Deci, ați auzit atât de Lumens Stellar, cât și de Ripple, dar nu sunteți sigur cum se compară? Nu vă faceți griji. Aceasta este una dintre cele mai puse întrebări în lumea criptomonedelor, deoarece ambele blockchains sunt foarte asemănătoare, iar astăzi îmi revine sarcina de a explica aceste asemănări și diferențe în lupta Stellar vs Ripple..

Apropo, știați că ambele proiecte au fost create de aceeași persoană !? (Voi explica mai multe despre asta mai târziu!)

Oricum, pentru a ajuta la clarificarea lucrurilor, vă voi oferi o explicație completă a modului în care funcționează fiecare dintre aceste platforme, urmată de o prezentare generală a diferențelor lor cheie.

După ce am acoperit tehnologia, voi explica apoi cine au fost concepute pentru a fi utilizate blockchain-urile. Acești doi titani de criptomonedă au scopuri diferite și sunt direcționați către publicuri diferite.

Deci, până la sfârșitul citirii ghidului meu Stellar vs Ripple, nu numai că vei fi expert în ambele proiecte, dar vei putea decide și care crezi că este mai bun!

Deci ce mai aștepți? Să începem prin a afla mai multe despre Ripple!

Explicarea elementelor cheie Ripple

Ripple a fost creat în 2012 de programatorii americani David Schwarz și Jed McCaleb, cu Chris Larson ajutând în partea de afaceri a lucrurilor. Proiectul are propria criptomonedă numită XRP, care are a treia cea mai mare capitalizare de piață din toate criptomonedele. Există adesea confuzie cu privire la diferența dintre Ripple și XRP, așa că permiteți-mi să clarific lucrurile și apoi să trec la lupta Stellar vs Ripple.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Ripple este numele companiei care dezvoltă tehnologia software. Această tehnologie este alimentată de criptomoneda nativă a Ripple – XRP.

Tehnologia Ripple a fost creată pentru a permite băncilor să transfere bani la nivel internațional în doar câteva secunde, practic fără costuri. Motivul pentru care fondatorii au decis să-l construiască a fost că sistemul actual de plăți transfrontaliere este lent, costisitor și ineficient.

Această industrie este imensă, aproximativ 150 de miliarde de dolari fiind transferate anual între bănci internaționale. Cu toate acestea, majoritatea acestor tranzacții trec printr-o organizație centralizată numită SWIFT.

Trimiterea plăților prin SWIFT poate dura uneori zile înainte de a ajunge la banca primitoare, mai ales dacă sunt utilizate monede mai puțin populare. SWIFT trebuie, de asemenea, să utilizeze bănci corespondente, ceea ce ajută la conectarea atât a expeditorului, cât și a receptorului la rețea.

Fiecare terță parte implicată în tranzacție își percepe propriul comision, motiv pentru care costă atât de mult băncile să trimită bani în străinătate.

Cu toate acestea, sistemul Ripple folosește ceva numit tehnologie de registru distribuit, care permite băncilor să ocolească terțe părți și, în schimb, să tranzacționeze de la bancă la bancă.

Criptomoneda XRP poate fi utilizată și de bănci care utilizează tehnologia Ripple, deoarece ajută la asigurarea lichidității între două monede diferite. În total, vor fi emise 100 de miliarde de monede XRP, echipa Ripple deținând aproape 60% din această ofertă.

Este important să ne amintim că, deși protocolul Ripple este destinat industriei bancare, acesta poate fi folosit de oricine pentru a trimite și primi fonduri, portofel-la-portofel.

Deci, acum, când știți ce sunt atât Ripple, cât și XRP, următoarea parte a ghidului meu Stellar Lumens vs Ripple vă va oferi o imagine de ansamblu asupra Stellar Lumens!

Linia de fund a lumenilor stelari

Stellar Lumens a fost creat doi ani mai târziu în 2014 de Jed McCaleb, care a fost co-fondator al Ripple. Așa cum am menționat mai devreme, unde există o diferență între Ripple și XRP, există și o diferență între Stellar și Lumens!

Stellar este tehnologia care permite trimiterea și primirea fondurilor rapid și ieftin. Stellar folosește, de asemenea, un protocol de registru distribuit pentru a procesa tranzacțiile, iar codul său este foarte asemănător cu Ripples. De fapt, mulți oameni cred că este o bifurcație a Ripple, cu toate acestea, dezvoltatorii Stellar Lumens spun că nu este. Deci, Stellar vs Ripple începe deja.

Notă: Când oamenii folosesc termenul furcă, înseamnă că un nou blockchain a fost construit din codul unui blockchain mai vechi, dar au fost făcute modificări pentru a-l face diferit. Una dintre cele mai renumite furci este Bitcoin Cash, care s-a întors din codul original Bitcoin, dar a făcut tranzacțiile mai rapide.

Lumens este criptomoneda care acceptă tehnologia Stellar și este uneori numită XLM, care este simbolul său. Lumens s-a descurcat foarte bine de când a fost lansat și este acum o criptomonedă de top de 10 miliarde de dolari.

Deși Stellar poate fi folosit și de bănci, echipa își îndreaptă protocolul către lumea în curs de dezvoltare. Ideea este că, folosind Stellar, cetățenii obișnuiți și organizațiile din țările mai sărace vor putea transfera bani la nivel internațional practic fără taxe, în doar câteva secunde.

Iată un exemplu rapid despre modul în care cineva ar putea folosi rețeaua Stellar.

  1. John se află în Argentina și vrea să-l plătească lui Bob în Kenya pentru livrarea cafelei.
  2. În mod normal, John ar trebui să utilizeze rețeaua SWIFT care este lentă și costisitoare. Cu toate acestea, de data aceasta va folosi Stellar Lumens pentru a efectua plata.
  3. John transferă Peso argentinian prin Stellar, care se transformă rapid în lumeni, care apoi se transformă rapid în șilingi kenieni..
  4. Tranzacția a fost finalizată în doar câteva secunde, practic fără taxe.

Protocolul Stellar poate schimba, de asemenea, două monede fiat direct dacă există suficientă activitate, totuși, dacă acest lucru nu este posibil, se poate folosi doar Lumens pentru a lega cele două.

Deci, acum că știi ce fac ambele proiecte, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Stellar va vorbi despre asemănările lor cheie!

Stellar vs Ripple – Asemănări cheie?

Înainte de a lua în considerare diferențele lor, este important să înțelegem cât de asemănătoare sau diferite sunt Stellar vs Ripple. După cum am menționat pe scurt mai devreme, codul ambelor blockchain-uri este aproape identic, motiv pentru care sunt uneori dificil de distins.

În primul rând, spre deosebire de Bitcoin (unde oamenii își pot contribui cu puterea de calcul suplimentară pentru a ajuta la verificarea tranzacțiilor), nici Stellar, nici Ripple nu folosesc mineri. Acest lucru se datorează modului în care funcționează tehnologia.

În Bitcoin, oricine poate extrage pur și simplu descărcând clientul pe dispozitivul său și, în schimb, este recompensat cu monede noi. Fiecare computer care se alătură sistemului este numit nod și ajută la rularea rețelei Bitcoin, motiv pentru care rețeaua Bitcoin este descentralizată.

Deși Lumens și XRP sunt încă descentralizate, ele nu permit publicului să ruleze noduri. În prezent, dezvoltatorii din spatele Stellar și Ripple își rulează propriile noduri pe mai multe servere, cu toate acestea, băncile și organizațiile private care decid să folosească tehnologia pot rula și noduri.

A doua similitudine cheie este că atât Stellar, cât și Ripple folosesc un registru distribuit pentru a verifica mișcarea fondurilor. Aceasta înseamnă că tranzacțiile durează doar câteva secunde pentru a fi procesate, iar taxele sunt în mod normal mai mici de un cent.

Cum este distribuit registrul

Ambele protocoale realizează acest lucru încărcând doar o mică parte a unei monede, de exemplu, 0,0001 XRP sau 0,0001 XLM.

Este important să ne amintim că ambele proiecte ar putea dori să mențină valoarea monedei scăzută, în caz contrar, ar putea fi prea scump să fie folosită ca sistem global de plăți.

O similaritate suplimentară în Stellar vs Ripple este că oferta de monede este controlată de dezvoltatori. Spre deosebire de Bitcoin, unde monedele noi sunt eliberate treptat de rețea până la atingerea ofertei maxime, Stellar și Ripple pot crește circulația ori de câte ori aleg.

Notă: Există o diferență între oferta de monede și monedele aflate în circulație. De exemplu, oferta totală de Ripple este de 100 de miliarde, ceea ce înseamnă că aceasta este suma maximă care va exista vreodată. Cu toate acestea, suma în circulație este de doar aproximativ 40 de miliarde, echipa Ripple deținând celelalte 60 de miliarde.

Acesta este motivul pentru care unora nu le place niciunul dintre proiecte, deoarece consideră că este prea centralizat (controlat de o singură entitate).

Să recapitulăm câteva dintre asemănările lor:

  • Ambele sunt cofondate de Jed McCaleb
  • Nu este permisă exploatarea – noduri private
  • Ambele folosesc tehnologia de registru distribuit (DLT)
  • Tranzacții aproape instantanee și gratuite
  • Perfect pentru transferuri internaționale
  • Dezvoltatorii controlează aprovizionarea circulantă

Deci, acum că știți câteva dintre principalele similitudini, următoarea parte a ghidului meu Ripple vs Stellar va vorbi despre diferența dintre cele două proiecte!

Stellar vs Ripple: Diferențe cheie

După cum ați adunat deja, tehnologia din spatele Stellar și Ripple sunt foarte asemănătoare. Cu toate acestea, ei au diferențele lor. Deci, să începem lupta Stellar vs Ripple.

În primul rând, este important să înțelegem de ce Jed McCaleb a decis să părăsească Ripple pentru a crea Stella. McCaleb are o pasiune pentru a-i ajuta pe cei nebănciți – oamenii din țările mai sărace care nu au acces la serviciile financiare zilnice.

Așa cum a făcut de multe ori înainte, McCaleb a donat Lumens gratuit celor care au nevoie, ceea ce se află și în planurile sale pentru viitor. Acesta este motivul pentru care Stellar se numește „o organizație non-profit”.

Aici Ripple este diferit în lupta Stellar vs Ripple. Aceștia caută să vizeze sectorul plăților transfrontaliere de mai multe miliarde, oferind băncilor și instituțiilor financiare tehnologia lor. Se speră că, odată ce vor începe să îl utilizeze, vor cumpăra și XRP pentru a rezolva problemele actuale de lichiditate.

Următoarea diferență cheie este modul în care nodurile ajung la un consens (acord). Un model de consens este o tehnologie care confirmă și validează tranzacțiile fără a fi nevoie să utilizeze un intermediar terț. Există multe tipuri diferite de consens, cele mai populare două fiind Proof-of-Work (utilizat de Bitcoin) și Proof-of-Stake (folosit de Dash).

Cu toate acestea, Stellar și Ripple nu folosesc niciuna dintre acestea. Stellar folosește ceva numit „Protocolul de consens stelar”, în timp ce Ripple folosește „Proof-of-Correctness”.

Apoi, deși am menționat mai devreme că dezvoltatorii atât Stellar cât și Ripple pot elibera monede atunci când aleg acest lucru, există o ușoară diferență în modul în care funcționează aprovizionarea. Echipa Stellar a declarat că va adăuga inflație de 1% în fiecare an la aprovizionarea cu monede Lumens, care este ca banii din lumea reală.

De exemplu, atunci când Rezerva Federală a SUA tipărește mai mulți dolari, creează inflație. Dacă o monedă este umflată, înseamnă că valoarea ei scade pe măsură ce circulă mai mult.

Pe de altă parte, moneda XRP a lui Ripple este deflaționistă. Acest lucru se datorează faptului că au decis că vor arde comisioanele de tranzacție, ceea ce înseamnă că în timp suma în circulație va scădea.

Notă: Când monedele sunt arse, înseamnă că sunt trimise la o adresă de portofel care nu poate fi accesată niciodată. Acest lucru se datorează faptului că cheile private nu pot fi obținute, ceea ce înseamnă că monedele nu pot fi niciodată cheltuite.

De asemenea, în lupta Stellar vs Ripple, mulți oameni cred că Ripple este mai centralizat decât Stellar. Când Jed McCaleb a părăsit Ripple pentru a crea Stellar, echipa Ripple a reușit să-și înghețe monedele XRP. Deși acest lucru a fost rezolvat de atunci, arată că Ripple are mai mult control decât ar trebui să aibă un proiect descentralizat. Mulți oameni aleg Stellar decât Ripple din acest motiv.

Stelar Clipoci
Scopul proiectului Ajutați-i pe cei nebancari în regiunile mai sărace. Furnizați băncilor și instituțiilor financiare tehnologie pentru a rezolva problemele plăților transfrontaliere lente și costisitoare.
Model de consens Protocolul de consens stelar Dovada corectitudinii
Livra Inflaționist (1% pe an) Deflaționist (Taxele de tranzacție arse)
Control Considerat mai puțin centralizat Considerat mai centralizat

Deci, acum, când cunoașteți principalele diferențe dintre cele două, voi vorbi acum despre echipele din spatele acestor proiecte!

Stellar vs Ripple: Echipa

Stella Lumens este administrată de fondatorii originali, Jed McCaleb și Joyce Kim. McCaleb are o mare experiență în lumea tehnologiei internetului și a început multe alte proiecte. Acest lucru a început cu eDonkey, care a fost una dintre primele platforme de partajare a muzicii peer-to-peer.

După aceasta, el a creat unul dintre primele schimburi Bitcoin, MT. Gox, care la un moment dat găzduia mai mult de 70% din toate tranzacțiile Bitcoin! După ce a vândut MT. Gox, McCaleb a fondat apoi Ripple.

Proiectul Ripple și moneda sa XRP sunt gestionate de o companie-mamă numită Ripple Labs. Interesant, au fost inițial numiți Opencoin, cu toate acestea, s-au schimbat în Ripple Labs în 2015. Sediul lor are sediul în San Francisco, California și are peste 150 de angajați! Deci bătălia Stellar vs Ripple este destul de dură!

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, are o mare experiență în lumea afacerilor și a deținut roluri anterioare atât la AOL, cât și la Yahoo. Garlinghouse este fața publică a Ripple și a făcut numeroase apariții la televiziune în SUA Chris Larsen, care a cofondat proiectul, este acum președintele companiei, ceea ce înseamnă că are încă o influență majoră.

În cele din urmă, Stellar și Ripple au ambele echipe cu adevărat puternice, ceea ce este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când investești într-un proiect. Cu toate acestea, Ripple Labs sunt considerate mai mult corporative decât Stellar. De asemenea, au o echipă mult mai mare și au primit și investiții private. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat Stellar să devină rapid un top 10 al criptomonedelor!

Dacă ați citit ghidul meu Stellar vs Ripple până acum, ar trebui să înțelegeți bine cum funcționează fiecare proiect, precum și asemănările și diferențele lor. Următoarea parte a ghidului meu Stellar vs Ripple va analiza modul în care s-au comportat până acum …

Stellar vs Ripple: Poziția actuală pe piață

Lumens este acum o monedă de mai multe miliarde de dolari, care a atins înălțimi de 13 miliarde de dolari în decembrie 2017. Cea mai impresionantă realizare de până acum este parteneriatul pe care l-a format cu IBM.

Acordul a intrat în vigoare oficial în martie 2018 și va permite IBM să mute cu ușurință fonduri între bănci din Pacificul de Sud. Dacă va avea succes, este de așteptat să se extindă și în alte regiuni. Captivant!

Parteneriatul IBM cu Stellar

Dacă Stellar Lumens poate forma mai multe parteneriate precum cel cu IBM, există șanse mari să crească în continuare în valoare.

În aprilie 2018, Ripple este a treia cea mai valoroasă criptomonedă disponibilă, cu mult în spatele Ethereum, dar cu mult înaintea Bitcoin Cash! Interesant este că, pentru o scurtă perioadă de timp, la sfârșitul anului 2017, Ripple a depășit Ethereum pentru a deveni moneda numărul 2, cu toate acestea, acest lucru sa inversat de atunci.

Așa cum v-ați aștepta pentru un proiect care a existat de doi ani mai mult, Ripple a format parteneriate și mai importante. De fapt, ei și-au testat tehnologia de contabilitate distribuită cu peste 100 de bănci diferite, inclusiv UBS și Santander!

Parteneriatul Santander

Cel mai important lucru pentru creșterea valorii XRP este că băncile îl folosesc pentru plăți transfrontaliere. În prezent, tehnologia Ripple nu are nevoie de XRP pentru a funcționa, cu toate acestea, s-ar putea dovedi utilă atunci când băncile au nevoie de aceasta pentru lichiditate.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când băncile doresc să tranzacționeze într-o monedă diferită de a lor, trebuie să deschidă un cont notarial în țara în care doresc să trimită și banii. Acest lucru poate fi cu adevărat incomod deoarece banca trebuie să dețină fonduri în fiecare cont notarial pe care îl deține. XRP ar rezolva această problemă, deci există șanse mari ca băncile să decidă să o folosească.

Concluzie

Ei bine, acesta este sfârșitul ghidului meu Stellar Lumens vs Ripple! Dacă îl citiți până la capăt, ar trebui să aveți o înțelegere foarte bună a modului în care funcționează fiecare proiect, precum și o grămadă de alte lucruri!

Am explicat în detaliu asemănările și diferențele cheie dintre Stellar și Ripple. Și acum ar trebui să știți că (deși ambele platforme au o tehnologie similară), ambele sunt în călătorii diferite. Deci, întrebarea importantă este, care credeți că este mai bună?

Dacă studiați graficele de prețuri ale ambelor monede, modificările de valoare sunt de fapt destul de similare. Acest lucru ar putea însemna că investitorii decid să investească în ambele, pur și simplu pentru că nu pot lua o decizie finală … Cred că nu vom ști niciodată.

În cele din urmă, atât Lumens, cât și XRP au performat incredibil de bine, iar tehnologiile Stellar și Ripple au format niște parteneriate uimitoare..

Mi-ar plăcea să știu dacă ați decis să faceți o investiție și, dacă da, cu care ați decis să mergeți? Sau poate nici nu ați putea decide și ați ales să investiți în ambele? Anunță-mă în comentariul de mai jos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me