Nu există nicio îndoială că mediul criptomonedelor a devenit extrem de competitiv, deoarece diferite criptomonede încearcă pentru același loc. O astfel de pereche de criptomonede care este adesea văzută concurând una împotriva celeilalte este – NEO vs Ethereum.

În timp ce Ethereum este a doua cea mai populară criptomonedă după Bitcoin, NEO a crescut foarte rapid și a făcut o încercare bună de a ajunge din urmă la Ethereum. Concurența lor este atât de intensă încât NEO este adesea denumită „Ethereum chinezesc”.

Poate vă întrebați: „Care sunt diferențele dintre Ethereum și blockchain-ul NEO? De ce NEO este numit următorul Ethereum? ’. Ei bine, fii sigur – vei găsi răspunsurile în acest ghid.

Până la final, veți înțelege caracteristicile cheie ale NEO și Ethereum (printre multe alte lucruri) și cum diferă unele de altele.

Asadar, haideti sa începem!

NEO vs Ethereum: Noțiunile de bază

Înainte de a intra în diferențele cheie dintre NEO și Ethereum, probabil că ar trebui să știți de ce se spune că acestea concurează între ele!

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Întregul motiv al dezbaterii NEO vs Ethereum se datorează faptului că ambele proiecte sunt similare în ceea ce oferă în primul rând. Spre deosebire de Bitcoin, care este doar o monedă digitală, atât NEO cât și Ethereum servesc mult mai mult decât un singur scop.

Blockchain-urile Ethereum și NEO oferă platforme special concepute pentru dezvoltarea de aplicații distribuite (DApps) și contracte inteligente. Pe lângă faptul că sunt utilizate pentru DApp-uri, contractele inteligente sunt adesea folosite pentru ICO-uri.

Nu vă faceți griji dacă nu sunteți familiarizați cu acești termeni – îi voi explica rapid aici.

  • dApp-uri și contracte inteligente

Un dApp este în esență o aplicație care rulează pe blockchain, prin urmare îl face distribuit și descentralizat. În loc să își creeze propriul blockchain, dezvoltatorii pot construi o aplicație deasupra unui blockchain existent, cum ar fi NEO sau Ethereum.

Contractele inteligente sunt mecanismul din spatele DApp-urilor. Sunt contracte care se execută de la sine în cadrul cărora condițiile unui acord sunt scrise direct în linii de coduri. Deoarece este mai degrabă în cod decât pe o bucată de hârtie, nu există o terță parte care să execute contractul! Aceasta înseamnă că nu există nicio autoritate centrală pe care să se bazeze sau să se bazeze.

  • Oferta inițială de monede (ICO)

ICO-urile au devenit cel mai popular mod prin care noile criptomonede de a strânge finanțarea inițială pentru proiectele lor. Ambele Ethereum și NEO oferă o platformă pentru noi monede pentru a-și lansa ICO-urile.

ICO-uri care merită aproximativ 10 miliarde de dolari a fost deja lansat în 2017 și 2018 combinate.

Pentru a afla mai multe despre ICO-uri, consultați Ce este un ICO? ghid.

DApp-urile, contractele inteligente și ICO-urile sunt considerate ca fiind următorul lucru important pentru criptomonede și de aceea multe criptomonede se luptă să ia o parte din această piață. Ethereum și NEO sunt lideri de piață în acest spațiu și, de asemenea, cei mai mari rivali.

Deci, acum știți despre elementele de bază ale războiului NEO vs Ethereum, haideți să vedem în ce fel sunt diferite între ele.

NEO vs Ethereum: Diferențe cheie

În timp ce Ethereum și NEO încearcă amândoi să servească aceeași piață, diferă unul de celălalt în ceea ce privește mulți factori. Să le comparăm pe unii dintre factorii fundamentali.

  • Adopția de către dezvoltatori

NEO a găsit asistență instantanee în rândul comunității dezvoltatorilor, deoarece acceptă programarea în mai multe limbi, cum ar fi C ++, C #, Go, Java. Deci, oricine are cunoștințe despre una dintre aceste limbi poate începe să construiască proiecte pe blockchain-ul NEO. Acum, să vedem Ethereum în adopția Neo vs Ethereum.

Ethereum, pe de altă parte, permite codarea doar într-o singură limbă – Soliditate. Mai mult, Solidity este un limbaj nou (a fost conceput de către fondatorii Ethereum exclusiv pentru Ethereum), deci există foarte puțini oameni care îl cunosc. Deci, oricine dorește să construiască DApp-uri sau contracte inteligente trebuie să învețe mai întâi această limbă.

  • Viteza tranzacției

NEO se poate descurca 10.000 de tranzacții pe secundă întrucât blockchain-ul Ethereum acceptă în prezent 15 tranzacții pe secundă.

După cum puteți vedea clar, există un decalaj imens în viteza tranzacției. Într-un moment în care atât Bitcoin, cât și Ethereum se luptă să-și mărească viteza, NEO oferă o alternativă excelentă.

  • Combustibil blockchain

Blockchain-ul NEO are două monede diferite – NEO și GAS. În timp ce NEO vs Ethereum, Ethereum folosește același „gaz”. Să ne uităm la el. Oricine deține NEO în portofel este recompensat sub formă de GAS. Vă puteți gândi la NEO ca la acțiunile unei companii și la GAS ca la dividend.

Utilizatorii pot folosi apoi acest GAS pentru a plăti tranzacțiile pe blockchain-ul NEO.

Moneda nativă a Ethereum se numește eter, iar unitățile mai mici de eter se numesc „gaz”. Te poți gândi la Ether ca la dolar și la gaz ca la cenți.

Pentru a clarifica: NEO și GAS sunt două jetoane distincte, în timp ce eterul și gazul sunt aceleași, „gazul” de pe Ethereum este doar unități mai mici de eter, așa cum am menționat mai sus.

  • Divizibilitate

Ethereum (eter) este divizibil în unități mai mici (gaz), dar NEO este indivizibil. Da, așa e! NEO este una dintre puținele valute care nu pot fi împărțite, la fel ca acțiunile unei companii.

Deci, nu puteți transfera 10,5 NEO sau 1,2 NEO deoarece există doar în număr întreg. Și acesta este motivul pentru care are nevoie de un alt simbol, GAS, care este divizibil.

  • Sprijinul guvernului

China este cunoscută pentru crearea propriilor alternative ale popularului serviciu occidental precum Alibaba împotriva Amazon, WeChat împotriva WhatsApp, Baidu împotriva Google și așa mai departe.

În mod similar, NEO este privit ca răspunsul Chinei la Ethereum. NEO este prima și cea mai mare criptomonedă chineză și ar fi susținută de guvernul chinez.

Pe de altă parte, Ethereum nu este susținut de guvernul chinez. NEO are o mare oportunitate de a captura piața masivă chineză și alte piețe asiatice.

Deci, acestea sunt principalele puncte de diferențiere între Ethereum și NEO. Privind avantajele oferite de NEO, este clar de ce este menționat ca următorul Ethereum.

Un alt factor important care este foarte important pentru orice criptomonedă sunt oamenii din spatele lor. Să aruncăm o privire la echipa NEO față de echipa Ethereum.

NEO vs Ethereum: Echipele

În ceea ce privește echipa, aș spune că atât NEO, cât și Ethereum au echipe grozave care le susțin.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Ethereum

Toată lumea cunoaște acum creierul din spatele Ethereum – Vitalik Buterin.

Este un programator ruso-canadian care are doar 24 de ani. A devenit interesat de Bitcoin de la o vârstă fragedă și a cofondat Revista Bitcoin.

El, alături de alți cofondatori, a continuat să dezvolte și să lanseze Ethereum în 2015. De atunci, a fost una dintre cele mai importante voci din comunitatea criptomonedă și blockchain..

Vitalik Buterin și restul echipei au jucat un rol major în luarea tehnologiei Bitcoin la nivelul următor. Ei continuă să inoveze continuu pentru a depăși provocările tehnologice cu care se confruntă în prezent Ethereum.

Unii dintre membrii originali ai echipei Ethereum care au cofondat-o au continuat să fondeze alte proiecte proprii. Aceasta include Charles Hoskinson, care a fondat Cardano.

NEO

E timpul să vă mutați la NEO și să vedeți cine are echipa mai bună în bătălia NEO vs Ethereum. Da Hongfei, fondatorul NEO, are, de asemenea, o istorie de lungă durată în blockchain. El a fondat AntShares în februarie 2014 pentru a crea o platformă pentru construirea de aplicații descentralizate.

Vă întrebați ce este AntShares? Ei bine, așa se numea inițial NEO. AntShares a fost schimbat în NEO abia în 2017.

În 2014, Da Hongfei și Antshares CTO, Erik Zhang, au fondat și Onchain, un blockchain R&D companie. AntShares (acum NEO) a fost, de asemenea, dezvoltat în domeniul Onchain.

Deci, după cum puteți vedea, NEO are și o bază solidă. Echipa fondatoare a făcut parte din ecosistemul blockchain și cryptocurrency încă de la început. Acesta este motivul pentru care au reușit să dezvolte parteneriate excelente și un produs funcțional.

Acum puteți vedea că NEO și Ethereum sunt susținute de echipe la fel de competente. Singura diferență majoră este că Ethereum are o comunitate mai mare de dezvoltatori care îi susțin dezvoltarea în comparație cu NEO.

NEO vs Ethereum: Scalabilitate

Majoritatea dintre voi ar ști că tehnologia de bază a criptomonedelor este blockchain. Așa cum era de așteptat, criptomonedele cu blockchain-uri mai robuste și scalabile sunt superioare din punct de vedere tehnic. Există un aspect foarte important al blockchain-ului Ethereum și NEO pe care trebuie să îl comparăm – Mecanismul de consens.

Deci, ce este un mecanism de consens?

Deoarece blockchain-ul este o rețea descentralizată, de la egal la egal, nu există un lider care să poată lua decizii importante. Deci, cum se iau deciziile? Cum decideți dacă o tranzacție cu criptomonedă este valabilă sau nu?

Acolo intervine mecanismul de consens. Orice tranzacție dintr-un blockchain este confirmată atunci când participanții la rețea ajung la consens (acord de grup) că este o tranzacție validă.

Nu este atât de simplu pe cât pare, dar permiteți-mi să explic …

Participanții la rețea (numiți „noduri”) trebuie să ruleze funcții complexe pe computerele lor pentru a putea rezolva o problemă și apoi să convingă restul rețelei că soluția lor este corectă. Această metodă de luare a deciziilor este cunoscută ca un mecanism de consens.

Următorii factori importanți în bătălia NEO vs Ethereum depind de eficiența mecanismului de consens:

  • Viteza tranzacției
  • Scalabilitatea rețelei (care este în esență numărul de tranzacții pe care le poate efectua într-o secundă)
  • Taxa de tranzacție

Există mai multe mecanisme populare, iar criptomonedele pot fi diferențiate în funcție de tipul de mecanism de consens pe care îl folosesc.

NEO folosește un tolerant de eroare bizantin delegat (dBFT) mecanism de consens. Aceasta este o versiune îmbunătățită a Mecanism de dovadă a mizei (PoS). Ethereum, pe de altă parte, folosește un mecanism de verificare a muncii (PoW).

Deci, dacă ar fi să spunem că le așezăm în ordinea crescândă de îmbunătățire, atunci ar putea arăta ceva de genul PoW, PoS și dBFT. După cum puteți vedea, NEO este deja cu mult înaintea Ethereum în ceea ce privește mecanismul de consens.

În bătălia NEO vs Ethereum, dBFT face posibil ca NEO să fie mai scalabil decât Ethereum. Ethereum folosește în continuare un mecanism de consens foarte scump și ineficient (PoW). Acest lucru oferă cu siguranță NEO un avantaj.

Vestea bună (pentru susținătorii Ethereum) este că Ethereum este în curs de a-și actualiza mecanismul de consens la PoS, care este mult mai eficient decât PoW.

Vitalik a indicat, de asemenea, că ar putea implementa o altă soluție, numită Sharding, pentru o scalabilitate suplimentară. Deci, ce va face sharding?

În PoW, toți participanții la rețea trebuie să valideze fiecare tranzacție. În timp ce este în partajare, doar un mic subset de participanți la rețea va efectua validarea fiecărei tranzacții.

Deci, un număr mai mare de tranzacții va fi validat simultan de diferite subseturi, îmbunătățind astfel scalabilitatea. Acest lucru ar face lucrurile mult mai strălucitoare pentru viitorul Ethereum.

Postare pe Twitter de la Vitalik Buterin

În ceea ce privește mecanismele de scalabilitate și consens, NEO câștigă jocul până acum, dar Ethereum o recuperează. Ceea ce rămâne de văzut este cât de rapid poate aduce Ethereum aceste schimbări.

Acum, că știți majoritatea punctelor cheie ale acestei dezbateri NEO vs Ethereum, vă voi duce prin călătoria lor de până acum.

NEO vs Ethereum: Povestea de până acum

Istoria lui Ethereum

Să trecem prin istoriile NEO vs Ethereum pentru a vedea cine este liderul. Ethereum a fost lansat în 2015, cu scopul de a îmbunătăți limitările Bitcoin. Vitalik Buterin, de asemenea co-fondator al Revista Bitcoin, a încercat să convingă comunitatea Bitcoin cu privire la actualizarea de care avea nevoie tehnologia Bitcoin.

Când comunitatea nu a putut ajunge la un acord, Vitalik Buterin a decis să co-creeze Ethereum împreună cu Mihai Alisie, Anthony Di Iorio și Charles Hoskinson. În timp ce dezvoltarea proiectului a început în 2014, platforma în sine a fost lansată în iulie 2015.

În 2016, a fost creată o organizație autonomă descentralizată (DAO) pentru a strânge fonduri pentru proiectul Ethereum. Partea bună a fost că au strâns cu succes un record de 150 de milioane de dolari. Din păcate, o persoană anonimă a exploatat o eroare în codul DAO și a sustras 50 de milioane de dolari.

Acest atac a stârnit o dezbatere în comunitatea Ethereum și, în cele din urmă, a condus la divizarea Ethereum în două monede: Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC).

Istoria NEO

NEO a fost lansat în 2014 ca AntShares de Da Hongfei și Erik Zhang de către compania lor de dezvoltare, „Onchain”.

În timpul dezvoltării AntShares, Onchain a colaborat cu Microsoft China și Fadada în iunie 2016. Toate cele trei companii au format împreună China juridică cu intenția de a rezolva câteva deficiențe ale aplicațiilor digitale legale..

În iunie 2017, AntShares a fost redenumit NEO. În martie 2018, Onchain a distribuit 1 jeton ontologie (ONT) pentru fiecare 5 NEO deținute în portofelul unui utilizator. Folosind ONT, investitorii pot vota cu privire la actualizările de sistem și alte probleme de guvernanță pe platforma NEO.

Deci, aceasta este o scurtă istorie a Ethereum și NEO. Vă voi prezenta acum tendințele istorice ale prețurilor ambelor criptomonede.

Tendințele prețurilor Ethereum

Ethereum este a doua cea mai valoroasă criptomonedă cu o capitalizare de piață de 68,17 miliarde de dolari. Fiind prima criptomonedă care oferă o platformă pentru dezvoltarea contractelor inteligente, Ethereum a primit un sprijin imens de la investitori și dezvoltatori.

După cum puteți vedea în instantaneul de mai jos, prețul Ethereum a crescut de la 9 USD în ianuarie 2017 la 1.389 USD în ianuarie 2018. Aceasta este o 17.000% reveniți în doar un an! Acum, să vedem ce are de oferit competiția în bătălia NEO vs Ethereum.

Graficul prețurilor Ethereum

Tendințele prețurilor NEO

Dacă te gândești că este prea dificil să învingi randamentele date de Ethereum, atunci te înșeli. Folosind sprijinul guvernului chinez și tehnologia bună, NEO a performat extrem de bine.

A crescut de la aproximativ 0,16 dolari în ianuarie 2017 la aproximativ 162 dolari în ianuarie 2018. Aceasta este o creștere de aproximativ 111,400%. Suflarea minții, corect?

Capul de piață actual al NEO se ridică la 4,96 miliarde USD.

Ethereum este câștigătorul clar în ceea ce privește popularitatea. Are un număr mare de investitori, dezvoltatori și entuziaști. Este, de asemenea, cel mai adoptat. Acestea fiind spuse, Ethereum trebuie să se îmbunătățească asupra diferitelor aspecte în care NEO este mai bun, inclusiv scalabilitatea.

Diagrama prețului monedelor NEO

Cuvinte finale

Deci, acum cunoașteți detaliile războiului NEO vs Ethereum.

Știți că NEO este considerat ca următorul Ethereum din cauza avantajelor pe care le oferă față de Ethereum în ceea ce privește tehnologia.

Știi, de asemenea, că Ethereum are avantajul în ceea ce privește adopția și popularitatea. Nu numai atât, dar echipa Ethereum lucrează în prezent la soluții pentru a-și îmbunătăți tehnologia pentru a se potrivi sau a învinge tehnologia NEO.

Fără îndoială, NEO vs Ethereum este o dezbatere dură și este greu de spus cine este câștigătorul. Sunt zile extrem de timpurii și mai avem încă multe de văzut – doar timpul ne va spune.

Ce crezi? Este NEO vs Ethereum; care preferați? Este NEO sau crezi că suntem pregătiți pentru un viitor Ethereum? Mi-ar plăcea să vă aud gândurile!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me