17 a fost un an excelent pentru criptomonede, deoarece capitalizarea lor de piață a crescut de la aproximativ 18 miliarde de dolari în ianuarie 2017 la 800 de miliarde de dolari în ianuarie 2018.

Din păcate, după aceea, am văzut o corecție uriașă, deoarece prețurile a aproape toate primele 10 criptomonede s-au prăbușit, iar capitalizarea lor de piață a atins un punct scăzut de 254 miliarde USD la începutul lunii aprilie 2018.

În acest ghid, voi împărtăși o prezentare generală a celor mai populare criptomonede. Voi vorbi despre avantajele, dezavantajele și istoricul investițiilor lor.

Deci, până la sfârșitul acestui ghid, veți cunoaște nu numai criptomoneda de top 2021, ci și motivele care stau la baza popularității lor.

Să începem!

Bitcoin (BTC)

Prima noastră criptomonedă de top 10 este Bitcoin.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Creat în 2008, Bitcoin a fost prima criptocurrency. Interesantul despre Bitcoin este că nimeni nu știe cine l-a creat. Tot ce știm este că el / ea / ei merg după pseudonimul lui Satoshi Nakamoto.

Bitcoin este o monedă digitală bazată pe o tehnologie de registru distribuit numită blockchain, despre care puteți citi mai multe Aici. Bitcoin elimină necesitatea intermediarilor centralizați, cum ar fi băncile și companiile de carduri de credit etc. atunci când efectuează plăți electronice.

Dacă doriți să plătiți 1 BTC prietenului dvs., o puteți face direct fără a fi nevoie să vă implicați deloc banca. Deci, două cuvinte pentru a descrie Bitcoin ar fi – descentralizate și digitale. Scopul său este de a crea o alternativă pentru monedele fiat, cum ar fi USD, GBP, JPY, etc..

Pro Bitcoin

 • Unul dintre motivele pentru care BTC se numără printre primele 10 criptomonede este că cea mai veche, are cea mai mare comunitate de dezvoltatori și investitori care o susțin pentru o creștere suplimentară.
 • Este ușor să achiziționați Bitcoin, chiar și pentru începători, deoarece este susținut de toate bursele și portofelele de top.
 • Bitcoin este adoptat în economia de masă. Bloomberg, Microsoft, Overstock.com, Expedia.com și mulți alții au început să accepte plăți în BTC.

Contra Bitcoin

 • Cu o viteză de tranzacție foarte lentă, Bitcoin se confruntă cu provocări uriașe în ceea ce privește extinderea. O tranzacție Bitcoin durează aproximativ 10 minute, iar rețeaua sa poate procesa doar aproximativ 7 tranzacții pe secundă.
 • Minerit, care este o activitate importantă pentru orice criptomonedă, a devenit foarte consumatoare de energie în cazul Bitcoin. Minarea Bitcoin este acum posibilă numai cu hardware scump, foarte puternic, care folosește multă energie electrică.
 • Taxele de tranzacționare pentru trimiterea de Bitcoin sunt, de asemenea, la un nivel record, ceea ce îl face mai puțin fezabil.

Spectacol istoric

În 2010, ați putea obține 1 Bitcoin (BTC) pentru mai puțin de un dolar, iar în decembrie 2017, prețul unui BTC a atins un maxim de 17.900 USD. După cum puteți vedea în instantaneul de mai jos, BTC a crescut cu aproape 2000% numai în 2017.

La fel ca toate celelalte 10 criptomonede de top, și BTC a văzut o scădere uriașă în primul trimestru al anului 2018 și a fluctuat de atunci. Prețul său a cunoscut o altă scădere semnificativă în decembrie 2018.

Diagramele prețurilor Bitcoin

BTC, cu o capitalizare de piață de 163 miliarde de dolari, are o cotă de piață de aproximativ 36%. Bitcoin este punctul de plecare al lumii criptomonedelor și, prin urmare, este fără îndoială cea mai populară criptomonedă.

Ethereum (eter)

Ethereum este a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin. Creat în 2015 de Vitalik Buterin, Ethereum este de fapt mult mai mult decât o simplă monedă digitală.

Ethereum este o platformă bazată pe blockchain pentru dezvoltarea de aplicații descentralizate și contracte inteligente. Ether este criptomoneda nativă utilizată pentru toate tranzacțiile de pe blockchain-ul Ethereum.

Notă: Contractele inteligente sunt acordurile codificate pe blockchain și se execută singure la îndeplinirea anumitor condiții prestabilite.

Ceea ce înseamnă acest lucru este că, dacă aveți o idee pentru un proiect / aplicație care utilizează tehnologia blockchain, nu este nevoie să vă dezvoltați propriul blockchain. Motivul pentru care Ethereum diferă de celelalte 10 criptomonede de top este că puteți începe să îl construiți pe blockchain-ul Ethereum..

Pro de Ethereum

 • Este cea mai populară platformă pentru construirea de contracte inteligente, ceva care este considerat următorul mare lucru în universul criptomonedelor.
 • Ethereum oferă o platformă excelentă pentru lansarea Ofertelor inițiale de monede (ICO) pentru alte proiecte blockchain. Majoritatea ICO-urilor în valoare de 5,6 miliarde de dolari în 2017 au fost lansate pe Ethereum.
 • Ethereum are o viteză de tranzacție de câteva secunde față de cele 10 minute sau mai mult de Bitcoin.

Contra de Ethereum

 • La fel ca Bitcoin, Ethereum se confruntă, de asemenea, cu probleme serioase în ceea ce privește scalabilitatea. Încă folosește un mecanism învechit (Dovada de lucru) pentru a verifica tranzacțiile care duc la aglomerarea rețelei. Acesta este același mecanism pe care îl folosește Bitcoin, așa că la fel ca Bitcoin, Ethereum cere multă energie electrică. Este important de reținut, totuși, că Ethereum lucrează activ la o soluție în acest sens.
 • Ethereum acceptă un singur limbaj de codare – Soliditate. Deoarece dezvoltatorii trebuie să învețe o nouă limbă, aceasta acționează ca o barieră de intrare pentru ei.
 • Ethereum se confruntă cu o concurență puternică pe piață din monede precum NEO și Cardano, care oferă platforme similare, dar cu tehnologie îmbunătățită.

Spectacol istoric

Ethereum a fost unul dintre cei mai buni performanți din primele 10 criptomonede din 2017. După cum puteți vedea în instantaneul de mai jos, prețul Ethereum a crescut de la 9 dolari în ianuarie 2017 la 1389 dolari în ianuarie 2018 oferind un randament de 17.000%!

În prezent, Ethereum a început din nou să se prăbușească. Cu o serie constantă în jos, a început să dea semne de creștere din cenușă din nou în ianuarie 2021. În al doilea rând, doar pentru Bitcoin, Ethereum are o capitalizare de piață de 77,5 miliarde de dolari.

Diagramele prețurilor Ethereum

Cu elemente fundamentale foarte puternice și o echipă excelentă, Ethereum își merită cu siguranță locul printre cele mai populare criptomonede.

Ripple (XRP)

Ripple este o criptomonedă foarte unică, deoarece este axată pe rezolvarea problemelor legate de o singură industrie – Transferuri internaționale de plăți. A fost fondată în 2012 cu scopul de a face tranzacții internaționale atât rapide, cât și ieftine.

Din numărul total de 100 de miliarde de XRP care vor exista vreodată, 50 de miliarde sunt deținute de laboratoarele Ripple (compania din spatele Ripple).

Aceasta este o abordare foarte diferită în comparație cu majoritatea celor mai importante 10 criptomonede în care nu există nicio entitate centrală care să dețină majoritatea monedelor.

Pro de Ripple

 • Transferul internațional de bani durează aproximativ o săptămână. Pe de altă parte, Ripple poate face acest lucru în câteva secunde. De asemenea, taxele sunt considerabil mai mici în comparație cu cele percepute de instituțiile financiare și alte criptomonede.

  Ripple twitter cel mai mic cost pe tranzacție

Notă: Imaginea de mai sus este din decembrie 2017, iar taxele Bitcoin s-au redus semnificativ de atunci.

 • Ripple are un caz de utilizare foarte clar – plăți internaționale. Echipa este capabilă să ofere cele mai bune soluții care vizează o anumită industrie.
 • Ripple este printre puținele platforme de criptomonede care sunt testate în lumea reală. Ripple are legături strategice cu multe instituții financiare importante și este utilizat în prezent de American Express și Santander.

Contra de Ripple

 • Deoarece compania în sine deține jumătate din monede, este adesea criticată pentru că este centralizată, în timp ce descentralizarea este ideea de bază din spatele criptomonedelor..
 • Băncile și instituțiile financiare, care sunt cei mai mari utilizatori ai Ripple, au început să-și dezvolte propriile criptomonede pentru plăți internaționale.

Performanță istorică

Chiar dacă Ripple a existat de mult timp, a crescut pe vehiculul de creștere doar în trimestrul al doilea al anului 2017. Dar de atunci, a devenit a treia cea mai valoroasă criptomonedă dintre celelalte 10 criptomonede de top cu o capitalizare de piață de 34,12 dolari miliard.

De fapt, XRP a fost printre cei mai performanți din 2017, deoarece prețul său a crescut de la aproximativ zero în ianuarie 2017 la aproximativ 3,65 dolari în ianuarie 2018. La fel ca alte criptomonede, XRP s-a prăbușit și a atins partea inferioară de 0,48 dolari în aprilie 2018.

Din aprilie, Ripple a întâmpinat o mulțime de dificultăți în încercarea de a urca înapoi în preț. Unele semne de creștere pot fi văzute începând din decembrie 2018, dar sunt aici pentru a rămâne? Numai timpul va spune.

Diagramele prețurilor XRP

Bitcoin Cash (BCH)

După cum sugerează și numele, Bitcoin Cash a fost preluat de la Bitcoin în 2016. Când comunitatea de dezvoltatori Bitcoin nu a putut ajunge la un acord cu privire la modificările necesare în codul Bitcoin, a fost introdusă în BCH și se situează în prezent la mijloc printre primele 10 criptomonede.

Notă: o furcă este atunci când o criptomonedă este împărțită în două. Criptomonedele părinte își păstrează caracteristicile în timp ce criptomoneda copilului suferă îmbunătățiri tehnologice.

Scopul creării BCH a fost de a rezolva unele dintre problemele existente ale Bitcoin, în special în ceea ce privește scalabilitatea și comisioanele de tranzacție.

Avantaje ale Bitcoin Cash

 • Tranzacțiile Bitcoin Cash sunt mai rapide decât tranzacțiile Bitcoin din cauza creșterii dimensiunii blocului la 8 MB față de 1 MB Bitcoin.
 • Taxele medii de tranzacție Bitcoin sunt în prezent în jur de 1,8 USD, care a scăzut la 0,067 USD în cazul Bitcoin Cash.

  Caracteristici de numerar Bitcoin

Contra Bitcoin Cash

 • Bitcoin Cash, la fel ca Bitcoin, este de așteptat să fie complet descentralizat.
 • Exploatarea BCH este la fel de costisitoare ca extragerea Bitcoin, dar oferă randamente mai mici, deci nu este un favorit printre mineri.
 • Bitcoin Cash nu este la fel de ușor disponibil pe bursele de criptomonede ca celelalte 10 criptomonede de top.

Spectacol istoric

Lansat chiar în 2016, Bitcoin Cash a crescut foarte repede pentru a ajunge pe lista de top a criptomonedelor. A crescut de la aproximativ 500 USD în iulie 2017 la aproximativ 4.000 USD în decembrie 2017, oferind o rentabilitate de aproximativ 10.000% în mai puțin de 6 luni.

După cum puteți vedea în graficul de mai jos, prețul Bitcoin Cash a cunoscut, de asemenea, o scădere constantă încă din 2018. Cu câteva semne de viață, viitorul BCH este încă destul de incert.

Diagramele de numerar Bitcoin

EOS

Jetonul EOS a fost lansat printr-un ICO în iunie 2017. Platforma EOS, care era de așteptat să fie lansată în iunie 2018, urmează să fie un concurent direct pentru Ethereum și NEO.

EOS a fost creat de Dan Larimer, care este, de asemenea, fondatorul schimbului de criptomonede Bitshares și al site-ului de blog Steemit, bazat pe blockchain..

EOS construiește o platformă pentru dezvoltatori pentru a construi aplicații descentralizate și contracte inteligente, dar cu o îmbunătățire vastă a tehnologiei.

Avantaje ale EOS

 • Se presupune că EOS este mult mai scalabil decât Ethereum, deoarece folosește un mecanism avansat (Dovedit de miză delegat + Toleranță de eroare bizantină) pentru a verifica tranzacțiile. Se presupune că este capabil să realizeze 10.000-100.000 de tranzacții pe secundă.
 • Spre deosebire de unele dintre celelalte 10 criptomonede de top, EOS acceptă mai multe limbi, inclusiv C++.
 • EOS are o echipă foarte experimentată, cu o experiență dovedită.

Contra de EOS

 • Cea mai mare problemă este că platforma încă nu a fost lansată, așa că nimeni nu știe cu siguranță cât de bun sau rău va fi de fapt.

Spectacol istoric

Lansat în iulie 2017, EOS a strâns 700 de milioane de dolari în ICO până când a venit ianuarie 2018. A crescut și mai mult de atunci. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, EOS are un ICO continuu care se deschide pentru perioade scurte de timp la intervale regulate. Puteți verifica mai multe detalii Aici.

Prețul jetonului EOS

După cum puteți vedea în graficul de mai jos, prețul jetonului EOS a crescut considerabil de la lansarea ICO. De fapt, este una dintre puținele criptomonede care a fost cel mai puțin afectată de prăbușirea pieței care a avut loc în 2018.

Graficele prețurilor EOS

Având în vedere toate lucrurile, EOS este, fără îndoială, una dintre criptomonedele de top pentru 2021.

Cardano (ADA)

Cardano a fost creat de Charles Hoskinson, cofondatorul Ethereum, în septembrie 2017. La fel ca Ethereum, Cardano a fost dezvoltat și ca o platformă pentru aplicații descentralizate și contracte inteligente.

La fel ca EOS, diferența dintre Cardano și Ethereum constă în numeroasele îmbunătățiri tehnologice pe care le-a făcut față de tehnologia Ethereum. Cardano este considerată a treia și cea mai avansată generație de tehnologie blockchain (la fel cum sunt EOS și NEO), devenind una dintre primele 10 criptomonede din 2021.

Pro de Cardano

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me