Deci, ați auzit despre Ripple și Ethereum, dar nu sunteți sigur care este diferența? Ei bine, ați ajuns cu siguranță la locul potrivit, ca în acest ghid Ripple vs Ethereum, vă voi spune tot ce trebuie să știți!

Apropo, știați că pe 29 decembrie 2017, Ripple a depășit Ethereum pentru a deveni a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume !? Nu a durat mult, dar hei, tot au făcut-o!

Oricum, în ghidul meu de comparație Ripple vs Ethereum, voi începe mai întâi prin compararea elementelor de bază ale celor două proiecte, precum și a performanței lor.

După aceea, voi analiza apoi membrii echipei lor principale, urmat de mecanismele de consens pe care le folosesc. În cele din urmă, voi vorbi apoi despre performanța celor două proiecte până acum!

Deci ce mai aștepți? Să ne scufundăm în prima parte a ghidului meu Ripple vs Ethereum și să analizăm elementele de bază ale fiecărui blockchain!

Rădăcinile ambelor Crypto

Atât Ripple, cât și Ethereum sunt criptomonede care se bazează pe tehnologia blockchain. Acest lucru permite oamenilor din orice locație din lume să trimită și să primească fonduri în câteva secunde.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Ambele blockchain-uri au monedele lor digitale unice, pe care le puteți cumpăra și vinde la o mulțime de schimburi de criptomonede diferite. Cu toate acestea, așa cum voi explica mai jos, există câteva diferențe clare de luat în considerare. Să începem să aflăm „Ce este Ethereum?”

Ce este Ethereum?

CEO-ul Ethereum, Vitalik ButerinEthereum, lansat în 2015, a fost fondat de dezvoltatorul ruso-canadian, Vitalik Buterin. Ethereum a devenit primul proiect blockchain care le permite oamenilor să creeze și să încheie contracte inteligente. Drept urmare, a extins capacitățile Bitcoin, care sunt potrivite doar pentru tranzacțiile financiare.

Un contract inteligent este un acord bazat pe condiții pre-programate, care poate procesa automat o tranzacție atunci când aceste condiții sunt îndeplinite.

Ca exemplu rapid, aruncați o privire asupra următoarei situații.

  1. John și Bob vor să parieze pe rezultatul Cupei Mondiale de fotbal.
  2. John și Bob încheie un contract inteligent care prevede că, dacă Brazilia câștigă Cupa Mondială, John primește 10 ETH. Cu toate acestea, dacă nu o câștigă, atunci Bob primește 5 ETH.
  3. John trebuie să pună 10 ETH în contractul inteligent, iar Bob trebuie să introducă 5 ETH.
  4. Blockchain-ul Ethereum poate căuta mii de site-uri web pentru a afla cine a câștigat Cupa Mondială.
  5. De îndată ce rezultatul este confirmat, contractul inteligent îi va plăti automat lui John sau lui Bob.
  6. Toate acestea se realizează fără un terț de încredere.

După cum veți observa din exemplul de mai sus, Ethereum nu are nevoie de o terță parte pentru a confirma sau verifica o tranzacție, ceea ce înseamnă că este „descentralizată”. Aceasta înseamnă că rețeaua nu este controlată de nicio persoană sau companie, nici de o bancă centrală sau de un guvern.

În schimb, o tranzacție este verificată de comunitatea Ethereum, numită altfel „mineri”. Minerii conectează pur și simplu un dispozitiv specializat la rețeaua Ethereum, care le permite să confirme tranzacțiile pe blockchain-ul Ethereum. Aceasta elimină necesitatea unui intermediar terț.

Oricum, blockchain-ul Ethereum are criptomoneda sa numită Ether („ETH” pe scurt). Spre deosebire de Bitcoin, care va fi plafonat la maximum 21 de milioane de monede, nu există o limită maximă a cantității de eter care poate fi emisă.

Cu toate acestea, potrivit fondatorului său Vitalik Buterin, această sumă va fi în curând plafonată la aproximativ 100 de milioane de monede. La data scrierii în iulie 2018, oferta actuală este de puțin peste 100 de milioane ETH, indicând că nu vor mai fi emise monede în curând.

Ethereum și Vitalik Buterin - NewsdosesSursa: newsdoses

Deci, acum, când știți ce este Ethereum, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Ethereum va analiza ce este Ripple!

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Ce este Ripple?

Logo-ul Ripple

Blockchain-ul Ripple a fost creat pentru prima dată în 2012, cu trei ani înainte de Ethereum. A fost proiectat, construit și lansat de o organizație privată numită Ripple Labs. Laboratoarele Ripple sunt situate în San Francisco.

Obiectivul fondatorilor a fost de a crea un protocol blockchain care ar putea contesta sistemul de plăți transfrontaliere care este utilizat de bănci pentru a transfera fonduri peste hotare. Interesant, deși Ripple Labs se concentrează în mod special pe industria bancară, oricine poate folosi blockchain-ul Ripple pentru a trimite și primi fonduri. Oricine poate tranzacționa moneda Ripple (XRP) pe piața liberă.

Există adesea un pic de confuzie cu privire la diferența dintre Ripple și XRP, pe care o voi explica în termeni simpli. Protocolul blockchain care permite oamenilor și băncilor să trimită și să primească fonduri se numește „Ripple”. Aceasta este tehnologia reală care acceptă rețeaua.

Numele criptomonedei care rulează deasupra blockchain-ului Ripple este „XRP”, care este folosit pentru a reprezenta valoarea.

La fel ca Ethereum, protocolul Ripple nu necesită intermediari sau terțe părți să verifice o mișcare de fonduri, ceea ce înseamnă că, în schimb, oamenii pot trimite și primi monede XRP pe o bază completă de la egal la egal.

Notă: Peer-to-peer este un alt mod de a spune „de la persoană la persoană” și înseamnă pur și simplu că oamenii schimbă valoarea direct, fără un terț.

La data scrierii, în iulie 2018, existau 60 de miliarde de monede Ripple în circulație din maximum 100 de miliarde.

Deci, acum că știți ce este Ripple și Ethereum, următoarea parte a ghidului meu „Ripple vs Ethereum” va analiza modul în care funcționează ambele blockchain-uri!

Performanţă

Ethereum

Când un utilizator decide să transfere fonduri către altcineva, blockchain-ul Ethereum poate face acest lucru în aproximativ 16 secunde, indiferent unde se află expeditorul sau receptorul.

Acest lucru este mult mai rapid decât blockchain-ul Bitcoin, care durează în mod normal aproximativ 10 minute. La fel ca Bitcoin, blockchain-ul Ethereum a devenit popular, iar taxele de tranzacționare încep să devină puțin mai scumpe.

În cea mai aglomerată perioadă din ianuarie 2018, taxele de tranzacție s-au ridicat în medie la 4 USD, ceea ce înseamnă că a devenit neeconomic utilizarea Ethereum pentru transferul unor sume mici. Cu toate acestea, la momentul scrierii în iulie 2018, acest lucru a fost redus de atunci la mai puțin de 1 USD.

O problemă și mai îngrijorătoare pentru dezvoltatorii Ethereum este capacitatea rețelei de a „scala” tranzacțiile. Când oamenii vorbesc despre scalabilitate, este folosit pentru a înțelege câte tranzacții poate gestiona un sistem și dacă poate crește odată cu numărul de tranzacții care trec prin el.

Diagrama tranzacțiilor Ripple vs Ethereum Ethereum

Chiar și în afara industriei blockchain, fiecare sistem are o cantitate maximă de tranzacții la care poate ajunge. De exemplu, emitentul de plăți Visa poate procesa maximum 50.000 de tranzacții pe secundă, ceea ce reprezintă de aproape 30 de ori mai mult decât trebuie să proceseze!

Din păcate, Ethereum poate procesa doar maximum 15 tranzacții pe secundă. Trebuie să se îmbunătățească semnificativ în acest sens dacă va fi utilizat la nivel global, mai ales dacă dorește adoptarea la nivel mondial a tehnologiei sale de contract inteligent.

Pentru a vă face o idee despre motivul pentru care aceasta este o problemă – la sfârșitul anului 2017, rețeaua Ethereum aproape sa prăbușit când popularul Ethereum dApp Crypto-Kitties prelucra mult mai multe tranzacții decât ar putea gestiona sistemul..

Echipa este conștientă de aceste probleme și lucrează la câteva soluții, pe care le voi menționa pe scurt mai târziu.

Oricum, acum că știți despre nivelurile de performanță ale Ethereum, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Ethereum va analiza modul în care Ripple compară!

Clipoci

Când vine vorba de performanța blockchain-ului Ripple, există unele diferențe clare. Când un utilizator trimite monede XRP către o altă persoană, durează în medie 4 secunde înainte ca tranzacția să fie verificată. Deși Ethereum este încă foarte bun la 16 secunde, acest lucru face ca blockchain-ul Ripple să fie de aproximativ 4 ori mai rapid.

Taxele de tranzacție sunt, de asemenea, semnificativ mai mici atunci când utilizați blockchain-ul Ripple. Există o taxă standard de 0,00001 XRP pentru fiecare tranzacție. Chiar și atunci când XRP a atins maximul istoric de 3,29 USD la începutul anului 2018, acest lucru se ridica la doar 0,0000329 USD! Această sumă este atât de mică încât este practic liber să trimiteți fonduri folosind Ripple.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale argumentului Ripple vs Ethereum se referă la scalabilitate. Am menționat mai devreme că Ethereum poate procesa doar aproximativ 15 tranzacții pe secundă. Ei bine, Ripple XRP poate procesa aproximativ 1.500 pe secundă, ceea ce este semnificativ mai mult decât Ethereum!

Ripple vs Ethereum Ripple TPSSursa: ondulație

În cele din urmă, în ceea ce privește performanța, Ripple este cu siguranță cel mai bun blockchain pentru procesarea tranzacțiilor. Acest lucru face ca tehnologia Ripple să fie foarte potrivită pentru industria de plăți transfrontaliere pe care o vizează.

Practic, fiecare bancă din lume folosește în prezent un intermediar financiar numit SWIFT, care permite băncilor să tranzacționeze la nivel internațional. Cu toate acestea, sistemul SWIFT este lent și costisitor, ceea ce înseamnă că Ripple este ideal pentru tranzacțiile interbancare.

Deci, acum, când știți cum funcționează cele două blockchains, în următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Ethereum, voi vorbi pe scurt despre cele două echipe!

Cine este în echipă?

Ethereum

Echipa principală care susține proiectul Ethereum este Fundația Ethereum, care este alcătuită dintr-un grup de dezvoltatori cu înaltă calificare. Fundația este responsabilă pentru promovarea, dezvoltarea, susținerea și educarea oamenilor cu privire la platforma Ethereum. Această echipă este condusă de fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin.

Cu toate acestea, ca proiect descentralizat și open-source, pentru orice schimbări care urmează să fie aduse platformei Ethereum, acestea trebuie să primească votul majorității comunității. Un exemplu în acest sens a fost infamul „Split Ethereum”, care a avut ca rezultat eliberarea Ethereum de blockchain-ul său original, care acum este numit Ethereum Classic.

Majoritatea utilizatorilor Ethereum au dorit să creeze o „furcă” a blockchain-ului original, deoarece un hacker a furat peste 50 de milioane de dolari din ETH. Dacă majoritatea oamenilor nu ar dori să facă furculița, atunci nu ar fi fost posibil!

Clipoci

Pe de altă parte, Ripple XRP este ușor diferit. Este administrat de compania-mamă Ripple Labs, care poate aduce modificări tehnologiei de bază. Ripple Labs au sediul în San Francisco și sunt cele care formează parteneriate cu industria financiară.

Fața principală a Ripple este CEO-ul organizațiilor, Brad Garlinghouse. Garlinghouse este foarte cunoscut deoarece face adesea o apariție publică în emisiuni TV în direct. O altă față binecunoscută a Ripple Labs este președintele companiei – Chris Larsen, care face și apariții TV regulate.

Ripple vs Ethereum Brad Garlinghouse, CEO Ripple

Potrivit lui Forbes, Larson deține 5,19 miliarde de monede XRP. Ghiciți cât a meritat acest lucru în ianuarie 2018, când Ripple a atins punctul culminant din toate timpurile? Mai mult decât 16 miliarde de dolari! Wow…

La data scrierii, în iulie 2018, existau 60 de miliarde de monede Ripple în circulație, posibil de 100 de miliarde. Problema principală este că restul de 40 de miliarde (40%) sunt deținute și controlate de Ripple Labs.

Acesta este un procent semnificativ, motiv pentru care unii oameni numesc Ripple "centralizat ”. Dacă Ripple Labs emite, sau chiar mai rău, vinde o cantitate foarte mare de XRP pe piața deschisă, atunci ar putea determina scăderea prețului său.

Acest lucru este foarte diferit de Ethereum, deoarece Fundația Ethereum nu controlează o cantitate atât de semnificativă de monede.

Deci, acum, când cunoașteți principalii lideri din spatele fiecărui proiect, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Ethereum va analiza modul în care fiecare blockchain ajunge la consens.

Ripple vs Ethereum: atingerea consensului?

Dacă ați citit ghidul meu Ripple vs Ethereum până în acest punct, acum știți că ambii sunt descentralizați, ceea ce înseamnă că niciun terț sau intermediar nu este obligat să verifice și să confirme o mișcare a fondurilor. Cu toate acestea, ambele proiecte blockchain au modul lor de a face acest lucru, pe care îl voi explica mai jos.

Înainte de a face asta, am vrut doar să explic pe scurt ce vreau să spun prin „mecanism de consens”. Întrucât blockchain-urile nu au un sistem central care confirmă tranzacțiile, distribuie această responsabilitate pe mai multe dispozitive.

În lumea criptomonedelor, aceste dispozitive sunt numite „noduri”. Înainte ca o tranzacție să fie confirmată și postată în blockchain, un anumit procent de noduri trebuie să fie de acord că totul este valid. Când ajung la un acord, acest lucru se numește „consens”.

Pentru a face acest lucru, rețeaua se bazează pe un algoritm criptografic, care asigură faptul că oamenii au fondurile pe care încearcă să le trimită, precum și asigurându-se că aceleași fonduri nu sunt cheltuite de două ori..

Să începem prin a afla cum Ethereum ajunge la consens!

Ethereum: dovadă a muncii

Ripple vs Ethereum | Dovada muncii vs Dovada mizeiSursa: blockgeeks

Deși Ethereum a fost creat la șase ani de la prima criptocurrency, Bitcoin, folosește în continuare același mecanism de consens, numit „Dovadă a muncii”. Cea mai ușoară modalitate de a înțelege cum funcționează dovada de lucru este să te gândești la un puzzle foarte complex.

Blockchain-ul Ethereum creează un puzzle aleatoriu, atât de complex, încât niciun om nu l-ar putea rezolva singur. Ca urmare, sunt necesare „noduri”.

Fiecare nod conectat la rețeaua Ethereum încearcă să rezolve acest puzzle prin încercare și eroare. Aceasta înseamnă că dispozitivul continuă să ghicească răspunsul la puzzle până când poate obține răspunsul corect! De îndată ce o face, rețeaua poate confirma validitatea tranzacției.

Este un pic ca un joc, deoarece oricare dintre nodurile care pot găsi răspunsul primește recompensa, care este Ether! În esență, cu cât persoana decide să contribuie cu atât mai multă putere de calcul, cu atât are mai multe șanse de a câștiga recompensa minieră.

Modelul Proof-of-Work folosit de Ethereum este ușor diferit de Bitcoin deoarece folosește ceva numit "Ethash". Ethash a fost instalat pentru a împiedica oamenii să utilizeze hardware scump numit ASIC’s.

Aceasta este o problemă majoră cu Bitcoin, deoarece cei cu cei mai mulți bani au întotdeauna cele mai mari șanse de a câștiga recompensa minieră, deoarece pot achiziționa cantități mari de ASIC. Acest lucru a dus la doar 4 bazine miniere care controlează în mod regulat peste 50% din toate recompensele Bitcoin.

Ethash se asigură că numai GPU-urile de bază pot fi utilizate pentru exploatarea Ethereum, ceea ce înseamnă că este un sistem mult mai corect. Cu toate acestea, în martie 2018 a fost raportat că producătorul ASIC Bitmain este în curs de construire a unui ASIC care ar putea fi compatibil cu rețeaua Ethereum.

Una dintre problemele principale ale modelului Ethereum Proof-of-Work este aceea că nu este capabil să scaleze un număr mare de tranzacții. Rețeaua este capabilă să scaleze maximum 15 tranzacții pe secundă. Acest lucru nu se apropie de nivelul necesar pentru ca Ethereum să se extindă la nivel global.

Vestea bună este că echipa lucrează la acest lucru. Se speră că trecerea la un nou mecanism de consens numit Proof-of-Stake, precum și instalarea a două noi protocoale numite „Sharding” și „Plasma”, vor permite Ethereum să proceseze mii și tranzacții pe secundă.

Deci, acum că știți cum Ethereum ajunge la consens, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Ethereum va analiza modul în care Ripple o face!

Ripple: Acordul bizantin federat

Ripple a instalat un mecanism de consens numit Acordul Bizantin Federat (FBA). Acest model particular face lucrurile ușor diferit de dovada muncii.

O selecție de noduri va fi necesară doar pentru a avea încredere într-un anumit număr de alte noduri, care se numește „Cerc”. Întreaga rețea Ripple este alcătuită din multe cercuri diferite, care se suprapun reciproc, ceea ce înseamnă că într-un fel sau altul fiecare nod este conectat.

Cea mai semnificativă diferență este că, spre deosebire de Ethereum, care permite oricui are un GPU să contribuie la rețea, Ripple folosește ceva numit „Valori de tranzacție”. Singurele persoane care pot deveni validator de tranzacții sunt băncile care folosesc tehnologia Ripple.

Deși acesta este încă un sistem descentralizat (deoarece nicio autoritate nu are control asupra rețelei Ripple), elimină "simț al comunității ”, așa cum se vede în Ethereum.

Deci, acum, când știți cum fiecare blockchain ajunge la consens, partea finală a ghidului meu Ripple vs Ethereum va analiza cum s-au desfășurat proiectele până acum! În primul rând, însă, am creat un tabel de comparație pentru a evidenția unele dintre diferențele dintre Ethereum și Ripple.

Tabel comparativ

  Mecanism de consens Tranzacții p / s Valoare de piață Aprovizionare circulantă Data lansării Echipa / Organizația Taxe de tranzactie
Clipoci FBA 1.500 18 Bil 40 Bil 2012 Ripple Labs <0,01 USD
Ethereum PoW 15 44 Bil 100 Mil Iulie 2015 Ethereum

fundație

<1 $

Povestea până acum

Atât Ethereum, cât și Ripple XRP au funcționat bine de când au fost lansate pentru prima dată. Cel mai important lucru de luat în considerare este că nu concurează între ei.

În timp ce Ethereum este preocupat de contractele inteligente, Ripple vizează industria bancară. Aceasta înseamnă că ambele proiecte pot avea succes pe termen lung, fără a se îngrijora de ceea ce face celălalt!

Ethereum

Să aruncăm o privire rapidă asupra succesului uimitor al ETH. Dacă ați fi cumpărat 100 ETH când a fost lansat în 2015, v-ar fi costat în total 283 USD. Dacă ați fi ținut acest lucru până în ianuarie 2018, când a atins maximul istoric de 1.389 USD, 100 ETH ar fi valorat mai mult de 138.000 USD! Numai în 2017, Ethereum și-a mărit prețul cu peste 10.000%.

Diagramele Ripple vs EthereumSursa: coinmarketcap

Deși alte protocoale de contracte inteligente pot funcționa mai bine decât Ethereum (cunoscut și sub numele de "Asasini Ethereum ”), este încă a doua cea mai valoroasă criptomonedă din spatele Bitcoin.

Cu toate acestea, pentru ca Ethereum să-și păstreze locul, trebuie să-și rezolve problemele de scalabilitate. Nicio rețea globală nu poate supraviețui la doar 15 tranzacții pe secundă, așa că se speră că combinația dintre „Dovadă de miză”, „Sharding” și „Plasmă” va avea loc fără eșec.

Clipoci

De asemenea, Ripple a avut o călătorie foarte reușită în scurta sa durată de viață, XRP fiind acum a treia cea mai populară criptomonedă din lume. Interesant este că în ianuarie 2018 a depășit pe scurt Ethereum pentru a deveni numărul doi.

În 2017, Ripple și-a mărit prețul de la 0,0065 USD la începutul anului, până la 2,40 USD semnificativ! Aceasta este o creștere de peste 380 de ori.

Scopul general al Ripple Labs a fost de a permite tehnologiei lor să deservească industria plăților transfrontaliere de mai multe miliarde de dolari. Deși sunt operaționale doar de 6 ani, au deja protocolul xCurrent instalat de peste 100 de bănci diferite.

Până în prezent, Ripple a făcut tranzacții cu unele dintre cele mai mari bănci din lume, inclusiv Credit Agricole, Santander și chiar Banca Americii! Deși aceste bănci testează doar protocolul Ripple, se speră că, în cele din urmă, instituțiile financiare îl vor folosi pentru toate nevoile lor de transfer interbancar.

Deci, în timp ce Ethereum se concentrează pe îmbunătățirea tehnologiei sale, Ripple se concentrează pe creșterea continuă a numărului de parteneriate bancare pe care le realizează.

Ripple vs Ethereum: Concluzia

Și acesta este sfârșitul ghidului meu Ripple vs Ethereum! Dacă l-ați citit de la început până la sfârșit, ar trebui să aveți acum o înțelegere foarte bună a ceea ce face fiecare proiect și a ceea ce îi deosebește.

Deși ambele proiecte utilizează tehnologia blockchain, acestea vizează sectoare complet diferite. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de compararea performanței reale a celor două, Ripple este blockchain-ul mai bun. Nu numai că tranzacțiile XRP sunt mai rapide și mai ieftine, dar pot scala mult mai mult decât Ethereum.

Cu toate acestea, va fi interesant să vedem rezultatul mutării Ethereum la „Proof-of-Stake”, precum și actualizările lor „Sharding” și „Plasma”. Cine știe, poate că va funcționa mai bine decât Ripple în viitor!

În opinia mea, ambele proiecte au un viitor foarte luminos în industria blockchain-ului. Dar ce crezi? Sunteți încrezător că Ethereum își va putea îmbunătăți tehnologia? Ai un favorit dintre cei doi?

Indiferent de gândurile dvs., nu ezitați să le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me