Deci, ați auzit despre două dintre cele mai populare criptomonede, Bitcoin și Ripple, dar nu sunteți sigur care este diferența dintre Ripple și Bitcoin? Sau poate știi ce fac, dar nu ești sigur cum se compară tehnologia acestor două criptomonede? Oricum ar fi, țineți-vă bine, deoarece sunt pe cale să vă învăț tot ce trebuie să știți!

În acest ghid Ripple vs Bitcoin, voi începe mai întâi cu elementele de bază. Voi vorbi despre lucruri scopul lor, viteza de tranzacție și oferta totală de monede a ambelor proiecte.

După aceea, voi vorbi apoi despre descentralizarea fiecărui proiect, împreună cu scalabilitatea fiecărui blockchain. În cele din urmă, voi discuta apoi despre performanța fiecărui proiect până acum.

Până la sfârșitul citirii acestui ghid, veți avea toate informațiile de care aveți nevoie pentru a decide ce criptomonedă este mai bună.

Deci ce mai aștepți? Prima parte a acestui ghid Bitcoin vs Ripple va începe prin introducerea ambelor blockchains!

Linia de fund a Ripple și Bitcoin

În forma lor cea mai simplă, atât Bitcoin, cât și Ripple sunt criptomonede care sunt susținute de tehnologia blockchain, care permite oamenilor din întreaga lume să folosească aceste blockchains pentru a trimite și primi fonduri. Ambele proiecte au moneda lor nativă, care poate fi achiziționată online de la o terță parte.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Deși la început, aceste criptomonede ar putea suna foarte asemănător, există câteva diferențe clare pe care le voi acoperi acum.

ripple vs bitcoin logotips

A explicat Bitcoin

Creat în 2009, Bitcoin a fost prima și originală criptomonedă. A fost construit de un dezvoltator anonim numit Satoshi Nakamoto, care a dorit să creeze un nou sistem global de plăți care să permită oamenilor să trimită și să primească bani digitali peer-to-peer.

Peer-to-peer este similar cu „Person-to-Person”, ceea ce înseamnă că niciun terț sau intermediar nu este obligat să proceseze și să verifice tranzacțiile. Ca urmare, sistemul Bitcoin este „descentralizat”, deoarece nu este controlat de o singură persoană sau autoritate și nici nu este controlat de nicio bancă centrală, guvern sau stat național.

În schimb, tranzacțiile sunt confirmate de comunitatea Bitcoin care contribuie, numită „Mineri”. Oricine din lume poate deveni miner prin conectarea unui dispozitiv la computer. În schimbul timpului și al costurilor cu energia electrică, cei care au succes sunt recompensați cu Bitcoin în plus.

Dacă sunteți puțin confuz, nu vă faceți griji, voi vorbi despre acest proces mai detaliat în secțiunea următoare!

Bitcoin (BTC) are, de asemenea, o aprovizionare maximă de 21 de milioane de monede. Alimentarea curentă circulantă este 17,1 milioane, cu numărul crescând în fiecare zi. Cu toate acestea, nu vor exista niciodată mai mult de 21 de milioane de bitcoini exploatați și această cifră se așteaptă să fie atinsă în 2140.

Acum este explicat Bitcoin, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Bitcoin va afla despre Ripple.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Clipoci Lămurit

Logo oficial Ripple

Ripple a fost lansat pentru prima dată în 2012, la trei ani după Bitcoin. A fost construit de o companie numită Ripple Labs, cu sediul în Statele Unite. Scopul Ripple a fost crearea unui sistem de plăți care să poată fi utilizat de bănci pentru a transfera fonduri atât pe plan intern, cât și pe plan internațional.

Deși vizează industria serviciilor financiare, oricine poate cumpăra și vinde moneda Ripple – moneda XRP.

Oamenii se confundă adesea cu privire la diferența dintre Ripple și XRP, așa că voi clarifica rapid lucrurile. Ripple este numele tehnologiei blockchain care permite oamenilor să trimită și să primească fonduri (aceste fonduri se pot traduce în majoritatea monedelor de acolo). Pe de altă parte, XRP este numele criptomonedei, în același mod în care Ether este criptomoneda și Ethereum este blockchain-ul.

La fel ca Bitcoin, blockchain-ul Ripple nu impune terților să confirme și să verifice tranzacțiile, permițând oamenilor să trimită și să primească fonduri peer-to-peer. În total, va exista o aprovizionare maximă de 100 de miliarde de monede XRP, cu o sursă de circulație curentă de aproximativ 60 miliarde.

Deci, acum că știți elementele de bază absolute ale Ripple XRP, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Bitcoin va analiza modul în care funcționează fiecare blockchain!

Performanță tehnică

Bitcoin

La trimiterea de fonduri către o altă persoană, blockchain-ul Bitcoin durează aproximativ 10 minute pentru ca tranzacția să fie confirmată. Acest lucru rămâne același, indiferent unde se află expeditorul și receptorul.

Fie că trimiteți fonduri către cineva din același oraș ca dvs. sau către cineva din cealaltă parte a lumii, va dura întotdeauna aproximativ 10 minute! Când comparați acest lucru cu timpul necesar pentru a trimite bani în străinătate cu o bancă, este mult mai rapid să utilizați Bitcoin, deoarece băncile pot dura până la trei zile pentru a procesa transferul.

Când Bitcoin a fost lansat pentru prima dată, taxele de tranzacție erau foarte mici. Ar costa doar o fracțiune de cent pentru a obține procesarea tranzacției. Acest lucru a făcut Bitcoin ideal ca sistem global de plăți.

Cu toate acestea, pe măsură ce sistemul a devenit din ce în ce mai popular, suma pe care utilizatorii trebuie să o plătească a crescut destul de substanțial. În cea mai aglomerată perioadă de la sfârșitul anului 2017, taxele de tranzacționare au costat până la 40 USD, ceea ce nu este sustenabil pentru microplăți ca să spunem cel puțin.

Fapt amuzant: Taxele mari Bitcoin au fost principalul motiv pentru care a fost creat Bitcoin Cash!

Fiecare sistem din lume poate gestiona o anumită cantitate de tranzacții înainte de a fi supraîncărcat. De exemplu, deși în 2016 Visa procesează în medie 1.667 de tranzacții pe secundă, poate procesa peste 50.000 pe secundă dacă este necesar, dar nu poate depăși mult mai mult decât atât.

Pe de altă parte, aveți Bitcoin. Chiar dacă Bitcoin este cea mai populară criptomonedă din lume, este capabilă să proceseze maximum 7 tranzacții pe secundă. Aceasta este o problemă uriașă de scalabilitate pe care Bitcoin trebuie să o rezolve dacă dorește să realizeze visul de a deveni un sistem global de plăți.

Deci, acum, când știți despre performanța Bitcoin explicat, următoarea parte a ghidului meu Bitcoin vs Ripple va vedea cum funcționează Ripple…

Clipoci

După cum veți afla în curând, blockchain-ul Ripple funcționează mult mai bine decât Bitcoin. Iata de ce…

În primul rând, când trimiteți XRP de la un portofel la altul, durează doar câteva secunde pentru ca tranzacția să fie confirmată. Acest lucru face ca Ripple să fie o alternativă mult mai bună la Bitcoin atunci când vine vorba de viteza tranzacțiilor.

Când vine vorba de comisioane de tranzacție, Ripple este practic gratuit, deoarece costul standard pentru efectuarea unui transfer este de doar 0,00001 XRP. Pentru a pune acest lucru în cifre din lumea reală, chiar și atunci când XRP a atins maximul istoric în ianuarie la 3,29 USD, aceasta s-ar fi ridicat la o taxă de tranzacție de doar 0,0000329 USD. Aceasta înseamnă că ați putea trimite peste 30.000 de tranzacții înainte de a plăti taxe de tranzacție de 1 USD!

Deci, ce zici de scalabilitate? Ei bine, încă o dată, moneda Ripple are o performanță semnificativ mai bună decât Bitcoin. Vă amintiți cum am menționat mai devreme că Bitcoin poate gestiona doar 7 tranzacții pe secundă? Ei bine, Ripple poate procesa mai mult de 1.500 pe secundă!

Toate statisticile de mai sus fac din Ripple ideal pentru industria interbancară de mai multe miliarde de dolari. Aici băncile trimit bani către alte bănci situate în alte țări. În acest moment, băncile trebuie să utilizeze o organizație terță parte situată în Belgia, numită SWIFT. Drept urmare, tranzacțiile sunt costisitoare și pot dura aproximativ 3 zile înainte de a fi decontate.

Mai mult, atunci când băncile se află în țările în curs de dezvoltare și trebuie să tranzacționeze într-o monedă care nu este populară, acestea trebuie adesea să efectueze mai multe schimburi, deoarece nu există suficientă lichiditate pe piață. Prin utilizarea Ripple, băncile pot folosi XRP ca o punte de lichiditate, economisind instituțiilor o mulțime de timp și bani.

Deci, acum, când știți cum funcționează cele două proiecte blockchain, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Bitcoin va discuta care blockchain este mai descentralizat.

Ripple vs Bitcoin: Decentralizacțiune?

Descentralizarea înseamnă a nu fi controlat de o singură persoană sau autoritate. Cu toate acestea, există argumente în curs în comunitatea criptomonedelor cu privire la faptul că ambele proiecte nu sunt atât de descentralizate pe cât ar trebui.

Bitcoin

Când vine vorba de Bitcoin, deși este cu adevărat adevărat că nicio entitate nu controlează rețeaua, lucrurile s-au schimbat de la începuturile sale. Când Bitcoin a fost lansat pentru prima dată, oricine ar putea deveni miner folosind un GPU sau CPU, care sunt ieftin de cumpărat.

Cu toate acestea, acum este posibil să se utilizeze un hardware scump numit ASIC. ASIC-urile sunt mult mai puternice decât GPU-urile și CPU-urile, ceea ce înseamnă că vor avea întotdeauna mai multe șanse să câștige recompensa minieră. Drept urmare, cei care nu își permit să cumpere ASIC-uri nu au o șansă justă de a contribui la sistem.

Aceasta nu este singura problemă.

Există acum câteva organizații puternice care gestionează „bazinele miniere”, în care diferiți mineri Bitcoin își unesc resursele pentru a se asigura că au cele mai mari șanse să câștige recompensa minieră Bitcoin. Ei construiesc ferme miniere Bitcoin formate din mii de dispozitive ASIC. Ideea este simplă – cu cât aveți mai multe dispozitive ASIC, cu atât aveți mai multe șanse de a câștiga recompensa.

Majoritatea acestor bazine miniere sunt situate în China, unde costurile cu energia electrică sunt ieftine. Când am verificat ultima dată statisticile (pe care le puteți vedea mai jos), doar patru bazine miniere controlează mai mult de 50% din puterea totală de hash Bitcoin.

Bazine miniere Bitcoin

Acest lucru pune multă putere în mâinile unui număr foarte mic de oameni, ceea ce contravine ideologiei descentralizate a Bitcoin.

Ripple XRP

Există, de asemenea, îngrijorări din partea fanilor criptomonedelor că Ripple XRP nu este atât de descentralizat pe cât ar trebui. În primul rând, spre deosebire de Bitcoin, moneda Ripple este controlată de o companie numită Ripple Labs. Este important să ne amintim că, deși nu au puterea de a modifica tranzacțiile sau de a controla fondurile oamenilor, ei controlează aprovizionarea cu XRP.

La momentul scrierii, iunie 2018, existau în circulație aproximativ 60 de miliarde de monede, dintr-o ofertă totală de 100 de miliarde. Marea problemă este că restul de 40 de miliarde (40%) sunt controlate de fondatorii Ripple – Ripple Labs.

Ei au puterea de a face ceea ce doresc cu monedele, ceea ce înseamnă că din punct de vedere tehnic îi pot manipula prețul. Dacă Ripple Labs ar decide să emită o cantitate mare de monede pe care le controlează, ar putea afecta negativ prețul.

Cealaltă îngrijorare pe care am găsit-o când am cercetat acest ghid Ripple vs Bitcoin, este că unora nu le place faptul că blockchain-ul nu este întreținut de comunitatea XRP. În cazul Bitcoin, deși sistemul a devenit dominat de grupuri miniere mari, oricine poate încerca să contribuie la rețea prin achiziționarea hardware-ului necesar.

Acest lucru nu este cazul cu Ripple, deoarece nu este posibil să extrag XRP. În schimb, rețeaua folosește ceva numit „Validatori de tranzacții”. Singurele persoane care pot deveni validator de tranzacții sunt băncile care instalează tehnologia.

Din punct de vedere tehnic, este încă descentralizat, deoarece niciun validator nu poate prelua controlul rețelei și nici nu poate modifica sau manipula o tranzacție. Cu toate acestea, unii oameni cred că toată lumea ar trebui să aibă șansa de a contribui la rețea, nu doar instituțiile financiare.

Deci, acum, când cunoașteți unele dintre preocupările pe care le au oamenii cu privire la descentralizarea ambelor proiecte, următoarea parte a acestui ghid Ripple vs Bitcoin va discuta despre modul în care tranzacțiile ajung la consens.

Bitcoin vs Ripple: Cum se face THei Rfiecare Consensus?

Niciunul dintre aceste protocoale nu necesită ca o terță parte să confirme, să verifice și să auditeze tranzacțiile. Deci, cum o fac?

În primul rând, permiteți-mi să explic rapid ce este un mecanism de consens. Fiecare blockchain folosește un algoritm criptografic pentru a confirma că o tranzacție este valabilă fără a trece printr-un intermediar. Acest lucru asigură faptul că persoana care trimite banii deține fondurile și se asigură, de asemenea, că fondurile nu sunt cheltuite de două ori (cheltuieli duble).

Fiecare dispozitiv conectat la rețeaua Bitcoin sau Ripple este numit nod și, pentru ca o tranzacție să fie confirmată, un procent de noduri trebuie să „ajungă la consens” – ceea ce înseamnă că sunt de acord că tranzacția este valabilă..

Bitcoin și Ripple folosesc fiecare un mecanism de consens diferit, pe care îl voi discuta mai jos.

Mecanism de consens

Bitcoin: dovadă a muncii

Primul mecanism de consens blockchain a fost creat de dezvoltatorul Bitcoin și se numește dovadă a muncii. Cel mai bun mod de a înțelege dovada muncii este să vă gândiți la un calcul cu adevărat dificil.

Rețeaua Bitcoin generează un calcul aleatoriu care este atât de dificil încât niciun om nu ar putea să o rezolve. În schimb, necesită o cantitate mare de putere de calcul pentru a rezolva. Calculul durează 10 minute pentru a se rezolva. Odată ce este rezolvată, tranzacția Bitcoin este confirmată ca fiind valabilă.

Fiecare nod conectat la rețea concurează unul cu celălalt pentru a deveni primul dispozitiv care rezolvă calculul. Oricine ajunge primul, câștigă recompensa minieră Bitcoin. Principala problemă cu modelul Proof-of-Work este că necesită cantități foarte mari de energie electrică. De exemplu, a studiu recent a dezvăluit că mineritul Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât 159 de națiuni individuale!

Dovada Bitcoin a muncii

A doua problemă cu Proof-of-Work (așa cum am discutat mai devreme) este că le permite oamenilor să folosească hardware cu adevărat scump, ceea ce înseamnă că cei care pot investi mai mulți bani au șanse mult mai mari de a câștiga recompensa Bitcoin.

În al treilea rând, și posibil cel mai important, modelul Dovadă a muncii a contribuit la problemele taxelor ridicate, tranzacțiilor lente și incapacității de a scala.

Deci, acum, când știți ce mecanism de consens folosește Bitcoin, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Bitcoin va analiza ce folosește Ripple!

Clipoci: Acordul bizantin federat

Blockchain-ul Ripple folosește un mecanism de consens numit Acordul Bizantin Federat (FBA). La fel ca Bitcoin și modelul său Proof-of-Work, FBA caută să ajungă la un consens între diferite noduri.

În FBA, fiecare nod va avea încredere într-un număr limitat de alte noduri, cunoscut sub numele de "Cerc". Rețeaua Ripple are o mulțime de cercuri diferite, care se suprapun, astfel încât, în esență, fiecare nod este într-un fel conectat.

Validatorii de tranzacții care sunt utilizați pentru a verifica tranzacțiile (băncile care utilizează tehnologia), sunt selectați și acreditați individual înainte ca aceștia să aibă posibilitatea de a se angaja în verificarea tranzacțiilor.

Aceasta înseamnă că, în realitate, niciuna dintre băncile care utilizează tehnologia nu va dori să manipuleze consensul, deoarece îl utilizează pentru a-și sprijini tranzacțiile. Chiar dacă ar face acest lucru, ar fi clar pentru toți ceilalți validatori de tranzacții să vadă cine ar respinge pur și simplu tranzacția.

Spre deosebire de Bitcoin, Ripple și mecanismul său de consens FBA nu sunt necesare pentru a rezolva calcule complexe, ceea ce înseamnă că folosește mult mai puțină energie electrică decât Bitcoin. Acest lucru îl face un sistem mai eficient și asigură menținerea scăzută a taxelor de tranzacție.

În cele din urmă, în câteva secunde în care sistemul trebuie să confirme o mișcare a fondurilor, cel puțin 80% dintre validatorii tranzacției trebuie să ajungă la un consens pentru a marca tranzacția ca fiind valabilă.

Deci, acum, când știți despre cele două mecanisme de consens care sunt folosite, partea finală a ghidului meu Ripple vs Bitcoin va analiza cum s-au desfășurat proiectele până acum!

În primul rând, iată un tabel de comparație, astfel încât să puteți recapitula unele dintre principalele diferențe dintre aceste două proiecte!

Compararea tabelului

Mecanism de consens Tranzacții p / s Valoare de piață Aprovizionare circulantă Data lansării Echipa / Organizația Taxe de tranzactie
Clipoci FBA 1.500 18 Bil 40 Bil 2012 Ripple Labs <0,01 USD
Bitcoin PoW 7 104 Bil 17 Mil Ianuarie 2009 Bitcoin Core 0,50 USD – 3,00 USD

Ripple vs Bitcoin: Povestea de până acum

Când oamenii au argumentul Ripple vs Bitcoin, un lucru cu care toată lumea poate fi de acord este că ambele proiecte blockchain au avut performanțe remarcabile. Cu toate acestea, fiind criptomoneda originală, Bitcoin a fost întotdeauna moneda numărul unu în ceea ce privește valoarea, capitalizarea pieței, adoptarea și utilizarea din lumea reală.

Anul 2017 a fost cel mai de succes an până în prezent, prin care BTC și-a mărit valoarea cu peste 2.000%. Până la sfârșitul anului, Bitcoin a atins maximul istoric de 20.000 de dolari, cu o capitalizare de piață totală de puțin peste 320 de miliarde de dolari. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, aceasta s-a echivalat cu o capitalizare de piață mai mare atât a Goldman Sachs, cât și a lui Morgan Stanley!

În ceea ce privește utilizarea din lumea reală, tot mai mulți furnizori încep să accepte Bitcoin ca metodă de plată. Acest lucru este valabil mai ales în Japonia, unde acum este posibil să cheltuiți Bitcoin în peste 200.000 de magazine diferite! Alte organizații cunoscute care acceptă Bitcoin includ, Microsoft, Expedia, PayPal, Overstock și chiar Virgin Galactic.

Cu toate acestea, va dura foarte mult timp până când Bitcoin va fi utilizat ca sistem de plăți la nivel global. Principalul motiv pentru aceasta este că dezvoltatorii trebuie să își rezolve problemele de performanță. Timpii de tranzacție de 10 minute, taxele ridicate și nivelurile de scalare de doar 7 tranzacții pe secundă sunt la un milion de mile de un sistem global de plăți durabil.

Vestea bună este că echipa lucrează la cel de-al doilea strat de tehnologie de plată pe partea de sus a Bitcoin numit „Lighting Network”, care, sperăm, va duce Bitcoin la nivelul următor cu tranzacții rapide, ieftine și foarte scalabile!

Deci, ce zici de Ripple XRP? Ripple este acum a treia cea mai puternică criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea pieței. La fel ca Bitcoin, moneda Ripple a avut un an uimitor în 2017. La începutul anului valora doar 0,0065 dolari, însă până la sfârșitul acesteia, aceasta a crescut la 2,40 dolari..

Când vine vorba de obiectivul real al companiei-mamă, Ripple Labs, aceștia încheie parteneriate foarte bune cu unele dintre cele mai mari bănci din lume. Peste 100 de instituții financiare diferite testează acum protocolul Ripple, inclusiv Santander, Bank of America și Credit Agricole!

În viitor, se speră că industria financiară va utiliza XRP pentru a-și deconta plățile interbancare. Întreaga industrie valorează trilioane de dolari în fiecare an, așa că, dacă totul merge la plan, valoarea XRP ar putea vedea în curând noi maxime istorice.

Totuși, acesta nu este un sfat de investiții.

Ripple vs Bitcoin: Concluzia

Și acesta este sfârșitul acestui ghid Ripple vs Bitcoin! Înainte de a deschide acest articol, nu erați sigur de principalele diferențe dintre cele două. Cu toate acestea, dacă ați citit acest ghid de la început până la sfârșit, ar trebui să aveți acum o idee foarte bună despre ceea ce separă aceste două centrale criptografice..

După cum probabil știți acum, blockchain-ul Ripple are o performanță mult mai bună decât Bitcoin. Realizează tranzacții mai rapide, tranzacții mai ieftine și tranzacții mai scalabile. Nu numai acest lucru, dar mecanismul de consens Ripple este mult mai bun pentru mediu – nu irosește cantități mari de energie. Obiectivele Ripple sunt diferite de cele ale Bitcoin, totuși, nu vă gândiți la Ripple ca devenind "următorul Bitcoin".

Bitcoin este în continuare (așa cum a fost dintotdeauna) criptomoneda numărul unu. Cred că Bitcoin este mai potrivit ca un magazin de valoare decât un sistem de plăți, într-un mod similar cu Gold sau Silver. Cu toate acestea, cel mai important lucru este că următorul upgrade Bitcoin, Rețeaua de iluminat, are succes. Acest lucru va face Bitcoin mai utilizabil ca sistem de plăți.

Deci, ce criptomonedă preferați după ce citiți acest ghid Ripple vs Bitcoin? Ați decis să alegeți una peste cealaltă sau sunteți ca mine și ați prefera să aveți investiții în ambele? Vă rugăm să-mi spuneți părerile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me