Deci, sunteți interesat de ceea ce este relativ nou și interesant criptomonedămoneda IOTA. Acestea fiind spuse, nu aveți idee ce este sau cum funcționează? Ei bine, nu vă faceți griji, vă acoperim la întrebarea cu privire la monedele IOTA.

Alertă spoiler: știați că IOTA nu are de fapt un blockchain?

Oricum, în acest „ce este moneda IOTA?” ghid, voi începe prin a explica elementele de bază ale proiectului, precum și modul în care funcționează tehnologia. Voi explica totul în cel mai simplu mod posibil, folosind exemple din lumea reală.

După aceea, voi vorbi despre asta Stadiul actual de dezvoltare al IOTA și cât de sigur (sau nu) este protocolul lor.

Deci, până la sfârșitul citirii acestui ghid, nu veți mai întreba "ce este IOTA?". De fapt, veți fi aproape un expert pe această temă. Dacă ați fi interesat să obțineți și câteva monede IOTA, asigurați-vă că consultați un consilier financiar înainte de a face acest lucru și că utilizați numai schimburi de încredere, precum Binance. De asemenea, păstrați întotdeauna criptomonedele în portofele sigure, cum ar fi Ledger Nano S și Trezor.

Căutați cel mai sigur loc pentru a cumpăra BTC? Am colectat cele mai bine cotate schimburi criptografice care au fost aprobate drept cele mai sigure platforme pentru cumpărarea BTC mai jos, așa că aruncați o privire.

Furnizor Visa / Mastercard disponibil Crypto Scorul nostru Coinbase Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Încă 30

9.8 Citiți recenzia Vizitați site-ul Binance Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + Încă 150

9.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie Coinmama DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +Încă 7

9.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Kraken Review DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • DASH
 • + Încă 37

9.1 Citiți recenzia Vizitați site-ul eToro Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 3

8.6 Citiți recenzia Vizitați site-ul Recenzie KuCoin DA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + Încă 210

8.5 Citiți recenzia Vizitați site-ul Gemini Exchange Review DA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +Încă 21

8.4 Citiți recenzia Vizitați site-ul Cel mai popular 729 Recenzii 9.8 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia Alegerea editorului 1279 Recenzii 9.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 816 Recenzii 9.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 1174 Recenzii 9.1 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 453 Recenzii 8.6 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 563 Recenzii 8.5 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia 603 Recenzii 8.4 Transfer bancar: DA Vizitați site-ul Citiți recenzia

Pro

 • Taxe minime de tranzacție
 • Extrem de scalabil
 • Protocolul unic de dovadă a Wok

Contra

 • Câteva probleme de securitate
 • Defecte tehnice

Bazele monedei IOTA

Sigla oficială IOTA Coin

Proiectul IOTA a fost creat inițial la sfârșitul anului 2015 de către Serghei Ivancheglo, David Sontesbo, Serguei Popov și Dominik Schiener. De când a fost lansat IOTA, acesta a fost administrat de fundația IOTA, care se află în Germania.

Ca multe alte proiecte de criptomonede, IOTA și-a dorit acest lucru creați un sistem de plăți care ar putea fi procesat mai rapid, mai sigur, mai ieftin, și tranzacții mai scalabile.

Totuși, IOTA nu vrea să se limiteze doar la tranzacții financiare, ci și la permite deplasarea oricăror date de la o mașină la alta.

Proiectul IOTA are, de asemenea, propria sa criptomonedă, care se numește MIOTA. Cu toate acestea, pentru a menține lucrurile simple, mă voi referi la aceasta ca moneda IOTA!

Înainte de lansarea oficială a IOTA, a strâns fonduri o ofertă inițială de monede (ICO). În total, proiectul a primit mai mult de 3000 Bitcoin, care în acel moment valorează 434.000 de dolari. De atunci, capitalizare de piață din IOTA a atins cote maxime de peste 14 miliarde de dolari!

Unul dintre cele mai interesante concepte ale proiectului de monede IOTA este că nu este folosit tehnologia blockchain ca Bitcoin sau Ethereum. În schimb, folosește ceva numit a Grafic aciclic regizat, pe care IOTA îl numește „Încurcătură”. Aplicație descentralizată IOTA Coin

Ceea ce înseamnă acest lucru este că toate datele sunt legate între ele – aruncați o privire la captura de ecran de mai jos. Tranzacție și margini ale site-ului IOTA Coin

Următoarea parte din „Ce este IOTA”Ghidul va analiza modul în care sunt confirmate tranzacțiile!

IOTA Mining – Cum confirmă rețeaua tranzacțiile?

Un alt lucru interesant despre Tangle este că nu folosește mineri.

De exemplu, atunci când tranzacțiile sunt confirmate în Bitcoin, oamenii care își oferă voluntarii puterea de calcul suplimentară sunt recompensat cu Bitcoin suplimentar pentru utilizarea resurselor lor. Acești mineri nu sunt de fapt implicați în tranzacția în sine. În schimb, ei confirmă tranzacțiile altor persoane.

Acest mecanism special de consens este numit Dovada muncii (PoW). Problema când se utilizează singurul PoW este aceea devine din ce în ce mai scump pentru a confirma o tranzacție pe măsură ce trece timpul. Acest lucru se datorează faptului că dificultatea mineritului devine mai grea, ceea ce înseamnă că este necesară mai multă putere de calcul și electricitate.

Acest lucru a dus și la tranzacții lente și costisitoare. Cel mai important, înseamnă că blockchain-ul Bitcoin poate confirma doar maxim 7 tranzacții pe secundă.

În rețeaua IOTA, lucrurile funcționează diferit, așa cum oricine dorește să utilizeze sistemul pentru a trimite fonduri trebuie, de asemenea, să contribuie la rețea confirmând tranzacțiile altor persoane. Iată un exemplu de funcționare:

 1. John îi trimite fonduri lui Charlie.
 2. În timpul transferului, John trebuie, de asemenea, să confirme tranzacțiile pentru alte două persoane – Billy și Kate.
 3. El face acest lucru contribuindu-și puterea de calcul.
 4. Data viitoare când Billy sau Kate vor să trimită bani cuiva, trebuie să facă același lucru confirmând tranzacțiile altor două persoane.

Ideea din spatele acestui lucru este că pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc sistemul IOTA, rețeaua devine din ce în ce mai scalabilă. Aceasta înseamnă că în realitate, nu există nicio limită a numărului de tranzacții pe care rețeaua le poate procesa în fiecare secundă, ceea ce înseamnă că este „infinit scalabil”.

Comparația IOTA Tange cu Blockchain

Interesant este faptul că echipa IOTA afirmă că această mică contribuție este încă un tip de PoW, cu toate acestea, este un sistem mult mai eficient!

Așadar, acum, când știți cum sunt confirmate tranzacțiile, următorul pas al acestui ghid IOTA va fi analizat taxe de tranzactie.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Taxe de tranzacție cu monede IOTA

Un alt avantaj al Tangle este că, deoarece nu există minerit IOTA, tranzacțiile sunt practic gratuite. Acest lucru se datorează faptului că toată lumea contribuie la rețea prin confirmarea altor tranzacții, ceea ce înseamnă că singurul cost este cantitatea mică de electricitate suplimentară necesară. Aceasta este foarte atrăgător pentru o mulțime de oameni și face din moneda IOTA un sistem de plată ideal.

Prin eliminarea necesității de a plăti comisioane de tranzacționare, protocolul de monede IOTA poate fi, de asemenea, utilizat pentru procesare microplăți. O microplată este în cadrul numelui – o sumă foarte mică de bani.

Un exemplu de industrie care ar beneficia de utilizarea IOTA pentru microplăți este furnizori de linkuri afiliate. Acesta este momentul în care cineva face publicitate unei companii pe site-ul său și atunci când utilizatorul dă clic pe ea, site-ul câștigă o sumă mică de bani ca comision.

Cu toate acestea, sistemele tradiționale de plăți nu pot face acest lucru, deoarece percep taxe de tranzacție atât de mari. Blockchain-urile precum Bitcoin nu pot gestiona microplățile, deoarece taxele lor sunt prea mari. De fapt, la sfârșitul lunii decembrie 2017, taxele Bitcoin au ajuns până la 40 USD pe tranzacție!

Viteza de tranzacție a monedei IOTA

Întrucât IOTA este încă în primele sale zile, nu există încă timp oficial pentru tranzacții. Există diferiți factori care determină cât de repede sosesc fondurile în portofel, pe care le voi explica mai jos.

În primul rând, deoarece oricine dorește să trimită fonduri trebuie să confirme două tranzacții anterioare, trebuie să efectueze o acțiune PoW foarte rapidă. Cât timp durează acest lucru va depinde de cât de rapid este computerul utilizatorului. Cu cât este mai rapid să rezolve puzzle-ul PoW, cu atât mai rapid poate verifica tranzacția cuiva.

În al doilea rând, am menționat mai devreme că, din moment ce tot mai mulți oameni folosesc rețeaua de monede IOTA, aceasta poate procesa din ce în ce mai multe tranzacții. Cu toate acestea, întrucât IOTA este încă un proiect nou, nu mulți oameni îl folosesc încă.

Am desfășurat teste de stres toată săptămâna. Începe să arate foarte bine, cu o lansare publică în curând. 1000 TPS în continuare. #IOTĂ pic.twitter.com/Nk0H3v410T

– Dominik Schiener (@DomSchiener) 29 aprilie 2017

Pentru a vă asigura că rețeaua este operațională, echipa IOTA a instalat ceva numit „coordonator”. Aceasta este ca un protocol centralizat care îndeplinește aceeași sarcină ca și utilizatorii individuali. Când IOTA devine mai popular și atrage mai mulți utilizatori, nu va mai avea nevoie de un coordonator.

Deci, în stadiul său actual de dezvoltare, tranzacțiile ar putea dura câteva minute, sau dacă rețeaua nu funcționează bine, ar putea dura mult mai mult. În cele din urmă, pentru ca rețeaua de monede IOTA să funcționeze la potențialul său maxim, are nevoie de mulți oameni care să o folosească.

Echipa lucrează la un protocol numit „Canale Flash”, despre care susține că va avea capacitatea de a confirma tranzacțiile instantaneu. Dacă sunt capabili să realizeze acest lucru, ar putea deveni o criptomonedă mai rapidă în lume!

Este IOTA sigur și sigur?

Deci, proiectul de monede IOTA are câteva ambiții mari, cu toate acestea, este foarte important să înțelegem că acestea sunt încă în stadiul de dezvoltare. De fapt, rețeaua a cunoscut deja destul de multe probleme tehnice, pe care le voi discuta mai jos.

Protocolul de coordonator pe care l-am menționat anterior este centralizat, ceea ce înseamnă că dacă nu mai funcționează corect, atunci întreaga rețea ar putea fi expusă riscului. Acest lucru sa întâmplat deja de mai multe ori și, la un moment dat, sistemul IOTA a fost inutilizabil timp de zile.

De asemenea, coordonatorul centralizat a fost instalat pentru a proteja rețeaua de un atac de 34%. Acesta este momentul în care cineva câștigă atât de multă putere de calcul în rețea încât poate face modificări.

În cele din urmă, IOTA în valoare de cel puțin 3,94 milioane de dolari a fost furată. Acest lucru a fost facilitat de un atac DDoS împotriva tuturor nodurilor publice.

– nic carter (@nic__carter) 21 ianuarie 2018

Bitcoin este, de asemenea, expus riscului unui atac similar; cu toate acestea, hackerii ar trebui să obțină 51% din puterea totală de hash. Acest lucru este practic imposibil acum, deoarece blockchain-ul Bitcoin are atât de mulți mineri.

Cu toate acestea, în cazul IOTA, dacă coordonatorul cade, atunci rețeaua are un mare risc. Deși IOTA își propune să fie complet descentralizat, nu va putea realiza acest lucru până când nu va putea funcționa fără coordonatorul centralizat.

Există, de asemenea, îngrijorări care sistemul de monede IOTA ar putea fi expus riscului unui atac de reluare. Un atac de reluare este atunci când hackerii sunt capabili să o facă repetați o tranzacție fără ca expeditorul să știe. Dacă au succes, pot fura monede din portofelul personal al cuiva.

Prezentarea monedei IOTA: Ce este IOTA?

Mai multe vești proaste pentru proiectul IOTA – la sfârșitul anului 2017, cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) a lansat o lucrare academică care susținea că rețeaua IOTA are multe defecte de securitate. MIT este una dintre cele mai bune universități din lume și orice cercetare pe care o efectuează este foarte respectată.

Toate emisiile de mai sus indică faptul că proiectul de monede IOTA este departe de a fi un produs finit. De fapt, nu există o dată oficială care să indice când va fi, așa că cel mai bine este să continuați să verificați blogul lor de dezvoltare, pe care îl puteți accesa prin făcând clic pe acest link.

Este crucial să menționăm că, dacă vă luați în serios securitatea, ar trebui să cumpărați IOTA de la schimburi criptografice de încredere, Binance este una dintre opțiunile recomandate. De asemenea, stocați activele în portofele rezistente la hack, precum Ledger Nano S și Trezor.

Deci, acum, când știți unde este echipa IOTA pentru monede cu progresul lor, voi vorbi acum despre modul în care moneda IOTA poate fi folosită și abuzată.

Cum poate fi utilizat IOTA & Abuzat

Dacă IOTA este capabilă să-și îndeplinească toate obiectivele, atunci există unele utilizări foarte bune din lumea reală la care s-ar putea aplica. În primul rând, dacă platforma este capabilă proces instantaneu, tranzacții gratuite și nelimitate, ar fi ideal ca sistem global de plăți.

Atât indivizii, cât și organizațiile ar putea trimiteți fonduri către și de oriunde din lume, apăsând un buton. De asemenea, am menționat mai devreme că, deoarece tranzacțiile sunt gratuite, este perfectă și pentru industria micro-plăților.

De asemenea, se speră că IOTA va putea procesa mai mult decât tranzacții financiare, în ceea ce echipa numește „Economie de la mașină la mașină”. Un exemplu în acest sens este industria de încărcare a vehiculelor electrice.

Prezentarea monedei IOTA: Ce este IOTA?

IOTA a anunțat recent că a construit o instalație de încărcare a mașinilor în Olanda, care va permite oamenilor să plătească automat energia electrică pe care o folosesc. Mașina electrică va fi echipată cu un contor automat care va calcula automat cât de multă energie electrică a fost utilizată, apoi va prelua plata.

Acest lucru ar putea fi aplicat absolut oricărui lucru care trebuie să transfere date de la un dispozitiv la altul.

Un alt avantaj real pentru IOTA este că este conceput pentru a fi rezistent la un atac cuantic. Calculul cuantic este un domeniu cu adevărat avansat al științei care nu a fost încă inventat, dar organizații precum NASA și CIA lucrează la el.

Tehnologia actuală pe care se bazează blockchain-urile de prima și a doua generație precum Bitcoin și Ethereum criptografie, ceea ce în acest moment este practic imposibil de piratat. Cu toate acestea, teoria este că odată ce computerele cuantice sunt construite, vor putea suprascrieți aceste blockchain-uri cu ușurință.

Pentru a se asigura că IOTA este pe deplin protejat împotriva oricărui atac cuantic al viitorului, proiectează un protocol care va fi rezistent la acesta!

Pro & Contra IOTA

stiu asta "Ce este IOTA Coin" ghidul v-a furnizat deja o mulțime de informații, dar acum voi rezuma totul cu câteva argumente pro și contra!

Bravo PRO

✓ Tranzacții gratuite

✓ Scalare nelimitată

✓ Poate procesa orice date, nu doar tranzacții financiare

✓ Speră să realizeze tranzacții instantanee

✓ Fără minerit IOTA – toată lumea contribuie

Rezistent cuantic

degetul mare în jos CON

✗ Nu există încă produs finit

✗ Nu este clar când proiectul va fi gata

✗ În prezent, trebuie să utilizați un coordonator centralizat

✗ A experimentat o mulțime de defecte tehnice și erori

✗ Mulți (inclusiv MIT) cred că are o securitate foarte proastă

Comparați IOTA cot la cot cu alții

Știați?

Comparați IOTA cot la cot cu alții

Toate schimburile de criptare pot arăta asemănător cu dvs., dar sunt NU la fel!

Da! Arată-mi diagrama comparativă

Concluzie

In opinia mea, IOTA are o mulțime de potențiale pentru a fi utilizate la scară globală. Atâta timp cât echipa își poate aduce la viață obiectivele, atunci cred că proiectul va avea un succes imens.

Oricum, asta atrage sfârșitul acestui ghid pentru monede Ce este IOTA! Știu că multe dintre informațiile pe care le-am furnizat ar putea părea într-adevăr complicate, dar sper că mi s-au părut explicațiile mele ușor de digerat.

Dacă l-ați citit de la început până la sfârșit, ar trebui să aveți o idee bună despre ce este proiectul de monede IOTA și ce intenționează să facă. De asemenea, ar trebui să aveți o bună înțelegere a modului în care funcționează tehnologia.

Am vorbit și despre ceea ce a realizat echipa până acum și despre ce mai trebuie să lucreze. Sperăm că înțelegeți că ideea proiectului este fantastic, dar până când au un produs finit, este doar teoretic.

Dacă intenționați să cumpărați singuri niște monede IOTA (sau, mai degrabă, MIOTA), asigurați-vă că utilizați un schimb de încredereBinance pare a fi unul dintre preferatele utilizatorilor! De asemenea, nu uitați să vă păstrați activele într-un portofel securizat pentru criptomonede – Ledger Nano S și Trezor sunt printre cele mai recomandate opțiuni.

Dacă ești puțin pierdut, iată câțiva pași simpli o cum să obțineți și să păstrați moneda IOTA:

1. Obțineți un portofel criptat sigur – Ledger Nano S sau Trezor sunt foarte recomandate.

2. Înscrieți-vă la Binance.

3. Cumpărați monede IOTA de la Binance.

4. Trimiteți monedele IOTA în portofelul la alegere.

Asta este! Procesul este cu adevărat simplu.

Conținutul publicat pe acest site web nu are scopul de a oferi niciun fel de consiliere financiară, de investiții, tranzacționare sau orice altă formă. BitDegree.org nu susține sau vă sugerează să cumpărați, să vindeți sau să dețineți orice fel de criptomonedă. Înainte de a lua decizii de investiții financiare, consultați-vă consilierul financiar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me