Bine ați venit la acest ghid despre construirea unei platforme miniere. Dacă v-ați întrebat vreodată cum să vă puneți la cale propriile platforme miniere Ethereum, sunteți în locul potrivit!

În acest ghid, vă voi învăța tot ce trebuie să știți despre construirea primei dvs. platforme miniere GPU. Voi acoperi pe scurt ce vrem să spunem când vorbim despre mineritul Ethereum și de ce ai vrea chiar să o faci.

Până la sfârșitul acestui ghid al platformei miniere Ethereum, ar trebui să aveți toate cunoștințele de care aveți nevoie pentru a vă construi platforma minieră și pentru a începe să exploatați Ethereum.

De asemenea, dacă sunteți interesat de cel mai simplu mod de a cumpăra Ethereum, ar trebui să luați în considerare cele mai populare schimburi de criptomonede, precum Coinbase, Binance și Coinmama.

Ca întotdeauna, există multe sarcini de acoperit în acest ghid pentru construirea unei platforme miniere. Având în vedere acest lucru, să începem. Am pierdut deja suficient timp!

(Dacă sunteți deja familiarizați cu conceptul de exploatare minieră Ethereum, nu ezitați să treceți la secțiunea „ce este o platformă minieră Ethereum”).

Ce este Ethereum Mining?

Înainte de a începe să vă învăț cum să construiți o platformă minieră, este important să înțelegeți la ce ne referim când vorbim despre mineritul Ethereum.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Ethereum este rețeaua din spatele Ether criptomonedă bazată pe blockchain. Un blockchain este ca un registru de tranzacții al unei bănci. Desigur, trebuie să aveți încredere în banca dvs. pentru a păstra această evidență a tranzacțiilor corecte și actualizate. Cu criptomoneda, nu este nevoie să aveți încredere într-o singură entitate. Pur și simplu aveți încredere în codul open-source, evaluat de colegi. Nu este o coincidență faptul că prima monedă digitală bazată pe blockchain a fost creată imediat după criza financiară din 2008!

Pentru a ne asigura că nimeni nu înșală sistemul și că toată lumea își cheltuiește monedele Ether doar o singură dată, sistemele informatice specializate securizează rețeaua. Aceste sisteme sunt cunoscute ca mineri. Când transmiteți o tranzacție către rețeaua Ethereum, minerii verifică dacă regulile rețelei sunt respectate și dacă adresa de trimitere are numărul necesar de monede ETH pentru a efectua tranzacția..

Minerii grupează apoi tranzacțiile în blocuri. Pentru a adăuga un bloc nou în rețea, minerii trebuie să ghicească un șir de caractere care este unic pentru bloc. Acest șir de caractere este cunoscut sub numele de „hash” al blocului. Fiecare bloc conține hashul blocului anterior, precum și noul hash care trebuie ghicit de către mineri. Prin includerea hash-ului blocului anterior, minerii pot verifica dacă tranzacția conținută într-un anumit bloc a venit într-adevăr după cele care se presupune că au trecut înainte de acesta. Această secvență (sau lanț) de blocuri este cunoscută sub numele de blockchain.

Odată ce unul dintre minerii rețelei ghicește hash-ul blocului pe care încearcă să-l adauge, acesta este adăugat la blockchain. Acest proces de ghicire se numește „dovada muncii”. Este cea mai importantă caracteristică de securitate a criptomonedelor bazate pe blockchain. Vrei să afli mai multe? Citiți ghidul meu de minerit Ethereum aici.

Blocați recompensele și taxele miniere

Deci, de ce ai vrea oricum să exploatezi Ethereum? Cu siguranță, toată lumea nu cheltuie toți acești bani pe electricitate și sisteme de calculatoare pentru a proteja rețeaua de bunătatea inimii lor!?

Răspunsul este unul simplu. Totul este despre bani.

Vedeți, atunci când un miner ajunge să adauge un bloc în blockchain, acesta ridică ceea ce este cunoscut sub numele de recompensă de bloc. De asemenea, vor păstra toate taxele care au fost incluse în tranzacțiile pe care le-au adăugat la blockchain. Promisiunea monedelor ETH de fiecare dată când ajungi să adaugi un nou bloc în lanț creează un puternic stimulent financiar pentru ca minerii să exploateze pe blockchain-ul Ethereum.

Ce este o platformă minieră Ethereum?

Puteți extrage Ethereum pe un computer obișnuit de jocuri. Cu toate acestea, pentru a-l face cât mai eficient posibil, puteți construi o unitate care are ca unic scop exploatarea Ethereum. Acest lucru durează puțin și nu este deosebit de ieftin. Înseamnă că exploatezi Ethereum mult mai eficient decât dacă ai folosi un sistem computerizat standard.

O platformă minieră Ethereum (așa cum se numesc aceste unități construite în acest scop) sunt sisteme computerizate all-in-one care au fost proiectate și construite pentru exploatarea Ethereum (sau a altor criptomonede).

Platformă minieră Ethereum

8 GPU GTX 1060 Ethereum Mining Rig | Sursa: unitexmart

Cele mai importante componente ale unei platforme miniere Ethereum sunt unitatea de alimentare cu energie electrică și GPU-urile în sine. GPU reprezintă unitatea de procesare grafică. Acestea oferă computerelor de ultimă generație capacitatea de a rula grafica spectaculoasă a jocurilor moderne pentru PC. De asemenea, sunt minunate pentru a face multe presupuneri la hashurile blocurilor Ethereum într-un timp cât mai scurt posibil.

Platformele miniere Ethereum au de obicei cel puțin două dintre aceste GPU-uri. Cu toate acestea, pot adăposti multe altele. Câți decideți să mergeți depinde de bugetul dvs. pentru construirea platformei dvs. miniere. Desigur, cu cât aveți mai multe GPU-uri, cu atât trebuie să fie mai mare (și mai scump) sursa de alimentare. În plus, veți avea nevoie de multe alte componente suplimentare pentru ca totul să funcționeze.

De ce veți avea nevoie pentru a construi o platformă minieră Ethereum

Înainte de a începe să explic cum să construiți o platformă minieră, vă voi arăta tot ce veți avea nevoie. Echipamentul va varia ușor în funcție de componentele pe care le veți utiliza.

Pentru a vă construi prima platformă minieră Ethereum, veți avea nevoie de:

Hardware pentru platforme miniere Ethereum

Hardware de minerit Ethereum.

Software-ul Ethereum Mining Rig

Software de minerit Ethereum.

Materiale de platformă minieră Ethereum

Materiale pentru

construiește platforma.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Hardware pentru minerit Ethereum

Există o mulțime de GPU-uri diferite din care puteți alege atunci când vă puneți împreună propriile platforme miniere Ethereum. Cei mai populari producători sunt AMD și NVIDIA.

Orice GPU va funcționa pentru exploatarea Ethereum. Cu toate acestea, recomand în special una dintre următoarele piese de hardware pentru instalația dvs.:

 • NVIDIA GeForce GTX1070.
 • AMD Radeon RX580.
 • NVIDIA GeForce GTX1060.
 • AMD Radeon RX Vega 56.
 • NVIDIA GeForce GTX1080 Ti.
 • NVIDIA GeForce GTX1070 Ti.

Software de minerit Ethereum

Ca opțiuni pentru mineritul hardware, nu există o lipsă de opțiuni software pentru exploatarea Ethereum. Cu toate acestea, acest ghid nu este despre alegerea celui mai bun software pentru minerit, așa că îl voi rezuma pe scurt.

Dacă nu sunteți sigur la ce mă refer când spun software de minerit, este un program care vă conectează platforma de exploatare Ethereum la rețeaua Ethereum.

AVERTIZARE! Descărcarea de software pentru minerit poate fi un joc periculos. Există multe cazuri de software rău intenționat care este atașat la pachetele software de minerit. Astfel de programe ar putea fura orice eter pe care îl puteți debloca prin minerit. Ai fost avertizat!

Unele dintre cele mai bune programe de minerit pentru platforme miniere dedicate sunt:

 • EthOS
 • Claymore
 • Geth

Echipament de platformă minieră

Înainte de a începe să construiți platforma dvs. minieră Ethereum, verificați dacă aveți toate componentele și instrumentele de mai jos. Întregul proces de asamblare nu ar trebui să dureze mai mult de o oră, așa că, dacă aveți tot ce aveți nevoie înainte de a începe construirea, veți fi în funcțiune în cel mai scurt timp.

Pentru a vă construi platforma de exploatare Ethereum, veți avea nevoie de următoarele:

 • Lungimi din aluminiu înclinate (5×24 ”, 8×14”)
 • Blocuri de lemn (3x 1 ”x1”)
 • Unitate de alimentare capabilă să conducă toate componentele
 • Placă de bază

  Placă de bază Ethereum Mining Rig

 • Cabluri de alimentare
 • Memorie cu acces aleatoriu (RAM)
 • Unitate centrală de procesare (CPU)
 • Ventilator radiator
 • Ridicatoare electrice

  Ethereum Mining Rig Powered Risers

 • GPU-uri (mai multe despre acestea mai târziu)

  GPU Ethereum Mining Rig

 • Burghiu electric
 • Șuruburi autofiletante
 • Şurubelniţă
 • Cravate cu fermoar
 • Întrerupător
 • Stick USB gol
 • Calculator
 • Monitorul computerului
 • cablu Ethernet

De asemenea, rețineți că odată ce extrageți Ethereum, veți avea nevoie de un portofel hardware de încredere. Este recomandat să alegeți Ledger Nano X sau Trezor Model T.

Oferta portofel Ledger activă chiar acum:

Cum să vă construiți platforma minieră

 1. Mai întâi, trebuie să înșurubați aluminiu unghiular de 14 ”împreună pentru a crea două pătrate. Pentru aceasta, veți utiliza burghiul și șuruburile autofiletante.
 2. Apoi, conectați cele două pătrate de aluminiu folosind lungimi mai mari de aluminiu. Din nou, utilizați burghiul și șuruburile pentru a vă asigura că totul este frumos și solid. Acum ar trebui să aveți un cadru de oțel care are o formă cuboidă.
 3. Acum trebuie să utilizați ultima lungime de aluminiu mai lungă ca o traversă pentru a vă menține GPU-urile în poziție. Acesta trebuie atașat la aproximativ 3-4 ”de la marginea cadrului platformei de exploatare.
 4. Următorul pas este să adăugați blocurile de lemn în partea de jos a cadrului (pe partea opusă a barei transversale).
 1. Adăugați trei blocuri de lemn folosind placa de bază ca ghid pentru locul unde trebuie să plasați blocurile.
 2. Aveți nevoie de placa de bază pentru a se potrivi perfect în cadru, așa că adăugați un bloc aproape de marginea cadrului și un al doilea în care va sta marginea opusă a plăcii de bază. Al treilea bloc trebuie plasat în mijlocul acestora.

Construirea computerului în sine

 1. Acum că cadrul este gata, trebuie să adăugați placa de bază în sine. De această dată utilizați șurubelnița și șuruburile autofiletante. Acest lucru ar trebui să vă împiedice să deteriorați placa de bază atunci când o fixați în poziție.
 2. În continuare, trebuie să adăugați CPU la placa de bază.
 1. Scoateți-l cu grijă din carcasa de protecție în care l-ați cumpărat și plasați-l ușor în carcasa procesorului de pe placa de bază. Este important să nu atingeți placa de bază sau baza procesorului. Grăsimea din degete ar putea deteriora aceste componente sensibile.
 2. Odată ce CPU-ul este fixat, blocați-l cu capacul de pe placa de bază.
 • Următoarea componentă de adăugat este radiatorul pentru CPU. Plasați acest lucru peste CPU și conectați conectorul cu 4 pini care se află lângă CPU în sine.
 • După aceasta, este timpul să adăugați memoria RAM la platforma minieră.
  1. Luați stick-ul RAM și plasați-l în poziția relevantă de pe placa de bază. Ar trebui să fie destul de evident încotro merge acest lucru. Cu toate acestea, dacă nu, verificați manualul de utilizare al plăcii de bază. S-ar putea să fie nevoie de puțină forță pentru a face clic corect pe RAM.
  2. Adăugarea unității de alimentare

   1. Acum, trebuie să adăugați unitatea de alimentare.
   1. Așezați unitatea de alimentare lângă placa de bază în cadru. Ar trebui să existe un slot cu 24 de pini (intrare principală de alimentare) și un slot cu 8 pini (pentru CPU) pe placa de bază.
   2. Utilizați cablurile de alimentare pentru a conecta placa de bază la sursa de alimentare.
  3. În continuare se adaugă dispozitivele de ridicare electrice. Acestea sunt utilizate pentru a conecta placa de bază la GPU-uri.
   1. Întrucât sunt aparate de ridicare electrice, trebuie să se conecteze și la sursa de alimentare. Utilizați mai multe cabluri de alimentare pentru a le conecta la sursa de alimentare.
   2. Pe ridicatoarele dvs. alimentate, ar trebui să existe un cablu USB care să ducă la un cip. Aceste cipuri trebuie conectate la poziția relevantă (sloturi PCI-E) de pe placa de bază. Din nou, utilizați ghidul producătorului pentru a le găsi dacă nu sunteți sigur unde trebuie adăugate.
   3. Adăugarea GPU-urilor

    Acum este timpul să adăugați cea mai importantă componentă a platformei dvs. de exploatare a criptomonedelor – GPU-urile. Trebuie să luați fiecare GPU și să conectați fiecare dintre dispozitivele de ridicare electrică. Va fi un slot pe fiecare GPU în care riser-ul se potrivește perfect.

    Platformă minieră Ethereum Adăugarea GPU-urilorSursa: wikimonks

    Apoi, conectați fiecare GPU la sursa de alimentare. Folosiți mai multe cabluri de alimentare pentru a face acest lucru. Ar trebui să existe niște găuri de cablu cu 8 pini în partea de sus a fiecărui GPU pentru cabluri. Aveți grijă să vă asigurați că toate cablurile intră în cadru sau va părea dezordonat!

    După aceasta, trebuie să agățați GPU-urile în cadru. Până acum, cadrul dvs. ar trebui să arate destul de aglomerat de componente, așa că dorim să adăugăm GPU-urile în spațiul din partea de sus a cadrului. Puteți utiliza legăturile cu fermoar pentru a vă agăța GPU-urile pe lungimile orizontale din aluminiu din partea superioară a cadrului. Nu vrei să fie prea apropiați. Încercați să le distanțați la 6 ”unul de altul.

    Ultima componentă de adăugat este întrerupătorul de alimentare. Conectați comutatorul de alimentare la placa de bază.

    Îngrijirea software-ului

    Pe computer descărcați software-ul Ethereum mining pe care doriți să îl utilizați și adăugați-l la stick-ul USB. Pentru acest exemplu, folosim ethOS.

    Ethereum Mining Rig ethOS Mining OS

    Conectați stick-ul USB la unitatea USB de pe placa de bază și conectați cablul Ethernet la mufa cablului Ethernet de pe placa de bază. Conectați celălalt capăt la routerul dvs. de internet. Conectați monitorul și conectați-l și la placa de bază.

    Acum sunteți gata să începeți totul!

    Alimentarea platformei dvs. miniere GPU

    Porniți sursa de alimentare și utilizați întrerupătorul de alimentare pentru a porni placa de bază. Dacă ați conectat totul corect, ventilatoarele GPU ar trebui să înceapă să se rotească și ar trebui să vedeți cum software-ul începe să ruleze pe monitor. Dacă utilizați ethOS, trebuie să tastați „show miner” și ar trebui să vedeți o mulțime de text care circulă pe ecran. Dacă faceți acest lucru, extrageți deja Ether pe Ethereum!

    Cât durează să exploatezi un bloc Ethereum va depinde de numărul și puterea unităților GPU. Tot ce trebuie să faceți acum este să vă așezați, să vă relaxați și să așteptați ca banii dvs. să intre!

    Făcând totul să arate bine!

    Din păcate, ghidul de mai sus este doar elementele de bază. Instalația dvs. de minerit va arăta probabil destul de urâtă în acest moment. Nu veți dori să vă invitați toți prietenii de tehnologie din jur, pentru a vă arăta lucrările de până acum!

    Din fericire, am câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi pentru ca platforma dvs. de exploatare a criptomonedelor să arate minunat!

    Utilizați lungimi de aluminiu colorat

    În loc să folosiți lungimile din aluminiu natural cu aspect industrial, puteți investi mai mult și puteți obține unele colorate fanteziste. Faceți cumpărături și veți găsi câteva finisaje metalice reci. De asemenea, lungimile din aluminiu unghiular negru sunt destul de frecvente – și, desigur, negrul merge cu orice!

    GPU-urile au adesea colorate pe ele și arată destul de cool. Ați putea potrivi culoarea cadrului dvs. cu culoarea detaliilor de pe GPU-ul în sine. De exemplu, GPU-urile NVIDIA au adesea o culoare verde-funky și negru. Folosirea lungimilor verticale de aluminiu verde lime și a pieselor negre orizontale ar oferi cu siguranță instalației dvs. de exploatare Ethereum un finisaj elegant!

    Închideți cadrul platformei miniere și decorați-l

    O opțiune pentru a face ca platforma dvs. minieră să arate grozav este să adăugați foi de material pentru a închide întreaga unitate. Cu toate acestea, aveți grijă când faceți acest lucru. În exemplul de mai sus, am proiectat platforma noastră minieră pentru a fi cât mai funcțională posibil, cu cât mai puțină muncă. Dacă decideți să adăugați foi pentru a închide unitatea, restricționați fluxul de aer. Acest lucru este important, deoarece rularea unui GPU 24 de ore pe zi va deveni foarte fierbinte!

    Dacă doriți să vă închideți platforma de minare a criptomonedelor, asigurați-vă că adăugați cel puțin un ventilator pentru a scăpa de tot aerul acela fierbinte. Dacă nu, unitățile GPU sunt mult mai predispuse să se ardă rapid.

    Dacă aveți încredere în adăugarea de ventilatoare la instalația dvs., există tot felul de materiale reci pe care le puteți folosi pentru a închide unitatea. Ați putea folosi același aluminiu sau culori diferite dacă nu doriți să vedeți în interiorul unității. Alternativ, ați putea alege un material transparent sau semi-transparent, cum ar fi Perspex.

    Apoi puteți decora exteriorul platformei folosind vopsele sau adăugând autocolante cu proiectele dvs. criptografice preferate. Nu va fi greu să găsiți online tot felul de autocolante Ethereum pe care să le folosiți pe platforma dvs. de exploatare GPU!

    Experimentați cu diferite moduri de a vă agăța GPU-urile

    În exemplul de mai sus, am folosit cravate cu fermoar pentru a agăța GPU-urile. Aceasta a făcut ca înlocuirea GPU-urilor să fie rapidă și ușoară dacă acestea se epuizează sau dacă doriți doar să le actualizați. Din păcate, oricât de convenabile sunt cravatele cu fermoar, acestea nu arată atât de cool!

    Dacă aspectul platformei dvs. miniere Ethereum este cu adevărat important pentru dvs., ați putea folosi ceva puțin mai permanent.

    Ați putea încerca să găuriți o gaură în cadrul platformei miniere și să atașați un suport pentru a agăța GPU-urile. Acest lucru va păstra totul în interiorul cadrului în sine și va face ca totul să arate puțin mai profesional.

    Adăugarea de lumini

    Dacă nu sunteți atât de preocupat de eficiența platformei dvs. miniere Ethereum, puteți folosi întotdeauna o parte din puterea suplimentară pe care o poate produce sursa de alimentare pentru a adăuga niște lumini fanteziste. Poți să te înnebunești cu lumini. Uitați-vă la câteva PC-uri de jocuri high-end personalizate pentru inspirație. Deși nu vor adăuga nicio funcționalitate unității, luminile vor face ca o platformă minieră să pară că ar proveni dintr-un viitor nu prea îndepărtat!

    Platformă minieră Ethereum Adăugarea de lumini și monitoare la unitateSursa: capodoperă

    Adăugați un monitor la unitate

    O altă modalitate de a face ca minerul dvs. Ethereum să arate grozav este să adăugați un monitor la unitate în sine. Acest lucru vă va permite să vă urmăriți unitatea fără a avea nevoie de fire suplimentare sau de a utiliza monitorul computerului.

    Puteți monta un mic monitor LCD pe cadru și îl puteți rula de la aceeași sursă de alimentare ca GPU-urile dvs. (dacă este o sursă de alimentare suficient de mare). Puteți alege apoi să încadrați totul sau să îl lăsați deschis. Adăugarea unui monitor la platforma dvs. de exploatare GPU nu numai că va face să arate grozav, dar va însemna și că îl puteți folosi într-o zonă mai mică a casei sau a biroului!

    Concluzie

    Deci asta este! Acesta este ghidul meu pentru construirea unei platforme miniere. Deși ar putea părea super-high-tech, nu sunt atât de greu de configurat!

    Totuși, mai sunt câteva lucruri de menționat înainte să termin acest ghid. În primul rând, ar trebui să căutați cel mai bun furnizor de energie pe care îl puteți. S-ar putea să credeți că cea mai scumpă parte a criptomonedelor miniere este prețul pieselor pe care le utilizați pentru a vă construi platforma minieră. Totuși, te-ai înșela! Electricitatea vă va afecta serios profitul. Mergeți întotdeauna cu cel mai ieftin furnizor.

    Când vine vorba de obținerea unui profit, mulți oameni aleg acest lucru comerț Ethereum. Dacă asta decideți să faceți, alegeți Coinbase, Binance sau Coinmama. Aceste schimburi de criptomonede sunt printre cele mai fiabile.

    De asemenea, nu merită să cumpărați GPU-uri la mâna a doua pentru instalația dvs. de exploatare. S-ar putea să vă economisiți puțini bani în avans, dar este puțin probabil să funcționeze la fel de eficient ca alții noi, iar speranța lor de viață va fi mult mai mică!

    Sperăm că, cu sfaturile pe care vi le-am dat în acest ghid, sunteți acum pregătiți să începeți construirea primului dvs. echipament minier Ethereum.

    Acum că am terminat cu toții. Ce crezi? Îți vei construi platforma? Ne-ar plăcea să publicați mai jos câteva imagini cu versiunile completate!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me