Pe piața extrem de competitivă a criptomonede, Monero (XMR) și-a creat un loc pentru sine. Creat în aprilie 2014, astăzi este a 10-a cea mai mare criptomonedă cu o capitalizare de piață de 1,5 miliarde de dolari.

Monero a devenit un favorit printre investitori și mineri datorită performanței sale puternice de anul trecut. A crescut de la 10 USD în ianuarie 2017 la 494 USD în ianuarie 2018, oferind o rentabilitate de aproximativ 4800% investitorilor săi. Nu-i așa de uluitor?

Deci, dacă vă gândiți Mineritul Monero, atunci nu ești singur. Creșterea pe care Monero a experimentat-o ​​anul trecut a adus multă atenție minierii XMR.

Mineritul Monero poate părea confuz și este posibil să aveți multe întrebări, cum ar fi: cum funcționează? De ce fel de software și hardware am nevoie? Cum încep? Cât timp îmi ia un XMR?

Dar iată veștile bune – astăzi voi răspunde la toate aceste întrebări și la multe altele legate de mineritul Monero. Deci, până la sfârșitul acestui ghid, veți avea o înțelegere clară ce este mineritul Monero, și dacă ar trebui să o faci sau nu.

Înainte de a sări la minerit, totuși, este important să știi că există un mod mult mai ușor să obțină Monero decât să-l extragă. Pur și simplu alegeți un schimb criptografic care acceptă Monero și îl aveți în portofel în cel mai scurt timp. Dacă nu aveți idee de unde să începeți, luați în considerare Coinbase și Binance.

Asadar, haideti sa începem!

Monero Mining: Ce este Monero (XMR)

Monero, ca. Bitcoin, este o monedă digitală care poate fi folosit pentru a trimite și primi plăți. Imaginați-vă că Carl vrea să plătească 100 de dolari către Ava și sunt de acord să facă tranzacția în criptomonedă. Carl poate efectua plata folosind Bitcoin, Litecoin, Monero, sau orice altă criptomonedă similară.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Deci, de ce ar folosi Carl Monero?

Cum diferă Monero de Bitcoin?

Dacă Carl și Ava doresc ca tranzacția lor să rămână de neratat și privată, atunci Monero poate fi cea mai bună opțiune a acestora.

Permiteți-mi să explic acest lucru mai departe:

Dacă Carl îi trimite lui Ava niște bani folosind Bitcoin, tranzacția este vizibilă pentru toată lumea din rețea. Toată lumea poate vedea cine este expeditorul, cine este receptorul. Acest lucru înseamnă că tranzacțiile trimise în Bitcoin sunt publice și sunt disponibile pentru toată lumea.

Chiar dacă Bitcoin este descentralizat, este nu privat. Cu toate acestea, Monero este atât descentralizate, cât și private. Tehnologia Monero permite ca toate tranzacțiile să rămână 100% privat și de urmărit.

Monero mining: monede Monero stivuite în fața ecranului unui computer.

Dacă tranzacția se face folosind Monero, atunci Carl și Ava sunt singurele două persoane care vor ști despre această tranzacție. Nu există nimeni altcineva în rețeaua Monero care ar putea afla că această tranzacție a avut loc vreodată.

Confidențialitatea oferită de Monero este ceea ce a făcut-o atât de populară. Deoarece unii oameni se simt incomod să-i anunțe pe alții pe ce își cheltuiesc banii.

În plus față de confidențialitatea completă, iată câteva alte caracteristici unice ale Monero:

Monero este Fungibil

Sună complex? Bine, nu este. De fapt, este un concept foarte simplu.

Fungibilitate înseamnă pur și simplu că unitățile unei monede (sau active) sunt interschimbabile. De exemplu, o bancnotă de 100 USD poate fi înlocuită cu o altă bancnotă de 100 USD sau chiar două bancnote de 50 USD. Aceasta este ceea ce face moneda fiat (USD, EUR, JPY etc.) fungibil.

Bitcoin nu este fungibil. Acest lucru se datorează faptului că cineva ar putea refuza să ia un Bitcoin care a fost folosit anterior tranzacții ilegale. Acest lucru este posibil, deoarece toată lumea poate vedea tranzacțiile care au avut loc în rețeaua Bitcoin.

Deci, o unitate de Bitcoin ar putea să nu fie interschimbabilă cu un alt Bitcoin, dar acest lucru nu este cazul Monero. Deoarece nimeni nu știe nimic despre tranzacțiile anterioare ale unei monede Monero, toate acestea sunt considerate egale și sunt interschimbabile între ele.

Monero Mining nu necesită un ASIC

Un ASIC (Circuit integrat specific aplicației) este un tip special de hardware folosit pentru Minarea Bitcoin. Un ASIC poate costa oriunde între 600 $ și 1000 $, ceea ce a făcut minarea Bitcoin neatractivă pentru oricine, cu excepția profesioniștilor.

Din fericire, mineritul Monero nu necesită achiziționarea unui ASIC. În schimb, extragerea Monero poate fi efectuată folosind computerul dvs. CPU/GPU. Acest lucru a făcut din Monero o opțiune bună pentru începători și alte persoane care nu doresc să investească mulți bani pentru a începe exploatarea.

Monero mining: un fan al unui GPU.

Deci, acum că știți ceva mai multe despre Monero și despre diferența față de Bitcoin, este timpul să găsiți răspunsul la următoarea întrebare – ce este Minerul Monero?

Ce este Monero Mining?

În momentul scrierii, există un total de 15.829.795 RMN în circulație. Acest număr va continua să crească până când vor exista 18,4 milioane de monede Monero în circulație.

Deci, cum sunt create monede noi Monero?

Răspunsul este simplu – Mineritul Monero!

Minerii Monero cântă două sarcini importante:

 1. În exemplul anterior, să presupunem că Carl trimite 100 USD către Ava prin transfer bancar. În acest scenariu, sarcina băncii este să se asigure că Carl are suficient sold pentru a efectua plata de 100 USD către Ava. După ce banca confirmă această tranzacție, ei fac o evidență a acesteia, astfel încât să poată fi menționată în viitor.

Acum, dacă Carl ar trimite 100 de dolari către Ava folosind Monero, atunci cine ar valida și înregistra această tranzacție? Răspunsul este: minerii Monero! Acest lucru elimină necesitatea ca băncile să confirme tranzacțiile.

 1. O întrebare care apare adesea este: ce are în ea minerii? Ei bine, ei sunt recompensați cu monede XMR de fiecare dată când verifică o tranzacție în rețeaua Monero. De fiecare dată când își folosesc resursele pentru a valida un grup de tranzacții (numite blocuri), sunt recompensați cu monede Monero noi!

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Recompense miniere Monero

Recompensa curentă pentru verificarea (exploatarea) 1 bloc de tranzacții este în jur de 4,99 XMR, plus o taxă de tranzacție de 0,06573 XMR.

Deci, ce se întâmplă cu recompensa minerului după ce s-au extras 18,4 milioane de monede Monero?

Iată veștile bune: după ce ați atins 18,4 milioane de monede XMR, monedele noi sunt adăugate la sistem la o rată fixă ​​de 0,3 XMR / minut. Aceste noi monede vor fi folosite pentru a recompensa minerul și a le menține stimulate pentru minerit.

Știi cât timp îmi ia o monedă Monero?

Un bloc Monero este exploatat la fiecare 2 minute, și știm că recompensa actuală pentru blocul de tranzacții miniere este de 4,99 XMR. Deci, făcând matematica simplă, știm că 1 XMR este extras la fiecare 24 de secunde.

Acum, că știți ce este mineritul Monero și de ce este necesar, vă va fi mai ușor să înțelegeți cum să exploatați Monero.

Monero Mining: How to Mine Monero

După cum am menționat mai devreme, nu este nevoie să cumpărați hardware special pentru extragerea XMR. Oricine are un computer poate extrage Monero. Acestea fiind spuse, cu cât hardware-ul este mai puternic, cu atât mai bine.

Există mai multe modalități de a extrage Monero, dar înainte de a intra în asta, trebuie să știți ce este un bazin minier Monero.

Piscina minieră Monero

Înainte de a începe mineritul, trebuie să decideți dacă doriți al meu Monero pe cont propriu, sau vrei tu alăturați-vă unui grup minier Monero.

Într-o piscină minieră, un grup de mineri Monero se reunesc și combină puterea hardware-ului lor. Acest lucru le dă o șansă mai mare de verificare a tranzacțiilor (da, concurența este dură!). Recompensa pe care o primesc din minerit este, de asemenea, împărțită între fondul minier. Majoritatea bazinelor miniere vă încarcă o taxă pentru piscină, care este în general în intervalul 0-2%.

Monero Mining: Ghid complet despre modul de exploatare Monero

Imaginați-vă că contribuiți cu 5% la puterea hardware totală a grupului de minerit în care vă aflați … aceasta înseamnă că veți primi și 5% din recompensele totale câștigate de grupul de minerit Monero.

Exploatarea solo (mineritul de unul singur) nu este recomandat pentru începători. Exploatarea individuală nu vă va aduce nici o recompensă, cu excepția cazului în care sunteți pregătiți să investiți mulți bani în hardware-ul de exploatare.

Puteți alege dintre numeroasele bazine miniere Monero de pe piață. Mai jos puteți găsi lista celor mai bune bazine miniere Monero.

Taxe pentru piscină: 1%

Număr de mineri: 32157

Taxe pentru piscină: 0,6%

Număr de mineri: 10339

Taxe pentru piscină: 1%

Număr de mineri: 30132

Taxe pentru piscină: 2%

Număr de mineri: 2191

Ways to Mine Monero

Cea mai importantă parte a mineritului este pentru a avea hardware-ul Monero minier corect. Împreună cu hardware-ul, aveți nevoie și de software de extracție Monero pentru a vă ajuta să vă conectați la un pool de extracție Monero.

Monero mining: o monedă Monero pe un procesor.

După cum am menționat mai devreme, nu aveți nevoie de ASIC specializate pentru mineritul Monero. Se poate face folosind un CPU sau un GPU. Dar înainte de a continua, trebuie să cunoașteți cei mai importanți doi factori atunci când vă selectați hardware-ul.

Ar trebui să căutați:

 • Rată mare de hash – Vă puteți gândi la rata hash ca puterea de procesare a hardware-ului.
 • Consum redus de energie electrică – Electricitatea este cel mai mare cost al mineritului.

Voi descrie acum cele mai populare trei opțiuni hardware și software.

Unitatea centrală de procesare (CPU) Mining

Puteți alege să utilizați procesorul curent sau puteți achiziționa unul nou. Dacă intenționați să cumpărați un procesor nou, atunci AMD Opteron și Intel Xeon CPU-urile sunt două pe care le-aș recomanda.

Cost – 50 USD

Rata hash – 415 H / s

Cost – 150 USD

Rata hash – 130 H / s

Odată ce ai procesorul dorit, atunci va trebui descărcați software-ul Monero mining. Ați putea lua în considerare utilizarea XMR-STAK-CPU deoarece este unul dintre cele mai populare programe de minerit Monero – îl puteți descărca Aici.

Dacă utilizați Windows, atunci ar trebui să descărcați xmr-stak-cpu-win64.zip (afișat în instantaneul de mai jos). Taxele XMR Stak o taxă de dezvoltare de 2%, dacă nu puteți compila singur codul sursă.

Mineritul Monero: cod sursă.

Dacă aveți deja un procesor, atunci durează doar câteva minute pentru a începe mineritul! Trebuie doar să instalați software-ul, să vă alăturați unui grup de minerit și sunteți gata de plecare.

Minare cu o unitate de procesare grafică AMD (GPU)

Dacă sunteți serios în legătură cu mineritul Monero, atunci utilizarea unei GPU este o opțiune mai bună. Chiar dacă necesită o investiție mai mare, oferă o rată de hash semnificativ mai mare.

Plăcile grafice AMD sunt o opțiune excelentă de luat în considerare pentru GPU Monero mining. Luați în considerare achiziționarea unui AMD R9 280x sau optați pentru cel mai recent AMD Radeon Rx 580.

Cost – 140 USD

Rata hash – 500 H / s

 • AMD Radeon Rx 580:

Cost – 300 – 400 $

Rata hash – 575 H / s

Odată ce ați instalat placa grafică pe computer sau laptop, urmați aceiași pași ca și când ați extrage CPU.

Cel mai bun software de extragere Monero atunci când se utilizează hardware AMD GPU este, de asemenea XMR-STAK-AMD. Puteți descărca ultima lor versiune Aici.

Monero Mining: Ghid complet despre modul de exploatare Monero

După ce ați instalat software-ul pe computer, va trebui să modificați setările pool-ului, astfel încât să vă puteți alătura pool-ului dorit.

Minare cu un GPU Nvidia

Folosirea unei plăci grafice Nvidia este un alt mod popular de a-l extrage pe Monero. Există mai multe modele din care poți alege, totul depinde de bugetul tău. Ar trebui să luați în considerare utilizarea unuia dintre următoarele:

 • Nvidia GTX 1070:

Cost – 400-500 USD

Rata hash – 505 H / s

 • Nvidia GTX 1080:

Cost – 550 – 650 USD

Rata hash – 600 H / s

În ceea ce privește software-ul, XMR-STAK-NVIDIA poate fi utilizat, dar CCMiner este considerat o opțiune mai bună. Puteți descărca cea mai recentă versiune CCMiner Aici. Asigurați-vă că alegeți ccminer-x64-2.2.4-cuda9.7z, dacă utilizați un sistem de operare Windows.

Descărcarea binelor Monero Mining

Acestea sunt unele dintre cele mai bune metode pentru extragerea Monero utilizând o combinație de hardware de extracție Monero și software de extracție Monero. Dar, există un ultim lucru înainte de a începe mineritul – configurați portofelul Monero.

Portofel Monero

Nu există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unui portofel Monero. Portofele hardware (care sunt considerate cele mai sigure) sunt acum disponibile și pentru monedele Monero: sunt susținute de Ledger Nano X și Trezor Model T. Aceste portofele sunt considerate în prezent cele mai sigure în piață.

Oferta portofel Ledger activă chiar acum:

Două dintre cele mai populare portofele, care sunt, de asemenea, listate pe Site-ul oficial al lui Monero este:

 • MyMonero portofel web: pur și simplu accesați site-ul web și creați un cont pentru a începe să îl utilizați.
 • Monerujo: Acesta este un portofel mobil disponibil numai pentru dispozitivele Android.

Minerit Monero: portofel Android Mjonerujo pentru Monero.

Pe site-ul lor oficial, au declarat că comunitatea Monero a finanțat un Portofel hardware dedicat care este acum în desfășurare. Ledger Nano S lucrează, de asemenea, la integrând Monero în portofelele lor hardware.

Deci, să sperăm că acest lucru se va întâmpla în curând!

Acum ar trebui să înțelegeți bine toate aspectele miniere Monero. Cu toate acestea, s-ar putea să vă întrebați în continuare dacă ar trebui să începeți extragerea XMR sau nu?

Ar trebui să-l minezi pe Monero?

Vrei să-l minezi pe Monero pentru a face profit, nu?

Ei bine, în timp ce Mineritul Monero poate fi profitabil, depinde de o mulțime de factori, cel mai important dintre ei fiind:

 • Rata Hash: Cât de puternic este hardware-ul dvs..
 • Consum de energie: Câtă energie electrică folosește hardware-ul dvs..
 • Cost pe KWh: Cât costă energia electrică pe unitate.
 • Taxă pentru piscină: Taxa pentru piscina minieră la care vă înscrieți.
 • Costul inițial al configurării hardware-ului.

Puteți încerca să utilizați online un calculator Monero pentru rentabilitatea minieră! Iti recomandam Calculatorul minier CryptoCompare.

Profitabilitatea mineritului depinde și de prețul XMR. Prețurile criptomonedelor pot crește și scădea foarte repede, iar aceste modificări ale prețurilor au un impact asupra profitabilității miniere.

Totuși, depinde de tine dacă vrei să începi mineritul, totuși. Luați în considerare factorii de mai sus și apoi luați decizia. Doar aminteste-ti – cu cât investiți mai mult, cu atât ai mai multe șanse să fii recompensat.

Concluzii

Deci, acum aveți o bună înțelegere a ceea ce este Monero și în ce este diferit de Bitcoin. Știți, de asemenea, ce este mineritul Monero și diferitele modalități de a face acest lucru.

Mineritul Monero poate fi sau nu profitabil, totul depinde de acești factori: rata hash, costul energiei electrice, costul hardware-ului, și așa mai departe.

Dacă simțiți că mineritul Monero este pentru dvs., puteți utiliza informațiile din acest ghid pentru a începe mineritul!

Cu toate acestea, dacă ați decis că doriți să luați o cale alternativă de a investi în criptomonede, puteți achiziționa pur și simplu unele pe platforme precum Coinbase și Binance.

De asemenea, odată ce ați cumpărat sau ați achiziționat Monero, veți avea nevoie de un portofel securizat pentru criptomonede. Considera cele hardware, precum Ledger Nano X și Trezor Model T!

Oferta portofel Ledger activă chiar acum:

Deci, ai de gând să începi mineritul Monero? Anunță-ne!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me