017, Ripple a plasat 55 de miliarde Ripple XRP într-un cont escrow securizat criptografic pentru a se asigura că există Consumabile XRP la orice oră.

De asemenea, a fost instituit un contract care lansează acum 1 miliard XRP pe piață în fiecare lună. În acest fel, Ripple Labs nu are puterea de a inunda piața cu XRP-uri dacă ar vrea. Deci, aș spune că risc de monedă Ripple fiind centralizat are redus vizibil.

Acum, că știți ce este Ripple și cum este utilizat, să găsim răspunsuri la alte întrebări importante din jurul Ripple.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Este Ripple Secure?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să înțelegem cum funcționează.

Până acum, ar trebui să înțelegeți că Ripple nu este o criptomonedă obișnuită precum Bitcoin sau Litecoin. Sunt cateva avantaje pe care le oferă XRP:

✓ Taxe de tranzacție reduse

✓ Viteza rapidă a tranzacției de aproximativ 4-5 secunde

Având în vedere aceste informații, să vedem cum Tranzacție Ripple lucrări. Să presupunem că Kate din SUA vrea să transfere fonduri către Carl care locuiește în Germania. Presupunând că ambele bănci se află în rețeaua Ripple, tranzacția ar urma următorii pași.

Pasul 1: Kate inițiază transferul de 500 de dolari.

Pasul 2: Messenger-ul Ripple va verifica informațiile de bază ale contului lui Kate și Carl prin banca de origine și banca beneficiară.

Pasul 3: Apoi, nodurile din rețeaua Ripple verifică dacă există suficiente fonduri disponibile pentru trimiterea plății. După cum puteți vedea în instantaneul de mai jos, după verificarea cu succes, Ripple decontează plata.

Ripple Coin: proces de tranzacție

Este important de reținut că în majoritatea celorlalte criptomonede acest pas este realizat de o rețea descentralizată de noduri. Aceste noduri sunt numite mineri deoarece, odată cu verificarea tranzacției, exploatează și noile monede ale acelei criptomonede.

Cu toate acestea, toate monedele au fost deja lansate în cazul monedei Ripple, eliminând necesitatea exploatării miniere. Asa de, noduri care verifică tranzacțiile Ripple sunt cunoscuți ca validatori.

De asemenea, acești validatori sunt aprobat și numit de Ripple Labs. Întrucât, oricine poate deveni un nod în cazul altor criptomonede.

Acesta este un alt motiv pentru care Ripple a fost etichetat ca „centralizat”.

Pasul 4: După verificarea cu succes, confirmarea plății este trimisă atât Kate, cât și Carl.

Întregul proces, care ar putea dura câteva zile printr-un canal obișnuit, se finalizează în doar câteva secunde.

Deci, acest proces este sigur?

Majoritatea criptomonedelor se bazează pe tehnologia blockchain, care este considerat a fi foarte sigur atunci când este bine construit. Deși Ripple este construit pe ceva similar, nu este o tehnologie blockchain.

Ripple se bazează în schimb pe propria sa formă de DLT (Tehnologia Ledgerului Distribuit). Este un protocol open-source, găzduirea unui registru public și comun, folosind un mecanism de consens pentru a asigura securitatea. Este ușor să vedeți asemănările.

Monedă ondulată: Ripplenet.

Securitatea este asigurată de validatorii care sunt comparând în mod regulat înregistrările tranzacțiilor lor înainte de a ajunge la un acord. Astfel, ei se pot asigura că aceiași bani nu sunt cheltuiți în două sau mai multe locuri (cunoscut și sub numele de cheltuieli duble).

Dar ce se întâmplă atunci când un validator decide să meargă împotriva consensului? Într-o astfel de situație, validator care nu este de acord trebuie să fie digital Semnează și informa ceilalți validatori.

Alți validatori pot asculta apoi acest validator și îl pot înlocui dacă se dovedește a fi rău intenționat. În acest fel, aceștia pot continua să mențină securitatea sistemului și să evite întârzierile cauzate de un validator care nu este de acord.

Deși moneda Ripple pare a fi sigură, tehnologia sa este încă într-un stadiu incipient și ar avea nevoie de o upgrade continuu să-și îndeplinească obiectivul, în special din perspectiva securității.

De asemenea, dacă vă preocupă securitatea, alegeți un portofel sigur pentru păstrarea acestuia. Una dintre opțiunile recomandate este Ledger Nano S. În plus, îl puteți achiziționa de pe Coinbase – A platformă de schimb criptomonedă de încredere, sau alegeți o opțiune mai ușoară și cumpărați-o prin Simplex – sigur procesarea plății care vă permite să cumpărați criptomonede cu carduri de credit.

Până acum trebuie să aveți o idee corectă despre ce este Ripple, cum funcționează, cine sunt utilizatorii săi și așa mai departe. Să rezumăm acest ghid cu o listă a avantajelor și dezavantajelor monedei Ripple.

Ripple PROS

Taxe de tranzactie

costul unei tranzacții standard pe protocolul Ripple este de aproximativ 0,00001 XRP. Costul 1 XRP este în prezent de aproximativ 0,29 USD. Asta înseamnă că taxa de tranzacție este atât de ieftină încât este practic gratuită!

După cum am spus mai devreme, nu există mineri de monede Ripple. Deci, cine primește taxa? Nimeni!

În acest mecanism unic, XRP care este utilizat pentru plata taxelor este distrus.

Aceasta înseamnă că numărul de XRP-uri se reduce zi de zi. Acest lucru implică, de asemenea, că valoarea XRP-urilor rămase este se așteaptă să crească în viitor.

Viteza tranzacției

Tranzacțiile Ripple sunt Mai repede în comparație cu metodele tradiționale de plată. Instantaneul de mai jos dezvăluie întregul adevăr despre Performanța Ripple in termeni de viteza tranzacției.

Ripple Coin: viteza tranzacției.

Parteneriate

După cum sa menționat anterior, Ripple este pilotat de multe instituții financiare mari și aplicații de plată. Acesta este unul dintre motivele cheie pentru care Ripple este un favorit printre investitori.

Echipă

Ripple este condus de un foarte echipă capabilă cu un amestec bun de experiență și expertiză. Într-o industrie atât de tânără în care lucrurile nu sunt încă clar definite, o echipă bună poate face cu adevărat diferența.

Ripple CONS

Centralizare

Unul dintre principalele motive pentru care Ripple a fost cel mai criticat este centralizare. Ripple Labs controlează pachetul majoritar de acțiuni al XRP. În plus, Ripple Labs este, de asemenea, entitatea care aprobă validatorii pentru rețea.

De asemenea, în momentul lansării sale, fondatorii s-au oferit în jur de 20 de miliarde de XRP-uri.

Criticii spun că nu este în spiritul filozofiei de bază a criptomonedelor, care are la bază descentralizarea.

Concentrat asupra marilor corporații

Am văzut că multe corporații mari folosesc deja Ripple pentru a-și reduce costurile și a oferi un serviciu mai bun. Acestea fiind spuse, în prezent, Ripple nu are multe de oferit unui consumator final ca tine și cu mine.

Majoritatea ofertelor Ripple au fost concepute având în vedere băncile și furnizorii de plăți. Personal, nu veți vedea prea multe schimbări în trimiterea sau primirea plăților în curând.

Concurență

Transferul internațional de plăți este o industrie atractivă pentru criptomonede. Deci, Ripple trebuie să facă față concurenților săi – Stelar (XLM), care vizează aceeași zonă.

De fapt, Stellar a reușit să găsească un loc în primele 10 criptomonede cu o capitalizare de piață de 10,78 miliarde de dolari.

Monedă ondulată: monedă ondulată pe masă.

Un alt dezavantaj competitiv pentru Ripple este că nu poți cumpăra Ripple de pe Coinbase, în ciuda faptului că este una dintre cele mai populare criptomonede! Capacitatea de a cumpăra Ripple de pe Coinbase ar genera cu siguranță o mulțime de hype și ar face mai ușor pentru începători implicarea.

ACTUALIZARE 2021: Acuma poți cumpărați Ripple și alte monede multiple pe Coinbase în câțiva pași simpli! Având în vedere faptul că Coinbase este una dintre cele mai fiabile platforme de schimb de criptomonede, asta este o veste uimitoare!

Deoarece am acoperit deja cele mai importante aspecte referitoare la moneda Ripple, este timpul să trecem la concluzii.

Comparați Ripple Coin Side by Side cu alții

Știați?

Comparați Ripple Coin Side by Side cu alții

Toate schimburile de criptare pot arăta asemănător cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Cuvinte finale

Clipoci este o criptomonedă axată pe rezolvarea problemelor legate de transferurile transfrontaliere de bani. Este deja folosit de mulți mari bănci și institutii financiare.

Cea mai mare problemă când vine vorba de Ripple este centralizare. Din fericire, Ripple Labs a început să ia măsuri pentru a „descentraliza” Ripple.

Dacă doriți să cumpărați Ripple, vă recomand să alegeți Coinbase care este una dintre cele mai fiabile platforme de schimb criptografic. De asemenea, este important să rețineți că nu ar trebui să păstrați niciodată cantități uriașe de Ripple în depozitarea la cald, ar trebui să alegeți portofele reci, cum ar fi Ledger Nano S, in schimb.

Urmați-le pași simpli pentru a obține Ripple:

1. Obțineți un portofel criptografic de încredere, care acceptă Ripple (Ledger Nano S sau Trezor).

2. Configurați un cont Ripple.

3. Înscrieți-vă la Coinbase.

4. Cumpărați Ripple cu monede fiat.

5. Trimiteți monedele dvs. Ripple la Ledger Nano S sau Trezor.

SAU

Alegeți o modalitate mai ușoară, cumpărați Ripple prin Simplex și transferați-vă monedele într-un portofel criptografic de încredere.

Sper că acest articol despre moneda Ripple a fost de ajutor și ați reușit să găsiți toate informațiile necesare.

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me